Szerző |
Üzenet |
sHiloH
vas-tag
|
ahh... köszi szépen.
tehát akkor nem kell attól félnem, hogy nem ismeri fel az alaplap a winyót.
amúgy ha jól tudom, akkor a sata 150mb/s adatátvitelt tesz lehetővé, sata ii meg 300at. Ez gondolom nem a winyóé, hanem a csatlakozó adatátviteli sebessége...
|
szer. szept. 27, 2006 13:35 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Attól függ mit értesz támogatás alatt.
Be lehet rakni SATA II-es winyót ha ezt kérdezed!
De nem fog SATA II üzemmódban menni, habár fogalmam sincs ez mit takarhat manapság, hiszen erősen kétlem, hogy akár csak meg is tudná közelíteni valamilyen winyó a 300 MB/sec-et.
|
szer. szept. 27, 2006 13:32 |
|
|
sHiloH
vas-tag
|
a7n8x deluxe vs sata ii
Hello!
a7n8x deluxe támogatja sata ii -t ?
előre is thx
|
szer. szept. 27, 2006 10:42 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
|
csüt. aug. 10, 2006 7:23 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Archon írta: Zsoca-M5 írta: Értem én írták már feljebb is, csak hát ASUS-éknál rokonértelmű szó a SATA és a SCSI??? Valaki felvilágosíthatná őket Akkor már valaki szólhatna a Torvalds gyereknek is, mert linux alatt pl a pendrive csatoláshoz SCSI támogatás kell. A kollega a mai napig emlegeti azt az anyázást amit előadtam. Egy hétig szívtam, lefordítottam 5-6 kernelt, aztán egyszer berakatam a SCSI támogatást is, és lőn világosság, örökbódottág.
Valszeg az usb-s mass storage eszközöknek nem találtak ki új szabványt, hanem a már régóta használt, és bevált scsi parancsokat használják. Mintha volna egy scsi eszközöd, csak usb-n keresztül működve.
De ez csak tipp, ha hülyeséget mondtam, majd kijavít valaki.
|
csüt. aug. 10, 2006 6:38 |
|
|
patrona
vas-tag
|
Helló!
Nekem is hasonló problémám van, annyi külömbséggel, hogy SATA és IDE vinyók együtt nem indulnak. Pedig korábban már használtam így, Maxtor 120as SATA vinyóról ment az XP, mellette egy IDE Seagate, de sajnos tönkrement a Maxtor.
Most vettem helyette másikat, egy szintén Maxtort, de 160as. XPt feldobtam rá(mondjuk ez túlzás, kicsit nehéz volt rávenni a gépet, hogy lássa a vinyót), és amikor rádugtam az IDEst Win boot közben kék halállal újraindul. Ha lehúzom tökéletesen megy, próbálgattam különféle IDE helyekre rakni, master-slave, de semmi.
Valakinek van már tapasztalata ilyen ügyben, mit lehetne tenni?
|
szer. aug. 09, 2006 21:32 |
|
|
Megyo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 279 Tartózkodási hely: Odaát
|
Én azóta vagyok haragban minden számítógéppel,a mióta egy mp3lejátszót csak úgy óhajtott felismerni, ha kihúztam a fülhallgatóját.
|
hétf. júl. 31, 2006 7:58 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Értem én írták már feljebb is, csak hát ASUS-éknál rokonértelmű szó a SATA és a SCSI??? Valaki felvilágosíthatná őket
Akkor már valaki szólhatna a Torvalds gyereknek is, mert linux alatt pl a pendrive csatoláshoz SCSI támogatás kell.
A kollega a mai napig emlegeti azt az anyázást amit előadtam. Egy hétig szívtam, lefordítottam 5-6 kernelt, aztán egyszer berakatam a SCSI támogatást is, és lőn világosság, örökbódottág.
|
hétf. júl. 31, 2006 7:28 |
|
|
Megyo
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 279 Tartózkodási hely: Odaát
|
Igen, sajnos rokonértelmű..
|
vas. júl. 30, 2006 20:10 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Értem én írták már feljebb is, csak hát ASUS-éknál rokonértelmű szó a SATA és a SCSI??? Valaki felvilágosíthatná őket
|
vas. júl. 30, 2006 12:02 |
|
|
Megyo
arany tag
|
Nekem ugyanilyen alaplapom van.
A megoldás egyszerű. Amikor IDE-ről akarsz indítani, akkor HDD-0, ha pedig a SATA vinyóról, akkor pedig a SCSI-t kell kiválasztanod a Primary Boot sorban. Ennyi.
|
vas. júl. 30, 2006 3:05 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Nekem is fogta le alaplapnál a sata-t az ide, de a satával semmiképpen nem tudtam árnyékolni az ide-t. Szóval nálam az IDE-vinycsi kikötés jött be.
|
szomb. júl. 29, 2006 13:54 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Na ezt majd ha kedvem lesz megnézem, bár engem nem zavar így sem.
Egyedül csak akkor okoz gondot amikor új winyót rakok be, hiszen akkor az XP a BIOS-ból kéri le az átviteli információkat és mivel onnan nem tudja PIO-ra rakja. Ezért kézzel be kell állítani neki az UDMA 5-öt (vagy 6-ot) és aztán kell még 1 restart, de majd ha jön egy új winyó akkor megpróbálom SCSI-vel
|
pén. júl. 28, 2006 8:12 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Ezzel én is szívtam, mert nem tudtam, hogy SCSI-t kell beállítani elsődleges bootra. Keresetem a SATA opciót, sehol semmi. Aztán leesett, hogy SCSI alá sorolja a SATA-t is.
Utána már ment rendesen, nem kellett letiltanom az IDE csatornákat.
|
csüt. júl. 27, 2006 14:03 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Biztos nem vagyok csak úgy 80-90%.
Annó elég sokat elxarakodtam vele, hogy valahogy bootoljon a SATA-ról akkor is ha egy IDE is bent van, de nem lehetett úgy beállítani (kétlem, hogy én bénáztam volna, de nem kizárt), ezért jutottam arra a megoldásra, hogy letiltottam az IDE winyókat.
Senkit nem zavar, mert XP úgyis felismeri, 98-am meg már vagy 5 éve nincs.
|
kedd júl. 25, 2006 8:20 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
Idézet: hogy az IDE-s winyókat le kellett tiltani (az XP úgyis felismeri anélkül hogy BIOS látná).
Ebben teljesen biztosvagy???
Egy ASUS lap Promise vezérlőjével eltornáztam, amig rábírtam, hogy arról induljon, elég logikátlanul kell beállítani.
|
hétf. júl. 24, 2006 21:45 |
|
|
beretan
|
Laura Palmert nem tudom ki olte meg.....
|
hétf. júl. 24, 2006 21:26 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Nálam olyan gond volt, hogy amíg az IDE bent volt addig csakis arról indult (illetve azon kereste a BOOT-ot). Ott az volt a megoldás, hogy az IDE-s winyókat le kellett tiltani (az XP úgyis felismeri anélkül hogy BIOS látná).
Mindemellett úgy gondolom indulnia akkor is kellene.
Amúgy valami ilyen is rémlik pont amit te írsz, de ahogy emlékszem amilyen rejtelmesen jött a hiba úgy is tűnt el...űgyhogy twin peaks-től nem állsz messze
|
hétf. júl. 24, 2006 20:56 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Szerintem ellenőrizd, hogy a sata gyökerében meg van-e a boot.ini file. Ha nincs, másold át a patásról.
(Gondolom, telepítéskor a sata drivereket felpakoltad.)
hali
|
hétf. júl. 24, 2006 20:51 |
|
|
petshaky
vas-tag
|
Asus A7n8x-e deluxe sata segítség
alaplap:Asus A7n8x-e deluxe
Processzor: AMD2600+ Sempron
Ram: 1 giga
vga: radeon x1600pro
kedves ide-s winchestereim helyett vettem 2 db samsug sata-s winyót.
csak az egyiket formáztam és arra telepítettem XP-t és drivereket SP2-t, a telepítés gond nélkül lezajlott. a gépet többször újra indítottam. stabilan ment.
jött a várvavárt pillanat átpakolhatom fontosabb dolgaimat a nagyobb tárhelyre. Ide-s winyót becsatoltam, ami akkor már feltűnt, hogy az ide-n levő oprendszer indult el. szépen át is másoltam mindent, megnéztem, ellenőriztem, minden stabilan ment is.
majd gép kikapcsol, ide lecsatol....
itt jött a gond.. boot-nál mindkét sata-s winyót látja, de nem talál semmilyen oprendszert, még akkor sem ha bios-ból csak "othet device"-ról bootolhat.
ha visszarakom az ide-s winyót akkor elindul az azon lévő xp, de csak egy winyót "lát" csak a nem formázott jelenik meg,.....
Segítséget kérnék
Hová tűnhettek a dolgaim? hogy láthatom újra?
és ki ölte meg Laura Palmert ?........
Köszönettel minden segítőnek,
Üdv:
Péter
|
hétf. júl. 24, 2006 20:22 |
|
|