Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 15:28

Hozzászólás a témához  [ 547 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő
Fogadott emelt díjas SMS-ek, valamint emelt díjas csalások 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Ilyenekért szokott szépen büntetni a GVH! Na, akar valaki bejelentést tenni? :lol:
Külföldi a cég. Oda nemigen terjed ki a GVH.
Viszont a cég már előre sejthet valamit, mert a szerződési feltételekben még a "lehiggadási idő" is szerepel.

szer. aug. 23, 2006 10:20
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
mz írta:
Az oldal a gugli hirdetés formájában is megjelenik.
"Legfrissebb csengõhangok. 100%-osan ingyen Regisztráld magad!"

Ennyi van a szövegben és megerõsíthetem, hogy klikkelnek is rá elég szépen az emberek...

na, de mi van azzal, aki telszámmal regisztrál?!?!?! Tényleg megszívja? Ennyire kötsögök nem lehetnek a mobilcégek!

szer. aug. 23, 2006 8:47
Profil Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Az oldal a gugli hirdetés formájában is megjelenik.
"Legfrissebb csengőhangok. 100%-osan ingyen Regisztráld magad!"

Ennyi van a szövegben és megerősíthetem, hogy klikkelnek is rá elég szépen az emberek...

szer. aug. 23, 2006 8:07
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

Most már csak azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha megadom az oldalon Trabi számát. :wink:

Többek között ilyen dolgok miatt van letitlva az emeltdíjas sms fogadás. :wink:
Bár így semmire sem tudom használni az EDSZ keretemet, mint pl.: ingyenes háttérkép/csengőhang a Pannon oldaláról, autópályamatrica.

szer. aug. 23, 2006 5:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Czumy írta:
Paraszt vakítás? Lehúzás? :evil:

Erre a következtetésre jutottam én is, csak nem értem hogyan van pofájuk ingyenesnek hirdetni, ha heti 1200-ba karül... :?
Gondoltam hátha csak az én figyelmemet kerülte el valami. :pislog:

lehet, a háttérkép ingyenes (ezt hirdetik) és a csengőhang kerül 1200-ba. Viszont a kettő együtt jár....

Ilyenekért szokott szépen büntetni a GVH! Na, akar valaki bejelentést tenni? :lol:

Most már csak azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha megadom az oldalon Trabi számát. :wink:

szer. aug. 23, 2006 4:55
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Czumy írta:

Erre a következtetésre jutottam én is, csak nem értem hogyan van pofájuk ingyenesnek hirdetni, ha heti 1200-ba karül... :?
Gondoltam hátha csak az én figyelmemet kerülte el valami. :pislog:

kedd aug. 22, 2006 23:40
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Most találtam ezt az oldalt: http://www.vibramovel.com/ws/acp?sp=36002&t=151

Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy miért ingyenes, ha egyszer heti 1200-at fizetek, mert nagyon nem értem... :?

kedd aug. 22, 2006 23:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most találtam ezt az oldalt: http://www.vibramovel.com/ws/acp?sp=36002&t=151

Valaki elmagyarázhatná nekem, hogy miért ingyenes, ha egyszer heti 1200-at fizetek, mert nagyon nem értem... :?

kedd aug. 22, 2006 23:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
joc_ írta:
kerelyfe írta:
Az NHH felé megtörtént a levélírás. A baj az, hogy nem tudom ki a feladó.
Az azt hiszem tényleg baj. Tudomásom szerint ha nem nevezed meg konkrétan a feladót, élből nem foglalkoznak vele érdemben (és ezt fogják neked válaszolni).

Elbeszélünk egymás mellett.
Igen, tényleg elbeszélünk egymás mellett. Pontosabban lehet hogy hihetetlennek tűnik neked, de sajnálatos tény, hogy ha nem nevezed meg a bejelentő levélben (névvel és címmel!) hogy ki ellen kéred az eljárás lefolytatását, akkor azt a választ fogod kapni, hogy ismeretlen elleni nyomozásra nincs módjuk és felhatalmazásuk. Még annyira sem, hogy a tudakozóban utánakérdezzenek.
Ennyi.
De majd meglátod.

csüt. aug. 17, 2006 7:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
kerelyfe írta:
Az azt hiszem tényleg baj. Tudomásom szerint ha nem nevezed meg konkrétan a feladót, élből nem foglalkoznak vele érdemben (és ezt fogják neked válaszolni).

Én a bejelentésembe beleírtam a számot, amiről jött a SpaMS. Mielőtt írtam az NHH-nak, megpróbáltam kideríteni a szám mögött rejtőző céget, de nem jutottam sokra. Hogy érted, hogy nem tudod ki a feladó? A cég nevét nem tudod, vagy a számot? A szám tényleg fontos, a cég azonosítása nem.

Szerk.: A pakolás közben fórumozom és volt egy fél óra kimaradásom, ami alatt már tárgytalanná vált a kérdés :)

csüt. aug. 17, 2006 7:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
kerelyfe írta:

Elbeszélünk egymás mellett.
mz írta:
Én továbbküldeném az NHH-nak, esetleg a levél másolatát a SPAM küldőnek.

Én erre válaszoltam, hogy nem tudom ki a feladó. Ugyanis ebből a telefonszámból: 0691227300 nem tudom, hogy ki küldte. Semmi aláírás, semmi hivatkozás az ügyfélszolgálatra. Úgy tudom, hogy elvileg benne kellene lennie az üzenet végén.

Természetesen az NHH-nak az ő oldalukról letöltött hivatalos mintalevelet küldtem el rendesen kitöltve, amiben megadtam ezt a hívószámot, mint küldőt.

csüt. aug. 17, 2006 7:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:

szer. aug. 16, 2006 20:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
Az ilyen reklám SMS-ket le lehet tiltatni?
Nem. (Sajnos.)

szer. aug. 16, 2006 20:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Most, ha kapok egy idegen számról SMS-t, akkor nézzem végig mindhárom szolgáltató ÁSZF-jét, hogy kellett-e fizetnem érte? :roll:
Elég a saját szolgáltatódét megnézni, mert minden ÁFSZ-ben benne kell legyen az összes (nem csak saját) számtartomány díjazása.

szer. aug. 16, 2006 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
mz írta:
T68m írta:
akárhogy is nézzük, ez SPAM-elés! De kár, hogy landsmann már nincs köztünk.

Én továbbküldeném az NHH-nak, esetleg a levél másolatát a SPAM küldőnek. 8)
Landsmann ugyan itt nincs köztünk, de a szemfülesek megtalálhatják más fórumokon.

szer. aug. 16, 2006 13:21
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Na, igen. Ezért nem szabad olyan SIM-re beállítani például a bankok SMS értesítéseit, amely nem a saját neveden van.

szer. aug. 16, 2006 9:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Off

joc_ írta:
(Mondjuk azt nem egészen értettem hogy a bankszámlatulajnak hogy nem hiányoztak a napi sms-ek ha a bank levonta értük a megfelelő díjat, de az is lehet hogy ennek nem külön díja volt hanem valami számlacsomag ingyenes plusz szolgáltatása, ami nem hiányzott a tulajnak.)

Ne tudd meg hány kilépő után kell akár hónapokkal később is nyomoznom, mert még mindig a volt céges számára jönnek a mobilbankos üzenetek. A rekord eddig 6 és fél hónap (ennyit pihent a SIM, mielőtt kiadtam volna egy új embernek), ennyi ideig sem hiányoztak a volt kollégának a mobilbankos üzenetei (én viszont bekapcsolás után élvezhettem a folyamatos csipogást, ahogy az elmúlt két hét összes tranzakciójáról jöttek az üzenetek). Tudok még mondani egy-két ilyen mobil vonatkozású dolgot, ami olyan qrvára fontos az embereknek, hogy egyből kell nekik is aztán utána ennyire fontos nekik, ennyire használják.

szer. aug. 16, 2006 9:35
írásjog megvonva

Hozzászólás 
T68m írta:

Én továbbküldeném az NHH-nak, esetleg a levél másolatát a SPAM küldőnek. 8)
Landsmann ugyan itt nincs köztünk, de a szemfülesek megtalálhatják más fórumokon.

szer. aug. 16, 2006 9:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
Az utolsó bekezdésed azt mutatja hogy még mindig nem érted.
Kerelyfe az sms fogadást NEM tiltotta meg, akkor miért is kellene egy sms megérkezését megakadályozni? Csak nem arra gondolsz, hogy szűrjön a Pannon tartalom szerint??

Mostanrá már tiszta a dolog, köszi Srácok! :)

Az ilyen reklám SMS-ket le lehet tiltatni?
Szerencsére ilyen emelt díjas megrendelésre buzdító "reklámot" még nem kaptam, csak a Pannontól jött egyszer-kétszer olyan, hogy pl. most ingyé van az MMS...

szer. aug. 16, 2006 8:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
T68m írta:
én is megkaptam az új 91-es marhaságot.

Kérdés, ha kapok egy SMS-t, akkor honnan tudhatom meg, hogy az esetleg fogadott emeltdíjas volt és került-e pénzembe?
Az ÁFSZ tartalmazza a számtartományokat, ott megnézheted.

06-91-227-300

egyébként tök ugyanaz, mint fentebb.

Most, ha kapok egy idegen számról SMS-t, akkor nézzem végig mindhárom szolgáltató ÁSZF-jét, hogy kellett-e fizetnem érte? :roll:

szer. aug. 16, 2006 8:37
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
mz írta:
T68m írta:

Ha jól tudom, már nincs Pannonos SIM-ed.

Elvileg van. :wink:

vannak, prepaidok.

szer. aug. 16, 2006 8:31
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
mz írta:
T68m írta:

Ha jól tudom, már nincs Pannonos SIM-ed.

Elvileg van. :wink:

szer. aug. 16, 2006 8:13
írásjog megvonva

Hozzászólás 
T68m írta:

Ha jól tudom, már nincs Pannonos SIM-ed. Vodára jött?!

szer. aug. 16, 2006 7:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
kerelyfe írta:
Valóban le van tiltva sz sms küldés/fogadás.
Régebben a hívószámom ki volt adva. (legalább 6 hónapot pihent)
Mindegy, az NHH utánanéz, nem én regisztráltam-e valahol.
Most az egyenlegedből levontak a fogadott SMS-ért? Mert ha nem, akkor ez egy normál SMS volt, az pedig ezesetben abszolút mindegy, hogy milyen számról jön, és akkor a Pannon nem vétett semmit, hiszen az alap SMS szolgáltatásod működik.
...
Attól, hogy egy emelt díjas tartományból jön egy SMS, attól az még nem lesz emeltdíjas. A fogadott emeltdíjas SMS tiltás azokra az SMS-ekre vonatkozik, amikért fizetsz, ha megérkezik a telefonodra. Amelyik fogadásáért nem kell fizetned, az nem emelt díjas SMS, hanem egy sima mezei, amit csak a normál SMS szolgáltatás kikapcsolásával tudsz elkerülni (bár anyagi vonzata nincs), de akkor semmilyen formában nem tudsz küldeni és fogadni semmilyen SMS-t.

Üdv!

A POL-ban nem vontak le semmit. Az üfsz-os hölgy is megerősítette, hogy ez egy normál sms volt.
Lehet, hgy ezt is egy bérelt smsközpontból küldték. A N6600 hogyan tudja előcsalni az üzenetközpont számát? Már ha képes rá. Az üzenet adatainál nem találom.

szer. aug. 16, 2006 7:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

Kérdés, ha kapok egy SMS-t, akkor honnan tudhatom meg, hogy az esetleg fogadott emeltdíjas volt és került-e pénzembe?
Az ÁFSZ tartalmazza a számtartományokat, ott megnézheted.

szer. aug. 16, 2006 6:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
Ok, megértettem :)

Naív fejjel arra mertem gondolni, hogy a Pannon napra kész adatbázissal rendelkezik az Ügyfeleit illetően!

Ebből következik, szerintem, hogy egy - mondjuk nagyjából - fél évvel ezelötti szerződést (ami a 20/123-4567 telefonszámra vonatkozik és az EDSZ megrendelésről/aktiválásról szól) egy újabb szerződéssel (amiben Kerelyfe LETILTJA az EDSZ-t a 20/123-4567 számra) felül lehet írni, és a Pannon, mint ügyfélcentrikus szolgáltató a saját központjában alapból nem engedi tovább Kerelyfe-nek az olyan SMS-t, amit 06-90 62x-xxx, 06-91 2xx-xxx, meg még ki tudja milyen 4-5 jegyű telefonszámról küldenek!
Az utolsó bekezdésed azt mutatja hogy még mindig nem érted.
Kerelyfe az sms fogadást NEM tiltotta meg, akkor miért is kellene egy sms megérkezését megakadályozni? Csak nem arra gondolsz, hogy szűrjön a Pannon tartalom szerint??

szer. aug. 16, 2006 6:12
a fórum lelke

Hozzászólás 

kedd aug. 15, 2006 23:13
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Most az egyenlegedből levontak a fogadott SMS-ért? Mert ha nem, akkor ez egy normál SMS volt, az pedig ezesetben abszolút mindegy, hogy milyen számról jön, és akkor a Pannon nem vétett semmit, hiszen az alap SMS szolgáltatásod működik.
CineDOG írta:
Akkor most melyik számokról jövő üzikért kell fizetni?
Nem az a lényeg, hogy milyen számról jön, hanem hogy milyen típusú (push, vagy pull) az SMS.
Czumy írta:
Nem, nem értetted meg. :)
Attól, hogy egy emelt díjas tartományból jön egy SMS, attól az még nem lesz emeltdíjas. A fogadott emeltdíjas SMS tiltás azokra az SMS-ekre vonatkozik, amikért fizetsz, ha megérkezik a telefonodra. Amelyik fogadásáért nem kell fizetned, az nem emelt díjas SMS, hanem egy sima mezei, amit csak a normál SMS szolgáltatás kikapcsolásával tudsz elkerülni (bár anyagi vonzata nincs), de akkor semmilyen formában nem tudsz küldeni és fogadni semmilyen SMS-t.

Üdv!

kedd aug. 15, 2006 22:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
Azt hiszem, még mindig nem érted.
Az az sms NEM volt emelt díjas, hanem egy emelt díjasra való reklám, erre az EDSZ tiltás nem vonatkozik. LEHET, hogy a szám korábbi tulajdonosa szétjátszotta az agyát, így legálisan lehet benne mindenféle adatbázisokban.
A reklámot sem maga a Pannon küldte, hanem az ő számtartományában üzemelő szolgáltató.
Félre ne érts: nem értek egyet az emelt díjas szolgáltatások ilyetén reklámozásával, csak arra szeretnélek rávezetni, hogy ebből a történetből nem következik, hogy bárki hibát vagy szerződésszegést követett volna el.

Amit te szeretnél, azt csak úgy lehetne megvalósítani, ha köteleznék az operátorokat, hogy minden egyes számmozgást az összes potenciális szolgáltatónak terítsen.
Ez pedig azt hiszem beláthatod hogy eléggé súrolja a lehetetlenség határát.
Sőt, ez csak úgy lehetne teljeskörű, ha azt is figyelemmel kíséri, hogy az adatbázisokat ki mikor adja el és vásárolja (most tételezzük fel egy pillanatra azt a nem túl valószínű de mégiscsak lehetséges esetet hogy olyan adatbázist árul valaki, amiben szereplők VALÓBAN tudattal járultak ahhoz hozzá hogy az adataikat lehessen adni-venni).

Naív fejjel arra mertem gondolni, hogy a Pannon napra kész adatbázissal rendelkezik az Ügyfeleit illetően!

Ebből következik, szerintem, hogy egy - mondjuk nagyjából - fél évvel ezelötti szerződést (ami a 20/123-4567 telefonszámra vonatkozik és az EDSZ megrendelésről/aktiválásról szól) egy újabb szerződéssel (amiben Kerelyfe LETILTJA az EDSZ-t a 20/123-4567 számra) felül lehet írni, és a Pannon, mint ügyfélcentrikus szolgáltató a saját központjában alapból nem engedi tovább Kerelyfe-nek az olyan SMS-t, amit 06-90 62x-xxx, 06-91 2xx-xxx, meg még ki tudja milyen 4-5 jegyű telefonszámról küldenek!

kedd aug. 15, 2006 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Az ÁSZF elég hosszasan sorolja, ott tudsz utánanézni.
CineDOG írta:
Mondjuk mielőtt lemondom az előfizum, kapott emeltdíjas szolgáltatásokra fizetek elő. Vajon a cégek figyelik, hogy fél évig hiába küldözgetik a logókat meg egyebeket? És ha figyelik, leállítják? Mert ha nem, az új gazdi benne lesz a levesben rendesen...
Eléggé így néz ki.
Ezért disznóság hogy nem "fogadott EDSZ tiltással" értékesítik az előfizut, persze akkor saját levesükbe köpnének. Viszont meg vagyok győződve hogy az előfizetők túlnyomó részének a mai napig sincs arról fogalma hogy ilyen állatfajta van egyáltalán, így eszébe sem jut tiltást kérni -- majd csak az első ilyen számla kézhezkapása után.

Továbbra is azt gondolom hoyg megoldást az hozna, ha a telefonszám adatot csak határozott ideig lehessen kezelni jogszerűen, és ehhez igazodna a kötelező pihentetési idő is.
Az "elfelejtett de létező" adatkezelőktől is meg lehetne így szabadulni.
Aztán bilibe lógott az ujjam.

kedd aug. 15, 2006 20:54
a fórum lelke

Hozzászólás 

Mondjuk mielőtt lemondom az előfizum, kapott emeltdíjas szolgáltatásokra fizetek elő. Vajon a cégek figyelik, hogy fél évig hiába küldözgetik a logókat meg egyebeket? És ha figyelik, leállítják? Mert ha nem, az új gazdi benne lesz a levesben rendesen...

kedd aug. 15, 2006 20:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Phaeton írta:
ingyen csengőhangok - www.xsxxsx.atw.hu

Anyád hogy van? Remélem rosszul, veled együtt!

kedd aug. 15, 2006 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:

Amúgy jó néhány hónapja ennél pikánsabb hír is volt e témában valahol. Ott is újrakiadott szám okozta a galibát, és ott az előző tulaj bankszámlájának minden egyes napi egyenlege jött sms-ben az új tulajhoz. Patthelyzet volt, mert a bank (azt hiszem kedvenc legnagyobb bankunk) nem volt hajlandó megszüntetni az sms küldést, mondván hogy neki erre szerződése van. Az új tulaj pedig nem bírta kinyomozni hogy ki lehet az az illető akié volt korábban a szám, mert azt sem a bank, sem a szolgáltató nem volt hajlandó kiadni. (Mondjuk azt nem egészen értettem hogy a bankszámlatulajnak hogy nem hiányoztak a napi sms-ek ha a bank levonta értük a megfelelő díjat, de az is lehet hogy ennek nem külön díja volt hanem valami számlacsomag ingyenes plusz szolgáltatása, ami nem hiányzott a tulajnak.)

Ez volt az ni: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=24765&start=0
Már ott is írtam, h a bank ha már 1x vígan küldözgeti az sms-t a telefon(szám)ra, akárkinek a kezébe is legyen az, vagyis annyira bízik benne, h az kapja meg akinek kell, akkor miért nem engedi meg a lemondást sms-ben a kérdéses tszámról minden cécó nélkül?

kedd aug. 15, 2006 19:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
T68m írta:
nem vétett!

Mint már többször megvitattunk a hírközlési törvények értelmében a hívószám újra kiadható.

Szerintem pedig de:
...
Az SMS a saját hálózatából indult és a címzett is onnan van! Nem hiszem el, hogy legalább az ilyen "házon belüli" emelt díjas SMS-eket ne tudná kordában tartani, s csak azoknak továbbítani, akik igényelték.

Kerelyfe azt írta alá, hogy Ő nem kéri és nem is akarja igénybe venni az EDSZ-t. A Pannon pedig ez ellen vétett!
Kérdezz rá, lehet, hogy elfelejtették valóban letiltani a számodra!
Azt hiszem, még mindig nem érted.
Az az sms NEM volt emelt díjas, hanem egy emelt díjasra való reklám, erre az EDSZ tiltás nem vonatkozik. LEHET, hogy a szám korábbi tulajdonosa szétjátszotta az agyát, így legálisan lehet benne mindenféle adatbázisokban.
A reklámot sem maga a Pannon küldte, hanem az ő számtartományában üzemelő szolgáltató.
Félre ne érts: nem értek egyet az emelt díjas szolgáltatások ilyetén reklámozásával, csak arra szeretnélek rávezetni, hogy ebből a történetből nem következik, hogy bárki hibát vagy szerződésszegést követett volna el.

Amit te szeretnél, azt csak úgy lehetne megvalósítani, ha köteleznék az operátorokat, hogy minden egyes számmozgást az összes potenciális szolgáltatónak terítsen.
Ez pedig azt hiszem beláthatod hogy eléggé súrolja a lehetetlenség határát.
Sőt, ez csak úgy lehetne teljeskörű, ha azt is figyelemmel kíséri, hogy az adatbázisokat ki mikor adja el és vásárolja (most tételezzük fel egy pillanatra azt a nem túl valószínű de mégiscsak lehetséges esetet hogy olyan adatbázist árul valaki, amiben szereplők VALÓBAN tudattal járultak ahhoz hozzá hogy az adataikat lehessen adni-venni).

Amit egy előző hsz-ben írtam, azt fenntartom, hogy ez egy joghézag. Ugyanis ha én tényleg hozzájárulok hogy a tel.számom mindenféle adatbázisba legálisan bekerüljön, majd visszaadom a számomat, és egy fél év múlva (azt hiszem ennyi a kötelező minimális pihentetési idő, ezt azt hiszem az ÁFSZ-ben is valahol olvastam) valaki megkapja, akkor már adatvédelmi ellentmondás alakul ki, pedig mindenki jogszerűen járt el.

Szerintem ezt csak úgy lehetne kiküszöbölni, ha mondjuk a telefonszám egy olyan speciális adat lenne (tekintettel mondjuk arra a tényre hogy a számok mennyisége véges), aminek kezelésére nem lehet korlátlan időre jogot adni és szerezni, hanem mondjuk legfeljebb egy vagy két évre, és ugyanennyi kötelező pihentetési idő volna előírva az újra kiadás előtt.

Ha ebben az esetben jogszerűen jár el mindenki, akkor nem jöhet létre az a helyzet amiről most beszélünk.

Amúgy jó néhány hónapja ennél pikánsabb hír is volt e témában valahol. Ott is újrakiadott szám okozta a galibát, és ott az előző tulaj bankszámlájának minden egyes napi egyenlege jött sms-ben az új tulajhoz. Patthelyzet volt, mert a bank (azt hiszem kedvenc legnagyobb bankunk) nem volt hajlandó megszüntetni az sms küldést, mondván hogy neki erre szerződése van. Az új tulaj pedig nem bírta kinyomozni hogy ki lehet az az illető akié volt korábban a szám, mert azt sem a bank, sem a szolgáltató nem volt hajlandó kiadni. (Mondjuk azt nem egészen értettem hogy a bankszámlatulajnak hogy nem hiányoztak a napi sms-ek ha a bank levonta értük a megfelelő díjat, de az is lehet hogy ennek nem külön díja volt hanem valami számlacsomag ingyenes plusz szolgáltatása, ami nem hiányzott a tulajnak.)

kedd aug. 15, 2006 16:31
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Csak nekem jöjjön egy ilyen emeltdíjast reklámozó SMS, azonnal megy a levél az NHH-nak.

Phaeton írta:

Gratulálok! :twisted:

kedd aug. 15, 2006 14:53
vas-tag

Hozzászólás 

kedd aug. 15, 2006 14:48
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd aug. 15, 2006 14:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
nem vétett!

Mint már többször megvitattunk a hírközlési törvények értelmében a hívószám újra kiadható.

Szerintem pedig de:

"06-91 200-000 :arrow: 06-91 229-999: Pannon GSM Zrt., 2006.02.28."
forrás: www.nhh.hu

Az oké, hogy ismét kiadhat korábban használt, de megszűnt számokat! Nem evvel van a gond.

Az SMS a saját hálózatából indult és a címzett is onnan van! Nem hiszem el, hogy legalább az ilyen "házon belüli" emelt díjas SMS-eket ne tudná kordában tartani, s csak azoknak továbbítani, akik igényelték.

Kerelyfe azt írta alá, hogy Ő nem kéri és nem is akarja igénybe venni az EDSZ-t. A Pannon pedig ez ellen vétett!
Kérdezz rá, lehet, hogy elfelejtették valóban letiltani a számodra!

kedd aug. 15, 2006 13:34
írásjog megvonva

Hozzászólás 
T68m írta:
mz írta:
Most én látom rosszul vagy ezek az emeltdíjas SMS-sel zaklatók tényleg a Pannonos számokat szeretik a legjobban?

csak nem azért, mert a pannon kiadja a listákat? :lol:

...és én még ezekhez akarom átvinni pihenni a Vitamaxom. :shock:
Akkor inkább a magenta.

kedd aug. 15, 2006 11:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
mz írta:
Most én látom rosszul vagy ezek az emeltdíjas SMS-sel zaklatók tényleg a Pannonos számokat szeretik a legjobban?

csak nem azért, mert a pannon kiadja a listákat? :lol:

kedd aug. 15, 2006 10:36
Profil Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 

kedd aug. 15, 2006 8:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Én is megkaptam a magamét! :evil:
0691227300 írta:
Csúcs zenék a mobilodra! Küldd vissza a zárójelben lévő betüt.
(a) Black Eyed Peas-Pump it
(b) Ruzsa Magdi-Most élsz
(c) Shakira-Hips dont lie
400Ft+áfa

2006.05.21. kötöttem az előfizetést (pannon) azonnali emeltdíjas hívás - sms küldés/fogadás tiltásával.
Merthogy ez az SMS egyik kategóriába sem esik bele.
Ez egy alap SMS, amiért Te nem fizettél, ezt pedig csak a normál SMS szolgáltatás tiltásával lehet elkerülni, ami nyilván nem célszerű.

Üdv!

kedd aug. 15, 2006 7:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
KrE írta:
Na kaptam egy újat!
Szia Édes! Hívj a 06-81-203-303-on, ha hallani akarod a legmocskosabb erotikus történeteinket. Tutira élvezni fogod! Puszi Dóra. 400Ft+áfa/hívás
Most már legalább odaírják az árat.
Viszont mi van, ha egy 10 éves gyereknek küldenek egy ilyen SMS-t? Nem meríti ki a kiskorú szexuális zaklatását?
Annyira rühellem az ilyen szemét mocskokat, akik így próbálnak pénzt keresni. Hogy dögölne meg mind, aki ilyenben részt vesz, vagy segít, hogy ezt a szennyet árasszák a nagyvilágba.
Ha vki olvasgatja ezt a fórumot a mocskok közül, akkor üzenem neki, hogy dögöljön meg!
Na most kiadtam a haragomat.

Ez a hozzászólás után nem sokkal jeleztem is, hogy írtam az NHH-nak. Na megjött a vizsgálat eredménye!
Az NHH határozatában elmarasztalta B2MG Kommunikációs Irodát.
Idézet az indoklásból:
Idézet:
A Hirdetési szolgáltató a felhívásra adott nyilatkozatában a jogsértést elismerte, a Kérelmező felé ezért sajnálatát fejezte ki és tőle elnézést kért, továbbá úgy nyilatkozott, hogy: "jelenleg is fejlesztés alatt lévő platformunk tévesen generált és küldött SMS-t az általunk eddig ismeretlen 20/******* telefonszámra. A hiba forrását megtaláltuk és elhárítottuk."

Most csak figyelmeztetést kaptak, de ha újra mesértik az Ekertv. 14. §-át, úgy ötszázezer forintig terjedő ismételten kiszabható elektronikus kereskedelmi bírsággal sújtható a cég.
Tehát, ha vki tőlük kap az elektronikus kereskedelem szabályázának nem megfelelő sms-t bátran tegyen bejelentést az NHH-nál, elvileg a következő esetnél már büntetést is kapnak.

Amúgy meglepödtem a cég figyelmességén, hogy nem csak mentegetőztek a technikai hibára hivatkozva, ahogy hasonló esetben sokan teszik, hanem elnézést is kértek tőlem.

kedd aug. 15, 2006 6:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
A gáz az, hogy senkinél nem kopoghatok, hogy: csókolom, miért tetszettek küldeni az üzenetet? Ugyanis nincs aláírva. Mintha már ezt is kellene nekik.

hétf. aug. 14, 2006 23:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
Az, amit Kerelyfe aláírt a szerződésben!! Így aztán mehet nagy hanggal/nagy betűvel reklamálni a Pannonhoz!! :twisted:

Neki semmi köze ahhoz, hogy a telefonszám előző tulajdonosa (mondjuk 2-3 évvel ezelött) hova és miért regisztrált! Ő a Pannonnal arra szerződött, most, pár hónappal ezelött, hogy erre a számra nem kér/erről a számról nem küld emelt díjas sms-t! A többi őt hol érdekli?! Itt megint a Pannon vétett! :evil:
A Pannon valószínűleg sem nem vállalta a szerződésben hogy olyan számot ad neki amit még soha senki sem használt, sem nem vállalta azt, hogy az összes potenciális sms küldő szolgáltatót értesíti arról hogy a használó személy már nem az aki korábban.
Így tehát hibázni nem hibázott senki szerintem, csak ettől függetlenül szinte lehetetlen leállítani a reklám sms-eket, merthogy sokszor nem tudod kitől jön.
Valahogy erre az esetre is kellene valami NHH előírás, ami abban segít hogy ha nem akarod akkor ne zaklassanak.

hétf. aug. 14, 2006 22:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Czumy írta:
joc_ írta:
kerelyfe írta:
...
2006.05.21. kötöttem az elõfizetést (pannon) azonnali emeltdíjas hívás - sms küldés/fogadás tiltásával. A másik kártyámra nem jött semmi.
Sajnos ennek akár az a magyarázata is lehet, hogy a szám korábban már volt valakié, és az már benne van mindenféle adatbázisban. Kíváncsi lennék, ilyen esetben mi van.

Az, amit Kerelyfe aláírt a szerzõdésben!! Így aztán mehet nagy hanggal/nagy betûvel reklamálni a Pannonhoz!! :twisted:

Neki semmi köze ahhoz, hogy a telefonszám elõzõ tulajdonosa (mondjuk 2-3 évvel ezelött) hova és miért regisztrált! Õ a Pannonnal arra szerzõdött, most, pár hónappal ezelött, hogy erre a számra nem kér/errõl a számról nem küld emelt díjas sms-t! A többi õt hol érdekli?! Itt megint a Pannon vétett! :evil:

nem vétett!

hétf. aug. 14, 2006 22:08
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
joc_ írta:
kerelyfe írta:
...
2006.05.21. kötöttem az előfizetést (pannon) azonnali emeltdíjas hívás - sms küldés/fogadás tiltásával. A másik kártyámra nem jött semmi.
Sajnos ennek akár az a magyarázata is lehet, hogy a szám korábban már volt valakié, és az már benne van mindenféle adatbázisban. Kíváncsi lennék, ilyen esetben mi van.

Az, amit Kerelyfe aláírt a szerződésben!! Így aztán mehet nagy hanggal/nagy betűvel reklamálni a Pannonhoz!! :twisted:

Neki semmi köze ahhoz, hogy a telefonszám előző tulajdonosa (mondjuk 2-3 évvel ezelött) hova és miért regisztrált! Ő a Pannonnal arra szerződött, most, pár hónappal ezelött, hogy erre a számra nem kér/erről a számról nem küld emelt díjas sms-t! A többi őt hol érdekli?! Itt megint a Pannon vétett! :evil:

hétf. aug. 14, 2006 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
...
2006.05.21. kötöttem az előfizetést (pannon) azonnali emeltdíjas hívás - sms küldés/fogadás tiltásával. A másik kártyámra nem jött semmi.

hétf. aug. 14, 2006 21:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
0691227300 írta:
Csúcs zenék a mobilodra! Küldd vissza a zárójelben lévő betüt.
(a) Black Eyed Peas-Pump it
(b) Ruzsa Magdi-Most élsz
(c) Shakira-Hips dont lie
400Ft+áfa

hétf. aug. 14, 2006 20:34
ezüst tag

Hozzászólás 
A szerződésben (mikor én kötöttem )még volt erre egy külön pont el tudtad dönteni hogy igénybe veszed e vagy nem. x et tettek a kivállasztott rublikába és úgy aktiválják a kártyát .Ez nem mostanában volt .
Az öregek és a fiatalok pedig áldozatok Ők naivabbak és kiszolgáltatotabbak. De egy szóval se írtam olyat, hogy ők a kizárolagos célközönség. Mindenki az, és ideje felébredni azoknak akik nem olvasnak el egy szerződést mielőtt megkötik Beleértve az apróbetüs részeket + bedőlnek az ilyen vetéledőknek Stb.

csüt. aug. 10, 2006 10:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 547 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Következő