Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 3:48

Hozzászólás a témához  [ 1409 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Következő
lézer 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás Re: lézer
buenos írta:
hali.
vettem egy piros fényű lézerdiódát, terveztem hozzá egy lézer-vezérlő áramkört is, AD9660-nal, bemértem, és a lézer adatlapjának megfelelő áramok folynak rajta (40mA, 5mW fény, 6MHz négyszögjellel.).
Viszont: nagyon kicsi a fényerő. alig látni.

Mi lehet a baj?

A megengedett áramnál nagyobbal kellene hajtanom? De úgy tudom, a lézerdiódák nagyon érzékenyek az ilyesmire.

Szia a baj az hogy a 6Mhz négyszögjel, a másik baj lehet még az hogy CD-rom lézert vettél és valszeg 780nm (közeli infra) tartományban megy azt meg már elég **** látod....

kedd aug. 29, 2006 14:42
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
de nem biztos hogy megéri kiszedni belőle csak ha már rossz.
a perceptnél ugyanis 700Ft-ért vettem 7mW-osat, és nagyon jó fénye van :D

kedd aug. 29, 2006 12:41
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
ezt nem is tudtam, azt hittem az is infra

kedd aug. 29, 2006 12:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hmmm. Hullámhosszt nem tudok, de szép piros, és 5..10mW körüli

kedd aug. 29, 2006 12:31
arany tag

Hozzászólás 
De a DVD-ben milyen hullámhosszú lézer van?

kedd aug. 29, 2006 11:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tomi20 írta:
Sziasztok

Régebben már írtam, hogy van egy piros lézerem (hobbyrendeles.hu), és az a bajom vele, hogy az optika fókuszát mindig állítani kell, a lézer és a fal távolságának fögvényében. Ez a lézer benne van egy két forgó tükrös lézershow-ban, és elég macerás mindig szétszedni a dobozt, ha valahova elviszem, és távolabb van a fal, mint amire a fókusz állítva van. Milyen megoldást tudnátok javasolni, hogy ne kelljen szétszednem mindig a dobozt? Gondoltam arra, hogy egy cd meghajtóból kiszedem az optikát, mert ott a lézer, és a lencse távolsága állítható elektromosan. Kerítettem is egy cd olvasó optikát, és a lencséje természetesen rossz helyre fókuszál. Gondoltam arra, hogy kicserélem a lencséket, de nem tudom kiszedni a cd optikából a lencsét annélkül, hogy megsérülne az őt mozdató mechanika. Nekem csak ez jutott eszembe, remélem, ti tudtok mondani valami jobbat...

Kollimátor. De nem tudom, hol lehet kapni

kedd aug. 29, 2006 11:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
De a DVD fejben például egész jó optika és lézer is van...

kedd aug. 29, 2006 10:46
arany tag

Hozzászólás 
Tomi20 írta:
Sziasztok

Régebben már írtam, hogy van egy piros lézerem (hobbyrendeles.hu), és az a bajom vele, hogy az optika fókuszát mindig állítani kell, a lézer és a fal távolságának fögvényében. Ez a lézer benne van egy két forgó tükrös lézershow-ban, és elég macerás mindig szétszedni a dobozt, ha valahova elviszem, és távolabb van a fal, mint amire a fókusz állítva van. Milyen megoldást tudnátok javasolni, hogy ne kelljen szétszednem mindig a dobozt? Gondoltam arra, hogy egy cd meghajtóból kiszedem az optikát, mert ott a lézer, és a lencse távolsága állítható elektromosan. Kerítettem is egy cd olvasó optikát, és a lencséje természetesen rossz helyre fókuszál. Gondoltam arra, hogy kicserélem a lencséket, de nem tudom kiszedni a cd optikából a lencsét annélkül, hogy megsérülne az őt mozdató mechanika. Nekem csak ez jutott eszembe, remélem, ti tudtok mondani valami jobbat...

Én azt tudnám javasolni hogy állítsd be úgy az erdeti optika távolságát, hogy a lézer a legtávolabbi helyre legyen fókuszálva mindig.
Általában így jó szokott lenni.

Viszont ne használd erre a célra a CD optikáját, mert annak más a törésmutatója, az az infrára van készítve. Azzal csak elmosódott foltokat tudsz majd csinálni.

kedd aug. 29, 2006 8:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok

kedd aug. 29, 2006 8:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
balu-maci írta:
Sokkal élesebb spektrum eloszlási képet láthatsz a papíron, ha a belépő fénysugarat kettő borotvapenge közötti nagyon keskeny résén tudod a cd megírt felületére juttatni.

És mi van akkor ha a szétszedett monitorom képcsövéből kiszedett lyukmaszkot használom? Mikor keresztül nézek rajta elég érdekes látvány tárul a szemem elé.

kedd aug. 29, 2006 8:02
arany tag

Hozzászólás 
Hali.

Ez egész jó,
csak az a baj hogy ez is pointer és nem folyamatos üzemű. Ezzel csak szórakozni lehet, és nem lehet majd betenni a készülő galvómhoz :(

Műkszik egy kicsit aztán ezt is pihentetni kell. :(

kedd aug. 29, 2006 7:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Osztrák ebayon találtam egy elfogadhatónak mondható lézert http://cgi.ebay.de/Laserpointer-Gruen-15mWatt-Laser-Modul-NEUWARE_W0QQitemZ270023330917QQihZ017QQcategoryZ40165QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
inkább innen vegyetek, mint a sz*r magyar hobbirendeléstől

hétf. aug. 28, 2006 21:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
40W-al nem gravírozni fogsz, hanem szabdalni :D Bár attól függ, hogy mit. Elvielg nemsokára meglesz majd az én lézerem is, az eladó az ebayon azt mondta, hogy a lézerre az van ráirva, hogy >50mW, szóval egy 30mW CW körül lehet.. ide nem tudom hogy mikor fog érni, nem merem elküldetni ide postán a mostani angol terror-balhé miatt egyelőre..

hétf. aug. 28, 2006 19:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Mire használatosak a nagyteljesítményű infra lézerdiódák (40W)?
Pl.:http://cgi.ebay.com/IMC-40-WATT-Laser-Diode-Bar-814nm-Water-cooled_W0QQitemZ260025229983QQihZ016QQcategoryZ53141QQrdZ1QQcmdZViewItem
Lehet, hogy hülye kérdés, de ez nem alkalmasak arra, hogy egy cnc gépbe a megmunáklómotor helyére berakjam, és mint lézergravírozó működtessem?

hétf. aug. 28, 2006 18:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
dexter7907 írta:
SZiasztok !!!!!!

Kérdésem van én nékem 20mW argon laserem most kb 488nm járhat
mivel lehetne 532nm tartományra bontai valami prizma szerüségel latam
egy foton vagy optikai rács lehet szerintetek?
várom a válaszotokat!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Szerintem a kilépő fénysugárban ott van mindkét hullámhossz.
Amit leírtál azzal lehet próbálkozni.

Egyébként próbálj ki egy kisérletet olyan optikai rács segítségével ami minden számítástechnikai eszközökkel felszerelt háztartásban többnyire fellelhető.

Biztosan van hibásan megírt cd lemezed amiért nem kár ha megsérül.
Világíts rá a lézerrel 45 fokban és a másik 45 fokos kilépési szögben tegyél elé valami fehér papírt. Így meglátod a kilépő szinek spektrális elosztását.

Sokkal élesebb spektrum eloszlási képet láthatsz a papíron, ha a belépő fénysugarat kettő borotvapenge közötti nagyon keskeny résén tudod a cd megírt felületére juttatni.

Mivel nagy energiáju fénysugárral világítasz a cd felületére ezért arra lehet számítani, hogy ha adatokat tartalmaz akkor azok megsérülnek.
Egy kisérletet megér, közben vigyázz a szemedre.

szomb. aug. 26, 2006 23:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Közben megtaláltam az adatlapját, 780nm és 5mw, tehát kuka. A tokja talán jó vmire..

szomb. aug. 26, 2006 23:41
arany tag

Hozzászólás 
g2plane írta:
Sziasztok!

Egy régi böhöm lézernyomtatóból kitermeltem egy lézerdiódát.
Az lenne a kérdésem, hogyan lehet működésre bírni? 3 kivezetése van,
mit hova kéne kötni? Egy ilyennek látható a fénye?
képek róla: www.weldtechnic.extra.hu

Előre is köszi a segítséget!
Róbert

Szia.

Ha jól tudom infra, vagyin nem látható.

szomb. aug. 26, 2006 22:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egy régi böhöm lézernyomtatóból kitermeltem egy lézerdiódát.
Az lenne a kérdésem, hogyan lehet működésre bírni? 3 kivezetése van,
mit hova kéne kötni? Egy ilyennek látható a fénye?
képek róla: www.weldtechnic.extra.hu

Előre is köszi a segítséget!
Róbert

szomb. aug. 26, 2006 20:33
ezüst tag

Hozzászólás 
SZiasztok !!!!!!

Kérdésem van én nékem 20mW argon laserem most kb 488nm járhat
mivel lehetne 532nm tartományra bontai valami prizma szerüségel latam
egy foton vagy optikai rács lehet szerintetek?
várom a válaszotokat!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

szomb. aug. 26, 2006 18:44
arany tag

Hozzászólás 
Hello

Ígértem a hobbi elektronikás lézer meghajtó leírást. Meg is találtam a hobbielektronika 2000/7 -es számtól kezdődően van. Itt található lézermegható és peltier elemhez vezérlés. Nekem csak a meghajtó van scannelve azt belinkelem. A többi pdf-ben van de nem tudom hogyan tudom kimásolni belőle azt a pár oldalt.
A rádiotechnika 2000/6 számtól van szintén 1 leírás lézer meghajtóról és peltier vezérlésről de az is csak pdf-ben van

HQ videos lézet én is vettem 1 5mW-osat és 1 10mW-osat viszont még nem próbáltam őket. A belinkelt meghajtót szeretném hozzá megépíteni erről kérdezném a véleményetek.

http://www.kbalazs1.fw.hu/tmp/leser_1.jpg
http://www.kbalazs1.fw.hu/tmp/leser_2.jpg

pén. aug. 25, 2006 14:44
arany tag

Hozzászólás 
Természetesen az optikát te is megcsinálhatod hozzá, csak be kell pontosan állítani. Azt hiszem, csak egy kollimátor lencse kell hozzá, és azt megfelelő távolságra a diódától be kell állítani. :wink:

pén. aug. 25, 2006 10:18
arany tag

Hozzászólás 
Naccerű!
De, ahogy látom, az optika 1 db lencséből áll (mint az 500 Ft-os 1mW lasereknél a piacon). Sztem azt megoldom magamban, mert nem éri meg egy tokért és még néhány kevésbé fontos cuccért 2x-3x annyit fizetni (nekem legalábis). Nem valami konkrét dologhoz veszem, hanem csak játszani vele. Kösz a segítséget.

pén. aug. 25, 2006 10:16
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

A gold protected tükrök nem hinném, hogy jók, mert csak a bevonatuk más, de maga a tükör anyaga pirex üveg. Írják, hogy lehet használni IR tartományban is, de nem írnak semmi konkrét hullámhosszat. szóval ezek alapján én nem tudom megállapítani, hogy jók-e CO2 lézerhez. Nagy a valószínűsége, hogy nem jók. :(

Más: A HQ-s diódák, már tényleg igazi lézer diódák. A lap alján lévő 11-es tételtől vannak a lézer modulok. Kicsit drágábbak mint a diódák, de ezek már össze vannak szerelve az optikával. Csak rá kell kötni a megfelelő áramforrásra és már működik is. A 11-es tételig csak lézer diódák vannak amikhez még kell optika. Van piros fényű és infravörös. a 808nm-es kivitel már infra. 8)

pén. aug. 25, 2006 6:50
arany tag

Hozzászólás 
Nem hinném, hogy jelenlegi tudásommal és anyagi helyzetemmel meg tudnék oldani egy komolyabb (pl CO2 lasert), de kösz azért. Van viszont egyszerűbb megoldás: ilyet láttam HQ video-ban: 5mW-os laser dióda kb 1000 párszáz Ft-ért. Ez már hihetőbb, és a leírásból is az derült ki, hogy ez az, aminek lennie kell. http://www.hqvideo.hu/pr?srch=laser+diode&ls=20&sm=2
De, amint látszik, van 10mW-os is csak kicsit drágább.
Ennél sokkal többet nem költenék rá, szerintetek érdemes megvenni?

csüt. aug. 24, 2006 23:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Igazad van, ez tényleg nagyon drága!
http://www.newport.com/Broadband-Metall ... talog.aspx
Ezek közül valami nem lenne jó szerinted? (protected gold)

csüt. aug. 24, 2006 22:37
arany tag

Hozzászólás 
Hát a tükrök, parabola alakúak és ez miatt nem mindegy a rezonátor hossza. Ez pontosan így van. Találtam régebben róla infókat meg számításokat, de mivel a tükrök miatt feladtam a játékot, nem is mentettem le az oldalt. Sam lézeres oldalán kell, hogy legyen infó róla. Megnéztem a Throlab-os dolgot.....nos egy 25,4mm-es ZnSe tükör 450$, és az már majdnem 100E Ft. Szóval nem hinném, hogy ez lenne a legjobb választás. Az biztos, hogy professzionális de ennyi pénzért láttam már 75mm-es tükröket is. Szóval ha rákeresel a neten, vagy a goggle-ban a ZnSe mirror kifejezésre vagy a CO2 laser optics-ra akkor sok üzletnek ki kell jönnie, amiből már lehet választani. De mondom, 450$-ért nincsen értelme tükröt venni mert anniból már egy 20-40W-os gyári CO2 lézer rezonátor kijön. Amihez csak egy nagyfesz táp és vízhűtő rendszer kell. Jah és itt a link a Thorlab-os tükrökhöz: http://www.thorlabs.com/NewGroupPage9.c ... al_ID=2189 alul vannak az árak.

csüt. aug. 24, 2006 22:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Megavolt, köszi a segítséget, rátaláltam a neten egy nagyon sok infót tertelmazó oldalra: http://www.laserfaq.org/sam/laserco2.htm#co2toc
Itt sok leírás van amatőr építésről is.
A tükrökkel egy picit elakadtam, mert ezek nem sík tükrök, hanem fókuszáltak. A fókusz és a csőhossz összefüggését nem igazán találom.
Most remélem találtam egy magyarországi vonalat a beszerzésre, a http://www.thorlabs.com/ cégnek van itthon egy partnere, talán rajtuk keresztül lehet szerezni. Azt hallottam, hogy az amerikai cégek nem veszik emberszámba a Magyarokat, nehezen küldenek el bármit is.
Németországban, és Angliában is vannak cégek akik tükröket optikákat forgalmaznak, őket is megpróbálom, ha itthon nem sikerül.
Ha van infód a fókusz témáról, légyszi segíts!
Köszi
Róbert

csüt. aug. 24, 2006 21:40
arany tag

Hozzászólás 
Hy!

Nos, el kell, hogy szomorítsalak. Ez a néhány száz forintos dióda túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Ezzel nem lehet egy igazi lézer diódát helyettesíteni. A lézerdióda helyettesítést, úgy érthették, hogy infrás érzékelőknél. Amúgy meg nem hinném, hogy nagyon értenek a lézerekhez. :wink:

Másik dolog: CO2 lézert nem nehéz összerakni a 60-100W-os tartományban, de folyamatos gáz áramlás kell hozzá, vákumpumpa, és ugyebár a tükrök. Ilyen ZnSe GeAs törkröket még nem találtam magyar o.-n... sajnos. (Remélem jól írtam a tükrök anyagát). Külföldön lehet venni ilyeneket 120$-tól a csillagos égig. De egy átlag 60W-os lézerhez, 200-300$-ból kijön a két tükör. A vákumpumpa még nagyon húzós, meg a gázkeverék beszerzése. A linde árulja a keveréket de nemtom milyen árban. A rezonátor megépítése már nem annyira nehéz, pirex üvegből meg lehet oldani, szigorúan vízhűtéssel. Ehhez még kell egy nagyfesz táp kb. 12-20kV-os 20-80mA-es. Nagyon röviden ennyi. De a neten rengeteg leírást lehet hozzá találni. Sok sikert!! :wink:

csüt. aug. 24, 2006 19:28
arany tag

Hozzászólás 
Hey!
Conradban ilyet szólnak:
"A kiváló tulajdonságokat az új átlátszó szubsztrát (TS) segítségével érték el. Alkalmazhatók megvilágított környezetben is, jelzo, figyelmezteto, vagy kijelzo LED-ként. Lézerdióda pótlására is jó."

(ez egy 200 Ft-os sárga led. Mi lesz akkor, ha lézerdiódát pótolok vele? Ez túl egyszerűen hangzik. )
Itt a link, ha alaposabban megnéznétek: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Pr ... ZrVnJPUT09

csüt. aug. 24, 2006 17:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Sikerült hozzájutnom egy Cyonics Uniphase 2201-20slb argon lézerhez. Nem volt hozzá tápegység, de sikerült összedobnom próbára egyet, több tranzformátor felhasználásával (110V DC 10A). Brutál kékeszöld fénye van, este kipróbáltam, tiszta időben is látható végíg a nyaláb, a házunkal szemben, több km-re lévő hegyeken is látszik a pontja. Ami a lényeg, én egy co2 lézert szeretnék építeni, ahhoz szeretnék tükröket szerezni, az argon lézerre nincs szükségem. Ha valakit érdekel, cserebere valamire, vagy megvenné tőlem keressen meg emailban. info kukac g2plane.com .
http://www.electricstuff.co.uk/argonlaser.html - ezen az oldalon van egy nagyon hasonló, csak az enyém egy picit nagyobb teljesítményű.

csüt. aug. 24, 2006 16:58
ezüst tag

Hozzászólás hy
aki akar rendelni valamit a roithner cégtől al jelezze felém legyen kedves, mert baromi drágán szállítanak, nekem perpill az áru értékénél 3.5ször több a küldséi költség.
5napn belül várok üzeneteket
köszönom

csüt. aug. 24, 2006 16:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
A nagyobb teljesítményű látható fényű lézerekhez végülis kell engedély? Elsősőrban class 3B vagy 4 osztályúra gondolok.

csüt. aug. 24, 2006 14:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
off: szerintem ezt a prohardveren kérdezd meg :)

szer. aug. 23, 2006 11:23
arany tag

Hozzászólás 
Hy mindenki!!

Megnéztem a casixot. A kristályok közötti különbség: méret (oda van írva) és a hatásfok. Egyenlőre ennyit találtam. De mind a kettőt aktívan kell hűteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Röviden ennyi.
OFF: valaki megtudná nekem mondani, hogy a crossfire-s alaplapokban lehet használni quad SLI nvidiát is? CSak mert a Unnamed sem tudott konkrétumot mondani nekem. A crossfire ugyebár Ati-ra lett tervezve, ehhez képest most láttam olyan konfigurációt, ahol a crossfire alaplapban nvidia megy. Romlik valamivel a grafikai minőség ha nvidiával megy?

ON:..

kedd aug. 22, 2006 17:47
arany tag

Hozzászólás 
Hát azt én sem tudom, de gondolom ha a második verzió nagyobb teljesítményre képes ugyanakkora méretek mellett, akkor gondolom más hőtűréssel rendelkezik. Vagy mittom én. :lol:

Majdcsak megmondja valaki. :wink:

kedd aug. 22, 2006 14:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló!!!!!
Megnéztem a linklet:http://www.casix.com/product/prod_opt_laser_dpm.html
Ugyanis 2 fajta van ijen méretből "Low Power DPM Crystal" és a "High Power DPM Crystal" verzio van belőle!
Csak azt nem tudom miben külömböznek egymástol mert technikai adatai megegyeznek csak ár diferenciában térnek ell egymástol.

kedd aug. 22, 2006 11:02
arany tag

Hozzászólás 
Unnamed a 12mW-ot nem magamtól találtam ki. Azt a casix honlapján láttam a kristályaiknál. De úgylátom már módosították az adatlapot és a honlapjuk is változott. klikk:
http://www.casix.com/product/prod_opt_laser_dpm.html

kedd aug. 22, 2006 10:06
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Megoldható, de az nem egy hullámhosszból fog állni, hanem kevert hullámhosszakból. Az meg illúzió romboló, hogy lézernek nevezem közben több különböző hullámhosszú fény van keverve benne. :wink:
Törekednék a nyers sárga fényre.. :lol:

kedd aug. 22, 2006 8:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát azért a 200mW infra -> 12mW zölddel én vitatkoznék. Wickedének 1W os infrával megy a 300mW os spyder lézerük, persze ők azért pontosabban be tudják állítani, de az 1/20-ad részénél biztos hogy többet lehet kihozni belőle, még házilag is.

kedd aug. 22, 2006 8:02
arany tag

Hozzászólás 
Dr. Megavolt: az nem jó megodás ha zöld és piros lézert össze engedsz?
Mondjuk nem a legkönnyebb de megoldható.

kedd aug. 22, 2006 7:37
arany tag

Hozzászólás 
Hy mindenki!

Úgy tűnik nyári álmot aludtam vagy nemtom... nah mindenesetre megkeresem a fonalat és csatlakozok a beszélgetéshez. A zöld pointerekben 200mW-os dióda szokott lenni 1-25mW-ig vagy kicsit tovább. Láttam már olyat, hogy valaki ilyen kicsi kristályhoz tett 500mW-os és 1W-os diódát is, de ezek elég merész ötletek, mivel a kristálynak elég kicsi a felülete, így ennyire nagy hőt nem tud rendesen elvezetni, és hamar szétmegy. :( Nagy lézer építéséhez nagyobb kristály kell ami egyértelműen drágább.Persze ma már ezeket is tonna számra gyártják, mint a szilíciumot és mégis nagyon drágák, mintha gyémántból lennének. ( csak egy hasonlat, a gyémánt sokkal drágább) :wink: . remélem hamarosan olcsóbbak lesznek. Jah, ha valaki meg tudná mondani, hogy sárga lézert milyen krisó kombinációval lehetne kivitelezni, akkor megköszönném.

krisó= kristály, csak lusta vagyok kiírni :P

hétf. aug. 21, 2006 22:11
arany tag

Hozzászólás 
Csak azt tudom hogy az 1,3x1,3x3,5mm-es kristályhoz max 200mW-os pumpáló diódát illik tenni, ez fölött elszáll mint a győzelmi zászló.
És ezzel a diódával a kimenő teljesítmény max 10-12mW lesz.

Az hogy milyen van a pointerekben azt a balu1 biztos megtudja mondani.

8)

hétf. aug. 21, 2006 12:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Ssziasztok!!!!!

Kérdésem lenne hozzátok,hogy 3mW green laser pointer amit szét szereltetek a forumon hány mW infra laser diode lehet benne?
Arra gondolta.hogy benne lévö laser diodát ha lehetne helyetesiteni 200mW diodával!
Csak a kristály ki birná ezt a teljesitményt e ?
Szerintetek hány mW lenne 532nm en?
Ebben a pointerben hány mm kristály van?
Mert nem kilodnék evel az egészel ha a yag kistály beszerzése magyar országon be szerezhető lenne!
Mert ez lenne a legyorsább hozzájutni a pointerból ki müteném az optikával együt!
Csak enyi kérdésem lenne!!!!!!!! :gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol: :gigalol:

hétf. aug. 21, 2006 12:43
arany tag

Hozzászólás 
Voltam tegnap tüzijátékon, és rongyá is áztam de nem ez az érdekes, hanem az hogy lézereztem szokás szerint.
A kis lézerpointok mellett az én 25mWos lézerem fénye eléggé feltünő volt.
És később jött a nagy csattanó. Valakinek még az enyémnél is nagyobb fényű lézere volt. Az lehetett vagy 50-100mW. Az enyém eltörpült mellette.
Ja meg láttam egy zöldet is de annak nagyon nagy volt a foltja és nem is volt annyira erős.
Kié volt a piros? CSak nem valakié innen?

hétf. aug. 21, 2006 7:52
arany tag

Hozzászólás 
dexter7907 írta:
Sziasztok!!!

Engem is érdekel minden ami laserel kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok? szeretnék épiteni egy x y rajzolo fejet 2 galvo motorbol pc vezérlésel de még nincsen sajnsa semim hozzá tudtok e ilyen mehanikát
és elecronikát vagy kapcsolási rajzot!
Meg az is érdekelne hogy lehet csinalni galvo motort házilag.
Ha tudna valaki ilyenben segiteni meg köszön!!!

Én is ebben ügyködök mostanság.
Nekem ez az oldal és amik ebből nyílnak nagyon sokat segítettek már.
Remélem neked is.
http://elm-chan.org/works/vlp/report_e.html

üdv
z

vas. aug. 20, 2006 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
.
.
.
.

Szerintem kérdezd "Ros-Co."-t erről a vezérlésről.

szomb. aug. 19, 2006 15:26
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!!!

Engem is érdekel minden ami laserel kapcsolatos kérdésem lenne hozzátok? szeretnék épiteni egy x y rajzolo fejet 2 galvo motorbol pc vezérlésel de még nincsen sajnsa semim hozzá tudtok e ilyen mehanikát
és elecronikát vagy kapcsolási rajzot!
Meg az is érdekelne hogy lehet csinalni galvo motort házilag.
Ha tudna valaki ilyenben segiteni meg köszön!!!

szomb. aug. 19, 2006 11:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ezért téptem a szám már oldalakon keresztül, hogy félvezető lézert hűteni hűteni hűteni!
Szinte senki nem vette komolyan. Aztán mindenki panaszkodott, hogy nem sokáig működik.
Most bebizonyosodik, hogy a "nagyok" is így csinálják,
különben tönkre menne (nem csak a kínai lézer) hanem mindegyik.

csüt. aug. 17, 2006 23:39
ezüst tag

Hozzászólás 
nem a legjobb némelyik nem egyszerü azt lekapni amit az ember szeretne.öszintén egy sem sikerült ,viszont a jobabakat kiválogattam.
bézd a pointeres galériába az 1mw pointer értelem szerüen,amiröl töb kép az srl könyvtárban az egy gyári lézer!
a gyári azért lett mert nem mertem beválalni még egy pointer,zöld lézert meg mindenkép szerettem volna,volt egy lehetöség amit kihasználtam,azért tudtam ilyet venni,amugy nem vagyok miliomossajnos..
a épitést folytatom a piros kis modulokkal mert imádom és hát megszállotság,szerintem tujátok mire gondolok más is van igy szerintem,mégha nem is a lézer a hapy-e..
ja a gyári az 40mw a gyárto ezt irtas az adatlapra.
ja és lényeges 3 nap azonnali csere ha bedöglik,ha 15nap a javitási idö akor adnak a javitás idéjére egy gépet kölcsön! ha több mint 30 nap a javitási idö akkor csere készülék.
1 garancia !

a poén az egészben 10C -30C fok közt üzemeltethetö,max 4 orán keresztül..
thermoelektromos hütés mellet!!
az peliteres ugye jol gondolom?

csüt. aug. 17, 2006 21:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Fester:szép képek :) Most ez végülis milyen lézerrel van?

csüt. aug. 17, 2006 12:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1409 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Következő