|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|
Eu-s webshopból mobilt venni érdemes?
Szerző |
Üzenet |
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Czumy írta: Nem próbálok meg! Köszi!!
Na még 1 szösszenet az egészhez és nem flame indításképp:
Sajnos azt veszem észre, hogy nagyonis lenéznek minket a külföldi cégek, és emiatt hajlamosak a selejtet eladni nekünk, majd garanciális ügyekben nem is foglalkoznak velünk. Több ebay-en vásárolni szokott emberkétől is hallottam ezt, mármint hogy az a baja, hogy magyar regje van, és én is tapasztaltam ilyet a saját bőrömön. Köszönjük meg ezt azoknak, akik mindenféle húzással elérték, hogy külföldön sza.rba se vegyenek minket.
|
kedd aug. 29, 2006 20:48 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
.gúnár. írta: Czumy írta: Őket ismeri valaki? http://www.gsmonline-store.com/Tapasztalata van-e valakinek? Áraik: - Nokia N73: €300 = kb. 82.000 Ft (ha ez mondjuk nettó ár, akkor magyar ÁFÁ-val számolva is csak kb. 98.400 Ft) A Nokiánál (PeterAce-nál): br. 139.990 Ft! - Nokia N80: €250 = kb. 69.000 Ft (ha ez mondjuk nettó ár, akkor magyar ÁFÁ-val számolva is csak kb. 82.800 Ft) Hivatalos nagyker ár: br. 158.520 Ft! Nemrég még http://www.mobile-shop-gsm.com/ néven futottak! Meg ne próbálj tőlük vásárolni! Meg ne tévesszen az angol telefonszám, a cég valószinüleg nem Angliában, sőt nem is az Eu.-ban van bejegyezve.
Nem próbálok meg! Köszi!!
|
kedd aug. 29, 2006 20:42 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Czumy írta: Őket ismeri valaki? http://www.gsmonline-store.com/Tapasztalata van-e valakinek? Áraik: - Nokia N73: €300 = kb. 82.000 Ft (ha ez mondjuk nettó ár, akkor magyar ÁFÁ-val számolva is csak kb. 98.400 Ft) A Nokiánál (PeterAce-nál): br. 139.990 Ft! - Nokia N80: €250 = kb. 69.000 Ft (ha ez mondjuk nettó ár, akkor magyar ÁFÁ-val számolva is csak kb. 82.800 Ft) Hivatalos nagyker ár: br. 158.520 Ft!
Nemrég még http://www.mobile-shop-gsm.com/ néven futottak! Meg ne próbálj tőlük vásárolni! Meg ne tévesszen az angol telefonszám, a cég valószinüleg nem Angliában, sőt nem is az Eu.-ban van bejegyezve.
|
kedd aug. 29, 2006 20:34 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Őket ismeri valaki?
http://www.gsmonline-store.com/
Tapasztalata van-e valakinek?
Áraik:
- Nokia N73: €300 = kb. 82.000 Ft (ha ez mondjuk nettó ár, akkor magyar ÁFÁ-val számolva is csak kb. 98.400 Ft)
A Nokiánál (PeterAce-nál): br. 139.990 Ft!
- Nokia N80: €250 = kb. 69.000 Ft (ha ez mondjuk nettó ár, akkor magyar ÁFÁ-val számolva is csak kb. 82.800 Ft)
Hivatalos nagyker ár: br. 158.520 Ft!
|
kedd aug. 29, 2006 19:19 |
|
|
csosza001
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: itthon. kivéve akkor, amikor nem....
|
A legolcsóbban szerintem az osztrák , és a német ebayról lehet mindent megúszni. 20EUR körül van 2 kilóig a szállítás , és szinte mindent megtalálsz olcsón azonnali vásárlással , ha viszont vársz egy jó aukcióra , akkor mégolcsóbban megveheted.
előre kell utalni a pénzt , de egy 2000 pozitív minősítésű eladónak én ezt megteszem , az utalás 5 nap alatt odaér 2500 ft körüli összegért.
én a minap vettem ott telefont... már majdnem ugy voltam , hogy meszek egyet villámáron jó drágán(igy is olcsóbban jött volna ki mindenestül, mint ithon) de rájöttem , hogy aukcióval általában olcsóbban meg lehet úszni. elkezdtem licitálni , egy este alatt nem tudtam nyerni olyan áron , amilyenen én szerettem volna... másnap 1-2 óra fele már kiadtam volna az árúért akár150 eurót is , és megynertem 99 euróért
|
vas. ápr. 10, 2005 12:10 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
nyuszy írta: .gúnár. írta: nyuszy írta: Én inkább a kártás fizetést ajánlom, természetesen egy direkt erre való webkártyával. Akkor csak 1x nyúlhatják le a pénzed. Akkor meg hiába kevesebb a bankköltség... Miért, ha előre utalsz, akkor mennyivel vagy előrébb? A lóvét ugyanúgy bukod, meg még a transzferköltséget is
Ez igaz, de akkor a kezedben vannak a cél bankszámlaszám adatai, aminek egy kicsit jobban utána lehet menni, mint egy kártyás tranzakciónak. Legalábbis az Eu.-ban, szerintem. Tehát ha az illető pl. nicaraguai bankszámlát ad meg, az eleve gyanús.
Itt az én esetem tanulsága:
http://www.britishcompanies.co.uk/seriouscomplaints.htm
|
vas. ápr. 10, 2005 9:00 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Sajnos én is csak a nomaticat és a pixmaniat ismerem, mint EU csomagküldőt.
|
vas. ápr. 10, 2005 6:50 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
.gúnár. írta: nyuszy írta: Én inkább a kártás fizetést ajánlom, természetesen egy direkt erre való webkártyával. Akkor csak 1x nyúlhatják le a pénzed. Akkor meg hiába kevesebb a bankköltség...
Miért, ha előre utalsz, akkor mennyivel vagy előrébb? A lóvét ugyanúgy bukod, meg még a transzferköltséget is
|
szomb. ápr. 09, 2005 21:53 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Én inkább a kártás fizetést ajánlom, természetesen egy direkt erre való webkártyával.
Akkor csak 1x nyúlhatják le a pénzed. Akkor meg hiába kevesebb a bankköltség... Én egyébként a www.handytuner.at -t nézegettem nemrég, elég nagy a választékuk de az áraik szerintem nem túl olcsók. Vásárolni nem vásároltam még tőlük, csak írtam egyet...
|
szomb. ápr. 09, 2005 21:30 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Én inkább a kártás fizetést ajánlom, természetesen egy direkt erre való webkártyával. A jómúltkor Angliából vásároltam ebay-en, és óvatlan módon azt mondtam az eladónak, hogy majd utalással fizetek. Namost a pénz lassabban ért oda, mint utána a cucc postán, valamint asszem valami 4 ropit fizettem 40 Font utalásáért...
Egyébként milyen külföldi webshopról tudjátok, hogy megbízható?
|
szomb. ápr. 09, 2005 20:14 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Paul írta: minden csomagküldö shop (Quelle, Neckermann vagy webshopok) az áru átvételnének helyén kell a helyi (!!!) Áfát kiszámláznia és teljes értékében a helybeli adóhivatalnak átadnia. Tehát, ha valaki Németországból Magyarországra szállítana, ami Németo ban 100 euro + 16% áfa, azért neked 100 Euro + 25% Áfát kell fizetned. A német webshop köteles magyar adószámot váltani és az Áfát teljesen a magyar Apeh-nek befizetni.
No azért ez nem teljesen így van.
Mondok példát: Nomatica.
Rendeltem már tőlük, a francia áfa-t kellett fizetnem (ami kevesebb, mint az itthoni).
|
szomb. ápr. 09, 2005 15:12 |
|
|
rakadjiev
ezüst tag
|
rakadjiev írta: EU-n kivuli orszagbol (pl.USA) CineDOG írta: Az usa nem unio
Amugy koszi a linket!
|
szomb. ápr. 09, 2005 15:05 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Az usa nem unio. De nezz be a http://internetvilag.hu oldalra.
|
szomb. ápr. 09, 2005 14:27 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Paul írta: Szia, Kerelyfe, sajnos ebböl a szempontból Magyarország még nincs EU-ban, a nagyobb webshopok még nem szállítanak Magyarországra, mert túl veszélyes a szállítás, garancia lebonyolítása nehéz, nagy a csalásveszély, stb stb....
Köszi Paul!
|
szomb. ápr. 09, 2005 13:52 |
|
|
rakadjiev
ezüst tag
|
En mar regebben is gondolkodtam azon, hogy ha EU-n kivuli orszagbol (pl.USA) akarok venni vmit eBay-rol, akkor minden esetben ki kell fizetnem a vamot? Valahogy megoldhato-e, hogy csak az eBay-es arat es szallitasi koltseget fizessem ki az eladonak es semmi mast (mondjuk ha ajandekkent kuldik a csomagot vagy ilyesmi)?
|
szomb. ápr. 09, 2005 13:45 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Olyan helyről a legbiztosabb vásárolni, ahonnan akár plusz költség fejében is, de lehetőség van utánvétes fizetésre. Sajnos én egyszer megszívtam, tartozékot szerettem volna venni a www.firstphoneshop.co.uk-tól. Na innen ne vegyen senki semmit. Kártyával fizettem, utána cserélhettem is le a bankkártyámat. Az áru azóta is jön... Szerencsére "csak" 4 ezret buktam. Nemrég egy telcsit vettem Ebay-on, az szerencsére megjött, bár ott is át kellett utalni előre a pénzt. A javaslat: csak olyan helyről szabad vásárolni (főleg előre fizetéssel), ahol cím, e-mail, telefonszám meg van adva, és vásárlás előtt tanulmányozni a fórumokat az adott cégről, valamint felhívni és írni nekik, bombázni kérdésekkel. Ekkor kiderül, hogy tényleg van-e valaki a vonal túlsó végén, vagy csak lenyúlás az egész. Szerintem a banki utalás is jobb, mint a kártyás fizetés, mert akkor jobban utána lehet menni a számlatulajdonosnak. Persze minden hamisítható, én is létre tudok hozni fórumokat, ahol magamat istenítem stb. Hirtelen ennyi.
|
szomb. ápr. 09, 2005 9:33 |
|
|
Paul
ezüst tag
Csatlakozott: vas. szept. 19, 2004 20:14 Hozzászólások: 28 Tartózkodási hely: néha Budapest
|
Szia, Kerelyfe, sajnos ebböl a szempontból Magyarország még nincs EU-ban, a nagyobb webshopok még nem szállítanak Magyarországra, mert túl veszélyes a szállítás, garancia lebonyolítása nehéz, nagy a csalásveszély, stb stb.
Amit a kedvezö árról mondasz, az csak részben igaz. EU törvény szerint minden csomagküldö shop (Quelle, Neckermann vagy webshopok) az áru átvételnének helyén kell a helyi (!!!) Áfát kiszámláznia és teljes értékében a helybeli adóhivatalnak átadnia. Tehát, ha valaki Németországból Magyarországra szállítana, ami Németo ban 100 euro + 16% áfa, azért neked 100 Euro + 25% Áfát kell fizetned. A német webshop köteles magyar adószámot váltani és az Áfát teljesen a magyar Apeh-nek befizetni.
|
pén. ápr. 08, 2005 22:39 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Eu-s webshopból mobilt venni érdemes?
Tavaly májusig nem sok értelme volt rendelni/vásárolni új mobiltelefont (természetesen szolgáltatói kártya nélkül, függetlent, garanciálisat) külföldi (nem mobilszolgáltató), német, angol, holland webshopokból, mert plusz postaköltség nélkül csak a "sógorokig" hozták volna el a terméket.
Felvetődik a kérdés, hogy most egy kis idő eltelte után rájöttek-e ezek a különböző online shopok, hogy már mi is EU-s tagok vagyunk? Mert akkor elgondolkoztató a vásárlás.
Egyáltalán érdemes? Értve ezalatt, az alacsonyabb áfa tartalmat, így a kedvezőbb árat, stb. Pl. tavaly nem sokkal megjelenése után Németo-ban 90.000 forint körül mozgott a 6230, míg itthon vastagon 130.000 fölött volt.
- Rendelt-e már vki így? Megbízható a szállítás? Vannak-e rejtett költségek? Stb.....
Ui.: Kerestem, de nem találtam hasonló témát. Ha mégis van, akkor írjátok annak számlájára, hogy frontváltozás van és kicsit tompább vagyok a kelleténél.
|
pén. ápr. 08, 2005 21:18 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|