Szerző |
Üzenet |
Laali
arany tag
|
Még pár dolog amit meg lehet nézni:
Léteztek-e a fájlok lekódolás nélkül ? Ha igen egy törölt fájlokat visszaállító programmal egy részük visszaszerezhető lehet...Az "Asztal" mappa is titkosított volt ? Ha nem ebben kell törölt fájlokat keresni.
Az EFS titkosítás visszafejtéséhez pontosan mi kell ? Talán az Elcomsoft programnál olvastam, de azt hiszem nem elég csak a jelszó ...mintha két feltétel lenne, de nem biztos.
|
szomb. szept. 02, 2006 12:09 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11959 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
TargeT írta: ...Néha pedig roppant egyszerű dolgok is segíthetnek, akár a rendszervisszaállítás is. (Ha már nincs partíciómentés.)...
Úgy tűnik, hiába károgunk.
Kár.
|
pén. szept. 01, 2006 19:04 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
chx írta: Igaza van, összezuhant rendszert úgysem hoz vissza vele, és a helyet is foglalja.
Néha pedig roppant egyszerű dolgok is segíthetnek, akár a rendszervisszaállítás is. (Ha már nincs partíciómentés.)
Nemrég megfektettem egy gépet. Valószínű a Novell akadt össze a Virtual CloneDrive-val.
Nem segített se csökkentett módban kivenni msconfiggal, sem az uninstall, a gép nem bootolt volna be talán egy nap alatt sem normál üzemmódban.
Ekkor a legutolsó helyes konfigurációról indítva kész, mint ha mi sem történt volna.
|
pén. szept. 01, 2006 18:52 |
|
|
chx
arany tag
|
merrcure írta: A srác a mentésre szánt dolgokat az asztalra rekta, amit nem értem el a rendszergazdai belépéssel. Az asztal elérhető könyvtárszerkezeten belül is. merrcure írta: A fene sem gondolta, hogy lekódolta a cuccait, mert nem ért hozzá annyira. Pedig benne van, ilyenre mindig figyelni kell. merrcure írta: Ráadásul a rendszer visszaállítási lehetőséget is kikapcsolta. Igaza van, összezuhant rendszert úgysem hoz vissza vele, és a helyet is foglalja. Ha a rendszer-visszaállító a jelszavakra is vonatkozik, az már régen rossz! merrcure írta: Szóval ennyi, így járt.
Nem, Te jártál így, Ő pedig issza a levét.
Üdv:
chx
|
pén. szept. 01, 2006 18:38 |
|
|
merrcure
ezüst tag
|
A srác a mentésre szánt dolgokat az asztalra rekta, amit nem értem el a rendszergazdai belépéssel.
A fene sem gondolta, hogy lekódolta a cuccait, mert nem ért hozzá annyira. Ráadásul a rendszer visszaállítási lehetőséget is kikapcsolta.
Szóval ennyi, így járt.
|
csüt. aug. 31, 2006 23:14 |
|
|
Orlando
platina tag
|
Akkor annak annyi, azokra a fileokra már hideg vizet ihatsz...
Újabb példája annak, hogy sokan használják az EFS-t, amihez közük nincs, aztán kész a baj. Ebben nincs semmi személyeskedés, ne úgy értsd.
Amit nem értek, hogyha be tudtál lépni rendszergazdai jogokkal, akkor mi szükség volt törölni az user jelszavát, majd visszalépni vele?
|
csüt. aug. 31, 2006 17:13 |
|
|
merrcure
ezüst tag
|
Igen zöld színnel jelennek meg a fájlok, könyvtárak.
Igen a Vezérlőpult/Felhasználói fiókok ablakban töröltem a jelszót.
És szerinted egy rendszer visszaállítással megoldható?
|
csüt. aug. 31, 2006 16:40 |
|
|
Orlando
platina tag
|
Gondolom, EFS-sel titkosított könyvtárról/fájlokról van szó. Amik az Intézőben zöld színnel jelennek meg.
Mivel törölted a jelszavát, ezért a kulcsok elvesztek, szóval 99%, hogy nem lehet hozzáférhetővé tenni az adatokat.
Még annyi: Vezérlőpult/Felhasználói fiókok ablakban törölted a jelszavát?
|
csüt. aug. 31, 2006 5:17 |
|
|
merrcure
ezüst tag
|
Kódolt könyvtár visszafejtés
Sziasztok!
Egy olyan problémában kérem segítségeteke, hogy telepítés előtt szerettem volna egy ismerősöm gépéről adatmentést készíteni. Mivel nem volt elérhető a srác, beléptem rendszergazdaként, kitötöltem a jelszavát, majd beléptem a nevén (már jelszó nélkül)
Másoláskor azt írta ki, hogy nincs jogom hozzáférni a konyvtárhoz. Magánhasználat átvételével már próbálkoztam az ő gépében is, meg egy másikban is, de nem sikerült.
Hiába írtam vissza neki a jelszót, miután megkérdeztem, sehogyan sem férek hozzá. Sajnos ő sem tudja, hogy lekódolta, annyira nem ért hozzá.
Szerintetek hogyan lehetne visszanyerni az adatokat, főleg dokumentumokról van szó?
Laci
|
szer. aug. 30, 2006 21:45 |
|
|