Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 8:45

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sztem ha végre valaki elkezdene rendet rakni ebben az országban, akkor ezek a suhancok sem úszhatnák meg ennyivel. Az, hogy vannak (szabadság)jogaik, még nem azt jelenti, hogy a köz/más tulajdonát szabadon rongálhatja. Tőlünk kicsit nyugatabbra ezt úgy oldották meg, hogy a rendőrség megbeszélte a grafitisekkel, hogy vagy kijelölnek egy elhagyatott garázs sort a város szélén, ahol kedvükre alkothatnak, de akkor csak ott, vagy csinálják tovább a belvárosban, de akkor nagyon megütik a bokájukat. És érdekes módon működik a rendszer.
Az is baj, hogy aki tényleg tudna művészit alkotni, nem annak a rajzaival van tele az utca, hanem az idióta suhancok tag-eivel. Mert bizony vannak olyan street art művészek, akik előtt le a kalappal!

@GazVezir: repül a rePÜ :)

csüt. szept. 07, 2006 7:49
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
én benne vagyok, hogy példás büntetés kapjanak a rongálok, és ennek arányában (ki mennyi kárt okozott, vanadlizmussal vagy beszerzéssel) legyenek jutalmazva a Combino buli többi szereplői is! :twisted:

Érdemes több szempontból vizsgálni a problémát a helyes megítélés végett. Ha az én otthonomat rongálná pár suhanc művészet címszó alatt ily módon, a **** is kiverném belőlük, s gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Viszont ez nem saját tulajdon, így sokan máshogy vizsgálják a dolgot. Én speciel szeretem a tisztaságot, nem szívesen szálnék fel olyan vonatra, amit ezek a művészpalánták már kipingáltak. A probléma az emberi szabadságjogokban keresendő. Ebben a rendszerben élünk, így természetesen el kell fogadnunk némi korlátozást a saját érdekünkben, amik általánosan elfogadott emberi normákra épülnek. Akinek ez nem tetszik, el lehet menni egy kietlen földrész erdejébe, ahol az ember nem tartozik felelősséggel tetteiért. Mert ha minden megengedett lenne, akkor mi lenne itt a szabadságjogokra hivatkozva? El sem merem képzelni. A jobb országokban már az utcán való szemét eldobásáért is kemény pénzeket kell fizetni és érdekes, az emberek nem érzik azt, hogy nem lennének szabadok. Szóval keményen példát kéne statuálni, s azt a 3 millió Ft-ot valamilyen formában vissza kell fizettetni a suhancokkal, akár közmunkával is normális órabérben, ahogy mindenki más dolgozik és ebben az esetben azt hiszem még engedékeny és igazságos voltam nagyon.

Ha már a szabadságnál tartunk, a minap jutottak eszembe a hippik. Ha a memóriám nem csal, ők szabad embereknek vallották magukat, ugyanakkor a maximális szellemi, illetve testi szabadságot csak drogok segítségével érték el. Nos kérdezem én, aki testi kényszerüségeinek börtönében él, az hogy vallhatja magát szabad embernek? :lol:

csüt. szept. 07, 2006 0:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kicsit offline módba rakva magamat böngészgettem az internetet, miközben erre a cikkre akadtam, bár érdekesnek nem igazán mondható, de elgondolkodtató, hogy mekkora pénzt lehetne csinálni a hülye emberekből. Bocsánat, de erre mi mást lehetne mondani? Én ugyan nem tartom magamat vallásos embernek, de azt kizártnak tartom, hogy Szűz Mária éppen egy szendvics elfogyasztása közben jelenne meg, ráadásul pont a szendvicsen. Akkor inkább már felhő, kicsit nagyobb lenne a "realitása", de azt nem árulhatom az ebay-en :) . A gondolatot tovább vittem a fejemben, azt hiszem, ha szabadidőm hevében leszek, hasonló őrült ötlettel fogok előrukkolni, s szépen meggazdagszom belőle majdan :) .

Cikk: http://index.hu/tech/net/szenya1123

És itt még nincs vége. A következő cikk, ami szoros kapcsolatban áll az előzővel, szintén vallásos eredetű, bár még kívülállóként is azt mondom, hogy ez egyértelműen a vallás meggyalázásának a célját szolgálja, ugyanis az üzletember wc-jéból egy feszület emelkedik ki, amit széklet alkot. Nyomban írnék egy e-mail-t neki, hogy javíttassa meg a vízvezetékrendszert mihamarabb, de szerintem ezt már rajtam kívül pár normális ember megtette talán. Ha az emberek ennyire intelligensek, akkor én szaladok vissza a gimibe, hogy a frissen megszerzett érettségimet becseréljem egy diplomára :wink: .

pampika: Írtam mailt, küldtem PÜ-t. Bár a PÜ a fórum rendszere szerint sikeresen landolt a postaládádba, de a múltkori óminózus eset után én már nem bízom semmiben.

csüt. szept. 07, 2006 0:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
mz írta:
Remelem, kifizettetik vele a kart vagy ha nem tudjak,akkor leuli. Csak tudnam,mi ertelme van annak,hogy ezek a budos tuskok lefujjak festekkel pl. a villamost vagy szetkarcoljak az ablakot?! Ha rajtam mulna,lekennem a pofajukat par doboz festekkel,ebbol talan tanulnanak.
Értelmes ember nem is értheti miért jó ez nekik.

azért van akit felháborít a közpénzek herdálása és érzelmeinek csak így tud hangot adni.

én benne vagyok, hogy példás büntetés kapjanak a rongálok, és ennek arányában (ki mennyi kárt okozott, vanadlizmussal vagy beszerzéssel) legyenek jutalmazva a Combino buli többi szereplői is! :twisted:

csüt. szept. 07, 2006 0:23
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
mz írta:
Remelem, kifizettetik vele a kart vagy ha nem tudjak,akkor leuli. Csak tudnam,mi ertelme van annak,hogy ezek a budos tuskok lefujjak festekkel pl. a villamost vagy szetkarcoljak az ablakot?! Ha rajtam mulna,lekennem a pofajukat par doboz festekkel,ebbol talan tanulnanak.

hiába reméled! Csak a pénzbüntit lehet leülni, az okozott kárt nem!

különben minden kátrányos ülne...

csüt. szept. 07, 2006 0:11
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
A UPC szerint csak az ügyfélnél lehet a gáz.

Multkor volt szerencsém a szolnoki upc kirendeltséghez. Ki van plakátolva, hogy szept. 1-ig be lehet küldeni a legemlékezetesebb üszis sztoridat és a legjobb az kap vmi ingyen nete, vagy mit...
Gondoltam, poénból csak megkérdezem a csajt erről. Ő lelkesen elkezdte magyarázni, melyik címre kell küldeni, etc.
Kérdezem, hogy csak pozitív, vagy negatív élményt is lehet küldeni?
Erre kissé bután nézett.
Háát, mondom múlt nyáron, 1 hétig net nuku, napi 50 perc duma az üszivel, ahol mindig engem hülyéztek le, mindig mást ígértek és hasonlók. Elég jó történet lenne :?:
Ekkorra már teljesen lehervadt a mosoly az arcáról és egyetértettünk abban, hogy ezt be lehet küldeni, de nem valószínű, hogy ezzel nyernék :twisted:

Amúgy az egészben azt nem értem, hogy mi az ilyen játék lényege? Mi az, ami akkora frenetikus örömet tud okozni egy üszissel való beszélgetésben? Az, hogy tudja a dolgát és normálisan segít? Ez lenne az alap...ha meg véletlenül nem így történne (esetek nagyon jelentős része), akkor meg ugye nincs pozitív élmény, szal lehet irogatni, nyeremény nincs, és semmi sem változik.
A fentebb említett eset után írtam nekik egy emilt, de 2 hónappal később, postán küldtek választ, amiben szép parasztvakítós szöveggel küldtek el engem oda..és végül megköszönték, hogy az ügyfelük vagyok és maradjak is. Köszi :roll:

szer. szept. 06, 2006 23:01
arany tag

Hozzászólás 
mz írta:
Ez a 10kg-os hatar tuti?! Mert az en 37cm-es tv-m tomege netto 10.5 kg a doboz szerint.

Igen, ha 10 kg-nál nehezebb, akkor a szerviz köteles gondoskodni a szállításról: 151/2003-as kormányrendelet alapján.

Ha pattognak a szervízesek hívd fel a fogyasztóvédőket!

LML

szer. szept. 06, 2006 22:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
@BrOnZ: Köszi! Hozzám holnap jönnek ki a szerelők, mivel szerintük nálam van a probléma.
A UPC szerint csak az ügyfélnél lehet a gáz.
Bár legutóbb csak annyi volt a megjegyzés, hogy "így érkezik a fejállomásról", ami enyhe hazugság volt (HBO esetén), ugyanis a kódolatlan napokon a kódolatlan sávon tökéletes, a konverteren meg csíkhalmaz (azt meg már ne is mondjuk, hogy a hangja is katasztrofális, havonta 3k+-ért).

Üdv!

szer. szept. 06, 2006 21:44
Moderátor

Hozzászólás 
Ez új, korábban ilyen nem volt a garancián. Viszont úgy szól, hogy "kézi csomagként nem szállítható". Szerintem egy 37-es TV ebbe már nem fér bele.

szer. szept. 06, 2006 21:17
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz pén. jan. 01, 2010 11:16-kor.

szer. szept. 06, 2006 20:30
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mz pén. jan. 01, 2010 11:16-kor.

szer. szept. 06, 2006 20:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vásároljatok TV kártyát! Szerintem kényelmesebb, illetve olcsóbb megoldás, mint egy tv-t venni, ha rendelkezésre áll egy számítógép :) .

szer. szept. 06, 2006 20:05
Moderátor

Hozzászólás 
10 kg felett a szerviz ingyen elviszi a problémás cuccot.

szer. szept. 06, 2006 20:03
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Igen,erdekes lenne,de szerintem 80%,hogy visszavonul. Az viszont nem volt szep a Ferraritol,hogy ultimatumot adott. Persze valahol ertheto,csak mintha elfelejtettek volna,hogy egy also-kozep kategoriasbol faragott (reszben o) elcsapatot es Schumacher nelkul max. 1-2 vb cimet gyujthettek volna be.

Az en tv-m is betojt,egy igazi teszkos cucc: Hyundai. Kikapcsoltam es azota semmi.
Gagyit nem szabad venni! Lehet,hogy olcsobb,de sokkal hamarabb beszrik. Ez is meg garis,majd elviszem vmikor szervizbe.

szer. szept. 06, 2006 19:44
Moderátor

Hozzászólás 
mz írta:
Fisichella az elsoszamu pilota (tehat,ha rajta mulik,a Renault nem nyer tobbet futamot) es az ifju titan Kovalainen lesz a masodik (o viszont meg okozhat meglepeteseket).
Majd vasarnap kiderul,mi lesz a Ferrari felallas. Az biztos,hogy jovore a jelenlegi Bridgestone-os csapatoknak all a zaszlo a Michelin tavozasa miatt,igy Schumi nincs konnyu helyzetben. Tudja o is,hogy jo eselyuk lehetne 2007-ben,s talan ez (remelem) maradasra keszteti.
Én is remélem. Érdekes lenne egy Raikönnen, Schummaher páros.

szer. szept. 06, 2006 19:13
Moderátor

Hozzászólás 
Micuir írta:
Milyen TV-t érdemes venni? Behalt a TV-nk és most nézegetem a kínálatot. Vannak a *** márkák olcsón, azokat nyilvánvalóan nem. De vannak a közepes márkák, amelyekből egy 72 cm-s TV 60-80e és ugyanezt meg lehet kapni, jó márkában (pl. SLIM design-nal) 110e-ért. A kettő között van különbség műszaki tartalomban? Ja, alig nézzük a TV-t, nem fogunk hosszú órákat ülni előtte.
Philips, Samsung, Panasonic. A slim TV a kisebb méret mellett alkalmas lehet HD felbontásra is.

szer. szept. 06, 2006 19:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Micuir írta:
Milyen TV-t érdemes venni? Behalt a TV-nk és most nézegetem a kínálatot. Vannak a *** márkák olcsón, azokat nyilvánvalóan nem. De vannak a közepes márkák, amelyekből egy 72 cm-s TV 60-80e és ugyanezt meg lehet kapni, jó márkában (pl. SLIM design-nal) 110e-ért. A kettő között van különbség műszaki tartalomban? Ja, alig nézzük a TV-t, nem fogunk hosszú órákat ülni előtte.

Itt egy nagy fórum ezekről:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=6311

szer. szept. 06, 2006 18:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Felfüggesztett lesz a bünti a grafittikért, meg a károkért!
Eszem megáll!

Most nézem a híradót, több kilométernyi sínt szedtek fel, és szállítottak el illegálisan.... nem piskóta....

szer. szept. 06, 2006 18:51
arany tag

Hozzászólás 

szer. szept. 06, 2006 18:49
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Fisichella az elsoszamu pilota (tehat,ha rajta mulik,a Renault nem nyer tobbet futamot) es az ifju titan Kovalainen lesz a masodik (o viszont meg okozhat meglepeteseket).
Majd vasarnap kiderul,mi lesz a Ferrari felallas. Az biztos,hogy jovore a jelenlegi Bridgestone-os csapatoknak all a zaszlo a Michelin tavozasa miatt,igy Schumi nincs konnyu helyzetben. Tudja o is,hogy jo eselyuk lehetne 2007-ben,s talan ez (remelem) maradasra keszteti.

szer. szept. 06, 2006 18:48
Moderátor

Hozzászólás 
Az odáig oké, hogy a magyar nagydíjon nem kellett volna annyira hadakoznia gumi nélkül, de a csapat számolt teljesen rosszul. Egyébként szerintem nem lenne gond neki az egyenlő bánásmód. Ki lesz Briattore két üstököse?

szer. szept. 06, 2006 18:36
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Hivjatok a szellemirtokat! :-D

Nagyon ugy tunik (bar par hete meg masra tippeltem volna),hogy Schumi befejezi ev vegen a palyafutasat. Ma megnevezte a Renault a 2007-es pilotakat, Raikkonen (ha van egy kis esze,otthagyja a McLarent) szerintem is mar a Ferrarie. Azt pedig nem hinnem,hogy Kimi bevallalna a masodpilota szerepet,Schumi pedig az egyenlo banasmodot.
Ha elbukja a vb-t (a 8. vb cimet),akkor sajat maganak es a csapatnak koszonheti az utolso 2 versenyen nyujtott produkcioja miatt.

szer. szept. 06, 2006 18:32
Moderátor

Hozzászólás 
mz írta:
Értelmes ember nem is értheti miért jó ez nekik.

szer. szept. 06, 2006 18:21
Moderátor

Hozzászólás 
@BrOnZ: Köszi! Hozzám holnap jönnek ki a szerelők, mivel szerintük nálam van a probléma.

szer. szept. 06, 2006 18:20
írásjog megvonva

Hozzászólás 

szer. szept. 06, 2006 18:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Fehérváriak figyelem! :)
Aki UPC kábelnél még mindig észleli, hogy a TV2 szellemképes, kérem jelezze nekem valamilyen formában.
Jelzem... 3 is van belőle... :evil:

szer. szept. 06, 2006 18:10
Moderátor

Hozzászólás 
Fehérváriak figyelem! :)
Aki UPC kábelnél még mindig észleli, hogy a TV2 szellemképes, kérem jelezze nekem valamilyen formában.

szer. szept. 06, 2006 17:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kíváncsi vagyok mi lesz az ítélet/büntetés.

szer. szept. 06, 2006 17:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Beismerte tettét az a fiatal, aki graffitis társaival két Combino villamost maró festékkel megrongált. Öt Combinót augusztus végén tettek tönkre, a kár meghaladta a hárommillió forintot, ezért a BRFK-n nyomozócsoportot és figyelőszolgálatot hoztak létre. Több rongálót elfogtak, és megállapították, ki az a négy ember, akik a villamosokat megrongálhatták. A gyanúsítottakat kedden Törökbálinton fogták el, egyikükről pedig egyértelműen megállapították, hogy két villamost ő rongált meg. A rendőrség tovább keresi a többi villamost megrongáló graffitist. (inforadio.hu)

VÉGRE!
Le a tetvekkel!

szer. szept. 06, 2006 17:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valaki aki tudja, súgja már meg magánban, hogy ez kié?
06202600300

szer. szept. 06, 2006 15:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sikerült! Thx GazVezir.

szer. szept. 06, 2006 13:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet-nek igaza van a dologgal kapcsolatban. Hirtelen rosszul emlékeztem a dologra, sry :cry: .

Ettől függetlenül szívesen segítek.

szer. szept. 06, 2006 13:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
kösz!
Először megnézem a netes dolgot, he nem megy GazVezirnek megy a mail.

szer. szept. 06, 2006 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
Segítséget kérek.

Elvileg az én oldalamon van wapos támogatás. Küldd csak át azokat a csengőhangokat, felteszem szívesen a szerverre.

szer. szept. 06, 2006 12:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Segítséget kérek.

Anyósom Samsung X660 típusú telefonjára szeretnék csengőhangot rárakni. A csengőhangok megvannak, de kábelem nincs. Így marad a wapos megoldás. Értelemszerűen j*mb*.hu és társa felejtősek :D
Van valakinek wap oldala, hogy feltegyünk rá pár midit és letöltsem?
Előre kösz a segítséget. Jöhet privátban is.

szer. szept. 06, 2006 11:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt hiszem eljött az ideje az igazságnak, ala sg.hu .

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1009524487

Persze nem vagyok aljas ember, hogy más kárát is akarjám, így külön kérést intéztem a moderátorhoz, hogy a topik tulajdonosát semmiféle bántódás ne érje.

szer. szept. 06, 2006 3:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Van egy multi upload, de nekem nem ez a problémám, hanem abszolút nem enged feltölteni.
"Upload! No SSL" van alul, pedig belépéskor SSL-en keresztül lehet csak bejutni. Hibaüzi nincs.

Szerk: csak sikerült...

kedd szept. 05, 2006 20:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak egyesével megy nekem is oda a collectorsba.

kedd szept. 05, 2006 20:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
RapidShare - Collector's-Zone.
Hogy kell feltölteni?
Mindig No SSL-t ír ki :?
(azaz 2x már sikerült 1-1 fájlt)

kedd szept. 05, 2006 19:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG & McLaca: köszönöm!! :D :D Nagyon jó!!! ]:->

kedd szept. 05, 2006 19:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nincs meg, de ismerem, és tudom, hogy lehet fellelni.

Pl. it: http://content.jengajam.com/whatislove.swf :D

Szerk.: CineDOG, Te voltál a gyorsabb :), de szerintem erre gondolt Czumy is.

Üdv!

kedd szept. 05, 2006 19:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak a whatislove-t tudom:
http://de.fishki.net/picsn/whatislove.swf

kedd szept. 05, 2006 19:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pici segítséget kérnék:
van ugye a Jim Carrey-féle ""Saturday Night" videóklipecske :lol: (aki még nem ismerné: http://www.youtube.com/watch?v=6j18rHOqV68 ) - valahol, valamikor láttam ennek egy flash-változatát, amiben a klip részletei különbőző felbontásban, grafikával voltak láthatóak: Nintendo, C64, ...stb. meg még nem tudom.

Nincs meg ez valakinek? Nagyon kellene... Köszi előre is! :)

kedd szept. 05, 2006 18:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
joc_ írta:
T68m írta:
skynet írta:
joc_ írta:
madarasz írta:
A mindennapi frissítésrõl már hallottam :) A régi neptun is backupolt éjjel?
Azt nem tudom. Nyiván idõnként az is. Csahogy az újnak sokkal nagyobb (és bonyolultabb) az adatbázisa, vszínûleg tovább tart a backup is.

azért ahhoz már baromira-iszonyatosan-istentelenül sok diák kell (milliós nagyságrendû), hogy a mentés tovább tartson, mint fél óra. feltéve, hogy normális (sybase, oracle, stb.) adatbázison futtatják :D

lemértem, öt másodperc alatt mentettem le 30ezres AB-t. Mivel a mentés lineáris, ezért milliós nagyságrendet 2-3 perc alatt le lehet menteni.
Valószínûleg igazad is lenne, ha a Neptun adatbázisa olyan egyszerû lenne. Állítólag a neptun.net adatbázisa kb. 600 darab adattáblából áll, és a benne levõ elég sok (bõven millió felett) további kapcsolattal.
De ha érdekel, majd megkérdezem mekkora az adatbázisa, és mennyi ideig tart egy mentés.
(Csak a tények kedvéért: én nem írtam arról hogy ennyi vagy annyi ideig tart a mentés, csak azt írtam az elején hogy éjfél után azért állt le, mert elindult a mentés.)

én elsősorban szkájnetre válaszoltam.

a te hsz-od érintően:
1. mindegy, hogy mennyi adattáblát tartalmaz, az meg főleg mindegy, hogy mennyi adatkapcsolatot, mivel a mentés egy pillanatnyi állapotról egészében készít másolatot.
(ha, pl. egy zenét lementesz, akkor az ugyanannyi ideig tart, ha a tartalma egy komplett szimfónia vagy csak egy egyszerű teknő. Gyorsaságát nem a tartalma, a komplexitása határozza meg, hanem az elfoglalt tárterület nagysága)

2. az meg egy egész más kérdés, hogy olyan összetett rendszernél, ami 600 adattáblát igényel, miért is használják a legprimitivebb relációs (helyesebben táblás) adatbázis szerkezetet?!
Ja, mert nem ismernek mást? Jó, hogy ez az oktatás...

kedd szept. 05, 2006 18:21
Profil Honlap
írásjog megvonva

Hozzászólás 
Jol "megdolgozott" a penzeert. :-l

Ahhh! Mar megint kezd hatalmasodni a demagogia egy teruleten,kellett most radiot hallgatnom...
Azt a pillanatot varom,amikor vki kimondja: "ingyen uzemanyagot a nyugdijasoknak!"
Nem tudom,mit kell rinyalni azon,hogy talan a busz/vonatjegy 10%-at kene kifizetniuk. Inkabb befognak es orulnenek,hogy megusznak ennyivel,mikozben az aktiv dolgozokrol mar ki tudja hanyadik bort nyuzzak le. Na,mindegy. Itt befejezem,mielott beirnek vmi olyat,ami itt tiltott es amire Sy harap. :-)

kedd szept. 05, 2006 18:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
A színvilágot és a változtatást mintha a terminálról vették volna, az alsó infósávot (impresszum és egyebek linkje) meg a pannon oldalának aljáról...

Üdv!

Azon csodálkozok, hogy ezért még pénzt is kapnak az emberek... :?

kedd szept. 05, 2006 17:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
mz írta:
Londelmor írta:
te jó ég milyen színű lett a mobilport... :shock:

Csinos. :twisted:
A színvilágot és a változtatást mintha a terminálról vették volna, az alsó infósávot (impresszum és egyebek linkje) meg a pannon oldalának aljáról...

Üdv!

kedd szept. 05, 2006 16:43
arany tag

Hozzászólás 
skynet írta:
mz írta:
Londelmor írta:
te jó ég milyen színű lett a mobilport... :shock:

Csinos. :twisted:

és igen: VAN a terminal.hu-nál durvább színvilágú magyar portál! Kép

Inkább azt mondom a Terminal új kinézetére, hogy WAREZ! :)
Azok is szebben néznek ki, sőt!!!

Áh, szerintem a webmaster jól felrugott mindent! :D
Nekem nagyon áttekinthetetlen!
Vissza a régit!!!

kedd szept. 05, 2006 16:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
a közbenső a master, a vége a slave.

de ha CS-re állítod mindkettőt, akkor meg majd ők eldöntik.

Köszi, ha hazaértem, kipróbálom :)

kedd szept. 05, 2006 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
skynet írta:
joc_ írta:
madarasz írta:
A mindennapi frissítésről már hallottam :) A régi neptun is backupolt éjjel?
Azt nem tudom. Nyiván időnként az is. Csahogy az újnak sokkal nagyobb (és bonyolultabb) az adatbázisa, vszínűleg tovább tart a backup is.

azért ahhoz már baromira-iszonyatosan-istentelenül sok diák kell (milliós nagyságrendű), hogy a mentés tovább tartson, mint fél óra. feltéve, hogy normális (sybase, oracle, stb.) adatbázison futtatják :D

lemértem, öt másodperc alatt mentettem le 30ezres AB-t. Mivel a mentés lineáris, ezért milliós nagyságrendet 2-3 perc alatt le lehet menteni.
Valószínűleg igazad is lenne, ha a Neptun adatbázisa olyan egyszerű lenne. Állítólag a neptun.net adatbázisa kb. 600 darab adattáblából áll, és a benne levő elég sok (bőven millió felett) további kapcsolattal.
De ha érdekel, majd megkérdezem mekkora az adatbázisa, és mennyi ideig tart egy mentés.
(Csak a tények kedvéért: én nem írtam arról hogy ennyi vagy annyi ideig tart a mentés, csak azt írtam az elején hogy éjfél után azért állt le, mert elindult a mentés.)

kedd szept. 05, 2006 11:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 785  Következő