Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. dec. 27, 2024 23:53

Hozzászólás a témához  [ 111 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő
SHARP 550SH 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Témaákat valahonnan lehet letölteni Sharp 550SH-hoz?

szer. júl. 16, 2008 16:13
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Tudja valaki hogy lehet beállítani, hogy a java programok milyen net hozzáférést használjanak (vodafone)?

Sok programnak rendes internet kellene, ami lenne is, de automatikusan wap kacsolattal csatlakoznak.

(opera mini 4beta, google maps nem megy igy, opera 3 megy wapon is)

Másik problémám meg megint hasonló: Ha PDA-val internetre csatlakoznék a telefono, akkor is wap beállitásokkal csatlakozik.
Nokia E50 ugyanekkor rakérdezett, hogy wap vagy internetre csatlakozzon.

Tud valaki megoldást rá?

szomb. dec. 08, 2007 15:37
arany tag

Hozzászólás 
Kis segítség kellene.

Hogy, mi módon tudnék térképet feltölteni a telefonra?
Java-s, jar-ban van. Ha lehetne részletessen írjátok le a módját. Tudom, hogy csak wap-on keresztül lehet, de amit találtam letöltési lehetőséget /wap-on/, arra azt írta túl nagy a file.

vas. jún. 17, 2007 19:20
arany tag

Hozzászólás 
Nálam eddig még nem volt probléma. kop-kop :)
Viszont várom már a szoft frissítést hozzá, az sms le-fel töltéshez.

vas. nov. 19, 2006 21:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem már csinált ilyet vagy kétszer, elég idegesítő volt, ki is kapcsoltam inkább az automatikus billentyűzetzárat.

vas. nov. 19, 2006 21:00
Hozzászólás 
Kicsit felhozom a topicot.

Nagyon meg vagyok elégedve a telefonnal, minden emelt szintű szolgáltatása tökéletesen működik - csak éppen az egyik alapfunkcióval van apró baj. Pár hete a telefon azt játssza, hogy a billentyűzárat nem lehet deaktiválni. A hívás felvehető, megszakítható, de a keylock csak az akksi kivételével oldható fel.

Na, ilyet látott már valaki?

vas. nov. 19, 2006 19:52
vas-tag

Hozzászólás 
lebowsky02 írta:
T68m írta:
lebowsky00 írta:
Silver írta:
Ó, b+ te itt is felbukkantál? Mihez nem értesz?

Én kérek elnézést. A Sharpok tökre jók. Nézd meg az alattam, és a fölöttem lévő hsz-okat :DDDDDDDDDDDDDDDD

akkor - talán - vegyél egy gx17, 15, 25, 29-est! Utána gyere vissza - ahogy eddig is kértem!

Megőrültél? Eszem ágában sincs olyan vacakokat venni. Sharp gx29 jelenleg is van egy ismimnek. Tapasztalat: külön vodkanyavajás program kell ahhoz, hogy lehessen szinkronizálni a telefonkönyvet. Vagy egy nyavajás netkapcsolathoz is három napig kell imádkozni, míg egy Sonyericssonnal ez pöcc-röffre megy. A billentyűzete viszont valóban jó.

Épp elég 320x240-es képet küldeni, és csak 300kbyteos emailt.
Ugyanis egy 2,5*4centis kijelzőre felesleges 2836*1902 felbontású képet küldeni. Emailre meg ott a számítógép. Minek fizessek 3 mp-es képek után a nagyobb net forgalomért, ha a kicsi ugyanúgy megteszi!?
Amúgy meg találj 7e forintért hasonló tudású telefont.

A nethez pedig nem imátkozni kell, hanem elolvasni a használati utasítást, lehet én vagyok csak ilyen szerencsés, de nekem elsőre működött. Igaz kábellel, de a bluetooth alapból problémás nem csak sharp-al, mivel a windows BT lehetőségei elég bugosak.

Egyébként egyetlen bajom van/volt vele, hogy megvétele után 3-szor játszotta el 1 nap alatt, hogy lefagyott, majd restart után 3 nappal azelőtti állapotba állt vissza (beállítások, híváslista, profil stb.).

Amiket T68m ír hála istennek én nem tapasztalom az 550-esen.

szer. okt. 18, 2006 20:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
770-es:

a képet is tartalmazó telefonbejegyzéseket nem küldi át a gx-25-re.

A több telefonszámot tartalmazó bejegyzésekből sokszor csak egyetlen számot küld el.

szer. okt. 04, 2006 23:18
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Csak hogy javítsam a statisztikát :) :
Nekem 770SH-m van, és egyik fenti hibát sem tapasztaltam, tökéletesen működik a teló! 8)

csüt. szept. 21, 2006 9:48
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
lebowsky00 írta:
Silver írta:

Én kérek elnézést. A Sharpok tökre jók. Nézd meg az alattam, és a fölöttem lévõ hsz-okat :DDDDDDDDDDDDDDDD

akkor - talán - vegyél egy gx17, 15, 25, 29-est! Utána gyere vissza - ahogy eddig is kértem!

kedd szept. 19, 2006 10:16
Profil Honlap
Hozzászólás 
Silver írta:

Én kérek elnézést. A Sharpok tökre jók. Nézd meg az alattam, és a fölöttem lévő hsz-okat :DDDDDDDDDDDDDDDD

kedd szept. 19, 2006 5:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
leszbi: ha kérhetnék akkor gyere (vissza) ide, ha már van sharp telefonod. Köszi!

ma meg úgy tácsázott a hívás listából, hogy csak az első néhány számot küldte el... felhívott egy ismerősöm, itteni topictag, neki 550-ese van, hogy most már valamit kellene kezdeni, mert ennyire használhatatlan telót pofátlanság volt eladni a voda részéről.
Tegyenek rá live mentes progit, ha azzal működik vagy vonják vissza a telót (és adjanak hasonló szintűt), míg nem sikerül a hibáit javítani!
Végülis nem 70Ft-os akcióban vettem.

(mint mondjuk a gx-15-öt, ami nagyon megszolgálta az árát)

kedd szept. 19, 2006 0:56
Profil Honlap
Hozzászólás 

hétf. szept. 18, 2006 20:39
Hozzászólás 
Szép kijelzősek a sharpok, de ahogy olvasgattam a teszteket, irtó ratyi a tudásuk minden téren. Méghogy max 320X240-es képet lehet csak küldeni :o. Meg hogy az emilkliens csak 300 kbyte-ot enged max :o? Pénzkidobás. Hiába na. A minőséget meg kell fizetni. Sonyericsson forevőr. Eszméletlen, hogy a szó "3G" egyből a boltba tudja zavarni a vásárlókat :/

hétf. szept. 18, 2006 20:35
Hozzászólás 
Közben azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy nem is a 3G "meríti le" az akksit, hanem a 3G-2G közötti váltogatás. Na, majd jobban figyelek.

csüt. szept. 14, 2006 13:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Silver írta:
T68m írta:
lehet vele tárcsázni, de sörös portként nem adható hozzá. (mint pl. a gx-15, gx-25)

Ahm, ez kényelmetlen :( Vajon miért ilyen?

tiszta kötsögök lettek a gyártók a 3g kapcsán. Kiveszik az infrát (a rádiót is, pl. az SE, hogy, fizetős streamként rádiózz), elveszik a sörös port emulációt, hamar lemerül a teló, stb.

csüt. szept. 14, 2006 12:50
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Van 1 eladó példányom.
Részletek az adok-veszek topicban.

Üdv! 8)

csüt. szept. 14, 2006 12:45
Hozzászólás 
T68m írta:
lehet vele tárcsázni, de sörös portként nem adható hozzá. (mint pl. a gx-15, gx-25)

Ahm, ez kényelmetlen :( Vajon miért ilyen?

csüt. szept. 14, 2006 10:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Silver írta:
Létezik az, hogy ez a büdös telefon Bluetooth-on át nem használható modemként? Adatkábellel simán megy minden, de BT-n nem válaszol az AT parancsokra :?

szer. szept. 13, 2006 23:45
Profil Honlap
Hozzászólás 
Létezik az, hogy ez a büdös telefon Bluetooth-on át nem használható modemként? Adatkábellel simán megy minden, de BT-n nem válaszol az AT parancsokra :?

szer. szept. 13, 2006 21:08
arany tag

Hozzászólás 
Silver írta:
T68m írta:
nem tudom miért, de sosem jól írja ki az SMS idejét, két órával későbbre mondja.
3g-n eszméletlen a fogyasztása, sima beszéd esetén is érezhetően melegszik az aksija és nagyon hamar lemerül. Ezért fixen 2g-n használom.

Neked viszont 770SH-d van, ha jól olvasom. Ezek szerint mégiscsak akad némi különbség a két telefon között, ugyanis az általad vázoltakak eddig nem tapasztaltam, sőt.

Nekem +1 orát írt ki, de visszaraktam GMT+0 -ra és így jó az időpont, és nyári időszámítás kikapcsolva...

szer. szept. 13, 2006 20:20
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:
ma megint a "jó" formáját hozta a telóm (770-es, de gondolom a programjuk ugyanaz)

írtam SMS-t, mikor készen lettem vele, csak MMS-ként lett volna hajlandó elküldeni. Miért? Erre nincs válasz. Kitöröltem a szöveget (csak karakter volt, ékezet nélkül), visszament SMS-re. Újra beírtam, erre 108 darab szóközre cserélte beírás után!!!

Én is így jártam (550SH), de csak abban az esetbe ha be van kapcsolva a "Jelentés elolvasása" különben smsként küldte.

szer. szept. 13, 2006 20:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Silver írta:
Neked viszont 770SH-d van, ha jól olvasom. Ezek szerint mégiscsak akad némi különbség a két telefon között, ugyanis az általad vázoltakak eddig nem tapasztaltam, sõt.

hát, igen. Lehet, hogy alapvetően két konstrukcióról van szó és csak én gondoltam édestestvéreknek őket.

szer. szept. 13, 2006 17:12
Profil Honlap
Hozzászólás 
T68m írta:
nem tudom miért, de sosem jól írja ki az SMS idejét, két órával későbbre mondja.
3g-n eszméletlen a fogyasztása, sima beszéd esetén is érezhetően melegszik az aksija és nagyon hamar lemerül. Ezért fixen 2g-n használom.

Neked viszont 770SH-d van, ha jól olvasom. Ezek szerint mégiscsak akad némi különbség a két telefon között, ugyanis az általad vázoltakak eddig nem tapasztaltam, sőt.

szer. szept. 13, 2006 8:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Silver írta:
ithomas írta:
Pedig mostanában akartam venni egy 550-est...

Nyugodtan megveheted. Tegnap óta én halálra nyomkodtam az enyémet (tesztmérnök is vagyok ;) ) és semmi baja, jól bírta a folyamatos hívás-Bluetooth-3G-SMS-video ciklusokat :)

nekem pont ellentétes a tapasztalatom. Ennyi hibát még telefonban nem láttam, pedig volt már egypár készülékem.

kis adalék:

kedd szept. 12, 2006 23:31
Profil Honlap
Hozzászólás 
ithomas írta:

Nyugodtan megveheted. Tegnap óta én halálra nyomkodtam az enyémet (tesztmérnök is vagyok ;) ) és semmi baja, jól bírta a folyamatos hívás-Bluetooth-3G-SMS-video ciklusokat :)

kedd szept. 12, 2006 18:42
Hozzászólás 
T68m írta:
ma megint a "jó" formáját hozta a telóm (770-es, de gondolom a programjuk ugyanaz)

írtam SMS-t, mikor készen lettem vele, csak MMS-ként lett volna hajlandó elküldeni. Miért? Erre nincs válasz. Kitöröltem a szöveget (csak karakter volt, ékezet nélkül), visszament SMS-re. Újra beírtam, erre 108 darab szóközre cserélte beírás után!!!

tiszta nokija filling.

hívni akarom egy ismerősöm a híváslitsából, erre úgy tárcsázza, hogy kihagy egy számjegyet!!!

eszméletlen ratyi a szoftvere.

Hát ez biztató... :roll:

kedd szept. 12, 2006 18:24
Hozzászólás 
Silver írta:
Cserébe én is kérdezek: most hoztam haza a telefont, betettem a régi kártyámat és megrendeltem a WAP-ot, de nem megy. Annyit ír ki, hogy "a hálózat áll" :roll:

Cancel, reggelre megjavult "magától" :)

kedd szept. 12, 2006 8:23
a fórum lelke

Hozzászólás 

tiszta nokija filling.

hívni akarom egy ismerősöm a híváslitsából, erre úgy tárcsázza, hogy kihagy egy számjegyet!!!

eszméletlen ratyi a szoftvere.

hétf. szept. 11, 2006 23:16
Profil Honlap
Hozzászólás 
Vizsla írta:
Mi van a dobozban?
Amit külön adtok hozzá adatkábelt, az tölti is a telót?
Mp3 bitráta, mp3-csengőhang?
Képei "lilásak"?

Részben tudok válaszolni:

- a dobozban a telefon, töltő és headset van, plusz egy CD
- az adatkábel viszont ajándék! Külön dobozban érkezik és alá is kell írni egy átvételi nyilatkozatot. Tölti a telefont, ez korrekt.

Cserébe én is kérdezek: most hoztam haza a telefont, betettem a régi kártyámat és megrendeltem a WAP-ot, de nem megy. Annyit ír ki, hogy "a hálózat áll" :roll:

Beállítások rendben, mégsem történik semmi. Kell még valamit csinálnom (havidíjas vagyok)?

hétf. szept. 11, 2006 22:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mi van a dobozban?
Amit külön adtok hozzá adatkábelt, az tölti is a telót?
Mp3 bitráta, mp3-csengőhang?
Képei "lilásak"?

vas. szept. 10, 2006 9:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
sandisk 64MB-al adják

Amennyire tudom, ez csak a 770-re igaz, az 550-hez nem jár kártya.
Legalábbis abban a pár darabban amit eladtam nem volt...

vas. szept. 10, 2006 9:34
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mekkora bitrátájú mp3-at kezel? Tehetek-e be mp3 csengőhangnak? Szépen szól? Akadozik? Mekkora bitrátáig szól szépen?

szomb. szept. 09, 2006 20:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
nagylacza írta:
T68m írta:
olyan aksival megy, mint a 770, tehát nem jó hozzá a gx25/29/15/17 aksi.

800mAh aksit adnak.

Ez igy ebben a formában nem igaz. Az 550 SH-hoz JÓ a Gx-15 aksi, én is használtam vele.
A teljesítményében volt eltérés Gx15->700mA 550SH->900mA a gyári aksi. Amúgy asszem már ebben a topicban is írtam régebben ezeket.

Üdv.: Lacza

rendben,

akkor a 770-nek van csak eltérő aksija, bár ez elég szokatlan hisz az 550 és 770 testvérek. (nekem 770-esem van)

szomb. szept. 09, 2006 20:12
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:

800mAh aksit adnak.

Ez igy ebben a formában nem igaz. Az 550 SH-hoz JÓ a Gx-15 aksi, én is használtam vele.
A teljesítményében volt eltérés Gx15->700mA 550SH->900mA a gyári aksi. Amúgy asszem már ebben a topicban is írtam régebben ezeket.

Üdv.: Lacza

szomb. szept. 09, 2006 18:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Köszi :).

Tudod, a szó elszáll az írás megmarad 8) .

szomb. szept. 09, 2006 17:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Rusi írta:
...

Amúgy erre is BÁRMILYEN oprendszert felrakhatsz, amit kifejezetten ehhez a hardverhez írtak. A bökkenõ az, hogy itt csak egyfélébõl lehet válogatni, de ha valaki a hivatalos doksik birtokában írna ilyesmit, akkor nem volna akadálya, hogy az fusson a telefonon.

Emlékezzünk csak a DCT3-as Nokiákra a kiegészítõ cuccokkal (olyan is volt, amiben telefon soft nem is volt, csak az NCK calc és az akksitöltõ algo)

na ja, pont ezen vitatkoztam már régebben, hogy lehet legálisan kikódolni a telefont, ha van hozzá egy legális másik (op)rendszer. Mivel a gyáriból csak az a példány lehet fent legálisan, amivel adták, innentől a kör eléggé leszűkül...

viszla:

itt is csak azt tudom elmondani, amit telefonban.

sms memória %-os, tehát amit a specifikációban találsz, annyi

szabad hely néhány MB, attól függ, hogy letörlöd-e pl. a gyári képeket/játékokat.

sandisk 64MB-al adják

800mAh aksit adnak.

szomb. szept. 09, 2006 16:36
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rusi írta:
...

Amúgy erre is BÁRMILYEN oprendszert felrakhatsz, amit kifejezetten ehhez a hardverhez írtak. A bökkenő az, hogy itt csak egyféléből lehet válogatni, de ha valaki a hivatalos doksik birtokában írna ilyesmit, akkor nem volna akadálya, hogy az fusson a telefonon.

Emlékezzünk csak a DCT3-as Nokiákra a kiegészítő cuccokkal (olyan is volt, amiben telefon soft nem is volt, csak az NCK calc és az akksitöltő algo)

szomb. szept. 09, 2006 14:19
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mennyi az SMS-memória?
Mennyi szabad hely van a telóban (nem a memória kapacitása érdekel, hanem abból mennyi szabad)?
Jár hozzá memória kártya? Mekkora, milyen márkájú?
Hány mAh-s akkut adnak? Ugyanolyan megy bele, mint a GX-15-be? A Speedshop szerint igen. S ott árulnak 1000 mAh-sat. Létezne ilyen? S valóban növelné kb. 20-25%-kal a készenléti és a beszélgetési időt?

Mi minden van a dobozban? Amit külön adnak hozzá adatkábelt, az tölti is a készüléket?

szomb. szept. 09, 2006 14:02
vas-tag

Hozzászólás 
ige igen gyári menüre gondoltam, kár hogy csak vodás van :(
kösz az infót

vas. aug. 13, 2006 15:18
platina tag

Hozzászólás 
Vad írta:
Miért nem?

Mondjuk azért, mert ez nem egy számítógép, amire feltehetsz Linuxot, Windowst, meg még más operációs rendszert. Még az okostelefonoknál sincs olyan, hogy más rendszert teszel fel, pl. egy Nokia N70-re nem fogsz felpréselni egy Windowst a Symbian helyett.
Amennyiben arra gondoltál, hogy a Vodafone menü helyett egy gyári menüt szeretnél, akkor ezúttal (mert amúgy ez megvalósítható lenne) szintén komoly akadályba ütközöl. Ugyanis az 550SH-nak NINCS gyári menüje, ez a készülék kizárólag a Vodafone számára készült.

vas. aug. 13, 2006 14:03
vas-tag

Hozzászólás 
Miért nem?

vas. aug. 13, 2006 13:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vad írta:
Hi all
1 kérdés : olyasmit nem lehet hogy leszedni a telóról a live-os menüt ill rárakni telóra egy új ""rendszert"" ?! (mint pl windows-t újratelepíteni)

Nem.

pén. aug. 11, 2006 0:13
vas-tag

Hozzászólás 
Hi all
1 kérdés : olyasmit nem lehet hogy leszedni a telóról a live-os menüt ill rárakni telóra egy új ""rendszert"" ?! (mint pl windows-t újratelepíteni)

csüt. aug. 10, 2006 19:14
arany tag

Hozzászólás 
norbi.v8 írta:
Sziasztok!
Ilyen telefon vásárlása előtt állok, a kérdésem a következő:
A 550sh-nak ugyanaz a töltőcsatlakozója, mint a gx17-nek? A beépített e-könyv olvasó milyen formátuomak ismer?

Üdv: Norbi

A töltője ua. mint a gx-15-é. Az aksija is megegyezik a teljesítmény külünbséget leszámítva. A gx-15 töltőjével tudtam tölteni az 550-t, és forditva is működött.
E-könyv: XMDF vagy TXT fájlokat tud megjeleníteni a leírása szerint.
Nem próbáltam, de lehet, hogy mást is.

Üdv.:Lacza

csüt. aug. 10, 2006 16:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Ilyen telefon vásárlása előtt állok, a kérdésem a következő:
A 550sh-nak ugyanaz a töltőcsatlakozója, mint a gx17-nek? A beépített e-könyv olvasó milyen formátuomak ismer?

Üdv: Norbi

csüt. aug. 10, 2006 16:12
arany tag

Hozzászólás 
Kérdésem lenne a hozzáértő fórum társakhoz.

Ebben a telefonban, milyen a bluetooth max. adatátviteli sebbesége?
Keresgéltem a Net-en is, a könyvében is, de sajna sehol nem találtam adatot. Ez főleg a 3G-s Net elérés miatt lenne érdekes, mivel a telefon bluetooth-on keresztül kapcsolódik a notimhoz.

szer. aug. 09, 2006 5:17
arany tag

Hozzászólás 
Sharp szerviz válasza: valós a felvetett probléma, majd soft. frissítéssel lehet orvosolni.
A baj az, hogy nem tudni mikor jön rá új-javított soft.
Ez van. Keresem az alternatív megoldásokat.

hétf. júl. 31, 2006 16:58
arany tag

Hozzászólás 
Igen, nálam is ment BT-n keresztül a hozzá adott progival, de az a GX-15 volt. Azon a most is használt kártyámmal az MMS is jó volt.
Ezt a telefont még nem sikerült rábírni.

Na 14:38 az MMS gond megoldódott. A voda teszt mms-e nem felelt meg
készüléknek. A problémán dolgoznak :wink: . Más telefonról küldött jó volt.

Az SMS le-fel töltésről most várom a Sharp szerviz telefonját.
Ha megvan a válasz beírom.

vas. júl. 30, 2006 23:12
arany tag

Hozzászólás 
nagylacza írta:
Új probléma merült fel a készülékkel kapcsolatban. :(

Nem sok MMS-t küldök, ill. kapok, de bosszantó, hogy nem tudom rendesen megnézni. A készülék felismeri MMS-nek, de amikor meg akarom nyitni
egy piros x-es ikon van, továbbá mms_io.smil ?-lel.
A benne lévő .gif és .txt állományokat külön-külön megnyitja, de a .smil-re azt írja nem lehet megnyitni.

Az SMS le-fel töltésre nem tudott az Üsz sem megoldást, ill. erre az MMS gondra sem. :(
Holnap irány a szerviz, talán lesz új-javított szoft.

Feleségem GX-29 -ese is ilyen MMS gondokkal küszködik, de én nem tulajdonítok nagy problémát neki, meg Ő sem. Ez legyen a legnagyobb baja, és ez is :).
A GX-29 hozzáadott programjával simán, pár kattintással lejönnek az sms-ek a telóról BT-n keresztül.

vas. júl. 30, 2006 21:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 111 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3  Következő