Szerző |
Üzenet |
mlol
vas-tag
|
Re: Rövid történet
Andrei írta: Itt nem arról van szó, hogy ki mennyire ért a nokiához. Ha be akarod bizonyítani, hogy értesz hozzá, akkor publikálj konkrét kódokat. Ne beszólogass. Mindannyiunknak rengeteg munkája fekszik a dolgokban és hidd el, hogy annyira épp eléggé értünk hozzá, mint az szükségeltetik. Magyarán nem ismerem bitenként az egyes telefonok szoftverét, mint ahogyan mlol, aki ezt állítja de ez nem is szükséges. Én leraktam valamit az asztalra és azok is akiket kritizálsz. MOST TE JÖSSZ MLOL!
Elhiszem, hogy sok munkád (munkátok) fexik benne... Én ezt nem is cáfoltam.
Én sem ismerem bitenként egyik telo sw-et sem, de ezt nem is állítottam.
De ezek szerint még mindig nem érted miről irok...
Szép körítést csináltál az algohoz ez tény... De ez nem feltétlen jelenti azt hogy értesz hozzá. De ezzel semmi baj sincs! Csak akkor nem kell úgy beállítani magad mintha Te találtad volna fel.
Az LG "algo"-ról csak annyit, hogy ezt jóindulattal sem tudnám algoritmusnak nevezni...
Zulearól meg annyit, hogy a legutolsó (remélem tényleg az) projektjehez úgy vásárolta meg a forrásokat. (Alcatel, QuantaCalc, Panasonic...)
|
pén. szept. 29, 2006 12:49 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
mlol írta: És ha az a baj, hogy szóltam , hogy Andrei egy baromságot irt le azzal az ASIC11 táblával kapcsolatban, akkor sajnálom.
Tudod ott állt ez is: "nem vennék rá mérget". Kaptam egy tippet, amelyet közzétettem azonnal. Miután elég sok melóm van most nemnagyon van időm fejlesztésekkel foglalkozni. Ennyi. Most ezért fejeljem meg a falat?
|
pén. szept. 29, 2006 12:38 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Rövid történet
Mlol felvetése valahol jogos, valahol nem ezért lejegyzek ide egy pár sort a kalkulátorok kialakulásáról. Ha valamit nem jól tudok, akkor javítsatok ki.
---
Nem szorulok rá, hogy érdemeket bizonygassak, erre ott van a közel 50000 elégedett ügyfél az offline térből, akik bekopogtattak Fészek kuckójába és velem koptatták a Blaha kövét. Aki járt Fészek-Andreinél, az tudja miről beszélek. Itt szögezem le, hogy a Fészek-GSM nem én vagyok, de a tagért tűzbe teszem a kezemet. Ezért is használhatja a nevemet. Korrekt és szakavatott és elköltözésem után ő viszi tovább a műhelyt. Tehát a ki vagyok, ki voltam kérdést ezzel le is zárom.
Történt, hogy valaki árulni kezdte Magyarországon az LG-hez való kalkulátort 150e, majd 100e pénzért. (1200,W510,G510) A tag Zuleara hivatkozott, hogy ismeri, bár Zulea azt mondta, hogy semmi köze ehhez a taghoz. Hallott már róla, de egyrészt még nem találkoztak másrészt azt sem tudja, hogy mit csinál a tag. Persze azóta Henrikünk (HenZulea) már lehúzta magát a klotyón.
Ennek okán nem adtam ki 100 pénzt a kalkulátorért, hanem a fel-felbukkanó töredékekből megírtam a C-alapú LG calc első verzióját (v0.11). Sokan pofozgattuk a kódokat és csinosítgattuk az algót és a mechanizmust, merthogy minden egyes táblát azonnal publikáltam a neten (és ezt tette még sok-sok önzetlen ember).
A közösségi szellemnek köszönhetően sokan csatlakoztak és a kalkulátorok fejlődtek. Miután jópár LG megfordult nálam, sokat tudtam tesztelni és kijavítani az egyes hibákat a táblákban, amelyeket - tudom uncsi, de - azonnal beletoltam a közösbe.
Megíródott az első PHP-alapú calc és kooperálni kezdtem Cosmictejjel és Skynettel, valamint Cosmictej kapcsán eljutott a kód Cruxhoz és Indear(cito)hoz is. Cserébe publikussá tették a Nokia kalkulátorokat (DCT2, DCT3, DCT4) és az akkor még félkész algókat. Sokan és sokféle feltételezéssel áltak elő. Mindenki tippelt és próbálkozott, mígnem a kalkulátorok eléték a jelenlegi formájukat. Én személy szerint három jelentős hibát javítottam a nokiás cuccokban. Akkor talán mondhatom, hogy én vagyok az egyik atyja ennek is. Nem?
Ezúton is külön köszönet Skynetnek, Cosmictejnek és Cruxnak valamint annak Dejan Kajlevicnek, akinek a nevét nem kell elmagyaráznom és aki számomra érthetetlen okokból beszállt a buliba és segítette a fejlesztéseket. Miután egy az anyanyelvünk, ezért Skynet és én sokat csacsogtunk a fejlesztésekről és a jövőről. A mai napig kooperálunk ebben-abban. Azóta megjelent a Ci-Nyi féle linuxon futó kód is (királyságos az is, köszi dude).
Mindannyian INGYENESEN közzétettük a kalkulátorokat. Elérhetővé tettük webes, desktop és mobil platformokra egyaránt. Egy valami ritkán érkezett a postaládánkba: köszönet. Követelések igen, meg mlol-éhoz hasonló beszólások. Üzenetek senkiháziaktól, akik semmit nem tettek a kalkulátorok fejlődésének érdekében, csak pofázni tudtak.
Itt nem arról van szó, hogy ki mennyire ért a nokiához. Ha be akarod bizonyítani, hogy értesz hozzá, akkor publikálj konkrét kódokat. Ne beszólogass. Mindannyiunknak rengeteg munkája fekszik a dolgokban és hidd el, hogy annyira épp eléggé értünk hozzá, mint az szükségeltetik. Magyarán nem ismerem bitenként az egyes telefonok szoftverét, mint ahogyan mlol, aki ezt állítja de ez nem is szükséges. Én leraktam valamit az asztalra és azok is akiket kritizálsz. MOST TE JÖSSZ MLOL!
Egy pár júzful link:
http://webmachines.andreiground.com (webes formában a legjobb)
http://free.srv.hu/d/c/dctwap/skynetcalc/web/ (mobilra a legjobb)
http://ci-nyi.freeweb.hu/ (linuxra a legjobb)
http://www.geocities.com/indearcito/ (PDA-ra a legjobb)
|
pén. szept. 29, 2006 12:25 |
|
|
mlol
vas-tag
|
Üdv minden Petrocellinek.
Ti ketten tudom hogy jelen vagytok más forumokon, de nem is nektek szóltam... hanem a 2 tudóshoz...
Lehet kevesen tudják, de van pár magyar aki tényleg alkot is valamit (és nem free sourcekat tölt le a netről, és menősködik a lamerek előtt , hogy Ő milyen király). pl. ST60 calc, quanta calc is egy magyar nevéhez füzödik, van egy ismert online server-client alk. amit szinten egy magyar fejleszt, akkor van egy "box" amit szintén... Ezeket az embereket nem láttam itt vagánykodni...
És ha az a baj, hogy szóltam , hogy Andrei egy baromságot irt le azzal az ASIC11 táblával kapcsolatban, akkor sajnálom.
Csak azt nem akartam, hogy akik nem értenek hozzá és elolvassák elhiggyék ezt.
De úgy látom kár a fáradtságért.
|
pén. szept. 29, 2006 12:16 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
mlol írta: Úgy látom fáj a kritika... itt csak nyalni lehet nektek ?! Miért nem vagytok jelen más hazai forumon? (ahol mondjuk egy kicsit jobban értenek ezekhez a dolgokhoz mint itt) Nyalni lehet, azt szeretjük. Ne tudd meg, mekkora seggem van!!!
De van annyira gerincünk, hogy nyalás helyett azzal is beérjük, ha valaki tényleg keménytökűként bemutat valami saját dolgot mások fikázása helyett.
Mert ha arra nem képes, akkor neki tényleg csak a nyalás marad...
|
pén. szept. 29, 2006 11:55 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
mlol írta: Úgy látom fáj a kritika... itt csak nyalni lehet nektek ?! Miért nem vagytok jelen más hazai forumon? (ahol mondjuk egy kicsit jobban értenek ezekhez a dolgokhoz mint itt)
Hát azt hiszem, brummogó barátommal jelen vagyunk néhány forumon, ahol jobban értenek a telefonokhoz (legalábbis ehhez a részéhez), mint itt, de valahogy Te ott nem vagy tag...
Legalábbis ezen a néven biztosan nem...
A kritika meg úgy tűnik Neked fáj, mint írták is, lehet jobbat, szebbet csinálni, ha tudsz, hajrá.
Mást leszólni bárki tud, ahhoz nem kell ész.
|
pén. szept. 29, 2006 11:50 |
|
|
mlol
vas-tag
|
Úgy látom fáj a kritika... itt csak nyalni lehet nektek ?!
Miért nem vagytok jelen más hazai forumon? (ahol mondjuk egy kicsit jobban értenek ezekhez a dolgokhoz mint itt)
|
pén. szept. 29, 2006 11:46 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
Csak felhúztam magamat. A calcok újra amennek. És mlol akkor számold újra.
Az a helyzet, hogy beleraktam a hongxing(Gay)-t a 6310i-nél. Egyet viszont tudnond kell CineDog. Ezt a boxot a T-Mobile és az Orange használja előszeretettel. Ez nem egy alap, hanem speciális provider-box.
Jöttek olyan visszajelzések, hogy nem jó a box, mert mindig az elsőn marad. Az ilyen esetben engedélyezni kell a javascriptet.
|
pén. szept. 29, 2006 11:30 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
mlol írta: skynet írta: baromi kevesen képesek arra ... C-ből JAVA-ra...) hmm... szerintem bárki aki egy kicsit is ismeri a C-t, javat... skynet írta: én csináltam a világon először... Lehet,de nem is erről van szó... Hanem arról, hogy ettől még nem értesz a nokia-hoz... LG-hez... etc.. miért nem látok olyan tipusokat a calcban aminek a forrását nem lehet letőlteni a netről? (pl.: ST60, CL75, panaX300, SC3, NEC343i, etc...) Esetleg a BB5-nek, okoskám?
|
pén. szept. 29, 2006 11:22 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Ja!
Ez a tündibündi idejött, és osztja az észt, de nem villant semmit.
Mlol!
Csak a szád tud járni?
|
pén. szept. 29, 2006 10:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Mondd, ha már ennyire kritikus vagy, nem publikálnál te is valami hasonlót? (Mondjuk az említett készülékek calcját...)
Mert ha hasznosat nem tudsz adni, akkor ne fikázd azt, amit más - akárhogy is, de - használhatóvá és elérhetővé tett.
Tudod, "fikázni könnyű, alkotni nehéz" - ezt egy fórumtárstól idéztem, keresd meg, hogy kitől!
Üdv!
|
pén. szept. 29, 2006 9:37 |
|
|
mlol
vas-tag
|
skynet írta: baromi kevesen képesek arra ... C-ből JAVA-ra...) hmm... szerintem bárki aki egy kicsit is ismeri a C-t, javat... skynet írta: én csináltam a világon először...
Lehet,de nem is erről van szó...
Hanem arról, hogy ettől még nem értesz a nokia-hoz... LG-hez... etc..
miért nem látok olyan tipusokat a calcban aminek a forrását nem lehet letőlteni a netről?
(pl.: ST60, CL75, panaX300, SC3, NEC343i, etc...)
|
pén. szept. 29, 2006 9:14 |
|
|
Lupo
vas-tag
|
Andrei?
Hat lehet h én voltam anno lemaradva az Andrei féle lg calc nem utoljara jott ki hanem legelsoként! Hat ha masnak nem is csinalsz nekem mindenféleképpen jöhet vagy barmi infod van szivesen meghallgatom....
|
pén. szept. 29, 2006 7:15 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
Elnézést, hogy olyat követtem el, amely megbocsájthatatlan bűn. Elnézést, hogy ingyenesen elérhetővé tettem a kalkulátorokat és válaszoltam a beérkező kérdésekre. Igérem, hogy a jövőben nem használok kereteket és nem közlök olyan információkat, amelyeket valaki súgott gondolatébresztő gyanánt és a továbbiakban tartózkodom az elmélkedésektől a mobilos kalkulátorok irgatásától. A publikált kalkulátorok törölve, mert semmi szükség rájuk és amúgy is sz*rok és elavultak. ASIC11, BB5 és LG 3G. Ez a menő?
Üdvözlettel,
Andrei, a hibridegér
|
pén. szept. 29, 2006 0:03 |
|
|
mlol
vas-tag
|
Andrei írta: A kérdés helyesen: "Ugye ezt nem viccnek szántad?! Üdvözlettel: mlol" Erre a válaszom: http://webmachines.andreiground.com amely csupa-csupa vic c és mindössze 2.500.000 kalkulációt szolgált ki Meg az LG Calc 3.63, amely 900.000 letöltést ét meg a világhálón és az is csupa vicc és a legtöbb calc-ban ennek az algója ketyeg by me (skynet, cosmictej, nfree, stb).
Az lehet hogy ennyien használták, de az tény hogy a calc algot nem Te irtad, csak letöltötted a C forrást és erre irtá egy java, php, etc.. keretet (csak mert úgy állítod be magad minthe Te irtad volna...)
Viccnek azt gondoltam, ahogy kikövetkeztetted az ASIC11 tablakat.
Ami akár jó is lehetne , de nem hinném , ugyanis A11a tabla az az A11 tabla xor "0 x egybyte" maskja...[/b]
|
csüt. szept. 28, 2006 22:43 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Andrei!
Az oldaladon az unlocker N6310i esetében nem a jó boxxal számol!
Majdnem sikerült is megszívnom, majd felhívtam valakit, aki ért is hozzá.
Így derült ki, hogy skynet unlockerében a gays box köpi a jó kódot.
A tiéddel már nem volt kedvem végigtesztelni az összes boxot, hogy melyik adja a jó kódot.
|
csüt. szept. 28, 2006 20:51 |
|
|
Lupo
vas-tag
|
Csak de....
Nekem nem egy hozzaszolás kellett hanem az h A11 és tudtam mirol van szo
jah és a neved is ismeros volt az LG-kel kapcsolatban azért szamit nekem sokat h magyar ember is tud jot alkotni telefonban!!!
|
csüt. szept. 28, 2006 16:39 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
Re: A111?
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:04-kor.
|
csüt. szept. 28, 2006 14:36 |
|
|
mlol
vas-tag
|
Andrei írta: Skynet, asszem ez lesz a képlet vagy fordítva. Nem vennék rá mérget, de olvastam egy takarékossági előrirányzatot a saloi üzemből. Bár nem biztos, hogy az újakról volt szó. A lényeg az volt, hogy az ASIC2 jó bázis volt ezért arra kell ráépíteni. A11 -> 0xfd,0xb6,0x85,0xc8,0xc5,0x57,0x13,0xf3 A11A -> 0x30,0x49,0x02,0xea,0x6b,0xd5,0x88,0x46
Ugye ezt viccnek szántad?!
|
csüt. szept. 28, 2006 14:08 |
|
|
Lupo
vas-tag
|
A111?
Andrei amit irtál az a két A11 és A11a azok mukodnek le lehet oket forditani calculatorba?
|
csüt. szept. 28, 2006 7:36 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:11-kor.
|
szer. szept. 27, 2006 23:34 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Andrei írta: Vodafone Rt? Csak nem a szolgáltató kapott citromdíjat?
Már nincs Vodafone Rt.
|
szer. szept. 27, 2006 23:07 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
CineDOG írta: magus666 kéretlenül segít. Ezt kaptam PÜ-ben: vodafone.rt@citromail.hu küld el a email címed és küldök progit.még új vagyok itt Nagyon ari, de nagyon nem kell semmilyen progi.
Vodafone Rt? Csak nem a szolgáltató kapott citromdíjat?
|
szer. szept. 27, 2006 22:11 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
magus666
az IMEI témát ne feszegesd, ha nem akarsz a friss nickedtől gyorsan el is búcsúzni
|
szer. szept. 27, 2006 21:29 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
magus666 kéretlenül segít. Ezt kaptam PÜ-ben:
vodafone.rt@citromail.hu
küld el a email címed és küldök progit.még új vagyok itt
Nagyon ari, de nagyon nem kell semmilyen progi.
|
szer. szept. 27, 2006 21:19 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
Re: MOTORLA V3x
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:04-kor.
|
szer. szept. 27, 2006 20:42 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A moto nem Nokia dct4, illetve imei átírást nem csinál senki.
Ugyanis amiért az imeit át kell írni, az leginkább valami bűncselekmény szerű dolog...
|
szer. szept. 27, 2006 20:00 |
|
|
magus666
vas-tag
|
MOTORLA V3x
Sziasztok tudna valaki segíteni volna 1 moto-v3x em és függetleníteni kéne meg az imei számot átírni ha lehetséges ,hogyan lehetne ezt megoldani.
előreis köszönöm.
nem ingyen kivánom
|
szer. szept. 27, 2006 19:49 |
|
|
YLi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 222 Tartózkodási hely: A tejút szélén.
|
OFF ON OFF ON
Szerintem nem okos dolog itt mindenkit kioktatnod.
"Ha hallgattál volna bölcseb maradtál volna."
|
szer. szept. 27, 2006 17:00 |
|
|
ibrik
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 04, 2005 22:51 Hozzászólások: 47 Tartózkodási hely: Magyarország
|
OFF
Mint már említettem, engem nem érint a dolog. Nem vagyok rászorulva, hogy mobilhoz így "találással" jussak - bármit is értetek rajta és bárminek is minősítitek.
Egy a lényeg:
Én feltettem egy, a topik témájába illő kérdést, erre elkezdtünk offolni (csak egyvalaki válaszolt a kérdésemre, de már a válasza másik fele OFF volt). Én is hibás vagyok hogy folytattam, és nem fogok gyerekeskedni azzal, hogy másra fogom, hogy "ő kezdte".
RESPECT
Szerintem itt hagyjuk abba, mert úgysincs semmi értelme. Mindenkinek igaza van és senkinek sincs igaza. Ennyi...
A "törvények értelmezését" meg hagyjuk a jogtudósokra.
És egyes autószerelők "munkájáról" is érdemes lenne egy külön fórumot nyitni valahol máshol...
Bár itt megjegyezném, az hogy egy autó motorját milyen milyen üzemanyaghoz tervezik (pl. a benzin oktánszáma, vagy dízel) az nem elsősorban pénzügyi kérdés, hanem műszaki. Nem kell itt mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártani.
Konkrétan: "X" teljesítmény eléréséhez "Y" üzemanyagot érdemes használni. (az oktánszám a kompressziótűréssel van kapcsolatban, az pedig a teljesítménnyel).
Aki nem hiszi, nézzen utána - nem akarok kémiaórát tartani.
OFF vége a részemről.
|
szer. szept. 27, 2006 14:00 |
|
|
Tentacle
vas-tag
|
6101 voda unlock
Sziasztok !
A regisztrációd és a HSZ elküldése közötti idő nyilvánvalóan nem lehetett elég arra, hogy ezt, kifejezetten a témának szentelt topicot átolvasd, ahol nyilvánvalóan erről a mobilról is esett már szó.
Itt a nagyszerű alkalom, hogy ezt most megtedd, mielőtt kérdezősködsz és a sült galambra vársz... - Ákoska
|
szer. szept. 27, 2006 13:51 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ha valaki elveszti a telefonját és később ezt észreveszi, az 99,99% visszamegy oda, ahol szerinte elveszhetett.
Ha nem találja ott, akkor valaki elvette onnan, ugyanolyan jogtalanul, mintha közben ott lett volna a gazdája. Nincs különbség!!
Az a kommunista mentalitás, hogy ami nincs fegyveres, kutyás őrrel 7 lakat alatt őrizve, az szabadon vihető, vitte az országot abba a morális szutyokba, amiben van, most már legfelsőbb elismeréssel.
Elvesztett vagy őrzött telefont elvinni egy és ugyanaz. Egyebet belemagyarázni az álszenteskedés...
|
szer. szept. 27, 2006 13:33 |
|
|
hanky
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 512 Tartózkodási hely: biztos helyen...
|
halkan hozzátenném, hogy ez nem álszenteskedés!!! a kettőt (lopást és unlockolást) talán ne említsük egy lapon..
|
szer. szept. 27, 2006 13:24 |
|
|
ibrik
ezüst tag
Csatlakozott: pén. márc. 04, 2005 22:51 Hozzászólások: 47 Tartózkodási hely: Magyarország
|
skynet írta: most már csak boxszal (nem sima kábel). de ha elmondod, hogy "talált" telefon, jóérzésű "szaki" nem is fogja megcsinálni.
Engem nem izgat, nem az enyém.
Egyébként a "talált"-on nem lopottat értettem, hanem azt, hogy valaki elhagyta.
Amúgy a "jóérzésű szaki" már eleve szabályelleneset csinál, ha függetlenít egy mobilt - attól függetlenül, hogy lopott-e vagy sem -, tehát hagyjuk ezt az álszenteskedést...
|
szer. szept. 27, 2006 13:16 |
|
|
ibrik
ezüst tag
|
Haverom "talált" egy Nokia 6103-ast és mivel jóideje senki sem jelentkezett érte, úgy gondolta, hogy megtartja (micsoda becsületesség hehehe...)
Egyszer ezt nekem is említette, hogy jó lenne függetleníteni és én mondtam neki, hogy ez még az a kategória, amihez úgy tudom, kalkulátorral lehet függetlenítő kódot generálni (annakidején - 3 éve - én is így függetlenítettem az akkori 6100-mat).
Most el is hozta a telót, kalkulátor indít, IMEI, egyebek stb beír, telóba kód bepötyög, ami csak ennyit ír ki: " A korlátozás nem vonható vissza".
Erre mondja haver, hogy már ő is próbálgatta, de neki sem sikerült.
Elképzelhető, hogy mindez most azért történt, mert ő már elérte a hibás kódok beírásának maximális lehetőségét és a teló már csak kábellel függetleníthető?
Vagy ennek más oka van? Esetleg ez a teló mégsem függetleníthető ilyen kalkulálós módszerrel?
|
szer. szept. 27, 2006 12:06 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:05-kor.
|
kedd szept. 26, 2006 22:12 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Andrei írta: Irjon valaki pár ASIC11-et, hogy mire kell vadásznom.
Nokia 1112.
Most 8 rugó a vodánál itthon, gondolom arrafelé sem a drága kategóriában van...
|
kedd szept. 26, 2006 20:27 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Andrei írta: Tehát a BB5 és ASIC11 publikálása is közérdek.
A baj az, hogy közel sem biztos, hogy a BB5 NCK-k valamilyen algo alapján készülnének, szvsz inkább random NCK-k vannak, és a Nokiánál van erről egy lista...
|
kedd szept. 26, 2006 0:48 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Cs. L. kedves levélíró fórumtárs és minden "zöldfülű" figyelmébe ajánlom az alábbi 2, azaz kettő darab hsz-t:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=620570#620570
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=709870#709870
valamint az alábbi weboldalt is: http://nokia.dogtoe.com/
a szereplő Nokia mobiltelefonok szintén BB5-ök, amelyek se neten keresztül, se wap-on, se házilag, se a sufni gsm-ben ...stb kóddal, sms-sel, kábellel, box-szal, számítógépes hack-kel ...stb NEM FÜGGETLENÍTHETŐEK akárki akármit mond, ír, vagy pletykál!!!
(persze, lehet, hogy mindez a jövő héten, vagy a jövő hónapban, vagy azután már nem lesz igaz, de ma még igen)
Ha már megoldható lesz "házilag" is a függetlenítés, elsőként itt fogtok értesülni erről - de persze nem 2 Ft lesz az ára a "lánclevételnek"...
|
hétf. szept. 25, 2006 23:51 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:10-kor.
|
hétf. szept. 25, 2006 9:01 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Andrei:
Most már valami dereng!
Biztos voltam benne, hogy nem a calc-kal volt baj, mert idáig mindig működött!
Az ASIC11-hez pedig sok sikert! Reméljük az is működni fog!
És egyszer csak a BB5 is!
|
hétf. szept. 25, 2006 8:16 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:09-kor.
|
vas. szept. 24, 2006 21:26 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Akoska írta: Szomorú hír a gumicukorkás unlockereknek (és egyelőre mindenkinek), hogy az új ASIC11-es low-end Nokiák nem kalkulálhatók (1112, 2610).
Hivatkozási alapul írom ezt most, senki ne kérdezze. Amint lesz megoldásuk, nyilván hamar lesz róla híradás...
Nos, a híradás ideje úgy néz ki eljött. Egyelőre nem free az új calc, de ismerve a szokásokat a gsm világban, biztosan nem kell sokáig várni.
|
vas. szept. 24, 2006 21:21 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:08-kor.
|
vas. szept. 24, 2006 21:07 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Andrei írta: Érdekes a sw up utáni nemnyitás. Én tá egy hete láttam, hogy 6030 swup után már MCC+MNC+GID1 egy másiknál (talán 6230?) pedig az MSIN volt lezárva. az egyik #4 a mási #5. Gondolom, hogy az új nokia cuccok automatikusan tartalmaznak ilyen opciót. Esetleg a drop-counter van meghuzatva, ha nem 0. Tehát ha más próbálta valaki, akkor 5-re állítják. Ha kóddal nyitod és nem flashel, akkor a drop-counter lép egyet. Ha jó a kód, ha nem.
Andrei: Rád kéne ereszteni egy fordítóprogramot!
Ebből egy kukkot nem értettem!
De én itt fel is adtam a próbálkozást. Az a szerencse, hogy nem volt életbevágóan fontos a nyitás. Csak olyan "jó lenne" alapon. Így most csukva maradt! Na bumm!
|
vas. szept. 24, 2006 20:31 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
|
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Andrei pén. szept. 29, 2006 0:09-kor.
|
vas. szept. 24, 2006 20:07 |
|
|
Jackie
ezüst tag
|
Akoska írta: Én azért hallottam már olyat, hogy 1-2 típus a flasheléstől kapott még lehetőségeket. A többség persze nem.
De ebben az esetben az is elképzelhető hogy relock volt, nem?
|
vas. szept. 24, 2006 20:01 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Jackie írta: És az is tévhit, hogy szoftfriss után ujabb 5 proba lenne! Ha addig nem rontották el 5x akkor a szoftverfrissités után is simlock szempontjábol változatlan marad a helyzet! Algoritmus, probák száma minden marad ua.
Én azért hallottam már olyat, hogy 1-2 típus a flasheléstől kapott még lehetőségeket. A többség persze nem.
|
vas. szept. 24, 2006 19:09 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
gabriel401 írta: Rossz kód beírása után kódhibát ír ki, 5 rossz próbálkozás után "A korlátozás nem vonható vissza"-szerű szöveget.
Na ez az... Nem a "korlátozás nem vonható vissza"-szerű szöveget írta ki, hanem kódhibát. De mondom... nem voltam jelen a kísérletnél, (csak telefonon próbáltam segíteni) ezért inkább nem is forszírozom a dolgot.
Más lenne a helyzet, ha az én kezemben lett volna a teló. Akkor biztosra tudnám mondani, hogy mi is volt a jelenség.
|
vas. szept. 24, 2006 18:09 |
|
|
Jackie
ezüst tag
|
És az is tévhit, hogy szoftfriss után ujabb 5 proba lenne! Ha addig nem rontották el 5x akkor a szoftverfrissités után is simlock szempontjábol változatlan marad a helyzet! Algoritmus, probák száma minden marad ua.
|
vas. szept. 24, 2006 17:21 |
|
|