|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 48 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
nyirzoz írta: Al Bundy írta: nyirzoz írta: Nyíregyen a T-Mob-nak csak a **** utcai irodaház tetején vannak 3G-s antennák,számszerint 3 db. A Pannon a belváros és a környéki bázisokra telepített sugárzókat. Leköteleznél, ha megmutatnád nekem, pl. ezen hogy pontosan hol vannak ezek az antennák? Köszönöm szépen előre is! Egy piros pöttyel jelöltem. itt van
Köszi szépen!
|
hétf. okt. 09, 2006 0:29 |
|
|
nyirzoz
ezüst tag
|
Al Bundy írta: nyirzoz írta: Nyíregyen a T-Mob-nak csak a **** utcai irodaház tetején vannak 3G-s antennák,számszerint 3 db. A Pannon a belváros és a környéki bázisokra telepített sugárzókat. Leköteleznél, ha megmutatnád nekem, pl. ezen hogy pontosan hol vannak ezek az antennák? Köszönöm szépen előre is!
Egy piros pöttyel jelöltem.
itt van
|
vas. okt. 08, 2006 21:32 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
nyirzoz írta: Nyíregyen a T-Mob-nak csak a **** utcai irodaház tetején vannak 3G-s antennák,számszerint 3 db. A Pannon a belváros és a környéki bázisokra telepített sugárzókat.
Leköteleznél, ha megmutatnád nekem, pl. ezen hogy pontosan hol vannak ezek az antennák? Köszönöm szépen előre is!
|
vas. okt. 08, 2006 14:40 |
|
|
nyirzoz
ezüst tag
|
A város népe már csak így hívja
|
vas. okt. 08, 2006 11:27 |
|
|
k_chris
platina tag
|
nyirzoz írta: Bocsi kicsillagozódot az utca neve pedig ha egyszer így hívják?! Szóval az Országzászló téri volt "párt"házon.
azt meg mindig hivatalosan igy hivjak v csak ez a nepi neve?
|
vas. okt. 08, 2006 11:24 |
|
|
nyirzoz
ezüst tag
|
Bocsi kicsillagozódot az utca neve pedig ha egyszer így hívják?!
Szóval az Országzászló téri volt "párt"házon.
|
vas. okt. 08, 2006 11:15 |
|
|
nyirzoz
ezüst tag
|
Al Bundy!
Nyíregyen a T-Mob-nak csak a **** utcai irodaház tetején vannak 3G-s antennák,számszerint 3 db. A Pannon a belváros és a környéki bázisokra telepített sugárzókat.
|
vas. okt. 08, 2006 11:14 |
|
|
k_chris
platina tag
|
a wifinek azert meg a GSMhez kepest is legalabb 1 nagysagrenddel kisebb a teljesitmenye... nem veletlenul hasznalnak olyan antennakat nehany km atlovesere amit 'rendes' (ertsd akarcsak 1-2W) teljesitmennyel szazkm-ekre hasznalnak..
|
vas. okt. 08, 2006 10:53 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Szentendre
|
vas. okt. 08, 2006 9:40 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
|
Szektor = cella?
Tehát a darabonként szektorsugárzók egy-egy cellát jelentenek?
(Milyen sugárzók vannak még?)
Nyíregyházán a belvárosban valahol van egy antenna, eddig a városban körözve mindössze 3 UMTS cellát számoltam össze, és az összes jele növekszik a belvároshoz közeledve. Tehát, ha meg akarom keresni az antennát, akkor egy olyat kell figyelni, amin három hosszúkás izé figyel, egy háztetőhöz erősített fémrúdról? (Bocs a puritán megfogalmazásért.)
Vizsla! Már biztos leírtad 100-szor, de ha szabad megkérdeznem, hol is laksz?
|
vas. okt. 08, 2006 9:20 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Mégis csak lesz javulás!
Már állnak a szektorsugárzók, tőlünk 200m-re, lakótelepi kéményen.
Ez a Westelé, de vajon kap-e rajta helyet a vodafone?
Emlékeim szerint két hete, még minden úgy volt, mint régen. Most jártam arra, és észrevettem.
|
szomb. okt. 07, 2006 18:40 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
asdf_ írta: Szerintem annyit kene csinalni, hogy hozzaerto szakemberekkel kinez egy alkalmas helyet az onkormanyzat, felhuz egy tornyot, majd pedig azt mondja a szolgaltatoknak, hogy draga szolgaltatok, ott a torony, tetszik, nem tetszik oda lehet pakolni a cuccost mind a harman es sehova mashova fizetendo osszeg: toronyepitesi koltseg/3 + az elobbi szakerto dija Ha nem tetszik, akkor fakoff...
igen, ennél jobb kompromisszumos javasolatot én sem tudok.
(mármint, ha a mindhárom szolgáltatónak kell külön hálózat)
|
csüt. okt. 05, 2006 21:57 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Szerintem annyit kene csinalni, hogy hozzaerto szakemberekkel kinez egy alkalmas helyet az onkormanyzat, felhuz egy tornyot, majd pedig azt mondja a szolgaltatoknak, hogy draga szolgaltatok, ott a torony, tetszik, nem tetszik oda lehet pakolni a cuccost mind a harman es sehova mashova fizetendo osszeg: toronyepitesi koltseg/3 + az elobbi szakerto dija Ha nem tetszik, akkor fakoff...
|
csüt. okt. 05, 2006 21:00 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Tényleg nem értem. Ugyanaz a cél, ugyanolyan eszközökkel. Miért nem lehet a környezet megóvása érdekében közösködni egyre több helyen?
ezen az elven, akár a háromszoros lefedettség kiépítése is felesleges (volt). Lehetne egy hálózat, amit a három szolgáltató közösen használhatna. Sőt, akkor akárhány szolgáltató is lehetne. No, meg verseny is köztük.
|
csüt. okt. 05, 2006 19:43 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
Macika írta: Tényleg nem értem. Ugyanaz a cél, ugyanolyan eszközökkel. Miért nem lehet a környezet megóvása érdekében közösködni egyre több helyen?
Ez nem csak a mobilszolgáltatók esetén van így. A mikrohullámú netszolgáltatásban detto. Ott még tördelik is egymás antennáit (ezért telibe szórnak és nem irányítottan), csakhogy megelőzzék egymást. Egy póznára a konkurenciával? Naneeeee...
Mindent a profitért. Én tudok olyan antennát, amely egy magánlakás erkélyén van (vagy 10 darab). Az antennák adók és nem vevők, a csóka meg vígan nevelgeti az 5 éves gyerekét (mert az erkély a gyerekszobához tartozik). Gratula. A gyerek meg állandóan beteg, de nem az antennáktól, mert azért pénzt kap az apuci.
|
csüt. okt. 05, 2006 15:33 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Macika írta: Tényleg nem értem. Ugyanaz a cél, ugyanolyan eszközökkel. Miért nem lehet a környezet megóvása érdekében közösködni egyre több helyen? Igen, ugyanaz a cél: a profittermelés. A környezet megóvása egyik cégnek sem szerepel az alapító szerződésében. Arra kényszeríteni kellene (törvényekkel, önkormányzati engedélyek feltételhez kötésével, stb). De hát ott is a pénz beszél... Csak nem úgy ahogy a többség érdeke kívánná.
|
csüt. okt. 05, 2006 15:24 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
skynet írta: Macika írta: Tényleg nem értem. Ugyanaz a cél, ugyanolyan eszközökkel. Miért nem lehet a környezet megóvása érdekében közösködni egyre több helyen? mert az az én tornyom, és te csak ne tegyél rá semmit! mi van? nem érdekel, hogy ronda! oldd meg, ahogy tudod! na ez itt a mentalitás. Ezért tart ott az ország, ahol.
|
csüt. okt. 05, 2006 14:48 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Tényleg nem értem.
Ugyanaz a cél, ugyanolyan eszközökkel.
Miért nem lehet a környezet megóvása érdekében közösködni egyre több helyen?
|
csüt. okt. 05, 2006 14:29 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Nem mellesleg elég lehangoló látvány - mondhatnám optikai szennyezésnek is - amikor egymástól nem messze 2 vagy akár 3 (esetleg 4 ha a Fatávnak is van) torony áll.
Egy ideje úgy vettem észre, hogy sikerül egymással megegyezniük, és felpakolnak a másikéra, ritkábban szét is szedik valamelyiket.
Pár éve azt hiszem Szentlőrincen láttam nem messze egymástól hármat.
|
csüt. okt. 05, 2006 13:53 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Bányászbéka írta: Lehetne a lakossággal kompromisszumot kötni, mint pl a Vodafone esetén, de úgy néz ki, hogy nem ez az általános.
A T, meg a kompromisszum??
|
csüt. okt. 05, 2006 11:46 |
|
|
Bányászbéka
arany tag
|
Hallgattassék meg a másik oldal is:
Tápén mindhárom szolgáltató tervezett, épített, avagy most épít (új) adót, de nem mindegy, hogyan.
A Vodafone (amit egyébként nagyon nem csípek) szem előtt tudta tartani a lakossági érdekeket is, és kirakta az adót Tápé végébe, a tsz tetejére. Senkit nem zavar, térerő van, mindenki jól járt.
A T-mobile (akkor még Westel, mellesleg az egész család T-mobilos azóta is) meg be akarta rakni a szomszédos üres telek közepére, a " 70 méter magas, szürke rejtőszínnel elátott" tornyot Tápé közepébe. Gondolhatjátok, milyen jót tett volna a telekáraknak, de pl. 30 méterre iskola is volt, őket tudomáson szerint meg sem kérdezték. Az meg megint csak jelez valamit, ha a tudományos szaklapokban havi 100 felett van az az adótornyok káros hatását firtató cikkek száma.
Természetesen a szomszédok ezért semmi kárpótlást nem kaptak volna, csak a tápéi alapítványnak juttattak volna valamit. Ez pont 4 éve volt az önkormányzati választáskor (meg kicsivel előtte), úgyhogy a helyi politikusok is tepertek még.
Végül aztán sikerült megakadályozni a tornyot:
Volt aláírásgyűjtés, helyi tv, tiltakozás minden szinten, lakossági fórum, de végül azon buktak el, hogy anno szabálytalanul minősítette át az önkormányzat ipari területté a telket, meg a Tisza túl közel van.
Tavaly aztán mégis megkapta a T-mobil amit akart, hasonlóan keresztülgázolva a lakossági érdekeken. Tápé más részén, de ugyanúgy házak közé fogják berakni a tornyot, és akiknek a házuk értéke csökken, megint semmit sem látnak belőle.
Nem akarok belemenni, de jól megszervezett színjáték volt a tiltakozó falugyűlés, és a politika sem állt mellettük.
Szóval amíg a lobbi ilyen szinten el tudja érni a lakossági érdekek ellenére, amit akar, addig nagyon helyes az amúgyis igen liberális hírközlési törvény korlátozása. Lehetne a lakossággal kompromisszumot kötni, mint pl a Vodafone esetén, de úgy néz ki, hogy nem ez az általános.
Bocsi, hogy hosszú volt!
|
csüt. okt. 05, 2006 11:33 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Hát ez "böszme"jó.
Ettől a pillanattól fogva a lefedettésg már egyik cégnél sem fog jó ütemben növekedni?
Eddig is a sok demagóg miatt nem tudtak olyan helyen lefedettséget biztosítani, ahova keleltt volna.
Akkor én is várhatok a javulásra.
A rohadt életbe az ilyen jogi dilettáns bandának.
|
szer. okt. 04, 2006 15:12 |
|
|
Chevanton
arany tag
|
A topic címénél átfogóbb a téma, de csak ezért nem akartam újat nyitni.
Az AB határozata egyértelmű előrelépés, csökkenti a kiszolgáltatottságot:
"Megsemmisített az Alkotmánybíróság a hírközlési törvény több passzusát: a jövőben már nem lehet a telektulajdonos beleegyezése nélkül adótornyot telepíteni.
Tegnapi nyilvános ülésén kihirdette az Alkotmánybíróság (AB) azt a határozatát, melynek értelmében törlődik az elektronikus hírközlési törvény több paragrafusa is. Több mint kétszázan - zömében civil szervezetek - fordultak az AB-hoz, sérelmezve, hogy a mobilszolgáltatóknak a hírközlési hatóságon keresztül túlzott lehetőséget biztosít a törvény: szolgalmi jogot jegyezhetnek be akár magánszemélyek telkére is, vagy épp kisajátíthatják a számukra szükséges telekdarabot.
A mobiltársaságok a lefedettséget biztosító adótornyok építése céljából éltek ezekkel az eszközökkel. Az alkotmánybíróság elismerte ugyan, hogy a távközlési szolgáltatás közérdek, ugyanakkor igazat adtak a beadványok megfogalmazóinak, miszerint a távközlési szolgáltató érdeke már magánérdek.
Úgyszintén megsemmisítette az AB azt a passzust, ami úgy fogalmazott: "legkisebb mértékig zavarhatja" a szomszédságot a távközlési létesítmény - így a jövőben már úgy kell építkezniük és üzemeltetniük tornyaikat a telefontársaságoknak, hogy azokkal nem zavarhatnak senkit."
forrás: MTI
|
szer. okt. 04, 2006 14:49 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
VonBraun írta: Miért, melyik milyen?
A reklámkampány - és a jelenlegi helyzet? Ezt így most nem ecsetelném.
Ha hallgatsz rádiót, akkor tudod, ott mit mondanak.
Ha követed a fórumot, s ismered mi a gondom, és mi mindent tettem már meg a helyzet javulásáért, akkor tudni fogod a kérdésekre a választ...
|
hétf. márc. 06, 2006 22:25 |
|
|
VonBraun
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 337 Tartózkodási hely: Észak-Magyarország
|
Miért, melyik milyen?
A reklámkampány - és a jelenlegi helyzet?
|
hétf. márc. 06, 2006 22:15 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Gyuri73 írta: Próbálj meg repeater típüsú állomás iránt érdeklődni a kérdéses szolgáltatónál, tekintve, hogy a bekerülési költsége töredéke a bázisoknak, és szerintem néhány előfizetőért is megcsinálják. Egy szerelő. Megköszönném, ha megkeresnél egy e-mailben, a továbbiakról, mit és hogy írjak az adott szolgáltatónak.
És még inkább cigánykereket hánynék, ha a vörösektől lennél. Talán sikerülne megtartaniuk egy ügyfelet, és megelőznének egy GVH-s bejelentést a március 1-31-ig futó reklámkampány, és a tényleges helyzet miatt.
|
hétf. márc. 06, 2006 21:47 |
|
|
Gyuri73
vas-tag
|
Próbálj meg repeater típüsú állomás iránt érdeklődni a kérdéses szolgáltatónál, tekintve, hogy a bekerülési költsége töredéke a bázisoknak, és szerintem néhány előfizetőért is megcsinálják. Egy szerelő.
|
hétf. márc. 06, 2006 21:39 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Adam_batyam írta: Az önkormányzatot is lehet faggatni, általában megmondják. A szolgáltatót e-mailben kérdezd, nekem arra is válaszoltak, és nem lerázós e-mailt küldtek, hanem megmondták mit szeretnének (a Pannon és a Voda legalábbis, a T-nek még nem írtam) Erre a bűvös címre viszont nem árt néha ránézni, ha más nem mondja meg: www.osski.huVan hogy egy kicsit későn jelenik meg, de sok minden benne van. Általában havonta frissítik. Az oldal közepe felé: A rádiótelefon bázisállomások adatai, ez alatt pedig a 2006...stb. ezt a 2 táblázatot kell nézni Faggattam. Most jártam a Városházán.
A vörösöknek nyoma sincs. A Westelnél 2 bejegyzést mutatott az Ügyintéző.
Felhívtam a Westel Lefedettségi Csoportját a 06-1-265-97-43-as számon, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy az áprilisra beígért bázisállomást majd csak novemberben helyezik üzembe . Továbbá elmondták, hogy további két bázisállomás van tervebe véve. Az egyiknek még a irányítása nincs meg, a másiké igen, s az is, hogy 2007. januárjában indítják.
Állítólag a várakozások oka az ELMÜ.
A www.osski.hu -n megtaláltam a beígért BSC címét. Úgyhogy az már él és virul, csak épp nem üzemel .
Felhívtam Őket is, és álítólag mostmár az esetek 90%-ban nem Ők, hanem a TLI végzi a bázisállomások bemérését. Abban sajnos nem tudtak segíteni, hogy az ő adataik elérhetőek-e valahol.
|
pén. feb. 24, 2006 11:43 |
|
|
k_chris
platina tag
|
amúgy azt hogy hova rakjanak bázisállomást jórész szimulációval találják ki (legalábbis amikor a modellek működnek ). én anno az egyetemen tanultam rádiós háló tervezést, és abban volt ilyen cucc.. elején volt térképészet is hogy értsük miről van szó . a legeccerűbb térkép/modell az olyan volt hogy minden kis felületegységre meg volt határozva hogy milyen típusú beépítettség volt rajta (erdő,város,stbstb) és ebből számolgatott mindenféle jelterjedést.. a bonyolultabbak már számításba veszik a 2utas terjedést is és az abból következő interferenciát (pl egy adótorony és a mobilod között van rendes rálátás- legrövidebb jelterjedés, meg egy épület oldaláról visszaverődésnek köszönhetően visszavert jel is, ezt hívják 2 utas terjedésnek) - mivel a 2 út hossza nem egyezik, interferencia lehet. viszont ehhez komoly térképek kellenek. ahogy emléxem a GSM nem valami hiperszuper modelleket ajánl-mondjuk régen is találták ki. (2 utas terjedés nincs..)
|
pén. feb. 24, 2006 8:56 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Vizsla írta: Nos, továbbra is érdekelne, hogy meg lehet-e valahonnan tudakolni, hogy folyamatban van-e egy adott helyen egy bázisállomás engedélyeztetése? Nyilván a szolgáltató üsziej arra sem képes, hogy az adott csoportot megkérdezze, tehát az a kérdés, hogy az önkormányzat ki ad-e ilyen infot, akár helyi lakosról, akár nem helyi lakosról van szó. Ha meg azt mondják, folyamatban van, akkor vajon válaszolnak-e arra, hogy mióta, meddig fog tartani, és miért húzzák az időt ? Az önkormányzatot is lehet faggatni, általában megmondják. A szolgáltatót e-mailben kérdezd, nekem arra is válaszoltak, és nem lerázós e-mailt küldtek, hanem megmondták mit szeretnének (a Pannon és a Voda legalábbis, a T-nek még nem írtam) Erre a bűvös címre viszont nem árt néha ránézni, ha más nem mondja meg: www.osski.huVan hogy egy kicsit későn jelenik meg, de sok minden benne van. Általában havonta frissítik. Az oldal közepe felé: A rádiótelefon bázisállomások adatai, ez alatt pedig a 2006...stb. ezt a 2 táblázatot kell nézni Tuvok írta: Nálunk pl a T-s torony alatti "házikó" (Az elektronikának helyet adó kis konténer méretű épület) oldalára van festve óriási betűkkel hogy T-Mobile!
Még a Westeles időkben én is láttam rajtuk a hatalmas feliratokat, aztán úgy tudom mindegyikről leszedették, mert reklámnak minősült.
Viszont ha közelebb mész, ott rajta szokott lenni, hogy meghibásodás vagy zavar esetén hívd ezt meg ezt a számot. Onnan már rá lehet jönni.
|
pén. feb. 24, 2006 8:54 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
He-he, Én tiltakozni? Akkor Te nem ismersz !
2003 májusa óta várok rá. Full térerő mellett pocsék a vonal, és rengetegszer dobja el a háló a hívást. HáziMobilt nem lehetne itt használni, mert amelyik cellák itt foghatóak, szerintük az nem a címemre szól. Így kellett némi Net-Monitoros segítség a bekalibrálására . Mikor ezt megtették, felhívtak, megköszönték a táblázatot, s elmondták, hogy tudnak róla, hogy oda kéne egy antenna, s tervbe van véve 2006-ra. Csak ezek "a tervbe van véve" dolgok nem tetszenek, mert 2003-bn is ez volt, mégsem lett belőle semmi.
De ki tudja, hátha tudnék segíteni a gyorsabb engedélyeztetésben .
Újabban a GPRS sebesség esténként a béka segge alatt van, a sok ingyendumás miatt.
Pannon pár utcával odébb van. Egyesek szerint illegálisan, így többször felmerült már a bontása. Ekkor ki szokott küldeni a panni pár ezer SMS-t, hogy holnap délelőtt 11-től nem lesz térerő. A részletekről érdeklődjenek az önkormányzatnál.
|
pén. feb. 24, 2006 8:26 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Vizsla írta: Azért az vicces, hogy a magentáék októberben tudták, hogy igen, 2006 áprilisában itt-és-it épülni fog bázisállomás. A vörösökre meg már 3 éve várok, de ők is ősszel jelezték, hogy 2006-ra tervezik.
Tiltakozni akarsz majd az építkezés ellen, vagy segíteni nekik felhúzni a tornyot?? Egy Pannonos torony nem érdekel?
|
pén. feb. 24, 2006 7:26 |
|
|
Tuvok
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Where no man has gone before...
|
Enyac írta: Egy toronyról egyébként el lehet dönteni így ránézésre, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik? Nálunk pl a T-s torony alatti "házikó" (Az elektronikának helyet adó kis konténer méretű épület) oldalára van festve óriási betűkkel hogy T-Mobile!
|
pén. feb. 24, 2006 5:20 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Azért az vicces, hogy a magentáék októberben tudták, hogy igen, 2006 áprilisában itt-és-it épülni fog bázisállomás. A vörösökre meg már 3 éve várok, de ők is ősszel jelezték, hogy 2006-ra tervezik.
|
pén. feb. 24, 2006 0:25 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Vizsla írta: Nos, továbbra is érdekelne, hogy meg lehet-e valahonnan tudakolni, hogy folyamatban van-e egy adott helyen egy bázisállomás engedélyeztetése? Nyilván a szolgáltató üsziej arra sem képes, hogy az adott csoportot megkérdezze, tehát az a kérdés, hogy az önkormányzat ki ad-e ilyen infot, akár helyi lakosról, akár nem helyi lakosról van szó. Ha meg azt mondják, folyamatban van, akkor vajon válaszolnak-e arra, hogy mióta, meddig fog tartani, és miért húzzák az időt ?
Nincsenek ilyen "tüntetek minden ellen ész nélkül" aktivisták? Ne félj, azok tudják, mikor mit építenek/alakítanak át/bontanak le...
Szolgáltató tuti, nem köti az orrodra, marad az Önkormányzatnál a Városgazdálkodási Osztály, vagy a választási körzeted képviselőjét keresed meg, és nagy valószínűséggel tud neked segíteni (főleg ha rá fogsz szavazni!! )!
|
pén. feb. 24, 2006 0:10 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Nos, továbbra is érdekelne, hogy meg lehet-e valahonnan tudakolni, hogy folyamatban van-e egy adott helyen egy bázisállomás engedélyeztetése? Nyilván a szolgáltató üsziej arra sem képes, hogy az adott csoportot megkérdezze, tehát az a kérdés, hogy az önkormányzat ki ad-e ilyen infot, akár helyi lakosról, akár nem helyi lakosról van szó. Ha meg azt mondják, folyamatban van, akkor vajon válaszolnak-e arra, hogy mióta, meddig fog tartani, és miért húzzák az időt ?
|
csüt. feb. 23, 2006 23:32 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
.gúnár. írta: Lalamper írta: És ha pl. kábeltv állomást létesítenek..
Az csak vesz, de nem ad. Ott csak abból lehet gond, hogy a sok lavor elcsúfítja a tájat.
Kábeltévéhez nem kell "lavor" azaz műholdvevő!
A koax bejön a szobába az oszlopról és kész.
|
hétf. feb. 20, 2006 11:49 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Enyac írta: Egy toronyról egyébként el lehet dönteni így ránézésre, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik?
El. A régebbiekről biztosan. Ott az Ex-Westeles négylábú, kicsit robosztus, széles, az aljától a tetejéig.
A Pannonos meg a Vodás jobban hasonlít. Az újabbakat én pl. összekevertem, de szemfülesebb emberek biztos tudják mit kell nézni. Ezek egyébként a W-esnél karcsúbbak, 3 lábbal, bizonyos magasságnál összeszűkülnek. A Vodás talán valamivel alacsonyabb, az a tetejénél szűkül. Néhány Pannonoson most is látni a távtartókat a torony és az antennák között, de ahogy észrevettem folyamatosan szerelik át őket távtartó nélkülire.
|
hétf. feb. 20, 2006 10:18 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nálunk pár éve szereltek fel a társasház tetejére egy nokia tornyot a vodáék.
Jöttek, mondták mi lenne. Először persze az egész ház pánikolt (főleg mi, mert mi lakunk legfelül), aztán kicsit értelmesebben is elmagyarázták és végül mindenki belátta, hogy ha felettünk van, akkor kapjuk a legkevesebb sugárzást. Építettek a padlásra egy kb 15-20 m2-es kis klimatizált helyiséget+a tetőre az antennák.
Évente fizetnek olyan fél millió körül, ami arra pont jó, hogy nincs közösköltség, kuka díj, etc. Kedvezményes csomagról és hasonlókról szó se volt. Aztán mondogatták, hogy máshol fizetnek többet is érte (mondjuk fél évre fél millát), de nem nagyon lehetett egyezkedni a vodával pénzben.
|
hétf. feb. 20, 2006 10:14 |
|
|
Enyac
ezüst tag
|
Egy toronyról egyébként el lehet dönteni így ránézésre, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik?
|
hétf. feb. 20, 2006 9:23 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Lalamper írta: És ha pl. kábeltv állomást létesítenek..
Az csak vesz, de nem ad. Ott csak abból lehet gond, hogy a sok lavor elcsúfítja a tájat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .gúnár. hétf. feb. 20, 2006 9:30-kor.
|
hétf. feb. 20, 2006 9:23 |
|
|
Adam_batyam
arany tag
|
Nálunk kb. 2,5 évvel ezelőtt egy vodásat állítottak fel, külterületen. Az önkormányzat megkeresésétől a megépülésig kb. egy év telt el. Megépülés alatt nem a felállítást értem, a működésbe lépés előtt már kb 1,5 hónapot üresen állt.
Amikor előtte a Pannonnál érdeklődtem (az olyan 99-2000 körül lehetett), ők pl. simán megmondták, hogy a szomszéd faluban akarnak működni, csak ott is az engedélyek, stb.-re kellett várni. Nekik mondjuk annyival könnyebb dolguk volt, hogy az ottani (anno) Matávos toronyra rakodtak fel, amin ha jól néztem most már csak az ő antennáik vannak.
Ha még megvan a fórum régebbi része, akkor találhatsz valami ilyesmit, hogy Ledöntött Pannon átjátszótorony, vagy hasonló címmel. Azt hiszem Császáron történt az eset, egy traktor segítségét vették igénybe
|
hétf. feb. 20, 2006 8:27 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Lalamper írta: De ha nem okoz semmi eü. problémát, akkor minek is kell 100% beleegyezés mindenkitől? És ha pl. kábeltv állomást létesítenek.. Bocsi ha amatőr a kérdés.. L.
Mert
100% = IGEN,
99,9% = NEM
azaz aki a házban lakik, azok közül MINDENKINEK kell a beleegyezése, amennyiben már nagykorú és cselekvőképes!
A kábeltévé hálózat és a mobiltelefonos hálózat működése eltér egymástól egy-két dologban!
Idős nénike inkább nézi a brazil szappanoperát, mintsem megtanulja egy 3310-es működését és hivogatja az unokáit!
|
hétf. feb. 20, 2006 8:04 |
|
|
Lalamper
arany tag
|
De ha nem okoz semmi eü. problémát, akkor minek is kell 100% beleegyezés mindenkitől? És ha pl. kábeltv állomást létesítenek..
Bocsi ha amatőr a kérdés..
L.
|
hétf. feb. 20, 2006 7:53 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Re: Bázisállomás létrejötte
Macika írta: Rá kb. 2 hónapra az átellenesen szembe ház tetején megjelent az adó. Így most közös költséget is kell fizetnünk, meg a sugárzást is telibe kapjuk. Többet, mint ha felettünk lenne, hiszen pont maga alá nem sugároz. Mit tesz az elővigyázatosság!
A kertvárosunk másik felében van egy családi ház a domboldalban, (majdnem a dombtetőn, gondolom, ezért esett rájuk a választás), aminek a tetején trónól egy T-s adó! Ha jól emlékszem, kétszintes ház, és a tető közepén ott az adó - nem egy esztétikus látvány... (Ha a XVI. ker-ben, Árpádföldön jár valaki busszal, akkor megnézheti.)
Mennyibe kerül ez a T-nek (fizeti a rezsi a 100%-át, akciós előfizu a családnak, új telefonok ajándékba)?
Mennyi időre szóló szerződést kötöttek/köthetnek?
Mennyi a beleszólása van az Önkormányzatnak egy ilyen építésébe (ha közterületen nincs elegendő hely a környéken egy adótorony építésére)?
Kb. 1 km-re onnan, ahol ez a ház áll, a csömöri határban majdnem meglincselték az építőmunkásokat a T. Lakók, mert elkezdtek alapozni egy adótornyot (asszem a Pannonnak) a szántás oldalában - önkormányzati hatályos építési engedéllyel a kezükben!
|
hétf. feb. 20, 2006 7:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: Bázisállomás létrejötte
Vizsla írta: Aki ebben részt vett már, vagy részt vesz, azokhoz szólnék: érdekelne a megvalósítási háttere: vagyis: a szolgáltató kitalálja, hogy kell valahova egy antenna. Mennyi idő, míg megvalósul? Milyen szempontok számítanak, hogy hova tesz? Az engedélyeztetés meddig tart (ez szolgáltató függő is )? Mint állampolgár, érdeklődhetek-e, hogy egy adott helyen adtak-e már be építési engedélyt bázisállomásra az afott Önkormányzatnál, s ha igen, megmondják-e azt is, hogy pontosan hova? Nálunk a Pannon érdeklődött tán 2000-ben, a házunkra szerettek volna rakni adót. Természetesen csak 100% egyetértés esetén lehet, az meg pár idős ember miatt nem jött össze, mert hát rákot kapnak a sugárzástól. Igaz, hogy onnantól kezdve alig kellett volna közös költséget fizetni, de nem, hajthatatlanok voltak.
Rá kb. 2 hónapra az átellenesen szembe ház tetején megjelent az adó. Így most közös költséget is kell fizetnünk, meg a sugárzást is telibe kapjuk. Többet, mint ha felettünk lenne, hiszen pont maga alá nem sugároz.
Mit tesz az elővigyázatosság!
|
hétf. feb. 20, 2006 0:26 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Bázisállomás létrejötte
Aki ebben részt vett már, vagy részt vesz, azokhoz szólnék: érdekelne a megvalósítási háttere: vagyis: a szolgáltató kitalálja, hogy kell valahova egy antenna. Mennyi idő, míg megvalósul? Milyen szempontok számítanak, hogy hova tesz? Az engedélyeztetés meddig tart (ez szolgáltató függő is )?
Mint állampolgár, érdeklődhetek-e, hogy egy adott helyen adtak-e már be építési engedélyt bázisállomásra az afott Önkormányzatnál, s ha igen, megmondják-e azt is, hogy pontosan hova?
|
vas. feb. 19, 2006 22:39 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 48 hozzászólás ] |
|