Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 9:31

Hozzászólás a témához  [ 174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Nokia 1112: Elegáns minimalista, fehér kijelzővilágítással 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Cocka: Ezt aztán nevezem! Köszi a részletes beszámolót!

szer. júl. 18, 2007 17:27
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Topic feltámasztása - vélemény
cocka írta:
...
Szép eszmefuttatás, csak nekem az az érzésem, hogy kicsit többet vársz a telótól, mint amit egy totál alsókategóriás telótól várni lehet. Pl. az idő-dátum elfelejtése, egyszerűen nincs benne backup elem, mint ahogy egyik low-end telóban sem. Vagy mondjuk e teló használóinak 90%-a nem tudja+nem is érdekli, hogy hol tárolja az sms-eket, tud-e rátölteni mp3-at, stb.

szer. júl. 18, 2007 17:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás Topic feltámasztása - vélemény
Sziasztok!

Nos örömömre szolgál, hogy beírhatok ide a terminálra. Látom sok a mobilos szaktekintély itt. :) Ideje megint életre kelteni a topicot.

Mindjárt magamat szeretném idézni a prohardverről, kíváncsi vagyok a véleményetekre, no meg egy pár kérdést is felteszek, mert kíváncsi lennék a válaszokra.

1112-ről ami eszembe jutott (idézet):

Szerintem strapálható, bár nagyon könnyen kieshet az ember kezéből, nekem már landolt a parkettán egyszer és semmi baja nem lett. De asszem a kijelzőjével nem árt vigyázni. Kb. hasonló méretű lehet, mint a 3510-esé. És nyilván nincs az ember fiókjában hat raklapnyi 1112-es LCD, hacsak nem valami szervizes. :)

Az lenne a kérdésem, hogy a 6.00-ás verzió óta melyik a legújabb verziója és az milyen újításokat tartalmaz a 6.00-ához képest?

Mondjuk esetleg a menüpontok itt-ott felesleges elválasztásait ki lehet egy újabb verzióval javítani? Vagy netán elérhető, hogy magyar nyelvnél is megjelenjenek a balra dőlő ékezetes karakterek, ne csak angolnál? Meg nekem néha csinál olyat, hogy be van állítva a digitális óra olyan ''képernyővédőként'', (egyébként nem az, mert arra egy másik menüpont van) és mégse indul el az óra, csak az alapképernyőt mutatja sokáig. Ez is egy bug lenne?

Egyébként a múltkor letöltöttem hozzá valami progit (DCT4Plus névre hallgatót) és csak lestem hogy egy mezei easyflashkábellel (mindenféle boxot nélkülözve) be tudtam a progival lépni a Test mode-ba. Na mondom ez hogy lehet? Állítólag ilyet csak boxszal lehet, nekem meg egy sima kábellel sikerült. Bár már töröltem a progit, mert csak unlockolni lehetett vele meg még egy pár egyéb szervízmarhaságot, nekem meg már eleve független. Meg egyébként sem támogatta a 6.00-ás verziót. Viszont egy esetleges frissítés érdekelne.

Kérdezték amott, hogy mire kell a 4 mega. Hát ezt igazából nem tudom, viszont nekem az sem világos, hogy mi alapján tudják, hogy a felhasználói memóriája 4 mega?

Mindenesetre azt előre megjegyzem, hogy sem kilobájtra, sem megabájtra vonatkozó adatot ki nem hámozol a telefon menüiből. (nekem legalább is nem sikerült :roll: )

A használati utasítás azt írja, hogy a névjegyzéknek, smseknek és a csengőhangoknak kell ez a bizonyos 4 mega.

A névjegyzékről annyit, hogy a telefonmemóriában max. 200 nevet tudsz tárolni. Van egy menüpont a használt memóriának, de az csak annyit állít, hogy az újonnan beírandó nevet melyik memóriarészben tárolja: SIM vagy telefon. Arra nem árt vigyázni, hogy ha már a SIM-en vannak neveink és számaink, akkor a másolás funkciót ne nagyon használjuk, mert a különböző memóriák nézeteit nem lehet állítgatni. Értsd, ha Zolika01 061234567 már tárolva van mind a SIM, mind pedig a
telefonmemóban, akkor két Zolika01 fog megjelenni a listában tök ugyanazzal a telefonszámmal. Mellesleg nem ártott volna beleírni az swbe, hogy a user melyik névjegyzéket szeretné láttatni: telefon, sim vagy mindkettő. Most van egy mindkettő, azt kész. Persze azt változtathatod, hogy maga a lista, hogy nézzen ki. A névjegyzékhez még annyit, hogy elég :?: Nokia specifikusan :?: tárolja itt is az ékezetes karaktereket, elvileg SIM-en 16 karakter írható be max. 7 bites kódolással. Ez 16 bites kódolásnál 7 karakter mindössze, de a Nokia valami 81-es jelzőbájt segítségével mégis képes hosszabb Unicode nevek tárolására is. A telefonmemóriát nem néztem, de ott valószínűleg nem lépnek fel hol mi Unicode vs. nem Unicode-ból adódó hosszproblémák.

Nem tudom a tesztek mire alapozzák a 60 db SMS tárolását, de ebben összesen egy üzenetszámláló van, ami csupán arra jó, hogy megtudd mennyi a fogadott és elküldött üzenetek száma. Az összeset mutatja, nem pedig azt, hogy mennyi van momentán a bejövődben ill. elküldöttedben. Ezért tehát el tudom képzelni azt is, hogy több száz üzenetet lehet tárolni. Persze erősen kódolásfüggő a dolog: Teljes=Unicode (16 bites), Csökkentett=GSM abc (7 bites) ékezetek nélkül. Magyarán, ha balra dőlő GSM abc-s ékezeteket akarsz írni, váltsd a nyelvet angolra és úgy írd meg az smst csökkentett módban. A T9 az ritka gagyi rajta, úgyhogy lehetőleg kapcsold ki, arról nem beszélve, hogy ha már angolra is állítható a telefon nyelve, miért nincs hozzá angol T9. (nokia rejtély :D )

Az üzenetírásról annyit érdemes tudni, hogy a 918 karakter pontosan 6 db 7 bites láncolt sms elküldését teszi lehetővé, mivel 1-nél több sms esetén minden 7 bites sms csak 153 karakter. Ha a teljes üzemmódban írsz, akkor nyilván az Unicode karakterek miatt 1 smsbe csupán 70 karakter írható, ha 1-nél több smst írsz, akkor pedig minden további 16 bites láncolt smsbe csak 67 karakter fér. Ezek a láncolt smsek headerjei miatt vannak így. Az bejövő szöveges smsek általában a SIM-en tárolódnak, ezeket a teló be is olvassa, de a törlésük nem szabványos. Nokiáék a SIM kártya adott SMS memóriahelyének legelső bájtját 01-ről
00-ára átírják, ami azt jelenti, hogy az adott memóriahely adattartalma
felülírható, ám az sms tényleges tartalma a kártyán marad. (ezért lehetséges a simről törölt ilyen smsek visszaállítása) A szabványos törlés így nézne ki: 00 és a további 175 bájt mind FF.

Most pedig ismertetem mi a parasztvakítás az üzenetek írásában. Ha teljes
karaktertámogatásra kapcsolunk, akkor a fentiekhez hasonlóan számolja az Unicode karaktereket a teló. Ebben az esetben az üzenet mentett verziója teljesen olyan, mint amit elküldesz. Figyelmes user viszont észreveszi, hogy a teló csökkentett karaktertámogatási módban is ugyanazokat a jobbra dőlő (unicode karakterekkel teljesen megegyező) ékezetes betűket kínálja fel, viszont a jobb felső sms-számláló nem változik olyan gyorsan. Ennek az üzenetnek a mentett valamint az elküldött mappában tárolt verziója ugyanúgy tartalmazhat jobbra dőlő ékezetes betűket is, minthogy ez csak a telefonmemóriában tárolódik. Az ilyen üzenetek küldésekor a telefon a jobbra dőlő ékezetes karaktereket levágja, mivel a GSM abcben azok (az é, ü és ö kivételével) nem szerepelnek, így vmivel a GSM abc karakterei közül kénytelen ezeket helyettesíteni. Így lesz az eredetileg szépen megírt árvíztűrő tükörfúrógépből elküldés után arvizturo tukorfurogep stb. Ezt a már fent említett módszerrel lehet kivédeni, nevezetesen, ha angolra állítjuk a teló nyelvét, akkor csökkentett módban automatikusan felkínálja a balra dőlő ékezetes karaktereket is, amik minthogy szerepelnek a GSM abcben is, nem lesznek megskalpolva és a 7 bites változatnál maradhatunk.

A parasztvakítás része még a már említett jobb felső karakter/sms számláló. Mivel a telefon nem tudja, hogy vajon 1 vagy több smst írunk, ezért az első üzenetet 160 ill. 70 karakterig számolja. A másodikra viszont kevesebb karaktert számol és ezért úgy tűnik, mintha gyorsabban váltana a harmadikra. Nos valójában az történik, hogy ha láncolt smst írunk, akkor az első részre 160 karaktert számol, a másodikra csak 146-ot, minden továbbira pedig 153-mat. (Unicode-nál dettó, a különbség csak a karakterek számában van. 70+64+67+...)

Hogy a kimenő üzeneteket miért csak a telefonmemóriába lehet menteni, arra valószínűleg az a válasz, hogy ha a user láncolt smst óhajt írni, akkor azt nehézkes a SIM-re menteni. Értem ezalatt azt, hogy nyilván egyszerre nem lehet ugyanazon pillanatban több különböző smst (láncolt sms= több különböző sms) a SIM-en különböző sms memóriahelyekre menteni, hiszen a ma forgalomban lévő SIM-ek ezt valószínűleg nem támogatják. Mivel ha ment a telefon kimenő üzenetet a SIM-re, akkor az csak olyan telefon lehet, ami sms-íráskor max. 160 karakternyi 7 bites vagy 70 karakternyi 16 bites smst tud menteni a kártyára. (és nem is biztos hogy van sms memóriája)

Itt hadd jegyezzem meg, hogy ha olyan telefonod volt, ami a kimenő üzeneteket is a simen tárolta (nekem ilyen volt), akkor azokat mentsd le, mert ez a telefon nem olvassa be őket. Mind a piszkozatokat, mind pedig az elküldött üzeneteket is a telefonmemóriában tárolja, ezért a fentiekből adódóan nem is láthatók a SIM-en tárolt esetleges elküldött és tárolt kimenő smsek. A telefonmemóriában tárolódnak az smsben fogadható cuccok is, lásd: képüzenetek, operátorlogók és monofónikus csengőhangok valamint az emlékeztetők. A képüzeneteknek egy külön mappa van, 30 gyárit tárol, de kábellel vagy 3 smsben küldve átírhatod az adott memóriahelyen lévőt. A képüzenetekhez eredetileg 121 8 bites karakter (GSM abcs) még írható, ez most itt csökkentett karaktertámogatás ide vagy oda 60 karakterre redukálódott (gondolom az Unicode karakterek miatt).
Az operátorlogókat a bejövő részben tárolja, többet is tud egyszerre, de használni egyszerre csak egyet tudsz, aminek a megjelenítése tetszés szerint ki-be kapcsolható. A csengőhangokból 34 beépített gyári van, ezek nem módosíthatók/menthetők. Az utolsó 5 hely üres, az smsben fogadott egyszólamú csengőhangokat lehet oda menteni. Természetesen az sms memóriában 5-nél több csengőhang is tárolható. Elvileg egy hosszabb csengőhang max. 2 SMS-ben küldhető rá, viszont kábelen ilyet nem lehet rá feltölteni. -> a MobiMb lefagy, ha megpróbálod

A teló támogatja a vcard üzeneteket vagyis névjegykártya smseket (név/telefonszám). Ki is írja: Telefonszám érkezett
A vcalendar üzeneteket is támogatja elvileg, magyarul tudja fogadni az emlékeztető üzeneteket, mivel felismeri, mint emlékeztetőt, de értelmezni nem tudja. Gondolom ez azért van így, mert csak egy gagyi emlékeztető van benne, amiben ha jól láttam napot nem lehet beállítani és hát alapból naptár sincs benne. Nyilván a saját maga által kreált emlékeztetőket tudja fogadni. (gyanítom, hogy azok viszont elég hiányosak, nem szabványos Vcalendar üzik) A csoportlogókat nem támogatja. A flash smst még nem próbáltam, de azt elvileg minden teló tudja.

A hozzá kapható CA-45-ös kábellel és a MobiMB-vel tölthető rá 20 szólamú midi csengőhang is. Ezek az 5 memóriahely egyikére kerülnek és természetesen utólag nem szerkeszthetők a hangszerkesztővel, miután az csak egyszólamúak létrehozására képes. Max. 23k-s midiket képes kezelni (és nem minden MIDI hangszert támogat), ha nagyobb a fájl, akkor mintha fel se töltötted volna. Az mp3-mat természetesen nem támogatja és az egyéb digitalizált hangjellegű formátumokat sem. Próbáltam kellően kicsi modot, s3m-et, xmet, wmat, ADPCM-es wavot és amrt meg awbt. Úgy tűnik egyiket sem támogatja, csak a midi fájlokat. Szóval ha valaki megtud ezügyben valamit szívesen próbálkozok még egyéb formátumokkal is. Az awbt és amrt megjeleníti a listában, de lejátszani nem a megfelelő módon játssza le (úgy játssza, mintha MIDI lenne). Mindenesetre az a két mp3-szerű csengőhang, amiben egy csaj énekel igencsak messze van az mp3 jó hangminőségétől.

Ja a gyerekbetegségéről még nem írtam. Talán nem egyedi eset a Nokiáknál: Ha kiveszed a SIM-et és bármilyen kártyát is raksz bele, a következő bekapcsolásnál elfelejti az időt és a dátumot is. A hátlapról pedig annyit, hogy eleinte meglehetősen nehézkes leszedni, aztán ha már be van járatva könnyű.

Ja egyébként az igazsághoz hozzátartozik, hogy kb. 2 hónap használat után bekrepált a teló. A hiba jelenség a következő volt: Lemerült és aztán feltöltéskor nem jelezte ki a feltölés ikonját. Normál körülmények közt sem jelzi ki először, de itt sokadszori próbálkozásra sem jelent meg. Kiderült, hogy az akksit valóban töltötte (multiméterrel megmértem), de a teljesen feltöltött akksival a teló a bekapcsoló gomb megnyomását követően ki-bekapcsolgatott. Villogtak a ledek, aztán annyi. Ezt csak akksi kivétellel lehetett megszüntetni.

Aztán a garanciális javításnak köszönhetően ingyen megcsinálták és még csak Pestre sem kellett küldeni, mert itt is van szerviz. Ja a hiba okát nem mondták meg csak csináltak egy reflasht (sw-t 6.00-áról 6.00-ára írták vissza) és utána működött. Persze a manusz mondta, hogy a beállításoknak leves. Mondjuk nem lenne rossz, ha egy szimpla adatkábellel is menthetőek lennének az sw átírás során eltűnő adatok. Lehet ilyen mentést csinálni valahogy a beállításokról? Az volt a szerencsém, hogy a névjegyzéket a simre mentettem.
Azóta is működik. :wink:

Még egy pár érdekesség így a végére:

Ha névjegyzékben bármelyik telefonszámra ráállsz a kurzorral, akkor a # megnyomásakor megjelenik a hozzátartozó telefonszám.

Ami a régebbi Nokiákhoz képest más az többek között az, hogy a menüpontokat nem lehet elérni gyorsan számok segítségével. Mondjuk ezt nem tudom miért kellett ebből kiszedni, de mindegy.

Az adókörzet infó is működik, a helynevet bal alul jeleníti meg. Ha hosszú nem tudom hova írja, mert ahol én lakom annak a városnak rövid a neve.

Egyelőre ennyi. Várom a véleményeteket. Az SMS-ekről bővebben majd egy új topicban fogok írni, ilyen szemszögből úgy sem voltak még vizsgálva. ;)

szer. júl. 18, 2007 16:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Te nn, szoktál néha PÜ-t, e-mailt, OFF-ot olvasni?

szer. jan. 10, 2007 21:48
arany tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
nn írta:
amugy skynetnek jár a pont ugy néz ki

Mint tegnap leírtam más ikonnal jelzi a már megérkezettet (4 egyforma vízszintes vonal egymás alatt), és a még függőben lévő (szintén 4 vonal, de 2 rövideb, és 2 azonos a fentivel) üzeneteket. :wink:

De tőlem belemászhatsz minden egyes üzibe, és végiglapozhatod, csak gondoltam így egyszerűbb... :)

Neked akkor két pont jár Trabi!:)

szer. jan. 10, 2007 18:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Szerencse, hogy nem ropizható teljes mértékben ez a megoldás. Egy javas calc mindenesetre kevés lesz még egy darabig...

Sajnos szvsz az lesz a következő lépés, ezért örültem amíg csak LOG-al ment...

szer. jan. 10, 2007 2:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
nn írta:

Mint tegnap leírtam más ikonnal jelzi a már megérkezettet (4 egyforma vízszintes vonal egymás alatt), és a még függőben lévő (szintén 4 vonal, de 2 rövideb, és 2 azonos a fentivel) üzeneteket. :wink:

De tőlem belemászhatsz minden egyes üzibe, és végiglapozhatod, csak gondoltam így egyszerűbb... :)

szer. jan. 10, 2007 1:42
arany tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
nn írta:
én is ezt várnám,de nekem nem teszi sehova,csak felvillan a felirat h kézbesítve + név/szám és ennyi....
Bocs a kérdésért, de beállítottad, hogy legyen jelentés az üzenetekről?

hogy a viharba ne!
ellenkező esetben még a kézbesítéskori felvillanással se ajándékozna meg a telefon

kedd jan. 09, 2007 23:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
nn írta:
én is ezt várnám,de nekem nem teszi sehova,csak felvillan a felirat h kézbesítve + név/szám és ennyi....
Bocs a kérdésért, de beállítottad, hogy legyen jelentés az üzenetekről?

kedd jan. 09, 2007 18:20
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Illetve magát a jelentést mint jelentés - teszi be az üzenetek közé.

Üdv!

kedd jan. 09, 2007 17:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerencse, hogy nem ropizható teljes mértékben ez a megoldás. Egy javas calc mindenesetre kevés lesz még egy darabig...

kedd jan. 09, 2007 16:48
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
A 2610 nyitása még várat magára, de biztos már az ajtóban toporog az is.

Már csinálja azt is, csak még nem adták ki a progit...

kedd jan. 09, 2007 11:14
Moderátor

Hozzászólás 
Hümm, egy misztikum immár a múlté, mától lehet nyitni a 1112-t JAF-fal, na meg a 2310-et is.

A 2610 nyitása még várat magára, de biztos már az ajtóban toporog az is.

:D

kedd jan. 09, 2007 3:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Illetve magát a jelentést mint jelentés - teszi be az üzenetek közé.

Üdv!

hétf. jan. 08, 2007 23:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
nn írta:
Az h kézbesítve lett az sms csak ugy tudhatom meg h elkapom azt a pillanatot mikor felvillan a kijeltőre h kézbesítve?

Nem, máshogy jelöli az elküldöttek között a kézbesítetteket, mint a nem kézbesítetteket... :wink:

hétf. jan. 08, 2007 18:58
arany tag

Hozzászólás 
Az h kézbesítve lett az sms csak ugy tudhatom meg h elkapom azt a pillanatot mikor felvillan a kijeltőre h kézbesítve?
Az nem túl jó abban az esetben amikor elküldöm,de nincs bekapcsolva a cimzett telefonja és csak akkor kapja meg mikor bekapcsolja...

hétf. jan. 08, 2007 18:00
arany tag

Hozzászólás 
Vettem a vodánál, szintén 5.03-as sw.
Ezen nem lehet állítani a kijelző kontrasztját???

SMS szűrés mit takar?

pén. jan. 05, 2007 21:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Hmmm, ezt nem is tudtam. Mióta lehet megcsinálni boxxal?

Hát, lassan 1 éve... :)

hétf. okt. 16, 2006 15:35
Moderátor

Hozzászólás 
guni. írta:
Macika írta:
guni. írta:
a Nokiákon a 8310-óta /az úgye nagyjából 5 éve volt/ gyakorlatilag nem lehet imei-t cserélni. ;-)
Én ezt inkább úgy pontosítanám, hogy ELMÉLETILEG nem lehet cserélni számot rajta.

A gyakorlatban sajna 3 perc alatt megy... :(

Na jó, de azért kell hoozá egy másik ic, meg valaki aki, be tudja építeni, nem? Azért mégsem olyan egyszerű és olcsó megoldás, mint amikor egy kétezer Fortintos szervízkábellel valami kis grafikus progival irogatod át...

Guni
Sajnos nem.

JAF box-szal szoftveresen megy, mint említettem, kevesebb, mint 3 perc alatt, a készülék megbontása nélkül...

hétf. okt. 16, 2006 13:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hmmm, ezt nem is tudtam. Mióta lehet megcsinálni boxxal?

Lossfer: Ne keverjük össze a függetlenítést az imei cserével! Azért tudtaátok azt a telefont unlockolni, mert az még DCT-4 kódolású volt, ami a 8310-zel kezdődő sorozat része. De ez már nem az, senki se tudja megmondani, hogy mikor lehet majd kinyitni.

Igen, az ME45 sokkal nagyobb tudású, komolyabb teló, még így 5 évvel a bejelentése után is. A sw bonyolultabb, de elég sok idejük volt csiszolgatni, ugyhogy sw-esen 100% megbízható. Legfeljebb picit lassú itt-ott...

Guni

hétf. okt. 16, 2006 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen tegnap emlitette apam hogy a tavaly talalt kameras (nem
tudom a tipusat) de kb 2005-os kiadasu NOKIA-at is azonnal ki
tudtak kodolni. Sztem az 1112 sem jelenthet tul nagy problemat az
ezzel foglalkozo crackereknek.

De elmeletileg az ME45 jobb tella mint az 1112 , nem?
...es gyakorlatilag is (hangrogzito,infra,szervezo, utes/csepp/por allo...
igaz talan bonyolultabb a szoftver)

hétf. okt. 16, 2006 11:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Na jó, de azért kell hoozá egy másik ic, meg valaki aki, be tudja építeni, nem?

Nem kell hozzá semmi, még csak szét sem kell szedni. :wink:

Vagyis kelleni kell, egy BOX, meg egy kábelfej, de alkatrész semmi... :(

hétf. okt. 16, 2006 9:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
guni. írta:
a Nokiákon a 8310-óta /az úgye nagyjából 5 éve volt/ gyakorlatilag nem lehet imei-t cserélni. ;-)
Én ezt inkább úgy pontosítanám, hogy ELMÉLETILEG nem lehet cserélni számot rajta.

Na jó, de azért kell hoozá egy másik ic, meg valaki aki, be tudja építeni, nem? Azért mégsem olyan egyszerű és olcsó megoldás, mint amikor egy kétezer Fortintos szervízkábellel valami kis grafikus progival irogatod át...

Guni

hétf. okt. 16, 2006 9:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mégegyszer átnéztem, és csak Bebar hsz-át találtam szoftverzióval kapcsolatban, azok után, hogy október 13-án hozzászóltam ehhez a topichoz.
De mindegy, nem ez a lényeg, hanem köszönöm az infot, legalább most már tudom, hogy van annál is frissebb.

Találtam 2 új nyelvi bugot:

- Ha egy smst nem lehet elküldeni, az "Újraküld" helyett a "Resend" felirat jelenik meg, a többi választási lehetőség már magyar nyelvű.
- Energiatakarékos óránál a digitálisat kiválasztva a kijelzőn lemarad a szöveg végéről az "a" betű ("...bekapcsolv" olvasható).

Miért nem szokták átnézni a nyelvi csomagot, mielőtt kiadják?

hétf. okt. 16, 2006 7:22
Moderátor

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Esetleg megtehetnétek azt a szívességet, hogy beszámoltok arról, ha van frissebb szoft. Bebar írta, hogy neki 5.53-as van. De az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs ennél frissebb.
Szóltam.
5.54 a legújabb rá 4 napja.

vas. okt. 15, 2006 20:22
Moderátor

Hozzászólás 
guni. írta:

vas. okt. 15, 2006 20:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Én is így voltam, amikor vettem egy Trabantot...

Ha tudnád hány nyugati autót előztem meg anno az autopályán Tarbanttal... 8)
(persze nem azért, mert azok mentek lassan :twisted: )

vas. okt. 15, 2006 18:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lossfer írta:
Lehet addig vacilálok míg már egyiket sem tudom megvenni.
Lehet jó lenne nekem egy független 3310-es 3e-ért. :lol:
Jó kis tuningolt szoftverrel! :c)

vas. okt. 15, 2006 17:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lehet addig vacilálok míg már egyiket sem tudom megvenni.
Lehet jó lenne nekem egy független 3310-es 3e-ért. :lol:

vas. okt. 15, 2006 15:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ugy 10rugo hogy a tella 7e es a 3 eves akkut lecserelendo +3e.

vas. okt. 15, 2006 15:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja, hát 10 rugóért semmiképp ne vedd meg! Az nagyon sok, én az S55-ömet vettem 5-ért. Az S45-öt, meg 3-ért. Kersegélj még!

Guni

vas. okt. 15, 2006 14:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor meg vedd meg a 1112-t, és hagyd az elfekvo T-s kártyát ott, ahol eddig is volt.

vas. okt. 15, 2006 14:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Koszonom, ertem tehat ha NOKIA 1112 -ot vennek akkor
orokre Vodafone.

Akkor inkabb vegyem meg az ME45-ot es vegyek bele aksit?
Bakker 10rugo egy 3 eves lelakott telefonert, sztem rablas.

vas. okt. 15, 2006 14:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az igazság az, hogy az utóbbi 1,5-2 évben kijött Nokiákat /a bizonyos BB5 kódnevűeket/ nem lehet kikódoltatni. Szóval gondolkodhatsz úgy is, hogy ha ennyi ideje gondolkodnak rajta akkor már biztos lassan meg van a megoldás, de úgy is, hogy tényleg megcsinálták. Hogy segítsem a döntésed, megemlíteném, hogy a Nokiákon a 8310-óta /az úgye nagyjából 5 éve volt/ gyakorlatilag nem lehet imei-t cserélni. ;-)

Az ME45-ről is lehet úgy gondolkodni, hogy ha kibírt 3 évet és még mindig, akkor valószínüleg nem egy gyári hibára hajlamos darab... Én mindenesetre jelen pillanatban inkább megvenném az ME-t, ha ez az álmod, mivel tényleg nagyon esetleges, hogy mikor jön ki a megoldás a Nokiára, és a Siemensnek régi telefon révén gyakorlatilag nincs értékvesztése, tehát amennyiért megvetted el is adhatod. Hát ha bedöglik...nézd meg rendesen mielőtt megveszed! Legrosszabb esetben buksz kb 5000Ft-ot. Szerintem elviselhető kockázat.

Guni

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára guni. vas. okt. 15, 2006 14:36-kor.

vas. okt. 15, 2006 14:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Ezt sajnos Neked kell eldönteni. Ha nem olyan kártyával használnád, mint amivel vennéd, akkor a Nokia felejtős, az unlock még nem megoldott, így viszont megmarad a gari ;)

Ertem tehat meg nem lehet kikodoltatni mert nemreg jott ki a telo.
Ez vegulis nem tragedia , max vitamaxxal toltom fel. Majd par
honap mulva kikodoltatom. Annyi hogy van otthon egy elfekvo
Tmobilos kartya.

A NOKIA uj 1-2ev garival, mi van ha a ME45 bedoglik, penzkidobas volt.

vas. okt. 15, 2006 14:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
3310 és ez messze nem egy kategória. Akkor valóban ezek voltak a legolcsóbb telefonok, de azóta még bejött alá egy mégolcsóbb. Lásd ekkoriban a Siemens-nél is a "C" volt a belépőkategória, most meg még alátették az "A"-t, meg később még az "AX"-et is. Ugyanúgy a Nokiánál is ma már a 3***-es cuccok alatt vannak az 1*** meg 2*** telefonok, bár a nokiánál ugye nem olyan szemléletes, mert összevissza srszámoz és vannak kimondottan drága és okos hármas sorozatú telók is.

Szóval hogy a példádat továbbfejlesszem inkább úgy mindanám, hogy egy hat éves Swiftet kellene összehasonlítani egy új Alto-val, bár még ez sem teljesen jó példa, mert a Swift 6 éve már irgalmatlanul elavult volt, a 3310 meg azért nem annyira, bár az olcsóbb C35 sokkal okosabb volt, de ezt most meg senki sem kérdezte... :-)

Guni

vas. okt. 15, 2006 14:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Miért hasonlítjátok össze a Trabantot a VW-nel és a Mercivel?

Én két Nokiát, két monokróm, "nulla" tudású készüléket hasonlítottam össze. A Ti mondásotok akkor állná meg a helyét, ha összehasonlítanátok egy 6 éves Suzukit egy mai Suzukival, úgy hogy mindkettő a legkisebb felszereltségi szinttel van ellátva.
lletve nem teljsen nulla készülékek: a 1112 többet tud a 3310-nél. Mégis, a hangszórója beszédnél vacakabb és halkabb, és lassan frissül a kijelző. Ennyi a hiba. Minden másban jobb: összeszerelés, extrák, jó minőségű polifonikus csengőhangok, sms és telefonszám memória, háttérvilágítás, kihangosítás, beszélő óra, csendes billentyűzet, kiírja a hívás idejét.

Újabb hibája van: hiába állítom be, melyik memóriát kezelje, mindkettő tartalmát mutatj, és nem különbözteti meg, melyik memória bejegyzést látom. Ekkor vettem észre egyébként, hogy képek is rendelhetők a hívókhoz.

Esetleg megtehetnétek azt a szívességet, hogy beszámoltok arról, ha van frissebb szoft. Bebar írta, hogy neki 5.53-as van. De az nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs ennél frissebb.

Hogyan tudom előcsalogatni a balra dőlő ékezeteket, amivel 160 karakteres ékezetes smst tudok írni?

vas. okt. 15, 2006 14:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Macika írta:
Én is így voltam, amikor vettem egy Trabantot.
Fel voltam háborodva és kezdettől fogva nagyon zavart, amikor az autópályán elhúztak mellettem a nyugati autók, amik 8-10x annyiba kerültek.

Onnantól bárhová is néztem, mindenütt csak azt láttam, hogy miben rosszabb a Trabant, mint a drágább társai. :D
Miután befejezted a gúnyolódást, olvasd el azt is, hogy ezek a 3310-esben nincsenek meg. És az mikori telefon? 2000-as kiadás, talán.
Nagyszerű.
Azóta visszafelé fejlődünk :?:
Szerintem fuss neki mégegyszer amit Macika írt.
Attól hogy a technika fejlődik, nem szükségszerű hogy akár egy 5 évvel ezelőtti modell minden (általad pozitívnak tartott) tulajdonsága/funkciója benne legyen egy mai készülékben.
Az elmúlt 2-3 évben itt sírtunk mindannyian hogy egyetlen gyártónak sincs olcsó, low-end készüléke. Annak aki nem akar naponta új slágeres sztereó csengőhanggal, 123 megapixeles kamerával, 6x10^23 árnyalatú kijelzővel, 7-edik generációs szolgáltatásokkal villogni, hanem mondjuk egy pár alapvető dolgot akar: legyen felhívható (hangpostával vagy anélkül), ő is tudjon hívni, sms-t küldeni/fogadni. És évekig nem volt ilyen telefon, egyik gyártónál/szolgáltatónál sem. Most a legutóbbi időben lett.
A topik címe is sugallja, hogy ez a telefon low-end. Ez a kifejezés nem csak azt jelenti (legalábbis az én számomra és valószínűleg többünknek itt) hogy olcsó, hanem azt is, hogy szolgáltatásaiban (és alkatrészeiben, beleértve a tartósságát is esetleg) egy igénytelenebbek számára született készülék.
Ha te igényes vagy, ne ezt szerezd be, mert nem neked való.
Szerintem Macika trabantos példája igenis jó. Attól hogy mondjuk 1985-ben gyártott trabantokban sem jelentek meg azok (a közvetlenül a közlekedési képességeket nem érintő) plusz funkciók amiket esetleg a Mercik már 1970-ben tartalmaztak, szerintem teljesen normális. Ráadásul 1985-ben valószínűleg egy 20 éves Merci és egy új Trabi ára valószínűleg hasonlóan egy nagyságrendben lehetett, mint az általad említett két típus (új 1112 és korosabb 3310) manapság.
Természetesen szabad az én véleményemmel is nem egyetérteni.

vas. okt. 15, 2006 13:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt sajnos Neked kell eldönteni. Ha nem olyan kártyával használnád, mint amivel vennéd, akkor a Nokia felejtős, az unlock még nem megoldott, így viszont megmarad a gari ;)

vas. okt. 15, 2006 12:54
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sztem ez egyszeruen csak a technika fejlodesenek es a marketingnek
koszonheto.
Legyszi irjatok vmit a fennti kerdesemre.

vas. okt. 15, 2006 12:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
...ezek a 3310-esben nincsenek meg. És az mikori telefon? 2000-as kiadás, talán.
Nagyszerű.

A mai low-end telefonok tényleg annak is indulnak. És minden, ami annak indul, az is lesz valamilyen szempontból.
A 3310 a maga idejében minden volt, csak nem olcsó (prepaidban 40e körül, az mai értéken még több).

Hogy ma az 5000 forintos ligában játszik, az a korának köszönhető.
Akkoriban elképzelhetetlen lett volna <10e ft-ért prepaid telefont venni. Vagy ha mégis lett volna, megnézhettük volna, hogy miből van összerakva.

Ha így nézzük, akár visszafejlődésről is beszélhetünk.
Vagy akár a low-end szegmens igényeinek kielégítéséről.

Amit ebből ki akartam hozni: a hasonló árazás ellenére a két telefon nem egészen egy kategória...

vas. okt. 15, 2006 12:34
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!

A velemenyetekre lennek kivancsi, melyik telot vegyem?

Siemens ME45 7e hasznalt
3 eves, akku 4 napot bir, fuggetlen, toltovel, sargas szinu

NOKIA 1112 7e Vitamax csomagban
vadi uj garival, akku 1 hetet bir, vodas

Mindig is szerettem volna egy ME45-ot. De a Nokia vadi uj garival.
A Nokiat kesobb meg ki kene kodoltatni, +3e.
De az ME45- be is kell egy uj akkut venni ez szinten +3e.

Tudasilag: nemhiszem hogy szuksegem van barmire abbol amivel
esetleg az ME45 tobbet tudhat

Koszonom.
Udv. D

vas. okt. 15, 2006 12:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Fel voltam háborodva és kezdettől fogva nagyon zavart, amikor az autópályán elhúztak mellettem a nyugati autók, amik 8-10x annyiba kerültek.

Onnantól bárhová is néztem, mindenütt csak azt láttam, hogy miben rosszabb a Trabant, mint a drágább társai. :D
Miután befejezted a gúnyolódást, olvasd el azt is, hogy ezek a 3310-esben nincsenek meg. És az mikori telefon? 2000-as kiadás, talán.
Nagyszerű.

vas. okt. 15, 2006 9:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:

pedig ez nem is egy trabi, minimum egy VW!

vas. okt. 15, 2006 1:53
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Az első 5 percben észrevettem, és azóta zavar.
Meg a hangszóró sem olyan jó minőségű, mint a 3310-esben. Csengőhangok jól szólnak, de az másik hangszóró.

szomb. okt. 14, 2006 23:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
De nálam a 3310 az etalon :wink:

szomb. okt. 14, 2006 21:17
arany tag

Hozzászólás 
A hangszóró nekem nagyon tisztának, élesnek tűnik.
Teljesen egyezik a 6070-esével, volt már nálam a teló, onnan tudom.

szomb. okt. 14, 2006 20:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
bebar írta:
Na ezt értem! :)

Semmi ilyen nincs, reagál rá, nem késik.

Kivesézted nagyon a kicsikét! :)
Az első 5 percben észrevettem, és azóta zavar.
Meg a hangszóró sem olyan jó minőségű, mint a 3310-esben. Csengőhangok jól szólnak, de az másik hangszóró.

szomb. okt. 14, 2006 19:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Lassú frissítésű a kijelző lelkem...
Szerintem nem a kijelzővel van a gond, hanem szoftos hiba. Mert minden más esetben a bal funkció gomb és az egész kijelző is rendesen frissül.

szomb. okt. 14, 2006 19:56
arany tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Nem az adókörzetinfon volt a hangsúly! Ott volt, hogy "például".

De akkor modnok mást.
Például állítsd be rajta a ritmusos rezgést: Beállítások, hangbeállítások, rezgés módja, ritmus. Ekkor az OK-ot megnyomva előjön a nokiás "Kész+pipa" animáció, majd mikor befejeződik, egy rövid időre még látszódik a bal funkció gomb felett, mintha még csak most nyomtad volna le az OK gombot és inverzzé válik az "OK" felirat. És csak ezután jelenik meg a helyén a "Választ" felirat.

Na ezt értem! :)

Semmi ilyen nincs, reagál rá, nem késik.

Kivesézted nagyon a kicsikét! :)

szomb. okt. 14, 2006 19:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő