Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 11:48

Hozzászólás a témához  [ 48 hozzászólás ] 
Java alapú offline navigáció telefonon? 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
guni. írta:
Remélem Macika most már tényleg törli a regét... :roll:

Guni

Ha én teszem az jó lesz?

szer. okt. 25, 2006 5:43
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Remélem Macika most már tényleg törli a regét... :roll:

Guni

kedd okt. 24, 2006 19:40
platina tag

Hozzászólás 
ewoo írta:
Skacok!
Ha valaki nem csak beszélgetni akar a naviról, hanem használni is az kérjen infót, a készüléke megjelölésével: axelero100@freemail.hu

Ezek a reklámozós arcok dühítőek a fórumon. :?

kedd okt. 24, 2006 11:59
Hozzászólás 
Skacok!
Ha valaki nem csak beszélgetni akar a naviról, hanem használni is az kérjen infót, a készüléke megjelölésével: axelero100@freemail.hu

kedd okt. 24, 2006 11:19
platina tag

Hozzászólás 
Én kipróbáltam a nav4all -t 14 kerületben, zuglóban.
Annak ellenére hogy a szokásos értelemben vett térkép nincs, csak a fordulót előjelző nyilak és az addig hátralevő távolság, meglepően jól müködik.

ha közeledek egy kereszteződéshez a telefonon rajzol egy pl. balrakanyar nyilat, és mellette csökken a távolság: 80...60......50......40.....20.........10 m

És 2008-ig meghosszabbitották az ingyenes periódust.

pén. okt. 20, 2006 10:02
ezüst tag

Hozzászólás 
A GPRS kapcsolatot útközben nem lehet igazán fenntartani, mert
a BSC-k közötti váltásnál sokszor megszakad.
Én nemsokára beruházok egy 6280-ra, és szeretném használni ezt
a nav4all navigációt, jó ötletnek tartom. És igazán csak itt az országban
fogom használni, remélhetőleg minimális költséggel. ;)

pén. okt. 20, 2006 9:29
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Idézet:
Talán a hazugság kicsit erős fogalmazás.
A hazugságot konkrétan erre értettem:
"Ebben az esetben a 3000 Ft előfizetési díj mellé hazaérkezésünkkor egy 18.735 Ft (30x0,5 MB = 15 MB forgalmi díj) összegű telefonszámlával is kedveskedik nekünk a telefon szolgáltató. Természetesen ez az összeg, csak a Vodafone ügyfeleinél ennyi, hisz a másik két társaságnál ennek a díjnak a többszörösét is kifizethetjük ugyan ezekkel a paraméterekkel, előfizetési módozatunk függvényében.
Arról az esetről meg ne is beszéljünk, ha aktívabban használjuk a rendszert, vagy nagyon elterelnek minket, hiszen 100 kapcsolódás felett már igen borsos árképzésre számíthatunk."

Mielött ítélkezel, vedd a fáradtságot, hogy megtekinted a Vodafone spanyol partnerének roaming díjait. Ez ott tényleg ennyibe kerül. Ráadásul, ha nem T-mobilos szemüvegen keresztül, eleve fikázós hangulatban olvasol, talán szemet szúrt volna a mondatban használt feltételes mód.. "előfizetési módozatunk függvényében"

A másik:
"A GPRS szolgáltatás díja 180 Ft/100kb, a kerekítés egysége 100 kB, minden megkezdett egység díjköteles." idézet a T-mobile oldaláról...

Bruttó 240 Ft / 100 KB. *Az adatmennyiség mérése 100 KB-os egységekben történik. idézet a Pannonól...

Vagy is ha nem élünk az "állandó kapcsolat" trükkjével, akkor ez kapcsolatonként 180-240 Ft... remek. Ettől sem kell feldőlni, mert szinte ugyan az az ár, mint az általad fikázott Vodafone roaming esetében. Mivel a letöltésre kerülő térképszeletek szinte minden esetben meghladják a 100k-s korlátot. Azt nem is számolva, ha folyamatos kapcsolattal navigálunk... Ráadásul cseszheted az "állandó" kapcsolatot, mert a roaming közben csak egy 200km-es szakaszon is minimum 2x fogsz jó esetben szolgáltatót váltani, illetve kismillió esetben fog "eltűnni" a térerő az alagutak és egyéb tereptárgyak függvényében. Ha mákod van, akkor épp a partnerhálózat sem elérhető, így szívbaj nélkül nekiláthat majd a GPS programod a nem preferált hálózaton letöltögetni. Gratula...
Egyszóval a szolgáltatás egyátalán nem "ingyenes". A térképi lefedettség minőségéről hazai viszonylatban, vagy a keleti régióban pl. ne is beszéljünk.

Ami a magán véleményemet illeti, lehet hogy telefonban otthon vagy, de hogy roamingolni nem roamingoltál még a nav4all-lal, és hogy a GPS navigációról sem sokat tudsz az szinte tuti.. ;) ;)

csüt. okt. 19, 2006 22:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bár a pontos megfogalmazás talán a csúsztatás... ;-)

Guni

csüt. okt. 19, 2006 18:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Al Bundy írta:
Idézet:
"Ebben az esetben a 3000 Ft előfizetési díj mellé hazaérkezésünkkor egy 18.735 Ft (30x0,5 MB = 15 MB forgalmi díj) összegű telefonszámlával is kedveskedik nekünk a telefon szolgáltató. Természetesen ez az összeg, csak a Vodafone ügyfeleinél ennyi, hisz a másik két társaságnál ennek a díjnak a többszörösét is kifizethetjük ugyan ezekkel a paraméterekkel, előfizetési módozatunk függvényében.
Arról az esetről meg ne is beszéljünk, ha aktívabban használjuk a rendszert, vagy nagyon elterelnek minket, hiszen 100 kapcsolódás felett már igen borsos árképzésre számíthatunk."
Ez sem hazugság, csak egy példa sarkítása, ami AKÁR igaz IS lehet, csak ebből nem lehet (butaság lenne) általánosítani.

Oké, igazad van. Akkor "csak" sarkítás volt...

csüt. okt. 19, 2006 16:54
Moderátor

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Idézet:
Ez sem hazugság, csak egy példa sarkítása, ami AKÁR igaz IS lehet, csak ebből nem lehet (butaság lenne) általánosítani.

csüt. okt. 19, 2006 16:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:

csüt. okt. 19, 2006 16:32
Moderátor

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Értem én...
Csak azt szúrt szemet, hogy azért nem annyira sz*r ez a Nav4All, mint amilyennek be van állítva. Hazudni aztán pedig tényleg nem kellene... Főleg, hogy minimális hozzáértéssel, az előbb említett 5400 Ft is könnyen 180-ra redukálható, ha pl. elindítasz egy programot, ami nem engedi megszakadni a kapcsolatot. Tehát nincs újracsatlakozás, nincs újabb 100 kb (voda esetében 500 kb) fizetés... Csak ezt valahogy elfelejtették odaírni. :(

Kétségtelen, hogy ami nem ingyenes, ha akár csak 10-20€-t kérnek érte, az már nem népszerű, főleg nem, ha előtte ingyenesként lett beharangozva.
És he még nem is törhető (az online GPRS-használat miatt), akkor meg pláne nem lesz a szíve csücske sokaknak a progi.

csüt. okt. 19, 2006 15:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
egyébként érthető, hogy miért írtak egy ilyen cikket az oldalra: el akarják adni a gps-es termékeiket. mondjuk eléggé "érdekes" áraik vannak (értsd: esetenkén több tízezerrel drágábbak, mint pl. a sp______op), de lehet, hogy valakinek így is megéri náluk vásárolni...

Értem én...
Csak azt szúrt szemet, hogy azért nem annyira sz*r ez a Nav4All, mint amilyennek be van állítva. Hazudni aztán pedig tényleg nem kellene... Főleg, hogy minimális hozzáértéssel, az előbb említett 5400 Ft is könnyen 180-ra redukálható, ha pl. elindítasz egy programot, ami nem engedi megszakadni a kapcsolatot. Tehát nincs újracsatlakozás, nincs újabb 100 kb (voda esetében 500 kb) fizetés... Csak ezt valahogy elfelejtették odaírni. :(

csüt. okt. 19, 2006 15:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Al, Te meg vodafób vagy, az jobb? :-)

Guni

Nem jobb, dehogy. Viszont mindenki elismeri, hogy a voda rosszabb minőségű szolgáltatást nyújt. De legalább eddig olcsóbb volt... De ahogy a mellékelt ábra is mutatja, van hogy SOKKAL drágább, viszont ezek szerint még mindig vannak olyanok, akiknek a szemhéjuk (bocsi, pontos j, javítottam! - Macika) belsejére van tetoválva, hogy "A voda a mindenben nagyságrendekkel olcsóbb, mint a másik kettő!". Ezzel nem is lenne baj, csak ne reklámozná ezt egy totálisan laikus valaki...

csüt. okt. 19, 2006 15:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Al, Te meg vodafób vagy, az jobb? :-)

Guni

csüt. okt. 19, 2006 11:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
még ha igaz is, amit leírnak...

Ráadásul nem is igaz... Valami nagy voda fan írhatta, akinek fogalma sincs, hogy hogyan megy ez a másik két szolgáltatónál. Ugyanis csak fapad-vodáéknál van ilyesmi, hogy 500 kb-os egység és kapcsolódásonkénti sávos számlázás (ilyet is csak a voda tud kialálni) a másik kettőnél MINDEN ESETBEN 100 kb a számlázási egység külföldön, vagyis 30*180 Ft-ra = 5400 Ft-ra jön ki a T-nél a cikkben levő példa, ellentétben a voda 18.735 Ft-jával. Ráadásul, egy NET 50 csomagnak még alacsonyabb is a havi előfizetési díja, úgyhogy majdnem negyed annyiból kijött volna, ha a T-vel számol a cikk írója.
Nem kellene utánanézni, mielőtt baromságokat ír le valaki? "hisz a másik két társaságnál ennek a díjnak a többszörösét is kifizethetjük ugyan ezekkel a paraméterekkel, előfizetési módozatunk függvényében". Érdekes, hogy egyesek nem tudnak elszakadni ettől a "a voda minden esetben a legolcsóbb magyar szolgáltató" téveszmétől, és mindenhol ezt reklámozzák, de arra nem képes, hogy egy kicsit ránézzen a www.t-mobile.hu -ra, mert "az biztos úgyis drágább".
Úgyhogy kedves cikk író! Én nagyon elgondolkodnék rajta, hogy még egyszer ilyesmire adom-e a fejem, mert az említett helyesírási és nyelvtani hibákon kívül nem kicsit megtévesztő kijelentéseket tartalmaz. Szvsz az egész cikket úgy ahogy van el kellene tűntetni erről a lapról, és megkérni valami hozzáértő, mindenféle voda mániától mentes, fogalmazni tudó emberkét, hogy számolgasson egy kicsit, hogy melyik szolgáltatónál a legkisebb ez a bizonyos összeg. Garantálom, hogy a voda minden esetben a többszörösét fogja adni a másik kettőnek. Na, ennyit a te "legolcsóbb szolgáltatódról"...

csüt. okt. 19, 2006 10:45
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
BuciMuci írta:
Én nem hiszem, hogy megoldható lenne egy offline navigáció, mivel a helyzetedet valahogy le kell közölni ahogy mozogsz, és ezzel updateled a térkép utasításokat.
Viszont tudok egy jó progit elég olcsón:
www.nav4all.com
csak kattints rá a magyar zászlóra
BuciMuci!

Mi az, hogy elég olcsón???

Egyelőre ingyenes és tesztelik a progit!
Aug. végétől már fizetős a progi és mivel GPRS (v. 3G) kell a működéséhez, ezért megtörhetetlen.
A netkapcsolat viszont már most is pénz, de hát szükséges. És csak az INTERNET kapcsolat a jó hozzá, WAP nem elég!

Ráadásul (mivel a symbianosokra készült WayFinder is így működik) magáért a progiért is fizetni kell (hiszen a térképek előállítása/bérlése, karbantartása, stb. őrült pénzbe kerül), megtörni nem lehetséges.

Nono Macika! Ebben azért ne legyél ilyen biztos... (mármint az "ingyenes" kifejezésben) Ugyebár az esetek többségében az ember nem itthon használná a navit. A hazai GPRS és egyéb mobil-net árak sem a legalacsonyabbak, de akkor olvassuk csak el ez:

http://www.w-lantech.hu/index.php?file=content-nav4all

Érdemes számolgatni... Szándékosan a "legolcsóbb" haza szolgáltató tarifáival számoltunk.. ;)

csüt. okt. 19, 2006 10:02
Hozzászólás 
Macika írta:
ewoo írta:
Nagyon is valós igény az, ha már valaki beruház egy több tízezer forintos telefonra, akkor azzal ne csak telefonálni tudjon.
Létezik egy nagyon jó, házszámszintű magyarul beszélő navis progi synbian oprendszerű telefonok számára. Pl.:Nokia E-5x,6x,7x; N-5x,6x,7x,8x,9x; Sony Ericsson P-sorozat; és az összes synbianos Palmtop
Én pedig ezen készülékekkel, tökéletesen kompatibilis Gyári új, garanciás bluetooth antennát tudok ajánlani: Holux 236 BT SIRF III (húsz csatornás)
További info: ewoo@freestart.hu
Mielőtt kitörölném a usert, azon gondolkozom, hogy az N5x és az N6x milyen Nokiát takarhat?

És ami miatt nem tudtam az éjszaka aludni, az az, hogy mi lehet az a SyNbian... :)

Semmilyen nokiát nem takar at N5x, N6x, tévedés volt. A "synbian" pedig randa helyesírási hiba :)

szer. okt. 18, 2006 20:27
Moderátor

Hozzászólás 
ewoo írta:
Nagyon is valós igény az, ha már valaki beruház egy több tízezer forintos telefonra, akkor azzal ne csak telefonálni tudjon.
Létezik egy nagyon jó, házszámszintű magyarul beszélő navis progi synbian oprendszerű telefonok számára. Pl.:Nokia E-5x,6x,7x; N-5x,6x,7x,8x,9x; Sony Ericsson P-sorozat; és az összes synbianos Palmtop
Én pedig ezen készülékekkel, tökéletesen kompatibilis Gyári új, garanciás bluetooth antennát tudok ajánlani: Holux 236 BT SIRF III (húsz csatornás)
Mielőtt kitörölném a usert, azon gondolkozom, hogy az N5x és az N6x milyen Nokiát takarhat?

És ami miatt nem tudtam az éjszaka aludni, az az, hogy mi lehet az a SyNbian... :)

szer. okt. 18, 2006 14:20
platina tag

Hozzászólás 
ewoo írta:
Létezik egy nagyon jó, házszámszintû magyarul beszélõ navis progi synbian oprendszerû telefonok számára. Pl.:Nokia E-5x,6x,7x; N-5x,6x,7x,8x,9x; Sony Ericsson P-sorozat; és az összes synbianos Palmtop

Gratulálok, szép kis reklám.
:oops: :oops: synbian :oops: :oops:

szer. okt. 18, 2006 8:39
Hozzászólás 

kedd okt. 17, 2006 19:21
arany tag

Hozzászólás 
hali,
SE típusokra már most is vannak elég jó térképek, ezt nézd meg esetleg:
http://vpm.atw.hu/

üdv Babar

szomb. szept. 02, 2006 21:14
platina tag

Hozzászólás 
Na akkor saját témanyitó kérdésemre válaszolok: találtam ilyet.

Ő az: http://kruch.wz.cz/tb/forum/index.php

Javás, offline, és a memory sticken tárolt térképet is beolvassa és kezeli.
De a térképkészitésre és kalibrálásra vonatkozó részt végigolvasni is alig győztem, nemhogy megérteni.
Ha valaki nagyon spiler a témában, megpróbálhatna kreálni legalább egy Budapest Map-et.
Igy kell: http://kruch.wz.cz/tb/forum/viewtopic.php?t=21

pén. szept. 01, 2006 19:18
arany tag

Hozzászólás 
Kalamajka írta:
Én Nav4all-t használok, csak akkor az a nagy kérdés, hogy mit csinálnak majd ha fizetőssé válik a progi. Köteleznek mindenkit aki most letöltötte, hogy fizessen, egyáltalán honnan lehet azt tudni, hogy ki töltötte le?

A térkép- és programfrissítések kerülnének pénzbe szvsz. Na de ez online, így csak a szerverükhöz kell jelszót megadni, s máris lehet fizetni az információért.

vas. ápr. 23, 2006 19:04
Profil Privát üzenet küldése YIM
vas-tag

Hozzászólás 
Én Nav4all-t használok, csak akkor az a nagy kérdés, hogy mit csinálnak majd ha fizetőssé válik a progi. Köteleznek mindenkit aki most letöltötte, hogy fizessen, egyáltalán honnan lehet azt tudni, hogy ki töltötte le?

vas. ápr. 23, 2006 16:06
Moderátor

Hozzászólás 
Dash írta:
mobilos oldalakon inygen van java alapú, köszönet az emberkéknek, k500, k300, k750, stb., nézetek szét a mobilos fórumokon pl k500ifanpage.atw.hu asszem
Java alapú mi van ingyen???

szomb. ápr. 15, 2006 23:25
arany tag

Hozzászólás 
mobilos oldalakon inygen van java alapú, köszönet az emberkéknek, k500, k300, k750, stb., nézetek szét a mobilos fórumokon pl k500ifanpage.atw.hu asszem

szomb. ápr. 15, 2006 21:18
Moderátor

Hozzászólás 
BuciMuci írta:
Én nem hiszem, hogy megoldható lenne egy offline navigáció, mivel a helyzetedet valahogy le kell közölni ahogy mozogsz, és ezzel updateled a térkép utasításokat.
www.nav4all.com
BuciMuci!

Mi az, hogy elég olcsón???

Egyelőre ingyenes és tesztelik a progit!
Aug. végétől már fizetős a progi és mivel GPRS (v. 3G) kell a működéséhez, ezért megtörhetetlen.
A netkapcsolat viszont már most is pénz, de hát szükséges. És csak az INTERNET kapcsolat a jó hozzá, WAP nem elég!

Ráadásul (mivel a symbianosokra készült WayFinder is így működik) magáért a progiért is fizetni kell (hiszen a térképek előállítása/bérlése, karbantartása, stb. őrült pénzbe kerül), megtörni nem lehetséges.

szomb. ápr. 15, 2006 19:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
mi a jóisten az a tomtom? :D
Én sem tomtom... :lol:

szomb. ápr. 15, 2006 17:39
platina tag

Hozzászólás 
kisember írta:
392MHz írta:
mi az a location API? én a helymeghatározást bluetoothos GPS -szel gondoltam. A nokia sem véletlenül gyárt ilyet..

a javás program csak arra kell, hoyg kezelje a BT-s GPS-t, meg a memóriakártyán a térképeket és a szövegfájlokat....

A location api egy opcionális, szabványos java csomag, amit egy telefon támogathat, így lehetővé téve olyan programok futtatását, ami ezt igényli. Ennek segítségével lehet meghatározni a pozíciódat, ez sokféle módon történhet, telefontól függ. Van opcionális csomag a bluetooth kezelésére is, így akár külső gps is használható lenne.

pl. a w800 javából kezeli a BT-os gps-eket.
w800 + holux 231 tökéletesen megy együtt. és javigáció is möüködik rajta, de egyelőre csak olyan programot találtam, ami állandóan online töli a térképet... pl ilyen a nav4all is.

szomb. ápr. 15, 2006 15:34
vas-tag

Hozzászólás 
www.nav4all.com

szomb. ápr. 15, 2006 15:22
platina tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
mi az a location API? én a helymeghatározást bluetoothos GPS -szel gondoltam. A nokia sem véletlenül gyárt ilyet..

a javás program csak arra kell, hoyg kezelje a BT-s GPS-t, meg a memóriakártyán a térképeket és a szövegfájlokat....

A location api egy opcionális, szabványos java csomag, amit egy telefon támogathat, így lehetővé téve olyan programok futtatását, ami ezt igényli. Ennek segítségével lehet meghatározni a pozíciódat, ez sokféle módon történhet, telefontól függ. Van opcionális csomag a bluetooth kezelésére is, így akár külső gps is használható lenne.

pén. dec. 02, 2005 13:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:

Mi más lenne. Tamástamás :-)

pén. dec. 02, 2005 13:24
platina tag

Hozzászólás 
na ez már közelit, csak nekem nem smartfónra kéne, hanem kevésbé smartra......

pén. dec. 02, 2005 13:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Offline Destinator Symbian szmártfónokra

http://www.destinatoreurope.com/en/index.php?id=030101

System requirements Smartphone:
-Symbian OS series 60 Smartphone
(please see below list for compatible smartphones)
-Smartphone compatible 512 MB MMC or RS-MMC storage card
-Bluetooth® GPS receiver

Nokia 6680, 6681, 6682 (US), 6630,
6670, 6600, 6260, 3230

Megj.:azért megnézném a működését egy 6600-n...

pén. dec. 02, 2005 13:04
Profil ICQ
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:

http://www.tomtom.com/products/product. ... Language=1

ez pedig mobilra:

http://www.tomtom.com/products/category ... Language=1

pén. dec. 02, 2005 12:56
platina tag

Hozzászólás 
kisember írta:
A probléma megoldásához kell néhány dolog:
1. Location API támogatása a telefon részéről. Ezzel meg lehet határozni a pozíciót.
2. FileConnection API támogatása, mivel a térkép nem fér bele magába az alkalmazásba.
3. Megfelelő méretű kijelző.

Ebből leginkább az első pont problémás, de már egyre több ilyen telefon van (főleg Siemens).

pén. dec. 02, 2005 12:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
Mobilra ONLINE müködő próbálkozások (falk navigator,6230-ra!! wayfinder) már vannak, Tomtom navigátornál vagy destinátornál egy ország párszáz mega, egy 512-es kártyára fél európa elfér és PDA-n tökéletesen müködnek. Ezért nem hinném , hogy a tármérettel, sebességgel vagy a kijelzőmérettel lenne a probléma.
Inkább azzal, hogy egy offline navigátor nem produkál se gprs forgalmat, se bevételt a szolgáltatónak.

Azt hiszem, hogy ezzel fején találtad a szöget. Bár megvallom, hogy a tomtom elég lassú magán a tomtom 300-on és tomtom go-n. PDA- szintén.

pén. dec. 02, 2005 12:39
platina tag

Hozzászólás 
A probléma megoldásához kell néhány dolog:
1. Location API támogatása a telefon részéről. Ezzel meg lehet határozni a pozíciót.
2. FileConnection API támogatása, mivel a térkép nem fér bele magába az alkalmazásba.
3. Megfelelő méretű kijelző.

Ebből leginkább az első pont problémás, de már egyre több ilyen telefon van (főleg Siemens).

pén. dec. 02, 2005 11:38
platina tag

Hozzászólás 
Andrei írta:
392MHz írta:
offline? és jó felbontású térképek is vannak hozzájuk?
hangnavigáció is van? magyar térképek?

Hát egyrész a jó felbontású térképekre még várni kell a telefonoknál. Nekem a GPS-ben a benelux államok koordinátái a tomtom-mal 300MB-t foglalnak. A teljes Európa kb 6GB. Ha csak magyarország kell, meg az eu fõ utvonalak, akkor megint csak 280MB. Jah, és elég lassúcska.

A terjedelem miatt a hang is problémás. Míg a tomtomban chipbe égetve tárolják a beszédmodult (nem a szöveget, hanem az eljárást, hogy miképpen kell megszolalni), addig a telefonodban is a szoftvernek kell ezt megoldania. Ráadásul ezek elég nagy procidõt visznek el. Ha éppen megyek valahová és az aut-pilot be van kapcsolva a gépen és szükségem van részletes térképre, hogy korigálni tudjam egy dugó miatt az útvonalat, akkor a GPS kifekszik pihenni a napra és várat magára 10 mp-t, majd mikor már beégtem a dugóba, azt mondja, hogy már elhagytam az XY pontot és a következõnél forduljak balra.... Szóval ez a használhatóság attól is függ, hogy mekkora térképpel operálsz. Nekem Benelux+EU fõútvonalak vannak benne és ezáltal állandóan viszonyít. és tölt-tölt-tölt.

Magyarán nem tartom elképzelhetõnek, hogy használható navigáci szülessen a közeljövõben mobilokra. Ha a szolgáltató engedné a bázisállomások kihasználását, akkor lehetne. Pl, ha engedné lekérdezni a irányodat és a távolságodat a cellákhoz képest, akkor teljesen baba kis alkalmazások születhetnének.

Mobilra ONLINE müködő próbálkozások (falk navigator,6230-ra!! wayfinder) már vannak, Tomtom navigátornál vagy destinátornál egy ország párszáz mega, egy 512-es kártyára fél európa elfér és PDA-n tökéletesen müködnek. Ezért nem hinném , hogy a tármérettel, sebességgel vagy a kijelzőmérettel lenne a probléma.
Inkább azzal, hogy egy offline navigátor nem produkál se gprs forgalmat, se bevételt a szolgáltatónak.

pén. dec. 02, 2005 11:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
hangnavigáció is van? magyar térképek?

Hát egyrész a jó felbontású térképekre még várni kell a telefonoknál. Nekem a GPS-ben a benelux államok koordinátái a tomtom-mal 300MB-t foglalnak. A teljes Európa kb 6GB. Ha csak magyarország kell, meg az eu fő utvonalak, akkor megint csak 280MB. Jah, és elég lassúcska.

A terjedelem miatt a hang is problémás. Míg a tomtomban chipbe égetve tárolják a beszédmodult (nem a szöveget, hanem az eljárást, hogy miképpen kell megszolalni), addig a telefonodban is a szoftvernek kell ezt megoldania. Ráadásul ezek elég nagy procidőt visznek el. Ha éppen megyek valahová és az aut-pilot be van kapcsolva a gépen és szükségem van részletes térképre, hogy korigálni tudjam egy dugó miatt az útvonalat, akkor a GPS kifekszik pihenni a napra és várat magára 10 mp-t, majd mikor már beégtem a dugóba, azt mondja, hogy már elhagytam az XY pontot és a következőnél forduljak balra.... Szóval ez a használhatóság attól is függ, hogy mekkora térképpel operálsz. Nekem Benelux+EU főútvonalak vannak benne és ezáltal állandóan viszonyít. és tölt-tölt-tölt.

Magyarán nem tartom elképzelhetőnek, hogy használható navigáci szülessen a közeljövőben mobilokra. Ha a szolgáltató engedné a bázisállomások kihasználását, akkor lehetne. Pl, ha engedné lekérdezni a irányodat és a távolságodat a cellákhoz képest, akkor teljesen baba kis alkalmazások születhetnének.

pén. dec. 02, 2005 10:49
Moderátor

Hozzászólás 
Amennyire tudom, navigációs program az nincs.
Ellenben vannak szoftverek, amik kommunikálnak a BT-s GPS-szel, és az általad bekalibrált térképeken mutatják a pozíciódat. De lehet, hogy van már komolyabb megoldás is, annyira nem vagyok naprakész.
Itt nézz körül.

csüt. dec. 01, 2005 23:21
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Symbianra de létezik. UIQ-ra többféle kis cucc is van.

hangnavigáció is van?
magyar térképek?

csüt. dec. 01, 2005 21:55
Moderátor

Hozzászólás 
Symbianra de létezik. UIQ-ra többféle kis cucc is van.

csüt. dec. 01, 2005 21:31
platina tag

Hozzászólás Java alapú offline navigáció telefonon?
Valami mondja már el, miért nem létezik Javás telefonokra offline navigáció?
Lehet, hogy kicsit naiv a kérdés,de sztem az igény valós.
BT ma már rengeteg telefonban van.
A kijelző és a processzor is majdnem tudja azt, amit egy pda-é.
Telefonja mindenkinek van, pda-ja meg nem.

Mért nem lehet simán egy javás telefonhoz kapcsolni egy BT-s GPS-s, a memóriakártyára meg feltenni néhány ország térképét...?

A wayfinder és társai nem offline, horror drága. -> szerintem már most halott ötlet... Az online-sága miatt pont ott (külföldön) öli meg a navigációt, ahol igazán értelme lenne.

symbian-ra létezik ilyen?

csüt. dec. 01, 2005 21:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 48 hozzászólás ]