Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 16:31

Hozzászólás a témához  [ 212 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5
Oszcilloszkop epitese hazilag 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Mondjuk sajnos nekem nincs mar p1-esem, es szerezni sem all modomban, de kulonben is, amint az elozo hozzaszolasomban irtam nincs minek vacakolni szamitogepes szkoppal, mert, ahogy te irtad, ezzel csak "mericskelni" lehet, komolyabb munkara nem alkalmas.

szomb. okt. 21, 2006 19:02
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
Abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre igazi szkóp, de azért szeretnénk méricskélni - és mondjuk nem akarunk el---ni egy P4-est - igen, ezesetben "érdemes"... ;)
De fogalmazhatunk úgy is: 'nem árt'... 8)

szomb. okt. 21, 2006 13:13
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Érdemes? :wink:

szomb. okt. 21, 2006 12:25
arany tag

Hozzászólás 
A PC-szkóphoz, meg a többi 'buheranciához' érdemes egy p(k)orosodó P1-et használni, és mellette fölhalmozni pár régi ISA-s hangkártyát - így nem érhet olyan nagy meglepi... :roll:

szomb. okt. 21, 2006 10:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Koszi a tippet, ha osszejon, megprobalok keresni egy kibuheralt, vagy egyszeruen csak selejtes szkopot.

PC -re rengeteg szoftware -t talaltam en is, de ott, amint mondtad te is, csak hangfrekvencian lehet merni, nehany khz-ig. Meg aztan nekem vannak olyan haverjaim, akiknek mar ki van egetve a serial, paralel, usb, es hangkartya, ugyancsak e miatt. Tul nagy a riziko, es nincs ertelme. Legtobbszor nehany mhz-ig jo, hogy menjen a szkop.

pén. okt. 20, 2006 16:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Koszi a tippet, ha osszejon, megprobalok keresni egy kibuheralt, vagy egyszeruen csak selejtes szkopot.

PC -re rengeteg szoftware -t talaltam en is, de ott, amint mondtad te is, csak hangfrekvencian lehet merni, nehany khz-ig. Meg aztan nekem vannak olyan haverjaim, akiknek mar ki van egetve a serial, paralel, usb, es hangkartya, ugyancsak e miatt. Tul nagy a riziko, es nincs ertelme. Legtobbszor nehany mhz-ig jo, hogy menjen a szkop.

pén. okt. 20, 2006 16:29
arany tag

Hozzászólás 
Egyébként szerény véleményem szerint a hangfrekvenciás sávra remekül alkalmazhatóak a különböző oszcilloszkóp-szoftverek, amelyek a PC hangkártyáján keresztül gyűjtenek adatot (a line in-be kell megfelelő illesztéssel csatlakoztatni a mérőzsinórt). Ettől nagyobb frekvenciára szerintem nem kifizetődő otthon építeni szkópot. Létezik vhol a neten olyan, h. game-boy-t alakítottak át digit szkóppá, de szvsz komolytalan. Van vhol párhuzamos portra is - ebben mondjuk lenne fantázia, de ez sem az igazi.

Szerintem érdemes szétnézni elektronikai hulladék-átvevőhelyeken, ahová üzemekből visznek selejtezett dolgokat. Némelyik ócskavastelepen is van ilyen. Itt elképzelhető, h. hozzá lehet jutni egy hibás (vagy csak öreg) példányhoz egy ebéd árán - és talán sokkal könnyebb ezzel dzsúdózni, mintha magunknak kellene egy újat kreálni...

Üdv: fk

pén. okt. 20, 2006 16:18
ezüst tag

Hozzászólás 
'// /\ l\l D /\' L írta:
Hali!

Most hirtelen több, mint száz hozzászólással fog gazdagodni a topik... :oops:

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... lloszk%F3p

Koszi a linket.
Ez esetben elnezest kerek, ha az operatorok ugy gondoljak, toroljek.

Tenyleg nem vettem eszre, hogy mar van egy ilyen topik.

pén. okt. 20, 2006 16:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Lehetseges, hogy volt, nem emlekszem ra. Mielott letrehoztam a topicot korulnezem, nem talaltam hasonlo temat.

De attol fuggetlenul, ha van valakinek rajza, kuldje el, ha masert nem, kivancsisagbol.

pén. okt. 20, 2006 16:10
arany tag

Hozzászólás 
Hali!

Most hirtelen több, mint száz hozzászólással fog gazdagodni a topik... :oops:

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... lloszk%F3p

pén. okt. 20, 2006 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mire megepitened a szkopod, addigra annyi idot/penzt/energiat fektetnel bele, hogy egy vadonat uj _beallitott_ szkopot tudnal venni.

Egyebkent, volt mar ilyen topik. Ugy emlekszem, szinte beture pontosan ilyen cimmel :)

pén. okt. 20, 2006 16:08
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás Oszcilloszkop epitese hazilag
Szevasztok.

Bizonyara nem en vagyok az egyetlen aki szeretne maganak fabrikalni egy digitalis vagy hagyomanyos szkopot.

Altalaban neheziti a munkat, hogy nehezen lehet rajzot talalni, ha megis raakadunk egyre, akkor jon a kovetkezo problema...a kepcso. Ugye tv kepernyot nem lehet hasznalni, esetleg nehany khz -ig, de tovabb semmikeppen. Szal sehogy se megy...:D:D

Arra gondoltam, nyitok egy uj temat "oszcilloszkop epitese hazilag". Ha van valakinek oszcilloszkop rajza, inkabb digitalis, azt kerem, pakolja fel ide.

Ezen kivul irjon az is, aki tapasztalatait szeretne megosztani velunk, vagy akinek kerdese, hozzaszolasa van ezzel kapcsolatban.

pén. okt. 20, 2006 15:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 212 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5