|
Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
coltnavy írta: Ezt én értem. De akkor miért is nyilt a topic? Tehát ha valaki pl beírja, hogy nem megy az ügyfélszolgálat, akkor egy automatikus linknek be kéne ugrania az általad írott azon sorhoz, hogy: a, "ha hűségszerződést írtál alá, akkor: így jártál, aláírtad" b, "ha nem vagy hűséges, akkor dobd ki a plasztikkártyás, mehetsz másik szolgáltatóhoz" Vagyis a végeredmény: Kedves Uram Susogjon Zárható a topic...? Igen zárható, de csak arra az időre, ameddig egy szemtelen, tiszteletlen, ráadásul kitiltás után újraregisztrált tag hozzászólásait kipucolom a regisztrációjával együtt.
Megértetted, hogy ne kóstolgass, mert kiraklak megint?
(és lehetőleg másokat se!)
|
vas. nov. 05, 2006 17:53 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Bronzinál a pont. De akkor is
|
vas. nov. 05, 2006 17:20 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Azért az félelmetes, hogy egy ilyen coltbowsky08 mennyire meg tudja kavarni a fejeteket... Nem veszitek észre, hogy többé-kevésbé ügyesen provokál? DevNull barátim! DevNull...
|
vas. nov. 05, 2006 17:16 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
coltnavy írta: Ezt én értem. De akkor miért is nyilt a topic? Tehát ha valaki pl beírja, hogy nem megy az ügyfélszolgálat, akkor egy automatikus linknek be kéne ugrania az általad írott azon sorhoz, hogy: a, "ha hűségszerződést írtál alá, akkor: így jártál, aláírtad" b, "ha nem vagy hűséges, akkor dobd ki a plasztikkártyás, mehetsz másik szolgáltatóhoz" Vagyis a végeredmény: Kedves Uram Susogjon Zárható a topic...?
1. Te lebowsky vagy
2. Te nem lebowsky vagy, de legalább olyan hülye.
3. Nem a topic fog záródni, hanem te, ha így folytatod.
|
vas. nov. 05, 2006 14:29 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
coltnavy írta: Figyelj. Ha nem tudsz a témához kapcsolódóan hozzáfűzni valamit, akkor miért nem mész szépen játszani a barátaiddal?
És te?
Az 'n' lenne egy elképzelt egységár. Ehhez képest alakul a hivatalos forgalmazónál fizetett telefon ár (3*n) és a szolgáltatónál fizetett kedvezményes ár (0,6*n). Szóval csak egy összehasonlítási alap.
Te is gondold végig a netes dolgot: pl. ha műholdas netet szeretnél használni, ami nem olcsó (vagy pl. műholdas telefont, aminél a percdíj lazán ~1-2k), akkor simán elvárnád (és fel is háborodnál), hogy nem annyiba adják, mint az adsl-t, csak azért, mert téged nem érdekel, hogy működik ??
Ha senkinek sem kellene a vezetékes telefon, amikor min keresztül adsl neteznél?
A mobil internet azért mobil, mert bárhol használhatod. Ez benne a kulcsszó. Ha akarod, a lakásban használod. Ha akarod, a mező közepén. Ezért kicsengeted a megfelelő összeget és a lehetőség adott. Míg az adsl-edet bekötik egy helyre és csak ott használhatod. A mezőre nem fogják bekötni. Max nagyon sok pénzért, vagy bekötik a mező szélére és kapsz 3km lan kábelt, oszt mászkáljál Hidd el, akinek tényleg fontos, hogy bárhol tudjon netezni, az meg fogja fizetni.
És ha lehet egy jó tanácsom: vegyél vissza az arcodból. Itt ez a stílus nem szokás. Nem azért, mert hű de elit banda vagyunk, vagy mindenkinek megmondanánk a frankót. Itt van egy normális társalgási hangnem, amit illik betartani (amit állítólag te ismersz...csak nem látszik, hogy használnád is ). És normális hangnemben is lehet pozitív és negatív véleményt is mondani. Szóval ne a galléroddal legyél elfoglalva, hanem a stílusoddal és a mondanivalóddal
|
vas. nov. 05, 2006 14:26 |
|
|
Vendég
|
5. Azt hiszem Árnyék úr ecsetelte már többször is, hogy sokan akkor is többszáz mega adatforgalmat produkáltak, ha csak /!/ wapra használták, míg Horse tésasszony azt állította, hogy a vodafone 200 megája bőven elég volt Neki, annak ellenére, hogy azzal wapozott is, meg netezett is. Tehát ismét nem állja meg a helyét a kifogás. Továbbá "megengettettük" a pannonnak azt, hogy ne engedje a netezést, valamint megtette a a nettiltást kérdés nélkül. Viszont ki kérte a pannontól a bakit, hogy hagyják nyitva a kiskaput? Ezt úgy kell felfogni, hogy a kutya is csak oda megy be, ahol nyitva van a kertkapu. Nem biztos az, hogy szándékosan teszi, csak nem tudja mi az hogy magánterület. A pannon becsukta a kiskaput, és el van boronálva.
Az viszont nincs szerződésbeiktatva, hogy még két évig abban az étteremben kell enni....
Szerintem felesleges egymás wapozási szokásait mérlegelni, mert én pl a gigás mobilnetet nem tudnám kihasználni. Egyszerűen tökfelesleges. Netezni zavartalanul csak lakásban lehet. Arra, hogy egy kétórás vonatozásra előfizessek egy gigás mobilnetet az luxus.
Mit is jelent a 0,6n és a 3n? Annyit vettem ki, hogy akciós és nemakciós telefonárakról van szó.
|
vas. nov. 05, 2006 13:57 |
|
|
Vendég
|
Ezt én értem. De akkor miért is nyilt a topic? Tehát ha valaki pl beírja, hogy nem megy az ügyfélszolgálat, akkor egy automatikus linknek be kéne ugrania az általad írott azon sorhoz, hogy:
a, "ha hűségszerződést írtál alá, akkor: így jártál, aláírtad"
b, "ha nem vagy hűséges, akkor dobd ki a plasztikkártyás, mehetsz másik szolgáltatóhoz"
Vagyis a végeredmény: Kedves Uram Susogjon
Zárható a topic...?
|
vas. nov. 05, 2006 13:44 |
|
|
Vendég
|
Macika írta: bebar írta: EZ KÉSZ! Bocsi, de szükség volt ehhez a két szóhoz beidézni 2 oldalt?
Pedig Arany tag, igazán tudhatna néhány íratlan szabályt, hogy sokan wapról vannak...
Jaj, már igazítom is a gallérom, hisz ő egy arany tag, és megyek borotválkozni is
|
vas. nov. 05, 2006 13:35 |
|
|
Vendég
|
Horse írta: --------- Colt, amúgy Rajtad volt sapka, amikor elírtál pár szót a hsz-odban? ;P
Ezennel tisztelettel elnézést kérek a kedves Fórumtársaimtól. Ugyanis kicsit kopottas a zoknim, és nyakkendő sincs rajtam. Remélem sikerült mindenkinek EBBE A TOPICBA VALÓ választ adnom
|
vas. nov. 05, 2006 13:33 |
|
|
Vendég
|
McLaca írta: Coltnavy, neked valami nagyon ártott... Egyébként ugye, és nem ügye, valamint ha a 2048kbit/s-os ADSL-edet tudod használni vonaton, réten, senkiföldjén, akkor kritizálhatod a mobilos 1,5 Giga 13 rongyát.
Üdv!
Lacika. Neked mindenáron bizonyítási komplexusod van? Én ijen parasztosan, bután ejtem a szavakat.
Figyelj. Ha nem tudsz a témához kapcsolódóan hozzáfűzni valamit, akkor miért nem mész szépen játszani a barátaiddal?
Nem vagyok még annyira beteg, hogy vonaton kelljen használnom ADSL-t. A vonatra tökéletesen megfelel a wap, de ha nem lenne, az sem lenne túl nagy baj. Rétre meg senkiföldjére kikapcsolódni megyek, vagyis menekülök az ADSL elől.
Akarsz fogadni, hogy réten meg senkiföldjén a mobilnet felhasználóknak max 2% használja a szolgáltatást? Aki vonaton használja az annyira kis fontoska, hogy meg is érdemli ezt a magas díjat.
|
vas. nov. 05, 2006 13:29 |
|
|
Vendég
|
[quote="Czumy"][/quote]
Azt mondtad vége . De én mindig szivesen beszélgetek emberekkel .
Én ÉRTEM, hogy nem az én ízlésemnek fogják változtatni az ÁSZF-et, de az nem jelenti azt, hogy jó úgy, ahogy van. Azért nem változtatják a nagyközönség szájíze szerint, mert tudják jól, hogy akármit csinálnak, a verebek /igen, én is/ maradnak annél a szolgáltatónál, mert már internet/telefonfüggők. Azt hiszem az ilyesmit hívják "piaci helyzettel visszaélés"-nek. Érted már? Írhatnád megint, hogy nem kötelező igénybevenni a szolgáltatást, viszont vannak bizonyos szabályok, amiket mindenkinek kötelező /lenne/ betartani. Csak valamiért a fogyvédők kesztyűs kézzel bánnak ezekkel a telefonos bandákkal. Viszont hagy írjak megint példát. Ha egy áruház akciót hirdet a boltjára, és pl még a nyitás napján az első órában nincs a meghirdetett akcióstermékből, akkor a Gazdasági Versenyhivatal megbünteti jogosulatlan előnyszerzésért, valamint a fogyasztók félrevezetéséért. Legutóbb a Rossmannról olvashattunk ilyet. A szabály nem mondja ki azt, hogy "mi a fenének ment be a vevő a boltba és minek akart venni akciós terméket, hisz nem kötelező", hanem egyszerűen tilos madárnak nézni az embereket. Csak a mocskos telefontársaságoknak szabad. Érted?
Már hogyne hasonlítanám a vezetékes ads-lt a mobilhoz? Gondold végig, mire hivatkoztál. Hogy más technológia. Szerinted ki a fenét érdekel? Szerinted ki nézi ezt? Én azt nézem, hogy megnyomom a böngésző ikonját és jön a net. Én meg hivatkozhatnék arra, hogy 50 évvel ezelőtt a vezetékes telefon is csudaszámba ment. Mostmár csak azért ilyen olcsó, mert már senkinek nem kell. A mobilhálózat már teljesen ki van építve, amit az én, és a te pénzedből építettek ki. Pontosan hogy olcsóbbnak kelene lenni a mobilnetnek mint a vezetékesnek, hisz a mobilnet kb 30 százalékos megbízhatósággal működik, míg a vezetékes az legalább 95 százalékkal. Ez azért óriási minőségi különbség.
Azért kolibri a számítógépemen a háttérkép, mert mindnyájan madarak vagyunk
|
vas. nov. 05, 2006 13:16 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Horse írta: Ha csak a telefonok kijelzőjét nézem, mit lehet azokon kivenni egy netes oldalból? A "tévénézésről" már nem is beszélve
hát ez az, hogy miért csak a telefon kijelzőjét nézed? nem csak ezek számítanak mobil eszköznek. ha megnézed, mindhárom szolgáltató úgy (is) reklámozza a 3G szolgáltatásokat, hogy a reklámban is laptopot használnak 3G/EDGE(/WiFi) kártyával.
ennek már igazán elég nagy a kijelzője a teljes értékű netezéshez, de már akár egy PDA is elég lehet rá. senki nem kötelez rá, hogy a telefon kijelzőjével netezzél. ha nincs igényed/pénzed laptopra, akkor használd csak a wap oldalakat. ebben az esetben viszont minden bizonnyal elég lesz neked egy pár megabájtot tartalmazó csomag.
|
vas. nov. 05, 2006 11:45 |
|
|
bebar
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 04, 2006 20:55 Hozzászólások: 312 Tartózkodási hely: Tartózkodom a kérdéstől!
|
Macika írta: bebar írta: EZ KÉSZ! Bocsi, de szükség volt ehhez a két szóhoz beidézni 2 oldalt?
Nem, bocsi!
|
vas. nov. 05, 2006 11:44 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Ok
|
vas. nov. 05, 2006 11:15 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
pampika írta: Hűség lejárta előtti szerződés bontási díjat akkor is kell fizetni, ha ÁSZF módosítás miatt akarod felmondani, nem? Erre gondoltam
Ez tiszta, pont ezért nem értettem a 8 napot, a 20-adik napon is ki kell fizetni, meg 8 napon belül is...
|
vas. nov. 05, 2006 9:48 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Horse írta: Azt hiszem, a XXI. században, ilyen technikai fejlettség mellett már a reális árakat is elvárhatjuk..
ez gazdaságpolitikai vitához vezetne. Nyugodj bele, hogy ennyi, és örülj hogy van! (ezt nem az opportunizmus mondatja, hanem a helyzet reális értékelése)
továbbá
1. akkor még ő sem tudott róla (hogy válni akar majd). De továbbra is állítom, hogy nem volt kötelező (kölcsönt vagy ha úgy tetszik hűségszerződést (prepaidban is van teló)) kérni tőle, illetve, ha kértél, akkor azt válástól függetlenül illik visszaadni.
5. a wap az mehetne általányba, csak ti nem arra használtátok. És ebben is csak annyi a lényeges, hogy így nagyságrend(ekk)el többet töltöttetek le, mint egy átlag wapoló. És még ezzel sincs gond, csak a jövőben ezt a pannon el kívánja kerülni. (azért ennyi engedtessék már meg neki!)
Mondok egy más példát. Van egy étterem, ahol van edd magadra halálra akció, 500Ft-ért. A tulaj rájön, hogy ez nem éri meg neki. Felemelheti az árat? Igen. Megszüntetheti az akció? Igen. Sőt, azt is csinálhatja, hogy ezentúl csak a barátait kínálja ebből, a többeiknek ott az a'la carte.
nagyon mellékesen hadd jegyezzem meg, hogy a 2k wap nekem is meg volt rendelve, de egyátalán nem voltam odáig érte és nem nagyon bántam mikor váltottam. Forgalom alapon sokkal kevesebbet wapozok el, mint 2k. Netre pedig - nekem - eléggé gagyi volt a 2k wapos megoldás. Inkább használom a rendes netes csomagokat, jelenleg az 1GB-osat.
szal, még csak nem is értem aki sír érte, mert ez nem volt olyan fergetegesen jó dolog, na mind1.
Macika írásával teljesen egyetértek!
kis kiegészítéssel:
valójában még csak nem is 0,6n <-> 3n a különbség, hanem az érintett szolgáltató jelenlegi akcióján pl. TELEFON W600i 40e <-> 60e, GCS 6070 19e <-> 30e, MOTOROLAJ L7 28e <-> 45e, azaz nem 5x-ét, hanem csak kb. 1,5x-ét kell annak kifizetni, aki nem kíván hűségbe bonyolódni.
|
vas. nov. 05, 2006 6:19 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Tisztelettel szeretném felhívni az egymásnak esett olvtársak figyelmét, hogy legyenek szívesek visszább venni az ingerültségből, mert kezdem unni.
A kitörlés utáni újraregisztrálás nem azt jelenti, hogy valaki ugyanazt folytatja tovább, mint amiért tunikán lett billentve, hanem rá már jóval alacsonyabb ingerküszöb érvényes.
Igen, ezt lehet figyelmeztetésnek, fenyegetésnek is venni, akire vonatkozik.
A témához.
Jogállamban élünk.
Ha valakinek mobilkommunikációs eszközre van szüksége, akkor van rengeteg lehetősége, hogyan juthat ilyenhez.
Nézzük a két legelterjedtebbet.
1. Elfárad a kiválasztott mobilkommunikációs eszközt árusító gyári márkaüzletbe és teljes áfás áron megvásárolja az eszközt.
Majd elfárad valahová, valamilyen színt hordozó szolgáltatóhoz, aholis vásárol egy - az üzemeltetéshez szükséges - spéci plasztiklapocskát.
Itt is kifizeti a teljes árat, nem kívánják meg, hogy csak az ő plasztikkártyácskájukat használhatja, csinál amit akar.
Az illető tehetős, kifizetett 3n összeget a szolgáltatás használatáért, a szerződésben (ami egyetlen nap hűségre sem kötelezi) foglaltak nemtetszése esetén ennek megfelelően azonmód kukába dobhatja a plasztiklapocskát, legfeljebb a fennmaradó némi plasztikkártya-használati hátralékot kell még lezsírozni a szoláltatóval és már készen is van.
2. Csóró az illető, nem képes 3n összeget kifizetni a szép új, csilivili eszközért + a plasztiklapocskáért. (De mivel pénze nincs, b..ni meg szeretne, ezért lázasan keresi megoldást.)
A megoldást a szolgáltatók kínálják, KORREKT egyezség keretében.
Letesz a kívánós ügyfél elé egy sok lapból álló szöveget, amit szerződésnek neveztek el. A kívánós ügyfél végigolvassa az irományt és FELFOGJA, MEGÉRTI, hogy cserekereskedelemről van itt szó, a mobilkommunikációs eszközt és a plasztikkártyácskát 0,6n-ért megkapja együtt, de cserébe FELNŐTT MÓDON, büntetőjogi felelősségrevonhatóságának tudatában meg kell ígérnie, hogy jó sokáig kitart a kedves, olcsóértdrágátadó szolgáltató mellett.
Itt válaszút elé állítják, amennyiben
1. megértette és elfogadja, akkor aláírja,
2. amennyiben megértette és nem fogadja el, akkor feláll és elköszönnek egymástól,
3. amennyiben nem értette meg és mégis aláírja, akkor meg hülye, ahogy van
a b. kívánós ügyfél.
Meg lehet nézni, mi része a hűségszerződésnek, mely pontokban KELL mindenképpen hűséget esküdni és MILYEN OKBÓL!!!
És melyek azok, amelyek a kötelező kitartás betartása MELLETT BÁRMELYIK szerződő fél számára felbontható, akár indoklás nélkül is. Ezeknél a plusz szolgáltatásoknál nincs SEMMIFÉLE, hűség elvárására vonatkozó kitétel, akár naponta meg lehet rendelni, le lehet mondani.
Tehát amennyiben BÁRMELYIK szerződő fél EGYOLDALÚAN lemondja ezt a kiegészítő szolgáltatást, akkor az alapszerződés, amiért a hűség elvárattatik, az nem szenved semmiben sem csorbát, természetesen továbbra is él, az eredeti feltételekkel.
Köszönöm, ha megértette mindenki, akinek ez - látszólag - nem volt világos...
|
vas. nov. 05, 2006 6:11 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
Biztos korlátlan wapja/nete van, nem számít az adatmennyiség ;D
---------
Colt, amúgy Rajtad volt sapka, amikor elírtál pár szót a hsz-odban? ;P
|
vas. nov. 05, 2006 5:51 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
Olvasom az összehasonlítást - 13 ezerért...
Ezen én is csodálkozom, csak kicsit másképp látom a dolgokat. Valóban furcsa, hogy egy alacsonyabb szintű /wap-mobilnet/ szolgáltatás relatíve többe kerül, mint egy magasabb színvonalú /net/.
Amire Colt gondolhatott, hogy a mobil -bár igaz, hogy bárhol, bármikor használható /elvileg/, de- messze nem nyújt olyan minőséget, lehetőséget, mint a helyhez kötött, mégis drágább.
Ha csak a telefonok kijelzőjét nézem, mit lehet azokon kivenni egy netes oldalból? A "tévénézésről" már nem is beszélve
A mobilitáshoz nekem pl. épp elég lenne a wap.
Azt hiszem, a XXI. században, ilyen technikai fejlettség mellett már a reális árakat is elvárhatjuk..
|
vas. nov. 05, 2006 5:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
bebar írta: EZ KÉSZ! Bocsi, de szükség volt ehhez a két szóhoz beidézni 2 oldalt?
|
vas. nov. 05, 2006 5:43 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
T68m írta: Horse írta: T68m írta: Horse írta: A felmondás lehetősége... 1. mint írtam, a hűség az más viszonylat. (Nem a 2k havidíjárt szedik be tőled hűség alatt.) Ezen vitatkozhatunk ezer évig, akkor sem leszünk előrébb: van a hűség, amit (gondolom) a telefon miatt kötöttél és van (az ettől teljesen független) 2k wap. --- Mint látom, nagyon nem értjük egymást.. HA TUDOK RÓLA, hogy válni készül a partner, akkor hatszor is átgondolom, hogy tőle kérjek-e kölcsön és vállalok-e hűséget. Mert pontosan emiatt a szolgáltatás miatt tartottam a simet, ugyanis a telefont máshol/másképp is meg tudtam volna venni. 2. a lelkivilágba való beletaposással csak az a gond, hogy ilyenkor elvesztheti az ember a józan ítélőképességét és olyasmit is állít, ami esetleg nem egészen megalapozott. --- A józan ítélőképességem leggyatrább állapotában is érzékelem, hogy mi az, ami nem korrekt, ez valahogy a véremben van. Ahogy az is, hogy alaposan utána járok a dolgoknak, mielőtt hőbörögnék. Szerinted miért írkálok ide? 3. teljesen mindegy, hogy az én 40eFt-os számításom, vagy az általad említett 3eFt a helyes, mivel a pannon egyiket sem kérte tőled! 4. ebből kifolyólag nem is akarja rád (rátok) verni a "hü.lyeségét", "hü.lyeséget", nem kér tőletek számon semmit sem! Nem tudom, feltünt-e? (lásd 3. pont) --- Valóban mindegy, mivel, ha jobban megnézed, feltételezett módról volt szó.. A számolás logikáját vontam kétségbe és mivel a pannon "nevében" számolgattunk, így lett az ő hülyesége. De akár mást is írhattam volna:) /itt a következő kötözködési lehetőség az "ő", mivel a pannon nem egy személy/ Nem tudom, feltűnt-e? 5. persze, lehetne olyan konstrukció, hogy 2k wap + netezés, ahol a wap általányban menne, a net pedig forgalom alapon. (hogy ez most havi 40e vagy 3e, az lényegtelen) Azonban a pannon nem kíván ilyet csinálni, még a te kedvedért sem. El tudod ezt fogadni tőle? --- Bizony el tudom fogadni, akár úgy is, hogy csak a wap menne átalányban, ugyanis erről szól az egész. Amit nem tudok elfogadni, az az eljárás és a mondvacsinált ürügyek. ******************* én még a 2k-t is sokallom a korlátlan wapért, eredetileg 400(vagy 500)Ft-ról indult és (szvsz) ennyire lenne a korrekt ár érte. (most a mobillal való wapozásra, nem pedig a nokijagagyi netezésre gondolok) sajnálatos, hogy ide jutottunk!
--- Ugye? ...
|
vas. nov. 05, 2006 5:08 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Coltnavy, neked valami nagyon ártott...
Egyébként ugye, és nem ügye, valamint ha a 2048kbit/s-os ADSL-edet tudod használni vonaton, réten, senkiföldjén, akkor kritizálhatod a mobilos 1,5 Giga 13 rongyát.
Üdv!
|
szomb. nov. 04, 2006 23:25 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Horse írta: T68m írta: Horse írta: A felmondás lehetõsége... na, ezen részlettel teljesen egyetértek. Nem tartotta be sem az illendõ, sem a kötelezõ köröket. Erre csak tanácsolni lehet, hogy az ilyen "pasit" minél elõbb felejtsd el! Szeretném De mint írtam, ott a hûség... Egyébként ha mindig mindenki csak az elfelejtés lehetõségét választaná/keresné hasonló esetben, akkor egyre több ilyen fricskát kapnánk. Alaphelyzetben meglehetõsen szolid nõszemély vagyok, de csak addig, míg bele nem tipornak a lelkivilágomba. Ilyenkor viszont nem hagyom annyiban, mert nem bírom, ha hülyébbnek néznek, mint amilyen vagyok.. Ja, meg a másik, ami szóba került /bár Colt már írt erre/: kétlem, hogy oldalanként kerülne annyiba a net, mivel most azt használok. Havonta több, mint 180 oldalt töltök le, ami nem kerül többe, mint 3ezer akármennyi.. Ugyanis az aktuális árakkal kéne számolni, ha továbbra is korrektek akarunk maradni. Itt megint az jön elõ, hogy nem én csesztem el a beállítást, tehát a pannon magát hibáztassa, ne akarja ránk verni a saját hülyeségét. Ha akkoriban netet akartam volna, akkor azt is rendeltem volna és tudtam volna kalkulálni, /mint most/, hogy mi fér bele és mi nem. A megoldás igen egyszerû /lenne/: csak számolják ki hogy hány mega volt az a 180 oldalnyi net és a amelyik jelenlegi csomagba belefér, annak a havidíját lehetne érte kérniük. Szerintem még az 50-es csomagba is bõven beleférne
1. mint írtam, a hűség az más viszonylat. (Nem a 2k havidíjárt szedik be tőled hűség alatt.)
Ezen vitatkozhatunk ezer évig, akkor sem leszünk előrébb: van a hűség, amit (gondolom) a telefon miatt kötöttél és van (az ettől teljesen független) 2k wap.
2. a lelkivilágba való beletaposással csak az a gond, hogy ilyenkor elvesztheti az ember a józan ítélőképességét és olyasmit is állít, ami esetleg nem egészen megalapozott.
3. teljesen mindegy, hogy az én 40eFt-os számításom, vagy az általad említett 3eFt a helyes, mivel a pannon egyiket sem kérte tőled!
4. ebből kifolyólag nem is akarja rád (rátok) verni a "hü.lyeségét", "hü.lyeséget", nem kér tőletek számon semmit sem! Nem tudom, feltünt-e? (lásd 3. pont)
5. persze, lehetne olyan konstrukció, hogy 2k wap + netezés, ahol a wap általányban menne, a net pedig forgalom alapon. (hogy ez most havi 40e vagy 3e, az lényegtelen) Azonban a pannon nem kíván ilyet csinálni, még a te kedvedért sem. El tudod ezt fogadni tőle?
én még a 2k-t is sokallom a korlátlan wapért, eredetileg 400(vagy 500)Ft-ról indult és (szvsz) ennyire lenne a korrekt ár érte. (most a mobillal való wapozásra, nem pedig a nokijagagyi netezésre gondolok)
sajnálatos, hogy ide jutottunk!
|
szomb. nov. 04, 2006 23:24 |
|
|
bebar
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 04, 2006 20:55 Hozzászólások: 312 Tartózkodási hely: Tartózkodom a kérdéstől!
|
Czumy írta: coltnavy írta: Akkor valami égető szükséged lehetett arra az előfizetésre. Mert én is többször elolvastam, vagy legalábbis belekezdtem az ászf elolvasásához. De mikor azokhoz a részekhez értem, hogy a szolgáltató ezt teheti, a szolgáltatót az megilleti, ez és az a szolgáltató tulajdona, a szolgáltató előzetes bejelentés nélkül módosíthatja, miközben az ügyfélnek Kedves Uram Susogjon a neve, akkor azt mondtam, hogy köszönöm, belőlem nem csináltok jancsibohócot, hogy azt tesztek amit akartok, én meg nem tehetek semmit. És még az előfizetésem hűségéig sem akarták garantálni a tarifákat, amiket megkötök. Az túlzás, hogy égető szükségem volt. Kellett. Ha pedig neked is kellett, akkor nem értem, mit méltatlankodsz... Költői kérdés, mert érdemi választ nem remélek: 1.) Vásárlás elött miért nem fordultál az akkor még HIF-ként tevékenykedő NHH-hoz, vagy a Fogyasztóvédelemhez??? 2.) Vásárlás elött miért nem fordultál a Pannon-hoz, hogy kérem, az ÁSzF így nagyon nem kóser, lesznek szívesek megváltoztatni, különben nem veszek előfizut?! 3.) Miért nem a Westel-hez/T-Mobile-hoz vagy a Vodafone-hoz mentél? Ott szerinted ez másképp működik? 4.) Miből gondolod, hogy egy Szolgáltatónak kötelessége (nem feltétlen mobiltávközlési cégről beszélek, lehet bármilyen kft, bt, zrt, nyrt...) külön-külön megkérdezi mindegyik ügyfelét ÁSzF, vagy díjszabás módosítás elött, hogy "Tessék mondani, önnek ez megfelelne a jövőben"?? A honvédelemnél ismert fogalom a "járulékos veszteség". Ezek szerint a mobilos cégeknél is. És most te is beleestél ebbe, része vagy ennek a "járulékos veszteségnek"! 5.) Miért nem inkább vezetékes telefonelőfizut vettél?? coltnavy írta: Mintha te vennél egy autót hitelre, de sose tudhatod, hogy nem emelik-e meg a részletet triplájára, ha olyan kedvük van. És ha nem fizetsz, akkor feljelentenek. és elviszik az autód, jelen esetben egy akciós telefont. Ígyhát most bementem a vodához, és elolvasás nélkül írtam alá, mert ha azt is elolvasom, akkor ma sem lenne előfizum. Az autó = kézzel fogható eszköz, használati tárgy; mobiltelefon előfizetés, pl. a Pannonnál = szolgáltatás. Ne keverd, vagy hasonlítsd össze a kettőt - nagyon nem ugyanaz!! coltnavy írta: Persze, igazad van ott kell trükkölni az üzletben, ahol csak lehet, így gazdag lehetsz. Ez olyan tipikus újmagyaros megoldás. Szerintem létezik humánusabb megoldás is, emberbarátabb. Miért jó a pannonnak, hogy össze-vissza fikázzák? Miért nem jó az, ha azt mondja valaki "az a korrekt pannon, máskor is oda megyek; az a jó pannon, gyertek ti is át; most történt egy kis malőr a pannon szolgáltatásában, nem megy a gprs de ezek a rendes pannonos srácok hamar kijavítják a hibát, nem vagyok ideges". Úgy látszik a pannonnak jobb az, hogy" az a rohdt pannon megint sz*rakszik, ide se jövök többet, viszem a számom stb". Én sok embert vitte a vodához, és ha minden jól megy, azt az ismerősöm is viszem, akire ráverték a 40 rugós számlát, csak "úgy". Szerintem is létezik humánusabb megoldás. De a Pannon-t, sőt!!! semelyik szolgáltatót nem érdekli, se a T-Mobile-t, se a Vodafone-t... coltnavy írta: Az érthetetlen szavakat Árnyék úr fentebb beidézte, köszönöm... De ha kell még példa, csak írj... Egyébként a voda is ezt csinálja ha ez megnyugtat... Értelmezhetetlen szakszavak alatt akkor Te mit is értesz?? Példát még mindig nem írtál! arnyekxxx ezt írta: "Korábbi levelünkben kifejtettük, hogy a magas forgalom az egyes szervereken elérhető alkalmazás használata során az internetes forgalom méretének átszabása miatt jelentkezett terhelést jelenti, nem pedig az Ön által letöltött adatmennyiség megabyte-ban kifejezett méretét." Nem avval volt a baj, hogy ő letöltött X megát/gigát, hanem avval, hogy ez a letöltési folyamat a Pannon szervereit belassította, kirívó módon leterhelte, más előfizetők rovására! A fenti idézetben semmilyen értelmetlen, vagy nehezen értelmezhető szakszó nem volt! coltnavy írta: Abban az esetben lecseszném a patikust, ha NEKEM írná azt a levelet. Ha egy kollegájának írja, akkor nem, mert mi közöm hozzá? Viszont az ÁSZF, vagy éppen a 2k megszüntetésére adott béna indok valahogy az ügyfélnek szól... Ezt nem hiszem el!!! Bammeg, azt a k*rva gyógyszert nem Te fogod beszedni?? Nem a te betegséged diagnózisa áll a papíron, hmm?? Persze, ha az első szem gyógyszer után allergiás rohamod támad és 20 percen belül belehalsz, akkor már olyan mindegy, hogy van-e, volt-e közöd, vagy sem... coltnavy írta: Örülök, hogy egy olyan aprósággal, mint a neved szabályos olvasása, ekkora örömet lehet neked szerezni. Végre valamiben egyetértünk. Bár -nem meglepő- ez sem tartozik a pannon témához. De mint általában azok, akik nem szívesen akarják az igazságot efogadni, mindig más témákban találnak menedéket Már kezdtem örülni, próbáltam kedves lenni... erre tessék, pont olyan, mintha a Lebowsky03-mal beszélgetnék... "- Új?? - Áá, nem, ******-lal mosva!" (Lenne pár kérdésem még a tisztánlátás végett, de akkor ez a topik rólad, s nem a Pannonról szólna - így rövid úton törölnék is a Mod-ok...)
EZ KÉSZ!
|
szomb. nov. 04, 2006 22:45 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
coltnavy írta: Végülis tökre jó lenne, ha én módosítanám az ÁSZF-et. Az korrekt lenne . Ez még viccnek is rossz! Értsd már meg végre, hogy nem fogja egyik szolgáltató sem megkérdezni egyetlen egy ügyfelét sem, hogy neki hogyan lenne megfelelő az ÁSzF módosítása! Előbb kellett volna gondolkodnod! Tettél már panaszt a Pannonnál, az NHH-nál és a FogyVédőknél a 2k WAP ügyében? coltnavy írta: Belenyomnám az orrát annak aki kitalálta a nettarifákat. 13 ezerért 1500 mega? Annyiért vezetéken 2048 kb/s korlátlan adslt adnak...
Ne hasonlítsd már össze GPRS/EDGE/3G-s adatátviteli tarifákat a vezetékes ADSL/kábelnet árakkal - nem érdemes!
A vezetékes percdíjakat sem illendő összevetni a mobillal, mert egészen más techológia a kettő (vezetékes - mobil) így természetes, hogy másképp alakulnak az árak!
Nem is beszélve a célközönségről, az adott szolgáltatás elérhetőségéről, ... stb.
Kollégiám nem értik, hogy a munkahelyi pc-n miért egy helikopter (mintegy szimbólumként) van beállítva háttérképnek... Majd megmutatom nekik ezt a topikot hétfőn, s remélem, megértik.
|
szomb. nov. 04, 2006 21:35 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Vagy csak én nem értem mit akartál írni?
Hűség lejárta előtti szerződés bontási díjat akkor is kell fizetni, ha ÁSZF módosítás miatt akarod felmondani, nem? Erre gondoltam
|
szomb. nov. 04, 2006 19:26 |
|
|
Vendég
|
pampika írta: coltnavy írta: Ez az egyetlen bajom az ÁSZF-el, hogy önkényesen módosították... Mert szerinted ki módosítsa a panni ászf-ét? Te? Minden módosítás után lehetőséged van (asszem 8 napon belül) a változásokat nem elfogadni. Ezesetben te egyoldalúan felmondod a szerződést, kifizeted a kapcsolódó díjakat és máris megszabadultál a pannitól És ez már régebben is így volt.
Végülis tökre jó lenne, ha én módosítanám az ÁSZF-et. Az korrekt lenne . Belenyomnám az orrát annak aki kitalálta a nettarifákat. 13 ezerért 1500 mega? Annyiért vezetéken 2048 kb/s korlátlan adslt adnak...
A kapcsolódó díjakat mondd annak, aki kétéves hűséget írt alá """""Akciós""""" telefon vásárlása esetén
|
szomb. nov. 04, 2006 18:55 |
|
|
Vendég
|
Én is így gondoltam . De azért nincs harag ügye ?
|
szomb. nov. 04, 2006 18:50 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
pampika írta: Ezesetben te egyoldalúan felmondod a szerződést, kifizeted a kapcsolódó díjakat és máris megszabadultál a pannitól És ez már régebben is így volt.
Hát vagy 8 napod van, és nem fizetsz kapcsolódó díjakat, vagy nem 8 napod van, mert a felbontási díj fejében bármikor fel lehet bontani a szerződést...
Vagy csak én nem értem mit akartál írni?
|
szomb. nov. 04, 2006 18:41 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
coltnavy írta: Ez az egyetlen bajom az ÁSZF-el, hogy önkényesen módosították...
Mert szerinted ki módosítsa a panni ászf-ét? Te?
Minden módosítás után lehetőséged van (asszem 8 napon belül) a változásokat nem elfogadni. Ezesetben te egyoldalúan felmondod a szerződést, kifizeted a kapcsolódó díjakat és máris megszabadultál a pannitól És ez már régebben is így volt.
|
szomb. nov. 04, 2006 18:39 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
coltnavy írta: Czumy. Bocsika, hogy nem tudok, és nagy kedvem nincs is olyan szépen idézetet szerkeszteni mint te, de megpróbálok mindenre válaszolni. 1. Szerinted ha a fogyasztóvédelemhez fordulok hogy kissé béna a telefonszolgáltató feltétele, akkor mit mondanának? Nem azt, hogy nem kötelező odamenni...? 2. Szerinted ha a pannonhoz fordulok hogy kissé béna a telefonszolgáltató feltétele, akkor mit mondanának? Nem azt, hogy nem kötelező odamenni...? Megpróbálom úgy írni, hogy megértsd. Van két számítástechnikai szolgáltató bolt, vagy bármilyen. Az egyikben úgy fogadnak, hogy "jó napot uram miben segíthetek, ha probléma van megoldjuk, stb". A másikban úgy fogadnak, hogy észre sem vesznek, hogy beléptél, ha problémád van akkor azt mondják"így jártál". Melyik tetszene jobban? Én értem, hogy a pannon és a többi szolgáltató is úgy fogja fel, hogy mindenből ők jöjjenek ki nyertesen, de én hiszek abban, hogy van normális mobilszolgáltató. Majd megpróbálom az orange-nál, vagy egyéb külföldinél. 3. a vodához mentem, most is ott vagyok. Csak ki akartam próbálni a pannont is, de azonnal negatív élményem lett. 4. nem nagyon figyelsz. Az ÁSZF-et elfogadom. A probléma az, hogy a megkötéskor még korlátlan wap már őszerintük nem korlátlan, hanem súlyosan leterheli a rendszert. Hogy őszerintük a wap már nem net, hanem a net már valami különleges bigyó. Én belinkeltem a pannon honlapját, amin definiálták a korlátlan szócskát és a wapot is. És a "nem lehetséges"-t is. Ezt már ezek szerint elfelejtetted. Ez az egyetlen bajom az ÁSZF-el, hogy önkényesen módosították. És erről nem csak hogy tájékoztatást kérek névre szólóan, hanem egyszerűen etikátlannak, minősíthetetlennek, gusztustalannak, szemétségnek, bunkóságnak, zsugoriságnak, kisstílűségnek, pitiánernek, röhejesnek, ugyanakkor szánalmasnak találom. Így már érted? Nem akalak megbántani, de nagyon úgy tűnik, hogy nem érted... 5. Van vezetékesem, de hogy jön ez ide? Megint a van sapka, nincs sapka, vagy egy újabb szóterelés? Amúgy 43-44-es cipőt hordok... /sóhaj/ Felhagyok a példálózással. Értem hogy az autó és a szolgáltatás az két különböző dolog, de a pofáraesés az ugyanaz.... hajó, léggömb, gólya, helikopter, nyilvessző. Ha megmondod melyik a kakukktojás, akkor rájövök, hogy én fogalmazok rosszul és nem a te következtetéseiddel van a gond... Humánusabb megoldás: Imádkozom az Úristenhez, hogy egyszer majd itt is rájönnek az emberek, mint nyugateurópában, hogy nem kötelező csak csokoládé+vanilíafagyi kombinációt enni, hanem ha rumosdiót kívánunk, akkor azt is ehetünk. Bár félek ezt sem érted... Értelmezhetetlen szavak: Ahogyan te lefordítottad, úgy értem. Amit Árnyék idézett, azt nem értem. Szerinted....? Háziorvos: lehet, hogy én fogom beszedni a gyógyszert, de ha olvashatóan irja rá, hogy "neukuptilkusz", akkor sem tudok mit kezdeni az írással, és a hatóanyagot sem ismerem. Ezért is rossza példálózásod... Tényleg kedves voltál a korábbi "néhány ügyfél mellé nem rendőr, hanem ápoló kell" hozzászólásoddal, de én nem haragszom rád . Továbbra is maradtam tisztelettel...
Én feladtam. Lebo nem a (volt) barátod véletlenül??
Lassan csak hozzá kellene kezdeni és magasabbá tenni azt a krva kerítést...
|
szomb. nov. 04, 2006 17:41 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
T68m írta: Horse írta: A felmondás lehetősége... na, ezen részlettel teljesen egyetértek. Nem tartotta be sem az illendő, sem a kötelező köröket. Erre csak tanácsolni lehet, hogy az ilyen "pasit" minél előbb felejtsd el!
Szeretném De mint írtam, ott a hűség...
Egyébként ha mindig mindenki csak az elfelejtés lehetőségét választaná/keresné hasonló esetben, akkor egyre több ilyen fricskát kapnánk. Alaphelyzetben meglehetősen szolid nőszemély vagyok, de csak addig, míg bele nem tipornak a lelkivilágomba. Ilyenkor viszont nem hagyom annyiban, mert nem bírom, ha hülyébbnek néznek, mint amilyen vagyok..
Ja, meg a másik, ami szóba került /bár Colt már írt erre/: kétlem, hogy oldalanként kerülne annyiba a net, mivel most azt használok. Havonta több, mint 180 oldalt töltök le, ami nem kerül többe, mint 3ezer akármennyi.. Ugyanis az aktuális árakkal kéne számolni, ha továbbra is korrektek akarunk maradni. Itt megint az jön elő, hogy nem én csesztem el a beállítást, tehát a pannon magát hibáztassa, ne akarja ránk verni a saját hülyeségét. Ha akkoriban netet akartam volna, akkor azt is rendeltem volna és tudtam volna kalkulálni, /mint most/, hogy mi fér bele és mi nem.
A megoldás igen egyszerű /lenne/: csak számolják ki hogy hány mega volt az a 180 oldalnyi net és a amelyik jelenlegi csomagba belefér, annak a havidíját lehetne érte kérniük. Szerintem még az 50-es csomagba is bőven beleférne
|
szomb. nov. 04, 2006 4:53 |
|
|
Vendég
|
Czumy.
Bocsika, hogy nem tudok, és nagy kedvem nincs is olyan szépen idézetet szerkeszteni mint te, de megpróbálok mindenre válaszolni.
1. Szerinted ha a fogyasztóvédelemhez fordulok hogy kissé béna a telefonszolgáltató feltétele, akkor mit mondanának? Nem azt, hogy nem kötelező odamenni...?
2. Szerinted ha a pannonhoz fordulok hogy kissé béna a telefonszolgáltató feltétele, akkor mit mondanának? Nem azt, hogy nem kötelező odamenni...?
Megpróbálom úgy írni, hogy megértsd. Van két számítástechnikai szolgáltató bolt, vagy bármilyen. Az egyikben úgy fogadnak, hogy "jó napot uram miben segíthetek, ha probléma van megoldjuk, stb". A másikban úgy fogadnak, hogy észre sem vesznek, hogy beléptél, ha problémád van akkor azt mondják"így jártál". Melyik tetszene jobban?
Én értem, hogy a pannon és a többi szolgáltató is úgy fogja fel, hogy mindenből ők jöjjenek ki nyertesen, de én hiszek abban, hogy van normális mobilszolgáltató. Majd megpróbálom az orange-nál, vagy egyéb külföldinél.
3. a vodához mentem, most is ott vagyok. Csak ki akartam próbálni a pannont is, de azonnal negatív élményem lett.
4. nem nagyon figyelsz. Az ÁSZF-et elfogadom. A probléma az, hogy a megkötéskor még korlátlan wap már őszerintük nem korlátlan, hanem súlyosan leterheli a rendszert. Hogy őszerintük a wap már nem net, hanem a net már valami különleges bigyó. Én belinkeltem a pannon honlapját, amin definiálták a korlátlan szócskát és a wapot is. És a "nem lehetséges"-t is. Ezt már ezek szerint elfelejtetted. Ez az egyetlen bajom az ÁSZF-el, hogy önkényesen módosították. És erről nem csak hogy tájékoztatást kérek névre szólóan, hanem egyszerűen etikátlannak, minősíthetetlennek, gusztustalannak, szemétségnek, bunkóságnak, zsugoriságnak, kisstílűségnek, pitiánernek, röhejesnek, ugyanakkor szánalmasnak találom. Így már érted? Nem akalak megbántani, de nagyon úgy tűnik, hogy nem érted...
5. Van vezetékesem, de hogy jön ez ide? Megint a van sapka, nincs sapka, vagy egy újabb szóterelés? Amúgy 43-44-es cipőt hordok...
/sóhaj/ Felhagyok a példálózással. Értem hogy az autó és a szolgáltatás az két különböző dolog, de a pofáraesés az ugyanaz.... hajó, léggömb, gólya, helikopter, nyilvessző. Ha megmondod melyik a kakukktojás, akkor rájövök, hogy én fogalmazok rosszul és nem a te következtetéseiddel van a gond...
Humánusabb megoldás: Imádkozom az Úristenhez, hogy egyszer majd itt is rájönnek az emberek, mint nyugateurópában, hogy nem kötelező csak csokoládé+vanilíafagyi kombinációt enni, hanem ha rumosdiót kívánunk, akkor azt is ehetünk. Bár félek ezt sem érted...
Értelmezhetetlen szavak: Ahogyan te lefordítottad, úgy értem. Amit Árnyék idézett, azt nem értem. Szerinted....?
Háziorvos: lehet, hogy én fogom beszedni a gyógyszert, de ha olvashatóan irja rá, hogy "neukuptilkusz", akkor sem tudok mit kezdeni az írással, és a hatóanyagot sem ismerem. Ezért is rossza példálózásod...
Tényleg kedves voltál a korábbi "néhány ügyfél mellé nem rendőr, hanem ápoló kell" hozzászólásoddal, de én nem haragszom rád . Továbbra is maradtam tisztelettel...
|
pén. nov. 03, 2006 22:29 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Horse írta: A felmondás lehetõsége: A válás sem 2 perc alatt zajlik, elõbb megbeszélik a gondokat, jelzik, hogy valami nem stimmel. Ez elég hosszú idõ szokott lenni és adott esetben a pannon sem 2perc alatt jött rá, hogy neki nem tetszik valami. Valószínûleg már 3éve tudta, amikor megszüntette ennek a csomagnak a rendelhetõségét... Aztán jön még a békéltetõ tárgyalás. Hol volt itt a jelzés, megegyezés? A szabályzatban egyébként annyi szerepel, hogy szüneteltetheti a szolgáltatást.
na, ezen részlettel teljesen egyetértek. Nem tartotta be sem az illendő, sem a kötelező köröket. Erre csak tanácsolni lehet, hogy az ilyen "pasit" minél előbb felejtsd el!
|
pén. nov. 03, 2006 22:15 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
T68m írta: Horse írta: Hogyne származna belőle károm! mondd csak, mennyi idős is vagy?!?!?! Bár, ezt egy hölgytől nem illik kérdezni. A példán tovább menve, ha te elválsz, mert el akar válni a pasid/nőd, akkor nevetséges olyan kárra(odra) hivatkozni, hogy te a továbbiakban kénytelen vagy örömlányhoz/"masszőrhöz" fordulni testi igényeid kielégítése szempontjából! A két év hűség, ahogy már sokan leírták, nem a wap-ra, hanem az akciós telefonra vonatkozik. Előző példával élve, mintha a házasság előtt kötöttél volna egy házasságtól független szerződést a pároddal. Pl. egy kölcsönszerződést, amiben kaptál X összeget, amit két év alatt fizetsz vissza. A kapcsolatotok nem tartott két évig, de a tartozást a válás után illik (sőt, kötelező) visszafizetni. Tehet egy összegben (a pannonnál is), ha többet látni se bírod, aki elhagyott, de teheted az eredeti szerződésnek megfelelően részletekben. végül: "Az alábbi csomagok értékesítése megszűnik, azonban a csomaggal rendelkező ügyfeleink változatlan feltételekkel tovább használhatják azokat" a "változatlan feltételek" válatozatlan feltételek jelent. Érdekes, mi? Ha azelőtt benne volt a mindkét oldali felmondás lehetősége, akkor - meglepően -, a változatlan feltételekben is benne van ugyanez.
Nem illik, de nem titok: 40 és átmentem már egy-két dolgon, ami nem ide tartozik, de a kellő tapasztalatot megadja..
Folytassuk akkor ;D - az valóban nem a legjobb példa, hogy a válás után drágábban kapom meg a maszázst, hiszen találhatok jobb férjet/masszőrt. Ami a tényleges kár, az a hűség, amit elvár. Ez ugyanis kamat lenne, nem maga a kölcsön, amit természetesen kifizetek/adott esetben a készülék/. Viszont én mossak rá még 2 évig? /előfizetés havidíja/ Baráti válás esetén még meg is tenném, ha korrekt módon válna és nem engem akarna hibásként feltüntetni..
A felmondás lehetősége: A válás sem 2 perc alatt zajlik, előbb megbeszélik a gondokat, jelzik, hogy valami nem stimmel. Ez elég hosszú idő szokott lenni és adott esetben a pannon sem 2perc alatt jött rá, hogy neki nem tetszik valami. Valószínűleg már 3éve tudta, amikor megszüntette ennek a csomagnak a rendelhetőségét... Aztán jön még a békéltető tárgyalás. Hol volt itt a jelzés, megegyezés?
A szabályzatban egyébként annyi szerepel, hogy szüneteltetheti a szolgáltatást.
|
pén. nov. 03, 2006 22:07 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
coltnavy írta: Akkor valami égető szükséged lehetett arra az előfizetésre. Mert én is többször elolvastam, vagy legalábbis belekezdtem az ászf elolvasásához. De mikor azokhoz a részekhez értem, hogy a szolgáltató ezt teheti, a szolgáltatót az megilleti, ez és az a szolgáltató tulajdona, a szolgáltató előzetes bejelentés nélkül módosíthatja, miközben az ügyfélnek Kedves Uram Susogjon a neve, akkor azt mondtam, hogy köszönöm, belőlem nem csináltok jancsibohócot, hogy azt tesztek amit akartok, én meg nem tehetek semmit. És még az előfizetésem hűségéig sem akarták garantálni a tarifákat, amiket megkötök. Az túlzás, hogy égető szükségem volt. Kellett. Ha pedig neked is kellett, akkor nem értem, mit méltatlankodsz... Költői kérdés, mert érdemi választ nem remélek: 1.) Vásárlás elött miért nem fordultál az akkor még HIF-ként tevékenykedő NHH-hoz, vagy a Fogyasztóvédelemhez??? 2.) Vásárlás elött miért nem fordultál a Pannon-hoz, hogy kérem, az ÁSzF így nagyon nem kóser, lesznek szívesek megváltoztatni, különben nem veszek előfizut?! 3.) Miért nem a Westel-hez/T-Mobile-hoz vagy a Vodafone-hoz mentél? Ott szerinted ez másképp működik? 4.) Miből gondolod, hogy egy Szolgáltatónak kötelessége (nem feltétlen mobiltávközlési cégről beszélek, lehet bármilyen kft, bt, zrt, nyrt...) külön-külön megkérdezi mindegyik ügyfelét ÁSzF, vagy díjszabás módosítás elött, hogy "Tessék mondani, önnek ez megfelelne a jövőben"?? A honvédelemnél ismert fogalom a "járulékos veszteség". Ezek szerint a mobilos cégeknél is. És most te is beleestél ebbe, része vagy ennek a "járulékos veszteségnek"! 5.) Miért nem inkább vezetékes telefonelőfizut vettél?? coltnavy írta: Mintha te vennél egy autót hitelre, de sose tudhatod, hogy nem emelik-e meg a részletet triplájára, ha olyan kedvük van. És ha nem fizetsz, akkor feljelentenek. és elviszik az autód, jelen esetben egy akciós telefont. Ígyhát most bementem a vodához, és elolvasás nélkül írtam alá, mert ha azt is elolvasom, akkor ma sem lenne előfizum. Az autó = kézzel fogható eszköz, használati tárgy; mobiltelefon előfizetés, pl. a Pannonnál = szolgáltatás. Ne keverd, vagy hasonlítsd össze a kettőt - nagyon nem ugyanaz!! coltnavy írta: Persze, igazad van ott kell trükkölni az üzletben, ahol csak lehet, így gazdag lehetsz. Ez olyan tipikus újmagyaros megoldás. Szerintem létezik humánusabb megoldás is, emberbarátabb. Miért jó a pannonnak, hogy össze-vissza fikázzák? Miért nem jó az, ha azt mondja valaki "az a korrekt pannon, máskor is oda megyek; az a jó pannon, gyertek ti is át; most történt egy kis malőr a pannon szolgáltatásában, nem megy a gprs de ezek a rendes pannonos srácok hamar kijavítják a hibát, nem vagyok ideges". Úgy látszik a pannonnak jobb az, hogy" az a rohdt pannon megint sz*rakszik, ide se jövök többet, viszem a számom stb". Én sok embert vitte a vodához, és ha minden jól megy, azt az ismerősöm is viszem, akire ráverték a 40 rugós számlát, csak "úgy". Szerintem is létezik humánusabb megoldás. De a Pannon-t, sőt!!! semelyik szolgáltatót nem érdekli, se a T-Mobile-t, se a Vodafone-t... coltnavy írta: Az érthetetlen szavakat Árnyék úr fentebb beidézte, köszönöm... De ha kell még példa, csak írj... Egyébként a voda is ezt csinálja ha ez megnyugtat... Értelmezhetetlen szakszavak alatt akkor Te mit is értesz?? Példát még mindig nem írtál! arnyekxxx ezt írta: "Korábbi levelünkben kifejtettük, hogy a magas forgalom az egyes szervereken elérhető alkalmazás használata során az internetes forgalom méretének átszabása miatt jelentkezett terhelést jelenti, nem pedig az Ön által letöltött adatmennyiség megabyte-ban kifejezett méretét." Nem avval volt a baj, hogy ő letöltött X megát/gigát, hanem avval, hogy ez a letöltési folyamat a Pannon szervereit belassította, kirívó módon leterhelte, más előfizetők rovására! A fenti idézetben semmilyen értelmetlen, vagy nehezen értelmezhető szakszó nem volt! coltnavy írta: Abban az esetben lecseszném a patikust, ha NEKEM írná azt a levelet. Ha egy kollegájának írja, akkor nem, mert mi közöm hozzá? Viszont az ÁSZF, vagy éppen a 2k megszüntetésére adott béna indok valahogy az ügyfélnek szól... Ezt nem hiszem el!!! Bammeg, azt a k*rva gyógyszert nem Te fogod beszedni?? Nem a te betegséged diagnózisa áll a papíron, hmm?? Persze, ha az első szem gyógyszer után allergiás rohamod támad és 20 percen belül belehalsz, akkor már olyan mindegy, hogy van-e, volt-e közöd, vagy sem... coltnavy írta: Örülök, hogy egy olyan aprósággal, mint a neved szabályos olvasása, ekkora örömet lehet neked szerezni. Végre valamiben egyetértünk. Bár -nem meglepő- ez sem tartozik a pannon témához. De mint általában azok, akik nem szívesen akarják az igazságot efogadni, mindig más témákban találnak menedéket
Már kezdtem örülni, próbáltam kedves lenni... erre tessék, pont olyan, mintha a Lebowsky03-mal beszélgetnék...
"- Új??
- Áá, nem, ******-lal mosva!"
(Lenne pár kérdésem még a tisztánlátás végett, de akkor ez a topik rólad, s nem a Pannonról szólna - így rövid úton törölnék is a Mod-ok...)
|
pén. nov. 03, 2006 19:43 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: Horse írta: Vajon mennyibe kerülne az a 180 netes oldal, amit betöltöttem? 2-300 forint? .. Most beugrott egy gondolat: a következő lépés az lesz, hogy megszűnteti a mail-szolgáltatást, mert túl nagy adatforgalmat generál és leterheli a szerverét?? igen, oldalanként. akkor ez lesz 40e forint. Ugye kifizeted. Ugye nem lennél felháborodva? Mobilstart (mert ennek nincs havidíja, tehát ez jöhet szóba) 8Ft/10kB. 250kB alatt pedig oldalt nem nagyon találsz, úgyhogy elég kedvezően számoltam!
Csakhogy nem a mobilstartra kötött szerződést, hanem KORLÁTLAN ADATFORGALOMRA tehát nem a mobilstart tarifája szerint kellene számolni. Vagyis a pannon hibájából történt károkat nem biztos, hogy az ügyfélre kellene terhelni.
Mondok egy példát. Külföldön, egy hiba folytán az egyik számítógépes újság mellékleteként egy próbaverziós szoftver helyett teljesverziós szoftvert adtak ki. De nem követelték vissza az újságokat a vevőktől /hisz mit tehet a vevő arról, hogy akarata ellenére plusz szolgáltatást kapott?/, és nem is tiltották meg többé az újság, vagy a szoftver használatát, hanem kirúgták a felelősöket, és kész. Én értem az érveid, de most komolyan: miért nem látod be, hogy mondvacsinált ürüggyel akarnak itt büntetni? Ha nem engedték volna a netet a pannonnál, akkor nem neteztek volna az ügyfelek.
|
pén. nov. 03, 2006 19:14 |
|
|
Vendég
|
[quote="Londelmor"][/quote]
Igen. Tökéletesen igazad van, ezt én is tapasztaltam, bevett módszere a szolgáltatóknak, és itt direkt nem írtam nevet, mert mind így csinálja. Ha a régi tarifarendszerrel többet kaszálnak, vagyis többet fizetsz, akkor "elfelejtenek" értesíteni a kedvezőbb tarifákról. Ha nekik nem érik meg, akkor ellehetetlenítik a csomagot, mint Horse esetében...
|
pén. nov. 03, 2006 18:49 |
|
|
Vendég
|
Horse írta: Most beugrott egy gondolat: a következő lépés az lesz, hogy megszűnteti a mail-szolgáltatást, mert túl nagy adatforgalmat generál és leterheli a szerverét??
Jól vagy kislány? A pannon megírta, hogy a mobillal nem lehetséges a netkapcsolat, csak a wap. Akkor hogy tudnál már netezni? Azzal nem tudod növelni az adatforgalmat, mert az emilrésszel nem tudsz netezni, csak levelezni. Öööö vagy izé, akkor nem lenne jó a net vád. Szóval nem is, hanem az ímél az ímél, a wap meg wap. Illetve tudja a fene, hogy mi a wap meg net. De most látom, megint nincs rajtad sapka... .... ....
|
pén. nov. 03, 2006 18:43 |
|
|
Vendég
|
Horse írta: Ja és egy pálda az ÁFSZ-ből: /az akkoriból, amikor megkötöttem a szerződést:2003/ - "Az alábbi csomagok értékesítése megszűnik, azonban a csomaggal rendelkező ügyfeleink változatlan feltételekkel tovább használhatják azokat".
Nos, ki is szegett szerződést?!
Ugyan már! Nem szegett a pannon szerződést. Ugyanis fentebb leírtad, hogy sapka nélkül neteztél. Az pedig tilos. Ha mégsem volt tilos, hát már az! Oksa?
|
pén. nov. 03, 2006 18:39 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Londelmor írta: ez ilyen formában leírva nem tudom, hoyg igaz-e, de viszont abban biztos vagyok, hogy a számlás elõfizetéseknél a Pannon nem módosít a tarifáidon.
aha, pl. a momentum hétvégi, hálón kívüli tarifáit emelte 3x-ára.
|
pén. nov. 03, 2006 12:39 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Horse írta: Vajon mennyibe kerülne az a 180 netes oldal, amit betöltöttem? 2-300 forint? .. Most beugrott egy gondolat: a következõ lépés az lesz, hogy megszûnteti a mail-szolgáltatást, mert túl nagy adatforgalmat generál és leterheli a szerverét??
igen, oldalanként.
akkor ez lesz 40e forint. Ugye kifizeted. Ugye nem lennél felháborodva?
Mobilstart (mert ennek nincs havidíja, tehát ez jöhet szóba) 8Ft/10kB. 250kB alatt pedig oldalt nem nagyon találsz, úgyhogy elég kedvezően számoltam!
|
pén. nov. 03, 2006 12:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Horse írta: Hogyne származna belõle károm! Egyrészt az, hogy sokkal magasabb áron tudom csak igénybe venni a wapot és figyelnem kellene az adatforgalmat, ami nem túl egyszerû, mert 4-5 eszközzel veszem igénybe, másrészt ha õ akar válni, akkor ne követeljen tõlem még 2 év hûséget a válás után. Ja és egy pálda az ÁFSZ-bõl: /az akkoriból, amikor megkötöttem a szerzõdést:2003/ - "Az alábbi csomagok értékesítése megszûnik, azonban a csomaggal rendelkezõ ügyfeleink változatlan feltételekkel tovább használhatják azokat". Nos, ki is szegett szerzõdést?!
mondd csak, mennyi idős is vagy?!?!?! Bár, ezt egy hölgytől nem illik kérdezni.
A példán tovább menve, ha te elválsz, mert el akar válni a pasid/nőd, akkor nevetséges olyan kárra(odra) hivatkozni, hogy te a továbbiakban kénytelen vagy örömlányhoz/"masszőrhöz" fordulni testi igényeid kielégítése szempontjából!
A két év hűség, ahogy már sokan leírták, nem a wap-ra, hanem az akciós telefonra vonatkozik. Előző példával élve, mintha a házasság előtt kötöttél volna egy házasságtól független szerződést a pároddal. Pl. egy kölcsönszerződést, amiben kaptál X összeget, amit két év alatt fizetsz vissza. A kapcsolatotok nem tartott két évig, de a tartozást a válás után illik (sőt, kötelező) visszafizetni. Tehet egy összegben (a pannonnál is), ha többet látni se bírod, aki elhagyott, de teheted az eredeti szerződésnek megfelelően részletekben.
végül:
"Az alábbi csomagok értékesítése megszûnik, azonban a csomaggal rendelkezõ ügyfeleink változatlan feltételekkel tovább használhatják azokat"
a "változatlan feltételek" válatozatlan feltételek jelent. Érdekes, mi? Ha azelőtt benne volt a mindkét oldali felmondás lehetősége, akkor - meglepően -, a változatlan feltételekben is benne van ugyanez.
|
pén. nov. 03, 2006 12:30 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
coltnavy írta: És még az előfizetésem hűségéig sem akarták garantálni a tarifákat, amiket megkötök.
ez ilyen formában leírva nem tudom, hoyg igaz-e, de viszont abban biztos vagyok, hogy a számlás előfizetéseknél a Pannon nem módosít a tarifáidon. a bevett eljárás az, hogy lezárják a csomagot, nem lehet már olyanra váltani, és új előfizetéshez venni, de amíg te magadtól nem váltassz másikba, addig használhatod azokkal a tarifákkal, amikkel megkötötted. így például még mai napig lehet valakinek Optimum/Momentum/Minimum csomagja, másodperc alapú számlázással.
(az más kérdés, hogy nekem például azért nincs, mert több havi részletes számlán átszámoltam a hívásaim költségét a régi és egy új csomag árai szerint, és az új csomaggal nagyjából 2/3-át fizetem, mint a régivel, pedig 30 másodpercesre nőtt a számlázási egység. aztán azóta ismét jött egy ilyen számolgatás, most perces egységekben számláznak a jelenlegi tarifacsomagomban, és így is kevesebbet fizetek havonta, mint előtte)
|
pén. nov. 03, 2006 11:16 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
coltnavy írta: De miért csak több mint egy év után szúrta ezt ki a pannon? Hisz a 2k eléggé régóta nem kapható szolgáltatás. Tehát miért mostanában jöttek rá arra, hogy neteznek a wapszolgáltatással? Vagy: oké megtiltották, de miért nem fizettetik ki azt a bizonyos kb 200 megát, amit letöltött az illető, és akkor lehtne szent a béke /bár akkor is fura lenne a ~200 megányi adatot korlátlannak nevezni/. Vagy miért nem volt elég a pannonnak a proxitiltás? Ezek a nagy kérdések, és szerintem ez bizonyítja azt, hogy mondvacsinált ürügy alapján mindenképpen ki akarják iktatni a 2k-t. És ez az ami nem valami humánus megoldás...
Valóban jó kérdések..
Talán az lett volna korrekt megoldás, hogy számlázza ki a pannon a valóban netes forgalmat és ajánlja fel a választás lehetőségét: kifizetem és marad a szolgáltatás, vagy nem fizetem és megszűnik.
Csak ezzel az lenne a gondja, hogy nem tudja pontosan megállapítani, hogy mennyi is volt valójában a net, hiszen feltételezésekre alapozza az indokait.
Vajon mennyibe kerülne az a 180 netes oldal, amit betöltöttem? 2-300 forint? ..
Most beugrott egy gondolat: a következő lépés az lesz, hogy megszűnteti a mail-szolgáltatást, mert túl nagy adatforgalmat generál és leterheli a szerverét??
|
pén. nov. 03, 2006 8:30 |
|
|
Horse
ezüst tag
|
T68m írta: Horse írta: T68m írta: Horse írta: Ha már válóper, akkor ne az én hibámból mondják ki a válást és ne származzon károm belőle - merthogy nem én vagyok a hunyó.. nem származik károd belőle, amit wapoztál azt kifizettetik (és fordítva), aztán ki balra, ki jobbra. Válás után már ne követeld a házastársi kötelezettséget!
Hogyne származna belőle károm! Egyrészt az, hogy sokkal magasabb áron tudom csak igénybe venni a wapot és figyelnem kellene az adatforgalmat, ami nem túl egyszerű, mert 4-5 eszközzel veszem igénybe, másrészt ha ő akar válni, akkor ne követeljen tőlem még 2 év hűséget a válás után.
Ja és egy pálda az ÁFSZ-ből: /az akkoriból, amikor megkötöttem a szerződést:2003/ -
"Az alábbi csomagok értékesítése megszűnik, azonban a csomaggal rendelkező ügyfeleink változatlan feltételekkel tovább használhatják azokat".
Nos, ki is szegett szerződést?!
|
pén. nov. 03, 2006 8:19 |
|
|
Vendég
|
T68m.
CSak nehogy úgy járj, hogy elvesznek tőled egy lízingelt autót, mert egy kitalált ürüggyel meggondolták magukat. Hiába fizetted becsülettel a számlát. És nehogy adjanak egy tábla csokit cserébe, és nehogy azt mondják, hogy "mit hőbörögsz, szerződést bontottunk, és különbenis kaptál csokit".
|
pén. nov. 03, 2006 7:13 |
|
|
Vendég
|
Czumy.
Akkor valami égető szükséged lehetett arra az előfizetésre. Mert én is többször elolvastam, vagy legalábbis belekezdtem az ászf elolvasásához. De mikor azokhoz a részekhez értem, hogy a szolgáltató ezt teheti, a szolgáltatót az megilleti, ez és az a szolgáltató tulajdona, a szolgáltató előzetes bejelentés nélkül módosíthatja, miközben az ügyfélnek Kedves Uram Susogjon a neve, akkor azt mondtam, hogy köszönöm, belőlem nem csináltok jancsibohócot, hogy azt tesztek amit akartok, én meg nem tehetek semmit. És még az előfizetésem hűségéig sem akarták garantálni a tarifákat, amiket megkötök. Mintha te vennél egy autót hitelre, de sose tudhatod, hogy nem emelik-e meg a részletet triplájára, ha olyan kedvük van. És ha nem fizetsz, akkor feljelentenek. és elviszik az autód, jelen esetben egy akciós telefont. Ígyhát most bementem a vodához, és elolvasás nélkül írtam alá, mert ha azt is elolvasom, akkor ma sem lenne előfizum.
Persze, igazad van ott kell trükkölni az üzletben, ahol csak lehet, így gazdag lehetsz. Ez olyan tipikus újmagyaros megoldás. Szerintem létezik humánusabb megoldás is, emberbarátabb. Miért jó a pannonnak, hogy össze-vissza fikázzák? Miért nem jó az, ha azt mondja valaki "az a korrekt pannon, máskor is oda megyek; az a jó pannon, gyertek ti is át; most történt egy kis malőr a pannon szolgáltatásában, nem megy a gprs de ezek a rendes pannonos srácok hamar kijavítják a hibát, nem vagyok ideges". Úgy látszik a pannonnak jobb az, hogy" az a rohdt pannon megint sz*rakszik, ide se jövök többet, viszem a számom stb". Én sok embert vitte a vodához, és ha minden jól megy, azt az ismerősöm is viszem, akire ráverték a 40 rugós számlát, csak "úgy".
Az érthetetlen szavakat Árnyék úr fentebb beidézte, köszönöm... De ha kell még példa, csak írj... Egyébként a voda is ezt csinálja ha ez megnyugtat... Abban az esetben lecseszném a patikust, ha NEKEM írná azt a levelet. Ha egy kollegájának írja, akkor nem, mert mi közöm hozzá? Viszont az ÁSZF, vagy éppen a 2k megszüntetésére adott béna indok valahogy az ügyfélnek szól...
Örülök, hogy egy olyan aprósággal, mint a neved szabályos olvasása, ekkora örömet lehet neked szerezni. Végre valamiben egyetértünk. Bár -nem meglepő- ez sem tartozik a pannon témához. De mint általában azok, akik nem szívesen akarják az igazságot efogadni, mindig más témákban találnak menedéket
|
pén. nov. 03, 2006 7:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Horse írta: T68m írta: Horse írta: Itt egyszerûen csak arról van szó, hogy összekötötték a netre irányuló lekéréseket a forgalommal, mert nekik így lenne jobb. De ezt talán bizonyítani is kéne, NEM?! Nem. Mivel felmondásról van szó. Itt nincs mit bizonyítani. Vagy azt bizonyítsa, hogy fel akar mondani?! ha kártértíést követelne, akkor kéne bizonyítania. Lehet, hogy kellemetlen, de ez olyan nõ/pasi, akinek nem kellesz. Ha már válóper, akkor ne az én hibámból mondják ki a válást és ne származzon károm belõle - merthogy nem én vagyok a hunyó..
nem származik károd belőle, amit wapoztál azt kifizettetik (és fordítva), aztán ki balra, ki jobbra. Válás után már ne követeld a házastársi kötelezettséget!
|
pén. nov. 03, 2006 2:35 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
coltnavy írta: Ja, és ha mindenki elolvasná a szerződési feltételeket és fel is fogná, akkor a telefontársaságoknak most 80 %-kal kevesebb ügyfele lenne. Hisz ki írja alá a kivégzési papírját? Hacsak nem életbevágóan fontos, üzleti telefonvonalat akar. Én elolvastam, de bevallom, nem betűről betűre: voltak olyan részek, amiket kihagytam, mert egyes szolgálatatásokat nem tudtam igénybe venni, így azok ismertetőjére kevesebb figyelmet fordítottam. Több, mint 5 éve és 8 hónapja írtam alá a Pannonhoz. Még mindig élek. coltnavy írta: Értem én, hogy aláírtam egy szerződést, de azért van egy normális emberi hozzáállás is, ahol esetleg nem mindig az embereket kéne megszivatni. Főleg, ha az elmondásotok szerint a 2k az filléres dolog. Ok, tudom, a jószívűségből nem lehet megélni. Főleg nem egy zrt-nek. Nagyjából el is mondtad a lényeget: "jószívűségből nem lehet megélni. Főleg nem egy zrt-nek"! coltnavy írta: Mik a szakszavak amik mögé bújnak? Azok a szavak, amiket én sem értek, pedig nem ma kezdtem a mobilozást. És ugyanezt a levelet küldik a 80 éves nénikének is... Hogy értsd miről beszélek, van egy bankos reklám, mikor a házaspár elmegy vagy öt szolgáltató céghez, üzlethez és semmit nem ért abból, amit mondanek nekik. Majd a végén a bank szövege szerint: "nálunk nincs mellébeszélés"... Miért teszel úgy mint aki nem érti miről írok? Gondolod ez segít? Mondj nekem példát, kérlek! Vagy idézz a Pannon egyik levéléből, adj egy linket, ahol érthetetlen szakszavak vannak! Az háziorvosodat, gyógyszerészedet nem szoktad lecs*szni, amikor ákom-bákom betűkkel, latinul írja le a betegséged nevét, a diagnózist a kollégájának, vagy írja meg a receptet a patikusnak?? coltnavy írta: A vizslancs fórumózók: Most írjam, hogy használd a googlet, ahogyan ti szoktátok? Vagy linkeljem be azt a frappáns "máskor mielőtt butaságot kérdezek, használom a googlet" oldalt, mint mások? Nem. Ez a vizslancs fórum, ha már úgy csináltál, mint aki nem tudja miről van szó. http://vizslancs.hoszt.hu/net/index.php ... login_msg=Nevetni fogsz, erről a fórumról életemben nem hallottam!! A Google hozzám is be van kötve, de naív voltam és azt hittem, ez valami gúnynév a pannon-bérenc terminálos fórumozókra, vagy valami általánosabb dolog... Elnézést a tudatlanságomért! coltnavy írta: És légy oly bátyám, ne provokálj, mert épp beilleszkedem. Az pedig nem megy egyik percről a másikra.
Nem-nem, dehogy akarlak én provokálni, végre egy értelmes, saját gondolatokkal rendelkező újjonc, akivel lehet vitázni, aki tud higgadtan érvelni és aki rendesen le tudja írni a nick-em (az elmúlt időkben nem mindenki volt képes ezekre a "zöldfülőek" közül!)!! Én örülök neked!
|
csüt. nov. 02, 2006 23:13 |
|
|