|
TV Mi a probléma? (Szerviz topic)
Szerző |
Üzenet |
laci6662
arany tag
|
Megoldódott a gond az AV-vel kapcsoltaban, tényleg az volt a gond, hogy nem volt össze kötve az 1-es és az 5-ös láb.
Kössz a segítséget!
|
szomb. dec. 02, 2006 20:54 |
|
|
SMA
gyémánt tag
|
Kedves istipisti és Többiek!
Érintkezési hiba is lehet az ok.
Javaslom, ha van benne gyakorlatod, akkor a táprészben a forrasztásokat át kell újra forrasztani, nem elég csak a pákával "felmelegíteni", hanem ónt is kell adagolni, frisset.
Ha a hibajelenség nem szűnik meg, alkatrészt kell cserélni, de nem biztos, hogy a tápban van a hibás alkatrész.
A kép eltűnését, illetve ezzel a készülék leállását is okozhatja az időnként áthúzó sortrafó, aminek a cseréje macerásabb feladat. Esetleg, a képeltérítő-körben lehet hiba, vagy a processzor órajele megszűnik, vagy ott lehet valami disznóság.
Ha a kondenzátorok szemmel láthatóan melegedtek, akkor javasolt azoknak a cseréje. Ez a fólia-burkolat "lemászásából" látható, vagy púposodott a kondenzátor. Ha ilyenek vannak, mindet érdemes kicserélni újakra.
Üdv! SMA
|
szomb. dec. 02, 2006 15:16 |
|
|
istipisti
platina tag
|
istipisti írta: Sziasztok! Van egy Samsung CW-21C73V típusú TV-m. Kb. 4 éves. Eddig minden évben elromlott. Először persze garanciás volt, másodszorra sem volt fizetős, de harmadjára már 5eFt-ba került. Mindig ugyanaz a hiba. Egy ideig megy a készülék, aztán hirtelen elmegy a kép. Bejön a kék háttér (mint amikor nincs bedugva az antenna kábel). Most ilyenkor a távirányítón megnyomom a TV gombot, akkor egy ideig megint jó lesz. Hogy meddig az a szerencsétől füg... Néha csak 1-2 másodpercig bírja. Máskor meg olyat csinál, hogy egy kis időre (szerintem) megszűnik a tápfesz. Van valakinek tapasztalata ilyen típusú készülékkel? Arra gondolok, hogy esetleg típushiba. Azt is észrevettem, hogyha halkan szól, akkor elég sokáig bírja. Kb. fél órát. Szkópom van, de rossz, úgyhogy mérni nem nagyon tudok.
Sziasztok, még most sem jó. Mit gondoltok, jó ötlet-e a táp résznél végig lekaparni a festék réteget majd átónozni? Maradhat fedetlen vagy a porréteg miatt kúszóáramok alakulhatnak le is, ezért kell lakkoznom? Úgy gondolom a hálózat felőli primer oldal még annyira nem veszélyes. Jól gondolom? Arra gondolok, hogy talán a nyák lehet a ludas. Aztán, ha nem segítene akkor (visszaolvastam a topikban) a táp alkatrészeit lecserélgetném. Okozhat ilyen megy-nem megy hibát félvezető? Szerintem nem. És a trafó? Segítségeteket előre is köszönöm.
|
pén. dec. 01, 2006 21:27 |
|
|
laci6662
arany tag
|
Hát van az biztos, csak jelenleg nem műxik
Lehet csak az 1-es 5-ös összekötésének hiánya a gond, bár nemtom, ezt a tipust úgylátom kevesen ismerik...
Csak azért nem merem így vaktába összekötni mert egyszer egy oylan kábel lett beledugva amiben össze volt kötve és kiverte a tápban a biztit meg elégett egy dióda a VCR-panelon, lehet csak a véletlen műve de nemtom
Esetleg valaki meg tudná mérni egy gyári kébelen, vagy egy oylan kábelem amit ehhez a készülékhez használ?
Az lenne a biztos...
|
kedd nov. 28, 2006 22:30 |
|
|
gerry
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 518 Tartózkodási hely: BP.XI
|
laci6662 írta: Segítségeteket, kérném a következő kérdésben. Videoton TS4329-SP TV-men az AV bemenet oylat produkál, hogy nem csinál semmit, olyan mintha nem is kapcsolódna át AV-ra hiába nyomom meg a távnon az AV-t akkor sem jön be a rákapcoslt videójel, (persze a kijelzőn megjelenik az AV felirat) egy oylan kábelt kötöttem rá, aminek egyik vége RCA és a TV-be csatlakozó vége a 6 pólusú DIN az 1-es és az 5-ös láb nincs össze kötve. A tv doksija azt írja, hogy akkor kapcsol AV-re ha "kapcsolójel" érkezik, most nemtudom, hogy ezen az Orion TV-k nél az 5-ös lábról jövö 1-es lábra kötendő 12V-ot érti, vagy mást. Azért kérném a ti segítségeteket, hátha találkozott már ilyennel valaki, mert nemtom, hogy össze kössem-e az 1-es és az 5-ös lábat vagy ne, nem akarok zárlatot csinálni, vagy esetleg más okozhat ilyen problémát? A TV rajzát feltettem ide: http://www.elektrotechnika.extra.hu/for ... sp-txt.pdfA VCR panel rajza az 1. oldalon alul van.
De mázlista vagy! A mi TV-nkben nem volt beépített vcr, de sebaj én beépítettem, méghozzá scartot. Cak az a sajt, hogy csak akkor volt aktív, ha bedugtam a csatlakozót. De működött.
|
kedd nov. 28, 2006 22:05 |
|
|
lzs81
arany tag
Csatlakozott: kedd dec. 27, 2005 20:55 Hozzászólások: 123 Tartózkodási hely: XX. ker
|
laci6662 írta: A tv doksija azt írja, hogy akkor kapcsol AV-re ha "kapcsolójel" érkezik, most nemtudom, hogy ezen az Orion TV-k nél az 5-ös lábról jövö 1-es lábra kötendő 12V-ot érti, vagy mást. .
Igen! az 1-5-öt kell összekötni.
|
kedd nov. 28, 2006 20:54 |
|
|
laci6662
arany tag
|
Segítségeteket, kérném a következő kérdésben.
Videoton TS4329-SP TV-men az AV bemenet oylat produkál, hogy nem csinál semmit, olyan mintha nem is kapcsolódna át AV-ra hiába nyomom meg a távnon az AV-t akkor sem jön be a rákapcoslt videójel, (persze a kijelzőn megjelenik az AV felirat) egy oylan kábelt kötöttem rá, aminek egyik vége RCA és a TV-be csatlakozó vége a 6 pólusú DIN az 1-es és az 5-ös láb nincs össze kötve.
A tv doksija azt írja, hogy akkor kapcsol AV-re ha "kapcsolójel" érkezik, most nemtudom, hogy ezen az Orion TV-k nél az 5-ös lábról jövö 1-es lábra kötendő 12V-ot érti, vagy mást.
Azért kérném a ti segítségeteket, hátha találkozott már ilyennel valaki, mert nemtom, hogy össze kössem-e az 1-es és az 5-ös lábat vagy ne, nem akarok zárlatot csinálni, vagy esetleg más okozhat ilyen problémát?
A TV rajzát feltettem ide: http://www.elektrotechnika.extra.hu/for ... sp-txt.pdf
A VCR panel rajza az 1. oldalon alul van.
|
kedd nov. 28, 2006 17:38 |
|
|
jana123
arany tag
Csatlakozott: pén. máj. 21, 2004 9:26 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
A segítségeteket kérném, Videoton TS 6354-hez van-e vkinek sztereo rajza? Már eléé belemásztam a témába egy ilyen sztereosítása kapcsán, de rajz nélkül nem tudok továbblépni....
És az opciós beállításokat is megköszönném, sőt ezeket együtt meg is fizetném akár.
|
hétf. nov. 27, 2006 12:01 |
|
|
gerry
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 518 Tartózkodási hely: BP.XI
|
ÜDV!
oregharcos és MotoHacker!
A philips tv meggyógyult hála közremüködő segítségeteknek.
A sorkimenő volt a hibás, ahogy sejtelmettem, de azért kicsréltem az elkókat és egyéb kondikat a nagyfesztrafó környékén.
Igaz, betojtam amikor bekapcsoltam, mert kép sehol, de megtaláltam a sorkimenőn lévő potikat és beállítottam a fókuszt és a fényerőt.
Mégegyszer köszi
|
pén. nov. 24, 2006 20:48 |
|
|
fekizoli
vas-tag
|
Sziasztok!
Nekem is van egy kis PHILIPS 20GX8550/58R TV-m ami bekapcsolás után egy-két perc mulva kikapcsol és a készenléti LED-je villog. Mi lehet a gond, kérdöjel.
|
hétf. nov. 20, 2006 23:08 |
|
|
istipisti
platina tag
|
Sziasztok! Van egy Samsung CW-21C73V típusú TV-m. Kb. 4 éves. Eddig minden évben elromlott. Először persze garanciás volt, másodszorra sem volt fizetős, de harmadjára már 5eFt-ba került. Mindig ugyanaz a hiba. Egy ideig megy a készülék, aztán hirtelen elmegy a kép. Bejön a kék háttér (mint amikor nincs bedugva az antenna kábel). Most ilyenkor a távirányítón megnyomom a TV gombot, akkor egy ideig megint jó lesz. Hogy meddig az a szerencsétől füg... Néha csak 1-2 másodpercig bírja. Máskor meg olyat csinál, hogy egy kis időre (szerintem) megszűnik a tápfesz.
Van valakinek tapasztalata ilyen típusú készülékkel? Arra gondolok, hogy esetleg típushiba.
Azt is észrevettem, hogyha halkan szól, akkor elég sokáig bírja. Kb. fél órát. Szkópom van, de rossz, úgyhogy mérni nem nagyon tudok.
|
hétf. nov. 20, 2006 18:00 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
gerry:
Kellene ennek a rajza,próbáld valahol megszerezni....az a tarnzisztoros nem igazán ez,amit linkeltem (stol féle szervizdoksik?)
De lehet,hogy úgy működik mint a régi cuccok,hogy a sorkimenő eltérítőtekercse nélkül nincs semmi,mert nem indul el az eltérítés,így tápfeszek sincsenek,vagyis se nagyfesz se fűtés.Mikor el akar indulni,mert be van dugva,akkro meg nem tud---->csak serceg.
TVben a félvezetőket és kondikat kár kiszedve méregetni..."kisjelűen" multival mérve vagy sima szakadásra az összes kondi és tranyó "jó" volt amit eddig TVben cseréltem..természetesen "varázsütésre" a döglött TV 80% megjavul a hibátlannak látszó elkók cseréjére.(ESR mérő kellene legalább,a sima zárlat,szakadás,kapacitás mérés nem elég!)
|
csüt. nov. 09, 2006 21:04 |
|
|
oregharcos
ezüst tag
Csatlakozott: kedd dec. 28, 2004 19:19 Hozzászólások: 88 Tartózkodási hely: Otthon
|
[quote="gerry"]Üdv!
Kicsit átnéztem a philips kistvm.
Amire jutottam: A nagyfesztrafó környékén van 2db BD939F és egy BUT11AF. Ezeket kiszedtem megmértem, mind jó, vissza is forrasztottam.
Az alábbi képen lévő csatlakozót lehutva bekapcsol a tv de a képcsövön nincs kép semilyen formában. a képcső vége sem "izzik" . Ezekután már csak a nagyfesztrafó lehet sztem. A sercegés is onnan jöhet.
Szia Gerry!
Megpróbálok segiteni, ami eszembe jut.
A sercegést előidézheti a sorkimenőn levő fókusz és a segédrács poti hibája is.Próbáld meg a képcső nyakán a fenti két kábelt kivenni,
VIGYÁZZ MERT ITT NAGYFESZ VAN!!!
Ha így bekapcsolod, nem megy tönkre a képcső, mert fókusz nélkül nincs anod- áram.Ha így is serceg, én még a sórkimenő minden sarkát átforrasztanám.Ha nem jön elő a nagyfesz, akkór a sorkimenőnél levő diodákat is megnézném, előfórdúlhat, hogy valamelyik zárlatossá válik,
Pl. a képeltérítő hibája miatt, vagy csak egy fránya kondi zárlatos lehet.
Én nagyon fontosnak tartottam mindig, hogy előtét ellenálláson keresztűl csatlakoztattam (Pl. hálózati égőn keresztűl) a tv-t a hálózathoz. Ezzel igen sok félvezetőt, és biztosítékot megspóroltam. Az égő teljesítménye
mindig a tv-teljesitményétől függ.
Igaz, hogy én csak a családban javítok, mert mint az elöző leírásomban is írtam sajnos a szemem miatt nem tudok foglalkozni nagyobb javítással.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Minden jót!
|
csüt. nov. 09, 2006 20:37 |
|
|
gerry
platina tag
|
Üdv!
Kicsit átnéztem a philips kistvm.
Amire jutottam: A nagyfesztrafó környékén van 2db BD939F és egy BUT11AF. Ezeket kiszedtem megmértem, mind jó, vissza is forrasztottam.
Az alábbi képen lévő csatlakozót lehutva bekapcsol a tv de a képcsövön nincs kép semilyen formában. a képcső vége sem "izzik" . Ezekután már csak a nagyfesztrafó lehet sztem. A sercegés is onnan jöhet.
|
csüt. nov. 09, 2006 18:33 |
|
|
oregharcos
ezüst tag
Csatlakozott: kedd dec. 28, 2004 19:19 Hozzászólások: 88 Tartózkodási hely: Otthon
|
Sziasztok!
Mindenek elött elmondom, hogy valamikór régen én is foglalkoztam tv-javitással. A szemem és más betegség miatt abba kellett hagynom.
Amikór a Munkácsy Colór tv-k elterjedtek, akkór hagytam abba, kb.19 éve.
Most leírom a jelenlegi problémámat.
Nekem van egy 100Hz-es 70cm. Samsung tv-m, amiben a képeltéritő IC- elszállt. Kicseréltem, ekkór a nagyfesznél elégett egy fólia darab. Zárlatossá vált a kb. 15-18V-ot elöállitó dióda, csere után megjött a fény, de csak a képernyő felső részén, kép nélkül. Találtam egy diódát, ami két darabban volt, tettem helyette egy 1N4148-ast. Ekkór már eljutottam addig, hogy teljes képernyőn van fény, de kép nincs, a képernyő két alsó sarkában homályos, mintha lemágnesezési hiba lenne. Van még egy érdekes jelenség, kikapcsolás után nem lehet semilyen fémrészhez hozzányúlni, mert nagyfeszűltségű kisülés keletkezik rajtam keresztűl. (ez normális dolog?) A képeltéritő IC 6-os lábán a katalogus szerint 24V-nak
kell lenni, a tv-ben csak 15V van, de a panelre is 15V-van írva.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek, mit nézzek meg, hogy kép is előjöjjön?
Minden jót mindenkinek!
Öregharcos
|
kedd nov. 07, 2006 9:42 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
http://eserviceinfo.com/download.php?fileid=22815
Huhuhuuu Tranzisztoros táp,mindenütt tranzisztor,999trafó,44tápfeszültség..
|
hétf. nov. 06, 2006 14:34 |
|
|
gerry
platina tag
|
Bocs télleg a tipust nem is írtam 15GR2330/02B Philips. G90AE chassis.
Az eltérítő tekercsen 2 csati van, kicsi, nagy. A kicsi rajtavan a nagy lehúzva. Ekkor elindul a táp, bekapcsol a TV. Nagyfeszt nem néztem, képcsövet sem, mert nem is mertem így sokáig járatni.
A kondik nem vészesek, de azért lecserélem őket, hátha. A tranyókat nem lehet kapni, de van helyettesítőjük. Rengeteg biztosíték van benne beforrasztva 200mA-es ezeket is majd kiméregetem. Gondolom ezekkel van blokkokra osztva nehogy végverje egy zárlat az egészet, nemtom
köszi
|
hétf. nov. 06, 2006 13:37 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
TV tipusa micsoda? Kisfeszültségű tápja mire épül?
Csak az eltérítést húztad le,vagy a csövet amblokk? Nem volt semmiféle fény,fényfolt a képernyőn,ha az eltérítés le volt húzva?!????
Fűtés van? (cső vége világít?) Nagyfesz van? (bele ne nyúlj! tipustól függően többé kevésbé érezni,hallani a meglétét)
Én így szoktam próbálkozni:hálózati táp elkók(megetetett már párszor).HA vannak gyanus pozícióba tantálok vagy kerámiák,akkor azok is.
Aztán ha ilyen van,nagyfesz táp,nagyfesz trafó,először ott is kondik,aztán tranyók ki,két garnitúra megvesz,csere.Pukk? Akkor trafós,vagy csöves..itt dönteni kell.Ha nagyon kell a tv találok vagy szerzek bele trafót..azzal és a másik vadiúj garnitúra félvezetőkkel elindul? Akkor megjavítva..ha most is pukk,akkor képcsöves,halk siratóének,kereszvetés,irány a kuka-méh.(esetleg bontás)
|
hétf. nov. 06, 2006 12:43 |
|
|
gerry
platina tag
|
Üdv Mindenkinek!
Kaptam egy szines kistvt, azzal a problémával, hogy üzem közben egyszercsak se kép-se hang kirtelen, csak belül egy jól hallható cirregés volt hallható. Levetem a hátulját, hááát elsőre baromi nagy porsivatag fogadott, amit kompresszoros tisztítással orvosoltam. De a cirregés megmaradt
Gondoltam kihúzom az alaplapot hátha a tápegységnél látni valami elfüstölést. Ezt csak úgy tudtam megtenni, hogy az eltérítő tekercsről lehúztam a csatlakozókat. Ezután a főkapcsolót bekapcsoltam és a cirregés megszünt és a tv (bekapcsolt) világított a led zölden, távirányítóval ki-be lehetett kapcsolgatni a csatornákat is lehet váltani (villogott a led gombnyomásra). Visszavezetve a csatlakozót az alaplapra találtam 1-2db DB939 tranyót, meg valami BUTxyz csodát.
A kérdésem, hogy ezek kiforrasztása és persze ellenörzése, esetleg cseréje megolhatja a problémát? Van még a nagyfesztrafó körül egy két MKP kondi ezek törpre mehetnek?
Egyáltalán jó úton haladok a hiba orvoslásában?
köszi
|
hétf. nov. 06, 2006 10:07 |
|
|
bagira1
vas-tag
|
Elészér is, üdv mindenkinek
Remélem, jő topicot választottam a problémámhoz...
A szakértő segítségét kérném az itt topicoló mestereknek. Van nékem egy SMART LCT-2001 tipusu TFT TV-m, ( www.smart-electronic.de) amire a szerelö azt mondta, hogy menüvezérlő EPROM kakukk (mindig díjmentes hibafelméréssel) (megjegyzem, eddig csak jó tapasztalatom volt eme szerelővel, éppen ezért 100%-osan megbízom a hibafelmérésének eredményében). A baj ott kezdődött, hogy se doksi, se hivatalos szerviz nincs ehhez a kütyühöz itthon. Most éppen német honból próbálok szerezni gyárilag programozott EPROM-ot, de még nincs eredmény. Ha akad a mesterek közt valaki, aki bevállalja ennek a csodának a javítását (természetesen nem ingyen ), és ráadásul mindezt Budapest pesti oldalán, kérem jelentkezzen itt a topicban, vagy mailben.
Elöre is köszi.
|
szer. nov. 01, 2006 19:29 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Megoldódott a Tv,véletlenül se fáradjon vele senki
Legközelebb esetleg nyitok én is egy külön topikot neki ,új topikban úgylátszik jobban szeret mmindenki hozzászólni
|
szer. nov. 01, 2006 17:32 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Haliho!! Egy kis segítség kellene!
Samsung CK-5051,néha(?) nem indul el.Vagyis mikor "rájön az 5perc" akkor egyáltalán nem.
Mikor nem megy,akkor is megvan az egyenirányított 230 a bufferkondiban,de a tápja annyira nem megy,hogy töltve is marad a kondi kikapcs után.
Legutóbb attól indult el(?),hogy csavarhúzóval adtam egy pofont neki,brutál kisütve a kondit kikapcs után,addig semmire nem volt hajlandó indulni.
Nincs hozzá távirányító,folyton ki volt húzgálva..talán ettől ment tönkre.
|
kedd okt. 31, 2006 18:54 |
|
|
Lator
arany tag
|
Ha egy egyenletes halk zümmögést hallasz, azt az eltérítő tekercs adja, normális és nem nagyon tudsz vele mit csinálni. Ha zavaróan hangos, akkor inkább nézesd meg szakemberrel.
|
vas. okt. 29, 2006 18:13 |
|
|
koko21
vas-tag
|
Sziasztok!
Van egy sony 82cm,100Hz-s tv-m. Az a problémám vele hogy bekapcsolt állapotban hallani egy kis zúgó,gerjedő hangot a tv két oldalán. Csak kicsi hangerőn feltünő a dolog, normál hangerőnél alig lehet észrevenni. Kikapcsolt állapotban semmi gerjedés,a hang nem a hangszoroból jön. Olyan mintha a táp zúgna. Voltam egy szervizben csak érdeklődési szinten, ahol a szerelő azt mondta, hogy mivel 100Hz-s a tv, ezeknek mindnek van egy kis hangja ne foglalkozzak vele, ő ezért szét nem szedné. Hozzátette, hogy a plazmák még hangosabbak valamiféle ventilátort emlegetett. Kérdésem : mi okozhatja a zúgást, meglehet e szüntetni, s vigyeme akkor szervizbe a készüléket. Válaszokat előre is köszönöm.
|
szomb. okt. 28, 2006 8:26 |
|
|
Dollface
vas-tag
|
Köszönöm szépen a választ,úgy gondolom én is beruházok egyre
Egyébként nekem is a helyhiány a döntő.sajnos a szekrénybe nem fér el normál TV,csak ilyen keskeny kivitel.Abból meg nincs sok ugyebár...szóval leszűkült a kör,a választékból meg ez tetszik a legjobban.Majd megpróbálok kipróbáltatni egy-két darabot,aztán amelyik a szebb (párnaügyileg) az marad.
Mégegyszer köszönöm a válaszodat.
|
szomb. okt. 28, 2006 7:16 |
|
|
Skori
gyémánt tag
|
A párnatorzítás most is megvan, amikor bemelegszik a tv akkor már nem vészes. A szerviz menübe be lehet lépni, de nem tudom hogy kellene a párna torzítást beállítani, így inkább nem állítgattam el. Egyébként más gondom nincs vele, jó szinei vannak, nyugodt a képe, és a régebbi 100Hz-es tvkre jellemzö képhibákat sem produkálja. Zúgást sem hallatszik belöle, tulajdonképen ha lehalkítom a hangszórót akkor teljesen csendben van.
A hangminöség elfogadható, a hangszórók méretéhez képest (viszonylag kevés mélyhang, ha rátekered a hangszint akkor enyhe dobozhang, de azért élvezhetö), én erösítön hallagtom mindegyik müsorforrásomat.
A menürendszere elfogadható, logikus, a csatornák könnyen pogramozhatók. A tv semmi extrát nem tud, nincs PIP, sem állókép, a teletext béna egy kicsit, de azt úgysem használom, a neten jobb tv müsor és egyéb oldalak vannak. Nálam a forma volt a döntö, másmilyen tv nem fért volna el azon a polcon ahová tettem, de mindent összevetve megérte. Ha nem monoszkópot, vagy beállítóábrát nézel akkor nem látszik a torzítás, és kimondottan jó képe van. A hang lehetne jobb, de az is lehet, hogy csak megszoktam az erösítö+hangfal hangját, azzal meg ugysem tud versenyezni egyik tv. sem.
|
pén. okt. 27, 2006 23:24 |
|
|
Dollface
vas-tag
|
Skori írta: Nos lzs81 jóvoltából sikerült a szerviz menübe belépni (ezer köszönet) és van is lehetőség benne a párnatorzítás korrigálására. Beállítani azonban még nem volt módom, mert amikor otthon voltam egyik csatornán sem volt monoszkóp (más normálisabb beállítóábra generátorom meg nincs), most meg éppen a munkahelyemen vagyok. Talán holnap meg tudok próbálkozni vele, majd leírom mire jutottam. lzs81: Mégegyszer köszi! Úgylátszik azért vannak még önzetlen segítségre hajlandó emberek! Rang3r: egész szimpatikus avatarod lett lehet, hogy nekem is le kellene már cserélnem a teslás képet valami érdekesebbre?
Szia Skori!
Én is szeretnék venni egy ilyen tv-t.Neked mi a véleményed róla?Meg vagy vele elégedve?Párnatorzítást sikerült megoldani?
Halottam olyat hogy a Slim Fit TV-k elég hangosan zúgnak...(nem a hangszóró,hanem a tekercsből jön a zümmögés)
Szóval egy szó mint száz:hogy szolgál a kicsike?
|
pén. okt. 27, 2006 21:34 |
|
|
hqp
arany tag
Csatlakozott: szer. jan. 12, 2005 21:45 Hozzászólások: 140 Tartózkodási hely: Sárbogárd-Székesfehérvár
|
Köszönöm, majd igyekszem
Megoldódott !!
|
szomb. okt. 21, 2006 16:43 |
|
|
gargapitic
ezüst tag
|
www.hqvideo.hu
Kb.300huf
Ha a Katira szépen mosolyogsz, még a kedvezményt is megkapod...
|
szomb. okt. 21, 2006 15:19 |
|
|
hqp
arany tag
Csatlakozott: szer. jan. 12, 2005 21:45 Hozzászólások: 140 Tartózkodási hely: Sárbogárd-Székesfehérvár
|
Ha már a hibakeresésben nem segítettetek, legalább azt mondjátok meg, BP-en hol kapok TDA4950-et. TV alkatrészek beszerzésében nincs rutinom.
TNX
HQP
|
szomb. okt. 21, 2006 12:22 |
|
|
Rang3r
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. nov. 12, 2005 12:27 Hozzászólások: 52 Tartózkodási hely: Arad
|
Mócsing írta: Szervusztok. Bajban vagyok a Videoton 70 centis TV-nkel . A táp tranzisztort hetente kell cserélnem . Eredetileg S2000 volt benne . A boltos mindig BU 4508 AX-et ad helyette . Imáron nagyon tele a hócipőm , az az érzésem én tartom el a tranzisztor gyárat . Lehet hogy a boltos összejátszik velük ? Ha van valakinek ötlete , ossza meg velem , mert már nagyon útálom .
Amint a kollega is mondta, a tranzisztor kornyeken nezd meg az elkokat, vagyis, hogy ne nezd oket, hanem csereld, szo nelkul. Ne merj semmit, csereld ki oket, mert lehet, hogy kulsore nem latszik, hogy fel lenne fujodva, lehet, hogy meg talan kapacitasa is van, de, ha a dielektrikum kiszaradt, akkor ertheto, hogy elszall a tranyo.
Masreszrol pedig, nezd meg, hogy rendesen legyen felfogva a tranyo a hutobordara, ha birsz, hasznalj szilikon pasztat is, mert a rossz termokontaktus is okozhat ilyesmit.
|
kedd okt. 17, 2006 22:10 |
|
|
hqp
arany tag
|
Köszönöm a segítséget.
|
kedd okt. 17, 2006 21:58 |
|
|
johnblack
vas-tag
Csatlakozott: hétf. okt. 09, 2006 11:49 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Hi!
Még mindig van egy kis gondom egy 13-éves Goldstar CK20A80X tipusú tv-vel.
Eleinte magától kikapcsolt, majd egy idő után újra bekapcsolt.
Úgy gondoltam, hogy valamelyik elkó és ezért a kapcsolóüzemű táptól elkezdve a nagyfesz részen át az összes elkót újra cseréltem a (proci tápelkóit is). A hálózati puffert nem, mert azt két éve cseréltem, amikor először jelentkezett a probléma. Talán ennyi idő alatt nem száradt ki. Akkor úgy szünt meg a hiba, hogy az egész panelt újra forrasztottam. Most ez sem segített. A sorkimenő tranyót is kicseréltem.
Egy ideig úgy tűnt, hogy sikerült megjavítanom, mert több napon át órákig működött kikapcsolás nélkül.
Egyszer kikapcsolt és ennyi. Azóta a távkapcsolóra a reléje kapcsol, a tápfesz LED halványabb, de semmi egyéb. Talán egy ellenállás?
Tippeknek esetleg rajznak nagyon örülnék!
Esetleg ha valaki tudna Samsung CW-29Z408PQ slim fit szervízkódot!
Előre is köszi mindenkinek!
John Black
|
vas. okt. 15, 2006 19:58 |
|
|
Mócsing
platina tag
Csatlakozott: csüt. ápr. 28, 2005 18:58 Hozzászólások: 935 Tartózkodási hely: Ajka
|
Gafly írta: Alt. 1: Vegyel egybol egy egesz csovel es akkor nem kell hetente boltba menni tranyoert.
Kettesével veszem .
|
vas. okt. 15, 2006 13:08 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Nem udná valaki akkor megmondani, hogy mi az a műanyag, két kivezetésű kis fekete valami? Ebből közvetlenül megy a képcső hátára egy drót. Szerintem ez kattog. Ha tudnám mi ez, akkor vennék holnap egyet és kipróbálnám, hátha ez a baja.
|
vas. okt. 15, 2006 12:43 |
|
|
Attila86
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd szept. 27, 2005 17:13 Hozzászólások: 2193 Tartózkodási hely: Budapest
|
GIGA-GY írta: Szeasztok! Tudnátok jó TV szerelőt ajánlani telefonszámmal? Van egy Phillips TV-m és van a kép tetején egy 2-3cm vastag fekete csík miután már "bemelegedett", vagy van amikor nem is jön be a kép csak fekete. A készülék kb. 20 éves és egyszer volt javítva.
Köszönöm TV szerelőt is tudok neked mondani, ha gondolod privátban megírom a nevét, telefonszámát. De egyébként ezt magad is lehet hogy meg tudod javítani, ha van egy pákád. A táp környékén lévő összes kondenzátort forraszd ki, egy lapra rajzold le hogy melyiket honnan szedted ki, aztán a kondikat vidd el egy elektronikai alkatrész boltba és mond meg hogy ezek helyett szeretnél újjakat. Azokat hazaviszed, beforrasztod és nem lesz ott a csík.
Sőt, ha gondolod hozd be hozzánk a suliba (Wesselényi Miklós SzKI), és gyakszin megcsináljuk neked. Azt hiszem a sulinak csak az alkatrészek árák kell kifizetned.
|
vas. okt. 15, 2006 9:25 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> az az érzésem én tartom el a tranzisztor gyárat.
Alt. 1:
Vegyel egybol egy egesz csovel es akkor nem kell
hetente boltba menni tranyoert.
Alt. 2:
Keresd meg hogy miert szall el, mert biztos oka
van...
En ugyan nem ertek hozza, de hallottam mar olyat
hivatasos TV szerelotol hogy kiszaradt elko miatt
szallt el rendszeresen a tranyo. Esetleg nezd meg
szkoppal a vezerlo jelet...
|
vas. okt. 15, 2006 9:04 |
|
|
Mócsing
platina tag
Csatlakozott: csüt. ápr. 28, 2005 18:58 Hozzászólások: 935 Tartózkodási hely: Ajka
|
Szervusztok.
Bajban vagyok a Videoton 70 centis TV-nkel . A táp tranzisztort hetente kell cserélnem . Eredetileg S2000 volt benne . A boltos mindig BU 4508 AX-et ad helyette . Imáron nagyon tele a hócipőm , az az érzésem én tartom el a tranzisztor gyárat . Lehet hogy a boltos összejátszik velük ?
Ha van valakinek ötlete , ossza meg velem , mert már nagyon útálom .
|
vas. okt. 15, 2006 6:53 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Gafly írta: > szerintem ez a kis kockaalakú izé kattog. Mi ez? Kockaalaku kattogos ize )))
|
szomb. okt. 14, 2006 19:07 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> szerintem ez a kis kockaalakú izé kattog. Mi ez?
Kockaalaku kattogos ize )))
|
szomb. okt. 14, 2006 17:59 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Hát elég nehéz megmondani a kattogás helyét, de ha jól hallgatóztam, akkor a 230V-nál van egy kis kockaalakú valami, ebből megy egy vezeték a képcső hátára, szerintem ez a kis kockaalakú izé kattog. Mi ez?
|
szomb. okt. 14, 2006 16:16 |
|
|
Rang3r
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. nov. 12, 2005 12:27 Hozzászólások: 52 Tartózkodási hely: Arad
|
siraly12 írta: Új fejlemények vannak. Méregettem egy kicsit, és találtam egy rossz ellenállást is, miután kicseréltem, néztem nagyot. Mort ott tartok, hogy az a hiba ami volt, vagyis kattog. Tehát a táp félig feléled, kap kakót a vezérlés.
Mitől kattog?
Figyeld meg, hogy merrol jon a kattogas, es a kornyeken nezd at a felvezetoket: tranzisztorok, diodak. Megeshet, hogy az egyiken van egy repedes, ahol mar nincs rendes kontkatus, de az ott levo 300-400 voltos feszultseg ivet huz. Szerintem ne feltetlenul a tap -ban keresd a hibat, ha van stand-by, akkor az a resz rendben van.
Es meg egy jotanacs, nem feltetlenul a mostani esettel kapcsolatban.
Ha gyanakszol egy kondira, akar elko, akar nano- vagy picofarados kondi, akkor ne meregess semmit, dobd ki a fenebe, mert sokszor megesik, hogy megmarad a kapacitasa, csak eppen nem mukodik. Amugysem olyan dragak, inkabb legy biztos a dolgodban. Foleg, ha taprol vagy BU kornyekerol van szo.
|
szomb. okt. 14, 2006 15:08 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Új fejlemények vannak. Méregettem egy kicsit, és találtam egy rossz ellenállást is, miután kicseréltem, néztem nagyot. Mort ott tartok, hogy az a hiba ami volt, vagyis kattog. Tehát a táp félig feléled, kap kakót a vezérlés.
Mitől kattog?
|
szomb. okt. 14, 2006 13:54 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Gafly írta: > Némi fejlemény. Bedugtam az imént, és egy > ellenállás szó szerint izzani, szikrázni > kezdett benne. A tépegység tranzisztoránál > van. Szerintem holnap veszek belevaló > elkókat+tranyót és azzl kipróbálom. > > Valami tanács ezzel kapcsolatban?
Szerintem plusszban meg szedd ki a fontosabb alkatreszeket es tedd bele egy zacskoba. Imadni fognak majd amikor a szerelonek odaadod hogy ezek mind jok es csak a kiszaradt kondit kell kicsereleni kizarolag 105 fokosra hiszen ebbol all a TV szerelo tudomany. Esetleg elmondhatod hogy te mar tulajdonkeppen a nagyjat meg is csinaltad.....
Vettem elkókat, fetet, ellenállást, minden benne van a tv-ben, de nem hajlandó semmi életjelet adni.
Szerk: A táp ic-t is cseréltem.
|
szomb. okt. 14, 2006 12:29 |
|
|
Chain
arany tag
|
Hi!
Érdekes módon Nekem is hasonló problémám van mint "GIGA-GY" kollegánknak.
Tudnátok megbízható nem drága szerelőt ajánlani ??
Nekem nagyon fontos lenne!!!
Köszönöm!
|
szomb. okt. 14, 2006 10:13 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> Némi fejlemény. Bedugtam az imént, és egy
> ellenállás szó szerint izzani, szikrázni
> kezdett benne. A tépegység tranzisztoránál
> van. Szerintem holnap veszek belevaló
> elkókat+tranyót és azzl kipróbálom.
>
> Valami tanács ezzel kapcsolatban?
Szerintem plusszban meg szedd ki a fontosabb
alkatreszeket es tedd bele egy zacskoba.
Imadni fognak majd amikor a szerelonek
odaadod hogy ezek mind jok es csak a kiszaradt
kondit kell kicsereleni kizarolag 105 fokosra
hiszen ebbol all a TV szerelo tudomany.
Esetleg elmondhatod hogy te mar tulajdonkeppen
a nagyjat meg is csinaltad.....
|
csüt. okt. 12, 2006 20:25 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Némi fejlemény. Bedugtam az imént, és egy ellenállás szó szerint izzani, szikrázni kezdett benne. A tépegység tranzisztoránál van. Szerintem holnap veszek belevaló elkókat+tranyót és azzl kipróbálom.
Valami tanács ezzel kapcsolatban?
Ja és kösz az eddigi segítséget.
|
csüt. okt. 12, 2006 20:02 |
|
|
siraly12
arany tag
|
Ros-Co. írta: Nem mérni, cserélni. Az ESR-t is mérted?
Lehet hogy a kisfesz. panelon is van 1-2 önfűtő-tönkretevő alkatrész.
Azt elfelejtettem az elején leírni, hogy kb 1 hónapja néha pattant egyet a kép és a hang, hátha ez segít, és ráismer valaki a hibára.
|
csüt. okt. 12, 2006 19:39 |
|
|
GIGA-GY
vas-tag
|
Szeasztok!
Tudnátok jó TV szerelőt ajánlani telefonszámmal?
Van egy Phillips TV-m és van a kép tetején egy 2-3cm vastag fekete csík miután már "bemelegedett", vagy van amikor nem is jön be a kép csak fekete. A készülék kb. 20 éves és egyszer volt javítva.
Köszönöm
|
csüt. okt. 12, 2006 18:47 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Nem mérni, cserélni. Az ESR-t is mérted?
Lehet hogy a kisfesz. panelon is van 1-2 önfűtő-tönkretevő alkatrész.
|
csüt. okt. 12, 2006 18:10 |
|
|