Szerző |
Üzenet |
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
utini írta: villany írta: Helló mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szomszéd srác adott egy régi vinyót (SEAGATE ST38421A (8.4GB)), hogy nézzem meg neki mert egyszerűen nem tudja használni. Beraktam a gépembe csak zene volt rajta, amikor a zenéket beolvastattam ***amp-al a felénél leállt. Próbáltam formázni, el is kezdte de a végén kiírta, hogy a formázás nem sikerült. Nem tudok vele mit csinálni. Állítólag egyszer leesett valahonnan... Lehet, hogy szektorhibás?
Segítségeteket előre is köszönöm. Nem szektorhibás, csak leszakadt a feje.... Jobb kézzel óvatosan kihúzod a házból, finom mozdulatokkal elviszed az ablakhoz, azt szépen lassan kinyitod, és amikor egy általad nem kedvelt élőlény jár az utcán, célzottan felé irányítva nagy erőbehatással felé lendíted...
ÖööVIGYAZTAM! ...... hööööö suuuuu Paff
|
szer. dec. 27, 2006 22:53 |
|
|
cyberbull
arany tag
|
cyberbull írta: Lossfer írta: Sajnos most nem tudom kiszedni a házból , de emlékszem a matricára: a tápcsatitól legtávolabbin jumper: Master, slave társaságában ue + az egyel beljebb lévőn is jumper: Master egyedül a kábelen SZVSZ igaza volt annak a szakinak aki azt mondta neked hogy a fenntiek ellenére elég 1 jumper a legszélére. Nálam is így megy: csak 1 jumper a legtávolabbi helyen, egyedüliként a kábel végén és tökéletesen üzemel Csak 1 jumpert kaptam asszem, de ha csak ez a gond küldök egy nagy piros zsákkal. Annyi a lényeg hogy ha egyedül van akkor min ATA100-as kábel végén legyen. 1 jumper a tápcsatitól legtávolabbi helyen és mennie kell. Köcce a tippet holnap megnézem, de ez akadt ha igy jumperolom...részletesen 1 másik topicban fejtetem ki...cime: hibás lenne a vinyom?
Pfuh gázos config. Elvileg 2 jumper kellene a Samsung vinyora, mégis 1-et küldtek vele. Ezzel az 1-el is megy végülis. Nagy nehezen elindult, és most megy. Aszem a táppal lehetet gond.
Vinyó master, dvd író a secondaryn master... gép nem megy
vinyo master, dvd író slave ...megy!!!!
Ide kábelcsere...Vinyó master, dvd író a secondaryn master... gép nem megy
nah... vinyo master, dvd író lecsatol teljesen.....megy!!!
Aszem itt volt szerencsém...másik tápcsatira dugtam rá
1 tyukbélre kötötem a vinyot, és a dvd írót, 1 helyről kapták az áramot.
Vinyo master, dvd író sencodary master és megy!!!
Utolagos kérdés....az áramot szolgáltató kábelek közt is kell valami különbséget tenni, melyikre dughatom rá?
(bár én inkább arra tipelnék h a táp rossz, kérlek erősítsetek meg!)
|
szer. dec. 27, 2006 22:33 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
villany írta: Helló mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szomszéd srác adott egy régi vinyót (SEAGATE ST38421A (8.4GB)), hogy nézzem meg neki mert egyszerűen nem tudja használni. Beraktam a gépembe csak zene volt rajta, amikor a zenéket beolvastattam ***amp-al a felénél leállt. Próbáltam formázni, el is kezdte de a végén kiírta, hogy a formázás nem sikerült. Nem tudok vele mit csinálni. Állítólag egyszer leesett valahonnan... Lehet, hogy szektorhibás?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Nem szektorhibás, csak leszakadt a feje.... Jobb kézzel óvatosan kihúzod a házból, finom mozdulatokkal elviszed az ablakhoz, azt szépen lassan kinyitod, és amikor egy általad nem kedvelt élőlény jár az utcán, célzottan felé irányítva nagy erőbehatással felé lendíted...
|
szer. dec. 27, 2006 21:55 |
|
|
villany
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 07, 2005 21:06 Hozzászólások: 61 Tartózkodási hely: A számítógép előtt
|
Helló mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Szomszéd srác adott egy régi vinyót (SEAGATE ST38421A (8.4GB)), hogy nézzem meg neki mert egyszerűen nem tudja használni. Beraktam a gépembe csak zene volt rajta, amikor a zenéket beolvastattam ***amp-al a felénél leállt. Próbáltam formázni, el is kezdte de a végén kiírta, hogy a formázás nem sikerült. Nem tudok vele mit csinálni. Állítólag egyszer leesett valahonnan... Lehet, hogy szektorhibás?
Segítségeteket előre is köszönöm.
|
szer. dec. 27, 2006 19:12 |
|
|
cyberbull
arany tag
|
Lossfer írta: Sajnos most nem tudom kiszedni a házból , de emlékszem a matricára: a tápcsatitól legtávolabbin jumper: Master, slave társaságában ue + az egyel beljebb lévőn is jumper: Master egyedül a kábelen SZVSZ igaza volt annak a szakinak aki azt mondta neked hogy a fenntiek ellenére elég 1 jumper a legszélére. Nálam is így megy: csak 1 jumper a legtávolabbi helyen, egyedüliként a kábel végén és tökéletesen üzemel Csak 1 jumpert kaptam asszem, de ha csak ez a gond küldök egy nagy piros zsákkal. Annyi a lényeg hogy ha egyedül van akkor min ATA100-as kábel végén legyen. 1 jumper a tápcsatitól legtávolabbi helyen és mennie kell.
Köcce a tippet holnap megnézem, de ez akadt ha igy jumperolom...részletesen 1 másik topicban fejtetem ki...cime: hibás lenne a vinyom?
|
pén. dec. 22, 2006 21:42 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3127 Tartózkodási hely: A véka segge alatt.
|
Sajnos most nem tudom kiszedni a házból , de emlékszem a matricára:
a tápcsatitól legtávolabbin jumper: Master, slave társaságában
ue + az egyel beljebb lévőn is jumper: Master egyedül a kábelen
SZVSZ igaza volt annak a szakinak aki azt mondta neked hogy a
fenntiek ellenére elég 1 jumper a legszélére.
Nálam is így megy: csak 1 jumper a legtávolabbi helyen, egyedüliként
a kábel végén és tökéletesen üzemel
Csak 1 jumpert kaptam asszem, de ha csak ez a gond küldök egy
nagy piros zsákkal.
Annyi a lényeg hogy ha egyedül van akkor min ATA100-as kábel végén
legyen. 1 jumper a tápcsatitól legtávolabbi helyen és mennie kell.
|
pén. dec. 22, 2006 21:08 |
|
|
cyberbull
arany tag
|
Lossfer írta: A 80as Sams Patamon a tápcsatitól legtávolabbi jumper lefedve master-t, mindegyik jumperless slave-t eredményez. Könnyű megjegyezni. Remélem a 250esen is megtartották eme jó szokásukat. Tényleg mennyire melegszik/hangos a drive? Gyors? Mennyire vagy vele megelégedve?
Nem az enyém, a melegedést még nem néztem, de elég halk az biztos!
bár az én fülem a régi katogos vinyokhoz szokot
Nemtom nekem minden vinyo hangossá válik 1 idő után, de miért???...
ÁHh most az izgat jobban h kinek hogy van jumperolva a vinyo.
Lossfer neked a vinyo házán mennyi jumperrel jelölték be a master vinyot?
|
pén. dec. 22, 2006 20:59 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
A 80as Sams Patamon a tápcsatitól legtávolabbi jumper lefedve
master-t, mindegyik jumperless slave-t eredményez.
Könnyű megjegyezni. Remélem a 250esen is megtartották eme jó
szokásukat.
Tényleg mennyire melegszik/hangos a drive?
Gyors? Mennyire vagy vele megelégedve?
|
pén. dec. 22, 2006 20:52 |
|
|
cyberbull
arany tag
|
250 Gb-os PATA-s Samsung vinyó másoknak hány jumperrel megyeget masterként, és eredetileg is csak 1 jumpert küldtek nektek is???
|
pén. dec. 22, 2006 20:37 |
|
|
trippla
arany tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 05, 2004 19:35 Hozzászólások: 159 Tartózkodási hely: Pápa, Sopron
|
Hy
Olyan gondom lenne, hogy van egy IDE-s 120 Gb-s winyóm, de ha elindítok róla valamit egy pillanatra lefagy a gép és újraindul. Egy másik gépben is próbáltam a winyót de ott működött, Ebbe a gépbe is raktam másikat de az is működött. Szektorhiba keresést még nem tudtam végrehajtani rajt, mert az illetékes gépen úgy is újraindul.
Ja a rendszer SATAson van azzal minden rendben.
Mi lehet a hiba okozója?
|
szomb. dec. 16, 2006 11:30 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Nem biztos, hogy nyerő, ha csinálod. Legfeljaebb elvész az egész, vagy megzuhanhat az új gép. Jobb ha segítenek.
Idézet: Ez az NTFS,meg a FAT32 valami prog?
Ezért nem javaslom. Ezek különben a fájlok tárolási, elhelyezési rendszerére utalnak. Bővebbet a NET-en találsz.
A tömörített fájlokat (mp3, mpg stb) érdemben nem lehet tovább tömöríteni.
|
szomb. dec. 16, 2006 10:21 |
|
|
princzeZ
vas-tag
|
Köszönöm
Tényleg nem igazán értek hozzá,valószinű fogok szólni vki hozzáértőnek,de ha jól értem,akkor :
-régi gépből vinyó ki
-másik géppe be,jumperolni fordítva
-adatot másolni slave-s vinyóról masterosra
Ha ilyen egyszerű,azt én is megtudnám csinálni,de ha kell valamit állítgatni,meg különféle gyorsbillentyűket használni,akkor már nem biztos.
Ez az NTFS,meg a FAT32 valami prog?
Ha esetleg tömöríteném az adatokat rarral,és kiírnám cdre?
Mondjuk 100 mega tömörítve mekkora helyet foglal?
..és ha filmről van szó,kicsomagolva nem "töredezik" szét? (nézhető marad?)
Jó lenne ha saját magam meg tudnám csinálni..
|
szomb. dec. 16, 2006 9:02 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
A kerdesbol kiolvashato hogy nem nagyon ert hozza az uriember,
ezert inkabb kerjen meg vkit, hogy segitsen.
Bar meglehetosen egyszeru a muvelet.
Regi gep (vloszinu win98) fat32 vinyojat aramtalanitott gepbol
kiszedni, majd uj gepbe slave -kent berakni.
NTFS latni fat32, adatokat atmasol.
Inkabb megkerni vki hozaertobbet kornyezet.
|
pén. dec. 15, 2006 19:49 |
|
|
princzeZ
vas-tag
|
ha esetleg nem megoldható az átszerelés..
nem tudom,hogy át lehet-e szerelni.ebből a réginek mondható gépből át lehet?
Hálózattal hogyan tudom?
Az átmásolás tök jól hangzik..
nem hiszem el,hogy 2006ban nem lehet ilyet megoldani
most le kell lépnem,de holnap nézem a választ-köszönöm
|
pén. dec. 15, 2006 19:43 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
A kérdés nem egészen egyértelmű.
Vagy átmásolod hálózattal, vagy kiszeded a merevlemezt, és átrakod. Így is lehet másolni, vagy bent hagyod az új gépben, és onnan használod.
|
pén. dec. 15, 2006 19:22 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Átmásolod?
-----
Üdv!
CyberDragon
|
pén. dec. 15, 2006 19:02 |
|
|
princzeZ
vas-tag
|
Hello !
Olyan kérdésem lenne,hogy
van egy régi gépem sok gigányi anyaggal ..kb 50-60(filmek,zenék,stb). PentiumIII 127ram 633Mhz
Van egy másik gép-ez jóval komolyabb-amire át szeretném tenni az adatokat
Milyen megoldás lehetséges
|
pén. dec. 15, 2006 18:57 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
A HD Sentinel úgy emléxem, kiírja, hogy még hány napot működőképes a vinyó.
|
pén. dec. 15, 2006 12:51 |
|
|
Anubis_9
arany tag
|
Re: Élettartam
utini írta: Anubis_9 írta: Hello! Azt szeretném kérdezni, nem tudja-e valaki, mi annak a programnak a neve, amelyik "megjósolja", megbecsüli, mennyi a várható hátralévő élettartama egy winchesternek Az utóbbi időben gyanúsan kezd viselkedni a vinyóm... Köszi! Nostradamus v2.0 Komolyba fordulva: ActiveSmart vagy HD Sentinel, de szerintem az Everest is tudja.
Köszi! A HD Sentinel 1.4-et már fel is passzintottam a gépre...
|
pén. dec. 15, 2006 12:48 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Re: Élettartam
Anubis_9 írta: Hello! Azt szeretném kérdezni, nem tudja-e valaki, mi annak a programnak a neve, amelyik "megjósolja", megbecsüli, mennyi a várható hátralévő élettartama egy winchesternek Az utóbbi időben gyanúsan kezd viselkedni a vinyóm... Köszi!
Nostradamus v2.0
Komolyba fordulva: ActiveSmart vagy HD Sentinel, de szerintem az Everest is tudja.
|
pén. dec. 15, 2006 7:56 |
|
|
Anubis_9
arany tag
|
Élettartam
Hello!
Azt szeretném kérdezni, nem tudja-e valaki, mi annak a programnak a neve, amelyik "megjósolja", megbecsüli, mennyi a várható hátralévő élettartama egy winchesternek Az utóbbi időben gyanúsan kezd viselkedni a vinyóm...
Köszi!
|
pén. dec. 15, 2006 7:09 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
A GetDataBack programot ajánlom, nekem eddig mindig működött.
-----
Üdv!
CyberDragon
|
csüt. dec. 14, 2006 19:24 |
|
|
lacca
vas-tag
|
Hali! lenne egy kérdésem. A gépemben egy samsunk 160-as és egy maxtor 40-es winyó van! Az op. rendeszer az 160-ason volt ezen belül is egy 40 gb-os partíción. Mikor telepítettem újra az op.rendszert véletlenül kitöröltem a maxtor 40-es vinyó partícióját a samsung-é helyett! utánna visszahoztam , de csak formázással engedi megnyitni. még nem formáztam le, tehát mit tegyek, mert nagyon fontos adatok voltak rajta, hivatalos okmányok stb.. tehát nagyon fontosak. Vissza lehet valahogy hozni a rajta lévő adatokat! lécci ha valaki tudja kérem írja meg. köszönöm
|
csüt. dec. 14, 2006 17:54 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
A lényeg,hogy ha a hardvert nem ismeri a soft,márpedig csak igen-igen felületesen ismeri fel:ált.a proci és az alaplapi chip hőmérséklete jó mert ez többnyire ez többnyire az alaplapból veszi(de ez is fals,mert nem egyezik a BIOS-sal-ami uu. hazug lehet) de mi van lemezekkel ha,az alaplap hazudik egy soft a hibákkal és kerekítésekkel együtt még űbereli.-erre,mondtam régebben más topicban:kézrátét az nem hazud,ha éget akkor meleg ill.a hőmérőzés behajolva,amikor hátulról igen támadhatóvá válik az ember..
|
kedd dec. 12, 2006 21:42 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Hááát...
Nem lettem okosabb.
De türelemmel várok, hátha valaki megtalálja a lényeget.
|
kedd dec. 12, 2006 21:24 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Alpvetően nem ez a baj,mert ez mindegyik tudja;Laci_Lprobémája ua. lehet mint az enyém a Hdd hőmérőt hol,ill. mi alapján méri nálalm pl.Raid0.
Mit mér és hol?
|
kedd dec. 12, 2006 21:09 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
MotherboardMonitor 5
Úgy tudom már nem fejlesztik, de régebbi alaplapokhoz még jó lehet. Nekem mér alaplap+CPU+HDD hőmérsékletet és ventillátor rpm-et.
-----
Üdv!
CyberDragon
|
kedd dec. 12, 2006 20:51 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
By Laci_L:
Idézet: a Temp 1, 2, 3 értékeket hol méri? Mert erre sem találtam infót.
Alu-Fölű és a Közepibe... -Átlag
avagy mésge gy progi a Paraszvakításra... Néhány Asusos lapot mér,(valahogy) Abitoasakat nem,MSI-ból 2-3 igen a többit nem...igen lapkafüggő a támogatottság...
Kinek jó
|
kedd dec. 12, 2006 20:07 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
INFO ful,Get config, Linkre katt, Reggel, belep, majd megint a
linkre katt,
Csak azert irtam az ujra a linkre kattot mert en siman belepes utan nem
talaltam sehol azt az oldalt ahonnan ki lehet valasztani az
alaplapot. Igy siman beleptem, es ujra katt a linkre mert az
ujjonnan felbukkano ablakban is bejelentkezik, mint itt a termen.
Trukkos. No es akkor ott kivalasztod a nagyobb adatbazist es
onnantol egyertelmu, gyarto,tipus stb...
majd a vegen egy kodot ad amelyet be kell irni a speedfanba, ennyi.
Egyebkent a tobbi resze nekem sem teljesen vilagos.
Csak haver gepehez akartam leszedni a progit, 5000rpm-en
zugott a ventije, gondoltam lejjebb veszem. Nem sikerult.
Atneztem a helpet , a config resznel kivalasztottam
a megfelelo erzekelot a dividert felesre allitottam, elol
a szazalekot 60-ra de semmi.
Allitolag itt kell allitani a lenyeget:
Configure/Advanced felso legordulobol a megfelelo fan erzekelo
nalam a winbond chip es akkor a help alapjan kell ugyeskedni a div-ekkel
|
kedd dec. 12, 2006 15:51 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Lossfer írta: A progiban van lehetőség egy bizonyos alaplaphoz tartozo beallitas letoltesere. Valamelyik fulon.
Nézegettem, de nem találtam. Nekem különben működik.
Az légyszi mondd meg, hogy a Temp 1, 2, 3 értékeket hol méri? Mert erre sem találtam infót.
|
kedd dec. 12, 2006 10:57 |
|
|
Lossfer
gyémánt tag
|
A progiban van lehetőség egy bizonyos alaplaphoz tartozo
beallitas letoltesere. Valamelyik fulon.
|
hétf. dec. 11, 2006 16:49 |
|
|
johnnybgoode
vas-tag
|
SMART
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a Speedfan nem írja ki a winyóim SMART értékeit.
Átraktam őket másik gépbe: ott simán látszik ugyanazzal a Speedfannal minden. (legújabb Speedfan verzióm van, az IDE vezérlőmet támogatja.)
Az alaplapom: GA-7N400L.
A BIOS-ben már próbáltam ENABLED és DISABLED SMARTtal is, de semmi.
Mitől függhet még ez? Biztos vmilyen szoftveres probléma van. De nem tudok rájönni, hiába kerestem a neten is.
Köszi a segítséget
|
hétf. dec. 11, 2006 16:15 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
www.microsoft.com
msdownloads.netacademia.net
lehet a deszkáddal van a gond. new bios lehet segít.
|
csüt. dec. 07, 2006 15:46 |
|
|
JL666
ezüst tag
|
Re: Segítsetek KÉRLEK
Tibee írta: Vettem egy 250-es Maxtort,de nem ismer fel belőle csak 134-et.Elég idegesítő a dolog.A BIOS-ban 251-et ír,de a Windows-ba már csak 134-et lát.Van még bent 2 40-es Maxtor,azért írom ide,mert nem tudom hogy van-e valami jelentősége.Segítsetek légyszíves,mert ha 134 Gb elég lenne akkor akkora vinyót vettem volna.
Hello, nekem is ez a problémám. De én egyből SP2-t raktam fel és így se m ismeri fel 250 gigásnak, csak 139 gigának.
Mit tegyek?
Ezt a Hotfix-et honnan lehet letölteni?
Fontos lenne!
Köszi
|
csüt. dec. 07, 2006 7:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
sutszi írta: Nálam a notiba a CPU hőméréskletét képtelen vagyok megállapítani. Az EVEREST olyan baromságokat ír ki, hogy esek le a székről...pedig minden okés elvileg... Notiban a MobileMeter-t kell kirpóbálni. Akkora, mint egy vírus, de okos kis jószág.
Üdv!
|
kedd dec. 05, 2006 11:21 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Akkor nincs más hátra, máris hívom Muldert !
|
kedd dec. 05, 2006 10:28 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Nem, a rendszer vinyót nem piszkáltam.
|
kedd dec. 05, 2006 10:19 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Esetleg nem az a gond, hogy a csere alkalmával megváltozik a lapozófájl helye, és ettől seggre ül ?
|
kedd dec. 05, 2006 7:54 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
sutszi írta: Újabb X-aktával lettünk gazdagabbak...
Azt hiszem igen. E pillanatban 18 és 21 fokot mutat. Megjavult volna?
|
hétf. dec. 04, 2006 22:26 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Én is erre gondoltam. Próbaképpen visszaszereltem, és nincs hiba. így marad!!
A másik a hőmérsékletet most is rosszul méri. Lehet hogy az nem is most lett rossz, csak nem figyeltem rá.
|
vas. dec. 03, 2006 22:30 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom vinyó ügyben. Adott három meghajtó, ebből kettő a gépben van, egy pedig külső usb2-es házban. Probléma egy szál sem, minden szépen működik. Kicseréltem az egyik gépben lévőt a külsővel (a belsők 80, a külső 160 GB). Itt jönnek az érdekes dolgok:
I. A házban maradt vinyó (ami ott is volt, nem nyúltam hozzá) innentől kezdve állandóan 10 fokkal kevesebbnek mutatja magát. Bekapcsoláskor pl. azt mondja hogy 15 fok, pedig az kizárt, mivel a lakás eleve 25. Ez különösebben nem izgat, csak furcsa.
II. A külső házban lévő vinyó most véletlenszerűen hibákat okoz. Az eseménynapló ilyenekkel van tele:
1. Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\D) a lapozási művelet közben.
2. {Nem sikerült a késleltetett írás} A Windows nem tudta menteni a fájl () összes adatát. Az adat elveszett. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja. Próbálja máshova menteni a fájlt.
3. A rendszer nem tudta az átviteli naplóba vinni az adatokat. Lehet, hogy sérülés történhet.
Na, itt ki lehet a hunyó? A külső házzal nem volt baj, a kábelek szintén jók, a vinyók egyébként jól működnek. Próbáltam másik usb vezérlőt is (alaplapi helyett kártya), de ugyanaz a hiba.
|
vas. dec. 03, 2006 20:50 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Chain írta: Mit értesz azalatt , hogy jajgat a deszka ? Tegnap volt mégegy próbálkozásom Windows telepítővel akartam leformázni , de nincs merevlemez üzenetet kaptam. Egyébként már a BIOS sem látja... Kukázzam ??
jajgat: hibát jelez
USB: néha még akkor is látja amikor a bios nem.
|
szer. nov. 29, 2006 18:01 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
cyberbull írta: [Bocs, a kérdést. Most volt időm keresgélni, és rájöttem, hogy önmagában is használható 1 satas vinyó...azért kösz mindent Ha meg elolvastad volna kettőnk válaszát, még keresgélned sem kellett volna.
Üdv!
|
szer. nov. 29, 2006 9:25 |
|
|
Chain
arany tag
|
Mit értesz azalatt , hogy jajgat a deszka ?
Tegnap volt mégegy próbálkozásom Windows telepítővel akartam leformázni , de nincs merevlemez üzenetet kaptam.
Egyébként már a BIOS sem látja...
Kukázzam ??
|
szer. nov. 29, 2006 8:39 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
BIOS-ban a SMART be van kapcsolva? Nem jajgat ilyenkor a deszka?
Próbáld meg USB-s rackben.
|
kedd nov. 28, 2006 20:59 |
|
|
Chain
arany tag
|
Sziasztok!
Kaptam egy 20gb-s Fujitsu winchestert.Amikor beraktam a gépbe először kis chkdisk után bootolt , majd megjelent a Win.Amikor a meghajtóra léptem kiírta , hogy valami adatcserét letilt vagy mi...Gondoltam egyet , hogy megformázom , de ez már nem ment , mert belefagyott . Újraindítás után , ha bekapcsoltam a gépet a bios látta , de a Win már nem is adott neki betűjelet . Fdiskel is megpróbáltam hátha sikerül megformázni és minden happy , de az már nem is érzékelte a merevlemezt...(persze a baró le volt húzva , mindig így csinálom a winyó-próbákat.)
Menthető avagy kuka?
|
kedd nov. 28, 2006 19:20 |
|
|
cyberbull
arany tag
|
cyberbull írta: cyberbull írta: Hy!
Megtudnátok azt mondani,h SATA-s vinyóból ha 1-et veszek, azt tudom használni 1 olyan gépbe, amiben csak ez az 1 vinyo kell?
(Olvastam a RAID módokat, és ahogy láttam azokhoz min. 2 vinyo kell....én nem akarnám ezen megoldásokat választani...én csak úgy akarom használni mint a mostani IDE-re csatolt vinyomat, lehetséges ez?)
Légyszi válaszoljatok még ma este mert holnap késő lesz!!! oopsz...ezt kicsit jól meg aszontam... Venni akartam 1 satas vinyot, és netközelben nem tudtam lenni, ezért írtam h még ma :S Az üzlet meghiusult sajna... De kérdés még mindig foglalkoztat. Valahogy így szolna normálisan: 1 gépbe vennék 1 satas vinyot. Ez az egy lenne benne egyedül, és erre szeretnék telepíteni op. rendsz. lehetséges ez?
Bocs, a kérdést. Most volt időm keresgélni, és rájöttem, hogy önmagában is használható 1 satas vinyó...azért kösz mindent
|
kedd nov. 28, 2006 16:47 |
|
|
cyberbull
arany tag
|
cyberbull írta: Hy!
Megtudnátok azt mondani,h SATA-s vinyóból ha 1-et veszek, azt tudom használni 1 olyan gépbe, amiben csak ez az 1 vinyo kell?
(Olvastam a RAID módokat, és ahogy láttam azokhoz min. 2 vinyo kell....én nem akarnám ezen megoldásokat választani...én csak úgy akarom használni mint a mostani IDE-re csatolt vinyomat, lehetséges ez?)
Légyszi válaszoljatok még ma este mert holnap késő lesz!!!
oopsz...ezt kicsit jól meg aszontam...
Venni akartam 1 satas vinyot, és netközelben nem tudtam lenni, ezért írtam h még ma :S Az üzlet meghiusult sajna...
De kérdés még mindig foglalkoztat. Valahogy így szolna normálisan:
1 gépbe vennék 1 satas vinyot. Ez az egy lenne benne egyedül, és erre szeretnék telepíteni op. rendsz. lehetséges ez?
|
kedd nov. 28, 2006 16:30 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
cyberbull írta: Légyszi válaszoljatok még ma este mert holnap késő lesz!!! Huhhh Lehet. Ahogy McLaca is megírta. Igaz már éjfél után. TargeT írta: Bár kicsit meg vagyok zavarodva, mert hirtelen nem tudom, a telepítőkészlet nem intézi-e el egyúttal. Pl. egy totál új, partíció nélküli vinyóra rátéve és a telepítővel létrehozatva a partíció(ka)t.
Néha ezészen bele tudok keveredni valami blőd ökörségbe. Természetesen az XP telepítőnek el kell intéznie a primary boot partíció aktívra állítását is, hiszen akkor hogyan is lehetne egy zsír új, vagy partíció nélküli vinyóra felpakolni.
Amivel bekavartam hirtelen, az a partíció image áttétele másik vinyó meglévő partíciójára. Ott nem feltétlen van így, kivéve ha van ilyen beállítás, illetve a komlett lemezklónozás.
|
szomb. nov. 25, 2006 8:59 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Lehetséges. Bár nem mindig egyszerű.
Üdv!
|
szomb. nov. 25, 2006 0:58 |
|
|