Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 19:38

Hozzászólás a témához  [ 1824 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Következő
*A MAGYARÍTÁS TITKAI* - Nokia BB5 online firmware frissítés 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Arthuro_Adam írta:
És ezt honnan látják, hogy meg lett változtatva? Ez is annyira látványos, mint egy alvázszám átütés kocsin? :D
Ottan figyel az IMEI címkén, az IMEI szám alatt, CODE: 0XXXXXX formátumban. Ahol X= tesztszőleges egész szám.

Te nyertél :)

pén. dec. 15, 2006 22:36
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Arthuro_Adam írta:
És ezt honnan látják, hogy meg lett változtatva? Ez is annyira látványos, mint egy alvázszám átütés kocsin? :D
Ottan figyel az IMEI címkén, az IMEI szám alatt, CODE: 0XXXXXX formátumban. Ahol X= tesztszőleges egész szám.

pén. dec. 15, 2006 21:55
vas-tag

Hozzászólás 
Arthuro_Adam írta:
Czumy írta:
sharpsa írta:
Egy kis érdekesség azoknak, akiknek a Product Code szerint nem magyar a készülék:

http://www.symbian-freak.com/forum/view ... 394a4802d1

Itt található egy béta progi, amellyel átírható a code és lentebb a kívánt kódok listája. Ezután lehet frissíteni a telót úgy, hogy a magyar is maradjon.
Gugli barátunkkal találtam rá... :D

Mindenkinek sok sikert hozzá, nekem sikeres volt a műtét!

Azt azért tegyük hozzá, hogy egy ilyen bavatkozás után ugrik a garancia (ha volt rá Hivatalos Nokia Garancia egyáltalán...)!

Talán az imei szám alapján kideríthető, hogy melyik országba került eladásra, na meg elvileg a code-ot ki is lehet olvasni, bár nekem ezzel a béta progival csak beírni sikerült. De ennyi pont elég volt. :lol:

pén. dec. 15, 2006 21:51
vas-tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
sharpsa írta:
Egy kis érdekesség azoknak, akiknek a Product Code szerint nem magyar a készülék:

Itt található egy béta progi, amellyel átírható a code és lentebb a kívánt kódok listája. Ezután lehet frissíteni a telót úgy, hogy a magyar is maradjon.

Azt azért tegyük hozzá, hogy egy ilyen bavatkozás után ugrik a garancia (ha volt rá Hivatalos Nokia Garancia egyáltalán...)!

Nyilván nekem nem már volt...

pén. dec. 15, 2006 21:48
Moderátor

Hozzászólás 
Czumy írta:
Hümm...

Ha lett volna rá itthoni gari, akkor magyar Product Code-s lett volna, nem kellett volna átírni ;)

pén. dec. 15, 2006 21:42
arany tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
sharpsa írta:

pén. dec. 15, 2006 21:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
sharpsa írta:

pén. dec. 15, 2006 21:34
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 

pén. dec. 15, 2006 0:08
arany tag

Hozzászólás 
Bocsi én írtam el . Én is ismerem . Tényleg jó csóka . Ott imei számot ellenőriztettem csak a szegedit kérdeztem először , nem hallott még ilyet felhívja pestet , tartom a vonalat és hallom hogy mondják neki hogy nem csinálhatja meg csak pénzért ... (ha garanciába megcsinálná akkor utólag neki kellene kifizetni :lol: -mondja a szegedi )Elég rossz hangulatban voltam és a sok telefonálgatás után a kecsóit fel sem hívtam már ...

szomb. dec. 02, 2006 8:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
charlie856 írta:
Ez tuti így volt , hogy megmondta hogy magyar a teló két nokia szervizbe is : kecskemét , szeged . És nem volt hajlandó magyar nyelvűt rárakni . én lettem volna a legboldogabb , ha rárakja ...

Ejnye!
A kecskeméti Nokiás srácot ismerem. (Úgy -ahogy). Rendes csóka.
Ha nem csinálta meg neked, annak komoly oka lehetett.

pén. dec. 01, 2006 23:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
ASIC6, ASIC11 imre módosítás még sehol.
És mutathatnátok pl. 2600-t, 1600-t, amin ugyanez sikerült, amikor még egy sima soft frissítés is CS-esre vágja.

MotoHacker írta:
Nemtudom _pont_ a motorola telefonokhoz milyen komoly közöm lenne éppenséggel...
De ha már lenne is esetleg,valószínű érteném (az alapvető) különbséget az automatikus nyelvkiválasztás mint "kényelmi" funkció,illetve a sim product code-hoz kötése (mint elég fájdalmas korlátozás) közt.

Tényleg nem érted. Abban a telefonban nem volt lehetőség nyelv beállításra. Amit a SIMhez ő maga kitalált, azt kellett használni.
Kínos, ha külföldön vagy és ottani kártyát használnál a környező országokban, mert ha mondjuk szerbre állítja a telefont és nem lehet visszaállítani, az elég fájdalmas "kényelmi" funkció...

pén. dec. 01, 2006 23:00
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
A DCT4-re már régóta van megoldás,csak kicsit "húzós" pénz.
Sajnos nem :(

JAF box-szal szoftveresen lehet IMEI-t cserélni, pár perc alatt, szinte bármelyik modellnél.
Egyetlen fillér kifizetése nélkül...

Nem örülök neki, nem is vagyok hajlandó csinálni...

pén. dec. 01, 2006 20:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
kerelyfe:Ott a pont,a sok rizsa közt,N70-nél valószinűtlen,merthogy BB5.
A DCT4-re már régóta van megoldás,csak kicsit "húzós" pénz.

pén. dec. 01, 2006 20:35
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
ON témát légyszi!

Csatlakoznék én is Macikához.
Ha jól emlékszem nem az OFF TOPIC címet adtam ennek a szerencsétlennek, mert nekem valami firmware, OTA, meg frissítés szavak rémlenek...
Kérném szépen a témába vágó hozzászólásokkal folytatni!
Nem érdekel, hogy ki kezdte, ki vágott vissza és hogy ki kinek a mamáját szidta!
Köszönöm!

pén. dec. 01, 2006 20:26
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
...vannak itt moderátorok is ,mint látod leginkább ők is beszállnak a dilibe.
Ne kezd megint a kötözködést, mert kiraklak!

ON témát légyszi!

pén. dec. 01, 2006 20:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Másik ház,átütött imei...előfordul,még "bontatlan" telókkal is.Persze csak nálunk.

BB5?
Mutass egyet! Könnyítek, DCT4.

pén. dec. 01, 2006 19:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bár én kezdtem volna az offtopic hajtépést itt _is_...hamut szórnék a fejemre azonnal!
De ez a mobilfórum lassan inkább valami gumiszobára hasonlít.Néha kicsit bejövök pattogni :wink: úgyis mindegy,offtopic és habzószáj mindenütt a napirend. :roll:

pén. dec. 01, 2006 19:20
platina tag

Hozzászólás 
szerintem inkább állj le és csak témában szólj hozzá, az már bőven elég!!!

pén. dec. 01, 2006 18:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hanky:ne haragudj,látod oldalak óta megy a dili,vannak itt moderátorok is ,mint látod leginkább ők is beszállnak a dilibe.Ez egy ilyen fórum,megértlek,hogy nem tetszik.Én lebontatnám a terminállal együtt,mert nem fehér embernek való a szinvonal...

pén. dec. 01, 2006 18:52
platina tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Másik ház,átütött imei...előfordul,még "bontatlan" telókkal is.Persze csak nálunk.

T68m-et is nyugodtan lehet törölni,úgy mindenestül a fórumról,velem együtt.Ha már jáccunk,jáccunk nagyban.

Nemtudom _pont_ a motorola telefonokhoz milyen komoly közöm lenne éppenséggel...
De ha már lenne is esetleg,valószínű érteném (az alapvető) különbséget az automatikus nyelvkiválasztás mint "kényelmi" funkció,illetve a sim product code-hoz kötése (mint elég fájdalmas korlátozás) közt.

T68m mióta is véded a nokiját? Vagy engem igyekszel felhományosítani? Ezesetben ne erőlködj feleslegesen..
Ki is mondta,és hol,hogy a product code jelenlegi formában "szivatás"? Az már annál inkább,hogy nem választhatok tetszőleges nyelve(ke)t,ha frissítek.

A 0*-ról és társairól talán annyit,majd ha lesz bármi alap erre a szövegre akkor nyugodtan,addig csak önmagát minősíti vele az ember...
Mint észrevettem a nokijás vitában is T68 kartárs kezd itt kicsit "bepörögni"...
Javaslom szerényen:egy,esetleg 2 hónap kijózanító kitiltás talán jót tenne neki,hogy ne keverjen ide fűt,fát,ovodát,lámpát,processzort,kisiskolát..tolnát baranyát..

srácok!

húzzatok már el innen a pics*ba vitatkozni meg rikácsolni!!!! én azért irogatok meg olvasgatok itt, mert nagyon szeretem a mobilos témákat, és őszintén szólva kurv*ra nem vagyok kíváncsi erre a kb 6 éves értelmi szintet elérő baromságra!
legyetk olyan kedvesek csináljátok ezt ott, ahol nem zavarjátok ezzel más emberek hobbiját, kellemes időtöltését, stb!

pén. dec. 01, 2006 18:40
gyémánt tag

Hozzászólás 

T68m-et is nyugodtan lehet törölni,úgy mindenestül a fórumról,velem együtt.Ha már jáccunk,jáccunk nagyban.

T68m mióta is véded a nokiját? Vagy engem igyekszel felhományosítani? Ezesetben ne erőlködj feleslegesen..
Ki is mondta,és hol,hogy a product code jelenlegi formában "szivatás"? Az már annál inkább,hogy nem választhatok tetszőleges nyelve(ke)t,ha frissítek.

A 0*-ról és társairól talán annyit,majd ha lesz bármi alap erre a szövegre akkor nyugodtan,addig csak önmagát minősíti vele az ember...
Mint észrevettem a nokijás vitában is T68 kartárs kezd itt kicsit "bepörögni"...
Javaslom szerényen:egy,esetleg 2 hónap kijózanító kitiltás talán jót tenne neki,hogy ne keverjen ide fűt,fát,ovodát,lámpát,processzort,kisiskolát..tolnát baranyát..

pén. dec. 01, 2006 18:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
aki a pr.code-hoz tartozó ini fájl segítsége által automatikusan megkapja a telefon beolvasásakor az adott munkadarabhoz tartozó korrekt fájlokat.

azt hiszem ugyanazt írtuk! ;-)

pén. dec. 01, 2006 13:16
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
MotoHacker írta:
Ébreggyünk már föl,majd pont egy géjesem depó lesz aki origi magyar telót kap külön a nokiától

Én géesembótbul (csak a hangsúly miatt), vettem N73-t 2 év magyar nokia garival (imei, pr. code leellenőrizve nokiaüzletben IS!) És hidd el megérte. :wink:

Szerimtem is . Általában nincs ezekkel gond. Az enyémmel sem hisz a garanci áll ...

pén. dec. 01, 2006 10:14
arany tag

Hozzászólás 
A telefont egyértelműen beazonositották két nokia szervizben imei alapján hogy gyári magyar független és garanciás. Product code alapján meg nem ? Akkor hogy van ez ?

pén. dec. 01, 2006 10:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Ébreggyünk már föl,majd pont egy géjesem depó lesz aki origi magyar telót kap külön a nokiától

Én géesembótbul (csak a hangsúly miatt), vettem N73-t 2 év magyar nokia garival (imei, pr. code leellenőrizve nokiaüzletben IS!) És hidd el megérte. :wink:

pén. dec. 01, 2006 10:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
A product code a modellen belüli egyértelmű azonosításra szolgál, elsősorban a szervizes munkáját könnyítve, aki a pr.code-hoz tartozó ini fájl segítsége által automatikusan megkapja a telefon beolvasásakor az adott munkadarabhoz tartozó korrekt fájlokat.

@Motohacker

"...azt meg még (hálaégnek) nem találták ki,hogy a sim-et nyelvhez(mindeféle piackódhoz) kötik...

Jópofa ezt éppen Tőled olvasni. Ugyanis pont Motorola volt az egyetlen telefon, amiből olyan verziót is fogtam a kezemben, ami a behelyezett SIMhez maga találta ki a nyelvet és a menüjéből a nyelv menüpont nemes egyszerűséggel hiányzott ;)

pén. dec. 01, 2006 1:57
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
MH kedvéért:

a product kódot nem szívatásból találta ki a Nokian, hanem azért, mert a különböző helyekre szánt modellek közt kismértékű eltérések lehetnek, amik szoftverinkompatibillitáshoz vezethetnek. Ezért érthető, sőt jó dologhoz, hogy az adott telefonhoz csak a hozzávaló programot lehet feltölteni.

pén. dec. 01, 2006 0:39
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hála Istennek MH is idetalált észt osztani 0*-val.

* = tudással! :D

Mondd, MH! Sikerült már megtalálnod azt a lámpácskát az elektromos műveknél, ami kigyullad ha valakinek megpróbál vezérlő jelet tenni az erősáramú hálózatra? :wink:

persze, tudjuk, te a '70-'80-as években maszk szinten négybites mikrovezérlőt?processzort? terveztél a MEV-ben...

annyira jó lenne, ha 1x az életben valamit már látnék tőled! Akárcsak egy egyszerű pdu konverter (amit nem máshonnan másolnál ide)

na, mind1, jó, hogy itt vagy, remélem sokáig maradsz! :twisted:

ez a hsz törölhető, MH hozzászólásával együtt! :wink:

pén. dec. 01, 2006 0:29
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ébreggyünk már föl,majd pont egy géjesem depó lesz aki origi magyar telót kap külön a nokiától...díszcsomagba esetleg hajlongó fehérruhás szállítók hozzák ki...ehh...plusz csodálkoznék ha nem lenne a szolgáltatóknak valami monopol-féltitkos-záradékos "kikötésük" erre eleve..
Szerencsére a nyelv csak a gagyibéláknak lényeges,eredeti angol szoftból sokkal normálisabb verziók elérhetőek,azt meg még (hálaégnek) nem találták ki,hogy a sim-et nyelvhez(mindeféle piackódhoz) kötik...de eljöhet még ez az idő is..:(
Érdekes a számítástechnikában csak visszafelé szorult a szoftverlízing,másolásvédelem,és minden egyéb szemétség..itt meg mintha egyre jobban teret nyerne,főleg mifelénk:(

pén. dec. 01, 2006 0:16
Moderátor

Hozzászólás 
Macika írta:
Akksi alatt, IMEI-címkén, 7jegyű szám, általában 0-val kezdődik (CODE: 0XXXXXX).

SEMMILYEN személyes dolgot nem tartalmaz, az ÖSSZES azonos piacra készült készülék AZONOS Product Code-ot tartalmaz.

(Tehát az összes magyar piacra készült, gyári független, Nokia által forgalomba hozott FEKETE 6233-as CODE: 0532184 pl.)
Közben megkaptam privátban a CODE-ot és - mint gondoltam - nem magyar a Code.
Legalábbis nem szerepel a magyarok között (ami 6 vagy 7 fajta van).
Mostmár érdekelne az IMEI is, mi lehet, mert arról meg mindent meg lehet tudni a készülékről.

csüt. nov. 30, 2006 23:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezennel én befejeztem... Nem is vártam mást tőled, szánt szándékkal mellébeszélsz. Nem gondoltam volna, hogy életemben találkozom olyan emberrel, akivel még vitatkozni sem lehet. :roll:

csüt. nov. 30, 2006 23:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Ha kérhetném, kicsit kevesebb személyes vonatkozást az érvelésben a másik félrõl és több észérvet.

Köszönettel...

"Most õszintén... Hány éves vagy?"
"de te folyamatosan a saját hülyeségedet fújod"
"gusztustalan mocskolódással tudsz visszavágni"
"mert undorító és nem emberi gondolkodásmódod."
"gyûlölködjél, mint egy idegbeteg"
"hanem egész egyszerûen hülyék, ahogy említettem, pszichiátriai esetek."
"fikázódsz egy 12 éves sértett kiskölyök szintjén"
"úgy álltál hozzá, mintha egy kalap sz*rt kellene fogdosnod"
" infantilis, bugyuta és alaptalan megjegyzéseidtõl megkímélhetnéd "
by Al Bundy

Bocs, Macika! Kitől is kérsz kevesebb személyes vonatkozást? ;-)

MÁS, miután Al Bundy
""A Nokia telefonok többsége nem éppen az normális összerakottságukról híresek",
"Én elismerem, hogy a Nokia telefonoknak vannak elég súlyos hibáik, pl. a legnagyobb, hogy képesek hihetetlenül pocsék szofttal piacra dobálni felsõkategóriás készülékeket. "
"Több esetben jóval többet kérnek el értük, mint amennyi valójában reális lenne"

tette ezeket a kijelentéseket, és mint nokija készülékek alapos ismerője, ezt el is fogadjuk tőle, akkor "tessék értelmes ember módjára ÉRVELNI" és felhozni valami pozitívumot, mert Al Bundynak csak annyi sikerült, hogy elfut a kvék1 rajta... :lol:

csüt. nov. 30, 2006 23:30
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Nem szívesen írom le, de egyetértek Al Bundy-val.
Mostanában mintha kicsit elmenne a ló...

Ha kérhetném, kicsit kevesebb személyes vonatkozást az érvelésben a másik félről és több észérvet.

Köszönettel...

csüt. nov. 30, 2006 18:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
...

most arra gondolsz, elfogadható érv a nokija telefonok mellett, minden hibájuk ellenére, hogy "ezen a kis készüléken úgy fut a PC-s Quake1 egy emulátorral, mint pár évvel ez elõtt a számítógépemen"?!

Mert akkor meghajlok nagyságod előtt, ez tényleg komoly, nem 12 éves szintű vélemény! Tud futni! Nahát, mik vannak! A kvék? De tényleg? Azta! Tuti venni fogok egyet, nem érdekel mennyibe kerül, hányszor fagy le, stb. A lényeg, hogy a kvék1 fusson rajta!

Megjegyzem a kvék1 10éves...

csüt. nov. 30, 2006 18:05
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Al Bundy írta:
Én elismerem, hogy a Nokia telefonoknak vannak elég súlyos hibáik, pl. a legnagyobb, hogy képesek hihetetlenül pocsék szofttal piacra dobálni felsőkategóriás készülékeket. DE: Ennek ellenére meg fogom őket venni a jövőben is,

na, erről beszéltem. Hogy ki is a csőlátó....
A többi már csak ócska magyarázat (saját magad előtt is), hogy miért veszel mégis gumiipari terméket.

(a 12 éves gyermek szintű beírásokat (ami jelzőt elfogadok), a ti, hasonlóan 12 éves nokijaimádatú gügyögésetek váltja ki.)

Most őszintén... Hány éves vagy? Mert, hogy egy felnőtt ember gondolkodásmódjáról olyan messze állsz, hogy az leírhatatlan... Még életemben nem találkoztam olyan emberrel, akivel nem lehet értelmesen beszélgetni. Eddig mindenki ki tudott préselni magából 1-2 érvet, vagy bármi értelmes magyarázatot, de te folyamatosan a saját hülyeségedet fújod, mindenfaja alátámasztás nélkül. Az nem ócska magyarázat, amit írtam, hanem a színtiszta valóság, de te erre képtelen vagy értetten reagálni, ráadásul újra és újra csak ezzel a gusztustalan mocskolódással tudsz visszavágni, ráadásul olyan stílusban, mint egy kisisten, akinek minden szava szent és sérthetetlen. Gondolkodj már el egy kicsit, mert undorító és nem emberi gondolkodásmódod. Ja, hogy ezen nem is szeretnél változtatni? Akkor gyerünk, fröcsögj otthon magadban, dobáld darts-al a Nokia telefonokról készült fotókat, gyűlölködjél, mint egy idegbeteg, csak ismerd el végre, hogy EZ CSAK A TE VÉLEMÉNYED, és lehet más megvilágításból is nézni a dolgokat, ha akarja az ember. Azt is fogadd el, hogy neked ilyen szempontok a fontosak, másnak olyanok. És ha mindenáron kötekedni akarsz, akkor ne idézz be egy hozzászólásból két mondatot és kezd el a saját beteges felfogásoddal értelmezni, hanem tessék értelmes ember módjára ÉRVELNI, és pl. az én hozzászólásom többi mondatát valami kézzel fogható dologgal megcáfolni! Ja, hogy azért kezdtél el ismét ok nélkül fikázódni, mert azokra nem sikerült reagálni? Hát, gratulálok... Tényleg így kell viselkednie egy felnőtt embernek...

csüt. nov. 30, 2006 17:58
Moderátor

Hozzászólás 
Akksi alatt, IMEI-címkén, 7jegyű szám, általában 0-val kezdődik (CODE: 0XXXXXX).

SEMMILYEN személyes dolgot nem tartalmaz, az ÖSSZES azonos piacra készült készülék AZONOS Product Code-ot tartalmaz.

(Tehát az összes magyar piacra készült, gyári független, Nokia által forgalomba hozott FEKETE 6233-as CODE: 0532184 pl.)

csüt. nov. 30, 2006 17:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atos írta:
Emlékeim szerint el sem indul a frissítés amíg nincs a seggébe dugva a 220.

Elindul, legalábbis N70 és 3250 igen.

csüt. nov. 30, 2006 17:46
arany tag

Hozzászólás 
Ez tuti így volt , hogy megmondta hogy magyar a teló két nokia szervizbe is : kecskemét , szeged . És nem volt hajlandó magyar nyelvűt rárakni . én lettem volna a legboldogabb , ha rárakja ...

csüt. nov. 30, 2006 17:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Én elismerem, hogy a Nokia telefonoknak vannak elég súlyos hibáik, pl. a legnagyobb, hogy képesek hihetetlenül pocsék szofttal piacra dobálni felsõkategóriás készülékeket. DE: Ennek ellenére meg fogom õket venni a jövõben is,

na, erről beszéltem. Hogy ki is a csőlátó....
A többi már csak ócska magyarázat (saját magad előtt is), hogy miért veszel mégis gumiipari terméket.

(a 12 éves gyermek szintű beírásokat (ami jelzőt elfogadok), a ti, hasonlóan 12 éves nokijaimádatú gügyögésetek váltja ki.)

csüt. nov. 30, 2006 17:32
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
charlie856 írta:
Vettem egy N70-et újjat gyári függetlent magayar 2 év garosat direkt !
Erre nem volt benne a magyar nyelv (másik csoport volt !).
Sebaj ! Telefon a Nokia szervizbe : be is azonosítja a telefont hogy tényleg új magyar garos . Viszont nem áll módjában nyelvet rakni rá csak aszem 6+áfáért! Na ja mondom akkor hogy fagy a telo , új szoft kellene . Re : csak a rajta levő nyelvet rakhatja vissza ! Ez szép ...
Azóta megoldódott , de ,ha tudom akkor itthon megpróbáltam volna elméletileg a magyar ment volna rá ha jólértem ...?!
Na, itt valami sunnyantás van.
Mégpedig.

Ha beazonosítja a humanoid IMEI alapján a telót, akkor a box is annak látja és már pakolja is rá a magyar nyelvű szoftot minden külső beavatkozás nélkül!
A 6e + ÁFA-t akkor számol(hat)ják fel, a Product Code szerint (is) külföldi a teló. Egyéb esetben NEM!

NEM IGAZ, nem mondanak olyat, hogy csak a rajta lévő nyelveket rakhatják vissza!!!

Ha beviszel egy bármilyen Nokiát, nem nézik meg (BE SE KAPCSOLJÁK!!!!), hogy milyen nyelvek vannak rajta.
Rárakják a box-ra, az kiolvassa a Product Code-ot és már megy is rá a telefon HW-ének megfelelő nyelvi csomag.

Szóval a történet sántítós, ha megmondod a teló Product Code-ját, akkor tudok bővebben is segíteni...

csüt. nov. 30, 2006 17:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én a helyedben tisztáznám ezt még most, mert ha később netán komolyabb baja lesz a telcsinek, akkor ez elég körülményes módja a gari érvényesítésének.

csüt. nov. 30, 2006 16:33
arany tag

Hozzászólás 
A gsmdepo a Nokiától szerezte be (szerintük ) és egy kis utánajárással meg is oldották a deposok garba. Csak ez olyan mintha nem is nokia garos telom lenne...

csüt. nov. 30, 2006 16:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
De miért nem kérdezel rá pl. a gsmdepo-nál, ahol vetted? Mert ha ők tényleg hivatalos úton szerezték be, akkor ők a ludasak.

csüt. nov. 30, 2006 16:13
arany tag

Hozzászólás 
a gubanc szerintem ,hogy vagy igy jött a nokiátol vagy valaki belepiszkált útközben . mivel a nokia a kereskdőit (aki adhat magyar garos gyári független készüléket ) nem tartja nyilván , így nehéz számon kérni ,hogy ki hibázott ... (de én szívtam az tuti)

csüt. nov. 30, 2006 16:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
itt elfogultságról a nokija hívők esetében lehet beszélni, akik képtelenek észrevenni kedvenc márkájuk hibáit

Ezek az emberek nem "nokija hívők", hanem egész egyszerűen hülyék, ahogy említettem, pszichiátriai esetek. És ennek köze nincs sem a Nokiához, sem semmi máshoz, pusztán ahhoz a tényhez, hogy képtelenek meglátni a másik oldalban azt a minimális pozitívumot, ami bárki számára egyértelmű. Egy kicsit szélsőséges példa a politikából: Ha a bal oldal egyik nap elkezdene aranytömböket osztogatni, egy szélső-jobbos szemében az is csak és kizálólag sz*r lehetne, sőt, főbenjáró bűn, hogy mi az, hogy neki egy ILYEN párt aranytömböt akar adni.
Ha én, mint nagy "Nokia-fan" minden további nélkül le tudom írni, és elismerem, hogy "A Nokia telefonok többsége nem éppen az normális összerakottságukról híresek", vagy "Több esetben jóval többet kérnek el értük, mint amennyi valójában reális lenne", vagy hogy "A méregdrága N93 a kalap sz*r, mert még egy alsó-középkategóriás SE is leveri fotózásban", akkor szerintem ezt bárki meg tudja tenni. Én nem szeretem az SE telefonokat, de képes vagyok arra, hogy elismerjem, hogy igenis vannak igen kiemelkedő pozitívumai, pl. a fényképezés, zenelejátszás terén, amiben fényévekkel a Nokia előtt van. (De neked az már hatalmas szentségsértés lenne, ha bármit is meg kellene dicsérned, aminek köze van a Nokiához, sőt, minden egyes topicban ocsmány módon, és sokszor teljesen alaptalanul fikázódsz egy 12 éves sértett kiskölyök szintjén.) Ismétlem: Én elismerem, hogy a Nokia telefonoknak vannak elég súlyos hibáik, pl. a legnagyobb, hogy képesek hihetetlenül pocsék szofttal piacra dobálni felsőkategóriás készülékeket. DE: Ennek ellenére meg fogom őket venni a jövőben is, és ez nem azért történik, mert szerelmes vagyok a Nokiába, hanem azért, mert semelyik másik gyártó nem tud az én igényeimnek megfelelő telefont mutatni, ami versenybe szállhatna most pl. az N70-emmel, vagy anno a 6600-ámmal. (Csak egy példát említsek: Nekem, mint technika mániás embernek hihetetlen látni, hogy ezen a kis készüléken úgy fut a PC-s Quake1 egy emulátorral, mint pár évvel ez előtt a számítógépemen. Ezt semelyik SE nem tudná nekem produkálni, és ha tetszik, ha nem, a Symbian és az S60-as UI igenis egy elég kiemelkedő dolog annak, aki ki tudja és ki is akarja használni. És hiába a nagy SE a szuper kamerájával, ha egyszer közel nem tudja nekem azt a széleskörű felhasználási lehetőségeket biztosítani, mint egy S60-as Nokia. De ha nem is akarod meglátni benne az értéket, akkor nem is fogod. Ha meg életedben nem használtad 1-2 napnál tovább, és akkor is úgy álltál hozzá, mintha egy kalap sz*rt kellene fogdosnod, akkor ez biztosan így fog maradni. Ez eddig oké is lenne, mert a te dolgod. De az infantilis, bugyuta és alaptalan megjegyzéseidtől megkímélhetnéd azokat, akik nálad jóval magasabb szinten ismerik ezeket a készülékeket, mondjuk úgy, hogy napi szinten használják.)

csüt. nov. 30, 2006 16:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
De valami gubancnak csak kell lennie :?

csüt. nov. 30, 2006 15:29
arany tag

Hozzászólás 
a Nokia az imei számból mgállapította hogy Magyar a telefon magyar garral... akkor szerintem kötelesek magyar nyelvel adni .

csüt. nov. 30, 2006 15:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
charlie856 írta:
Na ja mondom akkor hogy fagy a telo , új szoft kellene . Re : csak a rajta levő nyelvet rakhatja vissza ! Ez szép ...

2év világgaros a telefonod. Ezért bárhol beviheted szervizbe, de azt a nyelvi csomagot fogják rárakni, amivel eredetileg kjött a gyárból. Mivel ez a telefon valószínűleg nem magyar piacra készült, így nincs benne magyar. Ha szeretnél, akkor a fent említett árért megoldja a szerviz.

csüt. nov. 30, 2006 15:03
arany tag

Hozzászólás 
www.gsmdepo.hu

csüt. nov. 30, 2006 14:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
charlie856 írta:
Vettem egy N70-et újjat gyári függetlent magayar 2 év garosat direkt !
Erre nem volt benne a magyar nyelv (másik csoport volt !).
Sebaj ! Telefon a Nokia szervizbe : be is azonosítja a telefont hogy tényleg új magyar garos . Viszont nem áll módjában nyelvet rakni rá csak aszem 6+áfáért! Na ja mondom akkor hogy fagy a telo , új szoft kellene . Re : csak a rajta levő nyelvet rakhatja vissza ! Ez szép ...
Azóta megoldódott , de ,ha tudom akkor itthon megpróbáltam volna elméletileg a magyar ment volna rá ha jólértem ...?!

Hol vetted (bolt neve, weboldalának címe)???

csüt. nov. 30, 2006 14:49
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1824 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 37  Következő