Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 12:27

Hozzászólás a témához  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Következő
Nokia 8800 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
És akkor végülis mi a tuning lényege, ha tényleg működik?

kedd dec. 05, 2006 1:39
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Nos, kiderítettem, ki írta a beidézett - így önmagában meglehetősen pontatlan - szöveget.
Kiderült, hogy jól ismerjük egymást, na meg az is, hogy ő nem pont ezt írta, ami itt van.
Mellesleg amúgy meg ölég magasan űzi a fizika témáját (nem akarom megsérteni, hogy a doktori címe mellett hány és milyen titulusa van, így nem részletezném), emiatt próbált meg laikusoknak is érthető példákkal szolgálni. Emiatt lett az egész - általam kicikizett - dolog belőle.

Szóval kicsit jereváni rádió-jellegű a dolog.

A hír igaz, csak nem Moszkvában, hanem Vlagyivosztokban, nem Ladákat, hanem Moszkvicsokat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. :)

A nevezett úriember VALÓBAN foglalkozik 8800-s készülékek készenléti idejének meghosszabbításával, mégpedig igen jó hatásfokkal, erről tudtam is.

Csak némileg máshogy, mint ahogy ezek a mondatok sugallták.
Kicsit komolyabb szinten...

Mellesleg ha az én feladatom lett volna, hogy elmagyarázzam egy laikusnak, mi módon és mit csinálok, valószínűleg én is hasonló módszerhez folyamodtam volna.

Csak így kiragadva az összefüggésből és nem ismerve a köretet, nagyon hülyén jött ki...

hétf. dec. 04, 2006 18:15
Moderátor

Hozzászólás 
SilentKiller írta:
Hmm... érdekes ez a tunning, de én azért kihagyom :-)

Szépnek nagyon szép! Én a privát használatban pompásan megfelelő K800i mellé vettem, amit már fél éve használok és totál megvagyok vele elégedve. Üzleti hívások miatt kellett a 8800 SE, néha egy-két sms, szóval nekem biztosan nem kell okostelefon meg ilyesmi. Ismeritek Hodlint, ahogy neki is, nekem is fontos a megjelenéshez (én egy másik szektorban dolgozom) ezért is választottam egy masszív, stílusos telefont aminek értéke lesz (hívhatjátok akár presztízsnek is) a jövőben is. Nekem fontos, hogy mivel telefonálok, mivel írok és milyen órám van. Nem kérkedek vele, nem tartozom "trendi" csoportokhoz és nem nézem le ha valakinek ha xy tipusú autója, órája, tolla van de nem esek hanyatt mert valaki tud venni valami bazi drága dolgot.

Hangsúlyozom, hogy ettől nem lettem faxább csávó vagy nem pattant több szőke rám valamelyik plázában... :oops:
Nincs is ezzel gond, vannak olyan munkakörök, amikor az alap a 200e Ft-os öltöny, a 10+ millás autó és az arany Doxa. Ebben nincs kivetnivaló. Ha valaki megengedheti magának, úgy hogy minden nap a tükörbe tud nézni. Szerintem.

Ám sajnos a 8800 - Nokia által be nem ismert - gyári hibái ettől még nagyon bosszantóak...

hétf. dec. 04, 2006 8:00
platina tag

Hozzászólás 
Hmm... érdekes ez a tunning, de én azért kihagyom :-)

Szépnek nagyon szép! Én a privát használatban pompásan megfelelő K800i mellé vettem, amit már fél éve használok és totál megvagyok vele elégedve. Üzleti hívások miatt kellett a 8800 SE, néha egy-két sms, szóval nekem biztosan nem kell okostelefon meg ilyesmi. Ismeritek Hodlint, ahogy neki is, nekem is fontos a megjelenéshez (én egy másik szektorban dolgozom) ezért is választottam egy masszív, stílusos telefont aminek értéke lesz (hívhatjátok akár presztízsnek is) a jövőben is. Nekem fontos, hogy mivel telefonálok, mivel írok és milyen órám van. Nem kérkedek vele, nem tartozom "trendi" csoportokhoz és nem nézem le ha valakinek ha xy tipusú autója, órája, tolla van de nem esek hanyatt mert valaki tud venni valami bazi drága dolgot.

Hangsúlyozom, hogy ettől nem lettem faxább csávó vagy nem pattant több szőke rám valamelyik plázában... :oops:

hétf. dec. 04, 2006 7:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
loller :)

Vajon az új akksi mihez kell? Az új BIOShoz?

hétf. dec. 04, 2006 0:51
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Babarnew írta:
sziasztok, csak érdekességképpen (emailban kaptam miután érdeklődtem utána, nevet stb szándékosan nem írok mert nem reklámozni szeretném...) :
" 8800 "tuningolása" a telefonok akkumulátor töltöttségi szintjének a
mérésén alapszik. Jelenleg a Li-s aksik esetében a telefonok szoftverikusan érzékelik(mérik),hogy az akkumulátor mikor éri el a nominális feszültségét, ami a 8800 esetében 3,6 V. Amikor az aksi ezt a feszültséget eléri, akkor az sw leállítja a töltést. A problémát talán a gépkocsik akkumulátorával tudnám szemléltetni. Amikor a gk aksiját annak idején feltöltöttük 12V-ra (úgy 5-6óra) után még rajtahagytuk a töltőn un "csepptöltésre", hogy az aksi a kapacitása maximumát elérje.Ezt a fogalmazzunk továbbra is csepptöltésképp a telefonoknál nem engedélyezett, ami azt jelenti, hogy a telefonoknál az sw nem engedi az akkumlátornak csak cca a 70%-s kihasználtságát. A másik probléma maga az akkumulátor, amiben van 2 áramkör is, illetve nem
lehet tudni hogy az aksi mikori gyártású. A Li-s akkumulátorok "halála" az
ha valahol áll. Ilyenkor képes úgynevezett mélyalvásba mátmenni, ahonnan kihozni nagyon nehéz. Az állástól függően az akkumulátor kapacitása "beszűkül".Az aksira az van írva hogy up to 600 mA. Ebbe nagyon sok minden belefér.Az akkumulátor másik problémája ha a telefon használata során nem engedjük teljesen lemerülni és csak utána tölteni akkor az akkumulátorokban található áramkörök "megjegyzik" a szokásos alsó szintű töltöttséget (káros akkumulátor memória) ami tovább szűkíti az akkumulátor kapacitását, vagyis a telefonnál mind a beszélgetési, mind pedig a készenléti időt. (Gyakorlatilag a 8800 esetében a telefon legjobb esetben is a kapacitása 50%-t használja ki ). A tuningnak az a lényege, hogy az sw nem állítja le a töltést az akkumulátor 70%-s töltöttségénél, időhöz kötöm az aksitöltést
(72 óra). Ez azt jelenti, hogy annak ellenére ,hogy az sw jelzi azt
hogy akkumlátor fel van töltve, a töltőáramot nem állítja le .(folytatódik
a csepptöltés). Igy meg lehet nyerni az aksikapacitás 30-50%-t ami a
beszélgetési időt növeli cca 60%-l a készenléti időt pedig cca 40%-l,
de két napot ( a beszélgetési idő függvényében )mindenképp ki kell bírnia a 8800 silvernek.
Hozzáteszem, hogy nem minden silvernél érdemes a tuningot végrehajtani.Vannak jól sikerült darabok, (8800 generáció függő).Csak
azoknál a silvereknél szoktam javasolni, ahol a beszélgetési idő lemegy úgy 20 percre, és egy nap alatt akár 2x is aksit kell cserélni.Kihangsúlyozom,nem minden eseben javaslom a telefon szakzsargonnal élve un "tuningolását", és általában csak ismerősöknek szoktam megcsinálni, mert ez cca 3-3,5 óra munka. A telefon "BIOS"-ba szoktam beírni azokat a programutasításokat amivel az eredmény elérhető. A tuningolást megelőz egy telefon teljes átvizsgálás, sw frissítés, és feltétlenül szükségede lesz egy új akkumulátorra is."

üdv B
Hogy ez mekkora baromság!!!!!!!!!! Édesistenem......

1. Az autóakku ólomakku. Ez meg Li-ion technológiás. NINCS csepptöltés.
(Az autóakkut mellesleg nem 12 V-ra, hanem 14 V közelébe töltik fel...)

2. NEM IGAZ, hogy 70%-ig engedi csak feltölteni a vezérlőelektronika az akksit.

3. szoftverikusan
Ezen még most is röhögök! :)))))

4. "A másik probléma maga az akkumulátor, amiben van 2 áramkör is"
És ez miért is probléma????

5. A Li-ion akksinak NEM halála az állás, a gyárból 60-70%-os töltéssel jönnek ki, ez (mivel minimális az önkisülése) legalább 1,5 évre elegendő, hogy ne érje el a mélykisülést.

6. Egyre több Akksira van ráírva a gyártási idő (az SE akksijaira szinte mindre).

7. "Az állástól függően az akkumulátor kapacitása "beszűkül"
...
Az akkumulátor másik problémája ha a telefon használata során nem engedjük teljesen lemerülni és csak utána tölteni akkor az akkumulátorokban található áramkörök "megjegyzik" a szokásos alsó szintű töltöttséget (káros akkumulátor memória) ami tovább szűkíti az akkumulátor kapacitását, vagyis a telefonnál mind a beszélgetési, mind pedig a készenléti időt."
Ez a legnagyobb marhaság, mert ezek az NiCd, NiMH akksira jellemzőek, de az utóbbira már kevésbé.
A Li-ion akksira meg egyáltalán nem!!!!!!!

8. "A tuningnak az a lényege, hogy az sw nem állítja le a töltést az akkumulátor 70%-s töltöttségénél, időhöz kötöm az aksitöltést "
Jaja, és el is b.ssza az akksit rövid távon, ahogy az kell...

9. "...folytatódik a csepptöltés...'
A Li-ionnál nem lehetséges (a korábban - tévesen - említett elektronika miatt) a csepptőltés.

10. "Igy meg lehet nyerni az aksikapacitás 30-50%-t ami a
de két napot ( a beszélgetési idő függvényében )mindenképp ki kell bírnia a 8800 silvernek."
Ez is marhaság, nemcsak fizikából idióta az illető, hanem matematikából is. :)

11. "Hozzáteszem, hogy nem minden silvernél érdemes a tuningot végrehajtani."
Persze. Amelyiknél nem jött be, ott nem érdemes. Nem ő tehet róla, hogy marhaságot írt, hanem a telefon a hibás (ami igaz is, de MINDEGYIK!)

12. "A telefon "BIOS"-ba szoktam beírni azokat a programutasításokat amivel az eredmény elérhető. A tuningolást megelőz egy telefon teljes átvizsgálás, sw frissítés, és feltétlenül szükségede lesz egy új akkumulátorra is.""

Az egészben ez a legszemtelenebb. Szemenszedett hazugság...
Na meg lehúzás...

Tudod mit? Nem is érdekel, ki írta ezt le...

A 8800-nak BIOS-a... Ez tetszik...

vas. dec. 03, 2006 22:55
arany tag

Hozzászólás 
sziasztok, csak érdekességképpen (emailban kaptam miután érdeklődtem utána, nevet stb szándékosan nem írok mert nem reklámozni szeretném...) :
" 8800 "tuningolása" a telefonok akkumulátor töltöttségi szintjének a
mérésén alapszik. Jelenleg a Li-s aksik esetében a telefonok szoftverikusan érzékelik(mérik),hogy az akkumulátor mikor éri el a nominális feszültségét, ami a 8800 esetében 3,6 V. Amikor az aksi ezt a feszültséget eléri, akkor az sw leállítja a töltést. A problémát talán a gépkocsik akkumulátorával tudnám szemléltetni. Amikor a gk aksiját annak idején feltöltöttük 12V-ra (úgy 5-6óra) után még rajtahagytuk a töltőn un "csepptöltésre", hogy az aksi a kapacitása maximumát elérje.Ezt a fogalmazzunk továbbra is csepptöltésképp a telefonoknál nem engedélyezett, ami azt jelenti, hogy a telefonoknál az sw nem engedi az akkumlátornak csak cca a 70%-s kihasználtságát. A másik probléma maga az akkumulátor, amiben van 2 áramkör is, illetve nem
lehet tudni hogy az aksi mikori gyártású. A Li-s akkumulátorok "halála" az
ha valahol áll. Ilyenkor képes úgynevezett mélyalvásba mátmenni, ahonnan kihozni nagyon nehéz. Az állástól függően az akkumulátor kapacitása "beszűkül".Az aksira az van írva hogy up to 600 mA. Ebbe nagyon sok minden belefér.Az akkumulátor másik problémája ha a telefon használata során nem engedjük teljesen lemerülni és csak utána tölteni akkor az akkumulátorokban található áramkörök "megjegyzik" a szokásos alsó szintű töltöttséget (káros akkumulátor memória) ami tovább szűkíti az akkumulátor kapacitását, vagyis a telefonnál mind a beszélgetési, mind pedig a készenléti időt. (Gyakorlatilag a 8800 esetében a telefon legjobb esetben is a kapacitása 50%-t használja ki ). A tuningnak az a lényege, hogy az sw nem állítja le a töltést az akkumulátor 70%-s töltöttségénél, időhöz kötöm az aksitöltést
(72 óra). Ez azt jelenti, hogy annak ellenére ,hogy az sw jelzi azt
hogy akkumlátor fel van töltve, a töltőáramot nem állítja le .(folytatódik
a csepptöltés). Igy meg lehet nyerni az aksikapacitás 30-50%-t ami a
de két napot ( a beszélgetési idő függvényében )mindenképp ki kell bírnia a 8800 silvernek.
Hozzáteszem, hogy nem minden silvernél érdemes a tuningot végrehajtani.Vannak jól sikerült darabok, (8800 generáció függő).Csak
azoknál a silvereknél szoktam javasolni, ahol a beszélgetési idő lemegy úgy 20 percre, és egy nap alatt akár 2x is aksit kell cserélni.Kihangsúlyozom,nem minden eseben javaslom a telefon szakzsargonnal élve un "tuningolását", és általában csak ismerősöknek szoktam megcsinálni, mert ez cca 3-3,5 óra munka. A telefon "BIOS"-ba szoktam beírni azokat a programutasításokat amivel az eredmény elérhető. A tuningolást megelőz egy telefon teljes átvizsgálás, sw frissítés, és feltétlenül szükségede lesz egy új akkumulátorra is."

üdv B

vas. dec. 03, 2006 21:47
Moderátor

Hozzászólás 
SilentKiller írta:
Sajnálom :evil: már megrendeltem a nagyobb akksit.

Akkor most előveszem az IJ kártyámat... és áldom a K800i-t :wink: ezzel a telóval meg nemtudom mi lesz...
Nagyobb akksit?
Szerencse, hogy az akksi borítása türelmes.
Olyan nagy számot lehet ráírni, amekkorát csak nem szégyellnek.
A forgalmazóknak meg oly mindegy, mi van ráírva.

A K800i jobb vétel, érdekes módon 3G-n használva is hosszabb készenlétet tud, mint 2,5G-n a 8800. Az ára meg majd' a fele...

Egyébként senkinek nem tűnik fel a Nokiánál, hogy a 8800 gyakorlatilag egy 6230i, csak éppen feleannyit bír az akksija???

Na jó, ez utóbbi költői kérdés volt...

Ami a 8800 mellett szól, hogy szép. Legalábbis nekem tetszik.
De nem vennék olyat.

vas. dec. 03, 2006 16:25
platina tag

Hozzászólás 
Sajnálom :evil: már megrendeltem a nagyobb akksit.

Akkor most előveszem az IJ kártyámat... és áldom a K800i-t :wink: ezzel a telóval meg nemtudom mi lesz...

vas. dec. 03, 2006 16:10
Moderátor

Hozzászólás 
SilentKiller írta:
Köszi a válaszokat akksi ügyben :evil: megvettem a Scirocco-t, elég horror rövid a beszélgetési ideje és a készenléti ideje... :? Tegnap említettek, hogy lehet szerezni 1000-1200 mAh akksi-t, úgyhogy érdemes lesz megpróbálni.
Neked is leírom, hogy kizárt dolognak tartom, hogy a Nokia által gyártott és bevizsgált, jó minőségűnél nagyobb energiasűrűségű akkumulátort tudnál kapni, hiszen a mérete adott, annyi helye van, amennyi a telóban van neki, nagyobb nem lehet.

A 8800 úgy rossz sajnos ahogy van, tervezési hibás több ponton is, csak a Nokia sosem ismerte el (szerintem nem is fogja, inkább kiszórja k. drágán presztízstelefonnak, akinek van egy buta telefonra >negyedmillája, az úgysem használni akarja, hanem mutogani, hogy ő a telefon valós értékének a 4-5x-ösét is képes volt kifizetni érte, mert így különleges).

A készülék több ponton is pazarlóan bánik az energiával, végig túl nagy teljesítménnyel megy a végfoka, stb.
Egy lelkes ukrán(?) csapat ezt oldotta meg a Black Editionnel, ott kiküszöbölték a hibák oroszlánrészét, érdekes módon ugyanezzel az akkumulátorral >2x-es készenléti időt tudtak elérni.

Természetesen a Nokia nem ismeri el az eredmények biztokában sem a hibát.

vas. dec. 03, 2006 9:52
arany tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
john30 írta:
Nokai 8800 Scirocco Diamond Edition

1000 darab limitált példány,előjegyzési ára:3450 USD.

Aki ezek után is látni szeretné,itt megteheti:
http://mobbit.info/item/2073

Nem gyenge...

Megfelejték a Sirocco Lamborghini Edition-nel, ebből csak 500 db számozott példány készül és csak a Lamborghini kereskedésekben lehet majd megvenni, gondolom ***** drágán! :D

Kép

http://www.mobilport.hu/?r=8108

Az egyik haveromnak mobilboltja van és ezeket küldték neki nem olyan régen :lol:

Nokia 8800 Gold 24k Edition € 1080
Nokia 8800 Gold 24k Edition in Cavalli Design & Exklusive Box € 1040
Nokia 8800 Gold 24k & Swarovski Design & Exklusive Box € 1 250
Nokia 8800 Gold 24k & Black Mix Cavalli Design & Exklusive Box € 1 440
Nokia 8800 Sirocco 24 K Gold Edition € 1 390

Nokia 8800 Aston Martin V8 Vantage Edition € 1 550
Nokia 8800 Gold Rich & Beautiful 128 Diamonds € 3 400
Nokia 8800 Gold Rich & Beautiful 64 Diamonds € 2 590
Nokia N91 Gold 24K Edition & Exklusive Box € 1080

vas. dec. 03, 2006 8:39
platina tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszokat akksi ügyben :evil: megvettem a Scirocco-t, elég horror rövid a beszélgetési ideje és a készenléti ideje... :? Tegnap említettek, hogy lehet szerezni 1000-1200 mAh akksi-t, úgyhogy érdemes lesz megpróbálni.

vas. dec. 03, 2006 7:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
john30 írta:

Nem gyenge...

Megfelejték a Sirocco Lamborghini Edition-nel, ebből csak 500 db számozott példány készül és csak a Lamborghini kereskedésekben lehet majd megvenni, gondolom ***** drágán! :D

Kép

http://www.mobilport.hu/?r=8108

kedd nov. 28, 2006 18:51
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 

Nem gyenge...

kedd nov. 28, 2006 10:53
platina tag

Hozzászólás 
Kérném a véleményeteket, 8800 és 8800 Scirocco Edition között vacilálok de nem tudom, hogy mekkora a különbség a két telefon között az akkumlátor felhasználásban... ergo mennyit bírnak egy feltöltéssel.

A 8800-ról azt hallottam, hogy lemerülhet akár egy nap alatt is erős használattal. Igaz ez? 8800 SE-nél már javították ezt?

Köszönöm

ui.: sms nudli, viszont van, hogy egy nap 1-1,5 órát beszélek egyfolytában és még erre jön 20-30 perc pluszba

kedd nov. 14, 2006 7:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
jokers5 írta:
Megvan vkinek feltölthető formátumban az old ring csengőhang?
http://g401.uw.hu/Nostalgia.aac

szomb. nov. 11, 2006 19:32
platina tag

Hozzászólás 
Megvan vkinek feltölthető formátumban az old ring csengőhang?

szomb. nov. 11, 2006 14:34
arany tag

Hozzászólás 
Aprón már kapható : "Nokia 8800 Scirocco Edition 2 év Nokia garanciával. Gyárilag kártyafüggetlenül, BH- 801 headsettel, minden gyári tartozékával. 208. 325 Ft + ÁFA = 249. 990 Ft..."

üdv B

hétf. szept. 11, 2006 13:20
Moderátor

Hozzászólás 
PeterAce írta:
Kedves Tiborom már tesztelte is a készüléket.
Elmondása szerint egy "megerőszakolt" silverről van szó: csak a kamera és a beslő memó változott. A nagyobb akksi semmit segít az eredeti betegségen, míg a Blackben igen is jóval többet teljesít.

"vagy 340-ért ukrajnából" - Igen onnan, mivel máshol nem igazán lehet beszerezni! Én magyarítom ezeket, és tudom, hogy 100% telók, és megérik az árukat...

(Ja és a SE-ben nincs micro SD.)
Magyarul a régi, hibás tervezésű 8800-t felcsicsázták és kiadták újként. Ugyanúgy hibásan...
Hurrá...

csüt. szept. 07, 2006 22:42
arany tag

Hozzászólás 
Kedves Tiborom már tesztelte is a készüléket.
Elmondása szerint egy "megerőszakolt" silverről van szó: csak a kamera és a beslő memó változott. A nagyobb akksi semmit segít az eredeti betegségen, míg a Blackben igen is jóval többet teljesít.

"vagy 340-ért ukrajnából" - Igen onnan, mivel máshol nem igazán lehet beszerezni! Én magyarítom ezeket, és tudom, hogy 100% telók, és megérik az árukat...

(Ja és a SE-ben nincs micro SD.)

csüt. szept. 07, 2006 22:33
arany tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
most biztos örül az, aki megvette félkészen 2 kilóért svga kamerával, fix memóriával....

vagy 340-ért ukrajnából :twisted:
hol van DRTIBOREREDETICSAKISBLACKEDITION hogy rácáfoljon :lol: ?

bocsika :oops: B

szer. szept. 06, 2006 13:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
392MHz írta:
blueye írta:
, nem írják naptárba az üzleti időpontokat, hanem a titkárnőjüket hívják fel aki figyelmezteti őket a közelgő találkozóra, stb.

Nem tud Sync ML -t a telefonjuk ???

Ha jól tudom tud. De ez a hozzászólás pont arról szólt, hogy "mást" használnak. És ne gondoljatok idős emberekre, harmincas éveiket tapossák.

szer. szept. 06, 2006 8:37
platina tag

Hozzászólás 
blueye írta:
, nem írják naptárba az üzleti idõpontokat, hanem a titkárnõjüket hívják fel aki figyelmezteti õket a közelgõ találkozóra, stb.

Nem tud Sync ML -t a telefonjuk ???

szer. szept. 06, 2006 8:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
guni. írta:
Most mondjam, hogy nem tudom sajnálni? Szerintem ahhoz hogy megvegyél ennyiért egy ilyen tudásu telefont amúgyis elég immunisnak kell lenni a technológiára, uh szerintem nem fogja érdekelni.

Guni
Pont ezt akartam leírni, hogy aki akkor elpottyantott majd negyedmilliót csak úgy rá, az most is ki fogja adni a majd 300ezret.
Mert megérdemli.
De még mennyire! ;)

Nagyon a magatok oldaláról nézitek a világot.

Több felső vezető ismerősömnek is ilyen van. Ők azok akik már nem "exceleznek" útközben, hanem előre összerakják nekik a tárgyalás anyagát vagy a prezentációt, nem írják naptárba az üzleti időpontokat, hanem a titkárnőjüket hívják fel aki figyelmezteti őket a közelgő találkozóra, stb.

Viszont egyre többször kapják elő fényképezni a telefont (mert csak ez van néluk épp) és nem értik miért nem lehet több képet is tárolni vagy akarják átküldeni nekem a képet BT-n, mert egyre több funkciót használnak, morognak ha a beépített BT kihangosító nekm ismeri fel a telefont, stb.

Nekik tényleg való ez a telefon. Valóban megérdemlik, de nem azért, mertdrága és keveset tud, hanem azért mert pont jó nekik. (Jellemzően eddig 6310(i)-t használtak.)

szer. szept. 06, 2006 7:28
Moderátor

Hozzászólás 
guni. írta:
Most mondjam, hogy nem tudom sajnálni? Szerintem ahhoz hogy megvegyél ennyiért egy ilyen tudásu telefont amúgyis elég immunisnak kell lenni a technológiára, uh szerintem nem fogja érdekelni.

Guni
Pont ezt akartam leírni, hogy aki akkor elpottyantott majd negyedmilliót csak úgy rá, az most is ki fogja adni a majd 300ezret.
Mert megérdemli.
De még mennyire! ;)

szer. szept. 06, 2006 0:28
gyémánt tag

Hozzászólás 

Guni

kedd szept. 05, 2006 21:48
platina tag

Hozzászólás 
most biztos örül az, aki megvette félkészen 2 kilóért svga kamerával, fix memóriával....

kedd szept. 05, 2006 19:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
drrobi írta:
PeterAce!

Lehet valami pontosabbat tudni a teloról? Mikor jelenik meg nálunk és pontosan mennyibe fog kerülni?
Mit jelenthet a Premium User Interface? Esetleg s40 3rd?
Előre is köszi!

http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=100395&ac=2
"A különböző kémfotókon már rengetegszer látott Nokia 8800 Sirocco Edition kapcsán az egyik legfontosabb újdonság, hogy a beépített digitális fényképezőgép felbontása 2 megapixelre növekedett, így a telefonnal akár már 1.600x1.200 képpontos felbontásban is fotózhatunk. Az elkészült fotók és videók egyrészt a 128 MB kapacitású belső memóriában, másrészt a bővítőslotba helyezett miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákon tárolhatók el.

Az alaphelyzetben 107 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 17,5 milliméter vastag (68 köbcentiméter) készülék tömege 128 gramm. A TFT technológiájú kijelző 208x208 pixelt, illetve 262 ezer színárnyalatot tudhat magáénak, az előtte elhelyezett üvegen pedig a gyártó szerint nem látszanak meg a kisebb karcolások.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Sirocco Edition a wireless technológiák közül a GPRS-t, az EDGE-et és a Bluetooth 2.0-t támogatja. A megnövelt akkumulátor kapacitás mellett szólnunk kell még a rozsdamentes acél készülékházról, a Brian Eno által komponált muzsikákról, a sztereó FM rádióról, illetve az 1.000 euró (276.000 forint) körüli kezdőárról."

Angol nyelvű információs oldal: http://europe.nokia.com/A4176228

kedd szept. 05, 2006 18:50
ezüst tag

Hozzászólás 
PeterAce!

Lehet valami pontosabbat tudni a teloról? Mikor jelenik meg nálunk és pontosan mennyibe fog kerülni?
Mit jelenthet a Premium User Interface? Esetleg s40 3rd?
Előre is köszi!

hétf. szept. 04, 2006 23:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Immár hivatalosan is:

Nokia 8800 Sirocco Edition - http://www.nokia.com/A4136001?newsid=1073352

Kép

hétf. szept. 04, 2006 21:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/ne ... 11133.html

Volt már?

Újabb egyedi Nokia 8800 [2006. augusztus 11., péntek 19:18]
írta: alesi
A napokben egy újabb egyedi kialakítású Nokia 8800-s telefon képei kerültek ki az Internetre.
A Sirocco Edition néven emlegetett készülékről csupán néhány apróságot lehet tudni, miszerint kamerája 2 megapixeles lett, új billentyűzetet kapott és kisebb módosításokat hajtottak végre a külsején az eredeti változathoz képest. Az ezüstös és fekete színben pompázó egyedi telefonról egyelőre többet nem lehet tudni, technikai adatai és piaci bevezetése még nem ismert. Az viszont már most nyilvánvalóvá vált, hogy igencsak drága lesz, a különleges kiadású Nokia 8800 mintegy 1100 euróba, azaz megközelítőleg 290 ezer forintba fog kerülni.

pén. aug. 18, 2006 10:02
Moderátor

Hozzászólás 
vzsombor írta:
Sziasztok!

1. A Nyugat Európában vásárolt 8800-kon van magyar nyelv?
2. Itthon rá lehet töltetni hivatalosan?
3. És gsm boltokban, vagy valahol máshol?
4. Hogy tudom ellenőrizni vételkor (laptop nélkül) , hogy eredetileg lockolt volt-e a teló, vagy gyárilag független?
5. Köszi
1. Nincs.
2. Igen, elviszed bármelyik MobilAsk-ba. Ott kevesebb, mint 5e Ft-ért megcsinálják (symbianosoknál jóval többért, de az is megy).
3. Ha meg nem kell a hivatalosság (hisz ugyanazt kapod) elhozod hozzám, vagy valakihez itt a fórumon, aki foglalkozik ilyennel. De viheted sok GSM-üzletbe is, ha jól meggondoltad... :)
4. Sehogy. Megfelelő HW nélkül laptoppal sem. Ellenben, ha elviszed valakihez, aki foglalkozik ilyennel (nem tudom elégszer magamat ajánlani ;)), az meg tudja mondani. Elsősorban a MobilAsk az infoforrás, ha beviszed, ott helyben megnézik Neked IMEI alapján, hogy hová, milyen piacra készült a teló és hogy garis-e még, ill. van (kellene-e legyen) rajta SIM-zár.
5. Nincs mit.

hétf. júl. 17, 2006 11:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A Nyugat Európában vásárolt 8800-kon van magyar nyelv? Itthon rá lehet töltetni hivatalosan? És gsm boltokban, vagy valahol máshol? Hogy tudom ellenőrizni vételkor (laptop nélkül) , hogy eredetileg lockolt volt-e a teló, vagy gyárilag független?
Köszi

hétf. júl. 17, 2006 11:23
ezüst tag

Hozzászólás Black edition hamisitvány
Ma láttam egy igen érdekes 8800 darabot, ami szeintem már ezen a héten mint "black edition" fog megjelenni a kereskedőknél :-) A színe sötétszürke. IMEI száma alapján Vietnámi gyártás amit kambodzsába adtak el. Az IMEI sorozat száma megegyezik az 5 évvel ezelőtt kiadottékkal ( mondjuk ez elvileg lehetséges). A klaviatúra latin/szimbólumok. A hátuljára rá van írva hogy special seria, bár én ezzel a típussal még sehol nem találkoztam. A flipp hátulja durvított, az illesztések cca 0,5 mm-l nagyobbak mint a silveré. Sem a csomagolását, sem pedig a kísérő dokumentációt nem láttam, de semmi köze az eredeti black editionhoz. A ház olyan nyagból van, hogy ha izzadt kézzel megdörzsölöd, akkor befogja a kezed :-)) Na ez az igazi hamisítvány. Jobban mondva akkor lesz az, ha mint Black editiont " akarják eladni.

hétf. jún. 19, 2006 20:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás ujra 8800 black
fiuk hét végén megint külföld. Lehet hogy lesz 2 db black edition, de egy már el van adva előre :-). vagyis marad 1 db. Akit érdekel az dobjon egy emailt.

üdv

doki

pén. jún. 16, 2006 15:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babarnew írta:
Mobilport friss:

" Helyesbítés - mégsincs Nokia 8800 utód

Sajnos nem igazak as hírek, miszerint máris napvilágot látott a Nokia 8800. Egy újabb kínai átverésnek lettünk áldozatai.
(...)

Egy hajszállal gyorsabb voltál! Gratula! :D

doki írta:
Ok utánanézek, de nekem még nem szóltak hogy bármit is tesztelnem kellene, sőt még arról sem hogy ellenőrizzem a tervek EMC vonzatát.
Kissé gyanús, hogy EMC vizsgálat, és audit nélkül már van demó delefon :-))

üdv
doki

Hmm, hol is dolgozol?? :)

szer. jún. 14, 2006 20:46
gyémánt tag

Hozzászólás Re: 8800 tipusai
doki írta:
Fiuk, úgy látszik nem tudtátok, hogy eddig a 8800-nak 11 fajtája jött ki, amiből 10 európában kapható
Silver, Black Gerb, Gold, Gold edition, Gold gerb, Harley D,light blue,Rado edition, silver gerb, white gold, és a black edition.

ebből csak a black edition nincs európában

Üdv
doki

...és ezekről miért nincs info a Nokia weblapján?! (http://europe.nokia.com)

Mindegy is, Rusiék helyesbítettek!!
"Helyesbítés - mégsincs Nokia 8800 utód

Sajnos nem igazak as hírek, miszerint máris napvilágot látott a Nokia 8800. Egy újabb kínai átverésnek lettünk áldozatai.

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy átverés áldozata lesz, most mi is áldozatok lettünk. Nem egyszer cikkeztünk már a Kínában kapható legkülönfélébb mobiltelefon másolatokról, amelyek népszerű európai modellekre már-már megtévesztésig hasonlóak, ráadásul a tökéletesebb megtévesztés kedvéért még a márkaneveket sem hagyják le róluk. A cikkben látható három képen nem a Nokia 8800 utódja, hanem annak egyik legújabb kínai másolata található. Amint az látszik, még a Nokia márkanevet is ráírták, de végül kiderült az igazság, és a forrásunk után mi is elnézést kérünk olvasóinktól. "

szer. jún. 14, 2006 20:44
arany tag

Hozzászólás 
Mobilport friss:

" Helyesbítés - mégsincs Nokia 8800 utód

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy átverés áldozata lesz, most mi is áldozatok lettünk. Nem egyszer cikkeztünk már a Kínában kapható legkülönfélébb mobiltelefon másolatokról, amelyek népszerű európai modellekre már-már megtévesztésig hasonlóak, ráadásul a tökéletesebb megtévesztés kedvéért még a márkaneveket sem hagyják le róluk. A cikkben látható három képen nem a Nokia 8800 utódja, hanem annak egyik legújabb kínai másolata található. Amint az látszik, még a Nokia márkanevet is ráírták, de végül kiderült az igazság, és a forrásunk után mi is elnézést kérünk olvasóinktól."

drrobi nyert egy sört ... :lol:

szer. jún. 14, 2006 20:43
ezüst tag

Hozzászólás 8800 tipusai
Fiuk, úgy látszik nem tudtátok, hogy eddig a 8800-nak 11 fajtája jött ki, amiből 10 európában kapható
Silver, Black Gerb, Gold, Gold edition, Gold gerb, Harley D,light blue,Rado edition, silver gerb, white gold, és a black edition.

ebből csak a black edition nincs európában

Üdv
doki

szer. jún. 14, 2006 19:15
ezüst tag

Hozzászólás 8800 Rado
http://www.sotovik.ru/catalog/phones/no ... ado.html#3

Ez meg a Rado változata a Nokia 8800-ak, de ez is Silver alapú

szer. jún. 14, 2006 19:01
ezüst tag

Hozzászólás kina es a 8800
Ok utánanézek, de nekem még nem szóltak hogy bármit is tesztelnem kellene, sőt még arról sem hogy ellenőrizzem a tervek EMC vonzatát.
Kissé gyanús, hogy EMC vizsgálat, és audit nélkül már van demó delefon :-))

üdv
doki

szer. jún. 14, 2006 18:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem meg "eredeti" Távol-kelet-i Nokia utánzat, mint a PANDA nevezetű 8800 klónocska volt.
A klaviatúrája egyálalán nem jellemzó a Nokiára. Mióta van az 1-es gombon levelezőlap, a csillaggombon meg lakat?
doki! Azért utána nézhetnél!

szer. jún. 14, 2006 17:22
ezüst tag

Hozzászólás uj 8800
Szerintem kizárt, hogy a 8800 utódja lenne. ha visszaemlékeztek a 8-as széria többek közözz abban különbözött az összes többi telótól, hogy a klavi mindig zárva volt. ( 8850, 8910, 8800 ). Ezen a képen ha megnézitek a navigációs gombot, nem hogy süllyesztve lenne, de még a lavitól is jelentősen kiemelkedik. Ez ergonómiai szempontból jó, de mindenbe bele fog akadni. szerintem egyszerű montázs, de ha érdekel titeket akkor utánanézek.

üdv
doki

szer. jún. 14, 2006 16:28
arany tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Ez már sokkal jobban tetszik (tetszene), illetve praktilusabb volna.

Na de ha nincs slide, akkor a joy felett minek az a kis recés rész, ami a 8800-nál a szétcsúsztatáshoz kellett?

:P :?: Jó kérdés !
lehet hogy photoshop az egész....

szer. jún. 14, 2006 9:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez már sokkal jobban tetszik (tetszene), illetve praktilusabb volna.

Na de ha nincs slide, akkor a joy felett minek az a kis recés rész, ami a 8800-nál a szétcsúsztatáshoz kellett?

szer. jún. 14, 2006 9:37
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
a 8800 utódja ?

http://www.mobilport.hu/?r=6868

B

szer. jún. 14, 2006 9:03
ezüst tag

Hozzászólás akkumulatorido
Ma visszaszólt az egyik black edition használó.Folyamatos és állandó Intenzív Bluetooth használat esetén is amiben nem csak az autósszet hanem 40 Mb-ot áthúzott anyag a laptopról, és bluetoothos hadset is beletartozik az akkumulátor ideje a telónak utántöltés nélkül 2,5 nap volt.Bluetotth nélkül 4,5nap.
A konzekvenciát mindenki vonja le maga

üdv

Doki

hétf. jún. 12, 2006 19:05
ezüst tag

Hozzászólás 8800 szürke
Fiuk figyelem !! Hamisítványveszély ! A németek a black edition mintájára elkezdték a 8800 sötétszürke változatának a gyártását. A telefon a silver (gold) alapra épül, vagyis az oroszok szellemi termékét nem használják fel. A festési technológiája is más mint a black editionnak, de a magyar kereskedők, figyelembe véve azt, hogy az itthoni piac nem ismeri a 8800 hátterét , mint "black editiont" árulják ( legalább is az első megjelenésük kb 2 hét múlva várható) és hozzák forgalomba EU-s garanciával. Mint tudjátok az eredeti black editionnak nem lehet EU-s garanciája. Szóljatok az ismerőseiteknek is, hogy a hamisítvány veszélyre időben tudjanak reagálni.
köszi mindenkinek !!

hétf. jún. 12, 2006 16:09
ezüst tag

Hozzászólás Black
Aboska ! Igazad van, valóban oda szánták, és valószínűleg azért hiánycikk, mert kicsi a széria.

Üdv
doki

hétf. jún. 12, 2006 8:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ott is??

Csak ott lehet hiánycikk, mivel oda szánták, nem??
Gondolom ott nagyságrendekkel nagyobb a >1000 euro-t telóra költhető aranyifjúság létszáma...

vas. jún. 11, 2006 21:48
Profil ICQ
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Következő