Szerző |
Üzenet |
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Halkan mondom, de az egyik alkotmánybíró szegedi. A többit nem tudom hova valósi. A matekpéldától eltekintenék. Fölösleges a további flame. Sok a megtett km. Ennyi. Kösz!
|
vas. jan. 07, 2007 9:13 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
CineDOG írta: Honnan tudom meg, hogy Kanadába hamarosan nem kell vízum? Onnan, hogy a cigányok már tudják, és készülnek is ki. Mindez a Tényekben. Pedig anno épp miattuk lett újra vízum Kanadával. Ne aggódj, ott nem kell jópofának lenni, ha úgy látják, AZONNAL meghozzák megint a vízumkényszert...
Ki szív megint MIATTUK?
Persze, mi...
|
vas. jan. 07, 2007 4:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
CineDOG írta: Honnan tudom meg, hogy Kanadába hamarosan nem kell vízum? Onnan, hogy a cigányok már tudják, és készülnek is ki. Mindez a Tényekben. Pedig anno épp miattuk lett újra vízum Kanadával.
+lesz is az első csoport után, ne aggódj!
|
vas. jan. 07, 2007 3:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
BrOnZ írta: T68m írta: na, ez se semmi: "Koffein is van benne, amely mellékhatásként álmatlanságot, szívdobogást, gyomor-bélrendszeri mellékhatásokat okozhat. " http://index.hu/politika/belfold/patika3686/hát, igen! Súlyos hiba. Bár, a közértben kapható teában, csokiban, kolában és kávéban is van, ott valahogy mégsem aggódnak ezen mellékhatások miatt. Pssszzzt!!!! Csend legyen. Még a végén adhatom receptre a kólát...
erre nem is gondoltam! Bemegyek a Makk Hetesbe és kérek egy vörösböröskólát, mire a csapos kiszól "recept van, öcsi?"
|
vas. jan. 07, 2007 2:55 |
|
|
atwap
platina tag
|
na jó srácok, azért ne keverjük össze a szezont a fazonnal. egy pizzafuti is lehet megy ennyit egy évben, de itt egy olyan emberről beszélünk aki A-ból B-be csak azért megy, mert ott kell dolgoznia. és nem azzal dolgozik, hogy utazik! óriási különbség. tehát ha 8 órás munkaideje van egy alkotmánybírónak, az ennyi km-nél azt jelenti hogy elgalább 2-3 órát ül az autóban (és akkor nem pesten töltötte ezt a távot, hanem pestről valahova majd vissza). na most akkor meg már megint hasznosan megy el a 8 munkaóra...
szóval itt nem pusztán a 200k -val van baj, hanem hogy ezzel a munkával jár ennyit az ember!
bizonyára egy kamionsofőr egy hónap alatt tesz meg 200k-t, de az már megint egy teljesen másik tészta!!!
|
vas. jan. 07, 2007 2:04 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
CineDOG írta: Milyen munkához kell ennyit autózni?
Miért, én az elmúlt két hónapban szintén mentem 18.000 km-nyit kocsikáztam. És csak amolyan lájtos pedálzsonglőrködés volt. Semmi extra, csak dolgozni jártam.
|
vas. jan. 07, 2007 0:19 |
|
|
mz
írásjog megvonva
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2005 8:06 Hozzászólások: 2248 Tartózkodási hely: Medve, Mákoska és Sy mentes övezet
|
CineDOG írta: Vonatok vészfékes megállításával tiltakozna a tanulók utazási kedvezményének megvonása ellen egy új diákszerveződés.
Azt kell mondanom, hogy ügyes. 6 ezer Ft maximum a büntetés, de ez egy olyan dolog lenne, amire egész biztosan mindenki felfigyelne. Bár, én nem fogom támogatni abban az esetben, ha pont azokon a vonatokon húzzák majd meg a vészféket, amelyekkel majd haza szeretnék menni vagy mennék vissza hétvégén a "büdös" fővárosba. Mert akkor nagyon morcos leszek...
|
vas. jan. 07, 2007 0:08 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Pl. haver temetkezési cégnél dolgozik sofőrként, hétfőtől csütörtökig, mindennap bejárja a Szolnok-Pest-Vác-Esztergom útvonalat. De volt, hogy 500-600 km-t nyomott egy napon. Hordják Szolnokra az elhunytakat, majd viszik őket vissza kis dobozban a kórházba, mert így olcsó.
|
szomb. jan. 06, 2007 23:54 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
CineDOG írta: Milyen munkához kell ennyit autózni?
Területi képviselet.
|
szomb. jan. 06, 2007 23:40 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Milyen munkához kell ennyit autózni?
|
szomb. jan. 06, 2007 23:27 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
CineDOG írta: atwap írta: na most azt mondja már meg nekem valaki, hogy egy alkotmánybíró átlagba miért megy napi 137km-t??? ebbe évi 365 nap van. azaz minden nap, hétvégével és ünnepnapokkal együtt mennek ennyit? egyszerűen nem hiszem el! nem egy céges autót láttam már, de évi 50k km-t egyikkel sem mentek! egy szállítmányozó megy ennyit. ha ezek naponta 137km-t autóznak, akkor mikor dolgoznak??? komolyan mondom, felháborító! mert az hogy S80-at vesznek, oké, az hogy a rendőrség vesz x felsőkategóriás autót, oké, de a magyarázat, hogy ÁTLAGBAN 200k-t mentek négy év alatt... Görög tengerpart, Horvát tengerpart, Németország... másképp alig lehet ennyit menni.
Én már láttam! A főnököm 3 megyében meg Bp-re ment 3 hónap alatt 16.000 km-t! Az év 64.000. Egy kollégája meg 20.000-ret ment 3 hónap alatt.
|
szomb. jan. 06, 2007 22:50 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Vonatok vészfékes megállításával tiltakozna a tanulók utazási kedvezményének megvonása ellen egy új diákszerveződés. A Vészfék Mozgalom azt várja a kormánytól, hogy "azonnal vegye le tolvaj kezét" a kedvezményről. Ha nem, január 19-ig vészfékek meghúzásával a teljes vonatforgalmat megbénítanák. A Magyar Hírlap szerint HÖOK elhatárolódik az akciótól.
Az utóbbi hónapokban a hazugság legmélyebb fertőjébe süppedt miniszterelnökünk és kormánya ámokfutásának lehettünk szenvedő alanyai – ezzel a drámai hangú felütéssel nyit a Vészfék Mozgalom honlapja. A mozgalmat, amelynek egyetlen elérhetősége egy yahoo-s email-cím, a Magyar Hírlap információi szerint több száz olyan diák kezdeményezte, akik igazságtalannak érzik a kormánynak azt a döntését, hogy meg akarják vonni a tanulók 67,5 százalékos utazási kedvezményét.
A mozgalom szerint "megszorításokra bizonyosan szükséges van, hiszen a szétrabolt országot valahogy helyre kell állítani. De mindezt aligha lehet azzal előmozdítani, hogy az ország jövőjét jelentő ifjúságot megsarcolják". A szervezet ezért arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal vegye le tolvaj kezét" a 67,5 százalékos kedvezményről.
A kezdeményezők azzal fenyegetnek, hogy ha január 18-ig nem kap kedvező választ a kormánytól, akkor "a Vészfék Mozgalom köré szerveződött ifjúság a vasúti forgalmat megbénító akciókba kezd". Ennek jegyében január 19-től kezdődően különböző vonalakon és meghatározatlan időben" sorozatosan megállítják a vonatokat a vészfék meghúzásával.
A szervezők szerint országos viszonylatban, tömeges jelenségként ez megbéníthatja akár a teljes vonatforgalmat is. Azt ígérik, az akciót mindaddig folytatják, amíg vissza nem kapják az utazási kedvezményt.
A Magyar Hírlap emlékeztet arra, hogy a vészfékk indokolatlan használata legfeljebb hatezer forintos bírságot von maga után – feltéve, hogy az elkövető kilétére fény derül –, ez ugyanis csak a csomagbiztonságot veszélyeztető cselekménynek számít.
|
szomb. jan. 06, 2007 21:44 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
atwap írta: tudom, hogy analóg a technika akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy egy átlagos multiplex moziteremben ha ilyen 1920p-s video menne, meglátszódna? vagy ilyet még nem láttál? Látatlanban megmondom, hogy látszana.
Milyen széles egy vászon? Hány méter?
Vegyünk alapnak egy 10 méter széles vásznat, ami szerintem alulbecslés, mivel a szobám méretéhez viszonyítva a mozitermet, a vászon kb. 15 méter széles lehet, vagy több... Szóval egy 10 méteres vásznon fél centi lenne egy képpont oldalhossza (+ spacer), ami az első sorokból már igen korrektül kivehető lenne.
Üdv!
|
szomb. jan. 06, 2007 20:46 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
CineDOG írta: EZ a Függetlenség napja az, amit mindig megtudok nézni. Ha eccer lesz házimozim, meglesz lemezen is, és megdübörögtetem.
Tetszik... megvolt a nagy UFÓs pusztító tűz, a túlélő csaj meg a gyereke, kutyája előmásznak, minden romokban, minden ég, csak két pálmafa bírja a gyűrődést.
|
szomb. jan. 06, 2007 20:29 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Fogalmam sincs. Nem láttam
|
szomb. jan. 06, 2007 20:27 |
|
|
atwap
platina tag
|
tudom, hogy analóg a technika
akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy egy átlagos multiplex moziteremben ha ilyen 1920p-s video menne, meglátszódna? vagy ilyet még nem láttál?
|
szomb. jan. 06, 2007 20:11 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Létezik már hozzá technika. Nem én láttam, hanem a főnököm külföldön.
|
szomb. jan. 06, 2007 20:06 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
atwap írta: van rajta keret? mert 1.5 USD-t vagy euro-t levesz a regisztráláskor, amit jóváírnak majd az első vásárlásnál! Ez lesz a gond! Erről nem tudtam, és jelenleg kb. 30 fillér van rajta. Az átkönyveléssel nincs gond, ahogy netbankon átraktam az összeget a kártyaszámlára, azonnal elérhető a kártya számára (többször is így volt, gondolom, eztán is így lesz). A hibaüzit most fejből nem mondom meg, de biztosan a fedezethiány lesz a gond. Köszi! Vizsla írta: Árulja már el valaki, hogy a Sportingbet a CIB internetkártyámat miért Creditnek kezel a Debit helyett? [...]McLaca mi lett az ADSL-eddel? Az USD-t középárfolyamon váltják a kártya esetében, ami az eladási árhoz van közelebb, de szerintem a SportingBET-tel van valami. A netemmel az lett, hogy "aláírtam" még egy évet, egyelőre nem ér 800Ft-ot a bizonytalan minőség és rendelkezésre állás, főleg, hogy hamarosan jön a 4Mbit, amit nem biztos, hogy minden szolgáltató bírni fog. CineDOG írta: Ja, és mehetne digitálisan is, nyugaton már megy, de itthon a sok öreg nagyokos régi mozis húzodozik tőle. Amíg ki nem halnak, nem lesz fejlettebb technika. Ahhoz hatalmas felbontás kell, ekkora vásznon a kis felbontás (mondjuk HDTV felbontás) olyan kockás képet eredményezne, hogy nagyon. Minden pixel jól látható méretű négyzetet alkotna. Szóval többezer soros és oszlopos felbontással menne jól.
Üdv!
|
szomb. jan. 06, 2007 20:00 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
A szalag nem digitális felbontás.
Mint ahogy a rendes analóg fénykép sem.
Bármekkorára nagyítható, csak bika gép, bika xenon lámpa, és nagy vászon kell.
Ja, és mehetne digitálisan is, nyugaton már megy, de itthon a sok öreg nagyokos régi mozis húzodozik tőle. Amíg ki nem halnak, nem lesz fejlettebb technika.
|
szomb. jan. 06, 2007 19:46 |
|
|
atwap
platina tag
|
tényleg, ezt már régóta meg akartam kérdezni!
moziban egy nagy teremben, ha nem vetítő gép lenne, hanem DVD, milyen lenne a kép? nagyon gyatra?
milyen minőségnek felel meg a szalag? 1920p-nek? vagy annál is jobb?
|
szomb. jan. 06, 2007 19:34 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
EZ a Függetlenség napja az, amit mindig megtudok nézni.
Ha eccer lesz házimozim, meglesz lemezen is, és megdübörögtetem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CineDOG szomb. jan. 06, 2007 20:25-kor.
|
szomb. jan. 06, 2007 19:32 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Cégeknek mint cégautó is jó ez az ILferro.
1., reklámozza a cégét az autókon (nyilván sok autón), a költségek egy részét leírja.
2., ingyen van autója a cégnek.
|
szomb. jan. 06, 2007 19:30 |
|
|
atwap
platina tag
|
ami áfa nélkül is kb 4-4.2 milla...
|
szomb. jan. 06, 2007 19:26 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Legalább 20ezer liter benzin/ kocsi/két év.
|
szomb. jan. 06, 2007 19:23 |
|
|
atwap
platina tag
|
CineDOG írta: Jut is eszembe.. ha valakik ennyit mennek, minek vesz az állam autót?? Irány az IlFerro (vagy mi), kapnak egy kis reklámot a kocsikra, de ingyé lenne!
Milyen igaz, hogy ez nem jutott nekem eszembe...
a nagy alkotmánybírók kiszállnának egy penthouse-os autóból
amúgy a másik, hogy igen, a nyaralások is benne vannak, meg gondolom a sofőrt elküldik a gyerekért az oviba, nehogy elrabolják őket hazamenet, meg ilyenek... hát az anyja p...
pláne, ha azt is hozzávesszük milyen sok benyát elfogyasztanak...
|
szomb. jan. 06, 2007 19:19 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Jut is eszembe..
ha valakik ennyit mennek, minek vesz az állam autót?? Irány az IlFerro (vagy mi), kapnak egy kis reklámot a kocsikra, de ingyé lenne!
|
szomb. jan. 06, 2007 19:10 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Honnan tudom meg, hogy Kanadába hamarosan nem kell vízum?
Onnan, hogy a cigányok már tudják, és készülnek is ki. Mindez a Tényekben.
Pedig anno épp miattuk lett újra vízum Kanadával.
|
szomb. jan. 06, 2007 19:06 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
atwap írta: na most azt mondja már meg nekem valaki, hogy egy alkotmánybíró átlagba miért megy napi 137km-t??? ebbe évi 365 nap van. azaz minden nap, hétvégével és ünnepnapokkal együtt mennek ennyit? egyszerűen nem hiszem el! nem egy céges autót láttam már, de évi 50k km-t egyikkel sem mentek! egy szállítmányozó megy ennyit. ha ezek naponta 137km-t autóznak, akkor mikor dolgoznak??? komolyan mondom, felháborító! mert az hogy S80-at vesznek, oké, az hogy a rendőrség vesz x felsőkategóriás autót, oké, de a magyarázat, hogy ÁTLAGBAN 200k-t mentek négy év alatt...
Görög tengerpart, Horvát tengerpart, Németország... másképp alig lehet ennyit menni.
|
szomb. jan. 06, 2007 19:00 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
.gúnár. írta: http://index.hu/politika/belfold/aut070106/ Vajon mire kellenek a rendőröknek a luxusautók? Beépülnek a maffiába?
Költekezni, azt tudnak! Meg csak egy cég szerzi be az összeset.... finom!
Meg csak a Volvo S80 a jó. Nahát?!
|
szomb. jan. 06, 2007 18:59 |
|
|
atwap
platina tag
|
na most azt mondja már meg nekem valaki, hogy egy alkotmánybíró átlagba miért megy napi 137km-t??? ebbe évi 365 nap van. azaz minden nap, hétvégével és ünnepnapokkal együtt mennek ennyit? egyszerűen nem hiszem el! nem egy céges autót láttam már, de évi 50k km-t egyikkel sem mentek! egy szállítmányozó megy ennyit. ha ezek naponta 137km-t autóznak, akkor mikor dolgoznak???
komolyan mondom, felháborító! mert az hogy S80-at vesznek, oké, az hogy a rendőrség vesz x felsőkategóriás autót, oké, de a magyarázat, hogy ÁTLAGBAN 200k-t mentek négy év alatt...
|
szomb. jan. 06, 2007 18:58 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Vizsla írta: Jó van, látom nem érted .
Köszi Vizsla!
Már nem fáj a fejem!
Most jöhet a többi probléma megoldása!
|
szomb. jan. 06, 2007 18:57 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Vizsla írta: CineDOG írta: Ingyenes zöldszáma van a sportingbetnek. Telcsizz rájuk. Már elmúlt hat. Hétvégén válaszolnak az e-mailre?
Válaszolnak. De hívd őket holnap!
|
szomb. jan. 06, 2007 18:55 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
http://index.hu/politika/belfold/aut070106/
Vajon mire kellenek a rendőröknek a luxusautók? Beépülnek a maffiába?
|
szomb. jan. 06, 2007 18:49 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Bibby írta: Nnnnnnna, már a datanetről dübörgök, viszlát tonlány, vége a rabságnak és kihasználásnak. Harmadannyiért vagyok körülbelül, és ha a sávszélt megduplázzák akkor már át sem számolom hány %-kal nő majd az elégedettségem. Egy használt kábelmodemet el lehet adni valamennyiért? Yo!Neked? Vagy ISP-váltás? Mert ISP-váltásnál a datanet horror áron adja a cuccost.
|
szomb. jan. 06, 2007 18:40 |
|
|
bebar
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 04, 2006 20:55 Hozzászólások: 312 Tartózkodási hely: Tartózkodom a kérdéstől!
|
|
szomb. jan. 06, 2007 18:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Ingyenes zöldszáma van a sportingbetnek. Telcsizz rájuk. Már elmúlt hat. Hétvégén válaszolnak az e-mailre?
|
szomb. jan. 06, 2007 18:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Jó van, látom nem érted .
|
szomb. jan. 06, 2007 18:12 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
?
"Ha egyéb gondjaitok akadna, utánanézhetek... Olvassatok a sorok között, emberek . Szeretném ha nem vodafone/mistral/spar lenne belőlünk."
Gond éppen lenne... aszongya:
most kezd fájni a fejem
nagyobb kéró kéne, de nincs rávaló
kéne egy autó, arra sincs rávaló
ma éjfélig melózok itt magányosan, de sehol egy csaj akivel addig "eljátszhatnék"
Ha még lesz gondom, szólok!
|
szomb. jan. 06, 2007 18:04 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ingyenes zöldszáma van a sportingbetnek. Telcsizz rájuk.
|
szomb. jan. 06, 2007 18:00 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Árulja már el valaki, hogy a Sportingbet a CIB internetkártyámat miért Creditnek kezel a Debit helyett?
És ha én forintban fizetek az oldalon, és a kártyás vásárlásról is olyan sms jön, hogy forintban történt a fizetés, akkor 5 nap múlva a terhelésnél miért usd-ben átváltott, magasabb forintösszeget látok?
És miétt teszi ezek után mínuszba az inernetkártyám egyenlegét, ha a fizetéshez rá kellett töltenem, a fizetés megtörtént, és nulla közeli lett az egyenleg, amikor meg a tényleges terhelés megtörtént, akkor meg levonták az USD-re átszámított összeget is? Korábban már szóltam a CIB-nek, és sz.rtak rá. Ma újra megtörtént, de még nem beszéltem velük.
McLaca mi lett az ADSL-eddel?
Akit érdekel, a VIVAnetnél még van hűség nélküli 512 ADSL, mind céges, mind magán. Várom az érdeklődőket . Ha egyéb gondjaitok akadna, utánanézhetek... Olvassatok a sorok között, emberek . Szeretném ha nem vodafone/mistral/spar lenne belőlünk.
|
szomb. jan. 06, 2007 17:35 |
|
|
atwap
platina tag
|
McLaca írta: A PayPal mennyire finnyás? Csak azért kérdem, mert a MasterCard internetes kártyámmal nem hajlandó foglalkozni, holott ez a kártya a neten teljes értékű dombornyomott MasterCardként viselkedik... Főleg, hogy nem egyszer fizettem már vele külföldre...
Üdv!
teljes mértékben elfogadja. nekem kettő is van az acc-ommal, és gond nélkül megy. van rajta keret? mert 1.5 USD-t vagy euro-t levesz a regisztráláskor, amit jóváírnak majd az első vásárlásnál!
továbbá, ami probléma lehet, hogy a banknál **** a számla és a káryta közötti pénzjóváíráson. tehát, hogy a számlán már ott a pénz, de a kártya nem fér még hozzá, mert aszerint még nincs rajta. OTP-nél nekem multkor 2 napba tellett... :s
ha ezután sem megy, hívd fel a bankot, ott meg tudják mondani hogy milyen hibával dobta el a tranzakciót. de ha megmondod mi a pontos hibaüzi, akkor én is meg tudom mondani
szóval ha arra hivatkozik, hogy a bank letiltotta, akkor nincs rajta lóvé
|
szomb. jan. 06, 2007 17:32 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Engem meg már csak azután engedne be, ha fényképpel, és banki papírokkal, igazolnám magam...
|
szomb. jan. 06, 2007 17:28 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
A PayPal mennyire finnyás?
Csak azért kérdem, mert a MasterCard internetes kártyámmal nem hajlandó foglalkozni, holott ez a kártya a neten teljes értékű dombornyomott MasterCardként viselkedik... Főleg, hogy nem egyszer fizettem már vele külföldre...
Üdv!
|
szomb. jan. 06, 2007 17:24 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Mi lett az ICE-oddal? Én válaszoltam, te nem .
Megbeszélhetjük e-mailben a fizetést. Részleteket kérek...
|
szomb. jan. 06, 2007 17:14 |
|
|
atwap
platina tag
|
Andrei, köszönöm a felajánlást, de gondolom azzal a kártyával nem lenne amerikai címed...
a devizaszámla két részből állt össze, volt egy 100€ körüli összeg, meg volt egy ennek többszöröse, a kártya miatt. már a pontos számokra nem emlékszem, de sok volt, az tuti.
az amerikai bankoknak a címét meg köszönöm, körbenézek.
|
szomb. jan. 06, 2007 17:11 |
|
|
Andrei
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1448 Tartózkodási hely: Brüsszel, Belgium
|
atwap írta: Nos, nekem amerikai számlák kifizetésére kell, és bizonyos emberek csak amerikai számlát fogadnak el. tehát, nekem ezért volna rá szükségem. nem a kamatok miatt. és van egy olyan érzésem, hogy zsoltinak sem amiatt kell :) továbbá mivel csak USD-s mozgás van rajta, ezért már egy devizaszámla is jól jönne, csak annak meg itt Mo-n nagyon drága a nyitási díja (hogy kártyád is legyen hozzá, összesen kb 300000 HUF-nak megfelelő forintnak kell rajta lennie számlanyitáskor, amihez a kártya legyártásáig igazából hozzá se férsz (na nekem ezzel a felével van gondom, mert az AMEX-ből kiindulva, ez egy hónap lenne...) aztán így végül az egészből az lett, hogy jelenleg egy AMEX kártyám van, ami félmegoldásnak számít (USD-s kerete is van, de magyar a cím)
Én bárhova és bárhonnan pénzt mozgatni. Tudom vállalni és átterhelni a pénzmozgás díját. Elfogadják mindenhol. Immár két éve használom Neten is és kereszteztem már paypal és ogone fizetési megoldásokkal is.
Mi a francért kell 300K? Nem értem. Régen 25K kellett és kész. Esetlek az amerikai nemzeti banknál nézz körül, meg kis bankoknál. Pl new jersey takarék.
|
szomb. jan. 06, 2007 14:52 |
|
|
atwap
platina tag
|
Nos, nekem amerikai számlák kifizetésére kell, és bizonyos emberek csak amerikai számlát fogadnak el. tehát, nekem ezért volna rá szükségem. nem a kamatok miatt. és van egy olyan érzésem, hogy zsoltinak sem amiatt kell
továbbá mivel csak USD-s mozgás van rajta, ezért már egy devizaszámla is jól jönne, csak annak meg itt Mo-n nagyon drága a nyitási díja (hogy kártyád is legyen hozzá, összesen kb 300000 HUF-nak megfelelő forintnak kell rajta lennie számlanyitáskor, amihez a kártya legyártásáig igazából hozzá se férsz (na nekem ezzel a felével van gondom, mert az AMEX-ből kiindulva, ez egy hónap lenne...)
aztán így végül az egészből az lett, hogy jelenleg egy AMEX kártyám van, ami félmegoldásnak számít (USD-s kerete is van, de magyar a cím)
|
szomb. jan. 06, 2007 14:44 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
atwap írta: CineDOG írta: Tud valaki olyan online bankot, ami itthonról elérhető, megnyitható, de a bank az külföldön van? Ja, és persze kártyát is ad, amivel itthon lehet pénzt felvenni. Ez engem is érdekelne!
Ne haragudjatok, de ez hülyeség, hasonlóan a roaminghoz. Hiába adna magasabb kamatot, ezt azonnal bukod készpénzfelvétnél/átutalásnál a tranzakciós díjon és a koverziós költségen.
Ha "más" okból kell, akkor feltétlenül Eu-n kívüli bankban kell gondolkodni (Svájc, Kajmán szigetek stb...)
|
szomb. jan. 06, 2007 11:45 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: CineDOG írta: Tud valaki olyan online bankot, ami itthonról elérhető, megnyitható, de a bank az külföldön van? Ja, és persze kártyát is ad, amivel itthon lehet pénzt felvenni. Nem csak személyesen lehet számlát nyitni?
Nem. Ld. Ella Bank.
|
szomb. jan. 06, 2007 11:43 |
|
|
atwap
platina tag
|
CineDOG írta: Tud valaki olyan online bankot, ami itthonról elérhető, megnyitható, de a bank az külföldön van? Ja, és persze kártyát is ad, amivel itthon lehet pénzt felvenni.
Ez engem is érdekelne!
|
szomb. jan. 06, 2007 11:25 |
|
|