|
Szerző |
Üzenet |
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
hehheee
|
hétf. jan. 08, 2007 14:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Bronzi: ez jó volt!
addis is egy kis semleges téma:
Ha...
...koffein és cigaretta nélkül el tudod kezdeni a napot,
...mindig kedves vagy, bármelyik tagod fájjon is,
...minden nap képes vagy ugyanezt megtenni,
...megérted, hogy szeretteid épp most nem tudnak időt szakítani rád,
...egy gazdag barátot nem szeretsz jobban egy szegénynél,
...hazugságok nélkül szembe tudsz nézni a világgal,
...a feszültséget képes vagy legyőzni orvosi segítség nélkül,
...el tudsz lazítani pia vagy fű nélkül,
...őszintén elmondhatod magadról, hogy nincs benned elítélet, fajta, nem, bőrszín, nemzetiség, politikai hovatartozás iránt,
akkor MAJDNEM elérted a fejlődésnek azt a szintjét, ahol a kutyád áll.
|
hétf. jan. 08, 2007 13:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Londelmor írta: van egy ismerõsöm, aki nagyon esküszik az AVG-re. bár õ csak az ingyenes antivírust használja belõle. de azt mondja jobb mint a NOD. én nem hiszek neki, de aztán lehet, hogy igaza van
jól visszafogja a gépet.
|
hétf. jan. 08, 2007 13:10 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
van egy ismerősöm, aki nagyon esküszik az AVG-re. bár ő csak az ingyenes antivírust használja belőle. de azt mondja jobb mint a NOD. én nem hiszek neki, de aztán lehet, hogy igaza van
|
hétf. jan. 08, 2007 12:09 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Norton Antivirus 2004-et használtam idáig a vírusok távoltartására, de január 1-el elhalálozott. Az AVG 7.5 Internet Securty-t ismeri valaki? Tapasztalat? Vélemény?
Előre is köszönöm!
|
hétf. jan. 08, 2007 11:34 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
T68m írta: megjegyezném, hogy a versben arra érzékeny füllel valóban némi politikai felhang hallható, ettől függetlenül mondandója elsősorban a nézőpont, szemléletbeli különbséget írja le ember és ember között.
Na, pont erről beszéltem (írtam), amikor a kibúvók keresését említettem. Még véletlenül se akard megérteni, miért történt, ami történt, keress csak kapaszkodókat, hogy te tulajdonképpen nem is...
(a dolog amúgy nem személyesen ellened irányul - de ha jobb magadra venni, nekem nyolc -, bárki mással ugyanígy megettem volna)
|
hétf. jan. 08, 2007 9:57 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
|
hétf. jan. 08, 2007 7:43 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Hümmm... Érdekes dolog ez. Annak idején, Rót Manó korában az öreg "Latyi" bejött a színpadra a hóna alatt egy hatalmas Rákosi képpel, és megkérdezte a közönséget, hogy: "Önök szerint hová akasszam fel?" Teremben derültség, majd több hónap kínos magyarázkodás az ÁVH-nak...
Hümmm... Érdekes dolog ez. Ki mire szisszen. Ismét zuhanunk.
|
hétf. jan. 08, 2007 6:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sy írta: T68m "versikéjét" kimoderáltam. Aki megint politizálni akar, szóljon, szívesen adok pár nap pihit neki. Továbbá nem kívánok 40 oldalas részletes listát írni arról, mi minõsül politizálásnak, még mielõtt leírná valaki, hogy nem lett név szerint megemlítve senki sem (tudom-tudom, a szabályok alóli kibúvók keresésében mi magyarok, elég jók vagyunk). Aki ezt nem érzi, az nyugodtan veheti úgy, hogy korlátozom a szabadságában (ettõl én még nem alszom rosszabbul), akár meg is írhatja (ettõl pedig változni nem fog semmi). És nyugodtan el is mehet máshova szidni a kormányt/ellenzéket, ha vérig sértõdik emiatt.
MIÉRT NEM LEHET FELFOGNI, HOGY POLITIZÁLNI NEM ITT KELL?! (a kérdés költõi volt)
Köszönöm kitüntető kedvességed!
megjegyezném, hogy a versben arra érzékeny füllel valóban némi politikai felhang hallható, ettől függetlenül mondandója elsősorban a nézőpont, szemléletbeli különbséget írja le ember és ember között.
Tudod, (vétkesek közt) cinkos aki néma. De vajon ki (az), aki elnémit?!
|
hétf. jan. 08, 2007 1:18 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
pampika írta: Nekem is akörül van. A koliban 1,8 Mbps körüli a sávszél, mérőoldalak alapján. Nekem pont tízszerese. 10,82 Mbps
|
vas. jan. 07, 2007 22:50 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Nekem is akörül van. A koliban 1,8 Mbps körüli a sávszél, mérőoldalak alapján.
|
vas. jan. 07, 2007 22:46 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Rozso írta: Na nekem fibernettel (ami BIX-es) Kecskemétről 1 Megás nettel kb. 3 perc alatt jött be az oldal. Kíváncsi leszek, hogy este a BME koliból mennyi lesz. Majd kipróbálom. Na megnéztem. Innen a koliból pont a fele volt. 1,5 perc.
|
vas. jan. 07, 2007 22:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ezeknek az oldalaknak nagyon random a betöltődési ideje. Lejöhet fél perc alatt, vagy 10 perc alatt is, millió dologtól függ.
Üdv!
|
vas. jan. 07, 2007 19:28 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
nekem olyan 3 és 6 perc közt van, amíg btölti az emlíett oldalt, de valóban nem érvényesül a nagyobb sávszél.
knai IP-ről minden további nélkül bejön gyorsan a barátnőmnél pl. teljesen jól működnek ezek. viszont cserébe ő meg az itteni oldalaknál tapasztal lassúságot.
amúgy nem ez az egyetlen ilyen oldal, szinte az összes kínai ilyen, amit ismerek (verycd.com, mobile.163.com, pconline.com.cn, imobile.com.cn, stb), viszont a taiwani oldalak gyorsan bejönnek
|
vas. jan. 07, 2007 19:22 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Londelmor írta: Vizsla írta: Tehát lehet, hogy lassan jönnek le az általad keresett kínai tartalmak, ha éppen olyan ISP-d van, aki kis sávszéllel, és nagy előfizetői létszámmal rendelkezik, és mondjuk nem is a BIX-en van tegyünk egy próbát: itt van ez az oldal, neked, aki a bix-en van, mennyi idő alatt tölti be? amúgy azért nem hinném, hogy a Kína felé való lassúság ennek az oka, mert kizárólag eddig kínai oldalaknál tapasztaltam, más külföldinél nem. de próbáljuk ki. amúgy meg nekem hiába magyarázod, hogy jobb lenne bix-szel, de a jelenlegi összeállításban 0 forintba kerül havonta az adsl, és nekem ez így megéri 1:12, 1Mbites nettel, de az oldal lassúsága miatt itt az 1 megabit egyáltalán nem érvényesült.
Biztos, hogy nem az oldal fenntartójánál van a hiba?
Van olyan net, amivel ez gyorsan lejön?
|
vas. jan. 07, 2007 19:10 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Vizsla írta: A BIX egyik legfontosabb jellemzője, hogy McLaca odáig van érte . Aztán: www.bix.hu - rámész a honlapra, és láthatod, mely szolgáltatók mekkora sávszéllel csatlakoznak fel a Magyarországon kívüli hálózatra. Kikérem magamnak! Egyébként igen, számomra jelentőséggel bír, ha egy szolgáltató a BIX-en van, mert az garancia arra, hogy belföldön gyors lesz - és itt jegyezném meg, hogy tudtommal a BIX-nek vajmi kevés köze van a külföldi sávszélességhez. Az, hogy kinek mennyi a nemzetközi kapcsolati sebessége, sajnos nemigen tudható meg sehonnan, pedig az lenne az igazi, ha ez is látható lenne. Dannyboy írta: Londelmor írta: tegyünk egy próbát: itt van ez az oldal, neked, aki a bix-en van, mennyi idő alatt tölti be? Nekem 1p32s. Kb. ugyanannyi.
Üdv!
|
vas. jan. 07, 2007 19:03 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Londelmor írta: tegyünk egy próbát: itt van ez az oldal, neked, aki a bix-en van, mennyi idő alatt tölti be?
Nekem 1p32s.
|
vas. jan. 07, 2007 19:01 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Van. Legalábbis a fentebb leírt progi szokott találni. Persze van egy halom proxy kereső progi, meg oldalak, amin ilyen free proxyk vannak.
|
vas. jan. 07, 2007 18:57 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
utánanézek majd. bár akkor meg az itteni oldalak jönnének be folyton lassan, váltogatni kéne attól függően mit böngészek.
meg nem tudom olyan cenzúra mellett van-e szabad proxy
|
vas. jan. 07, 2007 18:55 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Londelmor írta: Vizsla írta: Tehát lehet, hogy lassan jönnek le az általad keresett kínai tartalmak, ha éppen olyan ISP-d van, aki kis sávszéllel, és nagy előfizetői létszámmal rendelkezik, és mondjuk nem is a BIX-en van tegyünk egy próbát: itt van ez az oldal, neked, aki a bix-en van, mennyi idő alatt tölti be? amúgy azért nem hinném, hogy a Kína felé való lassúság ennek az oka, mert kizárólag eddig kínai oldalaknál tapasztaltam, más külföldinél nem. de próbáljuk ki. amúgy meg nekem hiába magyarázod, hogy jobb lenne bix-szel, de a jelenlegi összeállításban 0 forintba kerül havonta az adsl, és nekem ez így megéri
Ha tudsz szabadon használható kínai proxyt, akkor a lassú kínai oldalak, vagy a be sem töltődők is gyorsan bejönnek. Még akkor is, ha nem kínai oldalak nem akarnak vele bejönni.
Mindez a Hide IP platinum tapasztalatai alapján.
|
vas. jan. 07, 2007 18:39 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Na nekem fibernettel (ami BIX-es) Kecskemétről 1 Megás nettel kb. 3 perc alatt jött be az oldal.
Kíváncsi leszek, hogy este a BME koliból mennyi lesz. Majd kipróbálom.
|
vas. jan. 07, 2007 18:15 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Vizsla írta: Tehát lehet, hogy lassan jönnek le az általad keresett kínai tartalmak, ha éppen olyan ISP-d van, aki kis sávszéllel, és nagy előfizetői létszámmal rendelkezik, és mondjuk nem is a BIX-en van
tegyünk egy próbát: itt van ez az oldal, neked, aki a bix-en van, mennyi idő alatt tölti be?
amúgy azért nem hinném, hogy a Kína felé való lassúság ennek az oka, mert kizárólag eddig kínai oldalaknál tapasztaltam, más külföldinél nem. de próbáljuk ki.
amúgy meg nekem hiába magyarázod, hogy jobb lenne bix-szel, de a jelenlegi összeállításban 0 forintba kerül havonta az adsl, és nekem ez így megéri
|
vas. jan. 07, 2007 17:53 |
|
|
Bibby
platina tag
|
Vizsla írta: Én az ICE, az IW és VIVAnet között vaciláltam volna... ...Mindegy, ezen nem fogunk összeveszni.
Egy dolog fontos: otthagytad a T-Onlinet.
Valóban nem fogunk összeveszni, arról a beszélgetésről lemaradtam. A datanet pedig úgy került a képbe hogy elolvastam a szórólapot amit kaptunk, ennyit tesz a jó reklám.
Én nem fogom rossz választásnak érezni a pár száz forint, meg az egyéb szempontok amiket felsoroltál miatt.
A váltás gyors volt és fájdalommentes, a szolgáltatással semmi gond, és később se legyen.
|
vas. jan. 07, 2007 17:47 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Bibby írta: Mint említettem az év végi akcióban fizettem még elő, amikor is 3788Ft volt az akciós díj. És az ice meg a datanet között vacilláltam, aztán a datanet ismertsége miatt döntöttem mellette, ennyi. A modem nem különösebben érdekel, a bixről szintén nincs fogalmam. Én az ICE, az IW és VIVAnet között vaciláltam volna. És nem kell, hogy szerepeljen a BIX a szempontok között:
IW: 3360 + ingyen modem ICE: 3290 + 6000-es modem VIVAnet: Esetleg 5970 beugró + 3990/hó és 6120 Ft-os Dlink modem, de hűség nélkül. Egyébként téma volt, beszéltünk róla, nem tudom, hogy került a képbe a datanet .
Mindegy, ezen nem fogunk összeveszni.
Egy dolog fontos: otthagytad a T-Onlinet.
|
vas. jan. 07, 2007 17:42 |
|
|
Bibby
platina tag
|
pampika írta: http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Internet_Exchange
Aha...de ez miért jó?
Értem, de most azt próbálod mondani hogy a datanet nem jó időnként vagy mit? Mivel a legkisebb csomagot választottam, ezért gondolhatod hogy nem vagyok valami nagy letöltő, sem ideges típus ha lassabb a net, másrészt meg megkérdeztem ismerősöket és nekik sosem volt vele gondjuk
|
vas. jan. 07, 2007 17:37 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A BIX egyik legfontosabb jellemzője, hogy McLaca odáig van érte .
Aztán: www.bix.hu - rámész a honlapra, és láthatod, mely szolgáltatók mekkora sávszéllel csatlakoznak fel a Magyarországon kívüli hálózatra. Ami ugyebár előfizető létszám alapján meghatározza a letöltési sebességet. Tehát lehet, hogy lassan jönnek le az általad keresett kínai tartalmak, ha éppen olyan ISP-d van, aki kis sávszéllel, és nagy előfizetői létszámmal rendelkezik, és mondjuk nem is a BIX-en van, tehát nem közvetlenül csatlakozik fel a külső hálózatra. Victor Hugo utca 18-22. - ez a címe.
Nagyjából ez a lényege.
|
vas. jan. 07, 2007 17:37 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
|
vas. jan. 07, 2007 17:35 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
T68m "versikéjét" kimoderáltam. Aki megint politizálni akar, szóljon, szívesen adok pár nap pihit neki. Továbbá nem kívánok 40 oldalas részletes listát írni arról, mi minősül politizálásnak, még mielőtt leírná valaki, hogy nem lett név szerint megemlítve senki sem (tudom-tudom, a szabályok alóli kibúvók keresésében mi magyarok, elég jók vagyunk). Aki ezt nem érzi, az nyugodtan veheti úgy, hogy korlátozom a szabadságában (ettől én még nem alszom rosszabbul), akár meg is írhatja (ettől pedig változni nem fog semmi). És nyugodtan el is mehet máshova szidni a kormányt/ellenzéket, ha vérig sértődik emiatt.
MIÉRT NEM LEHET FELFOGNI, HOGY POLITIZÁLNI NEM ITT KELL?!
(a kérdés költői volt)
|
vas. jan. 07, 2007 17:35 |
|
|
Bibby
platina tag
|
Vizsla írta: Akkor már csak egy utolsó kérdés: miért jó előfizetni egy nem a bixen lévő szolgáltatónál, ahol 4555 Ft-ért a modem nem lesz a tulajdonom, míg az iw-nél 3360-ért kapom meg ugyanezt, és noha a modemet ki kell fizetni, de az első számlában jóváírják az árát, és az iw ugyebár a bixen van? Ahogy az ice és a vivanet is.
Mint említettem az év végi akcióban fizettem még elő, amikor is 3788Ft volt az akciós díj. És az ice meg a datanet között vacilláltam, aztán a datanet ismertsége miatt döntöttem mellette, ennyi. A modem nem különösebben érdekel, a bixről szintén nincs fogalmam.
|
vas. jan. 07, 2007 17:32 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
most egy hülyét fogok kérdezni: mi az a bix, és miért jó ha rajta vagy?
|
vas. jan. 07, 2007 17:27 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Akkor már csak egy utolsó kérdés: miért jó előfizetni egy nem a bixen lévő szolgáltatónál, ahol 4555 Ft-ért a modem nem lesz a tulajdonom, míg az iw-nél 3360-ért kapom meg ugyanezt, és noha a modemet ki kell fizetni, de az első számlában jóváírják az árát, és az iw ugyebár a bixen van? Ahogy az ice és a vivanet is.
|
vas. jan. 07, 2007 17:22 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Vizsla írta: A momdem meg az övék marad, mint az 1 évvel ezelőtti akciójuknál?
úgy veszem ki az ászf-ből, hogy igen. bár mondjuk ez nem feltétlen akkora baj, illetve meg lehet vásárolni, ha akkora szükséged van rá.
|
vas. jan. 07, 2007 17:17 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Londelmor írta: Vizsla írta: mennyibe kóstál? Mennyi volt a modem? Van-e forgalomkorlát? a datanetnél nincsen forgalomkorlátos csomag, de az easy_c biztosan nem az. a kiépítés (ebben elvileg a modem díja is benne van) új ügyfeleknek 0 forint. havidíja br. 4555ft. A momdem meg az övék marad, mint az 1 évvel ezelőtti akciójuknál?
|
vas. jan. 07, 2007 16:57 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> Pedig egy kommentet megér, hogy egy
> nullával elírtad, mert ennek a szorzásnak
> a végeredménye bizony 140000 és nem 14000.
Jogos, tenyleg elirtam egy nullat.....
|
vas. jan. 07, 2007 16:37 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
Vizsla írta: mennyibe kóstál? Mennyi volt a modem? Van-e forgalomkorlát?
a datanetnél nincsen forgalomkorlátos csomag, de az easy_c biztosan nem az. a kiépítés (ebben elvileg a modem díja is benne van) új ügyfeleknek 0 forint. havidíja br. 4555ft.
|
vas. jan. 07, 2007 16:31 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
.gúnár. írta: [ Én nem fikázok, csak számolgassunk együtt, hátha elszorzok én is valamit. Akinek tök új autója van, az mennyit költ szervízre átlagosan? Legyen csak olajcsere, meg apróságok (időnként vezérműszíj, némi futómű javítás, esetleg gumijavítások stb.) Mondjuk 50 ezer ft 10 ezer km-enként az reális? Néha több, néha kevesebb. És akkor mondjuk elmentünk az autóval 100 ezer kilcsit, hiszen e felett egyre nagyobb az esélye annak, hogy valami nagyobb javítás becsúszik, amit nem kalkulálunk bele.
Na most akkor az Opelnél nagyon elronthattak valamit, mert az egy éves Astrámnak csak olajat kellett cserélni, szemrevételezés, keréknyomáskiegyenlítés, kerékcsavar meghúzás, munkadíj, + amivel ilyenkor levesznek ~ 30.000 ft. (olajat elég drágán számították, nem tudtam, hogy én is vehetek, de ez más tészta). Ez az 1 év vagy 30.000 km-es kötelező szerviz volt. Tényleges futott km 21.000. Az 50.000ft/10.000km nem reális, Astránál biztos nem.
Más. Anyám Fabiájában 90.000 km-nél kell vezérműszíjat cserélni. Most 4 éves, 78.000 megtett km-rel.
|
vas. jan. 07, 2007 16:15 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Bibby írta: Sima egyszerű easy_c csomag, év végi akcióban. Annyi hogy egy évre alá kellett írni de ez nem különösebben érdekel. mennyibe kóstál? Mennyi volt a modem? Van-e forgalomkorlát?
|
vas. jan. 07, 2007 16:13 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
skynet írta: one more comment:
ahogy már leírtam párszor, nekem napi 15 km a munkábajárás (oda-vissza ennyi), azaz havonta összesen 300 km. (egyébként nem hinném, hogy én lennék az országban az egyetlen, akinek ilyen közel (bp-i viszonylatban ez annak számít) van a munkahelye.)
fogyasztástól függően ez kb 5 500-6 500 ft.
minek fikázol, ha nem olvasod az előzményeket?
Én nem fikázok, csak számolgassunk együtt, hátha elszorzok én is valamit. Akinek tök új autója van, az mennyit költ szervízre átlagosan? Legyen csak olajcsere, meg apróságok (időnként vezérműszíj, némi futómű javítás, esetleg gumijavítások stb.) Mondjuk 50 ezer ft 10 ezer km-enként az reális? Néha több, néha kevesebb. És akkor mondjuk elmentünk az autóval 100 ezer kilcsit, hiszen e felett egyre nagyobb az esélye annak, hogy valami nagyobb javítás becsúszik, amit nem kalkulálunk bele.
|
vas. jan. 07, 2007 14:41 |
|
|
Bibby
platina tag
|
Vizsla írta: Yo!Neked? Vagy ISP-váltás? Mert ISP-váltásnál a datanet horror áron adja a cuccost.
Azért említettem a kábelmodemet, mert eddig kábelnet volt. Itthon még soha nem volt adsl. Sima egyszerű easy_c csomag, év végi akcióban. Annyi hogy egy évre alá kellett írni de ez nem különösebben érdekel.
|
vas. jan. 07, 2007 14:41 |
|
|
atwap
platina tag
|
hovatartozástól függetlenül, ez a versike jól összeszedte az elmúlt 2.5 évét
|
vas. jan. 07, 2007 14:31 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
T68m írta: most kaptam:
Ezért könyörgünk most, Mi Atyánk.
Ezzel is egyetértesz?
|
vas. jan. 07, 2007 14:05 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
most kaptam:
NEKED, NEKÜNK
A következõnél kényszerpihenõ lesz... Sy
|
vas. jan. 07, 2007 13:24 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
"A Ladát vezető férfi könnyebben sérült." - ez a nem semmi! azért egy ilyen után megúszni néhány karcolással nem kis szerencse... (vagy már annyira el volt rohadva a Lada, hogy magától esett le az eleje)
|
vas. jan. 07, 2007 12:25 |
|
|
atwap
platina tag
|
asszem van egy ilyen törvény hogy ha a munkahelyedtől 30km-es távolságban laksz, akkor valamilyen hozzájárulása van a munkáltatónak feléjük. de ezesetben egy bérlakás mindenképp olcsóbb lenne, de ha minden alkotmánybíró ilyen messze lakik, akkor megértem a négy év alatt 200k km-t, de ettől függetlenül is, nyalják meg a bal herémet
|
vas. jan. 07, 2007 12:02 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
|
vas. jan. 07, 2007 11:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
kerelyfe írta: Halkan mondom, de az egyik alkotmánybíró szegedi. A többit nem tudom hova valósi. A matekpéldától eltekintenék. Fölösleges a további flame. Sok a megtett km. Ennyi. Kösz!
én is halkam mondom, ha elmegyek valahova dolgozni, akkor
1. vagy vállalom a bejárás költségeit és idejét. És a munkahely a tömegközlekedés egy részét vállalja át.
2. odaköltözök, hogy a napi ingázást megússzam.
3. lakhelyemhez közeli melót keresek.
ezt a néhánymillió munkavállaló mind így csinálja. Azok miben különbek?
|
vas. jan. 07, 2007 11:28 |
|
|
joc_
gyémánt tag
|
Gafly írta: 40*200*0.07*250=14 000 No more comment... Pedig egy kommentet megér, hogy egy nullával elírtad, mert ennek a szorzásnak a végeredménye bizony 140000 és nem 14000.
Azért te sem gondolnád komolyan, hogy (munka)napi 40 km-t havi alig több mint havi 1000 Ft benzinből ki tudnál hozni...
|
vas. jan. 07, 2007 11:20 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Gafly írta: > akinek már van autója, és amúgyis fenntartaná > (tudtommal a biztosítást akkor is fizeted, ha > nem jársz az autóval), annak igenis lehet olcsóbb.
Peldaul ha az en konkret esetemet szigoruan csak uzemanyag szempontjabol (ami azert nagy butasag) vizsgaljuk akkor sem olcsobb:
Munkahely - lakas 20km Legyen evi 200 nap amikor bemegyek dolgozni. Fogyasszon az utom 7 litert. Legyen a benzin ara 250 Ft.
40*200*0.07*250=14 000
Tehat kocsival 14 000 BKV berlettel 8 8950
No more comment...
Nekem 11666Ft jött ki. /hó.
40Km-en 2.8litert eszik, ez 700Ft/nap. Ez szorozva 200-al, majd osztva 12-vel.
|
vas. jan. 07, 2007 11:02 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
kerelyfe írta: Halkan mondom, de az egyik alkotmánybíró szegedi. A többit nem tudom hova valósi. A matekpéldától eltekintenék. Fölösleges a további flame. Sok a megtett km. Ennyi. Kösz!
Hát persze! A másik bíró debreceni és a harmadik egyenesen Letenyéről jár be. A volvo s80-as meg szükséges, hiszen a bkv buszok terén a beszerző cég már egyszer bizonyított.
|
vas. jan. 07, 2007 10:51 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> akinek már van autója, és amúgyis fenntartaná
> (tudtommal a biztosítást akkor is fizeted, ha
> nem jársz az autóval), annak igenis lehet olcsóbb.
Peldaul ha az en konkret esetemet szigoruan csak
uzemanyag szempontjabol (ami azert nagy butasag)
vizsgaljuk akkor sem olcsobb:
Munkahely - lakas 20km
Legyen evi 200 nap amikor bemegyek dolgozni.
Fogyasszon az utom 7 litert.
Legyen a benzin ara 250 Ft.
40*200*0.07*250=14 000
Tehat kocsival 14 000
BKV berlettel 8 8950
No more comment...
|
vas. jan. 07, 2007 10:40 |
|
|