Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 21:46

Hozzászólás a témához  [ 26 hozzászólás ] 
2000 (!) wattos tápegység 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az a gyanúm, hogy elsősorban hencegni való ez a táp. Egyszerűen nem épeszű, aki olyan hardvert használ, amihez ez a táp kellhet.

Csak ha belegondoltok 2kW-tal egy szobát be lehet símán fűteni télen. Tiszta idiotizmus. Nem véletlen amerikai ez is.

Vagy pl van értelme (szintén amerikában) a többszáz lóerős autóknak, amikor közúton úgysem lehet kihasználni? Az is csak procc. :x
Ettől még megveszik. Sokan meg bámulják. Én nem.

Na, jól elszállt a fejem. :roll:

csüt. feb. 15, 2007 17:48
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bandi1985 írta:
ennek negyede elég akár a mai fullos konfigokhoz is bőven

Inkább nyolcadát akartál írni :wink:

csüt. feb. 15, 2007 1:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
ennek negyede elég akár a mai fullos konfigokhoz is bőven

csüt. feb. 15, 2007 0:29
Site Admin

Hozzászólás 
Előfordulhat, sorry akkor a dezinformációért, utánanézek más forrásból is!

hétf. feb. 05, 2007 11:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A cikkíró sincs épp a topon, mert a 8800GTX-nek sem kell 30A, hanem inkább olyan 15, mert a teljesítménye 170W körül van. Kér ilyen vesz fel kb. 30A-t.

vas. feb. 04, 2007 21:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Tessékmondani, ezzel heggeszteni is lehet? :D

vas. feb. 04, 2007 12:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze, egyetértünk benne, hogy igazi haszna nincs ... (írtam is fentebb, hogy szerintem is csak reklámnak jó)
De elvileg megoldható volna, ha sok ágba szétmegy. De mindegy.
:)

pén. jan. 12, 2007 10:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Baromság az egész,-mármint egyéni felhasználók szempontjából-azért is linkelem,a sörhűtőt és aki már dolgozott szeverszobában,az tudja milyenek kellenek oda akár párhuzamosan is- de,azok sem jók mert egyik a másiknak visszadolgozik...-"nincs a csúcsból sem két tök egyforma"csak hasonló,és azok között is válogatni kell,azokat amik "együttműködőek egymással"-de egyéni felhasználásra kinek kell ilyen :wink: :arrow: a trend a kisebb fogyasztás felé irányul,habár ez is felvet néhány további kérdést....

csüt. jan. 11, 2007 22:48
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sparow2: Az említett tápot még ki se adták. A hír pont arról szól, hogy tervezik a kiadását.
Az alaplap, processzor számára maximalizálva van a fogyasztás a felhasznált csatlakozók miatt. A szabvány nem engedélyez másféle csatlakozót jelenleg. Az ágankénti áramkorlátozás nagyon szép fogalom, de nincs realitása gazdasági okokból kifolyólag. Jelenleg nem tudsz olyan asztali konfigurációt összerakni, amihez szükséged lenne az említett tápegységre. De még szerverek területén se nagyon.

djsms: A jelenlegi legbrutálisabb konfig 300-350W környékén fogyaszt, ha mesterséges körülmények között terheled. A 8-10 winchestert már szerverek esetében is szervezetten indítják, pontosan a bekapcsolási tranziensek miatt. A fejlesztések a processzorgyártóknál elindultak az alacsony fogyasztás felé, véleményem szerint a VGA gyártóknál se lesz ez másképpy, hiszen egy bizonyos teljesítmény felett nem fognak tudni olyan hűtést kialakítani, amivel folyamatosan fenntartható az üzemi állapot.

csüt. jan. 11, 2007 22:28
Moderátor

Hozzászólás 
Tény, hogy ekkora teljesítmény irreális, de azért egy mezei tápot könnyen meg lehet izzasztani.
Vegyünk csak valami új alaplapot két brutál vga-val, amik csak úgy fűtik a lakást :) Tegyünk hozzá 8-10 vinyót, pár dvd írót, sok neont, mert az kell :D
Persze ez így eléggé irreális, de végülis összerakható konfig, de egy nagyobb teljesítményű márkásabb darab azért még elvinné

szer. jan. 10, 2007 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
djsms írta:
Feltételezem több csatlakozóval van szerelve és áganként van védve a rendszer. Legalábbis én így csinálnám :) Esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy van egy vagy több nagyobb áramú vastagabb vezetékes ága is a tényleg nagy fogyasztású eszközökhöz, amik per pillanat még nem nagyon léteznek :)

A vezetékek vastagsága csak egy dolog, de a jelenleg használatos csatlakozók már így is a megengedett maximumok közelében üzemelnek, pedig még nem beszélhetünk 2kW-ról.

Lehet, hogy sokfelé van elosztva (az alaplap úgysem fogyaszt el 2 KW-ot). Ha van a tápon egy halom csatlakozó, akkor annyi felé szétmegy a teljesítmény (ágankénti áramkorlátozással, vagy rövidzárvédelemmel, ha minden ágra számolunk mondjuk 100W-ot, akkor 20 ág) ... persze lehet, hogy nem csak vinyócsatlakozók, hanem valami spéci csatik is, amik nagyfogyasztású cuccokon lesznek (nemtom a szabványban erről mi van)
Valahogy csak rá lehet kötni 2KW-nyi terhelést, különben hogyan próbálták volna ki? :)

Az biztos szerintem is, hogy ez csak reklámnak jó.

szer. jan. 10, 2007 18:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Feltételezem több csatlakozóval van szerelve és áganként van védve a rendszer. Legalábbis én így csinálnám :) Esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy van egy vagy több nagyobb áramú vastagabb vezetékes ága is a tényleg nagy fogyasztású eszközökhöz, amik per pillanat még nem nagyon léteznek :)

A vezetékek vastagsága csak egy dolog, de a jelenleg használatos csatlakozók már így is a megengedett maximumok közelében üzemelnek, pedig még nem beszélhetünk 2kW-ról.

kedd jan. 09, 2007 19:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnd: Nem arról beszéltem, hogy elektronikailag lehetetlen megoldani. Kíváncsi vagyok azonban, hogy te mekkora realitását látod annak, hogy az általad említett hall érzékelős védelem lesz például a tápban. Egy 150W-os táp esetében sokkal kevesebb a befektetett költség, mint egy 2kW-os tápnál , ugyanis az ágak terhelhetősége nem változott.

Ennek a tápnak egyetlen értéke van, reklámértéke. A gyártót hivatott hírdetni, de már reális értelme nincsen.

kedd jan. 09, 2007 19:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Jogos a 2 pont, már az ős időkben is (AT 150Watt) volt VEZETÉKENKÉNTI áramkorlátos táp. Minden kimenő vezeték egy-egy hall érzékelős ic-n keresztül csatlakozott magához a táp részhez!
Persze nem távolkeleti volt.

vas. jan. 07, 2007 22:43
Moderátor

Hozzászólás 

vas. jan. 07, 2007 16:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Csaba_20 írta:
Szerintem nem valós igényekre tervezték és biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi tápegység szabványoknak nem felel meg.

Mint például? Nem kekeckedni akarok, csak kíváncsi vagyok, mire gondoslz, lévén én nem értek annyira hozzá... :oops:

Csak gondoljunk arra az egyszerű esetre, ha mondjuk az egyik periféria-tápcsatlakozón rövidzárat létesít valaki véletlenül. Kíváncsi vagyok miféle védelmet építenek majd bele, hogy a 140-150A-t is le tudja majd adni és ilyen esetben ne okozzon tüzet az említett eset. Merthogy az említett csatlakozón emlékeim szerint 6A a maximum megengedett.(De ha tévedek és max 9-10A, akkor is ugyanez érvényes)

vas. jan. 07, 2007 14:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
...Az ereiben is sör folyik.
Sajnos még nem,mert dolgozom,de majd este.. :D

vas. jan. 07, 2007 13:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Server szekrény sörhűtéssel. Igen hatékony.
Az ereiben is sör folyik. :lol:

vas. jan. 07, 2007 13:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ehhez fejlesztették,de lehet hogy még kicsi is :roll:
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=4547&c=7&s=dd&p=37 :roll:

vas. jan. 07, 2007 13:17
Moderátor

Hozzászólás 
Csaba_20 írta:
Szerintem nem valós igényekre tervezték és biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi tápegység szabványoknak nem felel meg.

Mint például? Nem kekeckedni akarok, csak kíváncsi vagyok, mire gondoslz, lévén én nem értek annyira hozzá... :oops:

vas. jan. 07, 2007 12:34
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok,

Egyetértek.
Mint tudjuk, professzionális célokra több "kisebbet" (400-500W), ill. redundáns típusokat használnak...

vas. jan. 07, 2007 1:32
Moderátor

Hozzászólás 
Félig meddig marketingfogás sztem. Sőt...

Manapság semmi szükség nincs ekkora tápra, még a hardcore PC-k esetében sem.

vas. jan. 07, 2007 0:44
gyémánt tag

Hozzászólás 

szomb. jan. 06, 2007 18:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lossfer írta:
Rettenetes. Most amikor éppen takarékoskodni kellene az árammal. :x

A 2KW a maximális fogyasztása ... ha olyan gépet teszel rá, ami csak 200W-ot fogyaszt, akkor csak annyit forog a villanyórád, mintha egy 300 vagy 400 W-os tápegységed volna.
De ha valakinek kell a sok kakaó, akkor vesz egy ilyet, és akár hegeszthet is vele :shock:

pén. jan. 05, 2007 21:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rettenetes. Most amikor éppen takarékoskodni kellene az árammal. :x

pén. jan. 05, 2007 16:31
bot

Hozzászólás 2000 (!) wattos tápegység
Szörnyszülött a PC-k testében.
http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=103049

pén. jan. 05, 2007 15:57