|
Szerző |
Üzenet |
proli007
platina tag
Csatlakozott: szomb. ápr. 14, 2007 14:03 Hozzászólások: 752 Tartózkodási hely: Paks
|
Laci_L írta: ...Az egy más tészta, hogy indokolatlanul kitesznek, vagy ott hagynak táblákat. Azért ugynúgy meg kellene izélni azt az állatot, aki ott hagyta.
Hát ide nem tud eljutni, a jogalkotó, hogy a kint felejtett, vagy indokolatlanul kitett tábláért, legalább úgy büntessenek, mint a túllépésért. De ha lehet jobban. A jelenlegi közlekedési morál kialakulásáért legalább olyan felelősek. Mert az ember megszokja, hogy a tábla csak bohóckodásból van.
Ma nem tudom, hogy van, de amikor kint voltam a németeknél, annyival lehet menni amennyivel tudsz. De ha kint volt a 100-as tábla, akkor az még 102-őt sem jelentett. Aztán a kanyar-vagy erdő után, ismét lehetett menni.
Felénk, a Balaton felé vezető úton (Cece), még mindig kint vannak a 60-as táblák, lévén hogy "úthibák" vannak. A 6-os úton sokkal rosszabb volt az úttest és semmilyen korlátozás nem volt kint, vagy 10 éven keresztül. Amikor meg javították (már mint, hogy kigödrözték és ott hagyták) kitették a 20-as táblákat és szinte egy évig kint voltak. Ki az aki a 20-as táblát, 30km-en keresztül be tudja tartani? Ezért már a környezet szennyezési bírságot is ki tudnám róni. Szóval az ésszerűtlenségnek is van határa.
üdv! proli007
|
vas. jan. 27, 2008 15:41 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Még egész budapesten sincs 50 mindenütt,pedig mindenütt "lakott terület".
Akik 300al mentek,versenyeztek,éjjel,egymástól 20cm-re,stb semmi köze a normális közlekedéshez.
Ráadásul túlélték,másban kár nem esett,a példa nagyon rossz.
200al az üres pálya belső sávjában haladni amikor 4km-t látsz előre ehhez semmi köze.
Ettől még ez nem szabályos,és ritkán biztonságos,de hogy miért kell azonnal "száguldozást" meg versenypályát emlegetni..?
Történnek tragikus balesetek a megengedett sebességgel,sőt alatta is, a sebesség abszolut relativ dolog.
A jogállamhoz ennek semmi köze,ez egyébként sem jogállam,sohasem is volt,maximum látszólag.Ennyi erővel én is balettáncos vagyok.
De tudod mit, bár volna inkább valóban jogállam, és mennék annyival amennyivel lehet.
Mintha a végén is azt írtam volna, jó nekem ami van,max nem leszek balcsin 40perc alatt,nabumm.
Csak az bosszant, hogy megint szivatásra hegyezik majd ki, nem a rendcsinálásra, mert a káosz a zavaros amiben azok szeretnek legjobban halászni akiknek rendet kellene tenniük.
Hát ennyi.
|
vas. jan. 27, 2008 0:24 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Hááát, nem nagyon értünk egyet, de hát mindenki úgy megy ahogy akar. Amíg hagyják, és van mivel.
Azért abban lehet valami, hogy gyakorlatilag az egész világon 50 (vagy kevesebb) van lakott területen, és azon kívül is általában 130 a max (kivéve Németország, de ott sem sokáig). Vagy kevesebb. Amerikában ha 130-al mennél negyed óra alatt elkapnának, és amit kapsz, arról mégy egy év múlva is álmodni fogsz. Hát ez van.
Az egy más tészta, hogy indokolatlanul kitesznek, vagy ott hagynak táblákat. Azért ugynúgy meg kellene izélni azt az állatot, aki ott hagyta.
De egy jogállamban nem lehet önkényesen felülbírálni a szabályokat (bár erre vannak komoly próbálkozások manapság).
Ha valaki száguldani akar, és van mivel, lehet időt bérelni zárt pályákon, és ott aztán mehet. Ha túléli. Emlékezz arra a két idiótára, aki 300-zal törte össze magát Törökbálintnál.
|
szomb. jan. 26, 2008 21:42 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Nem,mert én egy max két napra szoktam nyáron leugrani.A szállás drágább mint a benzin
A kocsi menne 250et is..csak azt magyar úton nem lehet kihasználni,mert szó szerint gyilkos tempó.
A ~2kilóval általában nincs baj,nyáron,ritka forgalomban,több kilóméteres belátható útszakasznál,ha ésszel hajt az ember.
Régebben gyakran megcsináltam,hogy ~40perc alatt siófokon voltam a lakásajtótól..mostmár nem merem,kamera hegyek mindenütt,a büntetés meg egy használható autó ára.
Inkább mellőzöm a balatont,jó nekem a bányató vagy a lapos is.
Még annyi,hogy a jogsielvételek 99%-a tuti,hogy kamura rakott vagy "ottfelejtett" 20ak és 30ak miatt lesz ezután is...
Értelmes ember ahol indokolt,és van fekvő is,úgysem lépi át ennyire (pl iskola előtt,lakótelepi parkoló,stb) vagy,ha van havonta egy sztritrészer őrült,azért nem fogják ott méregetni a semmit napokig.
Magyarul miről szól ez is? Hogyan szivassunk,amikor mehetnél normálisan,hogyan lassítsunk értelmetlenül,és ha nem lassítassz,vegyünk le horror lére.
|
szomb. jan. 26, 2008 21:03 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
MotoHacker írta: Tartok tőle,hogy fix helyre induktív hurkokat fognak telepíteni itt-ott út-idő mérés elvén,ami kivédhetetlen. HA a dolog átmegy,de azért én bízom benne,hogy ezt már megtorpedózza az alkotmánybíróság.
Minek hurok? Ott vannak a rendszám leolvasó kamerák az autópálya díjhoz. Az átlag méréshez csak egy szofver kell, ami összehasonlítja az azonos rendszámhoz tartozó idő információt az út hosszával (ez adott, és jól mérhető). Már mehet is a büntetés.
Ha letakarod a rendszámot, az más tészta. De ezért meg külön seggberúgás jár, gyorshajtás nélkül is.
Van egy magánvéleményem: miután már több mint harminc éve vezetek, és így van némi tapasztalatom (nem csak itthon), így azt tudom javasolni, hogy be kell tartani az előírást. Jobban mondva némi túllépésért senki nem szól (50 helyett max 60, 90 > 105, 130 > 145). A 20-as, 30-as táblákkal kell igazán vigyázni, mert 20 helyett 50 bizony 300000 Ft-ot és ugró jogsit jelent.
Még annyi: mész le pl a Balatonra a hétvégére. Ott vagy kb 60 órát. Ha nyomod mint az állat, akkor 60,5 órát. Ez a különbség megéri?
|
szomb. jan. 26, 2008 18:17 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Tartok tőle,hogy fix helyre induktív hurkokat fognak telepíteni itt-ott út-idő mérés elvén,ami kivédhetetlen.
HA a dolog átmegy,de azért én bízom benne,hogy ezt már megtorpedózza az alkotmánybíróság.
|
szomb. jan. 26, 2008 17:19 |
|
|
W-T
arany tag
|
Ja, és sajnos az univerzális cuccal itt is úgy van, mint más dolgoknál, mindenre jók, de igazán semmire sem.
Itt pedig sokba kerül egy hibázás is. Szóval céleszközöket javasolt használni.
|
szomb. jan. 26, 2008 2:31 |
|
|
W-T
arany tag
|
Hát jelenleg úgy tűnik, ki lesz adva magánkézbe a sebességmérés egy része.
Amit szinte biztos, hogy lézerrel fognak mérni. A lézerblokkoló jól jön majd a sofőröknek, hiszen nem lesz nehéz belefutni egy 300000Ft-os büntibe, abból meg egy lopakodó autót is lehet építen. (felszerelni védelemmel.) Nem beszélve a feketeponttoktól, ami a jogsi elvételét eredményezi, ugye az meg igen fontos annak, aki azzal dolgozik.
A másik újdonság idén az átlagsebesség mérő zónák bevezetése lesz az autópályákon, ezt gps alapú készülékkel lehet "kivédeni".
Vagy felcsapni a rendszámra egy vizes zsebkendőt.
|
szomb. jan. 26, 2008 2:22 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Így van. Valami jó kis univarzális cucc kellene. Most már nem csak a fakabátok mérhetnek? Mi ez diktatúra?
|
pén. jan. 25, 2008 19:03 |
|
|
W-T
arany tag
|
UP!
Sziasztok, mostanában nagyon aktuális lesz a sebességmérőkkel szembeni védekezés.
Ha kérdés van, írjatok, akár fórum kedvezmény is előfordulhat:)
A honlapunk most újul meg, egyre több infó elérhető.
http://www.detektorbolt.hu
|
pén. jan. 25, 2008 1:17 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Hoppá,ezt nem tudtam,hogy ebben ekkora szaktekintély vagy.
Azt tudom,hogy csak hitelesített cuccal lehet mérni,elvileg mindenütt csak úgy lehetne,még a zöldségesnél is
|
hétf. okt. 22, 2007 18:47 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Csak azért kérdeztem, mert joghatályos mérés kizárólag hitelesített eszközzel lehetséges.
Volt szerencsém ilyen hitelesítésben nem egyszer részt venni. Mint már valahol íratam, az első Fáma lézert még én terveztem anno tizen egy-két éve.
A képfeldogozás alapján mérő sebességmérővel én is foglalkoztam, kudarc volt. Bár akkor még más volt a hardver háttér. De a hitelesítés végképp nem ment. Nem akarok részletekbe menni, most ennyi szerintem elég info-nak.
|
hétf. okt. 22, 2007 18:40 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Nem ez egy fejlesztés.Próbaméréssel gondolom hitelesíthető volna,de konkrétan nem tudom hogyan zajlik ez.
|
hétf. okt. 22, 2007 17:04 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
MotoHacker írta: ...Hazai viszonyokra már régen ki lett találva egyébként egy ennél ezerszer jobb "kegyetlen" rendszer,nem kellett a kutyának sem.Pedig az összes előírást teljesíti és egy szál kamerával működik teljesen passzívan.A sűrű esőfüggöny kivételével mindig 1% pontosan mér,akár autóból használva is.
Ez a valami hivatalosan hitelesíthető (OMH)? Mert ha nem, akkor ezért nem használják.
|
hétf. okt. 22, 2007 16:49 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Naigen... azért érdekelne éjjel kivilágítatlan helyen mennyire láthat ez a valami oldalról.Szerintem majdnem semennyire. Tehát ez csak nappal,széles utakon,praktikusan településen belül "veszélyes".
Átlagos sűrű városban belvárosi útvonalra telepíthetetlen,a gyalogosokat nem lehet a körút egyik járdájáról kitiltani,mert ott most mérés folyik.
Ez félelmetes cucc lenne,ha automata rejtve-fixen telepített valami volna,az némileg ellensúlyozná a hátrányait.
De így,hogy cipelgetik,szerintem nem lesz nagy jövője.
Hazai viszonyokra már régen ki lett találva egyébként egy ennél ezerszer jobb "kegyetlen" rendszer,nem kellett a kutyának sem.Pedig az összes előírást teljesíti és egy szál kamerával működik teljesen passzívan.A sűrű esőfüggöny kivételével mindig 1% pontosan mér,akár autóból használva is.
|
hétf. okt. 22, 2007 13:54 |
|
|
Tom12
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: Szeged
|
Ez bizony passzív, ha nincs a rádiós hátulrólfényképező modul, akkor a többi vezetékkelcsatlakozós lefüllelhetetlen, zavarhatatlan.
Ez ellen csak a kaméleon üzemmód segíthet, amikor a környezettől nem üt el eléggé a mérendő objektumról visszavert fény .
Mivel oldalról mér, meg lehet esetleg próbálni IR fénnyel elvakítani az autó teljes hosszában (mindkét oldalon aktív díszcsík ), így nem talál az áthaladás során egy fix pontot, csak egy kb 4m hosszú erősen vakító fénypacát. Ha erre nincs felkészítve, talán hibás lesz a mérés.
Előrejelzés? A szemből jövők jóindulatú villogása, integetése.
|
hétf. okt. 22, 2007 7:00 |
|
|
W-T
arany tag
|
Semmi?
Most komolyan, a milliós lézereket lehet zavarni, akkor ezt is csak valahogy... Ötlet?
|
hétf. okt. 22, 2007 1:28 |
|
|
W-T
arany tag
|
Most én is hirdetek egy pályázatot ))
Aki ezt tudja zavarni, akár optikai módon, akár a rádiókommunikációt, az jelentkezzen nálam "detektor kukac mail.synch.hu"
http://www.sebessegmeres.info/tech.php?show=367
ötleteket is szívesen fogadok.
Szerintem visszaverődést mér, tehát nem passzív eszköz, valamit sugároz, és azt méri. Tehát meg lehet zavarni, csak tudni kell, mit sugároz.
|
hétf. okt. 01, 2007 1:16 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
W-T írta: ...Sajnos így van, a beszerzés x százaléka megy vissza az elbíráló zsebébe. De minimum egy-két misi.
Fel kell nyomni minden ilyet ahol lehet, különben soha nem lesz itt rend...
Sajnos így van. Minden éra ezt csinálja (csinálta). Jobban, vagy kevésbé de mindenhol a viágon. Az adófizető, és aki épp nem fér hozzá az sír.
|
vas. aug. 26, 2007 16:24 |
|
|
W-T
arany tag
|
T68m írta: 20misi? Szép pénz, de hát közbeszerzésből megy...
Sajnos így van, a beszerzés x százaléka megy vissza az elbíráló zsebébe. De minimum egy-két misi.
Fel kell nyomni minden ilyet ahol lehet, különben soha nem lesz itt rend.
Megvannak a megfelelő helyek, nem kell ****. Kölcsönös elrettentés. Nincs más mód.
|
vas. aug. 26, 2007 4:28 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Laci_L írta: T68m írta: 20misi? Szép pénz, de hát közbeszerzésbõl megy... Hát honnan máshonnan? Gondolod, hogy összedobják rá a dohányt az üzemeltetõk? A buszt meg megveszik a sofõrök. A táblát meg a tanárok a suliban.
így lesz egy 10x-es árú egy "kakóbiztos" PC(100.000Ft->1.000.000Ft), és egymilliárd egy villamos. Szép történet ez, csak nem az adófizetőknek.
|
szomb. aug. 25, 2007 21:55 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
T68m írta: 20misi? Szép pénz, de hát közbeszerzésből megy...
Hát honnan máshonnan? Gondolod, hogy összedobják rá a dohányt az üzemeltetők?
A buszt meg megveszik a sofőrök. A táblát meg a tanárok a suliban.
|
szomb. aug. 25, 2007 15:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
20misi? Szép pénz, de hát közbeszerzésből megy...
|
szomb. aug. 25, 2007 12:53 |
|
|
W-T
arany tag
|
Re: Detektor
[quote="HDI"]sziasztok, egy frekvencia kereső után érdeklődnék, ami 433 és 800 MHz között működik az ISM sávban. A frekvencia jelet felismeri és visszaküldi az adóhoz. Az érdekelne, hogy-hogy lehet megoldani...[/quote]
Keresd meg hqp -t. Előfordul a fórumon. Esetleg kapcsolódik a témához? Mire lenne jó? Vezetéknélküli ESO érzékelése esetleg?
Érdeklődők kedvéért az ESO egy optikai alapon működő, fénykapus traffipax, amit csak a jelek átvitele alapján lehet detektálni, zavatni pedig egyáltalán nem. Egyelőre.
http://esoelektronik.hlsoftware.biz/ES30.aspx?a=0
http://www.radarfalle.de/technik/ueberw ... 03d9c8bee6
Egy darab van Magyarországon, tesztüzemben, a forgalmazó ajándéka, 20 misi értékben. Elterjedni nem fog, mert egy SCS-102 lézer 2 misi.
De ha valakinek van ötlete, hogy lehetna zavarni vagy detektálni, akkor felkarolnánk szívesen
Ötleteket is várjuk!
Kéne egy darab, és kipróbálni a pontos működési elvét.
|
szomb. aug. 25, 2007 3:01 |
|
|
HDI
vas-tag
|
Detektor
sziasztok, egy frekvencia kereső után érdeklődnék, ami 433 és 800 MHz között működik az ISM sávban. A frekvencia jelet felismeri és visszaküldi az adóhoz. Az érdekelne, hogy-hogy lehet megoldani...
|
pén. júl. 27, 2007 14:39 |
|
|
W-T
arany tag
|
Videó az új SCS-102 lézer blokkolásáról. Erre jelenleg csak a G8 képes.
Kb. 16-20 darab van az országban. Mármint scs-102 mérő, blokkolóból már több, ami tudja
http://www.youtube.com/watch?v=W5Mxq0S8lCo
|
kedd jún. 26, 2007 1:24 |
|
|
W-T
arany tag
|
tractorsound írta: Whistler XTR140, Whistler DE1730 es Cobra SDG300 (vagy valami hasonlo) kozott vacilalok. Melyiket erdemesebb megvenni, melyik a jobb? A arkulonbseg elhanyagolhato a ket elobbi eseten, viszont a Cobra akcios es igy 20%-al olcsobb a masik kettonel. Az XTR140-nel azt irja a csomagolason, hogy a legujabb kivitel. A baj csak az, hogy fogalmam sincs mikor volt az a 'legujabb'.
Egyik sem tudja a Ku sávot, szóval mindegyik felejtős.
Aktuális fejlemények: Az NJL Kft. sikeresen összebarkácsolt egy ipari lézeres mérőből egy sebességmérőt, amit csak és kizárólag az AntiLaser G8 tud blokkolni a lézerblokkolók közül, semmi más. A Bel 330 , Bel 550 és egyéb marhadrága detektorok nem is jelzik, mivel a frekvenciája durván magasabb, mint az eddigiek.
Detektor fronton nincs különösebb fejlemény. Esetleg annyi infó, hogy Ka sávon, 34,3 Ghz környékén, ha függőlegesen helyezzük el a detektort, jobb eredményeket érünk el. Állítólag a polarizáció miatt van. Az autópályán elhelyezett dobozok is ezen a frekin működnek.
www.detektorbolt.hu
|
csüt. máj. 31, 2007 1:17 |
|
|
tractorsound
ezüst tag
|
Whistler XTR140, Whistler DE1730 es Cobra SDG300 (vagy valami hasonlo) kozott vacilalok. Melyiket erdemesebb megvenni, melyik a jobb? A arkulonbseg elhanyagolhato a ket elobbi eseten, viszont a Cobra akcios es igy 20%-al olcsobb a masik kettonel. Az XTR140-nel azt irja a csomagolason, hogy a legujabb kivitel. A baj csak az, hogy fogalmam sincs mikor volt az a 'legujabb'.
|
szomb. ápr. 21, 2007 14:11 |
|
|
W-T
arany tag
|
Egy nagyon érdekes videó:
http://www.detektorbolt.hu/test.html
Fentről a második. Érdemes megnézni
|
csüt. márc. 08, 2007 1:27 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
Szia Attila
Sokáig voltam előzetesben
Unalmas a terminal, nincs jó téma. Néha benézek
Üdv
|
pén. jan. 12, 2007 17:12 |
|
|
W-T
arany tag
|
akki írta: Az autopályán kihelyezettet állítólag purhabbal kell kalibrálni:-) Stabilizálja, s megszünteti a parazita rezgéseket. Igy "elvben" jobb minőségű felvételt készithet. Ez mindannyiunk érdeke:)
Szia Akki, rég látttalak itt! (is)
Hát igen, gonosz dolog, ha páncéldobozba teszik a cuccot. Csak szemből jelezhető értelmes távolságon belül. Blokkolni kéne Purhab, vagy ahogy hallottam, volt már hogy lefújták festékkel a kukucskáló ablakot
Parkolóautomatáknál a púrhab már bevált állítólag
Megoldás autópályán, hogy figyeli az ember a táblát. Meg persze fejlesztjük a gps megoldást is, bár hátránya,hogy nem tudja, melyik dobozban van cucc, melyikben nincs. Esetleg rendszám lehajtás alkalmazható.
|
pén. jan. 12, 2007 1:06 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
Az autopályán kihelyezettet állítólag purhabbal kell kalibrálni:-) Stabilizálja, s megszünteti a parazita rezgéseket. Igy "elvben" jobb minőségű felvételt készithet. Ez mindannyiunk érdeke:)
|
csüt. jan. 11, 2007 17:06 |
|
|
W-T
arany tag
|
Egy héten belül tuduk prezentálni vezetéknélküli lézerblokkolót, ha valakit az tartott vissza eddig, hogy át kell kábelezni az autót. (Teljesen legális a cucc!)
Amúgy meg ha valaki affinitást érez radardetektor vagy lézerblokkoló fejlesztésben, várjuk a kapcsolatfelvételt, örömmel fejlesztenénk is. Nem egyszerű tudomány. www.detektorbolt.hu
|
csüt. jan. 11, 2007 2:34 |
|
|
W-T
arany tag
|
Kellemes ünnepeket mindenkinek.
Karácsonyi lézer teszt videó
http://www.detektorbolt.hu/dbtv_01low.wmv
|
csüt. dec. 21, 2006 1:48 |
|
|
W-T
arany tag
|
hqp írta: Fölhozok egy régebbi témát. Az autópályákra rendszeresítettek nemrég olyan mérőkészüléket, ami mozgó járműbe (persze civilbe ) van beszerelve, és GPS-es saját sebesség méréssel hitelesítve méri a mellette elhaladó jármű sebességét. A kérdés, ha nincs hiteles saját sebesség, akkor megúszható-e a dolog. Ugyanis elkészült egy kis eszköz, ami 500m-es sugarú körben hm. ignorálja a GPS működését. . . . . .
Ez a cucc is lézerrel mér már, azokhoz lehet kapcsolni gps-t, hogy legyen viszonyítási alap.
Két mód van a kiütésére, a lézer blokkolása, ami előlről-hátulról költséges, vagy a gps zavarása. (Valamint htul macerás elhelyezni a lézerblokkolót, de nem lehetetlen.)
Akár 200m-es blokkolás is elégséges, mivel csak közelről mérnek mozgó autóból.
Amúgy akár lehetséges lenne a gps antennák érzékelése is a közelben. Persze nem tudom hogy milyen távolságból, de tény, hogy sugároznak a kicsikék. (Valamilyen Ghz-es frekvencián sugárzás keletkezik az antenna körül.)
Persze a leg gonoszabb dolog még mindig a háromlábú lézer, vagy a telepített kamera.
http://209.85.135.104/search?q=cache:Av ... =clnk&cd=1
Napi 1600 gyorshajtó. Havi 48000!!!
www.detektorbolt.hu
|
hétf. dec. 11, 2006 1:02 |
|
|
hqp
arany tag
Csatlakozott: szer. jan. 12, 2005 21:45 Hozzászólások: 140 Tartózkodási hely: Sárbogárd-Székesfehérvár
|
Fölhozok egy régebbi témát.
Az autópályákra rendszeresítettek nemrég olyan mérőkészüléket, ami mozgó járműbe (persze civilbe ) van beszerelve, és GPS-es saját sebesség méréssel hitelesítve méri a mellette elhaladó jármű sebességét. A kérdés, ha nincs hiteles saját sebesség, akkor megúszható-e a dolog. Ugyanis elkészült egy kis eszköz, ami 500m-es sugarú körben hm. ignorálja a GPS működését. . . . . .
|
szomb. dec. 09, 2006 20:58 |
|
|
W-T
arany tag
|
Üdv!
Hatalmas karácsonyi akció a honlapunkon!
Ajánlom a Lasertek Pro20-at, nagyon, nagyon működik.
Tesztelési lehetőséggel!
www.detektorbolt.hu
|
pén. dec. 08, 2006 2:36 |
|
|
W-T
arany tag
|
http://www.laserveil.com/cool_videos/
Mi a véleményetek arról, hogy egy lámpára és rendszámra kenhető cucctól nem verődik vissza rendesen a 904nm?
Lehetséges?
Érdeklődöm a dolog iránt, mert lézerrel szemben akár a felére is csökkentheti a mérési távolságot, így már 10eFt környékén lehet védekezni. (1994 óta nem szereztek be a rendőrök, csak lézert. Ez a jövő.) Viszont ha a rendőr ránkmér, és nem kap eredményt, akkor bőven van idő lassitani, akár egy Lidatek vagy Blinder nélkül is, meg radardetektor nélkül is, csak egy lézer jelző - lézer detektor kell hozzá.)
www.detektorbolt.hu
|
kedd szept. 12, 2006 2:04 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Jozif
Én is bocs, nem vettem észre. Csak azt, hogy az egész idézet.
|
szomb. szept. 02, 2006 19:45 |
|
|
Jozif
vas-tag
|
Köszi a linkeket, elkezdek bogarászni, ha esetleg elakadok, akkor majd ujra "terrorizállak"
|
szomb. szept. 02, 2006 9:50 |
|
|
Jozif
vas-tag
|
Laci_L írta: JozifMár bocsáss meg, de az utolsó hsz-ednek mi volt az értelme? Azonkívűl, hogy beidézted az előzményt.
semmi gond, megbocsájtok, Te is bocsáss meg, mert elrontottam ez idézést, és az idézetben van a hozzászólásom is.
Szerencsére W-T kollega észrevette
|
szomb. szept. 02, 2006 9:45 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
|
szomb. szept. 02, 2006 8:56 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Jozif
Már bocsáss meg, de az utolsó hsz-ednek mi volt az értelme? Azonkívűl, hogy beidézted az előzményt.
|
szomb. szept. 02, 2006 7:57 |
|
|
W-T
arany tag
|
Honlapunkon www.detektorbolt.hu nagyrészt megtalálod a dolgokat, egyéb linkek a www.traffipax.lap.hu , www.traffipax.hu, www.videoht.hu oldalon, valamint angolul
www.radardetector.net
http://www.laserjammerforums.com/
Ezeken minden megvan ami kell.
|
szomb. szept. 02, 2006 2:21 |
|
|
Jozif
vas-tag
|
W-T írta: Jozif írta: Akkor esetleg nem jól értelmeztem.
904mn es dióda. Akkor ez infra lenne? Vagy ebben a tartományban müdödő nem látható lézer. Tehát arra a diódára lennék kiváncsi, amit itt tárgyalnak. Olyan lézerdiódára vagy ledre van szükséged, ami 900-1100nm között ad, tehát infravörös tartományban. (Ugye a lézer és az infravörös nem zárja ki egymást, teljesen mást jelent a két fogalom.) Létrehozhatod a megfelelő sugárzást LED technológiával vagy lézerdiódával. A működő ötletekre vevők vagyunk, mind lézer, mind radar ügyben köszi az infót, utánnajárok ezeknek a cuccoknak, beszerzek belőle kellő mennyiséget, és megpróbálok összeépiteni belőle valamit. Ha esetleg van még valami info amit tudni lehet, és megosztod, akkor szívesen veszem, ne kelljen érte felforgatnom az egész internetet, és még ráadásul kihámozni belőle azt is, mi az ami hülyeség, és mi az ami nem www.detektorbolt.hu
|
pén. szept. 01, 2006 1:16 |
|
|
W-T
arany tag
|
Jozif írta: Akkor esetleg nem jól értelmeztem.
904mn es dióda. Akkor ez infra lenne? Vagy ebben a tartományban müdödő nem látható lézer. Tehát arra a diódára lennék kiváncsi, amit itt tárgyalnak.
Olyan lézerdiódára vagy ledre van szükséged, ami 900-1100nm között ad, tehát infravörös tartományban. (Ugye a lézer és az infravörös nem zárja ki egymást, teljesen mást jelent a két fogalom.)
Létrehozhatod a megfelelő sugárzást LED technológiával vagy lézerdiódával.
A működő ötletekre vevők vagyunk, mind lézer, mind radar ügyben
www.detektorbolt.hu
|
pén. szept. 01, 2006 0:21 |
|
|
Jozif
vas-tag
|
Akkor esetleg nem jól értelmeztem.
904mn es dióda. Akkor ez infra lenne? Vagy ebben a tartományban müdödő nem látható lézer. Tehát arra a diódára lennék kiváncsi, amit itt tárgyalnak.
|
csüt. aug. 31, 2006 18:25 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Jozif írta: Hello.
Hol lehet beszerezni 904nm -es diodákat? Mert kerestem, de mindenhol 5-600 közöttieket találtam. Gondolom ezeket kell a kocsi elejére tenni?
Az a nagy helyzet, hogy 400-700nm között van a látható fény tartománya. Azaz amiről írsz közönséges klf színű LED-ek.
|
csüt. aug. 31, 2006 11:37 |
|
|
Jozif
vas-tag
|
Hello.
Hol lehet beszerezni 904nm -es diodákat? Mert kerestem, de mindenhol 5-600 közöttieket találtam. Gondolom ezeket kell a kocsi elejére tenni?
|
csüt. aug. 31, 2006 11:16 |
|
|
W-T
arany tag
|
biker írta: W-T írta: Üdv. Köszi, tehát ha a lézert tudja, az a legjobb?
Nem a legjobb, de elengedhetetlen.
Ha lézert jelez, és tuti gyorsan mentél, jobb ha leállsz egy pár percre, de addig mindenképp, amíg visít a detektor.
A jövőben a lézerblokkoló lesz elengedhetetlen feltétel, ha sokat autózol és gyorsan.. Vagy marad a trükközés a lézerrel.
www.detektorbolt.hu
|
vas. aug. 27, 2006 23:36 |
|
|