Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. nov. 18, 2024 21:37

Hozzászólás a témához  [ 1824 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 37  Következő
*A MAGYARÍTÁS TITKAI* - Nokia BB5 online firmware frissítés 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 5300 PROD CODE MAGYAR
-----------========== 5300 RM-146 ===========-----------
MŰKÖDŐ MAGYAR PRODUCT CODE: 0537656 (EURO-B lang pack)
-----------========== 5300 RM-146 ===========-----------

kicsit nehezen vette be a picike első induláskor, de rájött, h ez neki jó:P
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

gyk: nss -el prod kódot vált, majd nokia software updterrel frissít és van magyar nyelved.

pén. márc. 16, 2007 0:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
a box (jelen esetben doboz), egy szerkezet, amivel a frissítési műveletet (is!) meg lehet oldani :D
nagyon értékelem a sikerélmény utáni vágyadat! magam is ilyet éreztem, mikor sikerült a 6233-at netről frissíteni, s megoldani, hogy a magyar nyelv se szálldosson el!

pén. márc. 02, 2007 10:28
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
box... üssem?! :D
vagyis menjek vele szervizbe, és ottmajd megcsinálják. ht lehet hogy kihagyom, úgyis csak a sikerélmény kelelttvolna, hogy egyedül frissítettem:-) köszi a segítséget:-D

csüt. márc. 01, 2007 17:53
ezüst tag

Hozzászólás 
nem fogja soha támogatni, csak box a te megoldásod. (3100 nem támogatja a DKU2-t)

csüt. márc. 01, 2007 17:49
vas-tag

Hozzászólás 3100
sziasztok!
lehet volt már róla, szó, és akkor előre kérem is a bocsánatokat, de próbáltam ezzel a nokia software updaterrel frissíteni a 3100-ás nokiámat, amire később rá is jöttem, hogy még nem támogatja.
arra lennék kiváncsi, hogy tudja-e valaki, hogy mikorra várható, hogy támogassa, vagy számítsak-e egyeltalán rá?
köszi, üdv
hoodoo

csüt. márc. 01, 2007 17:42
arany tag

Hozzászólás 
6131 jelenleg v3.70 pc:0538346 és nem megy fel rá a v5.50 pedig szerepel az ujban ez a pc, EURO-D VODAFONE HU BLACK^0538346^V 05.50^003 a gari miatt probáltam igy frissiteni

hétf. feb. 26, 2007 19:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
A 6234-re nem teszi fel a 6233 fw-t a Nokia Szerviz (mert nem szabad)! Ha valahol mégis, akkor az az alkalmazott sokáig már nem fog ott dolgozni!

A PC átírása ILLEGÁLISnak minősülő cselekedet (mint pl. a függetlenítés), ezért az mindenféle képpen garvesztéssel jár!

Pedig a neten már pár helyen olvastam, hogy feltették embereknek Nokiába, illetve a helyi márkaszervízbe személyesen is megkérdeztem, és azt mondták hogy megcsinálják!

szer. feb. 21, 2007 15:47
vas-tag

Hozzászólás 
sziasztok! nekem egy ázsiai piacra készült 6288am van, és frissítettem a NSU-val... csakhogy sajna akkor még nem tudtam h. a product code-ot meg kell változtani, és visszaállt az eredeti nyelv... ez önmagában még nem gond, mer angolul is jó lenne, de bevittem az üzletbe, ahol vettem, ők továbbküldték szervizbe, ahol vmit próbáltak vele csinálni, és most egyáltalán nem megy a telefon... Addig jut el, h. bejön a Nokia kép az elején, aztán semmi... tud esetleg vki vmilyen megoldást, hogy mit lehetne vele csinálni? persze vmi előnyösebbre gondoltam, mint, h. dobjam ki;) előre is köszi! üdv.

szer. feb. 21, 2007 15:31
ezüst tag

Hozzászólás 
egy másik fórumon olvastam az alábbiakat:

"Megkérdeztem a Noiát, azt mondta az ügyintéző, hogy a product code átírása nem minősül illegálisnak, feltéve, ha nem szolgáltatófüggő készülékről van szó. Hiszen, az ilyen ''beavatkozásra ítélt'' készülék eredetileg nem magyar területre szánt darab, tehát gyártói garancia nincs rá."

ezek szerint tehát az a helyzet, hogy szolgáltatásfüggő készülékek esetében sem a függetlenítés, sem a pc átírása nem ajánlott, amennyiben cél a garancia megtartása.

szer. feb. 21, 2007 8:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 6234-re nem teszi fel a 6233 fw-t a Nokia Szerviz (mert nem szabad)! Ha valahol mégis, akkor az az alkalmazott sokáig már nem fog ott dolgozni!

A PC átírása ILLEGÁLISnak minősülő cselekedet (mint pl. a függetlenítés), ezért az mindenféle képpen garvesztéssel jár!

szer. feb. 21, 2007 7:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Xanyi írta:
Köszi a részletes felvilágosítás. Így már teljesen világos a dolog, bocs hogy eddig fogalmatlan voltam.
Magyarul a lényeg, hogy csak akkor tudom rátolni a 33-as softját, ha elötte átírom a PC-t.
De ugye az ilyen beavatkozás meg garivesztéssel jár.

Még egy kérdés: ha mondjuk átírom a PC-t, feltolom a 33-as softját, de utána vmi más hibája lenne a telónak, akkor visszaírva a PC-t az eredetire visszatölthető-e a 34-es softja? Vagy csak ha van újabb verzió?
Mert ezesetbe viszont nem nagyon vesznek észre semmit...
Bocs a sok hülye kérdésér, de ugye a Nokia szervizbe feltennék, de nem ingyen, aztán keresem az alternatív megoldást!

az esetben van baj, ahogy fentebb is írtam, hogy pc átírás után kerül egyfajta számú firmware a telóra, majd visszaírod aztán valami ok miatt az eredetire, de ahhoz meg még régebbi frissítés elérhető, akkor nem teszi vissza a régebbit. akkor mit mondasz a szervizben, ha kérdőre vonnak, hogy minek írogatod ide-oda a pc-ket (ami egyébként nem illegális)? az igazi talány az, hogy ettől megmarad-e a hivatalos gari? ezt egy szervizben meg tudják mondani, mint afféle érdeklődő kérdésre adandó információt :lol:

kedd feb. 20, 2007 20:52
arany tag

Hozzászólás 
Xanyi írta:
Köszi a részletes felvilágosítás. Így már teljesen világos a dolog, bocs hogy eddig fogalmatlan voltam.
Magyarul a lényeg, hogy csak akkor tudom rátolni a 33-as softját, ha elötte átírom a PC-t.

Még egy kérdés: ha mondjuk átírom a PC-t, feltolom a 33-as softját, de utána vmi más hibája lenne a telónak, akkor visszaírva a PC-t az eredetire visszatölthető-e a 34-es softja? Vagy csak ha van újabb verzió?
Bocs a sok hülye kérdésér, de ugye a Nokia szervizbe feltennék, de nem ingyen, aztán keresem az alternatív megoldást!

Visszatölthető, nem csak újabb software esetén. Ki kell pipálni egy négyzetet, hogy szeretnéd újra indstallálni a teló szoftverét.
A kérdés az az, hogy meg tudják-e nézni a szervizben, hogy a product code meg volt-e változtatva... :?:

kedd feb. 20, 2007 20:30
ezüst tag

Hozzászólás 

kedd feb. 20, 2007 20:18
arany tag

Hozzászólás 
Xanyi írta:
somebody írta:
Idézet:
Ez elvileg a Nokia honlapjáról lenne tök hivatalosan nem? Akkor nem ugrik a gari. Vagy igen?

A Nokia oldaláról csak a legújabb vodás sw-t tudnád leszedni, ez tényleg hivatalos. De ahhoz, hogy ne legyen voda menüs a telód, ahhoz kell egy másik program, ami kicsit sem hivatalos...
A garancia ugrik.

Valaki már kérdezte ezelőtt, hogy a telefon tudja tárolni ha a product code megváltozik? Megoldás lehet a garancia elvesztés ellen, ha sw update után visszaírjuk az eredeti product code-t?

De a 6233 nem vodás menüs, csak a 6234. Nem akarok én semmilyen illegális programot használni, a kérdésem csak az volt, hogy ha rádugom a 6234-emet a gépre, de a Nokia honlapjáról a 6233 frissítőjét töltöm le, akkor mivan?

Ilyen nincs, hogy 6233 frissítője, 6234 frissítője, N70 frissítője. Egy frissítő van ami tud minden támogatott telót updatelni(köztük a 6233, 6234).
A product code megmondja, hogy a telefon melyik országból származik, független-e, ha nem milyen függő, milyen színű, stb. Ez alapján azonosít a Nokia Software Updater. Ha Te a 6234-edet rádugod a gépre, és kiválasztod a 6233-t a támogatott telefonok listájából, ugyan az a program lesz a gépeden, mintha a 6234-re kattintottál volna, így a 6234-edet akármelyikre kattintasz 6234-ként fogja felismerni a product code miatt. Nem azt nézi a progi, hogy melyikre kattintottál, hanem a telefon pc.-ját.
Remélem világos voltam.

kedd feb. 20, 2007 19:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszokat!

kedd feb. 20, 2007 19:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Xanyi írta:
De a 6233 nem vodás menüs, csak a 6234. Nem akarok én semmilyen illegális programot használni, a kérdésem csak az volt, hogy ha rádugom a 6234-emet a gépre, de a Nokia honlapjáról a 6233 frissítőjét töltöm le, akkor mivan?

Semmi.
Nem fog felmenni rá. De szerintem ez egyértelmű.

kedd feb. 20, 2007 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Semmi, nem fog felmenni ra.

kedd feb. 20, 2007 19:10
ezüst tag

Hozzászólás 
somebody írta:
Idézet:
Ez elvileg a Nokia honlapjáról lenne tök hivatalosan nem? Akkor nem ugrik a gari. Vagy igen?

A Nokia oldaláról csak a legújabb vodás sw-t tudnád leszedni, ez tényleg hivatalos. De ahhoz, hogy ne legyen voda menüs a telód, ahhoz kell egy másik program, ami kicsit sem hivatalos...
A garancia ugrik.

Valaki már kérdezte ezelőtt, hogy a telefon tudja tárolni ha a product code megváltozik? Megoldás lehet a garancia elvesztés ellen, ha sw update után visszaírjuk az eredeti product code-t?

kedd feb. 20, 2007 18:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jajj... ezért van ilyen sok ismeretlen eredetű telefon, mert mindenki összelopkodja az országokból, aztán átcsempészi akár magyarországra... és össze-vissza irogatják a product kódot.
Azért egy dolgot ne felejtsünk el. Garanciát csak a Nokia vállal rá (vagy mobilszolg). Bárki más azt mondja hogy hozd vissza ha nem jó az egy nagy darab száradt kaki. Azért para hogy már lassan nem szabad venni telót mert kitudja hogy írták át a product-ot.

kedd feb. 20, 2007 18:30
ezüst tag

Hozzászólás 
dehát product code-t csak abban az esetben kell átírni, ha pölö nem magyar piacra készült a teló (több gsm boltban vásárolt telónál). akkor meg az átírástól szerintem nem vész el a gar. mert ezeket a telókat a gsm bótok saját garanciával árulják, s ha hozzájuk visszaviszed adásvételi bemutatásával (ami egyben a saját garancialevelük is) megreperálják a készüléket attól függően persze, hogy milyen garanciát vállaltak rá, s a visszavitel melyik időponra eseik (teljes garancia, vagy már csak sw garancia). szerintem ez esetben ők nem nézik a pc-t.

abban az esetben lehet ez érdekes, ha magyar szolgáltatófüggő készüléken írjuk át a kódot, magyar szolgáltatófüggetlen kódot alkalmazva, mert ekkor igaz, hogy frissítés után a nemesissel visszaírhatjuk a kódot, ha parázunk, hogy e miatt ugrik a garancia. viszont kérdés, hogy ha bevisszük a szolgáltató szervízébe eztán, és látják (hisz ez a legegyszerűbben megnézhető, ugye), hogy milyen verziójú firmware van rajta, és ez az adott szolgáltatónál még nem létező verzió, akkor megkérdezhetik, hogy hogy került az a telóra? ezt viszont - mármint a firmware-t - visszabutítani nem lehet úgy tom. tehát ez sem 100%-os garanciamegtartás, sőt!

kedd feb. 20, 2007 17:15
arany tag

Hozzászólás 
Atos írta:
vidékiviktor írta:
Sziasztok!

Szerintetek 6610esen és 6111esen lehet a Nokia oldalról sw-t frissíteni?
Köszi!

Olvasd el a topic indítót vagy keresd fel a Nokia oldalát!

@vidékiviktor

Igen olvassad el, és oda le van írva rendessem minden, egy csomó Nokia telefonhoz van frissítés amit megtalálsz az első hozzászólásban, igaz többen is leírták már hogy hol kell keresni.:D

kedd feb. 20, 2007 15:39
arany tag

Hozzászólás 
vidékiviktor írta:
Sziasztok!

Köszi!

Olvasd el a topic indítót vagy keresd fel a Nokia oldalát!

kedd feb. 20, 2007 15:26
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:

A garancia ugrik.

kedd feb. 20, 2007 14:48
ezüst tag

Hozzászólás 
chipi írta:
Igen, adatkábellel lehet rátenni, én is így csináltam tegnap sikeressen :D:D
Csak olvadt el a legelső hozzászólást, minden oda részletessen le van írva!

De te is 6234-el csináltad? Csak mert ennél sztem kicsit más...

Idézet:
megmaradt a live-os menüd?

Pont azt szeretném eltüntetni, csak egyenlőre még nem merek nekiállni, amíg valaki nem mond biztosat!

Idézet:
Es a garanciad?

kedd feb. 20, 2007 14:08
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Köszi!

kedd feb. 20, 2007 14:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Es a garanciad? :)

kedd feb. 20, 2007 11:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Xanyi írta:
A 6234-emre itthon, házilagosan adatkábel segítségével lehet rátenni 6233 szoftvert? Vagy ez csak a szervizben megy?

megmaradt a live-os menüd?

kedd feb. 20, 2007 11:21
arany tag

Hozzászólás 
Igen, adatkábellel lehet rátenni, én is így csináltam tegnap sikeressen :D:D
Csak olvadt el a legelső hozzászólást, minden oda részletessen le van írva!

hétf. feb. 19, 2007 19:59
ezüst tag

Hozzászólás 
A 6234-emre itthon, házilagosan adatkábel segítségével lehet rátenni 6233 szoftvert? Vagy ez csak a szervizben megy?

hétf. feb. 19, 2007 19:55
arany tag

Hozzászólás 
chipi írta:
És ez az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hurrrrráá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vodamentes!!!!!!!!!!! Hurrááá!!!! Jaj de boldog vagyok most, nagyon de nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget!!! Tényleg!!!!
Köszi szépen mindenkinek a segítséget :):):):)

Gratula! :wink:
Látod megy ez, csak figyelmesen el kell olvasni mindent és végigcsinálni.
Egyébként meg ne nekünk köszönd, Te csináltad meg, mi csak rámutattunk, hogy mit/honnan/hogyan csinálj.
Továbbra is mondom, hogy az első hozzászólásba összegyűjtött dolgok elolvasásával bárki megcsinálhatja a frissítést az otthon melegében. További hozzászólások talán fölöslegesek is lennének (csak akkor meg eltűnne a topic a süllyesztőben és senki nem olvasná :D )

vas. feb. 18, 2007 22:37
arany tag

Hozzászólás 
És ez az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hurrrrráá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vodamentes!!!!!!!!!!! Hurrááá!!!! Jaj de boldog vagyok most, nagyon de nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget!!! Tényleg!!!!
Köszi szépen mindenkinek a segítséget :):):):)

vas. feb. 18, 2007 22:25
arany tag

Hozzászólás 
Most prbálom és remélem összejön ha nem kidobom a francba, miétr nem sikerül nekem soha semmi elsőre?

De mikor programot is írok akkor sem sikerül soha elsőre jóra megírni :(

vas. feb. 18, 2007 22:18
Moderátor

Hozzászólás 
chipi írta:
Nogyodt vagyok, csak most félek, hogy elcsesztem.

Az nsu nem Nokia Software Update?
Na, csakhogy lenyugodtál ;)

vas. feb. 18, 2007 22:16
arany tag

Hozzászólás 
Nogyodt vagyok, csak most félek, hogy elcsesztem.

Az nsu nem Nokia Software Update?

vas. feb. 18, 2007 22:13
Moderátor

Hozzászólás 
chipi írta:
Igen, ez megtörtént, be is írtam a magyar kódot, de hol találom az NSU progit?
Azt kérte Athos, hogy nyugodj le.

Játsszál már a rövidítéssel, SZERINTED minek a rövidítése az NSU???

vas. feb. 18, 2007 22:10
arany tag

Hozzászólás 
Igen, ez megtörtént, be is írtam a magyar kódot, de hol találom az NSU progit?

vas. feb. 18, 2007 21:56
arany tag

Hozzászólás 
chipi írta:
Leszedtem az NNS progit, és nem csinál vele semmit.

1. Nyugodj meg!!!
2. Olvasd el figyelmesen (akár többször is) az első hozzászólást!
3. Csináld végig lépésről lépésre.
4. Örülj a friss, magyar, Voda menü mentes telódnak! :wink:

vas. feb. 18, 2007 21:46
arany tag

Hozzászólás 
Leszedtem az NNS progit, és nem csinál vele semmit.

vas. feb. 18, 2007 21:41
Moderátor

Hozzászólás 
chipi írta:
Hát haveromon keresztül vettem, de akkor visszakarom állítani a régire!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Azt már felejtsd el.
Ingyen, otthon legalábbis...

Persze van megoldás.

vas. feb. 18, 2007 21:39
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
Egy pillanat alatt megtörténik az átírás, de visszajelzést nem ad.
Zárd be az NSS-t és indítsd el az NSU-t. Kövesd a program utasításait!

Beírtam a kódot, és rákatintottam a white gomra, de semmi nem történik, és hol találom az NSU-t????

HELP ME!!! :cry: :cry:

vas. feb. 18, 2007 21:38
arany tag

Hozzászólás 
És vissza tudom állítani, hogy ne a voda legyen menüje?
Nagyon félek most, hogy mi lesz, hogy sikerül e magyarrá tenni és ne vodásra.

vas. feb. 18, 2007 21:16
arany tag

Hozzászólás 
chipi írta:
Hát haveromon keresztül vettem, de akkor visszakarom állítani a régire!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

Nem kell betojni, meg fogod tudni csinálni! :wink:
Csak olvasd el a topic indító hozzászólást alaposan!
Egyébként frissítettem a magyar oldal címével és a telefonok listájával.

vas. feb. 18, 2007 21:13
arany tag

Hozzászólás 

vas. feb. 18, 2007 21:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
A telefonodat nyilván GSM boltban vetted, aki viszont külföldről hozta be. Tehát a PC-ja külföldi, így a NSU annak az országnak a szoftverére frissítette, amire szánták.

Üdv!

vas. feb. 18, 2007 21:01
arany tag

Hozzászólás 
Ezt nem értem, hogy szükreimportos teló, most attól félek, hogy a telo le lesz korlátozva mert a voda korlátoz.

Lehet, hogy nem kellet volna ezt tennem :(

Vissza akarom állítani a régire!!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chipi vas. feb. 18, 2007 21:03-kor.

vas. feb. 18, 2007 20:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ne vegyél szürkeimportos telefont.
Vagy írd át a PC-t magyarországira a telefonban, és frissítsd újra.

Üdv!

vas. feb. 18, 2007 20:56
arany tag

Hozzászólás 
jaj ne!!!!
Vodás lett a menüm és nem magyar :( :cry:
Mit csináljak, hogy a teló ne legyen vodás a menüje és magyar legyen ismét?

vas. feb. 18, 2007 20:53
ezüst tag

Hozzászólás 
chipi írta:
Sziasztok!

Megpróbáltam frissíteni a 6630 amat, de itt elakadtam. :(
http://tomi.ppsdes.com/hiba.gif

1. Vedd ki az akksit, és szedd le a töltőről a telcsit.
2. Tedd vissza az akksit, és csatlakoztasd a töltőt.
3. Nyomd meg a telefon bekapcsoló gombját.
4. Töltsd le innen a magyar nyelvű updatert: http://www.nokia.hu/r5/main.html

vas. feb. 18, 2007 20:27
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Megpróbáltam frissíteni a 6630 amat, de itt elakadtam. :(
http://tomi.ppsdes.com/hiba.gif

vas. feb. 18, 2007 20:13
ezüst tag

Hozzászólás 
hááát, nekem elsőre nem ment a nemesissel a magyar pc-re való átírás (nsu-s frissítés után persze magyar nyelv nélküli firmware-t nyomott a 6233-omra, hiszen fájin madeingermany gyártmányom van :lol: ), dejaztán szekönd nekiuccura a görög bosszúistennővel a phone info gombot se, illetve a scan gombot se piszkálva - mint azt több helyütt olvastam a folyamatleírásnál - csak a write és engedélyezés alkalmazásával, amit meg valahol itt olvastam, sikerült! oszt ezt a pc használtam, esetleg felvéshető legelőre, tehát 6233 magyar pc: 0532184 kúl!

vas. feb. 18, 2007 19:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1824 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 37  Következő