Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 12:21

Hozzászólás a témához  [ 733 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Következő
Nokia N80: 3 megapixeles kamerával 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszodat, bár Te is csak úgy gondolod, ahogy én. Egyébként most frissítettem és eddig úgy néz ki, hogy működik.

pén. jan. 26, 2007 11:23
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
A garilevélen nem a product code szerepel, hanem az imei. Innentől kezdve nagy gondok már nem lehetnek a garival - szerintem.

pén. jan. 26, 2007 11:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Az én meglátásom szerint -amire a korábbiakban is utaltam- csak arra nem vállalnak jótállást, ha a product code átírása és az azt követő szoftware frissítés nem sikerül. Nekem egyébként szó szerint azt mondták, hogy csak az a gáz, ha behal a telefon.

Ami szerintem gázosabb, az az imei kód megváltoztatása, és a telefon íly módon való függetlenítése. Ebben az esetben aki szolgáltatónál vette, és nem kártyafüggetlenül, mint én, annál azt elhiszem, hogy a szolgáltató berág ilyenre...

De visszatérve a fő témára, tehát, ha a telefon nem hal meg softverfrissítés közben, akkor semmi gond, mert mint mondtam, szoftveresen a hardveres részt (kamera, kijelző, lecsúsztató flip...) nem lehet tönkre tenni.

Ha ilyen jellegű hiba van, akkor lehet, hogy javításnál a telefont be sem kapcsolják...(max azt nézik, hogy elndul-e)

És még annyi, nekem a Nokia boltban azt mondták, hogy nyugodtan lehet próbálkozni a hivatalos nokia NSU-val -hiszen a Nokia is azért tette mindenki számára hozzáférhetővé- mert ha behal a telefon akkor kicserélik, mert a garancia erre is vonatkozik.

Végezetül, ha sikerül a szoftver frissítés és a telefon nem száll el tőle és működik, akkor a garancia is tovább él szerintem...

pén. jan. 26, 2007 11:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Az előbbi garancia dologhoz visszatérve, a garancia levélben a következő van:
Mire nem vonatkozik a korlátozott gyártói jótállás?

* szoftverre, adatokra, tartalomra
* a rendes mértékű elhasználódásra, nem megfelelő kezelés miatt keletkező hibákra
* azon hibákra, amelyek más, nem a Nokia által gyártott vagy szállított termék, tartozék vagy szoftver használatából erednek

A jótállás ezenkívül nem érvényes akkor, ha a meghibásodás oka a vásárlás után keletkezett:

* abban az esetben, ha a termék párának, nedvességnek vagy szélsőséges időjárási és környezeti változásnak volt kitéve
* abban az esetben, ha a terméket nem hivatalos szakszerviz felnyitja, megváltoztatja vagy javítja, az IMEI számot kitörölték, megrongálták vagy megváltoztatták illetve a a telefont a szolgáltatótól "függetlenítették"
* stb.

3. # Jelen Korlátozott Jótállás nem terjed ki azon hibákra vagy feltételezett hibákra, amelyek amiatt keletkeztek, hogy a Terméket együtt használták vagy összekapcsolták bármely olyan termékkel, tartozékkal, szoftverrel, és/vagy szolgáltatással, amelyet nem Nokia gyártott vagy szállított, valamint amiatt, hogy a Terméket nem a rendeltetési célra használták. A hibákat okozhatják vírusok vagy harmadik fél általi nem engedélyezett hozzáférés szolgáltatásokhoz, elszámolási kapcsolatokhoz, számítógép rendszerekhez vagy hálózatokhoz. Ez a nem engedélyezett hozzáférés megvalósulhat hackeléssel, jelszó kinyomozással vagy különböző egyéb módokon.

Szóval kérdés az, hogy ilyen esetben elveszíti a jótállását, vagy csak arra nem vállalnak jótállást, ha a product code átírása és az azt követő szoftware frissítés nem sikerül. Mert, ha csak az utóbbi akkor szerintem meg kockáztatható a dolog mert a telefon egyéb dolgára tovább is él a jótállás az én olvasatomban. A product code átírása és a szoftware frissítés nem egy veszélyes dolog szerintem.Jó volna, ha valaki aki nokia szervizes ebben megerősítene.

pén. jan. 26, 2007 8:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja és az NSU-n fenn van a magyar nyelvű internet edition szoftver!

csüt. jan. 25, 2007 8:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Véleményem szerint szoftveresen nem tudod a telefont hardverileg tönkrevágni, ezért, ha a szoftver fagy, maximum újra fel kell rá rakni, ha meg hardveresen megy tönkre, akkor meg mindegy, hogy milyen szoftver van rá felrakva. Egyébként ahol én lakom a nokia boltban több telefont JAVÍTOTTAK garanciálisan, ami a házi firmware buherálás közben szállt el, és minden további nélkül megjavították, azt mondták, hogy a garancia erre is kiterjed, mert nem hardveres hibáról van szó...

csüt. jan. 25, 2007 8:04
arany tag

Hozzászólás 
deepside írta:
Sziasztok!

Több hónapnyi keresgélés után tegnap megtaláltam a lehető legkisebb kockázattal járó firmware frissítési eljárást N80 ból N80ie-re

A lényeg a következő:

A nemesis multiflasher programmal átírjátok a telefon product code-ját a következőre: 0544109 (EURO 3 Pearl Black Internet Edition) én ezt raktam fel és van magyar nyelv is vele!!

Ezután felrakjátok a gépre a nokia softwareupdater programot (ami ingyenesen letölthető a nokia honlapról) majd csatlakoztassátok a telefont usb-vel és mehet a frissítés!

Találni fog új firmware-t a telefonhoz!! Az egész kb fél óra.

Utana magátol újra indul és már internet edition-ként jelentkezik be :)

Nekem simán felment, és tökéletesen működik, és ami a legfontosabb, hogy a garancia sem száll el tőle, mert bármikor vissza lehet írni az eredeti product code-ot (ami az akumulátor alatt fel van tüntetve)

Remélem tudtam segíten!

Nem kell a Phoenix-el bajlódni, csak a könnyen kezelhető és egyszerű nns (nemezis) program kell hozzá.

Mindenkinek sok sikert, ha vmi kérdés van szóljatok...

Ui: a telefon legyen feltöltve, és az usb kábelt ne húzzátok ki frissítés közben, plusz célszerű biztonsági másolatot csinálni a telefon memóriájáról.

Miért is nem vész el a garancia?!?! Mert ugye azt tudod, hogy nem lehet vissza flash-elni? Hiába írod vissza a produkt kódot... Attól még az ie-s sw lesz benne.

Egyébként 3 nappal ezelőtt még nem volt az NSU-ban benne az ie-s sw! Először én is ezt a PC (productcode) verziót próbáltam.
Szóval szerintem már a PC átírásával megsértetted a garancia szabályait.

A biztonsáig másolat nekem nem töltődött vissza! Legalábbis a kártyáról. Próbáljátok meg a pc-suite-val. :oops:

csüt. jan. 25, 2007 1:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Sikerült valakinek az update?

Nektek mennyire lötyög a telefon? Samsunghoz képest, nekem botrányosan mocorog.

szer. jan. 24, 2007 20:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Több hónapnyi keresgélés után tegnap megtaláltam a lehető legkisebb kockázattal járó firmware frissítési eljárást N80 ból N80ie-re

A lényeg a következő:

A nemesis multiflasher programmal átírjátok a telefon product code-ját a következőre: 0544109 (EURO 3 Pearl Black Internet Edition) én ezt raktam fel és van magyar nyelv is vele!!

Ezután felrakjátok a gépre a nokia softwareupdater programot (ami ingyenesen letölthető a nokia honlapról) majd csatlakoztassátok a telefont usb-vel és mehet a frissítés!

Találni fog új firmware-t a telefonhoz!! Az egész kb fél óra.

Utana magátol újra indul és már internet edition-ként jelentkezik be :)

Nekem simán felment, és tökéletesen működik, és ami a legfontosabb, hogy a garancia sem száll el tőle, mert bármikor vissza lehet írni az eredeti product code-ot (ami az akumulátor alatt fel van tüntetve)

Remélem tudtam segíten!

Nem kell a Phoenix-el bajlódni, csak a könnyen kezelhető és egyszerű nns (nemezis) program kell hozzá.

Mindenkinek sok sikert, ha vmi kérdés van szóljatok...

Ui: a telefon legyen feltöltve, és az usb kábelt ne húzzátok ki frissítés közben, plusz célszerű biztonsági másolatot csinálni a telefon memóriájáról.

szer. jan. 24, 2007 9:11
arany tag

Hozzászólás 
Egy egyszerű kérdés:

El lehet forgatni a a kijelzőt netezés közben (úgy, ahogy az E70nél)?

szer. jan. 24, 2007 1:24
arany tag

Hozzászólás 
Akit érdekel az N80->N80IE itt megtalál mindent:
http://www.seventy4.co.uk/weblog/
Feltettem, működik! :D

Már csak a neophone beállítás kellene!!! :idea:

hétf. jan. 22, 2007 11:06
arany tag

Hozzászólás 
Neophone nem megy?

hétf. jan. 22, 2007 0:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Mint már említettem, nekem megvan az N80 internet edition szoftvere euro 3-as :) Csak én nem merem felrakni, mert magyar nyelvű leírást, még nem olvastam, hogy hogyan kell. A phoenix ami működik, nincs meg valakinek?

vas. jan. 21, 2007 14:32
arany tag

Hozzászólás 
Nos, jobban utánajárva dolognak, következő a helyzet:
- Külön firmware van az ie verzióhoz!
- Más a produkt kód!
- Van már ie verzió magyar nyelvvel is.
- Valóban nincs frissítő verzió a nokia-tól.
- Tehát mindkét telefon RM-92. A produkt kód határozza meg, hogy milyen sw-t tesz hozzá.
Ja! Hogy más ne szívjon, a CARDBACKUP nem tölti vissza a frissítés után a cuccokat!!!

vas. jan. 21, 2007 11:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
gabriel401 írta:
Akoska írta:
Mi a telód firmware és (ha tudod) PPM verziója?
Nincs külön IE-s PPM, mint az N70 ME-nél, tehát nyilván Euro 3 (V06)
Tehát MINDEN új N80-as FW-ben benne van ez???

Igen, valóban Euro3-as package lett beletöltve (RM-92, Nokia N80 (06)), de azt kizárt, hogy minden új firmware IE legyen, különben nem adták volna ki és nem kérhetnének érte többet a boltban. (lásd pl. Pannon érvényes akciós árlistáját).

Ha jól emlékszem, valamelyik előző hozzászólásomban már említettem, hogy a Nokia honlapján az IE-hez nincs fent semmi. (Van egy link, ahol product code alapján megmondja, mi a legfrissebb verzió. Az N80IE PC-hez semmi nincs ott, nyilván ezért nem megy az internetes update a PC csere után sem. Valszeg a gyári szoftot nem rakták oda, frissítés meg még nem érkezett hozzá.)

Szóval lehet sima N80-ból IE-t csinálni, de (egyelőre) nem OTA-n keresztül és nem hivatalos szervizben. Valakinek a forumról megvan már az IE szoft? A múltkor belefutottam valami weboldalba, ahol volt IE firmware, de csak Asia, Pacific-hoz, nem EURO-hoz. De bizonyára a hozzáértők tudják, hol keressék ezt a verziót... A legkönnyebben úgy ellenőrizhető, hogy IE szoft fut-e a telefonban, hogy a frissítés után egy Internet mappa jelenik meg a főmenüben. (Ha visszaállítják a full backup-ot egy IE-re, ami nem IE-ről készült, akkor eltűnik ez a folder és a tartalma bekeről a saját mappába.) A másik különbség, hogy a Kapcsoltatokon belül megjelenik egy Internet telefon beállítások menüpont, ami a sima N80-ból hiányzik.

vas. jan. 21, 2007 9:26
arany tag

Hozzászólás skype fring
Ha jól értettem, lehet akkor N80-at N80IE szoftra moddolni?

(Újabb Skype megoldás, sajnos nem v3-as symbian-ra: :( http://www.fring.com/ Ez is olyasmi mint az iSkoot, vagy az EQO. De már tényleges voip adatkapcsolaton kommunikál oda-vissza!! (PC-nek futni kell közben) )

vas. jan. 21, 2007 1:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akinek eleve IE N80-asa van, annak lehet, hogy igen ;)

vas. jan. 21, 2007 0:18
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Ezt találtam: http://www.seventy4.co.uk/weblog/v40632038-changes/
Viszont érdekes, hogy ez az új verzió nem települ automatikusan a netről!!!

vas. jan. 21, 2007 0:01
arany tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
Gregory írta:
Most akkor mivaaan???
Ha a guruk sem tudnak ie-s soft-ról, akkor van, vagy nincs?
Már hogyne lenne. Verziószám 4.0632.0.38, a Product code kikerülésével bármelyik N80-ra feltehető.

Hogyan lehet kikerülni?

szomb. jan. 20, 2007 23:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gregory írta:
Most akkor mivaaan???
Már hogyne lenne. Verziószám 4.0632.0.38, a Product code kikerülésével bármelyik N80-ra feltehető.

szomb. jan. 20, 2007 23:18
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Most akkor mivaaan???
Más..
Nekem már több mint 1 hónapja az OTA a telefonról nem enged infót! Ellenőrzés közben egy "A szerver megszakította a műveletet"-el leáll.
Mindegy, hogy WLAN-on vagy GPRS-en próbálom.

Nektek mit ad ki rá?

szomb. jan. 20, 2007 22:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Senki nem mondta, hogy ezentúl az összes sw verzió IE lesz. Ez az, a következő lehet, hogy nem.

szomb. jan. 20, 2007 12:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Háát, ez fura volna.

Mert így az N80 fw fejlesztését befejezettnek tekinthetnénk, ha az IE soft miatt a "sima" N80-akat nem engedné tovább frissíteni a rendszer.
Vagy pedig, ha tovább megy a support, minden N80 tulaj idővel IE softot kaphatna, ami nyilván nem érdeke a gyártónak.

Az ilyesmit eddig mindig külön PC bevezetésével oldották meg...

szomb. jan. 20, 2007 11:29
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
Akoska írta:
Tehát MINDEN új N80-as FW-ben benne van ez???

szomb. jan. 20, 2007 1:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

pén. jan. 19, 2007 23:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Bili, az N80IE-ben egy standard SIP protokoll kezelésére képes szoftver van. Az én esetemben ez egy lebutított Gizmo kliens (nincs benne contact list, meg nem látod, hogy a többiek online-ak-e, sőt még chat-elni sem tudsz velük), ami kiválóan alkalmas Mobil-to-PC, PC-to-mobil, mobil-to-mobil irányú internetes hívásokra. Természetesen vannak más SIP operátorok is, de ez kéznél volt a download! mappában. Modjuk annyi kényelmetlenség van a dologban, hogy előtte le kell tölteni a PCs klienst és ott kell csinálni egy accountot magadnak. A website-on történő regisztráció után az istenért se jelentkezett fel a telefonom az ott megkapott SIP numberrel (ott nem lehet nicknevet megadni, mint pl. gipsz_jakab, hanem ő sorsol neked egy számot. Ezzel a számmal persze a telefon rohadtul nem tudott regisztrálni, szóval ajánlatos a kliensen keresztül usernevet csinálni magadnak, mielőtt a telefonnal kezdenél játszani...)

Tapasztalataim szerint elég jól muzsikál mostoha sávszélesség mellett is, és a számládra lehetséges pénzt feltölteni így akár hagyományos számokat is tudsz IP-n keresztül nemzetköziben fillérekért hívni. Sőt, lehet hozzá kérni magyar(!) virtuális számot is, amit ha betárcsáznak az ismerőseid, ott csörög a telefonodon az IP-s hívás, ha éppen rajta lógsz a szerveren a világ másik végén is akár.

Ha nem, akkor hagyhatnak neked hangposta üzenetet, amit a regisztrációnál megadott mail címre attachmentként elküld a rendszer. Sőt lehetőség van arra is, hogy az üzenet hagyás nélküli hívásokról is küldjön mailt, amit pl. a Pannon mobil postával (ki tudja most mi a neve), SMS-re át tudsz forwardolni.
Szóval ha nem is vagy fent, mégis kapsz értesítést arról, hogy valaki keresett.

Ezen kívül köszönöm a linket a Gizmo FAQ-ra, de ezen már túl vagyok. Mellesleg az N80-on is ugyanígy kell beállítani, szóval semmi új. Ezt csinálja meg helyetted a kliens. Egyébként manuálisan is megoldható, csak elkopik az ujjad, mire minden vacak szervert beállítassz.

Ákoska: ha tőlem kérdezted a firmware verziómat, akkor íme: 4.0632.0.38. Sajnos PPM-et nem tudok neked mondani, de ha egyszerű módszerekkel kinyerhető a telefonból (gyári USB kábel + valamilyen szoftver), szívesen megnézem neked némi iránymutatás után.

pén. jan. 19, 2007 23:11
arany tag

Hozzászólás 
deepside írta:
Na erről valaki tényleg nyilatkozzon, mert most már én is kiváncsi vagyok..

De ezt ugye olvastad?: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=32847

pén. jan. 19, 2007 16:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Na erről valaki tényleg nyilatkozzon, mert most már én is kiváncsi vagyok..

pén. jan. 19, 2007 14:56
arany tag

Hozzászólás 
deepside írta:
És azáltal, hogy tárcsáz egy számot azt leszámlázza nekem? Ergo fizetek érte, vagy az is wlanon kersztül megy?

Hát ezt akartam mondani, hogy az szerintem nem wlan-on megy. Örülnék neki, ha valaki cáfolná ezt. Wlan-on csak a tárcsázandó contact kiválasztása történik. A többi az normál hívás, ráadásul külföldre. De valaki erősítse már meg, aki szintén próbálta az iskoot-ot!

pén. jan. 19, 2007 12:34
ezüst tag

Hozzászólás 
És azáltal, hogy tárcsáz egy számot azt leszámlázza nekem? Ergo fizetek érte, vagy az is wlanon kersztül megy?

pén. jan. 19, 2007 12:09
arany tag

Hozzászólás 
deepside írta:
Helló!

Nekem gond nélkül felment a Gizmo a sima N80-ra, van ikonja, csak éppen nem indul el.

Ami nekem viszont gond nélkül ment, az az Iskoot, ez az internetet használja, ami tökéletesen működik az N80 wlanjával is :)

De ettől függetlenül valaki leírhatná részletesen, hogy hogyan tudom frissíteni a telfon szoftverét N80ie-re!

Csak mert állítólag a Gizmo jobb mint az Iskoot

Köszi előre is!

Viszont az iskoot az nem igazi voip. Úgy működik, hogy az iskoot serverre csatlakozva látod a skype contactokat. Amikor hívást indítasz, elkezd tárcsázni a telefon egy külföldi számot. Ugye? Ez valójában az iskoot servere, ami összekapcsol téged a hívott skype contactoddal. Magyarul a hívás az nem voip-on keresztül történik. Vagy tévedek?

pén. jan. 19, 2007 11:33
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló!

Nekem gond nélkül felment a Gizmo a sima N80-ra, van ikonja, csak éppen nem indul el.

Ami nekem viszont gond nélkül ment, az az Iskoot, ez az internetet használja, ami tökéletesen működik az N80 wlanjával is :)

De ettől függetlenül valaki leírhatná részletesen, hogy hogyan tudom frissíteni a telfon szoftverét N80ie-re!

Csak mert állítólag a Gizmo jobb mint az Iskoot

Köszi előre is!

pén. jan. 19, 2007 11:17
arany tag

Hozzászólás 
szakerto írta:
A Gizmo nem fut sima N80-on, nem is tudom hogy sikerült feltelepíteni rá. Én a múltkor egy E70-re akartam felküzdeni, ami hivatalosan is használható SIP telefonálásra, de ott már az install végén elhalt és manuálisan beállítva sem regisztrál a szerverre (a kliens szerintem csak annyit csinál, hogy beállítja a kapcsolat paramétereit a megfelelő helyeken). Viszont az N80IE-n kiválóan működik. Az interneten nézelődve azonban lehet találni néhány hozzászólást, hogy bizonyos WLAN routerekkel nem tud beregisztrálni. Nekem eddig mindenhol működött, de az egyik ismerősöm Belkin MIMO ADSL modem+routerével nem megy. (Persze lehet, hogy az internet szolgáltatóval van a baj, ezt még nem sikerült kitesztelni részletesen.)

Légyszi erről írj egy kicsit bővebben! Eddig nem is ismertem ezt a Gizmo nevű voip progit. Működik ez akkor N80IE 2 PC free call módban (és fordítva) is? :? Mert láttam a honlapjukon, hogy pc2pc free call lehetséges. Akkor ezzel kiváltható lenne a skype. Már rég vártam egy skype-ot t futtatni tudó okostelóra. Ha a fenti kérdésem alapján megoldható a voip, akkor végre teljesült a vágyam. Csak nem skypeos, hanem gizmos okostelóm lesz. :D

Szerk: Közben beleolvastam a gizmo honlapján a fórumba és az ott leírtak szerint elvileg működik. Neked is ment minden irányba a hívás?

E61-re néhány beállítás (aminek szerintem mennie kéne E70-en is):
http://support.gizmoproject.com/index.p ... ils&_i=207
Ezzel próbáltad az E70-et?

csüt. jan. 18, 2007 22:53
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. jan. 18, 2007 20:47
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Hogy többek hozzászólására válaszoljak:

Az IE szoft felmegy sima N80 telefonra is, semmi baja tőle, jól érzi magát rajta. Azt én is kizártnak tartom, hogy Nokia márkaszervízben feltöltenék HIVATALOSAN bárkinek is az IE firmware-t egy sima N80-ra, főleg nem úgy, hogy a garancia is megmaradjon. (Az más kérdés, hogy ha van haverod a szervizben, stb, stb...)

Ugyanúgy kell ráflashelni, mint mármilyen más szoftvert (Phoenix és társai). Ha valakinek szüksége lenne ilyenre, érdeklődjön itt a fórumon a lehetőségek felől, vagy várjon és olvasson szorgalmasan. (Többen esküsznek rá, hogy a product code-ot megváltoztatva OTA-val is feltölthető lenne az IE verzió, de a Nokia honlapján még nincs fent hozzá semmilyen szoftver. Gondolom a gyárit minek raknák oda fel, újabb meg még nincs.)

A Gizmo nem fut sima N80-on, nem is tudom hogy sikerült feltelepíteni rá. Én a múltkor egy E70-re akartam felküzdeni, ami hivatalosan is használható SIP telefonálásra, de ott már az install végén elhalt és manuálisan beállítva sem regisztrál a szerverre (a kliens szerintem csak annyit csinál, hogy beállítja a kapcsolat paramétereit a megfelelő helyeken). Viszont az N80IE-n kiválóan működik. Az interneten nézelődve azonban lehet találni néhány hozzászólást, hogy bizonyos WLAN routerekkel nem tud beregisztrálni. Nekem eddig mindenhol működött, de az egyik ismerősöm Belkin MIMO ADSL modem+routerével nem megy. (Persze lehet, hogy az internet szolgáltatóval van a baj, ezt még nem sikerült kitesztelni részletesen.)

csüt. jan. 18, 2007 10:25
arany tag

Hozzászólás 
Hardside írta:
Az utángyártott 850 mAh-ás harmadszori feltöltés után közepes nyüstöléssel kb. 16 órát bírt. (4-5 perc beszélgetés, folyamatos fentlét msn-en wlan kapcsolattal)

Azért az nem olyan gáz 16 óra készenlét folyamatos Wlannal... Hacsak nem túlzol egy picit. :D

PDA-nál is már nagy fejlemény ha 5-6 órát bír a cumó wifizés közben. A régi kis ipaq 5550-em bírt 3 órát. Még a 9500-m is olyan 3-4 órát bírt, de az már nagyon maxnak számított.

szer. jan. 17, 2007 23:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
deepside írta:
Én egy nokia N80 tulaj vagyok, olvastam a hozzászólásitokat és a kérdéseket, ezért úgy döntöttem, hogy a tapasztalataimat megosztom veletek:

Skype - nem igaz, hogy symbian 2-re van csak! Most is rá van telepítve a telefonra-az más kérdés, hogy nem működik. Tehát van 9.1/3rd editionra is.

Iskoot - ez is fenn van a telefonomon és ez működik is, hiba nélkül elérhető vele az összes skype-os ismerősöm wlanon keresztül.

Gizmo - ez is fenn van de ez sem működik, pedig állítólag -mint ahogy valaki már korábban jelezte- az N80i-re gyárilag van teelpítve.

Szeretném én is frissíteni az N80 telefonomat N80i-re ezért bementem a nokia boltba ahol vettem, és érdeklődtem.

Azt a választ kaptam, hogy nem javasolják, mert lehet, hogy elromlik a telefon, meg hogy saját felelősségemre próbáljam ki. De azt nem vitatták, hogy csak szoftveresen más a két készülék, hardverileg nincs változás!

Elvileg elérhető az Internet Edition szoftvere magyar nyelven, a központi, pesti nokia szerverén állítólag fenn is van.

Én eddig otthon nem mertem nekiállni, de nem azért, mert attól félek, hogy az n80 nem vinné el az N80i szoftverét, hanem azért, mert ami phoenix (nokia is ezzel updatel) az interneten kering az mind feltört, és akikkel én beszéltem az alapján az esetek 30%-ban elrontotta a telefont, mert frissítés közben megfagyott a program...

Szóval akinek sikerült frissíteni, akár phoenixel akár mással, kérem írja le, hogy hogyan csinálta.

Ui: nekem pearl black N80-02, euro3 termékkódú telefonom van, V 4.0623.0.42 szoftverrel, és az előbb nézetm és láttam, hogy wlanon keresztül a telefon nem talál újabb frissítést.

Várom a hozzászólásaitokat, köszi

Milán

Apróbb pontosítás: N80 van, N80i az nincs (szvsz nem is lesz) és N80IE van, ami valóban csak szoftveresen tudd többet az alap N80-nál:
"A készülék három különlegességgel rendelkezik. Az első a Nokia Download! foldere, amelyből különböző alkalmazásokat tölthetünk le a készülékre. A második a Local Search alkalmazás, amellyel tulajdonképpen a navigációs eszközök POI-jai kerülnek átültetésre a készülékbe. A harmadik alkalmazás a VOIP hívásokat támogatja, ezzel könnyedén kezdeményezhetünk akár a szolgáltatónk kikerülésével, WLAN-on keresztül olcsó internetes hívásokat."
forrás: http://mobilarena.hu/hirek/2006-09-01/n ... ition.html

Nokia Mintaboltokban pedig NEM fogja senki sem feltelepíteni az N80-ra az N80IE szoftverét, mert NEM szabad nekik - mindegy, hogy felmenne-e rá, vagy sem!!
Mivel még garanciális a telefon, én a helyedben nem próbálkoznék az N80IE szoftverének házi feltöltésével... De ha ez a legfőbb vágyad, kérj meg valakit a fórumról, aki járatos ebben, szívesen segít majd neked is.

szer. jan. 17, 2007 19:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Én egy nokia N80 tulaj vagyok, olvastam a hozzászólásitokat és a kérdéseket, ezért úgy döntöttem, hogy a tapasztalataimat megosztom veletek:

Skype - nem igaz, hogy symbian 2-re van csak! Most is rá van telepítve a telefonra-az más kérdés, hogy nem működik. Tehát van 9.1/3rd editionra is.

Iskoot - ez is fenn van a telefonomon és ez működik is, hiba nélkül elérhető vele az összes skype-os ismerősöm wlanon keresztül.

Gizmo - ez is fenn van de ez sem működik, pedig állítólag -mint ahogy valaki már korábban jelezte- az N80i-re gyárilag van teelpítve.

Szeretném én is frissíteni az N80 telefonomat N80i-re ezért bementem a nokia boltba ahol vettem, és érdeklődtem.

Azt a választ kaptam, hogy nem javasolják, mert lehet, hogy elromlik a telefon, meg hogy saját felelősségemre próbáljam ki. De azt nem vitatták, hogy csak szoftveresen más a két készülék, hardverileg nincs változás!

Elvileg elérhető az Internet Edition szoftvere magyar nyelven, a központi, pesti nokia szerverén állítólag fenn is van.

Én eddig otthon nem mertem nekiállni, de nem azért, mert attól félek, hogy az n80 nem vinné el az N80i szoftverét, hanem azért, mert ami phoenix (nokia is ezzel updatel) az interneten kering az mind feltört, és akikkel én beszéltem az alapján az esetek 30%-ban elrontotta a telefont, mert frissítés közben megfagyott a program...

Szóval akinek sikerült frissíteni, akár phoenixel akár mással, kérem írja le, hogy hogyan csinálta.

Ui: nekem pearl black N80-02, euro3 termékkódú telefonom van, V 4.0623.0.42 szoftverrel, és az előbb nézetm és láttam, hogy wlanon keresztül a telefon nem talál újabb frissítést.

Várom a hozzászólásaitokat, köszi

Milán

szer. jan. 17, 2007 14:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló!

szer. jan. 17, 2007 14:30
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Új sw
Gregory írta:
A nokia fórumán most olvastam, hogy 047 végű sw jött most ki januárban. Gondolom a mi nyelvterületünkre még nincs.
Sw guruk, mi a helyzet?
Tényleg van ilyen - "For Ukraine Only" De ha az elejét is nézzük, kisebb a verziószáma, mint ami nálunk elérhető. Hát ez a helyzet.

kedd jan. 16, 2007 23:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kicsit off, de ez az iSkoot működik nektek? Lehet ezzel ingyen Skypézni? (internet kapcsolaton kívül tehát nem kell fizetni érte?)

kedd jan. 16, 2007 23:34
arany tag

Hozzászólás Új sw
Nektek működik mostanában a telóból az sw upgrade ellenőrzés? Már 1-2 hónapja csak azt írja, hogy a "szerver megszakította a kapcsolatot".
Kábelre dugva meg azt írja, hogy nincs újabb sw...
A nokia fórumán most olvastam, hogy 047 végű sw jött most ki januárban. Gondolom a mi nyelvterületünkre még nincs.
Sw guruk, mi a helyzet?

kedd jan. 16, 2007 23:18
arany tag

Hozzászólás 
szakerto írta:
... hogy már van IE szoft, annyira nem izgalmas, mint előtte.

Hali szakerto!
Mesélj csak, milyen upgrade-t csináltál? Ez rendes flash? Mivel, hogyan, stb... :-)

kedd jan. 16, 2007 23:11
platina tag

Hozzászólás 
nagyon kacérkodnék egy ilyennel de röhely hogy a nokia alig rak a telefonjaiba A2DP-t anélkül meg már nem veszek telót... röhely, még az N91ben sincs!!!! :evil:

vas. jan. 14, 2007 10:43
ezüst tag

Hozzászólás 
suly írta:
Valaki azt elárulhatná, hogy az a kék led mikor villog?
Skype-ot honan lehet letölteni n80-ra? Esetlek emiben küldhetne valaki: suly|kukac|t-online|pont|hu

A kék led akkor villog, amikor a kijelzőt teljesen kikapcsolta a telefon, azaz ha arra ranézel nem tudod eldönteni, hogy be van-e kapcsolva a telefon.

A Skype hivatalosan nem elérheto Symbianra, ha jól tudom a Hutchinson osztotta anno a 6680-asokhoz. De sajnos az még az előző Symbian edition, úgyhogy könnyen meglehet, nincs is N80-ra (még). Ha valaki megtalálja, nekem is szólhat, bár most, hogy már van IE szoft, annyira nem izgalmas, mint előtte.

Update: Közben utánaolvastam a neten és kiderült, hogy az a Skype, tulajdonképp iSkoot. A Hutchinson-nak van egy spéci gw-e hozzá és azon keresztül adja ki a hívásokat. Szóval csak H3G előfizetéssek működik, ha működik egyáltaln N80-on.

vas. jan. 14, 2007 10:03
arany tag

Hozzászólás 
Valaki azt elárulhatná, hogy az a kék led mikor villog?
Skype-ot honan lehet letölteni n80-ra? Esetlek emiben küldhetne valaki: suly|kukac|t-online|pont|hu

vas. jan. 14, 2007 9:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Gregory írta:
No, semmi új infó? Látott már valaki internetes verziót?
Nektek sikerül telepíteni a Windows Live messengert?
Állandóan frissítési hibával megáll...

Hali!

Csak hogy feldobjam egy kicsit a topicot: Karácsonyra megleptem a telefonomat egy IE upgraddel. Az igazi újdonság az internetes telefon. Ezen kívül van még néhány használható program a download alatti listában, de semmi rendkívüli.
Szóval vissza az internet telefonhoz: normál SIP kliens, mindenféle mágikus beállítással. A downloadban van egy GIZMO install, ami az összes beállítást megcsinálja, úgyhogy ezt a SIP szolgáltatót választottam :) .
Beállítás után magától körbenéz, hogy milyen WLAN-t lát, kiválasztod a neked szimpatikusat és beregisztrálja magát a szerverre. (3G-re egyszer próbáltam rábírni, de nem nagyon akarta. Mondjuk én sem. Amíg lát WLAN-t, addig azt erőlteti.) Eddig még sehol sem volt gondom a firewall-lal és a lehetőségekhez képest jól működik a dolog. Ha rendesen felépül a hívás, jó a hangminőség is. Persze néha süket marad, olyankor újra kell hívni. Dehát ingyen van...
Most épp azon gondolkodok, hogy kellene hozzá venni egy virtuális számot, amin keresztül olcsón elérhető lennék. Elvileg van lehetőség a számládra pénzt feltölteni és normál számokat is IP-n keresztül hívni, de ezt a lehetőséget kihagyom.

Azoknak, akik az aksi élettartama miatt aggódtak: eddig normál használat mellett (semmi internet, kb. 1-2 óra beszélgetés) kitartott az aksi reggeltől estig.
Most viszont ha nem is beszélek a telefonon, csak be van regisztrálva WLAN-on keresztül, ez már nem igaz. Szóval vagy két aksi kell hozzá vagy napközben rá kell tölteni, hogy 16 órát kibírjon.

Jó upgrade-elést mindenkinek!

vas. jan. 14, 2007 8:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi mindenki,

három hete én is az N80 használók körébe tartozom :D
Pár apró hibán kívül meg vagyok vele elégedve, csak néhány kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz:
1. A Forum Nokia-n, telefon adatlapján http://forum.nokia.com/devices/N80 azt írják, h támogatja az mp4 videókat, de ha 1 avi fájlt mp4-be konvertálok, azt nem játssza le.
2. Többször kiírta már, ha egy nagyobb fájlt akarok megnyitni (pl. pdf): "Kevés a memória. Visszatérés a legutóbbi dokumentumhoz." Mit lehet ilyenkor tenni? Az előző telefonom is Symbian-os volt, 3650-es, arra is elég sok minden volt telepítve, mégis csak 2x kellett a *#7370#, lassulás, stb. miatt.
3. A Flash-lejátszó nem minden *.swf fájlt játszik le, sérült fájl hibaüzenettel leáll - pedig gépen működik, tehát biztosan nem sérült.

Köszönöm előre is.

kedd jan. 09, 2007 16:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Daemon Wear írta:
Talán egy szoftverfrissítést is meg kellene próbálni, hátha az javítana valamit a teló energia felhasználásán. Nekem sokat változott a telefon utána. Viszonylag lassaban merül le. De hát a fene tudja. :lol:

Nekem speciel a legfrissebb szoft van fent...

pén. dec. 22, 2006 19:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Talán egy szoftverfrissítést is meg kellene próbálni, hátha az javítana valamit a teló energia felhasználásán. Nekem sokat változott a telefon utána. Viszonylag lassaban merül le. De hát a fene tudja. :lol:

csüt. dec. 21, 2006 23:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 733 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Következő