Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 23:04

Hozzászólás a témához  [ 16704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 335  Következő
BringaVilágítás házilag ("LED lámpa") 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tegnap jártam balunál, és jól megnéztem a cuccait.
Hát az az aszférikus lencse az brutál.
Mintegy 35-40 méterről kivetítette a távoli ajtóra a Cree chipjét, ez kb. 2x1,5=3 fokos nyalábot jelent.

pén. feb. 09, 2007 9:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez a gázkisülés elvén működő eszközök gyujtásfeszültségnyivel eltolt fázis csúszásából adódik?
Ha jobban bele gondolok akkor a bejövö szinusznak az a szakasza terheletlen marad ami alatt a fénycső még sötét.
Végülis az áramfelvétel meg van, de időben nem fogyaszt folyamatosan.

Ez 50Hz-el táplált fénycsövek esetén így van, viszont
nagyfrekis megtáplálásnál a jelalaktól függhet, szerintem.

Most csak hangosan elgondolkodtam.
Ilyesmire gondoltál te is?

Egyébként említed az "OFF"-olást. Itt nem számít offnak ami bringavilágítással kapcsolatos.

Pl. KAMA3-nak ilyen Philips turbo fénycső van felszerelve elől a bringára.
Szóval ez bele fér a bringavilágítás topikba.
Ha valaki az ellenkezőjét állítja annak kérek egy fotót KAMA3 bringájáról. :)

pén. feb. 09, 2007 9:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
A boltban a vevő megvásárol 20 db 23W-os energia takarékos fényforrást és tele rakja vele a házat. Mivel kiszámolta, hogy az egész együtt nem lépheti túl az 500 Wattot ezért csak akkor éri a meglepetés amikor kétszeresét kell kifizetni, (már ha ez kitűnik a sok egyéb fogyasztó mellett). Mi ez ha nem a kereskedelem csapdája.

Nem akarok sokat offolni, de nem szeretném, ha feleslegesen dühöngenél magadban: a villanyóra a hatásos teljesítményt (23W) méri, nem a látszólagost (38VA). Nincs semmiféle csapda.

Idézet:
Egy átlagos vevőnek semmit nem jelent a ráírt mA érték és nem lehet a bevásárló háziasszonytól sem elvárni, hogy ott a boltban nekiálljon teljesítményt számolgatni, a ráírt érték ellenőrzéseképpen. Szóval ez nem más mint a vásárlók megtévesztése, ha ez tényleg így van.

Szerencsére a háziasszony nem számolgat, ezért nem is jön ki neki az értelmetlen adat. Ez nem megtévesztés. Ez egyszerűen az elektrotechnika törvényeiből adódó eltérés. A megtévesztés az, amikor 20 fokosként hirdeti valaki a 15 fokos LED-et.

Az áram egy esetben számít: ha 100 ilyen lámpát szerelsz fel, akkor a vezetékeket és a kismegszakítót nem 10, hanem 16A-esre kell választani.

pén. feb. 09, 2007 2:18
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Frissült a Polymer Optics oldala, kint vannak a Cree XR-E optikák az oldalon is.
A Seoul is kapott egy külön fület, de az az XR optikákra linkel vissza.

csüt. feb. 08, 2007 12:21
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Nemozoli írta:
vagy egyszerűen csak egy darab drót van beletéve és ezzel sorban van a poti

:)

csüt. feb. 08, 2007 8:44
platina tag

Tartózkodási hely: ...mértékkel és tartózkodva - mérték a vödör, tartózkodási hely az az asztal alatt...
Hozzászólás 
zorko írta:
Lehet hogy 10MHz-es de szerintem nem. Nagyfrekin már 1 menet is tekercs, de akkor még ott van az a 2A. Azt nem megy át egy pici tekercsen és a 2A az nagyfrekin is 2A. És az adatlapjában sem láttam semmi kapcs tápra utaló jeleket, bár ez azért is lehet mert én vagyok figyelmetlen.
És lehet hogy a tekercs úgy néz ki mint az ell. de nem értem hogy ez most hogy jön ide?

Úgy, hogy méretileg akár bele is férhetne pl. egy 2,2 uH-s tekercs. :-)
Én se láttam semmi olyan jelet a PDF-jében, ami kapcsitápra utalna.
A 2A pedig átmehet kis tekercsen, nálam a 63000-nál átmegy az 1A a kis tekercsen és még csak nem is melegszik semennyire. Lehet, hogy rá kell tenni a Vishay-cuccra egy Peltier-hűtőt, azt nem írták...

zorko írta:
Viszont a kapcs rajzon csak 1 ellenállás szerepel. tekercs az nem.
Ha viszont pwm-ban szabályoz akkor azt írnák az adatlapján és a frekit is, mert azt néhol azért figyelembe kell venni.
Akkor mi legyen? :D

Hozzál ingyen/olcsón, és letesztelem, mit tud :-) a végén kiderülhet, hogy az egész nem más, mint egy ellenállásos feszosztó, ahol a potival az áramot állítod be a soros ágon :-D vagy egyszerűen csak egy darab drót van beletéve és ezzel sorban van a poti :-DDDD :o

szer. feb. 07, 2007 23:15
arany tag

Hozzászólás 
rekk írta:
Megigerni nem tudom attol is fugg milyen munka van es mennyit van bent a fonok... az anyag is keves volt ezt is egy regi villanyszereleshez hasznalt szerelosin vegebol vagtam le.
Esetleg ha nagyon kell es lerajzolja valaki a mereteket akkor megcsinalom valamikor ha minden osszejon, de hataridot nem vallaok rajtam kivulallo okok miatt .

OK, köszi!

Nekem se sürgős, sőt!
Először legyen meg az elektronika, a LED, az optika. Majd ez után jöhet a dolgok összeillesztése. Akkor kéne valami alátétezés.

szer. feb. 07, 2007 19:07
arany tag

Hozzászólás 
RoGeR írta:
rekk írta:
[A harmadik marogep segitsegevel de sajnos a gep es a szerszam is elegge rossz volt a melohelyemen.
Es az ido is szoritott mert csak par percem volt ra...

Hű, másnak is tudsz hasonlót maratni?

Megigerni nem tudom attol is fugg milyen munka van es mennyit van bent a fonok... az anyag is keves volt ezt is egy regi villanyszereleshez hasznalt szerelosin vegebol vagtam le.
Esetleg ha nagyon kell es lerajzolja valaki a mereteket akkor megcsinalom valamikor ha minden osszejon, de hataridot nem vallalok rajtam kivulallo okok miatt .

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rekk szer. feb. 07, 2007 20:08-kor.

szer. feb. 07, 2007 19:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Űrkalóz írta:

Többiek:
Ígértem hogy kimérek egy dinamót, de ez idáig nem sikerült mert nem volt időm rá.

Nekem ez a fórum új.Nem ismerem ki magam.Te megneveztél ezért tudom nekem szólsz.

Ha tudsz képket tölts fel.
Nevezd meg az alkatrészeket.Pl.:NE555 IC.Bemegyek a boltba és rögtön tudják mit akarok.
Kell kapcsolási rajz.
NYÁK-ot tudok csinálni.

Dinamón mit akarsz kimérni?Mekkora feszültséget tud leadni?

szer. feb. 07, 2007 19:01
arany tag

Hozzászólás 
rekk írta:
[A harmadik marogep segitsegevel de sajnos a gep es a szerszam is elegge rossz volt a melohelyemen.

Hű, másnak is tudsz hasonlót maratni?

szer. feb. 07, 2007 18:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez naggyon jó.
Annak idején ezt én is így képzeltem el, csak hát a mechanikai munka..
Arra nem gondoltam, hogy elkészült darabként viszontlátom.

Viszont szerintem a nagy hőpufferral rendelkező fémtömeg miatt
inkább hővezető ragasztóval érdemes erre rögzíteni a ledet.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 szer. feb. 07, 2007 18:52-kor.

szer. feb. 07, 2007 18:48
arany tag

Hozzászólás 
RoGeR írta:

Wow!

Szép munka!
Hogy csináltad?

Az elso a kis tomeg miatt keszult a masodik hirtelen felindulasbol reszelovel igy elegge sokat veszitett az elkepzelt szimmetriabol.
A harmadik marogep segitsegevel de sajnos a gep es a szerszam is elegge rossz volt a melohelyemen.
OFF
Az elozo melohelyen jobb gepek es szerszamok voltak :)
az akkori probalkozasok mas temaban:
http://www.radikalmod.hu/upload/blog/35 ... 0_0072.JPG
http://img1.tar.hu/samanaj/img/14650452.jpg#3
http://img1.tar.hu/samanaj/img/16026345.jpg#3

ON

szer. feb. 07, 2007 18:28
arany tag

Hozzászólás 

Wow!

Szép munka!
Hogy csináltad?

szer. feb. 07, 2007 18:08
arany tag

Hozzászólás 
Ganyoltam egy kicsit...
http://kepfeltoltes.hu/070207/hutotonko ... es.hu_.jpg

szer. feb. 07, 2007 18:05
arany tag

Hozzászólás 
Multimeter fenyerosseg merovel:
http://www.uv-toll.hu/index.php?todo=pr ... s&prod=423

Hatha erdekel valakit.

szer. feb. 07, 2007 16:53
arany tag

Hozzászólás 
Nemozoli:
Lehet hogy 10MHz-es de szerintem nem. Nagyfrekin már 1 menet is tekercs, de akkor még ott van az a 2A. Azt nem megy át egy pici tekercsen és a 2A az nagyfrekin is 2A. És az adatlapjában sem láttam semmi kapcs tápra utaló jeleket, bár ez azért is lehet mert én vagyok figyelmetlen.

És lehet hogy a tekercs úgy néz ki mint az ell. de nem értem hogy ez most hogy jön ide?

Viszont a kapcs rajzon csak 1 ellenállás szerepel. tekercs az nem.

Ha viszont pwm-ban szabályoz akkor azt írnák az adatlapján és a frekit is, mert azt néhol azért figyelembe kell venni.

Akkor mi legyen?

:D

szer. feb. 07, 2007 14:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
SPafi írta:
230 V * 0,165 A = 38 VA, ez a látszólagos teljesítmény, de a hatásos teljesítmény lehet kisebb, mert ezt még be kell szorozni a teljesítménytényezővel! És a fénycsőbe belemérték az elektronika teljesítményfelvételét is, úgyhogy a pontos összehasonlításhoz vagy a LED-hez is hozzá kell számolni az elektronika fogyasztását, vagy a fénycsőt is csupaszon mérni.
Ez így lehet, viszont a kereskedelemben kapható fényforrásoknál megszoktuk, hogy a felvett elektromos teljesítményt tüntetik fel rajta.

A boltban a vevő megvásárol 20 db 23W-os energia takarékos fényforrást és tele rakja vele a házat. Mivel kiszámolta, hogy az egész együtt nem lépheti túl az 500 Wattot ezért csak akkor éri a meglepetés amikor kétszeresét kell kifizetni, (már ha ez kitűnik a sok egyéb fogyasztó mellett). Mi ez ha nem a kereskedelem csapdája.

Egy átlagos vevőnek semmit nem jelent a ráírt mA érték és nem lehet a bevásárló háziasszonytól sem elvárni, hogy ott a boltban nekiálljon teljesítményt számolgatni, a ráírt érték ellenőrzéseképpen. Szóval ez nem más mint a vásárlók megtévesztése, ha ez tényleg így van.
Na most jól kidohogtam magam.

szer. feb. 07, 2007 13:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
230 V * 0.165 A = 38W (az érdekes, hogy 23W-nak írják).

230 V * 0,165 A = 38 VA, ez a látszólagos teljesítmény, de a hatásos teljesítmény lehet kisebb, mert ezt még be kell szorozni a teljesítménytényezővel! És a fénycsőbe belemérték az elektronika teljesítményfelvételét is, úgyhogy a pontos összehasonlításhoz vagy a LED-hez is hozzá kell számolni az elektronika fogyasztását, vagy a fénycsőt is csupaszon mérni.

szer. feb. 07, 2007 12:44
Profil Honlap
platina tag

Tartózkodási hely: ...mértékkel és tartózkodva - mérték a vödör, tartózkodási hely az az asztal alatt...
Hozzászólás 
zorko írta:
Azon gondolkodtam, hogy szép és jó az a Vishay chip de hát első ránézésre nem is kapcs táp. Mivel hol van a tekercs????
Ekkora tokba nem fér el az is, vagy rohadt nagy frekin kellene járnia.

Pedig akár még el is férhet, legfeljebb felnyomják 10 MHz-re :-D Vannak ugyebár azok a jó kis méretű ellenállás-szerűen kinéző tekercsek:

Kép

Ha nem kellene a nagy IC-re forrasztani a kicsit, ugyanez elférne fele ekkora helyen is. Viszont ez is csak fesz.generátor, az áramot nem korlátozza, csak a maximumnál.

zorko írta:
De ha csak sima áramkorlátozó szerepe van az egész cumónak akkor meg mi értelme? arra jó az ell. is.
Javítsatok ki ha rosszul látom a chip lényegét, de nem láttam róla belső kapcs. rajzot sem.

Lehet, hogy PWM és a kitöltési tényezőt változtatod a potival. Ez esetben valószínűleg jobb a hatásfoka, mint a sima ellenállatnak.

szer. feb. 07, 2007 12:09
platina tag

Hozzászólás 
Csíkos elefánt:
Pár jól bevált dolog:(nekem is ilyesmi izzós lámpa volt eredetileg amit átalakítottam vagy egy két éve)Nem hiszem hogy elcsesznéd az áramkört, nekem az alkatrészek belezsúfolása volt necces.
1)2 (bébi vagy nemtom)elemes tartó helyére elfér 4 cekaelem, NiMH 2500mAh-t javaslok.(legalábbis 4 aksi kell sorba ka nem valami trükkös mikrochipes áramgenyát használsz, hanem valami egyszerűbb meghajtást)
2)kell még 1 kapcsoló a lámpádra, hogy például 3-4 huzallábas LED a látszáshoz plusz még 8 vagy ahány belefér, ha extra fényerő kell.Ennyi elég arra, hogy töksötét erdei úton biztos ne menj neki semminek, de azért azt nem lehet vele látni hogy hol a sár vagy milyen színű a fű(esetleg ha kicsit lefelé fordítod) erre több fény kellene de akkor meg túl gyakran kellene tölteni(bár az izzós sem bírhatja tovább 3 óránál saját tapasztalatból.)Töltés nekem 10 üzemóránként kell kb.Az biztos hogy 3 leddel tud akkora fényerőt a lámpa mint egy szokásos zseblámpa.
3)kellhet egy dugasz aljzat a lápára, hogy ha a hátsó lámpádnak nem akarsz külön elemet töltögetni.
4)a huzallábasnál ne nagyon lépd túl a 20 mA-t, kb 50mA-től azonnal elszáll. 20mA vagy alatta (bár ezt nem javaslom) soha nem kell kicserélned. Áramgenerátorról kell hajtani a ledet, ennek a legegyszerűbb módja, hogy sorbakötöd egy potival és utánnaállítod az áramot, de átmenőtranyós megoldás is elég egyszerű.

Többiek:
Ígértem hogy kimérek egy dinamót, de ez idáig nem sikerült mert nem volt időm rá.

szer. feb. 07, 2007 9:09
arany tag

Hozzászólás 
Helló!

Chriss:

Azon gondolkodtam, hogy szép és jó az a Vishay chip de hát első ránézésre nem is kapcs táp. Mivel hol van a tekercs????
Ekkora tokba nem fér el az is, vagy rohadt nagy frekin kellene járnia.
De ha csak sima áramkorlátozó szerepe van az egész cumónak akkor meg mi értelme? arra jó az ell. is.
Javítsatok ki ha rosszul látom a chip lényegét, de nem láttam róla belső kapcs. rajzot sem.

üdv
z

szer. feb. 07, 2007 8:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!

Van egy CATEYE HL-330H biciglilámpa.Semmi baja.Hagyományos izzó (2.5V-0.5A/0.3A).Ezt akarom LED-esre csinálni.Több fényt akarok.Adatlapompon látszik nem a BME-re jártam de remélem ennyit még felfogok.
Arra vagyok kíváncsi milyen típusu led kell bele?Mit kell áttalakítani?
Ha elcseszem vehetek másikat.

kedd feb. 06, 2007 21:34
arany tag

Hozzászólás 
Cree XR-E P2 teszt
Cree XR-E P4 teszt
Seoul Z-Led P4 teszt

Mindkettőt az a fószer csinálta, aki a huzallábasokat.

kedd feb. 06, 2007 8:24
arany tag

Hozzászólás 
Halihó. Találtam két linket ami témába illő.
http://gilbertosphotos.fotopic.net/
Gilberto tavalyi Cree fejlámpájáról már rekk linkelt be ide, de úgy tünik XR-E-ben gondolkodik ő is.
http://www.foromtb.com/showthread.php?t=126622
Ez meg egy K2-es bringalámpaépités lépésről lépésre.

hétf. feb. 05, 2007 19:27
platina tag

Hozzászólás 
RoGeR írta:
Most nézem, hogy a Seoul Semiconductor forgalmazója is a ChipCAD. Lehet, hogy tudnak abból is beszerezni? :)
Bár lövésem sincs, ahhoz milyen optika illik.

Luxeonra valóval szerintem meg lehet próbálni.

hétf. feb. 05, 2007 15:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Most nézem, hogy a Seoul Semiconductor forgalmazója is a ChipCAD. Lehet, hogy tudnak abból is beszerezni? :)
Bár lövésem sincs, ahhoz milyen optika illik.

hétf. feb. 05, 2007 12:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hasonlítsuk a Philips tornádó fényscsőhöz az új cree-t.
Kép

230 V * 0.165 A = 38W (az érdekes, hogy 23W-nak írják).
Ha ezt vesszük alapul akkor 1550lm / 38W = 40lm/W lenne mint a luxeonoknál.

Viszont ha a ráírt 23 Wattot vesszük figyelembe akkor 1550lm/23W=67lm/W -nak felelne meg ami szintén nem túl nyerő a 80-100 lm/W étrékhez képest.

Ennek alapján a led a nyerőbb.

vas. feb. 04, 2007 17:03
platina tag

Hozzászólás 
Egy fénycsőnek vagy egy korszerű LED-nek nagyobb a hatásfoka?

üdv: Komaki

vas. feb. 04, 2007 14:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nóra Norbert írta:
off
Úgyhogy ezennel a cangásoknak kívánok még legalább 840 ilyen igazi teliholdas alkalmat!
/off
..és legalább tizen.. celziuszos hőmérsékletet.

Egyébként én is dolgoztam. Nem mintha 10 fok alatti hidegben kimentem volna. :twisted:
Persze aki bírja.. minden elismerésem neki.
Talán csak én vagyok ilyen fázós??

szomb. feb. 03, 2007 20:50
arany tag

Hozzászólás 
off

Hát gyerekek!

Iszonyúan szép idejük volt a legutóbbi (tegnapi-tegnapelőtti) TeliHoldTúra résztvevőinek! Irigyeltem is őket...miközben ők mentek-mendegéltek a cangájukkal a hegyekben, én közben dolgoztam szorgalmasan és ki-ki néztem néha az ablakon, látva a telihold gyönyörű fényét (majdhogynem nem is kellett lámpa szerintem a biciklistáknak :lol: ). Ilyen tiszta égbolt teliholdkor nagyon ritkán van! Egy négyzetmiliméteres felhőcske se volt látható.

Úgyhogy ezennel a cangásoknak kívánok még legalább 840 ilyen igazi teliholdas alkalmat!

/off

szomb. feb. 03, 2007 19:43
arany tag

Hozzászólás 
Kicsit bütyköltem a hátsó villogómat. Egy több éves Hauser LED-jeit cseréltem ki Szűcs Péter 25 cd-s egységeire. Mit ne mondjak, sokat javult a fénye, 200 Ft-ot megért. :)

szomb. feb. 03, 2007 14:17
platina tag

Hozzászólás 
Pinyo1970 írta:
Bakker, most nézem, nettó 1155 lett az XR-E ára?! De ezek szerint nincs is.
Q bint nem hiszem, hogy kapnak, mert a legolcsóbb "kit"-et kérik, aminek a maximuma a P4 fényesség bin.
Vagy azért emelték az árat, mert a drágább kitet rendelték meg?

Vagy azért emelték az árat, mert miért ne? :-(
(tudod, nehéz gazdasági helyzet, miazmás)

Még jó, hogy bevásároltam vagy 10 db P4-es XR-E-t, amíg tartott a készletükből...

pén. feb. 02, 2007 12:15
arany tag

Hozzászólás 
Chriss: az kis chip engem is érdekelne, persze ha nem aranyárban van. Főleg a kétcsatornás verzió.

pén. feb. 02, 2007 0:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bakker, most nézem, nettó 1155 lett az XR-E ára?! De ezek szerint nincs is.
Q bint nem hiszem, hogy kapnak, mert a legolcsóbb "kit"-et kérik, aminek a maximuma a P4 fényesség bin.
Vagy azért emelték az árat, mert a drágább kitet rendelték meg?

csüt. feb. 01, 2007 20:36
arany tag

Hozzászólás 
Ma voltam a ChipCAD-ben, de elfogyott a Cree XR-E. Azt mondták, hogy két hét múlva jön az újabb adag.
Amit még mondtak, hogy első szériába P4-et kaptak, másodikbe (amit egyben el is vittek) már csak P2-t. Bízom benne, hogy most is P4 vagy esetleg valamelyik Q bin jön...

csüt. feb. 01, 2007 16:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
KAMA3 írta:
..itt fentebb azt írja, hogy a piros színű, és vagy fényes-tükrös felületeken nem jól lát. Nem egészen értem hogy a piros miért zavarja.
Próbálj teljes sötét lakásban csak vörös leddel megnézni különböző színü tárgyakat,
mint pl. piros cimkével ellátott kólás palackot és hasonlókat.
Mellette legyen a kezedben egy fehér led is amit referenciaként időnként be tudsz kapcsolni.
A vörös és fehér szineket nem tudod majd megkülönböztetni vörös fény mellett.

Viszont a tiszta zöld és kék, az feketének ill. sötétnek látszik.
A vörös "szemü" számítógépes egér is egyszínünek látja a fehéret a vörös szinekkel.

KAMA3 írta:
Van még egy hasonló típusú egerem, annak ugyanez a baja, de abba most zöldet fogok rakni.
Az meg zöld felületen lesz bizonytalan.

csüt. feb. 01, 2007 13:55
platina tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
Ez nagggyon jóóó ! :D :D :D :)
KAMA3-nak van fehéregere.. mennyit eszik? :wink:

Az idegeimből legalábbis már nem sokat::)). A piros leddel nagyon érzékeny volt a porra. Egy kis porszem, vagy hajszál meghüjítette, de most direkt kipróbáltam, és semmi eltérés a normális működéstől. A kis elmozdulásokban is gondok voltak, de a nagy távolságúakban is, ha gyors volt az elmozdulás sebessége.

http://prohardver.hu/p.php?mod=21&id=300

itt fentebb azt írja, hogy a piros színű, és vagy fényes-tükrös felületeken nem jól lát. Nem egészen értem hogy a piros miért zavarja. Nem találtam még egzakt magyarázatot arra vonatkozólag, miért használják a gyártók ezt a színt

Van még egy hasonló típusú egerem, annak ugyanez a baja, de abba most zöldet fogok rakni.

csüt. feb. 01, 2007 13:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez nagggyon jóóó ! :D :D :D :)
KAMA3-nak van fehéregere.. mennyit eszik? :wink:

csüt. feb. 01, 2007 12:29
platina tag

Hozzászólás 
Á értem akkor ez most egy fehéregér?:-)

csüt. feb. 01, 2007 11:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
KAMA3 írta:
..ami a gyors mozgásokat nem szerette, állandóan ugrált a mutató. Mit veszíthetek alapon kicseréltem benne a ledet fehérre, és azóta nem ugrál. Tökéletes lett a mozgása, egyszer sem akadt meg.
Már értem.

KAMA3 írta:
Azt egyébként nem értem, hogy miért piros leddel gyártják az optikai egereket. Van valami spéci oka..?
Igen van!
Nem próbálták még ki fehérrel vagy kékkel. :D

csüt. feb. 01, 2007 10:47
platina tag

Hozzászólás 
Elég gyász a kép minősége, mert vaku nélkül készült, meg késő volt, és nem volt türelmem többet fotózni. A lényeg az, hogy valahol a neten ráakadtam egy fószerra, aki kicserélte az egerében a piros ledet kékre, mert az jobban tetszett neki. És működött.

Hát gondoltam én is egyet, volt egy agyonhasznált Logitech egerem(M-BJ58, aminek áttetsző műanyagból van az egész alja, és az oldala is.), ami a gyors mozgásokat nem szerette, állandóan ugrált a mutató. Mit veszíthetek alapon kicseréltem benne a ledet fehérre, és azóta nem ugrál. Tökéletes lett a mozgása, egyszer sem akadt meg.

Itt a melóhelyen gyakran használok photoshopot, ezért fontos, hogy pontos egerem legyen. Ma még egyetlen egyszer sem produkálta az eddig idegesítő ugrálásokat, és elmozdulásokat.

Azt egyébként nem értem, hogy miért piros leddel gyártják az optikai egereket. Van valami spéci oka, vagy csak egyszerűen az a legolcsóbb, és kész?

csüt. feb. 01, 2007 10:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezen a képen egy egérfélét látok amin megcsillan a vaku fénye.
Ebben hol van a led ? Nincs bekapcsolva vagy csak én nem látom.
Esetleg az nem vakufény hanem az a led?

csüt. feb. 01, 2007 10:16
platina tag

Hozzászólás 
Nem éppen bringa, de ledes: :)

http://chfilpo.villamvadasz.hu/led/kepek/dscn6535.jpg

Jobban működik így, mint piros korában.

A következő zöld lesz, vagy sárga. Mert kékkel már Dunát lehet rekeszteni

csüt. feb. 01, 2007 0:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
[Telehódas Topik Túrák]
70. telehódas HHH

Hely: Budapest
Dátum: 2007. február 2. (péntek)
Időpont: 18:30
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Rekettyés, zsíroskenyér hagymával, üdítő ízlés szerint - Mivel a múltkor már nem túl sokan voltunk, nem szólok előre, hogy megyünk, nehogy irdatlan kenyérmennyiséget halmozzanak fel...

Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!

Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi, stb.

Szervező: robi

szer. jan. 31, 2007 8:41
arany tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
Lehet otthon dekorálni falat, szekrényt, polc szélét .. akváriumból ufót.. :D

Úgyis most akartam végre megcsinálni a hátsó villogómat. Akkor meglesz kőkemény 200 Ft-ból. Úgy tűnik, hogy a Cree és a Seoul szépen lenyomta a huzallábas árait is? :D

szer. jan. 31, 2007 6:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Küldött nekem Szűcs Péter "itt a fórumon közérdekü" levelet, felteszem:
SzücsPeti írta:
Helló!
Rég írtam! Jött pár darab led, szeretném ha megnéznéd, semmi adatom
nincs róla, küldhetek belőle?
Mindegyik 5mm-es, az alábbi árakon:
Piros: 40,-
Zöld: 40,-
Sárga: 40,-
Fehér: 50,-
Kék: 50,-
Asszem már ti is a 70-100lm/w -os ledekkel nyomultok, de hátha
valakinek kell otthoni világításra.

Üdv: Péter
06-70-531-522

------

Helló!
Érkeztek ledek az alábbiak szerint, képek a www.led.co.hu/ledek
linken.
5mm-es huzallábas:
Piros: 35,-
Zöld: 45,-
Sárga: 38,-
Fehér: 52,-
Kék: 50,-
UV: 65.-

Superflux 90fokos méretek: 7.62x7.62mm :
Piros: ___1-1,5 CD___ 29,-
Sárga: ___1-1,5 CD___ 31,-
Zöld: ___2-3 CD___ 55,-
Kék ___1-1,5 CD___ 53,-
Fehér: ___2-3 CD___ 62,-
Lehet otthon dekorálni falat, szekrényt, polc szélét .. akváriumból ufót.. :D

szer. jan. 31, 2007 0:29
platina tag

Hozzászólás 
Nemozoli írta:
Chriss írta:
Megbróbálok szerezni ebből az SMD-s Vishay buck driverből kb hány embert érdekel egyáltalán?

Énis, énis! :-)

A Vishayba nem jutottam el :-( de Pinyotól átvettem a 3 db Cree optikát. :-D

Én is akarok!

Egyből kettőt-hármat. persze csak ha nem horror áron van.

kedd jan. 30, 2007 21:18
platina tag

Hozzászólás 
Chriss írta:
Megbróbálok szerezni ebből az SMD-s Vishay buck driverből kb hány embert érdekel egyáltalán?

Énis, énis! :-)

A Vishayba nem jutottam el :-( de Pinyotól átvettem a 3 db Cree optikát. :-D

kedd jan. 30, 2007 20:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Chriss írta:

Hali!
Engem érdekelne egy.
Ezzel már kellően egyszerűen lehetne csinálni egy jó LEd-es lámpát ahhoz hogy neki is áljak. :-)

kedd jan. 30, 2007 19:52
platina tag

Hozzászólás 
Elvileg csak egy ellenállást vagy potit amivel szabályzod a kimenő áramot.
Illetve ha több mint 20Vtápról akarod járatni akkor egy 10uf es 35Vos kondit, aztán kész is!Ez a poén benne! már azt hittem senkinek se jutott eszébe legyártani egy ilyen komplett áramkört aztán megtaláltam ezt!:-)

kedd jan. 30, 2007 17:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 335  Következő