|
Szerző |
Üzenet |
asdf_
gyémánt tag
|
Vizsla írta: ha az efi 10 ezret költött minden hónapban, jogos a korlátozás 30 ezer feletti hóközi forgalom esetén. Ha befizeti, annyival emelkedik a korábbi kerete.
Nalam mondjuk megnezne az automata a logokat, hogy kulfoldon van-e a delikvens, ha igen, akkor akkor a kulfoldrol hivott szam/ok/ passzolnak-e az elozo szamlain levo hivott szamokhoz, amennyiben mind a kettore igen a valasz, akkor hatalmas meglepetes tortent: kulfoldon van az elofizeto. Ki gondolta volna? Ha ketseg merul fel, akkor meg megemeljuk a telefont, es -esetleg adategyeztetessel- megkerdezzuk, hogy valoban az elofizeto hasznalja-e odakint a telefont es nem elloptak-e pl, majd pedig elnezest kerunk, es kellemes tovabbi ottartozkodast kivanunk. Esetleg mondjuk felhivjuk a figyelmet egy realisabb, mondjuk 50 ropis limitre, hogy elore tudjon gondoskodni majd ennek befizeteserol. De ez nyilvan tul europai lenne...
|
vas. márc. 18, 2007 19:43 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A 16250 Ft az forgalom. Tehát ha az efi Vodafone 500-at használ, akkor a lebeszélt 500 percen túl kell még 16250 Ft-ban szolgáltatásokat igénybe vennie. 3 havi ciklusokban nézik a forgalmad, és ez alapján állítanak be egy átlagot, amely a te személyes hitelkereted, ami min. 16250 Ft. Akár akarod, akár nem, szerintem egyszer biztosan le lesz mindenki korlátozva, ha átlépi a 16250 Ft-ot.
A dologban inkább az a szörnyű, hogy az ÁSZF alapján számlafizetői számra nézik a 16250 Ft-ot. Tehát Az AAA Kft. 2 személyes flottájból ha ha Jolánka néni a cég clean up managere elküld egy darab SMS-t, miközben a Boss Hawaii-on nyaral, s ezzel átlépi a 16250 Ft-ot, akkor nem azért lettek lekorlátozva, mert roamingolnak, hanem mert elérték a limitet. Ja, hogy az pont Jolánka egyetlen SMS-e volt? Pech. A tételes számlamellékletból a forgalom alakulása időrendben nyomon követhető.
A "roaming közben lekorlátozunk"-esettel emiatt inkább egy olyan emberrel szeretnék beszélni, aki átélte.
|
vas. márc. 18, 2007 19:16 |
|
|
kapasz
arany tag
|
Vizsla írta: Erre találták ki a forgalomfigyelési csoportot.
Te nem korlátoznád le az ügyfeleidet, ha túl sok a kintlevőségük?
Brutál számlánál biztosan. De 16 ezernél? Kicsinyes és komolytalan, hogy csak ennyit tud hitelezni a voda a havidíj fejében. (Merthogy azt pedig az ügyfél hitelezi nekik.) Ha meg nem tud hitelezni, akkor az nem is post-paid hanem pre-paid. Akkor mire föl a hitelképesség-vizsgálat, amikor új előfizetést köt az ember?
A kérdés nem is ez, hanem hogy a többi szolgáltatónál miért nem jön elő ugyanez a probléma? Te hallottál már olyat, hogy a T-mobilnál roaming közben hóközivel szívatnák az ügyfeleket?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kapasz vas. márc. 18, 2007 19:22-kor.
|
vas. márc. 18, 2007 18:53 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Erre találták ki a forgalomfigyelési csoportot.
Te nem korlátoznád le az ügyfeleidet, ha túl sok a kintlevőségük?
Éveken át 10 ezret fizet, aztán egyzer csak folyamatban van egy 30 ezres számla, és még nem értük el a számlazárás napját. Na ná, hogy lekorlátozom.
Hallottál már bizonyára a hitelkártyák működéséről. A jövedelmed 2-3 szorosát adják meg neked, nem a csillagos eget. Így ha az efi 10 ezret költött minden hónapban, jogos a korlátozás 30 ezer feletti hóközi forgalom esetén. Ha befizeti, annyival emelkedik a korábbi kerete.
|
vas. márc. 18, 2007 17:40 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Vizsla írta: Továbbá lehetőség van bármikor előleg befizetésére, ha tudjuk, hogy magasabb számlát fogunk generálni a szokásosnál.
Az atlagjuzer meg azt mondja, hogy ha x eve elofizetojuk vagyok, es mindig rendesen fizetek, akkor menjenek a JQA-ba, es ne korlatozzanak le, amikor kulfoldon vagyok. Es akkor azt a reszt ki is hagytam, hogy az elofizeto esetleg akkor szembesul eleteben eloszor, hogy egyaltalan letezik hokozi szamla, mert mondjuk eddig fixen csak 10k huf alatt pofazott evek ota...
|
vas. márc. 18, 2007 17:27 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Macika írta: kapasz írta: Macika írta: Húszmilliós bírságot kapott a Vodafone 2007. március 13.
"...bruttó 16.205 Ft – meg nem halad."
Hát igen, sokan meglepődnek, amikor mondjuk roaming közben hóközi befizetésre próbálják őket rávenni, meg azonnali faxolásra, stb. A többi szolgáltatónál ugyan miért nincs ez a probléma? Az is megérne egy misét, hogy miért egyedül a vodafonnál 96 Ft a 21-es körzet felhívása, ráadásul percalapon, még az egyébként mp alapú csomagoknál is... És a korábban mp-alapú - épp ezért 60 Ft-os percdíjú - City vajh miért maradt 60 Ft-os percdíjú azután is, hogy percalapú lett? Más, kulturált szolgáltatónál csökkenteni szokták a percdíjakat, ha már felemelték HATVANSZOROSÁRA a számlázási egységet... Az nem a City, hanem a sima VitaMAX (Regular).
|
vas. márc. 18, 2007 16:16 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Macika írta: Az elektronikus hírközlési szabályok nem zárják ki, hogy a szolgáltató a szolgáltatás értékhatárát rögzítse, de ezt az előfizető által szabadon választható és igénybe vehető külön szolgáltatásként kellett volna szerepeltetni az egyedi előfizetői szerződésben, a fogyasztók számára átlátható és egyértelmű módon. Nem keveri az NHH a hívástiltás szolgátatással? Tudniillik az az, amelyikről az előfizető maga dönthet, hogy igénybe veszi-e, vagy sem.
A Pannonnál és a Westelenél se én döntöm el, mennyi a mobil és emelt díjas szolgáltatásokra felhasználható keretem, hanem a szolgáltató. Az üzletszabályzataikban is benne van, hogy hóközi korlátozrasra jogosultak, ha egy adott összeget elér a forgalom. És az összeg számszerűsítve szerepel.
Úgyhogy nem értem az NHH felháborodását.
Egy olyan megoldást elfogadhatónak találtam volna, ha X Ft-tal a határ elérése előtt figyelmeztetik egy automata szövegbemondással a hívásindítás előtt, vagy hogy egy automata felhívja és elmondja, mi a helyzet.
Roaming közben egyébként nem értem, hogy korlátozzák le. Minden számlában mindhárom szolgáltatónál az olvasható, hogy számlás romaing esetén a hívásforglami adatok később jutnak el a honos szolgáltatónkhoz, emiatt nem feltétlenül jelenik meg a legközlebbi számlában. Akkor roaming alapján hogy a rákba tudnak lekapcsolni? Ha mégis huzamosabb ideig tartózkodunk kint, és elérjük a limitet, akkor ne csodálkozzunk. Roaminggal még hamarabb elérhető, mint belföldi használat során. Továbbá lehetőség van bármikor előleg befizetésére, ha tudjuk, hogy magasabb számlát fogunk generálni a szokásosnál.
|
vas. márc. 18, 2007 16:15 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
kapasz írta: Macika írta: Húszmilliós bírságot kapott a Vodafone 2007. március 13.
Hát igen, sokan meglepődnek, amikor mondjuk roaming közben hóközi befizetésre próbálják őket rávenni, meg azonnali faxolásra, stb. A többi szolgáltatónál ugyan miért nincs ez a probléma? Az is megérne egy misét, hogy miért egyedül a vodafonnál 96 Ft a 21-es körzet felhívása, ráadásul percalapon, még az egyébként mp alapú csomagoknál is... És a korábban mp-alapú - épp ezért 60 Ft-os percdíjú - City vajh miért maradt 60 Ft-os percdíjú azután is, hogy percalapú lett?
Más, kulturált szolgáltatónál csökkenteni szokták a percdíjakat, ha már felemelték HATVANSZOROSÁRA a számlázási egységet...
|
vas. márc. 18, 2007 15:51 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Olvastam vmi olyan kozlemenyt is a heten valamelyik ujsagban, hogy az egyik tarifacsomagban a 0640-sek is percalapuak lesznek .
|
vas. márc. 18, 2007 12:27 |
|
|
kapasz
arany tag
|
Macika írta: Húszmilliós bírságot kapott a Vodafone 2007. március 13.
Hát igen, sokan meglepődnek, amikor mondjuk roaming közben hóközi befizetésre próbálják őket rávenni, meg azonnali faxolásra, stb. A többi szolgáltatónál ugyan miért nincs ez a probléma?
Az is megérne egy misét, hogy miért egyedül a vodafonnál 96 Ft a 21-es körzet felhívása, ráadásul percalapon, még az egyébként mp alapú csomagoknál is...
|
vas. márc. 18, 2007 12:09 |
|
|
Mobi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
|
Macika írta: TALÁN lassan-lassan észhez tér a cég,
Én már nem szoktam (igaz lehet, hogy csak nem merek) álmodozni...
|
vas. márc. 18, 2007 10:34 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Húszmilliós bírságot kapott a Vodafone
2007. március 13.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság 14 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-t, mert az elmúlt évben több esetben is jogszabálysértő módon korlátozta előfizetőit a szolgáltatás igénybevételében, jelentette be az NHH. A hatóság további 6 millió forintos bírságot is kiszabott a társaságra, mert megsértette az előfizető panaszok kezelésére vonatkozó előírásokat is.
Az elmúlt évben több a számláját utólag fizető ügyfél is azzal a panasszal fordult az NHH-hoz, hogy a Vodafone az előfizetői szolgáltatást egy bizonyos összeghatár elérése után, külön értesítés nélkül korlátozta – azaz úgy egyirányosította az előfizetői hozzáférést, hogy az előfizető csak hívást fogadni tudott, de kezdeményezni nem. Az NHH a panaszokat egy összevont piacfelügyeleti eljárásban vizsgálta ki.
Az NHH elsőfokon, majd a Vodafone fellebbezése után másodfokon is megállapította, hogy a cég jogszabálysértő módon, egy az általános szerződési feltételekbe (ÁSZF) foglalt, de nem átlátható és nem objektív kitételre hivatkozva tiltotta le a híváskezdeményezést a panaszos ügyfelek esetében.
Az ÁSZF-ben szereplő feltétel szerint "a szolgáltató (függetlenül az Előfizető által használt SIM-kártyák számától) csak addig köteles a szolgáltatást nyújtani, amíg az Előfizető által igénybe vett szolgáltatás díjának még ki nem egyenlített része egy egyedileg megállapított összeghatárt – amely Előfizetőnként minimum bruttó 16.205 Ft – meg nem halad."
Az elektronikus hírközlési szabályok nem zárják ki, hogy a szolgáltató a szolgáltatás értékhatárát rögzítse, de ezt az előfizető által szabadon választható és igénybe vehető külön szolgáltatásként kellett volna szerepeltetni az egyedi előfizetői szerződésben, a fogyasztók számára átlátható és egyértelmű módon.
A piacfelügyeleti eljárás során az NHH azt is megállapította, hogy a Vodafone a vizsgált számlapanaszok közül több esetében is megsértette az előfizetői panaszok kivizsgálásának elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályokat, valamint a cég saját általános szerződési feltételeiben rögzített szabályait is, mivel csak jelentős késedelemmel tájékoztatta a fogyasztókat a panasz kivizsgálásáról. A társaság az előírások értelmében köteles lett volna a hozzá beérkező számlapanaszokat 30 napon belül kivizsgálni és ennek eredményét – a fogyasztóvédelemről szóló törvény értelmében – a panaszosnak átadni, vagy 15 napon belül megküldeni.
A hatóság a bírságot az arányosság és fokozatosság elvének figyelembevételével vetette ki, miután korábban már jogerős és végrehajtható határozataiban már felhívta az előfizetői szolgáltatás korlátozására vonatkozó szabályok betartására, illetve határozatában kötelezte e tárgyban általános szerződési feltételei módosítására.
Az összesen 20 millió forintos bírság az Elektronikus hírközlési törvény (Eht) alapján maximálisan kivethető bírság 9,95 százaléka.
Az NHH határozatában kötelezte a szolgáltatót, hogy a jogerőre emelkedésétől számított harminc napon belül törölje, vagy úgy módosítsa az általános szerződési feltételeinek mobil rádiótelefon szolgáltatás igénybevételét értékhatárhoz kötött rendelkezéseit, hogy annak feltételei megfeleljenek Eht-nek. A kötelezettség késedelmes betartása, vagy nem teljesítése esetén az NHH újabb bírságot vethet ki, melynek összege elérheti a szolgáltató előző üzleti évi nettó árbevételének 0,25%-át.
forrás: Jogi Fórum / NHH
Részemről gratulálok, TALÁN lassan-lassan észhez tér a cég, majd ha minden hónapban lesz valami bírság, amit ki kell fizetni...
Külön tetszik, hogy másodfokon is elkaszálták a céget.
|
vas. márc. 18, 2007 3:34 |
|
|
Mobi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Pécs, bar most epp London, bár most épp megint Pécs, ami most ismét Londonra változott...
|
kapasz írta: Holnap az origo.hu-n bárki kérdezhet Beck Györgytől, a vodafone új vezérigazgatójától.
A fene! És én ezt csak most látom... Pedig lett volna néhány kérdésem...
|
szer. márc. 14, 2007 18:36 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Holnap de., du., majd valamikor kiteszik, jellemzoen nem aznap szoktak.
|
kedd márc. 13, 2007 21:53 |
|
|
TPinter
arany tag
|
kapasz írta: Holnap az origo.hu-n bárki kérdezhet Beck Györgytől, a vodafone új vezérigazgatójától.
Valahol meglehet talalni ezt a beszelgetest? Mert kb 10 perce nezem origo.hu de sehol nem talalom :S
|
kedd márc. 13, 2007 20:38 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
De mennyire szánalmas már? A 4%-os ÁFA-csökkentést benyelik. A lezárt RnR-okat, Duettet, lezárt Szupert percalapúsítják, éppúgy, mint a sima Businesst meg az örök életében mp alapú VitaMAX Regulart.
Ahelyett, hogy bevezetnének 2 db 500 Ft-os opciót, amivel az egyikkel 16 után fél áron lehetne hívni mindenkit, a másikkal meg csökkenteni lehetne a számlázási egységet 10 sec-re. És éppúgy halmozhatóak lennének a kedvezmények, mint a Kaméleonnál.
De nem, teremtsük meg Magyaroszág legdrágább, és legelfuseráltabb szolgáltatóját.
Nem baj, elvagyok én a 3,75 meg 7,5 Ft-os publikus percdíjammal 4 után...
|
kedd márc. 13, 2007 0:07 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Vizsla írta: Április 16-ától a Select percdíjai 20 és 30 Ft-ra emelkednek.
Még jó, hogy nem használom a Select karimat...
|
hétf. márc. 12, 2007 23:53 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Április 16-ától a Select percdíjai 20 és 30 Ft-ra emelkednek.
|
hétf. márc. 12, 2007 23:46 |
|
|
kapasz
arany tag
|
Holnap az origo.hu-n bárki kérdezhet Beck Györgytől, a vodafone új vezérigazgatójától.
|
hétf. márc. 12, 2007 21:34 |
|
|
szabo
ezüst tag
|
Egercsehi, Szűcs,Fedémes,,Nemti térségében (ma 10.00-14.00) között nulla ! (0) Vodafone térerő.
|
hétf. márc. 12, 2007 19:53 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
|
hétf. márc. 12, 2007 19:14 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Vizsla írta: Hitelbírálatnál a rendszer nem nézi, hogy ki volt a kapcsolattrtó, ki volt az aláírásra jogosult, tehát nem tényező depozit szempontjából, hogy egy és ugyanaz vagytok.
Vajon mit néz a hitelbírálati rendszer egyébként? Hány telefon lett a nevemre véve mondjuk vitamaxban, használják-e, volt-e számlás előfizetésem, volt-e tartozásom?
|
vas. márc. 11, 2007 19:32 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Vizsla írta: Hitelbírálatnál a rendszer nem nézi, hogy ki volt a kapcsolattrtó, ki volt az aláírásra jogosult, tehát nem tényező depozit szempontjából, hogy egy és ugyanaz vagytok.
Ezt értem, és nincs is ezzel gondom. Gondom azzal van, hogy a csaj "tény"ként közölte, hogy amennyiben "D" kategóriás készülékárat választok, az 40.000,-Ft/készülék depozittal jár. Holott mint kiderült, ez valszeg csak akkor van így, ha valamiért feketelistás vagyok a Vodánál. ( nem vagyok)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apooca vas. márc. 11, 2007 19:37-kor.
|
vas. márc. 11, 2007 19:10 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Hitelbírálatnál a rendszer nem nézi, hogy ki volt a kapcsolattrtó, ki volt az aláírásra jogosult, tehát nem tényező depozit szempontjából, hogy egy és ugyanaz vagytok.
|
vas. márc. 11, 2007 18:55 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Vizsla írta: Tényleg? És mit csinálsz akkor, ha még lenne hűség a kártyán? Kiperkáltatnád a régi előfizetővel a szerződésfelmondási díjat, hogy új telót vehessen az új ügyfél, új hűséggel?
Először is nincs, tehát most arról nem vitatkoznék, hogy mi lenne ha.
Másrészt a régi előfizető is én vagyok, csak cégesen, de a cég az enyém. Egyszerűen nincs kedvem az APEH felé jelőlgetni, elszámolni vitatkozni, magyarázkodni. De ennek semmi köze az esethez. Mellesleg nem azért csinálom hogy "anyagi hasznot" húzzak az egészbőll. Ezt a 3 hónapos dolgot én nem is tudtam, csak a 1270 mondta, hogy ha igénylem, ez is JÁR. Márpedig ha van ilyen, és kérhetem, akkor kérem. Mellesleg ez csak ma derült ki, miután a plázából visszajöttem, és ismét hívtam az ügyfélszolgákat. Ha simán ment volna minden, akkor abból kimaradok..
|
vas. márc. 11, 2007 18:27 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Tényleg? És mit csinálsz akkor, ha még lenne hűség a kártyán? Kiperkáltatnád a régi előfizetővel a szerződésfelmondási díjat, hogy új telót vehessen az új ügyfél, új hűséggel?
|
vas. márc. 11, 2007 18:11 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Az Általános szerződési feltételek szerint "Új előfizetőnek" számítok amennyiben átiratom a számokat, tehát rám is kell vonatkoznia a kedvezménynek...
szerintem...
|
vas. márc. 11, 2007 17:27 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
A 3 havi díjmentes akció új előfizetőkre vonatkozik, meglévő postpaid bázis nem veheti igénybe. Ez benne van a Részvételi feltételekben. Hiába történik váltás üzletiről, egyénire. Ha mégis lehetsges, a 1270-en kérd, hogy tegyenek erről feljegyzést. Akkor kénytelenek megtenni.
Átírásnál pedig mindig kell depozitra számítani, még ha csak SIM only, akkor is.
Egyébként nekem a MOM Park kivételével, egyetlen bp.i- márkabolti kiszolgálás sem tetszik.
|
vas. márc. 11, 2007 17:06 |
|
|
Apooca
ezüst tag
|
Aki teheti nagyívben kerülje el a Voda Duna Plazaban lévő ügyfélszolgálatát!!!
Röviden: Van két céges előfizetésem, aminél éppen lejárt a hűség, ezeket szerettem volna átiratni egyéni előfizetővé. Előtte felhívtam a 1270-et, elmondtam mit szeretnék, hogy működik a dolog? Készségesen elmagyarázták, vigyek egy aláírási címpéldányt, kitöltök egy nyomtatványt, amiben megnevezem kiknek a nevére mondok le az előfizetésról ill. a számról, majd új előfizetőnek minősül az, akinek a javára lemondtam, Minden kedvezmény, ami egy új előfizetőre vonatkozik, az jár ( fel is sorolta) , de azt vegyem figyelembe, hogy hitelbírálatra elküldik az adataimat, ahol megállapíthatnak valamekkor depositot, amit kikell fizetnem. Bementem a Duna Plázába, ahol kapásból, ennek az ellenkezőjét mondták, vagyis. Nem leszek "új előfizető" vagyis nem választhatom az egymás ingyen hívását, nem kapom meg a most bevezetett 3 hónap díjkedvezményt, és ha nem "B" kategóriás készüléket ill. díjcsomagot választok, akkor készülékenként 40.000,- Ft. depositot Kell fizetnem. Persze némileg felháborodtam, eljöttem, majd ismét felhívtam a 1270-et, ahol megerősítették, hogy a Duna Plázában tudják rosszul, és nyugodtan verjem az asztalt.............
Hétfőn vagy kedden visszamegyek, kíváncsi leszek.....
|
vas. márc. 11, 2007 16:34 |
|
|
sonpol
vas-tag
|
Vodafone...
Nekem akkor sem kellene a Vodafone ha ingyen adnák, sőt akkor sem ha fizetnének nekem, hogy telefonáljak.
Ezt nem fikázásból mondom, hanem tapasztalatból!
Sajnos volt szerencsém megismerni a céget mind előfizetői, mind alkalmazotti szempontból és amilyen szemétségek vannak az alkalmazottakkal és előfizetőkkel szemben arra jobb nem is gondolni, és akkor még a használhatatlan és állandóan sz×r ügyfélszolgálati és számlázási rendszerről nem is beszélek...
|
vas. feb. 25, 2007 15:08 |
|
|
BNM
arany tag
|
|
kedd feb. 20, 2007 16:02 |
|
|
toky11
arany tag
Csatlakozott: vas. okt. 03, 2004 19:58 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: kakao mellett
|
Természetesen igaz!
Én a hanghívásokra értettem. nekem csak arra kell a net hogy lejöjjenek a levelek, kis nézelődés. Egyébként vidéki vagyok. 3g pedig csak álom.
|
csüt. feb. 15, 2007 12:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Al Bundy írta: toky11 írta: bocsi gyors írás hátránya, és a kakaoval borított bill. legközelebb erre figyelek. 200 mega 3100 körüli 8 nap amit távol töltök 3100/31*8=800ft de 8 nap alatt leszedhetem 200 megát akkor is 800ft. Valamit félreértettél, én csak annyit mondtam, hogy igen, valóban olcsó, de ezért csak fapados netet kapsz: Vidéken még a betárcsázósnál is lassabb GPRS kapcsolatod van, Pesten pedig egy tré minõségû UMTS hálót használhatsz. Igaz drágábban, de a másik kettõnél van EDGE, ami a maga 220 kbps-jával össze sem hasonlítható a GPRS-el, a T-nél pedig van HSDPA, 3 megabittel! (Voda 3G: 386 kbps, már ahol van normális cella.)
én még azt sem állítanám, hogy a voda olcsóbb, ha valaki több, mint 500mb-ot forgalmaz.
|
csüt. feb. 15, 2007 11:23 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
toky11 írta: bocsi gyors írás hátránya, és a kakaoval borított bill. legközelebb erre figyelek. 200 mega 3100 körüli 8 nap amit távol töltök 3100/31*8=800ft de 8 nap alatt leszedhetem 200 megát akkor is 800ft.
Valamit félreértettél, én csak annyit mondtam, hogy igen, valóban olcsó, de ezért csak fapados netet kapsz: Vidéken még a betárcsázósnál is lassabb GPRS kapcsolatod van, Pesten pedig egy tré minőségű UMTS hálót használhatsz. Igaz drágábban, de a másik kettőnél van EDGE, ami a maga 220 kbps-jával össze sem hasonlítható a GPRS-el, a T-nél pedig van HSDPA, 3 megabittel! (Voda 3G: 386 kbps, már ahol van normális cella.)
|
szer. feb. 14, 2007 23:49 |
|
|
BNM
arany tag
|
Ha már leálltak a 3G-vel legalább a nagységrendekkel olcsóbb EDGE-t megcsinálhatták volna....
|
szer. feb. 14, 2007 21:22 |
|
|
toky11
arany tag
Csatlakozott: vas. okt. 03, 2004 19:58 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: kakao mellett
|
Al Bundy írta: toky11 írta: -eléggé jo pl a net. Aha, az ára... EDGE? Normális 3G? HSDPA?
bocsi gyors írás hátránya, és a kakaoval borított bill.
legközelebb erre figyelek.
200 mega 3100 körüli
8 nap amit távol töltök 3100/31*8=800ft
de 8 nap alatt leszedhetem 200 megát akkor is 800ft.
|
szer. feb. 14, 2007 21:05 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
toky11 írta: -eléggé jo pl a net.
Aha, az ára... EDGE? Normális 3G? HSDPA?
|
szer. feb. 14, 2007 20:17 |
|
|
toky11
arany tag
|
Nézzétek,lehet hogy a vodával vannak gondok de:
- mióta átjöttem a T-töl a számlám fele annyi lett
- számhordozás kedvezményt 10000ft 2* irták jóvá(amit nem vontak le)
-eléggé jo pl a net. min 8 napot számláznak törthaviba fizeted ki.
-mobil otthon szerintem jó. tcom minimál csomag kiütve és ha faluban használod mint a mamám egész faluban mükszik. 80 éves jó neki. tudom merre jár. Ip telről hívom forintos dolog.
-olcsoak a telok
amit elszurtak:
- rendszerfrissitést /számlázást/. Ezt nem kellett volna. (szerintem)
-saját telefon soft.
-wapon fizetsz mindenért. itt viszont a tmobil wap a nyerő szeintem
Összeségében:
Nekem az ár számít. Miért mit kapok. Nekem bejött a voda. Tudom,hogy nem ide kellett volna irni de irtam hibát is.
Az autonyereményről csak annyit:
kb 2,5mill a corsa de mekkora az esélyed? 300000:1 hez jobb mint a lotto nem? Szerintem.
|
szer. feb. 14, 2007 20:11 |
|
|
BNM
arany tag
|
k_chris írta: Trabi TM írta: BNM írta: Ezek szerint jobb bolond játékokkal hülyíteni a népet. Gondolom jóval nyereségesebb mint a 3G kiépítése... de koncesszióban milyen lefedettség/határidők vannak?
Van egy szolgáltató Magyarországon amelyiknek semmi sem számít....
|
szer. feb. 14, 2007 18:37 |
|
|
k_chris
platina tag
|
Trabi TM írta: BNM írta: Ezek szerint jobb bolond játékokkal hülyíteni a népet. Gondolom jóval nyereségesebb mint a 3G kiépítése...
de koncesszióban milyen lefedettség/határidők vannak?
|
szer. feb. 14, 2007 15:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
BNM írta: Ezek szerint jobb bolond játékokkal hülyíteni a népet.
Gondolom jóval nyereségesebb mint a 3G kiépítése...
|
szer. feb. 14, 2007 11:03 |
|
|
BNM
arany tag
|
Trabi TM írta: Sajnos nem. Cégen belül is csak a ködösítés, meg az ígérgetés megy... Valószínüleg nincs benne annyi pénz, hogy nekiálljanak nagy erőkkel a kiépítésnek, bár a Mobil Otthonban sincs, mégis erőltetik.
Ezek szerint jobb bolond játékokkal hülyíteni a népet.
|
kedd feb. 13, 2007 22:03 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Sajnos nem.
Cégen belül is csak a ködösítés, meg az ígérgetés megy...
Valószínüleg nincs benne annyi pénz, hogy nekiálljanak nagy erőkkel a kiépítésnek, bár a Mobil Otthonban sincs, mégis erőltetik.
|
kedd feb. 13, 2007 21:59 |
|
|
BNM
arany tag
|
Trabi TM írta: djsms írta: de akkor hogy lehet 70 autó 70 nap alatt? vagy az autó több vagy a napok száma kevesebb! 80 autó van. Azért 70-et reklámoznak, mert 70-et sorsolnak ki. A maradék 10 a 10 legtöbb SMS-t küldő useré lesz, persze a 10 legtöbbet küldő nagy esélyel nyer a napi sorsolásokon is, nem értem ezzel mi a problémátok, a vodának miért is lenne érdeke, hogy 1 ember csak 1-szer nyerjen, akkor az az ember több SMS-t nem küldene, ez szerintetek miért lenne jó a vodának??
Arról is kérhetnénk infot, hogy mikor lesz valami előrelépés a 3G-ben
|
kedd feb. 13, 2007 21:57 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
djsms írta: de akkor hogy lehet 70 autó 70 nap alatt? vagy az autó több vagy a napok száma kevesebb!
80 autó van.
Azért 70-et reklámoznak, mert 70-et sorsolnak ki. A maradék 10 a 10 legtöbb SMS-t küldő useré lesz, persze a 10 legtöbbet küldő nagy esélyel nyer a napi sorsolásokon is, nem értem ezzel mi a problémátok, a vodának miért is lenne érdeke, hogy 1 ember csak 1-szer nyerjen, akkor az az ember több SMS-t nem küldene, ez szerintetek miért lenne jó a vodának??
|
kedd feb. 13, 2007 21:54 |
|
|
BNM
arany tag
|
djsms írta: BNM írta: asdf_ írta: Mondjuk az is fura, h napi 1 autot sorsolnak, aztan 2 napon is 2 nyertes van... A vasárnapi plusz autó a legtöbb sms-t küldőnek automatikusan jár. de akkor hogy lehet 70 autó 70 nap alatt? vagy az autó több vagy a napok száma kevesebb!
Nem tudom, hogy hogyan gondolják....de valahol az oldalon olvastam...
Mindegy én tartom magam és nem fogok ilyen hülye emelt díjas baromságokkal soha játszani.
|
kedd feb. 13, 2007 11:03 |
|
|
djsms
Moderátor
|
BNM írta: asdf_ írta: Mondjuk az is fura, h napi 1 autot sorsolnak, aztan 2 napon is 2 nyertes van... A vasárnapi plusz autó a legtöbb sms-t küldőnek automatikusan jár.
de akkor hogy lehet 70 autó 70 nap alatt? vagy az autó több vagy a napok száma kevesebb!
|
kedd feb. 13, 2007 10:51 |
|
|
BNM
arany tag
|
asdf_ írta: Mondjuk az is fura, h napi 1 autot sorsolnak, aztan 2 napon is 2 nyertes van...
A vasárnapi plusz autó a legtöbb sms-t küldőnek automatikusan jár.
|
kedd feb. 13, 2007 10:28 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Mondjuk az is fura, h napi 1 autot sorsolnak, aztan 2 napon is 2 nyertes van...
|
kedd feb. 13, 2007 10:01 |
|
|
djsms
Moderátor
|
asdf_ írta: Majd jonnek es megmagyarazzak, hogy a juzer 6e sms-t kuldott...
Ez elképzelhető, de nem tisztességes sem az user sem a voda részéről, mivel így pénzért előnyhöz juthat akinek van pénze. Persze a vodának ez jó...
|
kedd feb. 13, 2007 9:33 |
|
|