Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
A Raw Read Error Rate az egy olyan dolog, ami minden vinyónál máshogy kezelt... Van, aminél ész nélkül növekszik, máshol meg sem moccan, szerintem nem releváns adat. A státusz szerint nem is tudta kiolvasni (szerintem arra vonatkozik a failed).
A reallocated sector count viszont azt jelenti, hogy vannak újrakiosztott szektorok, tehát van pár olyan szektor, amit bizonytalansága miatt a vinyó pótolt a tartalékból. Emiatt esélyes, hogy vannak bad szektorok a vinyódon. Alátámasztja ezt a Reallocated Event Count is, ami az újrakiosztási eseményeket számolja. Nekem ez utóbbi ugrott az egekbe egy 2,5"-os Samsung vinyónál (a végén már újraindításonként kb. 500-zal nőtt), cserélték is garanciában.
Üdv!
|
kedd ápr. 03, 2007 21:30 |
|
|
VaFec
gyémánt tag
|
Üdv!
Sajna nekem ez a kép nem mond sokat, remélem másnak igen. Köszi a hozzászólásokat.
http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/w ... 619258.gif
|
kedd ápr. 03, 2007 17:55 |
|
|
Glass
vas-tag
|
Borzpapir írta: ... berakom a vinyót, és érzékeli, mint hardvert, és működőnek jelzi, de a sajátgépben nem jeleníti meg...
Valószinűleg nem oszt neki betüjelet a win-ed.
Keresd meg a lemezkezelést ( sajátgépen jobb klikk/kezelés és ott keresd) és adj neki kézzel egy betüjelet, ezután elvileg már látni fogja a sajátgépben is.
|
vas. márc. 25, 2007 5:38 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Borzpapir írta: Helló srácok! Hatalmas szükségem lenne a segitségetekre! Használtam az ErrorGuardot(senkinek se ajánlom), és helyrehozhatalan hibákat okozott a windowsban. Egyetlen megoldásként formáztam a c-t és újratelepítettem az oprendszert. Van egy másik meghajtóm is 200 gigával, amig az bent volt, nem engedte telepíteni a vindózt. Végülis minden sikerült, a rendszer megy, berakom a vinyót, és érzékeli, mint hardvert, és működőnek jelzi, de a sajátgépben nem jeleníti meg. Megnéztem a biosban, és prislavenek van beállítva, és gyanítom, hogy itt a hiba, de hiába dugdosom ide-meg oda a dipeket(asszem így hívják), nem történik semmi. Így most 30 gigával kell gazdálkodnom, és ez tarthatatlan Segítseteeeeeeeeeeeeeek!
Csak azt áruld el, hogy milyen típusú a vinyó...
|
szomb. márc. 24, 2007 21:12 |
|
|
Borzpapir
vas-tag
|
Helló srácok!
Hatalmas szükségem lenne a segitségetekre! Használtam az ErrorGuardot(senkinek se ajánlom), és helyrehozhatalan hibákat okozott a windowsban. Egyetlen megoldásként formáztam a c-t és újratelepítettem az oprendszert. Van egy másik meghajtóm is 200 gigával, amig az bent volt, nem engedte telepíteni a vindózt. Végülis minden sikerült, a rendszer megy, berakom a vinyót, és érzékeli, mint hardvert, és működőnek jelzi, de a sajátgépben nem jeleníti meg. Megnéztem a biosban, és prislavenek van beállítva, és gyanítom, hogy itt a hiba, de hiába dugdosom ide-meg oda a dipeket(asszem így hívják), nem történik semmi.
Így most 30 gigával kell gazdálkodnom, és ez tarthatatlan
Segítseteeeeeeeeeeeeeek!
|
szomb. márc. 24, 2007 20:18 |
|
|
PumaElBusta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 237 Tartózkodási hely: Szekesfehervar
|
de-de, es amikor vettem a hdd-t, valahogy elso dolgom volt beallitani, miutan nem ismerte fel... most meg valahogy kimaradt.
jelenleg bios frissitessel kinzom magam, hatha ujabb verzioval megeszi nagyobbnak is, de asszem a masik gepben floppy helyett adatmegsemmisito van, boot lemezeket tonkrevagja, teljesen hasznalhatatlanna :D
|
hétf. feb. 19, 2007 10:56 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
...csak nem a 32G-s "limitjumper" ?
|
hétf. feb. 19, 2007 10:44 |
|
|
PumaElBusta
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 237 Tartózkodási hely: Szekesfehervar
|
ehh, kosz sracok! ;] epp ket hete szivatom magam, egy idore at lett pakolva egy 80GBos hdd egy masik gepbe, es elfelejtettem hogy az eredeti vas csak limitalva szereti... epp itt akratam megkerdezni, hogy vajon mi lehet a baja :D
|
hétf. feb. 19, 2007 9:14 |
|
|
btomah
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 07, 2005 21:24 Hozzászólások: 71 Tartózkodási hely: Dunakeszi-Budapest
|
hát megoldódott...tényleg a jumperelés volt a ludas. köszi a segítséget!
|
szomb. feb. 17, 2007 22:58 |
|
|
btomah
ezüst tag
Csatlakozott: vas. aug. 07, 2005 21:24 Hozzászólások: 71 Tartózkodási hely: Dunakeszi-Budapest
|
megpróbálom jumper nélkül. egyébként Samsung vinyó.
|
szomb. feb. 17, 2007 22:29 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
btomah írta: nnnnaaaa...frissítettem a biost, és ugyanaz az eredmény: a 250 gigás vinyót 32 gigásnak látja a gép..... mit tehetek ilyenkor?
Gyanús ez a 32 G.
Nincs véletlenül egy véletlenül ott felejtett jumper a HDD-n?
CapLimit "tüskéken" .
|
szomb. feb. 17, 2007 22:14 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
btomah írta: a 250 gigás vinyót 32 gigásnak látja a gép..... mit tehetek ilyenkor? Alaplap gyártója és a lap pontos típusa? Biosban a hdd beállítás automatán van? Én például hiába kapcsolgattam a normal - LBA - Larga módok között, csak auto-ban ismerte fel a nagy vinyót.
|
szomb. feb. 17, 2007 21:35 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Melyik csatolón van a vinyó?
Ha nem sec. masteren van, próbáld ott.
Esetleg ha közös kábelen van a secondary vezérlőn, és netalán Samsung vinyó, akkor jumper nélkül slave-re kötni próbáld meg, ill. esetleg cable select módba rakni mindkét eszközt.
Üdv!
|
szomb. feb. 17, 2007 21:28 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
nnnnaaaa...frissítettem a biost, és ugyanaz az eredmény: a 250 gigás vinyót 32 gigásnak látja a gép..... mit tehetek ilyenkor?
|
szomb. feb. 17, 2007 21:07 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
köszi, megpróbálom, és bocs az offért.
|
szomb. feb. 17, 2007 16:34 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3587 Tartózkodási hely: Miskolc
|
btomah írta: Na megpróbáltam ezt a bios frissítés dolgot, de a boot floppy nem ismeri fel az NTFS-es vinyókat, amin az újabb bios van.... Sajátgép, Floppy, Jobb klikk, Formázás, Rendszerindító lemez létrehozása. Ha kész, akkor még rámásolod bios iró progit és a bios bin állományt. A formázáskor felkerülő állományok közül neked csak a COMMAND.COM IO.SYS és MSDOS.SYS szükséges, a többi törölhető ha kell a hely a floppyn.
|
szomb. feb. 17, 2007 16:32 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
McLaca írta: SP2 fent van az XP-n?
Üdv!
Igen, fent van.
Amúgy a deszka MSI K8N Neo2 platinum.
Na megpróbáltam ezt a bios frissítés dolgot, de a boot floppy nem ismeri fel az NTFS-es vinyókat, amin az újabb bios van....
|
szomb. feb. 17, 2007 16:21 |
|
|
matrix70
ezüst tag
|
Sziasztok!
A következő problémám van:
Raid vezérlőre kötöt winchestert a windows nem látja.
Rendszerindításkor a raid bios felismeri, de Xp alatt nem látszik.
Mi lehet a probléma?
|
szomb. feb. 17, 2007 14:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
SP2 fent van az XP-n?
Üdv!
|
szomb. feb. 17, 2007 14:28 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
oké, bár kicsit félek tőle, ugyanis sohasem csináltam még....
|
szomb. feb. 17, 2007 13:59 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Lehet, hogy nem ártana.
----- Üdv! CyberDragon
|
szomb. feb. 17, 2007 13:53 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
ja, a lemezkezelő is csak 30 gigásnak látja.....
biosfrissítés?
|
szomb. feb. 17, 2007 13:51 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
Nem formáztam még, mert ugye nem tudom hogyan, hiszen nem látom a vinyót.
most nézem, hogy a partition magic ugyan látja, de csak 30 gigás vinyónak.....
lehet, hogy biost kellene frissítenem?
|
szomb. feb. 17, 2007 13:47 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Start menü -> Futtatás
compmgmt.msc
Tárolás/Lemezkezelés oldalsó menü
Itt megjelenik lent a meghajtó?
----- Üdv! CyberDragon
|
szomb. feb. 17, 2007 13:46 |
|
|
TargeT
a fórum lelke
|
Particionáltad? Formáztad?
Nézd meg itt is, mi van vele: Vezérlőpult / Felügyeleti eszközök / Számítógép / Lemezkezelés.
|
szomb. feb. 17, 2007 13:42 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
illetve az eszközkezelő is látja, azt írja, hogy megfelelően működik.
azonban a Sajátgépben már nincs benne.
|
szomb. feb. 17, 2007 13:38 |
|
|
btomah
ezüst tag
|
sziasztok!
Vettem egy új, 250 gigás PATA vinyót. A bios látja, viszont a windows már nem. mi a fenét csináljak?
|
szomb. feb. 17, 2007 13:18 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: ....már hibát jelzett az XP, mondjuk elindult...
Nyilván,hiszen ez a RAID1 tuladosága(nálatok a két lemez lehetett felcserélve).
Ilyenkor.kutya kötelessége jelezni,hogy a tükörlemezről indul,sőt azt is,hogyha nincs mirror stb,ez a jó benne a Raid 01-ig ill.10 ig hasonló a megoldás de ehhez több lemez és komolyabb vezérlő szükségeletetik.
|
hétf. feb. 12, 2007 19:32 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: egyébként mellékes, hogy üresek-e a lemezeid, vagy sem.
Nemegészen,mert ha,volt előtte valami a RAIDdelés után az egyészeté lesz.
Tehát kifejezetten ajánlott hogy üres legyen sőt formázni sem kell!
|
vas. feb. 11, 2007 20:39 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
sutszi írta: ...Viszont elég bosszantó, hogy nem tudom mikor nyomkodjam az F3-at...
Rögtön azután, hogy az alaplapi BIOS post lefut, akkor jelenik meg egy rövid időre a RAID kártya "bemutatkozó " felirata, ezalatt láthatod a
Press F3 .... üzenetet.
Ezután még szintén a RAID kártya által detektált meghajtókat kell látnod.
Nem az XP telepítőjében kell a RAID funkciót bekapcsolni, illetve a tömböt létrehozni.
Az egyébként mellékes, hogy üresek-e a lemezeid, vagy sem.
|
vas. feb. 11, 2007 17:47 |
|
|
Charlie61
platina tag
|
Még mielőtt elkezdenéd a rendszer telepítést, a RAID kártya bios-ban állítsd be a RAID tömböt.
A boot-nál egy ideig láthatod a megfelelő billentyűt, billentyű kombinációt.
Nálam a SiL 0680-nál "F3".
A kártyához kaptál cd-t, arról másold fel floppyra a szükséges néhány fájlt, ami a RAID-hoz kell. Ezek nem azonosak a sima SATA illesztőkkel!
Amikor az XP kéri, (F6) másoltasd fel a floppyról.
|
vas. feb. 11, 2007 13:01 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
|
Ha minden igaz kaptál a kártyádhoz egy lemezt amin le van irva részletesen,de a helyzet vázlatosan a kovetkező:
1.A BiOS-ban refresh,hogy lássa a kártyádat,de ez biztosan nem lehet gond,mert egyet sem látnál.
2.Dos-modból indíitva a fel kell raknod egy Raid room vagy hasonló nevü progit,ami azután a BIOS-post után indul itt megkérdezi milyen Raidet szertnél
és melyik legyen az első ill.második számú lemez.Ezt egyszer kell belőnöd,aztán csak akkor,ha újrastrukúrálod a rendszert.
Ettől kezdzve máris működik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nacorvus vas. feb. 11, 2007 13:01-kor.
|
vas. feb. 11, 2007 12:59 |
|
|
Interpid
arany tag
Csatlakozott: pén. szept. 15, 2006 18:44 Hozzászólások: 338 Tartózkodási hely: Budapest
|
Glass írta: Nekem az volt a gondom vele, hogy irni tudatam rá rendesen, de olvasáskor (pl. film nézés) néha ujraindította a gépem. Pedig le van tiltva az "ujraindítás hiba után opció". Egyébként ez nem ide, hanem sata vinyó és nincs mozgatva a kábelezése, az alaplapi vezérlő meg nvidia nforce4 chipsetbe integrált sata vezérlő. De most ujra lett particionálva meg formázva és most ugy néz ki, hogy jó lett.
Nem használok SATA rendszert. BIOS frissítésben nem mennél bele? Lehet hogy valami bibi van. Ha nem a Windows a gond tényleg.
|
hétf. jan. 29, 2007 13:27 |
|
|
Glass
vas-tag
|
[quote="Interpid"][/quote]
Nekem az volt a gondom vele, hogy irni tudatam rá rendesen, de olvasáskor (pl. film nézés) néha ujraindította a gépem. Pedig le van tiltva az "ujraindítás hiba után opció". Egyébként ez nem ide, hanem sata vinyó és nincs mozgatva a kábelezése, az alaplapi vezérlő meg nvidia nforce4 chipsetbe integrált sata vezérlő. De most ujra lett particionálva meg formázva és most ugy néz ki, hogy jó lett.
|
hétf. jan. 29, 2007 7:36 |
|
|
Interpid
arany tag
Csatlakozott: pén. szept. 15, 2006 18:44 Hozzászólások: 338 Tartózkodási hely: Budapest
|
Glass írta: Üdv. A hozzáértők véleményét kérném abban, hogy a képen látható értékek azt jelentik, hogy meg fog halni a vinyóm? Csak mert a többinél ezek az értékek 0-257-ig vannak. képElöre is köszi.
Szerintem sincs probléma. Csak teszt program, ha gázosnak hiszed a vinyódat, törölgesd le a port az elektronikáról ecsettel, hátha problémát jelent. Jól látom? Seagate? Nekem félreolvasott régen a Seagatem, és keresztcsatolt fájlokat is találtam. Mindamellett hogy szeretett létrehozni fájlrendszerhibákat is.
WDC szuper vinyó! SMART nem kötelezõ, az alaplapi interfészen is múlik ám hogy mit csinál egy vinyó. Na meg a jó öreg mindenirányba agyonhajlogatott ATA100as kábelen is.
|
szomb. jan. 27, 2007 14:22 |
|
|
Glass
vas-tag
|
Köszi a választ.
Akkor a smart nem pontos, mert ez már több, mint egy éves vinyó.
|
pén. jan. 26, 2007 16:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Szerintem semmi baja.
A Fjitsu vinyók S.M.A.R.T.-ja is ír hülyeségeket (csak azt...).
A Raw read error rate majd' minden vinyónál az egekbe szalad, a hardware ECC recovered pl. a Samsungoknál is naponta átfordul, és egyáltalán nem biztos, hogy azt jelöli, ami mellé van írva, vagy egyáltalán jól jelöli, vagy a progi jól olvassa ki.
Deek error rate-re szintén a fentiek igazak.
Ami problémát jelentene, az a reallocated sector count és a pending sector count, ami mind 0, tehát ott nincs baj.
De ha megnézed a start/stop countot, az is csak 4. Ha tényleg csak 4× indítottad el a vinyót, amióta megvan, akkor rendben, ha többször, akkor nem pontosa a S.M.A.R.T.
Üdv!
|
pén. jan. 26, 2007 10:05 |
|
|
Glass
vas-tag
|
Üdv.
A hozzáértők véleményét kérném abban, hogy a képen látható értékek azt jelentik, hogy meg fog halni a vinyóm?
Csak mert a többinél ezek az értékek 0-257-ig vannak.
kép
Elöre is köszi.
|
pén. jan. 26, 2007 0:59 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Én a poént kerestem....de rájöttem, hogy nincs benne!
...és mi a frászt keres ez itt a merevlemezek között?
Ha mindenáron ilyesmit akarsz feltenni ott az OFFtopic, még egy ide és törlöm!
Szerk.: Ja most nézem még pár helyre benyomtad.....TÖRÖLTEM A TÖBBIT, ezt csak azért nem mert már volt hozzászólás!
|
kedd jan. 23, 2007 13:16 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
[OFF]
Egyszer már törölve lettél (szíves közreműködésemmel).
A videóról: Szalacsi nyomába nem érhet (azt sem bírom mondjuk), idétlen, és szerintem egyáltalán nem vicces.
Dezodoros flakon a gatyába... Eredetibb ötlet nem volt?
Youtube-ra tedd fel, ha azt akarod, hogy sokan lássák.
[/OFF]
Üdv!
|
kedd jan. 23, 2007 12:17 |
|
|
Vendég
|
lécci lécci lécci nézzétek meg!!
egy kolis videónk, szeretnénk befuttatni mint a szalacsit meg a hozzá hasonló agymenéseket.
http://nemnézzükmeg.nespammelj.hu
köcce
|
kedd jan. 23, 2007 10:05 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
BBoj írta: Hi!
Kössz akkor ezt valószínüleg figyelmen kívül hagytam.
Ne hagyd figyelmen kívül, mert bár én szívesen irogatok ide, hogy másokon segítsek, de feleslegesen én se szeretek.
|
szomb. jan. 20, 2007 12:50 |
|
|
BBoj
ezüst tag
|
Hi!
Kössz akkor ezt valószínüleg figyelmen kívül hagytam.
|
szer. jan. 17, 2007 13:36 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
Csaba_20 épp a gyártó honlapjáról linkelte be az infót.
(Támogatja a 48 bites címzést tehát bármekkora HDD-t támogat)
----- Üdv! CyberDragon
|
szer. jan. 17, 2007 13:14 |
|
|
BBoj
ezüst tag
|
Hi!
Én nem kedvtelésből írok a fórumba, hanem azért mert a gyártó honlapján nincs feltüntetve a másik dolog a google meg csak **** hoz ki erre.
Üdv mindenkinek
|
szer. jan. 17, 2007 12:41 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
BBoj írta: Hi!
Érdeklődni szeretnék hogy egy ASUS A7N8X v2.0 ás alaplap mekkora maximális méretü winchestert képes kezelni? Előre is köszönöm
Tessék használni a Google-t, a gyártó honlapját és a FAQ-t!
|
kedd jan. 16, 2007 13:06 |
|
|
BBoj
ezüst tag
|
Hi!
Érdeklődni szeretnék hogy egy ASUS A7N8X v2.0 ás alaplap mekkora maximális méretü winchestert képes kezelni? Előre is köszönöm
|
kedd jan. 16, 2007 9:14 |
|
|
Interpid
arany tag
|
Re: Nem látható wincsik...
Coulthard írta: Helló mindenkinek!
A következő problémám van a gépemmel és a wincsikkel. Van egy gépem, amibe szeretnék 2 mobil rack-et rakni, vagyis már bele is raktam. (Tudom, talán felesleges 2 rack egy gépbe, de így nekem praktikusabb.) Szóval a felállás az, hogy: van egy rendszerwincsim az SATA-s. Aztán van egy dvd író, ami Master-ként fut az IDE 0-ás szálon, nincs mellett slave-en semmi. A másik szálon futna a 2 mobil rack-es wincsi (egy 20GB-os Sea. meg egy 80-as Max.), de a gép egyszerűen egyiket sem látja, pedig már kipróbáltam az összes jumper állást és semmi. Próbáltam azt is, hogy mindent lehúztam, vagyis azt az 1 DVD írót, aztán néztem külön az egyiket, majd a másikat, variálva a jumperrel, de úgy sem volt eredmény. A DVD írót amúgy mindkét szál látja, tehát ott is műxik, ahol a rack-ek lennének. Ami érdekes volt, hogy amikor először kapcsoltam be az összeállítás után a gépet, akkor a BIOS-ban még az egyik wincsi látható volt, de miután elkezdtem szórakozni azzal, hogy a másik is ott legyen, eltűnt mindkettő és azóta sem látja őket a gép. Nos, ha valaki tud valami használható ötletet, amivel megpróbálkozhatnék, azt megköszönném.
Szerintem próbáld ki elõbb rack nélkül mind2 vinyót, ha mennek, akkor nyert ügyed van. Ha nem, nézd meg haver gépében a vinyókat, hogy jó e. Aztán nézd meg az alaplapodat, hogy jók e benne a haver vinyóit.
PS: Vannak idegeskedõ emberek, akik az IDE kábel ki-be dugdosása közben benyomnak néhány tût az IDE portokon... Nézd meg, nem -e vagy ilyen. Aztán nyomd ki a tûket valamivel, használj pillanatragasztót hogy rögzítsd.
Sok sikert.
|
hétf. jan. 15, 2007 14:17 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
...igen, néha sajnos nem logikus a megoldás...azaz nem az ész számít hanem az erő
Minden esetre örülök, hogy már működik!
|
hétf. jan. 15, 2007 8:55 |
|
|
Coulthard
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 238 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re:
Coulthard írta: Zsoca-M5 írta: Gondolom jól kötötted be őket (kábel a rack-re és a racken belüli kábel-t is): piros szál az áramellátás felé! Amennyiben jól kötötted be, akkor pedig nem nyomod be elég erőteljesen. Mivel műanyag aljzatban vannak az anyag némi deformálódást képes elviselni, így lehet, hogy úgy tűnik be van nyomva teljesen és mégsincs! Tehát: "izomból" nyomd be őket! ...és gondolom a kapcsolót sem felejted el bekapcsolni A bekötés tuti jó, többször is ellenőriztem. Ezzel az izomból cuccal még megpróbálkozom, mert már máskor is szívtam meg így, hogy nem mertem nyomni, de hát engem az értékekre való vigyázásra neveltek. Másrészt ez idáig eszembe sem jutott... A kapcsolót el tudtam tolni, de persze attól még lehet, hogy pont az pár mili/centi hiányzik a működéshez. Köszi előre is
Mondanom sem kell, igazad volt, de elég bikán kellett benyomnom őket, hogy a helyükre kattanjanak, ennyire nem is számítottam. A lényeg, hogy most már mennek, köszi a tanácsot
|
szomb. jan. 13, 2007 0:30 |
|
|