Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 20:34

Hozzászólás a témához  [ 7757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 156  Következő
OFFOLÓS TOPIK 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na az a helyzet, hogy nem volt azóta sem otthon a szerelő, akihez vinni akartam. Nem a hengerfejtömítőtől folyt az olaj, hanem a szelepfedéltömítőtől. Az indító motor most simán viszi a hengereket. Lehet, hogy csak merülőben volt az aksim, nem tudom. Azt mondta valaki, hogy a csúnya hang (mikor a kuplungot ráengedtük) valószínűleg attól volt, hogy nem volt elég kenése a motornak. Néztem a befecskendezést. Amikor indítózok, fröcsköli be rendesen. Szikra van minden gyertyán. Az olaj tiszta, nem saras. A levegőszűrőből eltűnt az olaj. Valószínűleg csak a kartelgáz volt, mert az olaj nem szárad fel. Sajnos sötétben néztük, akkor meg azt hittük olaj. Szóval szerintem valami elektromnos hibája lehet. Most kivillogtatom a hiba kódokat, hátha megtudok valamit. Délután remélem otthon lesz a szerelő.

csüt. márc. 08, 2007 13:16
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
tubybb:
Azt írta,nem is indul be.
Azt a kuplungfelengedést én hanyagoltam volna,bár egy motor egy lukas dugóval még beindul,tehát X akta,hogy mi lett vele.
Ha nem is forgatta az önindító,na az kezdődő gyász,(valami már összeakadt,összesült),de olyan motorra kuplungot felszedni eléggé kamikaze cselekedet :roll:
A hengerfal sérülése a legdurvább ami lehet,egy csapágysort meg egy dugót beletenni még emberi pénzért lehet,de generálozni vagy perselyezni már felejtős.

szer. márc. 07, 2007 20:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
kispedro írta:
Üdv!
Van egy 91-es A corsám. Nemrég jöttem haza a meló helyről és egyszer csak egy kanyarban lefulladt.

Nekem van egy olyan tippem, hogy az egyik dugattyúfenék megrepedt, és amikor lefelé mozdul a hajtókar és belecsap az olajba, az felkerül a hengertérbe.
A repedés miatt szökhet a kompresszió, és nincs abban a hengerben rendes gyújtás.

Ez a hiba azonban csak nagyon ritkán történik meg, hisz a kovácsolt dugattyúk nagyon erősek gyakran a karosszériát is túlélik.

Olaj még úgy is felkerülhet a hengerbe, hogy eltörnek a dugattyúgyűrűk, ilyenkor megint szökhet a kompresszió, és nem gyújt az a henger.
Félő, hogy a törött dugó nagyobb károkat okozhatott.

Én leengedném az olajat, és megnézném hogy van e benne törött fémalkatrész vagy fémreszelék.
Általában kis járatás után szokták leengedni, de ez most olyan helyzet, hogy amíg nem tudjuk mi a gond, addig nembiztos hogy szabadna járatni.

szer. márc. 07, 2007 20:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
kispedro írta:
Csak ki ne nyírjanak az olajmaffiák.
Azok nem hiszem, viszont jövedéki adó csalásért a másik maffia biztos bekaszliz.

na ja, mert az olajmaffia 10-20Ft-ot keres literenként, addig a másik vagy 200-Ft-ot!

Azért az milyen szép volt, hogy a fáradt sütőolajra is, hogy rábuktak! Pedig aztán közük nem sok van hozzá! :twisted: :twisted: :twisted:

szer. márc. 07, 2007 15:20
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
kispedro írta:
Csak ki ne nyírjanak az olajmaffiák.
Azok nem hiszem, viszont jövedéki adó csalásért a másik maffia biztos bekaszliz.

szer. márc. 07, 2007 14:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Délután viszem szerelőhöz, aztán majd kiderül, hogy javíttatni fogom-e, vagy gyászolni. Ha sokba kerül a javíttatása, akkor nem javíttatom. Akkor kidobom belőle a motort és csinálok bele hidrogéncellás motort. :-) Csak ki ne nyírjanak az olajmaffiák.

szer. márc. 07, 2007 13:19
arany tag

Hozzászólás 
Ennél csak a két kopottból összehegesztett fékbetét a jobb, + hozzá a vasdarabokkal kitömött munkahenger...

Ja és 780Ft lett volna hozzá az új betét (Dacia)

szer. márc. 07, 2007 10:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az olajkör némileg bonyolultabb...attól,hogy a gombán nyomás van,még nem biztos,hogy minden kap is oljat.Ha most hirtelen lett olajos a blokk,és ebben biztos vagy,az sem jó jel.
A tömítéscsere nem ezért sok,mert drága a tömítés(15e alatt lehet) hanem mert sok a meló vele,elvileg új csavarokat HF kell betenni,lehet,hogy síkolni is kell a HF-et vagy a blokkot..kitudja mi derül ki egy ilyen megbontásnál.
Másfelől a HF tömítés opelban elkezd eresztni néha eztazt,de az szép lassan történik,vidáman lehet vele járni 5évekig is így..ott valami erősebb baj van,ha hirtelen pukk ,"ömleni" kezd az olaj a tömítéstől.
Aztán persze mindet meg lehet csinálni így is,meg úgy is..láttam én már gyűrű helyett kerítésdróttal fűzött,behegesztett(egyszer ár kilukadt!) dugókat is..alufóliával "kipockolt" csapágysort....talán nem is folytatom..:D

szer. márc. 07, 2007 1:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az a fura, hogy nem volt előjele. Pl. nem jelzett a olajzáshiány lámpa sem. Nem tudom mennyire jellemző az opelokra az olajszivárgás, de mondom napokkal ezelőtt még nem volt olajos a blokk, most meg nagyon az volt. Mintha én öntöttem volna le direkt. Bendix nem hiszem, hogy beszorult volna, mert miért szorult volna be pont most. Eddig sosem volt baj az önindítóval. A fura hangot nem is tudom hogyan magyarázzam el. Egyértelműen előlröl jött a motortérből, nem a kipufogóból. Mint egy hotrod autónak. Mély pufogó hang, alatt kattogó hanggal. Gondolom egy tömítéscsere nem lehet sok pénz. De generált tuti nem fogok rajta csináltatni 80 ezerért.
De amúgy kihúztam már itthon a nívó pálcikát és az olajszint a minimum felett volt. Igaz a maximumot nem érte el. Ezekszerint nem valószínű, hogy olajzás nélkül mentek volna a dugattyúk. Meghát azt észrevettem volna nem? Nagyobb lett volna a motorfék, meg a hangja is csúnya kellett volna, hogy legyen. Szerintem. Na majd kiderül. Aki tud valami tapasztalatot írni, az nyugodtam írjon. Hátha tanulnak belőle mások is.

szer. márc. 07, 2007 0:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
El kell keserítselek..egy autó ami kiköpi az olajat a HF tömítés mellett még nem biztos,hogy haldoklik...de a csúnya hang már kevésbé bizalomgerjesztő,úgy hangzik,mintha elégséges olajzás nélkül futott volna a motor,és kicsit "összekócolódott"(darálódott) volna a belseje.
Persze lehet csak szimpla 2db független hiba is,(ez is elég gyakori ám) tehát olajos a blokk,mert mittudomén opel betegség,hogy szivárog az olaj összevissza,a csúnya hangot meg mondjuk egy beszorult önindító (bendix) okozza.
Sajnos az autószerelés olyan,mint a "vészhezet" c. népszerű sorozat,a feltárásig (műtét,boncolás) a hiba sokszor nem is két,de sokesélyes.
Ami viszont jó,az autó nem paciens,aki végleg meghal és el kell temetni.
Ha a feltárás eredményes,a hiba majd mindig javítható..esetleg akkor van könnyes esemény,ha nem éri meg,mert egy bontott motor(váltó,difi,vezérlő,stb) is több,mint az autó piaci értéke.(vagy egy másik használható hasonló kocsi piaci értéke)

szer. márc. 07, 2007 0:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdv!
Van egy 91-es A corsám. Nemrég jöttem haza a meló helyről és egyszer csak egy kanyarban lefulladt. Megálltam indítóztam, de nem indul. NÉztem ad-e szikrát és ad. Sötét volt, alig láttam. Felhívtam havert, aki hazahúzott. Közben próbáltam kettesben felengedni a kuplungot, de nagyon csúnya hangot adott ki. Hazaértünk és ugyancsak sötétben az utcán kinyitottuk a motorháztetőt. A hengerfejtömítő mellett látszik, hogy ereszt az olaj. Szétbontottam a légszűrőt, ott is olajos. A hűtővíz viszont nem. Szerintetek mi lehet a vaja? Lehet, hogy csak egy hengerfej tömítés kell neki és kész is? Nem szeretnék sokat rákölteni így viszga előtt (júniusban jár le).
Amúgy semmi jele nem volt. Pár napja kukucskáltam be a motortérbe és akkor még nem volt olajos a blokk. Este mikor indultam haza, simán beindult, nem rángatott, nem fulladt le. A hűtővíz nem melegedett fel.
Tanácstalan vagyok. 1-2 napon belül elviszem szerelőhöz, de addig is meghallgatnám valakinek a véleményét, hogy mire számítsak majd.

kedd márc. 06, 2007 23:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudja valaki, hogy a RealPlayer által online rádiók hallgatása közben készített temp fájlok(*.r1m) hogyan nyithatók meg esetleg? Nincs erre valami mód? Esetleg nem lehet menet közben elmenteni a tempet magával a programmal? Vagy nem ismertek olyan playert ami ezt tudja?

kedd márc. 06, 2007 21:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ismeri esetleg valaki ezt a műszert: Tesla Multimeter BM 518? Egy képet találtam csak róla, semmi mást. Van egy ilyenem, csak nem működik. Gondolkodom rajta hogy megpróbáljam-e magjavítani, de ha csak feszültséget, áramot és ellenállást tud mérni, akkor nem kínlódok vele. De ha netán nagyfrekit is tudna mérni, akkor már látnám értelmét a javításnak. Azért gondolom hogy nagyfrekvenciát is képes mérni, mert van egy bnc csati az elején, meg valami "RF probe" felirat.

kedd márc. 06, 2007 16:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?t ... s&prod=449
Jósefvárosin vajon mennyibe kerülhet? Nem járt valaki mostanában arra?

hétf. márc. 05, 2007 10:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
watt írta:
Ti sem, hogy sérthetetlenek vagytok! :twisted:

Tudjuk, hogy nem vagyunk! ;-)

hétf. márc. 05, 2007 2:15
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor, hogy mindenki nyugodt legyen, SP2-őm van, és McAfee-is, valamint Spyware írtóim is egy-kettő. Tehát amit eddig írtatok nagyon mosolyogva olvastam! :) Mellesleg rengszergazdi is vagyok egy kicsi hálózaton, van némi gyakorlatom, de ez más volt, ennek bárki bedőlhet, mert valószínű én engedtem be mikor kerestem valamit.
Egyébként semmi nem véd meg bennünket, mivel óránként kb. 4ezer új vírus születik és órákon belül elárasztja netet. Valamint két féle vírusírtó teljesen más vírusokat is találhat, miköben a másik simán elmegy mellette. Ezért ez ilyen "ezt tedd fel" típusú találkozások teljesen hasznavehetetlenek, mert nincs olyan vírusírtó ami mindentől megvéd. pl. ha egy videót meg akarsz nézni, és ActiveX vezérlőt akar telepíteni az oldal mit mondasz? Nekem így is jött már áldás, alig győztem levakarni.
Ja és több mint két éve van fenn az XP SP2 és eddig nem volt ilyen kalandom! Ne gondoljátok Ti sem, hogy sérthetetlenek vagytok! :twisted:

vas. márc. 04, 2007 9:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
CyberDragon írta:
Bár érdekes, hogy az összes reaktorbalesetnél, amirõl olvastam, mindig van emberi hiba is :? Csernobilban hülyék voltak, a fenti Three Mile Islandi példánál meg egy a kezelõpultra felragasztott feljegyzés eltakart egy hibajelzõ lámpát. (Mennyire lett volna bonyolult egy hallható riasztást is mellékelni az ilyen lámpákhoz :roll: )

-----
Üdv!
CyberDragon

ez még csak a szerencsén múlt, hogy soha nem volt földrengés, nem esett rá meteor, repülőgép. Csak idő és atomerőmű számának a kérdése...

vas. márc. 04, 2007 1:30
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
CyberDragon írta:
Bár érdekes, hogy az összes reaktorbalesetnél, amirõl olvastam, mindig van emberi hiba is :?
Igen, ez sajnos jóformán mindenféle balesetre érvényes, nem csak a reaktorokra. :evil:

Idézet:
Nem tudok adni, mert ez az én hipotézisem. Sajnos, még egy fúziós reaktort sem csináltam otthon!
Ja, hogy hipotézis. Olyanjaim nekem is szoktak lenni. :D Csak ez szerintem itt nem járható út, hiszen kevés mag belövésének nem sok értelme van, ha energiatermelésre akarjuk használni. A sok mag miatt felszabaduló hõtõl pedig a plazmában megjelenik elõbb utóbb olyan pont, ahol a hõmérséklet elég magas ahhoz, hogy külsõ behatás nélkül is létrejõjjön a további fúzió, és elszabadul az egész. Ez az én elméletem a dologról. 8) Kellene találni valami hasonlót, mint a késõ neutronok, amire az egésznek a szabályzása felépíthetõ.

felmerülhet a kérdés, hogy a nap miért nem robban fel? Ennek érdekes oka van, a sugárnyomás. A nap felszínén messze nincs fúzió közeli állapot. Ott pedig, ahol létrejön a fúzió, az létrehoz egy akkor nyomást, ami megakadályozza, hogy az összes anyag egyszerre odasűrűsödjön - mert akkor szupernova lenne belőle.

Lehet, hogy hasonló elv lesz a megoldás, bár én a belővöset tartom valószínűbbnek.

vas. márc. 04, 2007 1:28
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
CyberDragon írta:
Bár érdekes, hogy az összes reaktorbalesetnél, amiről olvastam, mindig van emberi hiba is :?
Igen, ez sajnos jóformán mindenféle balesetre érvényes, nem csak a reaktorokra. :evil:

Idézet:
Nem tudok adni, mert ez az én hipotézisem. Sajnos, még egy fúziós reaktort sem csináltam otthon!
Ja, hogy hipotézis. Olyanjaim nekem is szoktak lenni. :D Csak ez szerintem itt nem járható út, hiszen kevés mag belövésének nem sok értelme van, ha energiatermelésre akarjuk használni. A sok mag miatt felszabaduló hőtől pedig a plazmában megjelenik előbb utóbb olyan pont, ahol a hőmérséklet elég magas ahhoz, hogy külső behatás nélkül is létrejőjjön a további fúzió, és elszabadul az egész. Ez az én elméletem a dologról. 8) Kellene találni valami hasonlót, mint a késő neutronok, amire az egésznek a szabályzása felépíthető.

szomb. márc. 03, 2007 23:40
platina tag

Hozzászólás 
potyo írta:
CyberDragon írta:
elméletileg az atomreaktor is tud, az egy dolog, hogy még nem történt meg
Úgy érzem, hogy itt nukleáris robbanásra gondolsz, amire azt kell, hogy mondjam, modern reaktor nem tud robbanni. Fizikailag lehetetlen az üzemanyagban levő kis U235 tartalomból kifolyólag. A reaktorban mesterségesen van fenntartva (és nem fékentartva, ez nagy különbség) a láncreakció.

Utánanéztem, igazad van :oops: Úgy emlékeztem, mintha erről is olvastam volna, de mégsem az lehetett. Magolvadás viszont létrejöhet :D (Three Mile Island). Ilyet viszont a fúziós reaktor nem tud (és ugyanazért, amit írtál, atomrobbanni sem :) ).

Bár érdekes, hogy az összes reaktorbalesetnél, amiről olvastam, mindig van emberi hiba is :? Csernobilban hülyék voltak, a fenti Three Mile Islandi példánál meg egy a kezelőpultra felragasztott feljegyzés eltakart egy hibajelző lámpát. (Mennyire lett volna bonyolult egy hallható riasztást is mellékelni az ilyen lámpákhoz :roll: )

-----
Üdv!
CyberDragon

szomb. márc. 03, 2007 23:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
Idézet:
A fúziós reaktornál a plazma alacsonyabb hõmérsékleten és nyomáson lesz, mint ami a fúzióhoz szükséges, a reagálandó anyagot pedig belövik. Amit belõnek, az pedig rögtön fúzionál.
Ez nekem arra hasonlít, mint ahogy a neutronokat állítják elõ magfizikai kisérletekhez. Tudsz egy linket, ahol bõvebb infót találok :?:

Nem tudok adni, mert ez az én hipotézisem. Sajnos, még egy fúziós reaktort sem csináltam otthon! ;-)

szomb. márc. 03, 2007 23:16
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
CyberDragon írta:
elméletileg az atomreaktor is tud, az egy dolog, hogy még nem történt meg
Úgy érzem, hogy itt nukleáris robbanásra gondolsz, amire azt kell, hogy mondjam, modern reaktor nem tud robbanni. Fizikailag lehetetlen az üzemanyagban levő kis U235 tartalomból kifolyólag. A reaktorban mesterségesen van fenntartva (és nem fékentartva, ez nagy különbség) a láncreakció.

Idézet:
A fúziós reaktornál a plazma alacsonyabb hőmérsékleten és nyomáson lesz, mint ami a fúzióhoz szükséges, a reagálandó anyagot pedig belövik. Amit belőnek, az pedig rögtön fúzionál.
Ez nekem arra hasonlít, mint ahogy a neutronokat állítják elő magfizikai kisérletekhez. Tudsz egy linket, ahol bővebb infót találok :?:

szomb. márc. 03, 2007 22:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
Én ismerem a késõ neutronok jelenségét, de ez már a normál mûködés közbeni szabályzás témakörébe esik, nem pedig abba, hogy mitõl nem robban fel egy valahol meghibásodó hasadási reaktor.

A fúziósnál nem tudom, hogyan oldható meg, hogy kevés anyag kerüljön ebbe a kritikus helyzetbe, de ha van megoldás, akkor kíváncsi vagyok rá. :D

Nem neked, hanem akik tájékozatlanok a témában: egy kis leírás a reaktorokról

én már olvastam! ;-)

A fúziós reaktornál a plazma alacsonyabb hőmérsékleten és nyomáson lesz, mint ami a fúzióhoz szükséges, a reagálandó anyagot pedig belövik. Amit belőnek, az pedig rögtön fúzionál.

szomb. márc. 03, 2007 22:40
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Dehogynem,a szabályzórudak elvileg ott is már a baj legkisebb jelére leállítják a reaktort..aztán, agyakorlatba nkicsit máshogy mennek a dolgok néha,mint elméletben.

Pláne Csernobilban ahol kikapcsolták az automatikát, megszegték a biztonsági szabályzatot és nem üzemi pozícióba hozták a szabályzórudakat. :D És az egészet egy elektromos "kísérlet" kedvéért :evil:

potyo írta:
Ez azért nem ennyire egyszerű. Ha a fúzió megszalad, ott nem másodperceken, hanem esetleg ezredmásodperceken múlik a dolog. Az mondjuk a robbanás erejére nézve korlátozó tényező, hogy nincs sok üzemanyag egyszerre a reaktorban, de ebben épp az a szép, hogy kevés anyagból is sok energia jön, így kis mennyiség is nagyot robban. Mondjuk a sugárzással nem tudom, hogy állna egy ilyen robbanás, de szerintem nagyságrendekkel alacsonyabb, mint egy hidrogénbomba robbanásakor. Ha a sugárzás nem gond, akkor a reaktort személyzet nélkül, távol üzemeltetve lakott területtől akár még egy esetleges robbanás is belefér a dologba. A fúziós reaktornál a stabil energiatermelés fenntartása a legnagyobb probléma.

Jól van nem vagyok szakember, de "gyorsabban leáll" :). Viszont HA robban, (elméletileg az atomreaktor is tud, az egy dolog, hogy még nem történt meg) akkor nagyságrendekkel kevesebb anyag tud energiává alakulni, mert a fissziósnál az összes üzemanyag a reakció helyszínén van, míg a fúziósnál folyamatosan adagolt távolról.

Én úgy olvastam, hogy robbanás esetén nagyságrendekkel kisebb a sugárzás, a robbanás inkább sima "üzemi baleset" lenne, ami akárhol megtörténhet (olajfinomító, tüzijátékgyár).

Majd kiderül, ha 2016-ban befejeződik az ITER kutatóreaktor megépítése. 500 MW hőteljesítmény, kb. 8 perces folyamatos fúzió. Ez elvileg 10× több hőt fog termelni, mint amennyi a plazma fűtéséhez kell. :D
A jelenlegi legnagyobb, a JET max 16 MW-ot termel, a bevitt hőenergia 0,7×-esét.

Ezek nem képesek önfenntartó reakcióra, mert külső fűtést igényelnek.

-----
Üdv!
CyberDragon

szomb. márc. 03, 2007 22:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én ismerem a késő neutronok jelenségét, de ez már a normál működés közbeni szabályzás témakörébe esik, nem pedig abba, hogy mitől nem robban fel egy valahol meghibásodó hasadási reaktor.

A fúziósnál nem tudom, hogyan oldható meg, hogy kevés anyag kerüljön ebbe a kritikus helyzetbe, de ha van megoldás, akkor kíváncsi vagyok rá. :D

Nem neked, hanem akik tájékozatlanok a témában: egy kis leírás a reaktorokról

szomb. márc. 03, 2007 20:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
...

bár jól írtad, de mégsem teljes a kép.

Ugyanis a magi reakciók nagyon gyorsan, milliomod másodpercben mérhető az esetleges megszaladás és robbanás időtartama, ezért semmiféle szabályzó rudak nem képesek egy robbani készülő bombát megállítani! :lol:

Sokáig nem is értettem, hogy akkor hogy működhetnek az atomerőmávek, ugyanis amin elérik a kritikus állapotot, azaz több neutron keletkezik, mint amennyi távozik, annak fel kell robbania. Ha kevesebb, akkor pedig le kell állnia. (ez egy olyan kérdés, hogy hogyan lehet dinamitruadakkal tüzelni, hogy ne robbanjanak fel)

A megoldás az un. kései neutronokban van, amelyek a hasadás után - akár másodpercekkel - később keletkeznek. A kései neutronokkal együtt lesz a rendszer kritikus állapotban, ugyanakkor a kései neutronok megjelenése közti időben bőven van lehetőség szabályozni.

Eképp a fúziós reaktor működése is olyan lesz, hogy önmagától sosem lesz kritikus állapotban - különben felrobbana, pontosabban szétvetné a berendezést -, mind csak az a kevés anyag lesz a reakcióban, amit szándékosan kritikus állapotba juttatunk. És a berendezés felépítése eleve gátolni fogja, hogy sok anyagot, egyszerre kritikus állpotba tudjunk hozni.

szomb. márc. 03, 2007 20:32
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
watt írta:
Más: Képzeljétek ma szívtam egy netrõl bekapott áldással. Beült a taskbarra, villogott, hogy a rendszer vírusos, és töltsek le egy programot, melynek neve Spydawn. Kínomban letöltöttem, és meg is talált néhány tróját és kémet. Na meg egy két regiszry bejegyzést, küztük a villogó ikonhoz tartozót is. De letörölni már nem törölte, azt csak a megvásárolt példány tudta volna. Na mondom akkor kitörlöm kézzel amiket talált. El is tûnt a villogó idegesítõ ikon, ami 5 percenként feldobott egy buborékot, valamint egy sárga háromszög ikont ami szintén vásárlásra szólított fel.

Na mondom nem létezik, hogy nincs egy másik keresõ-írtó ami ezeket nem találná meg(a Spyware terminator nem találta amúgy, ez volt eddig is fenn), ezért kerestem és találtam, letöltöttem a SUPERantiSpywaret.

Na ez megtalált egy két dolgot, köztük a Spydawn-t is, mint káros elem!!!!

Jól megszívtam, de remélem nektek tudtam valamit segíteni! :)

hehe, ez azért van, mert nem raktad fel az sp2-öt!

Ugyanis az ikszpében gyárilag bennemaradt egy lehetőség a felhasználók közötti üzenetküldésre. Ezért vannak olyan cégek, aki randomra küldözgetnek ilyen üzik véletlen ip-kre. Aztán, meg ha megkapja a delikvens, jól megijed és immár saját maga installálja fel az ajánlott fizetős és/vagy kémprogramot.

szomb. márc. 03, 2007 20:19
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Mikrohullámmal oszlatnak majd az amcsik :twisted:
Csak azt nemtom ha valaki mondjuk a hatósugár felénél van éppen a bekapcsolás pillanatában akkor az hogy futja le 5 másodperc alatt azt a maradék 250 métert?!
Itt a cikk

szomb. márc. 03, 2007 19:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
CyberDragon írta:
MotoHacker írta:
Ha viszont egy fúziósreaktor megszalad,azt úgy hívják,hogy hidrogénbomba..és nyugodt lehetsz az olajlobbi vagy dupla akkor vehemenciával fogja a zöldeket erre spanolni,ha egyszer azt látják majd vége a jó életnek,majdnem ingyen jön a tiszta energia.

Ha a fúziós reaktor megszalad akkor elzárják az üzemanyagellátását és pár másodpercen belül leáll. Ha pedig megsérül a mágneskamra és a plazma hozzáér a kamra falához, szintén leáll mivel gyorsan lehűl, ezért csak "normál" robbanás lenne.
Az atomreaktor ehhez képest "közveszélyes", hiszen egy töltettel akár egy évig is üzemel. Ha itt elromlik valami, nem lehet ilyen egyszerűen lekapcsolni.
Ez azért nem ennyire egyszerű. Ha a fúzió megszalad, ott nem másodperceken, hanem esetleg ezredmásodperceken múlik a dolog. Az mondjuk a robbanás erejére nézve korlátozó tényező, hogy nincs sok üzemanyag egyszerre a reaktorban, de ebben épp az a szép, hogy kevés anyagból is sok energia jön, így kis mennyiség is nagyot robban. Mondjuk a sugárzással nem tudom, hogy állna egy ilyen robbanás, de szerintem nagyságrendekkel alacsonyabb, mint egy hidrogénbomba robbanásakor. Ha a sugárzás nem gond, akkor a reaktort személyzet nélkül, távol üzemeltetve lakott területtől akár még egy esetleges robbanás is belefér a dologba. A fúziós reaktornál a stabil energiatermelés fenntartása a legnagyobb probléma.

A hasadó reaktorban viszont a hűtőközeg (nehézvíz, vagy közönséges víz) látja el a neutronlassítás szerepét is, így ha valahol túlmelegszik, akkor ott az elpárolgó víz miatt lecsökken a neutronlassító közeg (jelen esetben a víz gőzzé válik) sűrűsége is, a neutronlassítás hatásfoka leesik, és a gyors neutronokat az U238 magok elnyelik az U235 magok elől (csak az U235 vesz rész az energiatermelésben közvetlenül, de ennek a mennyisége nem több 5%-nál az üzemanyagban). Mivel a neutronokat elnyelik az U238 magok, így leáll az energiatermelés. Tehát szabályzórudak beengedése nélkül is csak a víz juthat ki a reaktortartályból, ami még mindig a betonborításon belül marad. Az mondjuk más téma, hogy a reaktor utána esetleg használhatatlan lesz, de a lényeg, hogy nem történik szennyezés. Ugyanez nem érvényes pl. a Csernobili erőmű reaktoraira, abban a tipusban nem a vízre van bízva a neutronlassítás, hanem szilárd grafitra. Hiába forrt el a víz, a hasadás nem állt le. Ráadásul a víz üzem közben nyel is el neutronokat, így a neutronok száma még tovább emelkedett a víz elforrásakor. A lassító grafit viszont ott volt végig, a túlmelegedő reaktorban elgörbültek a szabályzórudak csatornái, így azokat nem tudták betolni a reaktorba, ezért szaladt meg az egész.

szomb. márc. 03, 2007 19:55
arany tag

Hozzászólás 
Tudom, nem kerdezte senki, de azert elmondom :)

Szoval en McAffe-t hasznalok, ill. bongeszokent csak Mozilla-FF, NO IntExplorer! Fel eve hasznalom ezt a gepet, es meg egyetlenegy virust vagy ferget nem kaptam!
Amig Explorerem volt, meg vmi gagyi netrol letoltott virusirtom, addig en is sokat szenvedtem... Volt, hogy ugy beleette valami szemet a gepembe, hogy csak a Win ujrateleitese segitett... :( Pedig ket nagy szaki is probalkozott...

Watt, vegyel valami jo progit, es soha ne dolj be ezeknek a kamuknak. Gondolom ezt most egy eletre meg tanultad.

szomb. márc. 03, 2007 19:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
watt:
Az ilyenek ellen én NOD32 víruskeresőt (mindig van valaki, aki megveszi a már nemtudom melyik ujságot, aminek a lemezmellékletéről mindig megoldható a legális használat) és Sygate Personal Firewall-t használok folyamatosan a háttérben, valamint mellőzöm az Internet Explorer használatát. Eddig még nem sikerült ilyeneket összeszedni. Ezenkívül havonta egyszer, amikor eszembe jut, akkor elindítom éjszakára a víruskeresőt, Ad-Aware-t, és Spybot Search&Destroy-t (persze nem egyszerre, bár az sem állna tőlem távol ]:-> ). Az utóbbi kettő néha talál magának valamit, de azok jellemzően valamely programal együtt települtek fel, tehát "elvileg" tudok róla, mivel el kellene olvasni a licenszszerződést.

szomb. márc. 03, 2007 19:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én avastot használok, ilyen gondjaim nincsenek, ajánlom neked is.

szomb. márc. 03, 2007 19:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Más: Képzeljétek ma szívtam egy netről bekapott áldással. Beült a taskbarra, villogott, hogy a rendszer vírusos, és töltsek le egy programot, melynek neve Spydawn. Kínomban letöltöttem, és meg is talált néhány tróját és kémet. Na meg egy két regiszry bejegyzést, küztük a villogó ikonhoz tartozót is. De letörölni már nem törölte, azt csak a megvásárolt példány tudta volna. Na mondom akkor kitörlöm kézzel amiket talált. El is tűnt a villogó idegesítő ikon, ami 5 percenként feldobott egy buborékot, valamint egy sárga háromszög ikont ami szintén vásárlásra szólított fel.

Na mondom nem létezik, hogy nincs egy másik kereső-írtó ami ezeket nem találná meg(a Spyware terminator nem találta amúgy, ez volt eddig is fenn), ezért kerestem és találtam, letöltöttem a SUPERantiSpywaret.

Na ez megtalált egy két dolgot, köztük a Spydawn-t is, mint káros elem!!!!

Jól megszívtam, de remélem nektek tudtam valamit segíteni! :)

szomb. márc. 03, 2007 18:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Watt:Ez már a jelen

Akkor lesz jelen, ha már nem lesznek robbanós motorok. Addig csak érdekesség. 2008-ra lehet előjegyezni ezeket a kupékat is, és még azt sem lehet tudni, hogy bevállnak-e. Egyébként én meg vagyok győződve, hogy neked van egy gépírőnőd, mert elolvasni is nehéz, nem megírni! Sokszor a kevés több....

szomb. márc. 03, 2007 18:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Watt:Ez már a jelen,még az aksik újrahasznosítása is megoldott elméletben.
Hatalmas világméretû érdek igyekszik akadályozni ezeknek a technológiáknak a gyakorlatba ültetését....

annyira jó tőled olvasni időnként ilyesmit! :lol:

no comment.

szomb. márc. 03, 2007 15:11
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Potyo:Kicsit itt gondolkodjunk el.
Miben van manapság ilyen jellegű diszkrét elemekből épített szabályozástechnika,hol lenne szükség X száz vagy ezer villamosmérnökre aki képes alap szintről áramköröket tervezni?
Itt ha körülnézek,van a TV(mert még nem tellett újra),ami még úgy ahogy analóg,meg a PC tápja ami ma még tisztán analóg szabályzástechnika belül....slussz.
Ja a TFT egy kis része is "analóg",tényleg,a világítása.

szomb. márc. 03, 2007 15:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dehogynem,a szabályzórudak elvileg ott is már a baj legkisebb jelére leállítják a reaktort..aztán, agyakorlatba nkicsit máshogy mennek a dolgok néha,mint elméletben.
De ha megfigyeled az észrevételeim nem is a tnyléeges veszélyességről szólnak,ebbe kár belemerülni egy -2.prototipus állapotban lévő fejlesztéssel kapcsolatban.

szomb. márc. 03, 2007 15:00
platina tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Ha viszont egy fúziósreaktor megszalad,azt úgy hívják,hogy hidrogénbomba..és nyugodt lehetsz az olajlobbi vagy dupla akkor vehemenciával fogja a zöldeket erre spanolni,ha egyszer azt látják majd vége a jó életnek,majdnem ingyen jön a tiszta energia.

Ha a fúziós reaktor megszalad akkor elzárják az üzemanyagellátását és pár másodpercen belül leáll. Ha pedig megsérül a mágneskamra és a plazma hozzáér a kamra falához, szintén leáll mivel gyorsan lehűl, ezért csak "normál" robbanás lenne.
Az atomreaktor ehhez képest "közveszélyes", hiszen egy töltettel akár egy évig is üzemel. Ha itt elromlik valami, nem lehet ilyen egyszerűen lekapcsolni.

-----
Üdv!
CyberDragon

szomb. márc. 03, 2007 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Potyo:Csak halkan megemlítem,hogy akár egy darab IC-t is tervezhetsz magadnak...megírod VHDL-ben és már töltheted is egy elég nagy FPGA-ba.
Tudtam, hogy ezzel fogsz előjönni, de maga az alap chip itt is a millószámra gyártott azonos példány. Az más, hogy a benne levő cellákat neked tetszően kötöd össze a benne levő kapcsolóelemek ki vagy bekapcsolásával, és így azt csinálja, amit te akarsz, de nem azt tervezed, hogy a polikristályos gate hogyan helyezkedjen el a csatorna felett.

Az a helyzet, hogy manapság már túl nagy területű (terjedelmű) az elektrotechnika ahhoz, hogy egy ember értsen mindenhez. Ezért kellene azokat a részeket, amivel a legtöbb mérnök sosem fog találkozni, egy kicsit háttérbe helyezni, és inkább azt kellene előtérbe helyezni, hogy feltalálják magukat, amikor egy feladat elé állítják. Ezért kellene félévente legalább egy áramkört önállóan megterveztetni és építtetni velük, hogy gyakorlati áramkörtervezésben is legyen tapasztalatuk. Csak ugye olcsóbb a tábla elé belökni a bandát, és rajzolgatni nekik. Tipikus eset, hogy lazán le tudja vezetni egy blokksémából és helyettesítő kapcsolási vázlatból összerakott erősítő frekvenciamenetét, de ezt az erősítőt már megtervezni nem tudja az alkatrészekből, pedig minden részletet tanult hozzá, csak fejben nem tudja összekötni pl. a zéner+tranzisztoros stabilizátort az emitterkövetővel.

szomb. márc. 03, 2007 14:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Motohacker!

Ígérem, rám büszke leszel!

szomb. márc. 03, 2007 14:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Watt:Ez már a jelen,még az aksik újrahasznosítása is megoldott elméletben.
Hatalmas világméretű érdek igyekszik akadályozni ezeknek a technológiáknak a gyakorlatba ültetését.

A fúziós reaktor nagyon jó(lenne),de szeinted mit szólnak majd azok,akik most az atomenergia ellen is eszetlenül tiltakoznak és politikai úton elérték,hogy "reaktorstopp" van,nem építhet senki új erőművet sehol a világon?

Atomreaktor klasszikus értelemben még sosem "robbant fel",a legsúlyosabb balesetben a napokig tartó elhallgatás és nevetséges hatékonyságú védekezés vezetett az órisási mennyiségű szennyezőanyag kibocsájtáshoz,és ennyi ember sugárfertőzéséhez.

Manapság egy csirebaj ellen hatékonyabban és 200x nagyobb hírveréssel védekezünk,már ha 2ember lázas lesz,tele a vilgásajtó 3órán belül.

Másfelől a fejlődő országok most tartanak ott,hogy épphogy árttérnek a motorizációra,ehhez mérten senkit nem érdekel az a pár millió európai mivel jár..
Mellesleg ez is csak társadalmomszervezési kérdés.
A termelés és a társadalom működése ma már nem kívánja meg sem a mamutvárosok létét,sem ennyi felesleges idegölő és környezetszenyező autóközlekedést.
Ez egy szándékosan gerjesztett folyamat amire csak a legerősebb kisközösségek képesek helyi szinten úgy ahogy nemet mondani,pl a tömegközlekedés magas szintű feljesztésével.

szomb. márc. 03, 2007 14:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Potyo:Csak halkan megemlítem,hogy akár egy darab IC-t is tervezhetsz magadnak...megírod VHDL-ben és már töltheted is egy elég nagy FPGA-ba.
A milliárdszámra készülő IC-k jórészét is így írják meg manapság,senki nem áll neki tranzisztorokat rajzolgatni és kézzel a maszkon "sakkozni",mint annakidején.

Amit mi akkor tanultunk,ahhoz mérd,hogy még volt MEV,gyártósoron készültek a magyar IC-k...és politikai-anyagi okból nem világszinvonalon..

Meg ahhoz,hogy még a programozásra is mint egyfajta speciális keveseknek elérhető szakismeretre tekintettek,hiába terjedtek 10éve a személyi számítógépek..
Ez pedig még végképp eléggé elképzelhetetlen volt,ami manapság mindennapos,szóra sem érdemes,bemegy a fiatal a boltba,megveszi a mikrokontrollert,megtanulja a nyelvet,a környezetet és hajrá..

A világ ugyanis fejlődik,és csak mi leszünk így a bányász béka tompora alatt...

Annakidején megkövetelték,hogy az akkori műszaki alapokkal minden hallgató tisztában legyen,ha gépész,ha villamosmérnők tanuljon meg alapszinten rajzolni...

Éjszakákat kellet rajzok felett görnyedni,még nekünk jövendő mezei műszerészeknek is tudni kellet az elepvető gépelemeket kiszerkeszteni.

Jó ez "idejétmúlt"...fogjuk rá.

És ma mi van helyette(?) Milyen cad programot tudtok készség szinten használni már,amivel megrajzoljátok azt a gépelemet,vagy szigetelőt,vagy készülékházat vagy akármit,amit egy első éves villamosmérnök hallgatónak a 80as években még tussal pauszta kellett?

Technológiából tanultok valamit? Egyáltalán lesz fogalma a jövő szakembernemzedékének,hogy mik azok az elketérszek amikkel dolgozik és azok hogyan,miért,merre,meddig?

Vagy akkor mire is jó a diploma? Jól hangzik..?
Milyen tényleges,mélyen szakmai feladata van (lesz) egy villamosmérnöknek manapság,amit nem lehet egy középfokú elektronikai ismerettel megoldani?
Ja semmiylen,csak legyen mindekinek diplomája,mert az a trendy,meg alapkövetelmény ?

Oppardon,én kérek elnézést... :(

szomb. márc. 03, 2007 14:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Ilyet AKAROK én is!

Én is! :) 100e dolcsi, nem semmi! De ez a jövő, az 100%! Remélem addig kiötlik a fúziós rektort is, bár a franciák eléggé szenvednek a dologgal(még ha csak helyileg is van náluk a fejlesztési központ). Ez megoldana minden gondunkat.(mindent nem, csak az energetikait! :) )

szomb. márc. 03, 2007 10:53
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
igy nem kell fizetned úthasználati adót.

Akkor majd kell levegő használatit.

Idézet:
olyan üzemanyagot fog használni, amiből sok van, ezért nem lehet megadóztatni.

Dehogynem.

Idézet:
ha 100E db ilyen jármüvet legyártanék ebben az országban akkora csődbe jutna az állam, hogy öröm volna nézni.

Arra azért vigyáznak hogy egyetlen darabot se tudj legyártani. Vagy ha mégis, akkora adó lenne rajta hogy nem érné meg gyártani és megvenni sem.

szomb. márc. 03, 2007 7:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Majd ha kikerülök az egyetemről, adj 2-3 évet, és leszállítom neked elérhető áron!
Ha nem haragszol az én változatom repülni is fog (az út felett néhány centire) igy nem kell fizetned úthasználati adót.
És olyan üzemanyagot fog használni, amiből sok van, ezért nem lehet megadóztatni.

Hidd el barátom, ha 100E db ilyen jármüvet legyártanék ebben az országban akkora csődbe jutna az állam, hogy öröm volna nézni.
De kit érdekel, amikor tizen pár év múlva úgyis végünk lesz az éghajlatváltozás miatt...

szomb. márc. 03, 2007 0:17
arany tag

Hozzászólás 
H. az oktatásügy okozta világfájdalom enyhüljön:

http://ize.hu/click.php?id=1590&url=htt ... nabled%3D1

Ilyet AKAROK én is!

pén. márc. 02, 2007 22:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
...
Tudom, hogy nektek sokkal alaposabban tanítottak dolgokat, meg hogy ti tanultatok ic tervezést, meg ilyeneket. De képzeld, én is tanulok olyat. De pont ez az a rész, amit a legtöbb mérnök soha az életben nem fog használni, mert az áramköreit kész alkatrészekből építi fel, nem áll neki chipet tervezni hozzá. Hogy miért? Mert milliós, sőt tízmilliós nagyságrend alatt nem éri meg. Egy másik ilyen dolog a differenciálegyenletekbe történő túlzott belemászás. (Bát tubybb ezt hiányolja, de neki is elege lenne belőle, mi nagyon belemásztunk.) Amikor a tanár is azt mondja, hogy a gyakorlatban ilyen sosem fordul elő, akkor annak nem sok értelme van villamosmérnököknek tanítani. Matematikusoknak tanítani kell, mert nekik az a szakmájuk.

A 386-os alaplap rajzától meg jojózik a szem már átugrások nélkül is.

Nemtudom, magyarországon hogy van a szabvány, de itt nálunk az átugrás szabványos rajzjel. Az egyetemen is így tanították, és céges rajzokon is így van rajzolva. Azt már leírtam, hogy miért.

Idézet:
(azért ha az ember kapcsolást rajzol, főleg ha a sajátja, akkor nem fogja lehagyni a pöttyöt, hidd el nekem!)
Csak rajzolj néhány komolyabb rajzot, majd meglátod, hogy maradnak le pöttyök.

pén. márc. 02, 2007 19:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondolkoztam: Van egy előnye ennek a szakmának. Nincsennek sokan, és aki nem ért hozzá az nem pofázik bele.

Nem igaz ez a politikára:) Olyan jót mosolyogtam, amikor azt mondta a jogi előadást tartó tanárúr.
"A demokrácia alapja, az hogy minden ember egyenlő, mindenki egy szavazati joggal rendelkezik. Még akkor is ha szemmel láthatólag jobban értek az államszervezéshez mint a szomszéd, mégis el kell fogadni..."

pén. márc. 02, 2007 18:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
A magyar oktatás a 20 évvel ezelőtti sikereiből és. Úgy megy le a büdös bányabéka segge alá, hogy félelmetes. Hajrá kedves vezetőink, hajrá OM!

De van HEFOP, meg MIR, megy egyéb nyalánkságok, a hajam égnek áll tőle, iszonyatos ködösítés, nulla konkrétum. EZ EGY BŐDÜLETES BAROMSÁG!

pén. márc. 02, 2007 15:22
arany tag

Hozzászólás 
Ne felejtsük el, hogy a Bolognai folyamat nagyon jóóó! Igy legalább le lehet zülleszteni a magyar közoktatást, nehogy már valaki gondolkodni is akarjon, akkor hogy fogja tudni terjeszteni a multik nézeteit kellő meggyőződéssel.
Még a kreditrendszernek is megvannak az előnyei, igy legalább sokáig járhat suliba a diák, nem kell neki munkahely, nem pattog hogy dolgozni is akar, és legalább megszokja a 8-10 év iskolaidő alatt, hogy melózni felesleges.
Nekünk meg volt szabva még igen szigoruan, hogy hány pótvizsgánk lehet összesen pl az első két évben ha nem ment akkor szia.....
OZ
Ps: Mi mindig arra hivatkozunk, hogy kint mi van és ennek örömére sikerült a világ első 10 helyéből visszafejleszteni magunkat az 50-80. helyre. Ja és persze azt nem vesszük észre hogy az ázsiai kistigrisek nem az oktatást fogták vissza amikor **** álltak, hanem épp oda feccoltak bele és lám fejlődtek. Mi rosszul állunk erre persze itt szükitünk.
OZ

pén. márc. 02, 2007 14:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 156  Következő