Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 20:23

Hozzászólás a témához  [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 42  Következő
Router+WLAN Router 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
15-17 ezres körül láttam a legolcsóbbat... Szernitem nem igazán éri meg.

Üdv!

szer. ápr. 04, 2007 7:56
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás Print server Wifi router
Tudjátok, hogy kb. mennyiért és hol lehetne hozzájutni egy Wifi routerhez csatlakoztatható
print serverhez? Jó lenne ha nem csak a netem menne, hanem a nyomtatás is. A routerem
ajándékba kaptam. Ha magam vettem volna, akkor már eleve printer szerverrel ellátottat veszek. De így utólag új Wifi routert nem akarok venni, inkább költenék egy picit a print serverre. Valakinek van ezzel kapcsolatban valami infója?

szer. ápr. 04, 2007 0:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondolom, DC, torrent, eMule..., ahogy nbela is írta, itt szépen le van minden írva programonként:

http://portforward.com/english/routers/ ... Kindex.htm

Minimális angol nélkül nem lesz könnyű, bár vannak képek is.

hétf. márc. 19, 2007 19:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
A dc-t értem. Arra vannak megoldások. www.portforward.com. Vagy itt a fórumon is rákereshetsz. Igazából azt nem értem, hogy "nem tudok semmit letölteni a netről" :o Ez mit jelent? Böngészőben klikkelsz a DOWNLOAD feliratra és semmi? Jobb klikk, cél mentése más néven és semmi? Vagy hol akad el egész pontosan?

hétf. márc. 19, 2007 17:59
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Egy BR-6104k routert használok két napja. Azóta nem tudok semmit letölteni a netről, a dc-t sem engedi. Már próbáltam mindent beállítani rajta, de nem sikerül! Angolul nem tudok, magyar leírást pedig nem találok hozzá!

hétf. márc. 19, 2007 17:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF Valami ilyesmit én is kifigyeltem. Ha túl lassú a net, akkor először csak a topic tetejét hozza be, és utána pozicionál (vagy nem) a megjelölt hozzászólásra. ON

hétf. márc. 19, 2007 15:05
Moderátor

Hozzászólás 
nbela írta:
Hannibal írta:
Ha "nagy" gépen NTFS partíció van, akkor azt a "kicsi" soha az életbe nem fogja látni...
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=767303#767303

Jajj, tényleg összekevertem azzal hogyha egy gépen van xp és 98, akkor van ilyen probléma. ÁÁÁÁ. Bocsi :)

Egyébként otthon amikor lehozta a linkelt weboldalt, akkor tök más jött be, mint most itt a koleszba :D És otthon nem is értettem h mért írtad, mind1 :P

hétf. márc. 19, 2007 14:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen úgy gondoltam, ahogy nbela írta. Nincs sok jelentősége, csupán érdelelt volna, ha mindkettő csatlakoztatva van, akkor melyik kap priorítást és mi alapján. A Linkpro wrouteremre van csatlakoztatva LAN1-re VoIP PAP2T ATA (analóg telefon adapter), LAN2-re VoIP SPA3000 ATA, LAN3-ra aztali PC és a wirelessen egy notebook. A routeren nem lehet priorítást beállítani, azonban azt tapasztaltam, hogy a LAN1, LAN2, stb. az elsöbbségi sorrend. Azért van a LAN1-re ,ill LAN2-re téve a fax és a telefon, hogy az aztali PC-n történő letöltés során ne szakadozzon a telefonvonalam. No és ezért érdelet volna, hogy a LAN, vagy a WLAN élvez elsöbbséget a sorrendben. Tehát amikor megy WLANon a notebook és LANon a VoIP egyszerre, akkor melyik csomag élvez elsöbbséget.
A másik téma mégiscsak múködik az F8-al, csak biztos rövidebb ideig volt lenyomva a billenytyü,vagy elkéstem a lenyomássával, s azért nem jött elő a csökkentett üzemmód, de most már az is összejött.
Mégegyszer köszi a segítséget :)
Üdv. krampi

vas. márc. 18, 2007 20:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem úgy értette, hogy egy gépet egyidejűleg LANon és WLANon is csatlakoztat, akkor miért és melyiket fogja inkább használni. Legalább is eddig arról volt szó, hogy egy gépet így vagy úgy csatlakozat.

vas. márc. 18, 2007 19:01
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Nincs LAN kapcsolat
krampi írta:
Még azt szeretném megkérdezni, hogy amikor mindkettő WLAN és LAN is bekapcsolva van melyik kapcsolaot részesíti elönyben a hálózat :?:
Bár a kérdést nem igazán értem (milyen értelemben értendő az előnyben részesítés?), de szerintem/tudtommal egyenrangúak, mindig arányosan osztja meg a kéréseket és az azokra érkező válaszokat/csomagokat a router az összes kiszolgált gép között, legyen az LAN, vagy WLAN porton.

Üdv!

vas. márc. 18, 2007 17:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok !
Hannibál, ha nekem írtad a dolgokat akkor meg nyugtalak, hogy sosem fogok le tölteni filmeket :-))

Én vagyok talán az egyetlen a világon aki csak számítógépnek használja a pc-t.

mint a bevezetőben is próbáltam utalni rá, hogy a LEG 1xűbben :-))
Természetesen minden hozzászólást köszönök.

KK

vas. márc. 18, 2007 15:44
ezüst tag

nbela írta:
krampi írta:
IP cím 192.168.0.1 , alhálózati maszk 255.255.255.0 , kézzel konfigurált.
A Tcp/Ip )Tulajdonságoknál kapcsold át automatikusra. Amúgy írod, hogy több LAN meg WLAN, de nem írod, hogy akkor routered van?

Nagyon köszönöm, Te vagy a megmentőm :) Bocsi, valóban lemaradt , hogy wrouteren keresztül csatlakzok a gép a netre.
Igen ez volt a probléma ugyanis most néztem meg, hogy a router (LAN DHCP kliensbe) a 192.168.1.6.os iP-t osztota ki a gépnek, viszont a "kézi beállításnál" a 192.68.0.1 volt :( Ezt a win xp telepítette így én nem nyúltam hozzá, de szerencsére most már így működik rendesen a LAN kapcsolat is.
Még azt szeretném megkérdezni, hogy amikor mindkettő WLAN és LAN is bekapcsolva van melyik kapcsolaot részesíti elönyben a hálózat :?:
A másik kérdésem még az lenne, "ugyan kicsit off" , amit az előzőben is kérdeztem, hogy lehet előhozni a csökkentett üzemmódot, illetve az utoljára helyesen működött állapotba beállítani, mert ennél az F8 errenem reagál semmit
Üdv. krampi

vas. márc. 18, 2007 10:19
gyémánt tag

krampi írta:
IP cím 192.168.0.1 , alhálózati maszk 255.255.255.0 , kézzel konfigurált.
A Tcp/Ip Tulajdonságoknál kapcsold át automatikusra. Amúgy írod, hogy több LAN meg WLAN, de nem írod, hogy akkor routered van?

vas. márc. 18, 2007 0:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:
Ha "nagy" gépen NTFS partíció van, akkor azt a "kicsi" soha az életbe nem fogja látni...
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=767303#767303

szomb. márc. 17, 2007 23:51
ezüst tag

Hozzászólás Nincs LAN kapcsolat
Sziasztok!
A héten üzemeltem be a FujiS Amilo Pro gépem chellos hálózatra. A win xhome telepítését követően LAN kapcsolatban jól működött a net. Bekapcsoltam a WLAN-t azon keresztül is prímán működött. Miután kikapcsoltam a WLAN-t azután már nem működött a LAN kapcsolat, illetve minden jel arra mutatott, hogy jó a kapcsolat, de mégsem lehet a hálózatra kapcsolódni. A helyi kapcsolat mutatja, hogy csatlakoztatva, túzfal védi . A tűzfalat kikapcsolva, újraindítva sem tud csatlakozik a netre. A helyi kapcsolat jobb egérgomb klik > javítás sem hozott eredményt. Kihuztam a gépből a LAN csatlakozót , akkor előjön a tálcán a kis "helyi kapcsolat "ikon , és kiírja , hogy a kábel nincs bedugva. Viszont bedugva a csatlakozót eltünik a kis ikon a tálcáról. Kábelt kicserélve , vagy másik LAN csatlakozóba dugva sem változik a helyzet. A helyi kapcsolatot oldalon bejelölve a helyi kapcsolatot az oldalon bal alsó részén a részleteknél kiírja, hogy csatlakoztatva, túzfal védi, IP cím 192.168.0.1 , alhálózati maszk 255.255.255.0 , kézzel konfigurált. Pingre a 192.168.0.1 ideje mind a négy esetben 10 ezred mp.
Tud a problémámra valaki megoldást , mert nekem már nincs tippem, sem ötletem.
Egy másik téma,hogy az aztali gépemnél Indítást követően F8-al be lehetett lépni a csökkentett üzemmód/ utolsó helyesen müködö konfiguráció, stb beállításához, de ennél nem tudom, hogy lehet azt az oldalt előhozni.
Köszi előre is a segítséget.
Üdv. krampi

szomb. márc. 17, 2007 23:20
Moderátor

Hozzászólás 
Ha jól sejtem akkor a nagyobbik gépre töltesz le mondjuk filmeket és azt a kicsin akarod megnézni.

Ha ez így van, akkor adódhat egy problémád:
Megoldás:
1.: "nagy"-t formázni és fat partícióra csinálni.
2.: "kicsi"-re legalább windows2000-t tenni.

Én az elsőt nem javaslom...

Hálózatépítéshez:
legolcsóbb, leggyorsabb: mind2 gépbe egy-egy hálókari, közéjük kábel, úgy ahogy nbela írta

drágább, lassabb, de esztétikusabb: mind2 gépbe egy wlan kártya

legpraktikusabb: router.

szomb. márc. 17, 2007 22:59
ezüst tag

Hozzászólás 
köszi nbela a válaszodat.
Igen az XP-s gépen már van 1 hálókártya, az ADSL modem oda megy (nem
fognak összeveszni?)

Bocsi a késői reagálásért, de az outlock nem volt elindítva és én balga azt hittem, hogy ha a fórum itt van előttem akkor észreveszlek.
Na nem, hogy miért nem frissít amikor uj üzi jön ??? :-(((
KK

szomb. márc. 17, 2007 11:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
A gépedben van egy hálókártya, az csatlakozik az adsl modemhez. Kell venned 2 hákókártyát (1000-1200/db) és egy 4 méteres kereszt kábelt (500). Az egyik hálókártyát teszed a win98 gépbe, másikat az xp-be (akkor ott már kettő lesz) és a kábellel összekötöd. XP-re külön progi nem kell, be kell állítani a fájl megosztást. Win98 gépre kell a hálókártya drivere. Ezt adják floppyn, vagy netről leszedhető. Ez a legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás. Lehet még a com vagy lpt portokat is összekötni külön kábel és külön programokkal, de sokkal kisebb sebességű átvitelt kapsz.

szomb. márc. 17, 2007 11:15
ezüst tag

Hozzászólás pc
Szia nbela

Köszi a választ, a nagyg épen van usb de a modemen nincs.
A modem olyan, hogy valamikor ISDN- volt ahol a cOM1-en működött,és utána lett ADSL.
Tehát most két "doboz" van a falon. :-)
Ha jól értettem, akor csak a w98-asba kell venni kártyát, és a z XP-s be meg usb ? van ilyen végü kábel ?
A másik lényeges, hogy kell e telepíteni valamit, vagy az XP mindent meg csinál?
köszi még1x és most leszek 1 kicsit online-ban.
KK

szomb. márc. 17, 2007 11:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nézd meg, hogy az adsl modemen van-e USB csatlakozó. Ekkor a net mehet az usb kábelen, a hálókábel meg mehet a win98 gép felé. Ha nincs a modemen usb, akkor vehetsz egy plusz hálókártyát a gépbe és azt csatlakoztatni a win98 géphez. A win98 gépben van hálókártya? Szabad usb csatlakozó a gépeken? Érdemes egy kicsit előre gondolkodni, mert ha később veszel egy routert, akkor a plusz hálókártyát dobhatod ki.

szomb. márc. 17, 2007 10:56
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok mindenkinek.

Az irányú lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a LEG egyszerűbben össze kötni két gépet. ???

Következő a felállás:

1 gép, (nagy) XP, és adsl is van
2 gép, (kicsi) W98, itt NEM kell a nett !

csak a kicsiről akarok hozzá férni a nagyhoz.
Pl. a NAGY gépen le töltött fájlt a kicsiről tudjam használni, hogy ne keljen a két gép között járkálni flopival :-))

A táv kb 4 méter. a fal túloldala :-)
Várok minden fajta lehetőséget, és természetesen a LEG1xűbb az árra is vonatkozik.

Köszi a hozzá szólást előre is.
kk

szomb. márc. 17, 2007 9:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan program, amivel a wireless router működését/forgalmát tudom monitorozni. Hogy érthetőbb legyen: az én gépem és a lányom gépe között egy wireless router biztosítja az internet megosztást, és a helyi hálót. Van amikor nekem a letöltési sebesség látványosan lecsökken Ilyenkor átmegyek két szobával arrébb, és megkérdezem, hogy tölt-e valamit lefelé nagy erőkkel. És van, hogy igen, és azért lassú a letöltés, de van úgy hogy nem, csak egyszerűen az oldal, vagy a szolgáltató gyengélkedik. Jó lenne ha valami programmal látnám, hogy éppen a router mit csinál.

Ha van tipp, előre is kösz.

pén. márc. 16, 2007 18:24
vas-tag

Hozzászólás 
végig zongoráztam mindent de semmi sem működik, mostmár a lenti gépet sem láttom

pén. márc. 09, 2007 9:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=756463#756463

csüt. márc. 08, 2007 19:12
vas-tag

Hozzászólás 
Szia Nbela!

igen ugyanahoz a wlan routerhez csatlakozik! az egyik kábellel a másik pedig wifi kártyával. már annyit sikerült elérnem hogy láttom a másik gépet csak nem enged rá fellépni, pedig meg van osztva az egyik meghajtója!
vmi ötlet?

csüt. márc. 08, 2007 18:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
És a két gép ugyanazon wlan routerhez csatlakozik, vagy külön net elérésük van?

csüt. márc. 08, 2007 17:00
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami a következő:

van 2 gépem, az 1ik lan-al a másik wifi-vel csatlakozik a nethez. lehetséges-e hogy megosszam a két gép tartalmát? ha igen hogyan?

thx

csüt. márc. 08, 2007 16:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Itt is? :cry:

vas. márc. 04, 2007 15:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Szisztok.Lenne 1-2 kérdésem rem kapok majd segítséget.(ezen a téren teljesen kezdő vok). Szval az itthoni adsl-t szeretnénk megosztani a közvetlen szomszédunkkal felesbe! Vki részletesen letudná ezt irni hogy hogy smint lehetne ezt megoldani?. vagy esetleg vezetéknélküli routerrel is meglehet?...árakat is jolenne...mer nemnagyon vok ienekkel sem nagyon tisztában!
Előre is köszi

vas. márc. 04, 2007 14:25
ezüst tag

Hozzászólás 
A Wireless Network Mode = Disabled menüpont alatt?

szomb. márc. 03, 2007 14:58
Moderátor

Hozzászólás 
Nekem Linksys routerem van, ebbe ki lehet kapcsolni a wifit, így nem kell mac meg semmi szűrés. Szerintem abba a routerba is lehet.

szomb. márc. 03, 2007 14:41
ezüst tag

Hozzászólás 
A következőkben kérdezném a véleményeteket. Vettem valakinek ajándékba egy Belkin F5D7230ee4 wireless routert. Először is arra lennék kíváncsi, hogy valaki használ-e Belkin routert és mi a véleménye róla. (Az SMC helyett ajánlották, egy árban volt.)
Egyelőre a wifi részét nem akarja használni az illető, csak a kábeleset. Ezért kérdezném, hogy vajon ki lehet-e kapcsolni a wifi-t ezen a routeren.
(Nem akarom kibontani a dobozt, mert le van fóliázva, és ajándékba adom.)
A másik: ha csak a kábeles részét használja, akkor ha a mac filtert enable-re állítja, akkor a szomszéd, vagy bárki ugye nem tud hozzáférni a hálózathoz?

Ha van válasz előre is kösz!

szomb. márc. 03, 2007 13:40
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Linksys kártyám van és vettem egy Mercury routert. Ha összekötöm a kártyával a 3 led a kártyán csak lassan villog és nem folyamatosan ég. A routeren meg nem ég a led. (És persze semmilyen kapcsolat nincs köztük.)
Más kábelt is kipróbáltam már, de semmi. Mi lehet a gond?

kedd feb. 27, 2007 20:43
Moderátor

Hozzászólás 
Egyszerű:
Private IP-nél megadtad az egyik géped IP címét, és arra szépen beállítottad a port forwardot. Most fogod és ezt elzongorázod a másik gép IP-jével. Sztem így működnie kell.

hétf. feb. 26, 2007 22:32
vas-tag

Hozzászólás 
Neten játszunk a játékkal. Az egyik gépen már nem dobál le a játék, de a másikon ugyanúgy. Az a baj, hogy a játék beállításaiba nem lehet ilyen dolgokat beállítani mint ip meg port és a többi. Karakteresen meg nem hiszem, hogy képes lennék bármire is. Annyira még nem vagyok benne a szakmába.

hétf. feb. 26, 2007 20:55
vas-tag

Hozzászólás Eladó! D-Link DWL -G520 Wireless 108G PCI Adapter
D-Link DWL -G520

hétf. feb. 26, 2007 18:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondolom a router mögé 2 gépet tesz és öcsi is játszik és nem forwardolhatja ugyanazon portokat a két gépre. De majd elmondja...

hétf. feb. 26, 2007 18:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Miért kell még egy garnitúra? (Lehet, hogy igazad van, csak nem értem, miért kellene?)

hétf. feb. 26, 2007 18:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor gondolom a 80,2106,2009,7777,53 portokat állítottad be virtual servernek. Meg kell nézni a Lineage II beállításaiban, hogy ezeket a portokat meg tudod-e változtatni. Ha igen, akkor a módosított portokat kell a másik gép helyi ip címére irányítani. De akkor is csak 1 ip címed lesz a két gép részére, még ha más portokat is használnak. Tudni kéne, hogyan működik az a Linemicsoda, neten játszod, vagy csak helyi hálón egymással a két gép, vagy van egy szerver, vagy te vagy a szerver vagy mit tudom én...

hétf. feb. 26, 2007 18:12
vas-tag

Hozzászólás 
Most már csak az a probléma, hogy két géppel szeretnék játszani és kéne még egy garnitúra port.

hétf. feb. 26, 2007 17:23
vas-tag

Hozzászólás 
Köszönöm szépen! Most csinálom, majd írom, hogy sikerült-e. Egyébként hozzászólás témájában írtam, hogy Lineage 2 csak gondolom nem figyelted mert senki sem szokott témát megjelölni.

hétf. feb. 26, 2007 17:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha jól tippeltem meg, mi az az L2, akkor:

http://portforward.com/english/routers/ ... age_II.htm

hétf. feb. 26, 2007 17:10
vas-tag

Hozzászólás Lineage 2 ledob!
Sziasztok!

Vettem egy D-Link Dl604-es tipusú routert. Minden működik, jól be lett állítva, de az L2 kb. 7 perc ledob. De a net meg működik szakadatlanul. Nem tudom, hogy mi lehet a gond. Arra tudok gondolni, hogy meg kellene adni azt a portot amit az L2 használ és beállítani úgy mint például az aktív dc-t. Ha vki tudja, hogy mi lehet a probléma legyen szives írjon.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

hétf. feb. 26, 2007 16:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló!

Nemrég vettem akcióban egy Belkin F5D7230-4 routert és egy F5D7050 USB-s adaptert. A routernél választható, hogy csak Access Point legyen, ezt is állítottam be, mert a vezetékes routeremnek van olyan szolgáltatása, ami miatt nem szeretném kicserélni. Eddig sosem próbáltam wifit, és sajnos képtelen vagyok beállítani a titkosítást. A MAC address szűrést beéllítottam, titkosítás nélkül működik, de azért szeretném a titkosítást is használni. Eddig bármelyik lehetőséget választottam a routeren, nem tudtam hozzáállítani az USB adaptert, hogy kommunikáljanak. Tudtok ajánlani valami szájbarágós leírást, vagy valami segítséget adni a beállításhoz?
Igazság szerint azt sem tudom, milyen infóra lenne még szükség a segítéshez.

Üdv: András

vas. feb. 25, 2007 20:13
vas-tag

Hozzászólás 
Köszike!
Kripróbálom!

szomb. feb. 17, 2007 19:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
admin
admin

Ha nincs átállítva.

szomb. feb. 17, 2007 18:36
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Lenne egy nagyon buta kérdésem.

Van nekem TP-LINK TL-R402M tipusu routerem

Összedutam a géppel és megpróbáltam bejelentkezni. Nem sikerült!

A manual azt irja hogy üssem be a f.nevet és a jelszót. De milyen f.nevet és jelszót?
Próbáltam már mindent.

Azt irja: server error 401

Kérlek segitsetek!
Előre is köszike!!

szomb. feb. 17, 2007 18:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Abban kérnék tanácsot, hogy milyen tűzfalat tudok használni ha wireless router osztja meg az internetet a két gép között és helyi hálózat is van. Eddig a NIS 2006 volt fent, azzal nem tudtam a helyi hálózatot működtetni, utána próbáltam a Comodo-t, ezzel hol ment, hol nem.
Gondolom van más is, aki használ szoftveres tűzfalat, annak ellenére, hogy routere van.
Ha van tipp előre is kösz!

szomb. feb. 17, 2007 15:17
ezüst tag

Hozzászólás 
Heloo!

A következő problémával találkoztam:
van egy működő kábeltévés net, vásároltam egy wlan routert.
A 10/100-as ethernet portra csatlakozva minden OK.

Amint a WLAN-ra csatlakozok fel akár USB-s, akár PCI kártyával, nem működik az internet! Attól függetlenül hogy a kapcsolat létrejött!

Ez csak ezzel a pc-vel áll fent, más géppel teljesen jól működik!!!

???

köszönöm

csüt. feb. 15, 2007 13:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Azt nem tudom, hogy Macintoshról el lehet-e érni. Amelyik gépre kábellel csatlakozik, arról biztosan, amelyik gépre wifi-vel, arról is, ha már megtalálta a wifi kártya és a router egymást.
De úgy tudom, hogy a router beállítható úgy is, hogy csak a kábeles gépről lehessen konfigurálni, nehogy valaki illetéktelen hozzáférjen a router beállításaihoz.

szer. feb. 14, 2007 21:48
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 42  Következő