Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 17:16

Hozzászólás a témához  [ 53 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
W E B D E S I G N 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
www.kataporta.hu/metal/index.html
HTML, PHP, CSS... " a 0-ról, mint mindig"

----- Original Message -----
From: "Sztrakkay" <sztrakkay.tamas@freemail.hu>
To: <list@webmester.lx.hu>
Sent: Wednesday, August 13, 2003 11:35 PM
Subject: Re: [webmester] W E B D E S I G N

>
>
> Csőváz !!!
>
> Webszerkesztést szeretnék tanulni, innen-onnan amonnan.Segitséget
kérnék.Ajánljatok könyvet oldalt bármit.A kezdet kezdetétől érdekelne a
dolog.
>
> Jóformán semmit sem tudok!!
> Köszönöm a segitséget.
>
> syaky
>
>
>
> --
> Üzenet a csoportnak: list@webmester.lx.hu
> Feliratkozás: subscribe@webmester.lx.hu
> Leiratkozás: unsubscribe@webmester.lx.hu
>
>
>

szomb. aug. 16, 2003 13:22
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Csőváz !!!

Webszerkesztést szeretnék tanulni, innen-onnan amonnan.Segitséget kérnék.Ajánljatok könyvet oldalt bármit.A kezdet kezdetétől érdekelne a dolog.

Jóformán semmit sem tudok!!
Köszönöm a segitséget.

syaky

szer. aug. 13, 2003 22:29

Hozzászólás 
www.gabs33.f2s.com - nem mukodik (netan kitorolted :-))
http://index.datatrans.hu/ - gratulálok ! - igazán jól sikerült.

szomb. aug. 09, 2003 13:01

Hozzászólás 
Vegre valaki az eszet is hasznalja.

vas. aug. 20, 2000 1:41

Hozzászólás 
Helló,
Szerintem egy dolog kimaradt a látókörötökből. És ez az üzemeltető szempontja. Most melózok egy cégnél akinek a legfőbb gondja az,hogy hogyan lehetne 56ks oldalt minőségromlás nélkül tovább "tömörgetni". Igaz náluk a legfőbb szempont a gyors kiszolgálás, mivel 25-40ezres forgalmat akarnak elérni. Ezzel csak arra szeretném felhívni a figyelmet ,hogy a kinézet az egy dolog. Szóval nekem a dizájnról azt tanították: esztétika,alkalmazhatóság, hatékonyság. Nos eddigi "veszekedéseitek", mert igazából ez nem is vita csak izlésbeli különbségeken való veszekedés, a három fontos tényezőből inkább csak az elsőre koncentrált. Mögé kellene nézni egy két kevésbé szép lapnak, és megnézni mennyire hatékonyan használható...betölti-e a funkcióját.Nyílván egy reklám jellegű promo oldal látványos (ált. flash),lenyűgöz de lassú. Egy információs oldal kevésbé látványos de gyors és tele van információkkal. A gond az amikor keveredik a kettő: Egy infós lap tele van "leterhelő" animációkkal,tenyérnyi gombokkal stb. Vagy a reklámoldalra rákerül egy chat, vagy forum stb...Vagy ugyan ilyen hiba ha egy warez oldal szét van csicsázva.Minek? Ugyis a kinálat vonza oda az embert nem az hogy hány frame van.
Összegezve: Az elvárások minden esetben másak, tehát nézzetek az oldal tartalma mögé, aztán szidjatok bárkit. (pláne hogy az a szerencsétlen lehet hogy fél napot kódolt php-ben csak hogy legyen egy "csúnya" fórumotok és nem letöltött valami sourcet.)

viszonlátás

szomb. aug. 19, 2000 1:55

Hozzászólás 
Miért szerinted itt nincs ilyen?

kedd aug. 08, 2000 7:52

Hozzászólás 
Rendben van, kezdek egyeterteni veletek. Az inertia forum erzesem szerint utni fog, es a leirt koncepcio is tisztesseges szerintem. En drukkolok. :) A forumon remelem kialakul egy jo tarsasag, akik segitenek egymasnak es tenyleg rendesek. Shock szerencset !

kedd aug. 08, 2000 2:14

Hozzászólás 
Hela!
Hadd szoljak hozza az inertia temahoz!
Szerepem szerint kozepsos webes vagyok, designbol alsos, remelem lassan mehetek iskolaba! :)) Komolyra forditva: nekem az inertia nagy segitseg volt eddig is es asszem lesz is! Segitseget pedig nem igazan a technikai reszletekben meritettem onnan (tippek-trukkok) mert az in. nem arra van raallva! Nem megyek bele, hogy ha nem erre akkor mire - happe, mint illetekes feljebb ezt kifejte.
En birom, h ott vannak a linkek - kis szubjektiv megjegyzessekkel. Nem kell azt nekem feltetlenul elfogadnom...
a designverseny pedig tokjo otlet volt, ram osztonzoleg hatott, s kezdokent hasznos volt latnom, hova sorlhato es miert, amit csinaltam.
Interjuk, cikkek telleg kellenenek de remelem, h eves tavlat(ok)ban siman lesz az is.

Fikazni lehet, kell is - de jajj annak aki nem veszi eszre idoben a cuul dolgokat! :)))

csüt. aug. 03, 2000 12:46

Hozzászólás 
Igen, igen a forum nagyon jo lenne :->>>

csüt. aug. 03, 2000 9:40

Hozzászólás 
most szoltak hogy itt szo van az inertiarol, ugyhogy akkor reagalnek egy par dologra...

1. onistenites.
ez baromsag. ha azt tartjatok annak ami szelen van az impresszumban, az gaz, mert arrol szerintem ordit hogy csak poen az egesz. en sem vagyok elszallva magamtol, aki 2 szot legalabb szolt mar hozzam az tudja. igy latatlanban persze marha konnyu ram mondani hogy nagy arcom van. ennyi erovel en is mondhatok barmit barkirol, alaptalanul, pl. a webweb nevu illetore hogy osszevissza beszel mert attol fuggoen valtozik a velemenye hogy ki mit szol be neki... :)

2. csak linkajanlo az egesz.
igen, az inertia olyasmi stilust kepvisel mint a k10k, lenyegeben linkajanlo, de kozben azert vannak komolyabb hirek is. cikkek is lennenek, ha lenne idonk. meg lenne aki szivesen irna cikkeket. nem kis munka mar az se hogy minimalisan karbantartsuk az inertiat, nincs idonk egyszeruen mindenre. nagyon kevesen vagyunk, igy ennyire futja.

az hogy olyan link is van amit mar regen latott valaki, nem igazan erdekel... megvan az oka biztos amiert bekerult. :)

3. nincs tartalom.
kinek mi a tartalom... ;) akiknek tetszik az inertia, azoknak az, hogy megnezik a legujabb, lexebb oldalakat. elore lelovom a pojent, az inertiabol nem lesz ilyen webdesign cegekkel foglalkozo "yellow pages", es a ceges informaciok mindig is a hatterben fognak maradni. hogy miert? mert ez egy nonprofit oldal. mi kemenyen dolgozunk a szabadidonkben azon hogy minel jobb legyen, es nem poen a ceges ingyenreklam. ;) [ilyen szabvany banner sem lesz soha az oldalon, hogy erezzetek, hogy onzetlenul csinaljuk ezt az egeszet, nem pedig azert hogy ebbol eljunk meg... mas hasonlo site-okon is nagyon gaznak tartom egyebkent a bannereket.]

tovabba itt egy ilyen kisebb tarsasagot szeretnenk szervezni hasonlo erdeklodesu emberekbol, nem pedig a 10ezres nezoszamot akarjuk megdonteni. :) mindig is rengetegen lesznek akiknek ebben a formaban nem tetszik az inertia. nagyon sokat nem fog valtozni, mert amikor kitalaltuk ezt az egeszet, ilyennek akartuk. ha ez a stilus nem jon be, ket valasztasi lehetoseg van, nem nezni, vagy olyan oldalt csinalni ami bejon. (javaslatokat termeszetesen elfogadunk, es ha nem ellenkezik az elveinkkel megfogadjuk!)

interjuk termeszetesen lesznek, mar megvannak az aldozatok akiket el akarunk kapni erre a celra. de idohiany van, egyszerre mindig ezer mas dolgot kellene csinalnia mindenkinek...

egyebkent amiert most nincs sok uj hir az az hogy mindenki nyaral. szinte semmi uj nincs a weben. pangas van. kesz. :)

jo hosszu lett, bocs :)
sziasztok!

szer. aug. 02, 2000 18:53

Hozzászólás 
Persze jo lenne. Jojjon ossze egy tarsasag, ismerkedjen meg az ember a tobbi designerrel - es lehet ilyen is. De lasd, most pl. design versenyt hirdettek, azt hiszem, ez mar jobb, nem. Figyelj, minden meg csak most indul be, majd nezzuk meg, milyen egy ev mulva.
Mellesleg az, hogy hol, milyen uj site jelent meg, amit erdemes megnezni, egy profi design mag oldalon azert erosen hangsulyozva van. (K10K, Kiiroi, ...)

Amugy MaRxCiE, nem MaRxXiE

csüt. júl. 27, 2000 9:28

Hozzászólás 
MaRxXiE, most jelent meg Todd Purgason-nal egy interju: http://www.were-here.com/forum/Articles/Juxt/index.html
Na, szoval en ilyenekre gondoltam, hogy jo lenne. Persze vki beeri a link ajanlgatassal, ami azert egy profi design oldalon max. egy negyed hasabot tenne ki nagyon kicsi betukkel...

szer. júl. 26, 2000 13:29

Hozzászólás 
"Nem kell hozzá ez az önimádás (inertia.hu)."

milyen onimadas? Baj, ha vhol nem csak **** benyomnak par linket? De nezz csak korul mondjuk a quake.hu-n vagy akar az indexen. Egyszeruen ilyen a hangvetel a neten.

hétf. júl. 24, 2000 10:56

Hozzászólás 
"Ez miiiiiééééérrrrrt van?" egyszerű, mert lassan már mindenkinek a családjában van egy önjelölt "webdesigner". persze, ha elfogytak az ismerősök cégei, utána elég nehéz munkát találni, a nagyok lenyomnak, ill. oda már komolyabb kapcsolatok kellenek. ezért keres egy jó sales jó kapcsolatokkal havi 7-800 nettót. a referenciák minősége sajnos sokadrendű a megbízóknál, legtöbbször nem is értenek hozzá. :(

hétf. júl. 24, 2000 10:04

Hozzászólás 
Gabs33: a megbízókhoz előbb referenciák kellenek, de igazán jók! Szerintem nem lehet csak úgy leülni hogy na én most nagyon jó designt fogok csinálni. Szerintem az ilyen lassabban fejlődik ki az emberben, mikor már egyre több munkája lesz jó, szép, stb. (vélemények!)

vas. júl. 23, 2000 23:48

Hozzászólás 
Az inertia nem rossz. Az más kérdés, hogy ti meg profik vagytok. Mellesleg úgy érzem, ősszel belekezdek valami nagyondizájnba :) Szóljatok csak le nyugodtan, de igényes lesz! :) Mert ha leül valaki Photoshoppal játszani, és komolyan gondolja, akkor lehet szépet csinálni. Nem kell hozzá ez az önimádás (inertia.hu). Mellesleg egyvalamit megoszthatnátok szerény személyemmel is:

hol lehet tuti megbízásokat találni? Mostanában végeztem egy kis kutatómunkát és azt vettem észre, hogy nálam sokkal gyengébb emberek már vagy 5 referenciával rendelkeznek. Ez miiiiiééééérrrrrt van? köszi a válaszokat és nem akartam megbántani senkit G

vas. júl. 23, 2000 20:08

Hozzászólás 
Az erdekelne, hogy mi az, amiert az emberek inkabb hasznalnak Netscape -t, mint IE-t. Engem peldaul picit bosszant, hogy nehany az IE-ben rejlo lehetoseget azert nem celszeru kihasznalni, mert gondolni kell a Netscape tulajokra... Megegyszer kerdem, van vmi erv, ami miatt nem erdemes IE-re cserelni?

U.I.: Bizakodva tekintek a jovo fele, remelem mihamarabb eloall a Netscape egy szebb/jobb/az IE-nek versenyt tamaszto bongeszovel.

csüt. júl. 20, 2000 3:11

Hozzászólás 
szerintem aki Netsape-et hasznal annak tokmindegy hogynez ki az oldal

szer. júl. 19, 2000 14:15

Hozzászólás 
www.inertia.hu

Nekem nagyon tetszik.
Mi az a phtml?

Én csak autodidakta modon tanultam meg egy-ket dolgot.

Légyszi segítsetek!

Miért van az, hogy ha Netscape-vel nézem meg itt :
http://www.zmne.hu/tanszekek/kyo/index.htm a Hireket ,akkor a táblázatok balra vannak rendezve.
Ez azóta van, mióta stilust definiálok a lap elején.
Az Explorer és az Opera is középre rakja, csak a Netscape nem :(

kedd júl. 18, 2000 12:18

Hozzászólás 
"trukkok? van annyi hely, mint a szemet." igaz, felreertheto volt. en arra gondoltam, hogy van annyi site, mint a szemet, konyvrol nem is beszelve. ezert bocsanat.

kedd júl. 18, 2000 9:09

Hozzászólás 
"trukkok? van annyi hely, mint a szemet." igaz, felreertheto volt. en arra gondoltam, hogy van annyi site, mint a szemet, konyvrol nem is beszelve. ezert bocsanat.

kedd júl. 18, 2000 9:09

Hozzászólás 
tippek-trukkok alatt nem kifejezetten photoshop trukkokre gondoltam...

kedd júl. 18, 2000 8:57

Hozzászólás 
ST, nem hiszem, hogy a te fantaziadra lenne szuksegem. Foleg, ha az elozo hozzaszolasombol ennyit szurtel le... Hol irtam en tippek-trukkokrol? Mellesleg, egy "kicsit" ellentmondasba keveredtel magaddal, mert alazod a tippek-trukkoket, aztan pont te ajanlod, mint heti 10 design tipp, de mind1... amugy van olyan is, hogy titoktartasi szerzodes, es ez elegge korlatolja a pletykak lehetoseget. persze, lehetne interjuk is, bar en kisse idegenkedem ettol - ha gondolod, irj levelet, es kifejtem reszletesebben.
De mint mondtam volt, majd lesz forum, es ott lehet otleteket adni - kivancsi vagyok a kreativ otleteidre...

hétf. júl. 17, 2000 23:38

Hozzászólás 
eleg gyenge a fantaziad, ha csak "tippek, trukkok" alapu cikkek jutnak az eszedbe... megcsak nem is kulfoldi webdesign portal forditasokra gondolok, lehetne tipikusan a magyar webdesignrol irni (cegekrol, borzalmas/rendes ugyfelekrol, tapasztalatokrol), en pl. szivesen csinalnek interjukat a "meno" designer cegekkel, pl. carnation-nek, kirowskinak, webigennek mik a tervei, par erdekes story happe megbizoirol ;), bille mit csinal most, miutan Joos lelepett es a ceguk darabjaira esett szet :), etc.
Lehetne hetente egy webes ceg vezeto designerenek "A het 10 designer tippe", stb. stb. Ha kreativ otletek kellenek, csak szolj, most meg ingyen van. ;))

hétf. júl. 17, 2000 17:36

Hozzászólás 
mert, szerinted a mienk nem? legtobben foallasban dolgozunk, van aki meg emellett tanul, vagy kulonmelokat csinal. amikor meg van egy kis szabadideje, akkor nem az az elso, hogy cikket irjon. max a masodik. Lesznek cikkek, hogyne lennenek. De egy ilyen temaban nem lehet mindenheten cikket irni. mert mit? hogy designolj? ezt nem lehet elmagyarazni. photoshop trukkok? van annyi hely, mint a szemet. Szerintem, mikor lesz forum, kell csinalni egy topicot, hogy mire van igeny. Es akkor majd abban a temaban irunk. Addig is lesz persze. Elobb-utobb...

hétf. júl. 17, 2000 16:57

Hozzászólás 
en ugy ertettem, hogy nem csak linkajanlgatosdibol kene allnia, remek cikkeket (_igazi cikkeket_) lehetne irni ebben a temakorben... persze, mondhatod, irhatnek is, de az en idom sok-sok penz. :)

hétf. júl. 17, 2000 16:32

Hozzászólás 
a teamhez tudtommal akarki csatlakozhat. en is most jelentkeztem. hajra, ha van jobb linketek, csatlakozzatok, irjatok, senki se allit meg titeket. azt mondod, egy eve lattad. lehet, hogy en meg nem, es esetleg mas se. ha egy linket se raknanak fel, mert mar egy eve, fel eve megvan, es mar lathattak, akkor nem lehetne semmit irni. sajna nem jonnek ki naponta jobbnal jobb emlitesre melto siteok.

hétf. júl. 17, 2000 15:02

Hozzászólás 
erre celoztam :)))
pedig tenyleg jo lenne az inertia egyebkent!
csak folytassak a fiuk! nem rosszindulatu kritikat akartam irni!

hétf. júl. 17, 2000 14:55

Hozzászólás 
tartalom? en azt nem igazan talaltam az intertian... linkeket ajanlgatnak, raadasul van olyan, amit most fedezett fel az egyik lelkes "cikkiro", en meg mar 1 eve lattam a site-ot. :)

hétf. júl. 17, 2000 11:47

Hozzászólás 
gRim> en a tartalomra celoztam. Happe kicsit el van szallva magatol...
Egyebkent jo lenne...

vas. júl. 16, 2000 21:34

Hozzászólás 
webweb >> miert ,te talan tudsz jobbat csinalni? ha igen szivesen megneznenk...

vas. júl. 16, 2000 19:54

Hozzászólás 
inertia megasux...
onistenites ami ott van...

szomb. júl. 15, 2000 23:24

Hozzászólás 
LÁSD: www.inertia.hu
Ez az amit szeretnél ?
;o)

szomb. júl. 15, 2000 15:47

Hozzászólás 
Ha mar leirtatok a velenyetek az en oldalamrol, nezzetek be az origo.hu-ra es keressetek ra: webdesign . Nezzetek vegig az elso tizet (pl. bociweb), es utana probaljatok meg nem elsirni magatokat... Mi lenne , ha osszel osszehoznank egy magyar webdesign oldalt, ahol lehet vitatkozni, cikkeket olvasni stb. Javaslatokat varok!

szomb. júl. 15, 2000 14:58

Hozzászólás 
Nem ugy gondoltam, hogy holnaptol en leszek a webdesign isten. :) Osszel ujra jelentkezem es megprobalok valami elfogadhatot osszehozni....

pén. júl. 14, 2000 20:00

Hozzászólás 
bocs! Ha van velemenyetek: ide kuldjetek: index@mail.datatrans.hu
és kösz az eddigi pozitiv hozzaszolasokat!

pén. júl. 14, 2000 16:14

Hozzászólás 
varom mindenki velemenyet, szerintetek sikerult egy jo index-like designt osszehoznom, -nunk?

inkabb levelben ha lehet, thx.

http://index.datatrans.hu
-Index.Fehérvár-

pén. júl. 14, 2000 15:41

Hozzászólás 
De igen, az. A sárga háttértől hányhatsz, de a frame-ek ha tudod hogyan kell kezelni őket, sokat dobnak egy lapon. A programozási tudásod nem vonhatom kétségbe, a referenciáid nem mutatnak belőle semmit. Webdesign-t azonban szerintem még ne vállalj. Probálkozz tovább, azért van mit keresned ;)

hétf. júl. 10, 2000 9:12

Hozzászólás 
Sziasztok, először is szeretném megköszönni mindenkinek, hogy írt. Az igazság az, hogy igazatok van. Az oldalam nem a legszebb , de itt inkább a gyorsaság volt a cél. Fly -nak igaza van, szinte mindenki egy szabad géppel webdesign vállal. Azt el szeretném mondani, hogy én egy 16 éves gimnazista vagyok és az oldalt az osztályomnak csináltam eleinte, és megtetszett a dolog, úgyhogy belevágtam. Ez volt az első próbálkozásom, amiből nagyon sokat tanultam. Én is hányok a sárga hátteres frames oldalaktól, akik nem kevés hitet és pénzt kapnak a semmiért. Ehhez képest azért az enyém se rossz... :)

szomb. júl. 08, 2000 14:39

Hozzászólás 
www.pointernet.hu/script - ez talán jobb? (nincs még kész gondolom)

szomb. jún. 24, 2000 21:29

Hozzászólás 
Gabs33 csak javaslat:

A sok kulonbozo meretu betu es ez a rohadt sok bold elcseszi az egeszet.
legalabb is roppant mod zavaro. Ha pedig egy tablaba behelyezzel valamit azt utana igazitani is kell mert amugy a fuggoleges ugy fog kinezni mint nagyapam szollejeben a kerites amit mar vagy 50 eve nem igazitottak meg. A HLE-t en fentrol lekuldenem az oldal aljara a felhasznaloi ajanlast pedig a laphoz ( betukhoz ) illo stilussal irnam ki. Es az is mehet alura ( mert altalaban a kutyat sem erdekli) vagy egy nyitooldalra.

Nos ennyi igy hirtelem !
( a fenti az en velemenyem ha valamiben nincs igazam az csak azert van mert en is csak ember vagyok. )

kedd jún. 20, 2000 23:55

Hozzászólás 
Szerintem kérdezd meg tőle. Biztos ott ficereg valahol az ímélcíme az oldalon. ;o)

kedd jún. 20, 2000 14:28

Hozzászólás 
Engem meg mindig az az apro reszlet erdekelne, hogy hogyan iratkozott fel a goto.com affiliatera ?

kedd jún. 20, 2000 10:17

Hozzászólás 
szerintem a gabs33-ra..

hétf. jún. 19, 2000 23:02

Hozzászólás 
Teve: ezt mire irtad?

hétf. jún. 19, 2000 21:44

Hozzászólás 
welcome to your new religion...nem tul nagy a melleny??

hétf. jún. 19, 2000 20:51

Hozzászólás 
Fly: most van atalakitason az egesz, akkor majd felrakom az osszeset. addig felraktam egy Shorn inspiralta under construction rajzot, meg egy hatterkepet.

vas. jún. 18, 2000 20:45

Hozzászólás 
Azert nekem tetszik, de peldaul a http://www.gabs33.f2s.com/ oldalon a hatter valahogy nem illik a tobbihez. Szvsz. A HLE banner tenyleg nem jo, foleg nem a felso reszben, inkabb alulra raknam.

vas. jún. 18, 2000 18:22

Hozzászólás 
Csiszi: Arra várhatsz ;o(

Nekem is kezd elegem lenni abból pl., hogy ÚJSÁGBAN hirdeti magát egy környékbeli cég, hogy így dizájn, úgy hosting, stb., felhívom őket, hogy hol a referencia (mert azt persze kifelejtették a hirdetésből ;o), megnézem, és az összes cég honlapja 1 kaptafára készült olcsó 3 frame-es rettenet...
Megnéztem az áraikat, hát majd hanyattestem tőle...

Szörnyű...
De talán idővel ez is megváltozik jó irányba... (Csiszi: remélem)

MaRxCiE ! Nincs valami új ref.-ed ? Érdekelne... ;o)

Szóval Gabs33: csinálj még egypár melót, mert eddigi referenciád csak a saját honlapod, ami asp-ben lehet, hogy jó de nekem speckó nem tetszik. Nem dizájnos...

És mégvalami: az Istenért meg ne sértődj ezeken a szavakon. Ez az élet.
Ne izgulj, ha valami szépet sikerül összehoznod, és itt közzéteszed, kapod majd a dícsérő szavakat DÖGIVEL ;o)

vas. jún. 18, 2000 18:12

Hozzászólás 
Csak az a gáz hogy itthon minden marha cég tud webdesignt vállalni, és képesek még náluk is lamerebb céget/akármit találni aki meg is bízza őket, esetenként nem is kis pénzért...
Szerintem ha akarja hagy csinálja, majdcsak eljön az az idő amikor a profikat megbecsülik. :)

vas. jún. 18, 2000 15:40
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 53 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő