Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 20:05

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
Sony DSC-S650 

Jó fényképezőgép ez ?
Igen 33%  33%  [ 1 ]
Nem 67%  67%  [ 2 ]
Szavazatok száma : 3

Sony DSC-S650 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
littleNorbi írta:
Használtam már Sony DSC-S600-ast illetve P120-ast és azokkal én meg voltam elégedve, igaz, h azoknak CZ lencséjük van...
Canon-ból pedig használtam A520-ast és annak a képei általában elmosódtak.

Nem akarok "okoskodni", és az A510 gépemet is eladtam már: de szerintem az Canon A510 meg A520 NAGYON jó kis gép! Így S5600 tulajként visszanézve a régi családi és természetképeket sem kell szégyenkeznie. És sok manuális beállítási lehetőség van rajtul, úgyhogy ezekkel már lehet fotózgatni, nem csak kattintgatni ;-)

Az A530 nem egy kategória vele, ezt már az A510 topicban elmondtam. Olyat is használtam egy kicsit.

Ja bocs, tudom, ez nem a Canon topic. De ha egy A520 képei "általában elmosódottak", akkor vagy rosszul használtad, vagy rossz volt a gép. Megoldás: felhasználó vagy gépcsere ;-)))

Üdv!

vas. márc. 25, 2007 21:26
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
littleNorbi írta:
Használtam már Sony DSC-S600-ast illetve P120-ast és azokkal én meg voltam elégedve, igaz, h azoknak CZ lencséjük van...

Akkor itt az ideje tanulgatni fotozni. Egy kép akkor lesz bemozdult, ha a gépet kezelö nem ért hozzá. Az alapokal tisztába kell lenni (mikor mit hogy lehet lefotozni) és akkor egy C A520-al jo képeket lehet csinálni.

Ha neked tetszenek a szoni kisgépek, ugyse hagyod magad lebeszélni:)

Én inkább vennék ennyiböl egy C. A530-at, az sokkal közelebb áll ahhoz amit mifelénk fényképezögépnek hivnak. (mielöt elfogult canonfannak és szonigyülölönek tartasz, hozzáteszem, hogy a következö dslr-em valoszinüleg szoni lesz ha a jelenlegi 7D egyszer elpusztul és a canon 300D-töl pár honap után visitva szabadultam, de szerintem ilyen kisgép kategoriában a C a nyerö)

szomb. márc. 24, 2007 23:37
platina tag

Hozzászólás 

szomb. márc. 24, 2007 23:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
A géptervezők ostoba nem létező igényt elégítenek ki a kereső nélküli gépekkel. .

Mondjuk 100 zsebkompaktot használobol te hányat láttál, aki a szeméhez emelte a gépet és ugy fotozott? Én ha 100/1 arányt irok akkor valoszinüleg tulbecsülöm.
Ezeket a kis automata vacakokat nem is igazán lehet rendesen megfogni és a szemhez tartani, egyszerüen kényelmesebb két ujjal megfogva lcd-n célozni. Én az A1-en meg a tükrösökön megszoktam a keresös komponálást, de a zsebkompaktjainkal (azzal se amelyiken van keresö) eszembe se jut átkukucskálni. El tudok olyan szitut képzelni, amikor jol jönne egy optikai keresö (ilyen gépben EVF-et emlegetni vicc) de az átlag zsebkompaktfelhasználo nem kerül ilyen helyzetbe, másrészt akkor se jutna az eszébe belenézni.

A többivel egyetértek.

szomb. márc. 24, 2007 22:38
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Sony DSC-S650
littleNorbi írta:
Az az igazság,hogy a Sony név is meg a 7.2 MP is megfogott...

Egy ilyen zsebkompaktban a 7Mp annyit ér, hogy hamarabb megtelik a kártya olyan képekkel, amiken van max 4-5 Mp-nyi részlet (jo esetben) viszont a nagyobb fileméret miatt lassabban kezeli a gép mentéskor/visszanézéskor. Szoval ne éld bele magad, hogy egy ilyen 7Mp-es gép olyan képet fog csinálni amivel a 7Mp értelmet nyer.
A szoni névtöl meg el ne ájulj. Azt nem mondom, hogy gagyi, de semmivel nem tud jobb gépet gyártani, mint azok a cégek akik évtizedek óta fényképezögépeket gyártanak. Viszont épp a neve miatt, ami jol benne van a köztudatban, akinek szoni a tv-je meg a walkmanja az ismerösként köszönti a szoni fényképezögépet is és nem megy tovább megnézni, hogy azok, akiknek a nevét csak olvasta valahol, de fényképezögép a fö profiluk azok mit adnak annyiért mint a jol megszokott szony.

Szoval szerintem nézd meg a szoni árát, aztán nézd meg ugyanannyiért mit kapsz canon/nikon/olympus vagy akár panasonic néven, aztán dönts.

szomb. márc. 24, 2007 22:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Nekem így első ránézésre nagyon bejön"

A fényképezőgép műszaki tudásával lehet csak fényképezni, kinézete milliomodrangú. Mivel nem cserélhető az optika, belépőszinten is 6x-os optikai zoom elvárható. EVF kereső is ajánlatos, kereső nélkül a gép használhatósága nagyon romlik, le kellene szokni a "magamtól eltartott" géptől. A géptervezők ostoba nem létező igényt elégítenek ki a kereső nélküli gépekkel. A gép műszaki lapját átnézve hiányosságok sorozata található, melyek más azonos kategóriájú gépnél természetesen be vannak építve, közepesnél rosszabb ez a gép.

szomb. márc. 24, 2007 15:44
platina tag

arnyekxxx írta:
littleNorbi írta:
Mi a véleményetek erről a gépről? Nekem így első ránézésre nagyon bejön, ilyet szeretnék venni a közeljövőben.

Itt egy kis információ róla.

Mi az ami megfogott benne? A 7Mp? Vagy a sony név?

Én nem látok benne semmi extrát ami indokolná, hogy ne egy hasonlo tudásu canon A akármit vegyek inkább.
Attól, hogy ilyen neveket adnak : Precíziós digitális zoom
6x Intelligens zoom akár 14x (VGA) Super HAD CCD meg ilyenek, még egy ki eccerü majdnemfullautomata zsebkompakt marad, csak a filléres SD kari helyett lehet etetni a semmivel nem kompatibilis de dupla áru MS karival.

Az az igazság,hogy a Sony név is meg a 7.2 MP is megfogott...

szomb. márc. 24, 2007 15:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
"3x optikai zoom, 6x digitális zoom, akár 14x intelligens zoom"

Fotószempontból ilyen nincs hogy inteligens zoom, ez vakítás.
Ennél nagyobb tudású gép még a kategóriájában is rengeteg van.

szomb. márc. 24, 2007 13:08
gyémánt tag

littleNorbi írta:
Mi a véleményetek erről a gépről? Nekem így első ránézésre nagyon bejön, ilyet szeretnék venni a közeljövőben.

Mi az ami megfogott benne? A 7Mp? Vagy a sony név?

Én nem látok benne semmi extrát ami indokolná, hogy ne egy hasonlo tudásu canon A akármit vegyek inkább.
Attól, hogy ilyen neveket adnak : Precíziós digitális zoom
6x Intelligens zoom akár 14x (VGA) Super HAD CCD meg ilyenek, még egy ki eccerü majdnemfullautomata zsebkompakt marad, csak a filléres SD kari helyett lehet etetni a semmivel nem kompatibilis de dupla áru MS karival.

szomb. márc. 24, 2007 12:16
platina tag

Hozzászólás Sony DSC-S650

szomb. márc. 24, 2007 10:04
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]