|
Szerző |
Üzenet |
hnoemi
vas-tag
|
Sziasztok!
Kérdések:
Billentyűket hogy tudom bezárni, ill kioldani?
A belső és a külső képernyőhöz szeretnék más-más képet tenni, ezt hogyan lehet?
És csngőhangnak küldtem át mp3-at, de ez így túl nagy. Hogyan lehetne lekicsinyíteni, ill. vmilyen programmal szerkeszteni?
Köszi!
|
kedd ápr. 03, 2007 19:55 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
guni. írta: tompizoli írta: Végre sikerült beszereznem szerződéshosszabítással egy lájvos V3-ast, átrágtam a topicot hogyan tudnék rá gyári szoftot varázsolni, de a MultiFlashFlax proginál elakadok, P2k driverekkel hogy állsz? Azt olvastad, amit 18 Márc. 2007 13:10-kor írtam? Guni
Igen, felraktam a drivereket, ahogyan írtad, de még mindig nem okés valami.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
|
pén. márc. 30, 2007 21:49 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
tompizoli írta: Végre sikerült beszereznem szerződéshosszabítással egy lájvos V3-ast, átrágtam a topicot hogyan tudnék rá gyári szoftot varázsolni, de a MultiFlashFlax proginál elakadok,
P2k driverekkel hogy állsz? Azt olvastad, amit 18 Márc. 2007 13:10-kor írtam?
Guni
|
pén. márc. 30, 2007 16:36 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
tompizoli írta: Trabi megnyugtatására közlöm, hogy azzal a sim-kártyával használom, amivel hosszabítottam, mert a régi telóm elromlott! Mielőtt még lefejezne.
Ok.
|
pén. márc. 30, 2007 11:48 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Egy láma kérdés:
Hogyan lehet könyvjelzőt menteni??
A használati utasításban egy szó sincs erről. Talán nem is lehet?! Na ne má...
|
csüt. márc. 29, 2007 19:45 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Sziasztok!
Végre sikerült beszereznem szerződéshosszabítással egy lájvos V3-ast, átrágtam a topicot hogyan tudnék rá gyári szoftot varázsolni, de a MultiFlashFlax proginál elakadok, mert hibaüzit kapok:
No device detected!
Tudna valaki ebben segíteni?
Drivert felraktam, de akárhányszor rádugom, mindig új hardvert talál az XP!
Még abban is benne lennék, ha valaki némi juttatásért megcsinálná nekem!
Az priviben megkereshet.
Trabi megnyugtatására közlöm, hogy azzal a sim-kártyával használom, amivel hosszabítottam, mert a régi telóm elromlott!
Mielőtt még lefejezne.
|
csüt. márc. 29, 2007 18:45 |
|
|
bcoka
vas-tag
|
Köszi a válaszokat!
Valami ilyenre gondoltam:
www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=92737
|
szer. márc. 21, 2007 20:21 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Néz dem mondjuk a motomodders.net-et, ot mindig fent van a lefrissebb. Egyébként meg nem nagyon hiszem hogy sokmindent fejlesztenének rajta, hiszen már a v3 maga is legalább másfél éves, de sw ami rajta volt, már akkor is kb 2 éves volt.
Guni
|
szer. márc. 21, 2007 19:10 |
|
|
bcoka
vas-tag
|
Re: V3
bcoka írta: Hali!
Hol tudom megnézni a V3 soft történetét? Kiváncsi lennék mikori az asszony V3-n a soft! R 45 15.G.08.BD 43R a mostani verzió.
Kérdés: Az smst be lehet valahogy állítani, hogy egy 160 karakteres sms amibe vannak ékezetes betük is, ne tobb smsként menjen el? Sokat visszaolvastam, de nem találtam rá utalást!
Na szóval, még1x megkérdezem tisztelettel a fentieket!!!
Van újabb soft az említettnél és miben külömbözik??
Köszi!
|
szer. márc. 21, 2007 18:22 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Nagyon egyszerű, azokat a hangokat, amiket nem a csipogó, hanem a hangszóró ad /amelyiket beszéd közben is használsz/; ilyen pl a gombok hangja. Próbálgasd, hogy melyek ezek. A beszélgetési hangerőre ez nincs befolyással. /ha jól emlékszem/
Guni
|
szer. márc. 21, 2007 14:40 |
|
|
tau_ba
ezüst tag
|
guni. írta: Most hiretelen már nem emlékszem, azt hiszem nem. P2kTools-szal be tudod állítani, de az meg az összes rendszerhangot halkítja.
Guni
Köszi szépen, ez sajnos nem jó hír. Mi lenne az összes rendszerhang amit lehalkít? Ha a bejövő hivást és az SMS-t nem halkitja le az elég nekem (még a lemerülés sem akkora gáz).
|
szer. márc. 21, 2007 12:53 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Most hiretelen már nem emlékszem, azt hiszem nem. P2kTools-szal be tudod állítani, de az meg az összes rendszerhangot halkítja.
Guni
|
szer. márc. 21, 2007 11:59 |
|
|
tau_ba
ezüst tag
|
tau_ba írta: Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a nem fogadott hivásnál, el nem olvasott SMS-nél, lemerülő akkunál jelentkező (és roppantul idegesítő) jelző hangokat ki lehet valahogyan a menüben kapcsolni, vagy csak ugy ha teljesen lehalkitom a telot (de akkor persze a csörgést sem hallom)?
Erre tudna esetleg valaki válaszolni?
|
szer. márc. 21, 2007 10:54 |
|
|
Doryna
vas-tag
|
Szioka Guni!
Köszi a válaszod a segitséged:)
Sajna ma nem volt időnk megcsinálni amit tanácsoltál...
Holnap remélem meg lesz és müködni is fog....
Nagyon boldog lennék ha sikerülne:)
Ha valahol elakadunk majd ujra a segitséged kérjük...
|
vas. márc. 18, 2007 22:14 |
|
|
bcoka
vas-tag
|
V3
Hali!
Hol tudom megnézni a V3 soft történetét?
Kiváncsi lennék mikori az asszony V3-n a soft!
R 45 15.G.08.BD 43R a mostani verzió.
Kérdés: Az smst be lehet valahogy állítani, hogy egy 160 karakteres sms amibe vannak ékezetes betük is, ne tobb smsként menjen el?
Sokat visszaolvastam, de nem találtam rá utalást!
|
vas. márc. 18, 2007 14:42 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Ezt szimplán menüből nem tudod beállítani. Az első módszerre lesz szükséged, de az nem olyan egyszerű. Először is az un. p2k drivereket kell telepíteni a gépedre, hogy tudj úgy kapcsolódni a telefonhoz, hogy ezeket a paramétereket át tudd állítani. It van hozzá egy kis leírás:
Guni még régebben írta: Tehát amire szükséged lesz a www.bronz.hu/motorola tárhelyről: p2k_driver_v2.3.zip pst_6.7_general.zip pst_6.7_patch.zip 1)Telepítsed fel a pst-t.A telepítés végén dob valami hibaüzit, de ne foglalkozz vele. Másold be a patch-ben lévő fájlokat oda, ahova a pst-t telepítetted 2)Dugjad rá a telefont a kábelre, majd Start menü, programok, Motorola PST, Flash & Test Commands 3)Ha a progi elindult, akkor némi gondolkodás után a Windows elkezd mindenféle új hardvereket találni, mindegyiknél válasszad azt, hogy sajátmagad keresed ki a drivert és add meg neki a letöltött drivercsomagban lévő p2k.inf fájlt. Miután elég sokmindent telepít, előfordul, hogy többször is le kell húzni és újra rádugni a kábelre mire már nem talál többb új hardvert. 4)Ha a Flash & Test Commands a telefon csatlakoztatásakor a bal alsó keretben kiírja hogy "p2k device" akkor kész vagy. Ha p2k módban akarsz kapcsolódni a telefonoddal, akkor nem kell futnia a pst-nek, de a gépről ne szedd le!
Ha ezzel megvagy, akkor már nagyon egyszerű.
Guni
|
vas. márc. 18, 2007 13:10 |
|
|
Doryna
vas-tag
|
Sziasztok !!
Én a telefonguru topikon kaptam ezt a forum cimet .
Szeretném ha segitenétek nekem azért jöttem .
V3 telcsim van.
Lehet hogy korábban már volt arrol szo hogy milyen modon lehetne beállitani a hiváslistát ugy hogy ne csak minden hivonak az utolso hivását lehessen látni.Mert sajna az elöző hivását automatikusan törli a telcsim.Vagyis ha hiv 1 illető mondjuk 11orakkor és ujra 12-kor is, az elözöt a 11orásit törli és csak a 12 ori látom:(...Kimenő hivásoknál is ugyan ez de ez nem lényeges számomra a bejövö ami fontos..
Nekem soxor szükségem lenne arra hogy az elözö hivásait is lássam...
Másik topikon olvastam olyat hogy igy kéne megoldani ezt a problémám:A hívásmemós probléma megoldható!!!!
P2ktoolsban van rá opció!! other features --> alul van 1 recent calls pont és ott a dialed és received callsnál lévő 2 pipát kell kivenni, és máris többször látni ugyanazt a hívót (ha 11kor és 12kor hív/hívod, 2x fog szerepelni a listában)
Vagy másik verzio: http://www.motorola.com/consumer/v/inde ... 06b00aRCRD
Itt jobb oldalt alul Telefon beállitások ... Eddig sikerült de innen vége nem tudok továbblépni , ugyanis magyarutasitás nincs és ezért nem tudok továbblépni / Vagyis angolul nem tudok s ilyet még nem csináltam ezért!!/
Ha valaki csinált már ilyet vagy tudná hogy lehet végig csinálni , kérem hogy irja le lépésről-lépesre.... Szeretném ha megoldodna ez a problémám...Imádom a telcsim föleg mert a lányomtol kaptam karácsonyra )!!!
Elöre köszike oryna
|
szomb. márc. 17, 2007 23:00 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Hát úgy hogy lépésről lépésre elmondjuk biztosan nem, mert nem olyan egyszerű. Ha kérdésed van, akkor szívesen segítünk. Itt a topicban is le van írva, meg a V360-ban is, az rövidebb. Először is az un. p2k drivereket kell telepíteni, erre keress rá. Sok sikert.
Guni
|
pén. márc. 09, 2007 12:46 |
|
|
kalozzolak
vas-tag
|
Bocsi de nem tud valaki nekem ebbe segíteni fontos lenne. Kösz.
"Az lenne a kérdésem, hogy nem tud valaki segíteni abba, hogy a Motorola V3 telcsimet újra flasheljem?"
|
pén. márc. 09, 2007 12:30 |
|
|
kalozzolak
vas-tag
|
Motorola V3 flashalése
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy nem tud valaki segíteni abba, hogy a Motorola V3 telcsimet újra flasheljem?
|
pén. márc. 09, 2007 12:20 |
|
|
tau_ba
ezüst tag
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a nem fogadott hivásnál, el nem olvasott SMS-nél, lemerülő akkunál jelentkező (és roppantul idegesítő) jelző hangokat ki lehet valahogyan a menüben kapcsolni, vagy csak ugy ha teljesen lehalkitom a telot (de akkor persze a csörgést sem hallom)?
|
csüt. márc. 08, 2007 12:57 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Trabi TM írta: tompizoli írta: A kérdés az, hogy ha tudnál is szerződést hosszabítani, meg-e tennéd így, hogy ismered a szándékaimat! Egyébként ha teheted, küld már át a DunaPlaza -ban lévő bemutatóterembe a nevemre! Ugyanis oda vagyok feliratkozva. Köszi! Hosszabbításnál igazából nem érdekelne, hogy mit csinálsz vele, tehát oda, de sajnos nem tudunk hosszabbítani... Átküldésre nincs mód sajnos viszonteladó, és márkabolt között.
Azért köszönöm szépen!
Remélem majdcsak küldenek a bemutatóteremnek is, és majd hívnak.
Egyébként változott a szitu, nem a szekrénybe menne, hanem inkább igényelnék a CAS volume 100 tarifacsomagomhoz mégegy SIM -kártyát, ingyendumával, és a barátnőmé lenne a teló, mert megtetszett neki.
De nem az új simemre akarom a hűséget aláírni! ;D
|
szer. márc. 07, 2007 22:59 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
tompizoli írta: A kérdés az, hogy ha tudnál is szerződést hosszabítani, meg-e tennéd így, hogy ismered a szándékaimat! Egyébként ha teheted, küld már át a DunaPlaza -ban lévő bemutatóterembe a nevemre! Ugyanis oda vagyok feliratkozva. Köszi!
Hosszabbításnál igazából nem érdekelne, hogy mit csinálsz vele, tehát oda, de sajnos nem tudunk hosszabbítani...
Átküldésre nincs mód sajnos viszonteladó, és márkabolt között.
|
szer. márc. 07, 2007 22:52 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Trabi TM írta: tompizoli írta: Állitólag most sehol nincs V3, mert már másfél hete nem szállított a Motorola. Már vidéken is elfogytak a telók. Kiváncsi vagyok mikor lesz újra. Hát nálam pl most is van. De szerződést hosszabbítani nem tudsz, mert viszonteladó vagyok... http://trabitm.uw.hu/kep/DSC00308.JPG
A kérdés az, hogy ha tudnál is szerződést hosszabítani, meg-e tennéd így, hogy ismered a szándékaimat!
Egyébként ha teheted, küld már át a DunaPlaza -ban lévő bemutatóterembe a nevemre! Ugyanis oda vagyok feliratkozva. Köszi!
|
kedd márc. 06, 2007 18:40 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
tompizoli írta: Állitólag most sehol nincs V3, mert már másfél hete nem szállított a Motorola. Már vidéken is elfogytak a telók. Kiváncsi vagyok mikor lesz újra.
Hát nálam pl most is van.
De szerződést hosszabbítani nem tudsz, mert viszonteladó vagyok...
http://trabitm.uw.hu/kep/DSC00308.JPG
|
kedd márc. 06, 2007 12:44 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Trabi TM írta: tompizoli írta: Ki beszélt itt vitamaxról? Nem én. Én csak annyit mondtam, hogy a vodánál akarom megvenni. Egyébként a készülékházon van vodás logo? Akkor félreértettük egymást, előfizuval én is oda szoktam adni, bár ott sem mindenkienk, de ált. igen. Nincs rajta logo...
Állitólag most sehol nincs V3, mert már másfél hete nem szállított a Motorola. Már vidéken is elfogytak a telók.
Kiváncsi vagyok mikor lesz újra.
|
hétf. márc. 05, 2007 19:13 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
tompizoli írta: Ki beszélt itt vitamaxról? Nem én. Én csak annyit mondtam, hogy a vodánál akarom megvenni. Egyébként a készülékházon van vodás logo?
Akkor félreértettük egymást, előfizuval én is oda szoktam adni, bár ott sem mindenkienk, de ált. igen.
Nincs rajta logo...
|
hétf. márc. 05, 2007 10:56 |
|
|
Vakundok
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 51 Tartózkodási hely: Hajdúbihar
|
Halott ügy!?
Sziasztok.
SW frissités közben történt valami problema.
Ugyonis nem ment végig a frissítés, utána csak világit a billentyű más semmi.
a flash menü se jön be.
Aksi ki majd be, de ugyonaz.
Az aksi fe lett töltve másik telóban fullra.
A windows nem látja csak ismeretlennek.
Ötlet?
|
vas. márc. 04, 2007 16:12 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
guni. írta: Itt most vitamaxról beszélünk, ott hol írsz alá hűséget!? Ha előfizut hosszabítasz /amit viszonteladónál, mint pl Trabi eleve nem tudsz/ akkor vihetsz simán bármit pont azért, mert két évig ígyis-úgyis fizeted. Más készüléket meg vihet vitamaxban is, mert az nem annyival olcsóbb, mint a másik két szolgáltatónál, vagy Szerbiában, ezért nem éri megvenni hogy függetelenítsed, tehát valószínüleg a vásárlók nagy része tényleg voda hálón akarja használni.
Guni
Ki beszélt itt vitamaxról? Nem én. Én csak annyit mondtam, hogy a vodánál akarom megvenni. Egyébként a készülékházon van vodás logo?
|
szomb. márc. 03, 2007 20:04 |
|
|
WD
arany tag
|
Érdekes ez a Terminál Fórum.
Ha valaki új témát nyit, annak majdnem leharapják a fejét.
Ha valaki a Motorola V3 fórumban arról társalog, hogy vajon a Vodafonenál kinek és miért nem adnak el telefont, az nem probléma.
Nem lehetne ezt a témát egy másik topicban folytatni?
Kicsit zavaró, hogy benézek, hogy na mit írtak a V3-ról, erre még mindig a Vodafoneos értékesítési megbeszélés tart.
Köszi!
|
szomb. márc. 03, 2007 11:54 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Itt most vitamaxról beszélünk, ott hol írsz alá hűséget!? Ha előfizut hosszabítasz /amit viszonteladónál, mint pl Trabi eleve nem tudsz/ akkor vihetsz simán bármit pont azért, mert két évig ígyis-úgyis fizeted. Más készüléket meg vihet vitamaxban is, mert az nem annyival olcsóbb, mint a másik két szolgáltatónál, vagy Szerbiában, ezért nem éri megvenni hogy függetelenítsed, tehát valószínüleg a vásárlók nagy része tényleg voda hálón akarja használni.
Guni
|
szomb. márc. 03, 2007 3:04 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Még mindig nem értem.
És ha a vásárló azt mondja, hogy oké ha nincs V3-as, akkor viszek helyette mást... Olyankor az sincs? Elfogyott az összes készülék?
Egyébként meg pont az ilyen emberek miatt mint én, -aki már nem is számolja hány éve előfizus a vodánál, és előtte is a kezdetektől vitamaxos volt- él meg a voda itthon.
A voda is csak a saját érdekeit tartja szem előtt, a pénzt minden hónapban beszedi tőlem. Nem akarom sajnáltatni magam, ez így van jól.
Trabi is a saját érdekeit tartja szem előtt, és ez így van jól. Minden egészséges ember így tesz.
Én is a saját érdekeimet tartom szem előtt, ezért írok alá még 2 évet a vodánál, és függetlenítem a telt. Kész!
De ha a vodát az zavarja, ha én nem is használom a tőlük vásárolt telt, csak a számlát fizetem, az nem az én bajom. Ha meg másé, az sem érdekel.
|
pén. márc. 02, 2007 21:53 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
erz írta: Most már kezd nekem is kikristályosodni a dolog. De Trabi TM, honnan tudjátok megállapítani, hogy melyik az a vásárló aki vásárlás után függetleníttetni akarja a telót?Vagy akkor egyetlen Motorola V3-at sem adtok el? Vagy ha egyik vásárlónak adtok, a másiknak meg nem, akkor ez hogy néz ki? Kicsit fejetlenségnek tünik a dolog külső szemlélő szemével nézve.
5 év eladói tapasztalat sokat segít, így azért 10% alatt tudjuk tartani a fraud-ot, nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy sok olyan ember nem kap pont ezért telefont, aki egyébként lehet, hogy évekig használná vodával, mert pl 5140-ből kb 2-t adtunk el 20-ért, ott is mindkét vásárlót ismertem, és tudom, hogy vodás évek óta...
Hogy hogy néz ki? Egész egyszerűen azt mondom, hogy nincs.
Ha esetleg látta volna, hogy az előtte levő vásárló pont olyat vett, akkor max azt mondom, hogy elvitte az utolsót...
|
pén. márc. 02, 2007 16:01 |
|
|
erz
arany tag
|
Most már kezd nekem is kikristályosodni a dolog.
De Trabi TM, honnan tudjátok megállapítani, hogy melyik az a vásárló aki vásárlás után függetleníttetni akarja a telót?Vagy akkor egyetlen Motorola V3-at sem adtok el? Vagy ha egyik vásárlónak adtok, a másiknak meg nem, akkor ez hogy néz ki?
Kicsit fejetlenségnek tünik a dolog külső szemlélő szemével nézve.
|
pén. márc. 02, 2007 10:15 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Így igaz, ahogy Guni leírta, nem azért nem adok, hogy "eltöltsön a fontosságom tudata", hanem azért, mert bezárják a boltot, ha sok olyan telefont adok el, amit nem használnak utána voda hálózaton...
Ezt lehet megérteni/nem megérteni, de attól még ez van, és hidd el, nem csak én csinálom ezt, hanem a kollégáim 95%-a... És hidd el, Ők sem azért, mert jó kedvük van, hanem pont az olyanok miatt, mint Te, aki megveszi csak azért a vodánál, hogy utána massal használja/vagy ne használja semmivel, én elhiszem, hogy ez Neked nem jelent semmit, nekünk viszont az állásunk/üzletünk múlhat rajta...
|
pén. márc. 02, 2007 0:16 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Ha előfizetéssel veszel és aláírsz két évet, akkor ő is ad bármilyen telcsit, ez csak vitamaxra vonatkozik. Tudod nem azért nem ad, mert így éli ki a kissebbségi komplexusát, hanem azért, mert ha a telefon nem lesz vodás kártyával használva, akkor a voda őt rúgja seggbe.
Guni
|
csüt. márc. 01, 2007 21:20 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Nem értem miért zavarná az a vodát, ha én lájvtalanítani, és függetleníteni szeretném a telómat! Aláírok még további 2 év hűséget, és kész.
Onnantól kezdeve, hogy a szerződést megkötöttük, a telefon az én tulajdonomba kerül.
Nekik is jó, nekem is jó!
Csak pótkészüléknek kéne. Nem hogy pannonos, de talán még vodás sim -et sem fog látni soha életében. De ha nekem, vagy valamelyik családtagomnak hirtelen szüksége lenne egy telóra, akkor ottlenne.
Hüségnyilatkozat nélkül is a vodánál fogok maradni, évek óta az vagyok, és éppen ezért gondoltam, hogy 6990ft -ért megérné erre a célra.
Éppenséggel a vodánál is kinyithatnám, de annyit nem fogok rászánni.
Nem kell őket sajnálni!
Trabi te meg ülj a V3-asaidon, és töltsön el fontosságod tudata!
|
csüt. márc. 01, 2007 20:29 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
erz írta: Szerintem ez azt jelenti, hogy átadják a Törvényszéknek, tehát beperelik.Az persze más dolog, hogy ez csak ijesztgetés volt-e, vagy valóban törvényre adták volna.A lényeg az, hogy az illető betojt, és fizetett.
Ez MO-on azt jelenti, hogy átadják behajtó cégnek, itt nem pereskednek, mert feleslges...
|
csüt. márc. 01, 2007 14:18 |
|
|
erz
arany tag
|
Én természetesen egyetértek veletek, mert én tudom, hogy törvénytelen dolog a függetlenítés, de vannak akik nem tudják.Legtöbben még a használati utasítást sem olvassák el, nemhogy a szerződésben foglaltakat.
Ellenben a beperlésről más a véleményem. Egyszer egy illető, aki több ideig nem fizetett, hozzám jött a szolgáltatótól kapott felszólításával, hogy fordítsam le neki, mit írnak benne.Abban az állt, hogy ha egy bizonyos határidőn belül nem rendezi a számláit, akkor az ügyet "törvényes útra terelik, a szerződés értelmében."Szerintem ez azt jelenti, hogy átadják a Törvényszéknek, tehát beperelik.Az persze más dolog, hogy ez csak ijesztgetés volt-e, vagy valóban törvényre adták volna.A lényeg az, hogy az illető betojt, és fizetett.
|
csüt. márc. 01, 2007 13:06 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
erz írta: Különben is a szolgáltatók, ha szerződéssel olcsóbban adják a telót, akkor le vagy kötelezve nekik, hogy bizonyos ideig(1-2 év) fizeted a számlát, ellenkező esetben beperelhetnek.
Ez így nem igaz.
Nem azért adják, mert 1-2 évig le vagy kötelezve, hanem azért, hogy 1-2 évig HASZNÁLD is, mert nekik ez a lényeg. Az, meg hogy beperelnek, főleg nem igaz, de mindegy.
A vodánál pl most kártyásan 20e az 5140, itt hol látsz 1-2 évnyi kötelezettséget? Az szerinted miért érné meg a vodának, hogy 10e Ft-al olcsóbban odaadja a telefont (mert máshol 30e alatt nem igazán kapható), viszont aki megveszi, az meg pl pannon kártyával használja? Hát nem éri meg. Ezért van a simlock a telefonon, és ezért van az is, hogy bűncselekményt követsz el, ha módosítod ezt a sim zárat, vagy ha módosíttatod akkor is. Az, hogy Te erről nem tudsz, ez még nem mentesít a törvény betartásától...
|
csüt. márc. 01, 2007 12:43 |
|
|
erz
arany tag
|
Egyébként van a családban a mi szolgáltatónkra korlátozott telefon is (eszünk ágában sincs függetleníttetni, mert meg vagyunk elégedve az Orange-al, náluk vettük szerződésmeghosszabbítással) és a használatiját most néztem át, sehol nem szerepel benne, hogy nem szabad függetleníttetni.Akkor honnan kéne tudjam hogy nem szabad?
Különben is a szolgáltatók, ha szerződéssel olcsóbban adják a telót, akkor le vagy kötelezve nekik, hogy bizonyos ideig(1-2 év) fizeted a számlát, ellenkező esetben beperelhetnek.Akkor mi a baj, ha rendesen fizetsz, de a telefont más SIM-el használod, más szolgáltatónál?
Ne haragudjatok rám, én csak a naiv felhasználó szemszögéből világítottam rá a dologra.
Nem mindenki úgy gondolkodik ahogyan mi, legtöbben, ezen a fórumon, és ők is sokan vannak, jelen pillanatban talán sokkal többen mint gondolnátok.
|
csüt. márc. 01, 2007 11:56 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Én is ezzel értek egyet...
|
csüt. márc. 01, 2007 11:39 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Azért annyira ne védjük a szegény vásárlót. Aláír egy papírt, (a T-mobile-nál biztosan) hogy a telefon szoftverének megváltoztatása számítógépes bűncselekmény.
Az meg másik dolog, hogyha valaki úgy megy be egy Vodaboltba, hogy előre _tudja_, hogy Pannon kártyája van és azzal is fogja használni, akkor bizony némi módosításra van szükség, sőt, ezt még tudja is, hogy egy gsm boltban meg is teszik neki, akkor nekem ne jöjjön azzal, hogy fogalma sincs mit csináltak a telójával, pedig egyszercsak elfogadta a Pannon kártyáját.
A szolgáltató nem véletlenül korlátozza a telót, hanem azért, hogy a nála lévő kártyával tudd csak használni, ezért ad előre támogatást, ergo, ezért ilyen olcsó. Persze, lehet venni kártyafüggetlenül (ahogy Te is teszed erz), de az drága.
Hallottam már olyanról is, aki megvette a szolgáltatónál a telót csomagban, aztán persze kiüttette és ezt olyan felkiáltással, hogy majd ő eldönti, hogy milyen kártyával akarja használni, neki ehhez joga van. Na bumm. Most akkor kinek van igaza?
|
csüt. márc. 01, 2007 11:32 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
erz írta: ilyen esetben ki a hibás
Na de miért nem hibás?
Ha én előre tudom, hogy a vesztelnél veszek w300-at, mert óccsó', de a panninál akarom használni, mert pl ott van előfizum, akkor miért az a hibás, aki megcsinálja a telefonomat, miért nem én, aki kitalálta, hogy így legyen?
Egész más kérdés, hogy a bűbcselekmkényt nem én követem el, hanem akivel megcsináltatom, tehát a törvény szempontjából ő a hibás, de abból a szempontból, hogy senki nem kap V3-ast pont az ilyen emberek miatt, abban nem az a hibás, aki nyitja a telefonokat, hanem az, aki megcsináltatja...
|
csüt. márc. 01, 2007 11:30 |
|
|
erz
arany tag
|
Trabi TM írta: tompizoli írta: A függetlenités miatt egyébként is vinnem kéne Csak mellesleg jegyzem meg, hogy pont az ilyen emberek miatt nem adok senkinek V3-as motorolát, pedig van készleten...
Nem szeretnék senkivel kötekedni, csupán csak a véleményemet írom le ezügyben.
Szerintem nem az a vásárló ill. felhasználó a bűnös aki át akarná alakíttatni a telefont igényei szerint, hanem az aki neki ezt megcsinálja, mégpedig pénzért. Ugyanis az illető, aki a függetlenítést és szoftvercserét kéri nincs ahonnan tudja, hogy ez törvénytelen dolog, ő csak azt tudja, hogy mobilszervizben pénzért megcsinálják.
Elég sok mobilos boltban lehet olyan telefont kapni, amelyen valamelyik szolgáltatónak írt szoftver fut, de más szolgáltató SIM kártyájával is működik, tehát már a boltban függetlenítették. Ezesetben ki a hibás? Talán a vásárló aki megveszi?
(Azt csak zárójelben tenném hozzá, hogy én csak gyárilag független telót veszek, de aki nem ennyire igényes, szerintem az sem bűnös.)
ilyen esetben ki a hibás
|
csüt. márc. 01, 2007 11:04 |
|
|
WD
arany tag
|
Próbált valaha valaki V3(i)-vel internetezni PDAról?
Mármint hogy PDA használja modemnek a telefont.
Ha igen, érdekelnének a tapasztalatai.
|
csüt. márc. 01, 2007 7:38 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
tompizoli írta: A függetlenités miatt egyébként is vinnem kéne
Csak mellesleg jegyzem meg, hogy pont az ilyen emberek miatt nem adok senkinek V3-as motorolát, pedig van készleten...
|
szer. feb. 28, 2007 23:25 |
|
|
tompizoli
ezüst tag
|
Sziasztok!
Mostanság szeretnék ilyen telefont venni a vodánál, másod telefonnak jó lenne ennyi pénzért. A kérdésem az lenne, hogy a live -os softvert le tudom magamnak cserélni a hozzá adott USB kábellal, vagy inkább vigyem egyenesen egy gsm boltba? A függetlenités miatt egyébként is vinnem kéne, de ezt a részét szeretném megspórolni, és ezügyben nem a gsm boltos tanácsát kérni, ugye értitek miért!
A választ előre is köszi!
szerk;
esetleg, ha valaki elvállalná óbuda környékén (függ, + esetleg moto softver), annak nagyon örülnék!
|
szer. feb. 28, 2007 19:46 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
De többen is tudjuk, de nemolyan egyszerű. Olvass vissza, le van írva. Először is fel kell tenned a p2k drivereket.
Guni
|
szomb. feb. 10, 2007 16:53 |
|
|
alig08
vas-tag
|
TÉMA FELTÖLTÉSE
HEllo nem tudja valaki hohy hogy kell felrakni a v3 -ra témát köszi hello!!!!
|
szomb. feb. 10, 2007 14:26 |
|
|