Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 16:40

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:
El vagy tévedve, meg van oldva! Úgy 6-7 éve már.

akkor ha most küldök neked egy kínaiul írt sms-t, akkor az nyilván hibátlanul meg fog jelenni a telefonodon.
Igen, amennyiben a megfelelő nyelvi csomag van ráflashelve a készülékre (tehát az egyszerűsített kínait is tartalmazza), akkor természetesen igen (Nokia és SE-nél 1000%).

szomb. ápr. 28, 2007 17:49
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha aktív a net50 a westelnél, és nem függetlenített, hanem nála vásárolt 6233-am van, miért nem működik a mobiltv, miért nem jelenik meg a waprendelő felület, és miért nem látom sehol a 777 üzenetküldő szolgáltatást a t-zoneson? És miért nem megy a beépített wnw kliens?
A GMAIL meg az opera mini tökéletesen működik, meg a sima wapolás is.

Továbbá: az aktuális egyenlegem állásáról hogyan értesülhetek? A 1730 meg a my t-mobile aktuális egyenleginfoja mindent 40 Ft-tal számol. Akár zöldzóna területen vagyok, akár sms-t küldök, akár hálózaton belülre telefonálok. Még az Oda-Vissza Plusszos hívások is növelik az aktuális egyenleget, miközben ingyenesek.

szomb. ápr. 28, 2007 14:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
hát, érdekes, ez az átállás nem okoz akkora fejtörést a fejlesztőknek, amikor a vadiúj több tízezres összegekért osztogatott oprendszerüket akarják rákényszeríteni az emberekre. simán nem forgalmazzák többet a régit, és megtagadják rá a terméktámogatást... meg hát abba a több száz mega frissítésbe, amit folyton töltögetne le a rendszer sem fér bele egy ilyen vltoztatás...
mondjuk persze ez csak egy oldal, a többiek sem oldották még meg.

pén. ápr. 27, 2007 20:56
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
az egy dolog, hogy kitalálták, de alkalmazni is kéne.

Te, londelmore! Becsengetted már azt a néhány mrd$-t, amiről fentebb beszéltem, hogy mindenhol át tudjanak állni? 8)

pén. ápr. 27, 2007 20:51
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
El vagy tévedve, meg van oldva! Úgy 6-7 éve már.

akkor ha most küldök neked egy kínaiul írt sms-t, akkor az nyilván hibátlanul meg fog jelenni a telefonodon.
nem az a baj, hogy nem találták ki, hanem hogy nem használják eléggé. nézd meg a számítógépeken levő kódtáblákat. miért az iso8859-x az alapértelmezett kódtábla, és nem az unicode? (és persze a máshova lokalizált rendszereknél meg megintcsak tök más kódtáblák az alapértelmezettek). miért van az, hogy egy szöveges fájlt még ascii-ban ment ez az ember (mert pl ha egy php-t unicode-ban próbálok meg menteni, akkor nem bírja értelmezni a szerver)? aztán miért van az, hogy lavelezőrendszerekből úgy ahogy van hiányzik a unicode kódolás (pl.: thunderbirdben csak utf-8 van, amiben közel sincs a teljes kódtábla benne)? illetve mondjuk azt már nem is említem, hogy ha telefonon szeretnék emailt fogadni, amiben speciális karakterek vannak...
az egy dolog, hogy kitalálták, de alkalmazni is kéne.

pén. ápr. 27, 2007 19:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Talán mert nem érdekük? Nagyon jó nekik a 70 karakterenkénti fizetés? :(

mintha pont most, egy másik topicban épp arról beszélnénk, hogy mennyire is fekszenek le a gyártók a szolgáltatóknak! :lol: (teljesen)

pén. ápr. 27, 2007 17:55
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
T68m írta:
amit te írtál a hsz-ed második felében az a változó szóhosszúságú kódolás leegyszerűsített formája. Igen, ehhez hasonlóan KELLETT VOLNA megoldani.

Igazabol azt nem ertem, hogy miert nem csinaltak meg? Ott arvalkodik a masodik kodtablaban a 127 lehetseges karakterbol ugy 5-6 talan, a tobbi karakter meg full ures. Ennek mi ertelme... :?:
Jogos.

Talán mert nem érdekük? Nagyon jó nekik a 70 karakterenkénti fizetés? :(

pén. ápr. 27, 2007 17:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
amit te írtál a hsz-ed második felében az a változó szóhosszúságú kódolás leegyszerűsített formája. Igen, ehhez hasonlóan KELLETT VOLNA megoldani.

Igazabol azt nem ertem, hogy miert nem csinaltak meg? Ott arvalkodik a masodik kodtablaban a 127 lehetseges karakterbol ugy 5-6 talan, a tobbi karakter meg full ures. Ennek mi ertelme... :?:

pén. ápr. 27, 2007 17:51
Moderátor

Hozzászólás 
VaFec írta:
Igen, HIBÁZTAM! Sajnálom, nem láttam a fától az erdőt! :oops:
Hogy t68m-et dícsérjem, Ő írta le normálisan a probléma konkrét megoldást!
:roll: Köszönöm a segítséget! :wink:
Memóriafrissítésnek ajánlanám a következő hozzászólások elolvasását:

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=779975#779975
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=779986#779986
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=780023#780023
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=780218#780218

Ezen utoljára idézett hozzászólásban még egyszer (majd a későbbiekben még egyszer) leírta T68m, mi a megoldás. Te pedig folyamatosdan hajtogattad a szoftverhiba-szoftverhiba dolgot, látszólag mintha oda se figyeltél volna, mit írtunk.

Örülök, hogy végre beláttad tévedésed, bár hamarabb kellett volna, de a lényeg, hogy korrekten belátod.

Köszönöm.

pén. ápr. 27, 2007 17:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akoska írta:
Ne felejtsük el azárt, hogy az SMS az egész GSMnek egy teljesen mellékvágányának indult, egy végszükségben használható extra szolgáltatás, emlékezzünk csak az SMS-t nem is (vagy csak részben) támogató korai mobilokra.

Akkoriban szó nem volt billiós nagyságrendû üzenetforgalomról, a szolgáltatóknak egyszerûen eszében sem jutott, hogy a 160 betû valaha kevés lesz.

Ugyanolyan ez, mint anno Bill Gates és 640 KB RAM...

Igen, tényleg mellékvágánynak indult. Igen, ugyanaz a hiba, mint Gatesnál. Megjegyzem, manapság már 640MB is kevés, és az ezerszer nagyobb...

Viszont már az elején is érezték a szükösséget, hisz ezért találták ki a hétbites kódolást. (20karakter nyereségért). Aztán ezzel meg is nyugtatták a lelkiismeretüket - pedig semmi alapjuk nem volt rá!

pén. ápr. 27, 2007 17:38
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Na jo, de a 160 mitol "kerekebb" szam, mint a 140? Vagy csak az a lenyeg, hogy 20-al tobb? Vagy legalabb a masodik kodtablara miert nem tudtak betolni az ascii masodik, ritkan hasznalt felet? Akkor csak ket karakter lenne egy mondjuk á betu, de az osszes tobbi betu maradna 1 karakter /nincs az a veszteseg, hogy unicode-os b betu is 16 biten van kodolva/. Ismet jol elcsesztek, ez a lenyeg. Nem tudom miert kellett ismet vegigszopni azt, amit egyszer mar megszivtak masok /szamitogepek ekezetei, teletext ekezetei/.

amit te írtál a hsz-ed második felében az a változó szóhosszúságú kódolás leegyszerűsített formája. Igen, ehhez hasonlóan KELLETT VOLNA megoldani. A többit lásd Ákoskánál.

pén. ápr. 27, 2007 17:35
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ne felejtsük el azárt, hogy az SMS az egész GSMnek egy teljesen mellékvágányának indult, egy végszükségben használható extra szolgáltatás, emlékezzünk csak az SMS-t nem is (vagy csak részben) támogató korai mobilokra.

Akkoriban szó nem volt billiós nagyságrendű üzenetforgalomról, a szolgáltatóknak egyszerűen eszében sem jutott, hogy a 160 betű valaha kevés lesz.

Ugyanolyan ez, mint anno Bill Gates és 640 KB RAM...

pén. ápr. 27, 2007 17:02
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na jo, de a 160 mitol "kerekebb" szam, mint a 140? Vagy csak az a lenyeg, hogy 20-al tobb? Vagy legalabb a masodik kodtablara miert nem tudtak betolni az ascii masodik, ritkan hasznalt felet? Akkor csak ket karakter lenne egy mondjuk á betu, de az osszes tobbi betu maradna 1 karakter /nincs az a veszteseg, hogy unicode-os b betu is 16 biten van kodolva/. Ismet jol elcsesztek, ez a lenyeg. Nem tudom miert kellett ismet vegigszopni azt, amit egyszer mar megszivtak masok /szamitogepek ekezetei, teletext ekezetei/.

pén. ápr. 27, 2007 16:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Sot, amikor ezt az sms-es balhet csinaltam, akkor megtudtam, hogy a Star Trekes Klingon nyelv karakterei is elfertek a Unicode kodolas alatt...
De amugy nem ertem, hogy meg anno, amikor a 7bites sms kodolast kitalaltak, miert nem volt jo nekik egybol az ASCII-t atvenni, es akkor csinalni 8 bitesben.

Azért, mert akkor az volt a szempont, hogy ne csak 140, hanem 160 karakter is beleférjen.
Nagyon rossz megoldást választottak: egyrészt így saját, gsm abc-t kellett italálni, melynek bonyolult a lekódolása és nem kompatibilis az elterjedt ascii-vel, másrészt alig néhány karakter lett a nyereség.

Ha változó szóhosszúság és váltó kódolású rendszert használnak, akkor egy SMS-be - átlagosan - több, mint 200 karakter férne, nemzetközi karakterekkel.

pén. ápr. 27, 2007 16:02
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Londelmor írta:
...a másik meg, hoyg sztem elég lnevetséges, hogy így a 21. században még mindig nem voltak képesek megoldani ezt a dolgot normálisan. még számítógépen sem lehet kompromisszumok nélkül hazsnálni a kódtáblákat, telefonon meg aztán pláne... :(
El vagy tévedve, meg van oldva! Úgy 6-7 éve már. Az Unicode rendszer bevezetésével az inzlandi ABC (az az etalon a Teletext bevezetése óta, tehát >30 éve)) betûi után a teljes betû- és jelkészlet (tehát nemcsak a magyar, hanem a lengyel, a cirill, az arab, a héber, a tqagalog, a szanszkrit, a kínai és a japán) használhatóvá vált SMS-íráshoz.

azon az áron, hogy egy SMS-be csak 70 karakter fér el. A lehetséges kb. 200 helyett... Valahogy nem a legjobb megoldás, mármint a felhasználóknak!

pén. ápr. 27, 2007 15:56
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, HIBÁZTAM! Sajnálom, nem láttam a fától az erdőt! :oops:
Hogy t68m-et dícsérjem, Ő írta le normálisan a probléma konkrét megoldást!
:roll: Köszönöm a segítséget! :wink:

pén. ápr. 27, 2007 15:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sot, amikor ezt az sms-es balhet csinaltam, akkor megtudtam, hogy a Star Trekes Klingon nyelv karakterei is elfertek a Unicode kodolas alatt...
De amugy nem ertem, hogy meg anno, amikor a 7bites sms kodolast kitalaltak, miert nem volt jo nekik egybol az ASCII-t atvenni, es akkor csinalni 8 bitesben.

pén. ápr. 27, 2007 15:28
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
...a másik meg, hoyg sztem elég lnevetséges, hogy így a 21. században még mindig nem voltak képesek megoldani ezt a dolgot normálisan. még számítógépen sem lehet kompromisszumok nélkül hazsnálni a kódtáblákat, telefonon meg aztán pláne... :(
El vagy tévedve, meg van oldva! Úgy 6-7 éve már. Az Unicode rendszer bevezetésével az inzlandi ABC (az az etalon a Teletext bevezetése óta, tehát >30 éve)) betűi után a teljes betű- és jelkészlet (tehát nemcsak a magyar, hanem a lengyel, a cirill, az arab, a héber, a tqagalog, a szanszkrit, a kínai és a japán) használhatóvá vált SMS-íráshoz.

pén. ápr. 27, 2007 13:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
a másik meg, hoyg sztem elég lnevetséges, hogy így a 21. században még mindig nem voltak képesek megoldani ezt a dolgot normálisan. még számítógépen sem lehet kompromisszumok nélkül hazsnálni a kódtáblákat, telefonon meg aztán pláne... :(

ha jobban belegondolsz, akkor megoldották a dolgot, véletlenül pont a szolgáltatóknak a legkedvezőbben: egy SMS-ben csak 70karakter küldhetsz el.

Tágabb értelemben (pc-kre is értve) természetesen meg lehet oldani a problémát, csak arra kérnélek, hogy menj a kasszához és csengess néhányx 10(100)mrd$, hogy a meglévő rendszereket átírjuk.

pén. ápr. 27, 2007 13:08
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
hát azt valóban nem néztem, hogy hogyan kapják meg az illetékesek az sms-eket. most meg már kipróbálni sem tudom, mert már nincs meg a telefon (a mostanin meg egyáltalán nincs ékezet, de semmilyen).
mondjuk sztem a magyarban potn tök midnegy, hogy merre dőlnek az ékezetek, szóval végülis ha másfelé dőlnek úgy sem lesz más értelme a szónak. ha arra konvertálja át, akkor még az egy jó megoldás.
a másik meg, hoyg sztem elég lnevetséges, hogy így a 21. században még mindig nem voltak képesek megoldani ezt a dolgot normálisan. még számítógépen sem lehet kompromisszumok nélkül hazsnálni a kódtáblákat, telefonon meg aztán pláne... :(

pén. ápr. 27, 2007 10:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
nem lehet, hogy akkor jelentkezik ez az ékezet probléma, ha prediktíven ír az ember?

Kicsit macerás, de a 6600-mat megtanítottam ű-ú-ő-í helyett ü-u-ö-i-vel írni.

pén. ápr. 27, 2007 6:39
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Londelmor írta:
nekem Pana X00-on (Symbian 7.0s UI 2nd edition) simán ment minden ékezettel. oda és visszafelé dőlőssel is 160 karakter volt 1 sms, direkt kipróbáltam még régen.
igaz sosem használtam T9-et. nem lehet, hogy akkor jelentkezik ez az ékezet probléma, ha prediktíven ír az ember?

azt csak hiszed! Egyes telefonok simán írják a magyar ékezetes betűket, csak épp nem küldik el azt az SMS-ben! :lol:

Tehát elhiszem, hogy vitte neked 160-ig rendes ékezetes betűkkel, csak azt felejtetted el megnézni, hogy a fogadó készülékén - bizony - visszafele dőlő, vagy ékezet nélkülivé lett az konvertálva.
Bizony-bizony, nagyon igaza van T68m-nek!!!

csüt. ápr. 26, 2007 22:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
nekem Pana X00-on (Symbian 7.0s UI 2nd edition) simán ment minden ékezettel. oda és visszafelé dõlõssel is 160 karakter volt 1 sms, direkt kipróbáltam még régen.
igaz sosem használtam T9-et. nem lehet, hogy akkor jelentkezik ez az ékezet probléma, ha prediktíven ír az ember?

azt csak hiszed! Egyes telefonok simán írják a magyar ékezetes betűket, csak épp nem küldik el azt az SMS-ben! :lol:

Tehát elhiszem, hogy vitte neked 160-ig rendes ékezetes betűkkel, csak azt felejtetted el megnézni, hogy a fogadó készülékén - bizony - visszafele dőlő, vagy ékezet nélkülivé lett az konvertálva.

csüt. ápr. 26, 2007 22:53
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
...nem lehet, hogy akkor jelentkezik ez az ékezet probléma, ha prediktíven ír az ember?

szerintem annak nincs köze hozzá.ha t9-el írom az á betüt,csak azt érem el hogy 230 helyett 229-et vesz le

csüt. ápr. 26, 2007 21:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
nekem Pana X00-on (Symbian 7.0s UI 2nd edition) simán ment minden ékezettel. oda és visszafelé dőlőssel is 160 karakter volt 1 sms, direkt kipróbáltam még régen.

csüt. ápr. 26, 2007 21:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
hát nálam a samu z400 elég brutál dolgokat mível ilyen téren.
az á,í,ó,ő,ú betükre első beütésre 230! karaktert számol,az utánna következőkre meg csak 2.
tegnap írtam egyet és eszembe jutott a problémás gyerek,gondoltam megszámolom kereken 100 karakter 2sms

csüt. ápr. 26, 2007 21:23
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
VaFec írta:
Valóban! A nemzetközi karakterek kikapcsolása segített, de a k750i-n BE VAN KAPCSOLVA és azon lehet normális hosszúságú sms-t írni.
Mi ez, ha nem szoftverhiba?

Nos, w300i-n is úgy működik, hogy az első ékezetes betű leütése után vált rövid SMS módba.
Érdekes, anno a 7650-es Nokián is így ment.
Ha nem használtál különleges karaktert, akkor elment a 160 db 1 SMS-ben, észre sem vetted, hogy volna ilyesmi korlát.
Ha igen, akkor azonnal 70-re ugrott, már egyetlen db-tól is.

csüt. ápr. 26, 2007 20:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
VaFec írta:
Valóban! A nemzetközi karakterek kikapcsolása segített, de a k750i-n BE VAN KAPCSOLVA és azon lehet normális hosszúságú sms-t írni.

Nos, w300i-n is úgy működik, hogy az első ékezetes betű leütése után vált rövid SMS módba.

csüt. ápr. 26, 2007 20:24
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
VaFec írta:
Szeritnem nézd meg még egyszer.

Azért nagy önbizalom kell hozzá - ne is haragudj - ha itt többen bizonygatjuk (akik már láttunk legalább 2-3 esetben mobiltelefont), hogy el akard velünk hitetni, amiről mindannyian tudjuk, hogy nem úgy van...

csüt. ápr. 26, 2007 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. ápr. 26, 2007 19:29
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
gondolom az elvtárs read-only módban van, és nem tünik fel neki, hogy az egyebek/nemzeti karakt. BE VAN KAPCSOLVA! Inkább szenved és fotót csinál.
Igen, nekem is ez a gyanúm...

csüt. ápr. 26, 2007 16:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
VaFec írta:
rittinger zoltán írta:
minden ékezetes betünél.probald ki egyszer ekezet nelkul irni az sms-t és figyeld meg mi történik.ékezettel írt sms nem 160 karakter

Az a gond, hogy néha jó, néha nem, független attól, hogy ékezettel, vagy anélkül írom az sms-t. Ez szerintem egy bug lesz a telefon szoftverében.
Lehet, hogy valami köze van a piszkozatokhoz, mert amióta tartok olyat, azóta néha csinálja ezt (K750i). Viszont barátnõm W300i-jén nincs piszkozat, és mégis csinálja.
Ha legközelebb elõjön, csinálok pár fotót és belinkelem. :wink:
Érdekes jelenség.
Nem akarod megérteni, amit írtunk.

Kár...

gondolom az elvtárs read-only módban van, és nem tünik fel neki, hogy az egyebek/nemzeti karakt. BE VAN KAPCSOLVA! Inkább szenved és fotót csinál.

csüt. ápr. 26, 2007 14:33
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
VaFec írta:
rittinger zoltán írta:
minden ékezetes betünél.probald ki egyszer ekezet nelkul irni az sms-t és figyeld meg mi történik.ékezettel írt sms nem 160 karakter

Az a gond, hogy néha jó, néha nem, független attól, hogy ékezettel, vagy anélkül írom az sms-t. Ez szerintem egy bug lesz a telefon szoftverében.
Lehet, hogy valami köze van a piszkozatokhoz, mert amióta tartok olyat, azóta néha csinálja ezt (K750i). Viszont barátnőm W300i-jén nincs piszkozat, és mégis csinálja.
Ha legközelebb előjön, csinálok pár fotót és belinkelem. :wink:
Érdekes jelenség.
Nem akarod megérteni, amit írtunk.

Kár...

csüt. ápr. 26, 2007 13:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:

Lehet, hogy valami köze van a piszkozatokhoz, mert amióta tartok olyat, azóta néha csinálja ezt (K750i). Viszont barátnőm W300i-jén nincs piszkozat, és mégis csinálja.
Ha legközelebb előjön, csinálok pár fotót és belinkelem. :wink:
Érdekes jelenség.

csüt. ápr. 26, 2007 12:37
Moderátor

Hozzászólás 
Czumy írta:
Jah, értem már... engem a modem kevert meg... Wi-Fi modem nincs - szerintem -, csak "access point" (pl.: http://www.dlink.com/products/?pid=292 ) vagy router még csak-csak...

Tehát van egy wireless eszköz, amihez a mobilodon keresztül csatlakozna a pc-d... mi ebben a ráció? WLAN kártya a pc-be/notebook-ba és kész. Nem?

Szerintem ez nem fog menni, de szólj, ha mégis... 8)
Pár posttal ezelőtt már én is próbálkoztam ezzel, de hajthatalan a topictárs.

Na de valóban az viszi előre az emberiséget, hogy vannak, akik nem hajlandók beállni a sorba, hanem mást akarnak, és máshogy mint a többség.

szer. ápr. 25, 2007 22:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
vas tag írta:
Czumy írta:
Ha jól emlékszem, akkor az E61-t állítottam be a Vodafone GPRS-re, kiválóan működött - a PC-t és a E61-t USB-s adatkábellel kapcsoltam össze. Én a PC Suite-tal és a Voda weboldalával kezdtem... Sok sikert.
Sajnos nem értetted meg kérdésem. Én nem GPRS modemként hanem wifi modemként szeretnék egy (Pl E60-as) mobilt használni. Adott egy wifi hozzáférés amihez csatlakozik a telcsi és azon keresztül kellene az adatoknak a pc-be jutnia.

Jah, értem már... engem a modem kevert meg... Wi-Fi modem nincs - szerintem -, csak "access point" (pl.: http://www.dlink.com/products/?pid=292 ) vagy router még csak-csak...

Tehát van egy wireless eszköz, amihez a mobilodon keresztül csatlakozna a pc-d... mi ebben a ráció? WLAN kártya a pc-be/notebook-ba és kész. Nem?

Szerintem ez nem fog menni, de szólj, ha mégis... 8)

szer. ápr. 25, 2007 22:52
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Regi gyermekem: http://unicodesms.freeweb.hu Itt sztem megokosodsz rovidulo sms temaban...

szer. ápr. 25, 2007 19:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
VaFec írta:
KrE írta:
Speciális ékezetekhez esetleg?

Ezt kifejtenéd bővebben?
Ha a nemzetközi karakterekre gondolsz, akkor mindegy, hogy be illetve ki van e kapcsolva.

szer. ápr. 25, 2007 19:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
KrE írta:

Ezt kifejtenéd bővebben?
Ha a nemzetközi karakterekre gondolsz, akkor mindegy, hogy be illetve ki van e kapcsolva.

szer. ápr. 25, 2007 18:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
VaFec írta:
Üdv!

SE W300-as és K750i telefonokon olyan problémával találkoztam, hogy ha sms-t írok, akkor kb. 30 karakter után elkezdi visszaszámolni az adott sms-ből felhasználható karaktereket (20 karaktertől visszafele), majd ha elérem az ~50-et, akkor átvált a 2. sms-re és megint ~50 karakter után a 3.-ra. Ha elküldök egy ilyen sms-t, akkor az sms-ek számának megfelelő tarifadíjat vonja le (3 sms ára), pedig csak ~150 karaktert írtam, ami még belefér 1 sms-be. :o

Találkozott valaki ilyennel? Esetleg ez egy SE betegség? :?

A poénos az, hogy csak néha csinálják ezt a telefonok és nem tudom egy bizonyos "eseményhez" kötni a hiba előfordulását. Mindkét telefon 1 hónapos.

szer. ápr. 25, 2007 18:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdv!

SE W300-as és K750i telefonokon olyan problémával találkoztam, hogy ha sms-t írok, akkor kb. 30 karakter után elkezdi visszaszámolni az adott sms-ből felhasználható karaktereket (20 karaktertől visszafele), majd ha elérem az ~50-et, akkor átvált a 2. sms-re és megint ~50 karakter után a 3.-ra. Ha elküldök egy ilyen sms-t, akkor az sms-ek számának megfelelő tarifadíjat vonja le (3 sms ára), pedig csak ~150 karaktert írtam, ami még belefér 1 sms-be. :o

Találkozott valaki ilyennel? Esetleg ez egy SE betegség? :?

A poénos az, hogy csak néha csinálják ezt a telefonok és nem tudom egy bizonyos "eseményhez" kötni a hiba előfordulását. Mindkét telefon 1 hónapos.

szer. ápr. 25, 2007 17:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
vas tag írta:
Én a feladatot szeretném megoldani, ha úgy tetszik ez a mániám.

És az számodra feladatmegoldás, ha valaki más megoldja helyetted a problémát??? :lol:

Guni

szer. ápr. 25, 2007 17:25
Moderátor

Hozzászólás 
vas tag írta:
Macika írta:
Értem. Mondjuk én eddig is értettem.

És ha sikerült (esetleg), akkor megnyugodtál és annyi?

Mert értelme az nincs (természetesen a kipipálhatóságon kívül, hogy ez is megvolt).
Bizony nagyon megnyugtató lenne számpmra ha sikerülne...
Egyébként sok értelmetlennek tartott dologról később derült ki, hogy mégsem az....
Ez igaz.

Kíváncsi vagyok, számolj be róla, ha sikerült.

Sajnos segíteni nem tudok, de az érdeklődés megvan bennem...

szer. ápr. 25, 2007 0:44
ezüst tag

Hozzászólás 
T68m írta:
vas tag írta:
Wifi modem nincs, amit te akarsz azt bridge-nek hívják.

Ebben a formában tényleg nincs túl sok teteje, azonban a wifi smartphonoknak tényleg rengeteg lehetőségük van.
Szerintem ne nyissunk vitát a modem-bridge témában.
Egy szónak is száz a vége szeretném, hogy a wifi pontra csatlakozott mobilról a net átkerüljön a pc-re. Köszi.

kedd ápr. 24, 2007 23:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
vas tag írta:
Czumy írta:
Ha jól emlékszem, akkor az E61-t állítottam be a Vodafone GPRS-re, kiválóan mûködött - a PC-t és a E61-t USB-s adatkábellel kapcsoltam össze. Én a PC Suite-tal és a Voda weboldalával kezdtem... Sok sikert.
Sajnos nem értetted meg kérdésem. Én nem GPRS modemként hanem wifi modemként szeretnék egy (Pl E60-as) mobilt használni. Adott egy wifi hozzáférés amihez csatlakozik a telcsi és azon keresztül kellene az adatoknak a pc-be jutnia.

Wifi modem nincs, amit te akarsz azt bridge-nek hívják.

Ebben a formában tényleg nincs túl sok teteje, azonban a wifi smartphonoknak tényleg rengeteg lehetőségük van.

kedd ápr. 24, 2007 22:51
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Mert értelme az nincs (természetesen a kipipálhatóságon kívül, hogy ez is megvolt).
Bizony nagyon megnyugtató lenne számpmra ha sikerülne...
Egyébként sok értelmetlennek tartott dologról később derült ki, hogy mégsem az....

kedd ápr. 24, 2007 22:13
Moderátor

Hozzászólás 
vas tag írta:
Czumy írta:
Ha jól emlékszem, akkor az E61-t állítottam be a Vodafone GPRS-re, kiválóan működött - a PC-t és a E61-t USB-s adatkábellel kapcsoltam össze. Én a PC Suite-tal és a Voda weboldalával kezdtem... Sok sikert.

kedd ápr. 24, 2007 22:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Czumy írta:

kedd ápr. 24, 2007 21:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
vas tag írta:
Macika írta:
Szerintem olcsóbb, egyszerűbb, és nem utolsó sorban SOKKAL GYORSABB, ha veszel 4500 Ft-ért egy PCMCIA-Wifi adó-vevőt. Stabilabb is és nem merül a telefon vele.

Technikai bravúrként tuti meg lehet oldani, de ha van 80-100e Ft-od egy E60-ra, akkor szerintem van 4500 Ft-od egy PCMCIA kártyára is ;)
Köszi, de ezzel eddig is teljesen tisztában voltam. Már jó ideje használok mindenféle wifi eszközöket.
Tehát továbbra is tisztelettel érdeklődöm hogyan lehetne egy wifis telefont modemként használni egy normál pc-hez. Köszi.

kedd ápr. 24, 2007 21:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Szerintem olcsóbb, egyszerűbb, és nem utolsó sorban SOKKAL GYORSABB, ha veszel 4500 Ft-ért egy PCMCIA-Wifi adó-vevőt. Stabilabb is és nem merül a telefon vele.

Technikai bravúrként tuti meg lehet oldani, de ha van 80-100e Ft-od egy E60-ra, akkor szerintem van 4500 Ft-od egy PCMCIA kártyára is ;)
Köszi, de ezzel eddig is teljesen tisztában voltam. Már jó ideje használok mindenféle wifi eszközöket.
Tehát továbbra is tisztelettel érdeklődöm hogyan lehetne egy wifis telefont modemként használni egy normál pc-hez. Köszi.

kedd ápr. 24, 2007 21:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 76  Következő