Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 19:06

Hozzászólás a témához  [ 634 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Következő
Fenykepezokhoz Akkumulatorok 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
umea írta:
Ha nem fényképezek kb 3 hétig az akkor behelyezett és feltöltött 2700 mA-es akkukkal, akkor a gép bekapcsolásakor nem indul a gép, és ujra kell töltenem az akkukat Hát ennyi dő aílatt már lemerülnek az akkuk? Ezt nem értem.
Üdvözlettel: umea

Nekem volt olyan 2600-asom ami alig több mint egy hét alatt lemerült az asztalon. Az akku zárlatos lehet és a zárlat Ohmosságától függ hogy mennyi idő alatt merül le. De nem lehet kizárni a gép esetleges hibáját. ott is lehet vezetés valahol. Sok gépnek kikapcsolt állapotban is van áramfelvétele, mert az óra pld megy és kevésnek van külön az órát működtető eleme.

szomb. jún. 02, 2007 20:03
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha nem fényképezek kb 3 hétig az akkor behelyezett és feltöltött 2700 mA-es akkukkal, akkor a gép bekapcsolásakor nem indul a gép, és ujra kell töltenem az akkukat Hát ennyi dő aílatt már lemerülnek az akkuk? Ezt nem értem.
Üdvözlettel: umea

szomb. jún. 02, 2007 19:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyébként pedig nem (csak) a mA számít (ezt már írtam, nem? :D).
A 700mA-es gép feszültsége 3,6, vagy 3,7V, ami 2,5W. Egy AA akkuval működő gépben a feszültség két akku esetén 2,4V, ez mondjuk az Eneloop 200mA-ével számolva 4,8W. Ez a lényeg. Tehát gondolj bele, ha a fényképeződ AA akkuval menne, egy enelooppal 1,5-1,7× annyit bírna (azért nem 2×, mert a li-ionnak kicsi a belső ellenállása), mint a jelenlegi akkujával.

Üdv!

pén. jún. 01, 2007 8:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ok ez jó magyarázat volt! :)
A gépekkel egyetértek! Nincs egy mindnek felett!

csüt. máj. 31, 2007 13:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
energoman írta:
MEGJ.:

Megondom öszintén nem értem ezt a topicot!
Hogy tudtok akku és akku közözz különbséget tenni, miközben a fogasztás a gépen mullik csak. És az emberek pakolják bele a sok akkumulátort.
Nekem kis kompakt gépembe egy 700mAh litiumos aksi van és mondhatni 2,5"os kijelszővel autómata akkuval majdnem egy napig birja ugy hogy megnézegetem ezerszer a képeket!
Ja és 1,5 óra alatt feltöltődik a toltőjével.
Vásárlás előtt én nagyon féltem ettöl az aksitol és töltőtöl de csak javasolni tudom mindnekinek az ilyan gépeket. Beülök pizzázni horvátban és közben feltöltődik az akku.

Szóval a kompakt gépet miért nem ugy választja valaki hogy az tényleg kompakt legyen.
Kicsi méret, gyorsan tölthető akku, és profi adatkezelés gyors felismerhetőség a pc oldalárol.

Nem megbántani akarok senkit csak kicsit értetlenül nézek!

üdv

1. A fogyasztás tényleg a gépen mulik, de különbözö aksikkal ugyanaz a gép különbözöen viselkedik, **** aksival be se kapcsol, jo aksival meg csinál 300 képet.
2. Aki az alapján választ gépet, hogy milyen aksi kell bele az szerintem simán h.lye. Nekem is li-ionos a legtöbb gépem, de ha egy egyébként szupergép cerkaaksis lenne, eszembe se jutna nem azt választani csak azért mert van másik vacakabb de az aksija miatt "kompaktabb" gép.
3. Nem csak fényképezögépböl áll a világ (bár ezt egy nagyonkompakt tulaj nem ismerheti), vannak vakuk amikbe AA aksi kell akkor is ha a li-ion fan a feje tetejére áll. És nagyon nem mindegy, hogy milyen aksit tesz a vakujába a halandó, egy gagyival lassan fog neki feltölteni, és hamar leáll, mig egy jol kiválasztottal sokáig élmény a villogás.

Szoval ezek miatt van ez a topic, érted már? A világ nem fekete-fehér, nincs olyan, hogy "egyetlen mindenek felett állo tökéletes gép" (amilyennek a sajátodat gondolod a hozzászolásod alapján).
Nem megbántani akarok senkit.

csüt. máj. 31, 2007 13:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
MEGJ.:

Megondom öszintén nem értem ezt a topicot!
Hogy tudtok akku és akku közözz különbséget tenni, miközben a fogasztás a gépen mullik csak. És az emberek pakolják bele a sok akkumulátort.
Nekem kis kompakt gépembe egy 700mAh litiumos aksi van és mondhatni 2,5"os kijelszővel autómata akkuval majdnem egy napig birja ugy hogy megnézegetem ezerszer a képeket!
Ja és 1,5 óra alatt feltöltődik a toltőjével.
Vásárlás előtt én nagyon féltem ettöl az aksitol és töltőtöl de csak javasolni tudom mindnekinek az ilyan gépeket. Beülök pizzázni horvátban és közben feltöltődik az akku.

Szóval a kompakt gépet miért nem ugy választja valaki hogy az tényleg kompakt legyen.
Kicsi méret, gyorsan tölthető akku, és profi adatkezelés gyors felismerhetőség a pc oldalárol.

Nem megbántani akarok senkit csak kicsit értetlenül nézek!

üdv

csüt. máj. 31, 2007 12:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem mindig. :)
A 2000mA-es Eneloop pl. hozza egy 2200-2300-as normál akku használhatóságát, mivel a belső ellenállása kisebb azokénál, tehát a mA nem minden. Ráadásul az Enelooppal fél év állás után is lehet azonnal lőni.
Két hete vagyok tulaja Eneloopoknak, és míg sima akkukkal új korukban is 3-4 hét állás után már félgőzt mutatott a fényképező, ezekkel a boltból hazahozva is full töltöttség volt, és azóta is. Szeretni fogjuk egymást. :)

Üdv!

pén. máj. 25, 2007 21:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
TeKilla írta:
Sziasztok! Gyorsan elmondom a történteket és utána a lényegre térek.
Tegnap vettem egy HP Photosmart M22 (2 éves fényképezőt) és a srác azt mondta hogy csak 3000 mA feletti elemmel tölthető. Beleraktam egy sima **** 150 ft /4 db bontatlan TDK elemet, ami ugye ilyen eldobható, és amikor bekapcsoltam azt írta ki hogy gyenge a töltöttség vagyis valami piros szöveget már pontosan nem emlékszem rá, de az elemmel volt gondja és nem hozott be semmit. Volt benne alapból két 2100mA elem ami csontra le volt merülve de bekapcsolűskor még a készített képeket meg lehetett vele nézni de már fényképzeni nem engedett (a képet se hozta be) a kérdésem tehát a következő: Megszivatott és már **** a fényképező (amiért vadiúj tölthető elemmel nem ment, bár az is lehet azokkal szivattak meg mert 100ftosban vettem:D) vagy pedig tényleg csak valami nagy menő elemmel megy.
Ha igen akkor írjátok már le hogy milyet ajánlotok ami nem drága annyira (persze azért gagyi nem kell) Természetesen tölhető elemre gondoltam akkutöltővel együtt. Láttam ilyen philipset 4-5000 ért ami 2700mA os.
az elég? csak sokallom meg akitől vettem mondom azt mondta hogy 3000mA feletti kéne bele.
Valaki segtísen légyszi.

És mégvalami, annyi hibája volt egyedül a fényképezőnek hogy ugye ze úgy kapcsol be ha a lencse elől elhúzom azt a műanyag védővackot. ezt 2 csavar fogja az egyik kiesett belőle így majdnem hogy letudom szedni az elejéről a védővackot. ilyen csavart kapok órásnál vagy hol? Smile köszönöm előre is a segítséget
üdv,

Gábor

u.i. ezt már beírtam egy másik TOPIC ba is , sajnálom de most vettem észre hogy van külön AKKU val foglalkozó topic is:$ :oops:

2700 mAh-ás akkunál nagyobb nincs. De nekem gyanús hogy azért adták el ezt a gépet mert nem bírták az áramigényét kielégíteni. Nem érdemes kompaktokból használt gépet venni. 150Ft/4 db os elemnek semmi keresnivalója nincs fényképezgépben mert avval egyik se fog menni. Fel kell tölteni legalább 2600as akkut úgy hogy abban biztosan legyen legalább 2400 mA és ha avval sem lehet legalább 100 felvételt csinálni akkor a gép kukába való.
Csavart inkább fotószervízben lehet esetleg kapni. Elemmel pedig nem szabad kísérletezni mert egyikkel se fog menni normálisan az biztos. A reklámokban hazudnak, szemérmetlenül, pofátlanul, ostobán.

pén. máj. 25, 2007 17:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
csak sokallom meg akitől vettem mondom azt mondta hogy 3000mA feletti kéne bele.

Ilyen nincs.

pén. máj. 25, 2007 15:00
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Gyorsan elmondom a történteket és utána a lényegre térek.
Tegnap vettem egy HP Photosmart M22 (2 éves fényképezőt) és a srác azt mondta hogy csak 3000 mA feletti elemmel tölthető. Beleraktam egy sima **** 150 ft /4 db bontatlan TDK elemet, ami ugye ilyen eldobható, és amikor bekapcsoltam azt írta ki hogy gyenge a töltöttség vagyis valami piros szöveget már pontosan nem emlékszem rá, de az elemmel volt gondja és nem hozott be semmit. Volt benne alapból két 2100mA elem ami csontra le volt merülve de bekapcsolűskor még a készített képeket meg lehetett vele nézni de már fényképzeni nem engedett (a képet se hozta be) a kérdésem tehát a következő: Megszivatott és már **** a fényképező (amiért vadiúj tölthető elemmel nem ment, bár az is lehet azokkal szivattak meg mert 100ftosban vettem:D) vagy pedig tényleg csak valami nagy menő elemmel megy.
Ha igen akkor írjátok már le hogy milyet ajánlotok ami nem drága annyira (persze azért gagyi nem kell) Természetesen tölhető elemre gondoltam akkutöltővel együtt. Láttam ilyen philipset 4-5000 ért ami 2700mA os.
az elég? csak sokallom meg akitől vettem mondom azt mondta hogy 3000mA feletti kéne bele.
Valaki segtísen légyszi.

És mégvalami, annyi hibája volt egyedül a fényképezőnek hogy ugye ze úgy kapcsol be ha a lencse elől elhúzom azt a műanyag védővackot. ezt 2 csavar fogja az egyik kiesett belőle így majdnem hogy letudom szedni az elejéről a védővackot. ilyen csavart kapok órásnál vagy hol? Smile köszönöm előre is a segítséget
üdv,

Gábor

u.i. ezt már beírtam egy másik TOPIC ba is , sajnálom de most vettem észre hogy van külön AKKU val foglalkozó topic is:$ :oops:

pén. máj. 25, 2007 13:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Teljesen egyetértek. Nagyon elhibázottnak tartom ezt a kényszeres, mindenre kiterjedő miniatűrizálási trendet.

Azért az A510 nincs annyira miniatürizálva ;-)) Nagyon kézreálló kis gép, piszkosul bánom, hogy eladtam, mert nekem is volt :-(((
Az viszont igaz, hogy a vaku tültődése katasztrófa, és nem sokat rontott volna a fogásán, ha négy akkusra csinálják, mint az elődeit...
De akkutípusoként is van különbség, és nem a legnagyobb a legjobb: nekem ha jól emlékszem az 1300-as GP-k töltötték fel a leghamarabb a vakut!

Üdv

szomb. ápr. 28, 2007 23:03
arany tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Az hogy két akkusra csinálták a 4 akkus gépeket ezzel a hátránnyal jár hogy a nagy áramigényű vakunak lett hátrányos. Mert a motorikus részt még meg lehet jobb motorokkal fogaskerekezéssel mechanikával csinálni hogy picit kisebb legyen az áramfogyasztás, de a kisülési cső csak adott árammennyiségre tud megfelelő fényteljesítményt leadni, és az adott tárolót 2 akkuval tovább tart feltölteni mint néggyel. Én soha semmi ésszerűséget nem láttam a két akkuban.
Teljesen egyetértek. Nagyon elhibázottnak tartom ezt a kényszeres, mindenre kiterjedő miniatűrizálási trendet.

szomb. ápr. 28, 2007 17:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az hogy két akkusra csinálták a 4 akkus gépeket ezzel a hátránnyal jár hogy a nagy áramigényű vakunak lett hátrányos. Mert a motorikus részt még meg lehet jobb motorokkal fogaskerekezéssel mechanikával csinálni hogy picit kisebb legyen az áramfogyasztás, de a kisülési cső csak adott árammennyiségre tud megfelelő fényteljesítményt leadni, és az adott tárolót 2 akkuval tovább tart feltölteni mint néggyel. Én soha semmi ésszerűséget nem láttam a két akkuban.

szomb. ápr. 28, 2007 16:56
arany tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Az indexen azt irják akik tesztelték a nextgen aksikat (neloop, r2u ...) hogy kisebb a belsö ellenálásuk mint a nagyteljesitményü hagyományos NiMhknak, emiatt a vakut gyorsabban töltik az ujabbak. Ha meg eleve ritkán használod a gépet, akkor feltétlen nextgen aksit vegyél, a nem akarsz azon parázni, hogy több hét állás után be tudod-e kapcsolni a gépet amikor majd használni kéne. Az más kérdés, hogy lehet, hogy nem lesz látványosan gyorsabb a vakutöltés de a kis önkisükés elönye akkor is megmarad.
A húgom jelenleg egy 2300 v. 2500-ös eFilm akkut és gyorstöltőt használ (nem egy nagy durranás, már bánom, hogy azt vettem neki, de nem is értettem hozzá, meg gyakorlatilag gyenge volt akkor a kínálat). Panaszkodik, hogy nagyon lassú a gép (Canon A510), ezért gondoltam, hogy talán segítene egy jobb töltő és nagyobb kapacitású/jobb minőségű akku. De kezdtek meggyőzni, hogy - bár kisebb a névleges kapacitása ezeknek a nextgen akkuknak - mégis nagyobb hatásfokkal üzemelnek.
arnyekxxx írta:
Gyors vakufeltöltéshez (külsö vakuban legalábbis) NiCd akit érdemes használni. Igaz, hogy fele akkora kapacitásuk sincs mit az ujabb NiMh aksiknak, de látványosan gyorsabban - kb fele annyi idö alatt - ujra üzemkész az sb25 a csoffadt 700mA-es hama NiCd aksival mint egy 2300as sanyoval.
Ez meglep, én is akarok venni új akkukat a külső vakumhoz, u.is a régi 1800-as Duracellek már elfáradtak kissé, és a Ready2Use-ra gondoltam.

szomb. ápr. 28, 2007 14:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Babajaga írta:
milestone írta:
...

Akkutöltéshez eleve a nagyobb kapacitás jobb. Két akku eleve lassabban tölti fel az akkut.
Úgy érted, hogy "Vakutöltéshez eleve a nagyobb kapacitás jobb. Két akku eleve lassabban tölti fel az vakut"? :)
Ha igen, akkor ez magától értetődő. A kérdés valójában az lenne, hogy melyik tölti fel gyorsabban a hébe-hóba (hetente vagy akár csak havonta) használt kiskenon igen lassan feltöltődő vakuját: a hagyományos nagyobb teljesítményű (2700 mAh-s) 2 db. GP akku vagy a kisebb teljesítményű (2100 mAh), de elhanyagolható önkisüléssel rendelkező újgenerációs akku, mint a Varta Ready2Use?

Az indexen azt irják akik tesztelték a nextgen aksikat (neloop, r2u ...) hogy kisebb a belsö ellenálásuk mint a nagyteljesitményü hagyományos NiMhknak, emiatt a vakut gyorsabban töltik az ujabbak. Ha meg eleve ritkán használod a gépet, akkor feltétlen nextgen aksit vegyél, a nem akarsz azon parázni, hogy több hét állás után be tudod-e kapcsolni a gépet amikor majd használni kéne. Az más kérdés, hogy lehet, hogy nem lesz látványosan gyorsabb a vakutöltés de a kis önkisükés elönye akkor is megmarad.

Gyors vakufeltöltéshez (külsö vakuban legalábbis) NiCd akit érdemes használni. Igaz, hogy fele akkora kapacitásuk sincs mit az ujabb NiMh aksiknak, de látványosan gyorsabban - kb fele annyi idö alatt - ujra üzemkész az sb25 a csoffadt 700mA-es hama NiCd aksival mint egy 2300as sanyoval.

szomb. ápr. 28, 2007 12:57
arany tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
milestone írta:
...

Akkutöltéshez eleve a nagyobb kapacitás jobb. Két akku eleve lassabban tölti fel az akkut.
Úgy érted, hogy "Vakutöltéshez eleve a nagyobb kapacitás jobb. Két akku eleve lassabban tölti fel az vakut"? :)
Ha igen, akkor ez magától értetődő. A kérdés valójában az lenne, hogy melyik tölti fel gyorsabban a hébe-hóba (hetente vagy akár csak havonta) használt kiskenon igen lassan feltöltődő vakuját: a hagyományos nagyobb teljesítményű (2700 mAh-s) 2 db. GP akku vagy a kisebb teljesítményű (2100 mAh), de elhanyagolható önkisüléssel rendelkező újgenerációs akku, mint a Varta Ready2Use?

szomb. ápr. 28, 2007 12:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
milestone írta:
Ismeri vagy használja esetleg valaki ezt a töltőt (http://global-akku.addel.hu/detailproduct.php?productid=65112&PHPSESSID=b058099a95b503562dfd2b74e6454939)?
Milyen márkájú/minőségű?

Más. Mennyire bírja a Varta Ready2Use akku a gyorstöltést, mondjuk, ha 2000 mA-rel tölti a töltő? Úgy tudom, a GP PowerBank U-Smart 2 annyival tolja.

Milyen akkut célszerű használni szerintetek egy ad-hoc használt 2-akkus kiskompakthoz (Canon A510), melynek nagyon lassú a vakutöltése: 2700-es normál akku vagy 2100-as Varta Ready2Use?

Akkutöltéshez eleve a nagyobb kapacitás jobb. Két akku eleve lassabban tölti fel az vakut.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Babajaga szomb. jún. 02, 2007 21:04-kor.

szomb. ápr. 28, 2007 11:13
arany tag

Hozzászólás 
Ismeri vagy használja esetleg valaki ezt a töltőt (http://global-akku.addel.hu/detailproduct.php?productid=65112&PHPSESSID=b058099a95b503562dfd2b74e6454939)?
Milyen márkájú/minőségű?

Más. Mennyire bírja a Varta Ready2Use akku a gyorstöltést, mondjuk, ha 2000 mA-rel tölti a töltő? Úgy tudom, a GP PowerBank U-Smart 2 annyival tolja.

Milyen akkut célszerű használni szerintetek egy ad-hoc használt 2-akkus kiskompakthoz (Canon A510), melynek nagyon lassú a vakutöltése: 2700-es normál akku vagy 2100-as Varta Ready2Use?

csüt. ápr. 26, 2007 19:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
Annyira pofátlanok és lököttek a hamisítók már hogy olyant hamisítanak ami nincs is.

Így jobban el lehet adni: 2700-as akkut bárhol kap az ember, az nem cucc. Nade a 400mAh-s?! ;-))))))

Amúgy nekem szerencsém volt velük (hamis Sony), mert hibátlanul működnek. De több ismerősöm is megjárta velük, mert igen kicsi kapacitásúak :-((

Üdv!

kedd ápr. 17, 2007 23:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Annyira pofátlanok és lököttek a hamisítók már hogy olyant hamisítanak ami nincs is.

hétf. ápr. 16, 2007 9:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://www.sony.hu/view/ShowArticle.act ... =odw_hu_HU

vas. ápr. 15, 2007 18:16
ezüst tag

Hozzászólás 
A Computer Panorama ujság áprilisi számában részletes cikk olvasható az akkumlátorokról és a töltőkről. Összehasonlitó táblázatban mutatja be ezek paramétereit. Érdemes elolvasni.
Egyuttal köszönöm a felvetésemre irt több értékes reagálást.
umea

szomb. ápr. 14, 2007 10:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
Idézet:
Ezt piacon láttam sima árusoknál. Lehetséges ez? Vagy ez csak egy sima gagyi cimkézés?

Az tuti hogy gagyi! Piacon ne vegyél ilyet. Sz.r kínai hamisítvány.

Köszi!
Már kaptam róla hivatalos Sony infót is. Ők is azt mondják, hogy ez egy az egyben hamis.

Köszi!

Erzsébeti

szomb. ápr. 14, 2007 9:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Ezt piacon láttam sima árusoknál. Lehetséges ez? Vagy ez csak egy sima gagyi cimkézés?

Az tuti hogy gagyi! Piacon ne vegyél ilyet. Sz.r kínai hamisítvány.

szomb. ápr. 14, 2007 9:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Találkoztam egy akkuval (AA, AAA formátumu)aminek Sony a márkája és számomra meglepő volt a kapacitása.

Az AA-s volt 3750-es, és volt szintén AA-sban még 4000-es is!!!

Számomra nagyon meglepő volt, mivel én úgy láttam eddig, hogy kb 2500-3000 mA körüliek a mostani ceruzaakksik.

Nem egy helyen volt, az egész piac tele volt ezzel.

Tudtok erről valamit?

Erzsébeti

szomb. ápr. 14, 2007 7:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valamint nem jár hozzá 4 akku sem.

Üdv!

hétf. ápr. 09, 2007 14:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsolti2003 írta:
Ki tudja megmondani, hogy mi a külünbség a Conrád két IPC-1 töltője között az áron kívül? Írtam nekik, de nem válaszolnak.
A 512164 rendelés számú ára 17990 Ft, a 512266 rendelés számú pedig 16990 Ft.
Mindkettő neve azonos IPC-1 Akkutöltő és karbantartó. Leírása is azonos.

Az egy összekutyult leírás csak egy IPC-1 van 16990-ért. Meg kijött IPC-1L 9990-ért ami kevesebbet tud töltőáramban.

hétf. ápr. 09, 2007 10:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Ki tudja megmondani, hogy mi a külünbség a Conrád két IPC-1 töltője között az áron kívül? Írtam nekik, de nem válaszolnak.
A 512164 rendelés számú ára 17990 Ft, a 512266 rendelés számú pedig 16990 Ft.
Mindkettő neve azonos IPC-1 Akkutöltő és karbantartó. Leírása is azonos.

hétf. ápr. 09, 2007 10:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Inkább talán nekem is a mezei akkumulátorok okozhatták a gondokat"

Nekem 2600-as Ansmann-t 2400-as Hama-t és Varta-t kellett kidobni, mert újkoruktól gyengék voltak és nem lehetett semmit csinálni velük.A 2100-as Conrad amit az IPC-1-hez adtak elég tűrhetően teljesít.

hétf. ápr. 02, 2007 22:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm az eddigi jótanácsokat. Ahol vettem a Konnoc töltőt, ott csak GP akkumulátorokat árusitanak és most kapható a GP 2800-as ceruza akkumulátor. Az eladó nagyon dicsérte. Sőt dicsérte az itt nála vásárolt Konnoc töltőt is, hogy eddig senki nem panaszkodott rá. Inkább talán nekem is a mezei akkumulátorok okozhatták a gondokat.
A Konnoc müszaki adatai: Input: 100V-240V 14-16V DC 1000mA
Output: 1-2 pcs 1200 mA, 3-4 pcs 850 mA
Konnoc Model N-ro KCR-A088
Egyenlőre nem vettem ebből a GP 2800-as akkubol.
tisztelettel umea

hétf. ápr. 02, 2007 18:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Túl lassan sem jó, túl gyorsan sem. Az 500-1000mA közötti értéket tartják ideálisnak.

Üdv!

vas. ápr. 01, 2007 21:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
nord írta:
Ez a jó az Eneloop-ban, hogy ha van két garnitúrád, akkor a tartalék feltöltött szett biztos, hogy jó lesz - nem kell rohamtempóban rátölteni :)
Persze, a Kánaán majd akkor jön el, ha az Eneloop-ot is 15 perces töltővel csomagolják. :D
(Bár... hozzáértők azt mondják, a töltési idő rövidsége miatti magasabb töltőáramot kifejezetten nem szeretik az akksik, rövidítheti az élettartamot...)

Más hozzáértök meg azt, hogy kifejezetten jot tesz a gyorstöltés az aksinak (Lásd korábbi linkek).
Én ugy vagyok vele, inkább töltse fel hamarabb mint késöbb, oszt ha majd nem 1000 csak 500 töltést bir ki (ha azoknak volt igazuk akik szerint árt) akkor pár év mulva veszek egy uj szett aksit:)

vas. ápr. 01, 2007 21:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnyekxxx írta:
Töltöböl és nem javasolnám hogy valami direkt lassut vegyél, elég ha egyszer kerül olyan helyzetbe az ember, hogy csak pár orája van tölteni az aksikat és máris lehet szidni magunkat, hogy nem vettünk normális töltöt.

Ez a jó az Eneloop-ban, hogy ha van két garnitúrád, akkor a tartalék feltöltött szett biztos, hogy jó lesz - nem kell rohamtempóban rátölteni :)
Persze, a Kánaán majd akkor jön el, ha az Eneloop-ot is 15 perces töltővel csomagolják. :D
(Bár... hozzáértők azt mondják, a töltési idő rövidsége miatti magasabb töltőáramot kifejezetten nem szeretik az akksik, rövidítheti az élettartamot...)

vas. ápr. 01, 2007 18:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Sőt, állítólag az Eneloop 2000mAh-val hozza azt a leadott teljesítményt, mint mondjuk egy mezei Sanyo 2500mAh-val. Ebben meg tudnál erősíteni, vagy cáfolni? Köszi! :) (Mondjuk ha így van, ha nem, venni fogok záros határidőn belül, mert 10-15%-kal kisebb teljesítmény mellett is megéri nekem, hogy a ritkábban használt fotómasina is mindig működésre kész legyen.)

Üdv!

Ezt passzolom, nem volt 2500-ös Sanyo-m. :)

vas. ápr. 01, 2007 18:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
IPC-1L 9 rongy körül, ugyanaz, mint az IPC-1, csak nincs hozzá akku, ill. talán a töltőáram max. 700 (vagy 800) mA, míg a nagytesónál 1A.
Viszont a Varta nem a kifejezetten jó minőségű akkuiról híres. Gyanús, hogy mindössze feleannyiba kerül, mint az Eneloop.

Üdv!

Lehet, nekem nincs gondom a R2U vartával, jol birja a kiképzést. Én mondjuk nem olvastam egyébként se rosszat a vartákrol. A mezei aksijaik sanyo árban vannak, szvsz az R2U-val le akarják nyomi az eneloopot azért árulják sokkal olcsobban. Vagy esetleg nem forditottak annyit a fejlesztésre, hanem az eneloop megjelenésekor vettek párat és lemásolták a technologiát:)
Ami nekem nagyon nagy csalódás volt az az ansmann, abbol AA meg AAA is van de nagyon harmatosak.

Az IPC-1L a conrádnál 9990. Ott a 700mA-t irnak. Annak, akinek kell az aksitesztelés, annak érdemes lehet azt venni, nekem ez még nem hiányzott.

szomb. márc. 31, 2007 13:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
IPC-1L 9 rongy körül, ugyanaz, mint az IPC-1, csak nincs hozzá akku, ill. talán a töltőáram max. 700 (vagy 800) mA, míg a nagytesónál 1A.
Viszont a Varta nem a kifejezetten jó minőségű akkuiról híres. Gyanús, hogy mindössze feleannyiba kerül, mint az Eneloop.

Üdv!

szomb. márc. 31, 2007 12:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
umea írta:
Vettem fél éve egy Kodak digitális fényképezőgépet. Az a problémám, hogy ezekkel az akukkal nem sok képet tudok csinálni. Kérném itt összefoglalóan megirni, hogy milyen akkumulátort ajánlotok és milyen töltőt. Mekem van egy Konnoc typ. gyorstöltőm, nem vagyok vele megelégedve. Szivesen használnék nem gyors töltőt, ha tudnék egy jót vásárolni.
Köszönettel: umea

Aksi: Varta Ready2use, olyan mint az Eneloop csak olcsobb és 2100mA

http://www.edigital.hu/product.php?prod ... =281&page=

Töltöböl és nem javasolnám hogy valami direkt lassut vegyél, elég ha egyszer kerül olyan helyzetbe az ember, hogy csak pár orája van tölteni az aksikat és máris lehet szidni magunkat, hogy nem vettünk normális töltöt.
Mivel a te Konnoc töltödröl nem irtál többet (milyen tipus, mennyivel tölt, hány csatornás...), igy arrol nem tudok semmit mondani.

Én egy 7e Ftos MW6178-al nagyon jol elvagyok (1000mA töltöáram, 4 független csatorna, kisütö funkció, 220V+szivargyujto adapter, LCD kijelzés.) Ennél butábbat én nem vennék (talán az LCD kihagyhato lenne) ami meg többet tud, az jellemzöen dupla ennyibe kerül (pl IPC-1), és nem igazán van olyan plusz benne ami megérné (nekem) hétköznapi használatban.

szomb. márc. 31, 2007 12:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sőt, állítólag az Eneloop 2000mAh-val hozza azt a leadott teljesítményt, mint mondjuk egy mezei Sanyo 2500mAh-val. Ebben meg tudnál erősíteni, vagy cáfolni? Köszi! :) (Mondjuk ha így van, ha nem, venni fogok záros határidőn belül, mert 10-15%-kal kisebb teljesítmény mellett is megéri nekem, hogy a ritkábban használt fotómasina is mindig működésre kész legyen.)

Üdv!

szomb. márc. 31, 2007 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
umea írta:
Vettem fél éve egy Kodak digitális fényképezőgépet. Az a problémám, hogy ezekkel az akukkal nem sok képet tudok csinálni. Kérném itt összefoglalóan megirni, hogy milyen akkumulátort ajánlotok és milyen töltőt. Mekem van egy Konnoc typ. gyorstöltőm, nem vagyok vele megelégedve. Szivesen használnék nem gyors töltőt, ha tudnék egy jót vásárolni.

Próbáld ki a Sanyo Eneloop akksikat. Ilyet használok rendszervakuhoz, nekem nagyon bevált! Egy hónap állás után a mezei akksik maguktól lemerülnek, az Eneloop-pal meg lazán végigcsináltam egy rendezvényfotózást. :)

szomb. márc. 31, 2007 6:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyetlen "hibája", hogy az alámerített akkukkal nem foglalkozik, helyből hibásnak jelzi őket és nem tölti, de egy mezei töltővel "megbikázva" az akkut, már foglalkozik vele. Szóval jó, ha van mellette egy sima töltő is pár (másod)perc beavatkozás erejéig.

Üdv!

pén. márc. 30, 2007 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
umea írta:

Az IPC-1 töltő jelenleg a legjobb a világon a 4 akkusok között. Persze elég sok a kapacitásgyenge akku gyártási hanyagságból kifolyólag amin nem lehet segíteni. De az IPC-1 amit egy akkuval meg lehet csinálni azt elvégzi.Talán még az eredeti Sanyo akkuk a legmegbízhatóbbak. És az IPC azt is pontosan kijelzi hogy ha egy akku reménytelenül rossz és így ki lehet emelni a többi közül mert egy garnítúrában elég egy gyenge akku az egész nem fog jól teljesíteni. És ez a töltő a hibás akkut nem úgy jelzi ki hogy error, hanem a töltés végén ki lehet íratni hány mA van az akkuban és hány Volt feszültség.

pén. márc. 30, 2007 19:36
ezüst tag

Hozzászólás 

pén. márc. 30, 2007 18:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
nem tudjátok hol lehet kapni AA -> Baby átalakítót?

Eljött az ideje annak hogy most már vegyek is. A Conradnál nem találtam se ott keresve se google-vel emailre meg nem válaszoltak.

kedd márc. 13, 2007 19:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Valaki vett már Uniross Hybrio akkut? Elvileg ez is olyan, mint az eneloop vagy a ready2use.

http://www.sini.hu/htmlmail/hirlevelkkweb2006_49.html oldalon van róla szó.

kedd márc. 13, 2007 7:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"Az MDR03 töltővel két darab AA méretű eneloopot tölthet fel 250 perc alatt"

Ez a te általad idézett linkből van az több mint 4 óra. Egyetlen szó nincs hogy 1-2 Amperrel lehet tölteni. Én nem paráztatok senkit de itt is megerősíti az 500 mA-t amit én is úgy olvastam. Mellesleg mindenki úgy cseszi el az általa vett cuccot ahogy akarja.
Az 1,4×-es szorzó az Eneloopnál is él. Tehát az az 500 inkább 672... (250 percet alapul véve)

Üdv!

csüt. feb. 08, 2007 21:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"A 200mA-es akku meg nem nevezhető akkunak. Mindenki azt csinál a saját cuccával amit akar. 10 A-t neki had füstöljön!

A nyilvánvaló elírás mellett (végig 2000mAh-s akkukról volt szó, vagy te tudsz valahol 200mAh kapacitású Eneloop akkut? ;-) tényleg egészen másról beszélsz már, mint ami a kérdés...

Nem azt kérdeztem, hogy lehet-e 200mAh-s akkut 10A-el tölteni, hanem hogy 2000mAh-s akkut 1A-el. Csupán 100x-os különbség ;-)

Amúgy van ilyen akkud, és tapasztalatból írod, amit írsz?

Különben az sem olyan nagy katasztrófa jobban belegondolva, ha a beígért (és természetesen csak Sanyo töltővel elérhető) 1000 helyett csak mondjuk 50-100 töltési ciklust visel l így az akku: még az 50 ciklus is kb. 4 év nálam, és akkor még túloztam is.

Rágódok még a dolgon, aztán meglátjuk...

Üdv!

szer. feb. 07, 2007 22:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Babajaga írta:
"Az 1A egyébként egy 200mAh-s akkunak még nem is nevezhető szerintem extrém nagy töltőáramnak. Főleg, hogy azt mondják, úgy tölthető, mint a többi NiMH ;-)"

A 200mA-es akku meg nem nevezhető akkunak. Mindenki azt csinál a saját cuccával amit akar. 10 A-t neki had füstöljön!

Mindannyian tudjuk, hogy elirás volt a 200, 2000es aksik a téma. Ráadásul senki nem beszél 10A -röl, hanem 1A-röl ami teljesen elfogadott töltöáram a korszerü töltökben. Gondolom ezeket a linkeket fentebb kihagytad:

http://www.akkuk.hu/akku-gyik.html#25
http://www.anico.hu/anico.php?o=tudod-e ... lto_magyar

Érdemes elolvasni öket, ha valaki csökkenteni akarja az urban legedeken alapuló ismeretit.

szer. feb. 07, 2007 16:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
"Az 1A egyébként egy 200mAh-s akkunak még nem is nevezhető szerintem extrém nagy töltőáramnak. Főleg, hogy azt mondják, úgy tölthető, mint a többi NiMH ;-)"

A 200mA-es akku meg nem nevezhető akkunak. Mindenki azt csinál a saját cuccával amit akar. 10 A-t neki had füstöljön!

szer. feb. 07, 2007 16:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
vasti írta:
Én is pontosan így gondoltam ám ;-) Az 1A egyébként egy 200mAh-s akkunak még nem is nevezhető szerintem extrém nagy töltőáramnak. Főleg, hogy azt mondják, úgy tölthető, mint a többi NiMH ;-)

Még meggondolom, hogy 3000 pénzért 2500-as sima, vagy egy ezressel többért 2000-es eneloop...

Vagy inkább Varta?! ;-)))

Üdv!

Nekem varta van és bevált. Szvsz tök ugyanaz a technologia mint az eneloop, csak a varta lenyulta a sanyo ötletét. Vettek egy eneloopot amikor megjelent, lemásolták és olcsobban piacra dobták:) Fele annyi mint az eneloop és elvileg nagyobb kapacitásu.

szer. feb. 07, 2007 16:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is pontosan így gondoltam ám ;-) Az 1A egyébként egy 200mAh-s akkunak még nem is nevezhető szerintem extrém nagy töltőáramnak. Főleg, hogy azt mondják, úgy tölthető, mint a többi NiMH ;-)

Még meggondolom, hogy 3000 pénzért 2500-as sima, vagy egy ezressel többért 2000-es eneloop...

Vagy inkább Varta?! ;-)))

Üdv!

szer. feb. 07, 2007 15:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 634 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Következő