Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 7:56

Hozzászólás a témához  [ 2894 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 58  Következő
Nokia N95: 5 MP-es kamera, GPS, HSDPA 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kamera teszt mostmár angolul is:http://www.gsmarena.com/nokia_n95_camera-review-139p3.php

Így kezdődik a második oldal:

"Picture quality is very good."

pén. ápr. 20, 2007 10:48
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
3 év garancia?? Én is azon akadtam fel..
2 év gyári+1 év bolti vagy 3 év bolti :roll:
Bár a fejlécen az van, hogy "Mobilok gyártói garanciával!"

Ez egy nagyon kokler átverős cég lehet a Nokia 6708-at nem is forgalmazta a Nokia Magyarországon és oda van írva hogy 2 év magyar garancia :shock: :twisted: :!:

pén. ápr. 20, 2007 4:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
3 év garancia?? Én is azon akadtam fel..
2 év gyári+1 év bolti vagy 3 év bolti :roll:
Bár a fejlécen az van, hogy "Mobilok gyártói garanciával!"

pén. ápr. 20, 2007 1:24
platina tag

Hozzászólás 
Az árzuhanás megállíthatatlan. Újabb példa erre:

164.900,-

http://www.superphone.hu/arlista_new.html#nokia

!-F

lemaradt: 3 ÉV GARIVAL :wink:

/jó lenne tudni milyen is az :twisted:/

pén. ápr. 20, 2007 1:20
arany tag

Hozzászólás 
Ha megengeditek, megosztanék pár első benyomást!
Én még nem vettem meg a telót, de asszem nem fogom kihagyni! A T-Mobile-nál kapható verzió doboza tök más mint a net-en fellelhető képekből várnánk. A tartalom a készüléken kívül egy USB kábelből, egy headset-ből, töltőből, tv-kábelből, akkuból, az írott anyagokból és egy CD-ből áll. Sajnos sem bőrtok, sem memóriakártya nincs a csomagban... :( A készülék sokkal gyorsabban kapcsol be, mint a korábbi Nokiák, nagyon szép a kijelző, brutális fényereje van. A felbontás tényleg lehetne nagyobb, de pl. töltöttem rá pár képet és nagyon szépen jeleníti meg őket, szóval igazából nem zavaró a dolog. A soft egész gyors, ls ami meglepő: szépen működik!!! Nem találkoztam fagyással, hibás részekkel, ill. azzal, hogy valami nem működne. Persze ennyi idő alatt ezeket előcsalogatni a készülékből lehetetlen, mélyebben pedig nem tudom tesztelni - sajnos nincs rá mód. Az összeszerelés szerintem tök jó! 4db készüléket néztem meg, ebből 3db egyátalán nem lötyögött, teljesen stabil volt a csúszka, a 4-nél éppen csak egy icipicit mozgott. Tehát ha valaki venni akar, nyugodtan pakoltasson ki az eladóval több telefont és nézze meg mit vesz! A hátlapon van T-Mobile felirat, de nem lett rosz, elfér... A készülék net böngészője állat, a sebessége nagyon gyors, a WLAN-t nem tudtam tesztelni. A hangszórók jól szólnak és nagyon hangosak! A TV kimenet nagyon tetszik, a videók nagyon szépen, teljes képernyőn futnak a tévén, és piszok jó a hang is!!! A menűt is ki tudja tenni a tévére, tehát ha kilépünk a videóból, minden menüpont megjelenik a képernyőn, lehet sms-t írni, vagy bármi mást is.
A GPS-t sajna nem tudtam kipróbálni, nem voltam utcán vele, az épületből nem vihettem ki, ez még odébb lesz... :( A számítógépes összakapcsolódás nagyon könnyen ment, semmi gond nem volt, minden alkalmazás szépen kommunikált a telefonnal. Az első érdekességet a Map Loader produkálta, ami nem ismerte fel a telefont, bármit is csináltam vele, így térképeket nem tudtam rátölteni... HSDPA-n keresztül viszont szépen leszedte a térképrészleteket. Ez érdekes, nem tudom mi lehetett az oka, de a gépről sehogy nem sikerült elérnem, hogy kommunikáljanak... Ezt majd megfejtik az okosok! Hirtelen ennyi jutott eszembe, a többi apróságot nem nagyon taglalnám (pl, hogy a bluetooth, meg az infra is jól megy, stb.stb.) Nagyon kíváncsi vagyok mennyire bug-os ez a soft, remélem megosztjátok majd a keserű tapasztalatokat is ha lesznek. 139e körül is elvihető a T-Mobile-nál és sajna egyenlőre még nincs részletfizetési lehetőség rá! De szerintem biztos lesz majd! Valószínűleg a magas kockázat miatt óvatosak vele, elég sok a csaló "versenyző" is, és mivel elég csábító a készülék egyenlőre - gondolom én - a biztosan fizető réteget célozták meg vele...
Szóval jó telefon, csorog a nyálam, de majd csak július végén lesz az enyém... :(

csüt. ápr. 19, 2007 22:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
...de a Nokia meg ugye hülye lenne fizetni, hiszen nemrég vett nem kevés pénzért külön egy céget erre.

Guni

csüt. ápr. 19, 2007 21:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Én csak azt nem értem, hogy a Nokia volt az a cég, akinek vezetésével kifejlesztették a Symbiant, aminek ugye a legfontosabb előnye az volt, hogy külső cégek is készíthetnek alkalmazásokat az oprendszerre.
És most egyszercsak pont az ellenkezőjét akarják csinálni, hogy csak 1 progit preferálnak..
Azzal szerintem a Nokia is tisztában van, hogy a saját programja a fasorban nincs az alternatív megoldások mellett, úgyhogy akár fizethetne is mondjuk..a pénz visszajönne biztosan :wink:
De miért kéne a Nokiának fizetnie, hogy kifejlesszék a symbianos iGo-t? A windows talán fizetetett az iGo-nak, hogy fejlesszen a platformra navigációs programot?

Most is adott a lehetőség bárki részére, hogy progit készítsen symbianos eszközre. Neten fenn van a fejlesztői környezet, dokumentáció, példakód ingyen.

Nem ők preferálnak egy programot a többivel szemben sztem. Egyszerűen mivel van gps funkciója a készüléknek, kell rá vmi vezérlő software. Ők épp ezt adják vele. Aztán hogy más cég fejleszt-e hasonló progit, az már az ő dolga. Számológépből sem adnak 15 félét a telefonhoz csak azért, mert létezik okosabb is a gyárin kívül.

Ne legyél olyan biztos abban, hogy olyan gyorsan visszajönne a fejlesztés költsége. Elég, ha csak azt nézed, hogy az emberek nagy részét nem érdekli az egész/vesz gps céleszközt ha kell, aki meg foglalkozik ilyennel, no, velük van tele a tört tomtom-mal foglalkozó topicok. Hát belőlük sem lesz pénze a fejlesztőknek.

Amikor anno divatba jöttek a pda-k meg a gps, akkor óriási tömeget képviseltek a mobil windózos eszközök a symbianosokkal szemben, amik képesek voltak valamit kezdeni a gps-ezéssel. Tehát az iGo szempontjából logikus döntés volt win-re fejleszteni, hiszen lesz kinek eladni a progit. A windóz nem fizetett gondolom az iGo-nak, hogy őt válassza, viszont az iGo-nak olyan platformot kellett választani, ami garantálta a fejlesztések megtérülését. Sztem a mai napig nem történt túl nagy arányváltozás, így ezért nem várható, hogy az iGo fejlesztője saját kontóra neki állna fejleszteni symbianra. Persze ha a nokia fizetne érte, logikus, hogy megcsinálnák.

csüt. ápr. 19, 2007 21:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
És most egyszercsak pont az ellenkezőjét akarják csinálni, hogy csak 1 progit preferálnak..
Azzal szerintem a Nokia is tisztában van, hogy a saját programja a fasorban nincs az alternatív megoldások mellett, úgyhogy akár fizethetne is mondjuk..a pénz visszajönne biztosan :wink:

Az hogy Te nagyon szeretnéd még nem jelenti azt, hogy mások is megvennék. Az emberek nagy része nem vásárol ilyen drága telefont, és csak azért hogy egy ilyen /pda-pna kategóriában/ p*csányi kijelzőn navigálhassanak, nem is hiszem hogy kiadnának 100+e Ft-ot + ugye az iGo ára, amikor egy 50-70 rugós célezközhöz képest sehol sincs. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lesz S60-ra iGo, csak arra akartam rávilágítani, hogy egyáltalán nem biztos, hogy megérné megcsinálni. De ezt csak ők tudhatják.

De a legegyszerűbb lenne talán megkérdezni őket egy e-mailban, hogy tervezik-e.

Guni

csüt. ápr. 19, 2007 21:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem az a tapasztalatom a Nokia csúszkákkal, hogy a lötyögőssége nem változik használazt közben. A 6280-nál legalábbis ez mondható el 1 év távlatából. Most pont annyi a holtjátéka, mint amikor megvettem :roll:
Tehát amelyik nem lötyög újkorában, az valószínűleg késöbb sem fog.

csüt. ápr. 19, 2007 19:45
platina tag

Hozzászólás 
Hu gyerekek ma voltam westend mm megfogdosni a kis csodát. és hát lenyűgözött, nagyon durva !! 8)
Tökéletes csuszkája volt, sehova semmi lötyi. Rettenetesen gyors szoft. Alig tudtam visszaadni az eladónak :lol:

Aztán átmentem a nokiaba ott a csuszka minden irányba lötyögött , nagyon megviselt volt, kijelzoje is széttapicskolt. Bekapcsolni se szabadott, mert eladásra várt,,,, :x

A kérdés már csak az, hogy vajon a perfect csúszka is lötyögni fog egy bizonyos idő (es rendes használat) után ? Vagy tenyleg szerencse kérdése mit fog ki az ember ?

es nagyon konnyu és nagyon kicsi
:rulez:

csüt. ápr. 19, 2007 19:34
platina tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
pampika írta:
a nokia már választott magának gps "beszállítót"

Én csak azt nem értem, hogy a Nokia volt az a cég, akinek vezetésével kifejlesztették a Symbiant, aminek ugye a legfontosabb előnye az volt, hogy külső cégek is készíthetnek alkalmazásokat az oprendszerre.

De miért kéne a Nokiának fizetnie, hogy kifejlesszék a symbianos iGo-t? A windows talán fizetetett az iGo-nak, hogy fejlesszen a platformra navigációs programot?

Tudunk mi egyet is érteni! :)

Az iGO-nak is fontos lehet a Symbian-os piac, elég ha csak ezt a topicot elolvasgatják! :) Ezért érdemes fejlesztgetni. Ha jól tudom azon a bizonyos Mobilshow kiállításon tárgyaltak is egymással. Én bízom benne, hogy kifejlesztik.

csüt. ápr. 19, 2007 18:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
a nokia már választott magának gps "beszállítót"

csüt. ápr. 19, 2007 18:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az "együttműködésbe kezd" egy módon valósulhat meg, ha a nokia szépen leperkálja az iGo fejlesztőinek a (nem kis) pénzt, hogy fejlesszenek egy symbianos verziót. De mivel a nokia már választott magának gps "beszállítót", így nem túl valószínű, hogy a felhasználók két szép szeméért kiadnának újabb halom pénzt ilyen irányú fejlesztésekre.

csüt. ápr. 19, 2007 14:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
együttműködésbe kezd a két cég a felhasználók érdekében..

Tudnál ilyesmiről beszámolni, bármilyen területen, bármilyen cégeknél? :lol:

Guni

csüt. ápr. 19, 2007 13:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az az egy gond, hogy a rajta lévő térképszoftver nem egy iGo.:cry:

Csak abban bízhatunk, hogy valamiféle együttműködésbe kezd a két cég a felhasználók érdekében.. De erre egyesek szerint kevés esély van.

A T-nél esetleg vett már valaki?

csüt. ápr. 19, 2007 13:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Attka írta:
Szia Imici1972!

Légyszíves teszteld le nekem a GPS-es tulajdonságait, mert pont most állok PNA vagy PDA vásárlása előtt a GPS miatt, de ha jól működik az N95-ben akkor N95 lesz. Kösz előre is.

Hali:Attka

Oks. Bár ahogy az eddigi tesztekben olvastam, nem veszi fel a versenyt egy IGO-s PDA-val v PNA-val...
De le fogom tesztelni és beszámolok a tapasztalotokról :)

csüt. ápr. 19, 2007 13:08
arany tag

Hozzászólás 
Szia Imici1972!

Légyszíves teszteld le nekem a GPS-es tulajdonságait, mert pont most állok PNA vagy PDA vásárlása előtt a GPS miatt, de ha jól működik az N95-ben akkor N95 lesz. Kösz előre is.

Hali:Attka

csüt. ápr. 19, 2007 12:45
platina tag

Hozzászólás 
Mekkora szerencse, hogy jelen pillanatban nincs ~200e HUF a zsebemben, mert mennék venni egyet. Így viszont én is csatlakozok az előttem szólókhoz, és várom a karácsonyt, a Jézuskát, Télapót, meg mindenkit, addig meg hátha olcsóbb lesz, lesz rendes szoft hozzá, és akkor majd megveszem.
Addig meg marad a nyálcsorgatás, MM-ben kunyizás (hogy vegyék ki a vitrinből) és persze az olvasgatás (mint anno 6600-ánál) :D
Várok minden tapasztalatot! :wink:

csüt. ápr. 19, 2007 10:56
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Nem mondod, hogy 150-ért 2 év rabsággal, (jelenleg) feloldhatatlan simlock-kal rohannál érte? Ez egy vicc.

Akinek annyija van, annak már lesz 180 is a kártya- és brandfüggetlen változatra, ami nyilván (ha lassan is, de) elindul majd árban lefelé.

Ha nem teszik be valami baró részletfizetéses konstrukcióba, nem sokat fognak eladni belőle. A drága telefonok közül a 8800 ami még nem részletezhető, de az egész más célközönséget vonz, ott tök mindegy.
Ez a telefon viszont a belezsúfolt fícsörök ellenére messzemenőleg nem business kategória. Játékszernek meg nagyon drága. Az N93 is ezen bukott meg, ripiropi ki is került a T kínálatából.

És egyébként is anyagilag baromi kevésre értékelik azt a 2 év hűséget más országokhoz képest. 100 körüli vagy az alatti hűség-ár volna reális...

Gondolom, előszötr lehúzzák a lelkes rajongókat, majd elindul lefelé az ár. Nekem szerencslm van, mert karácsonyig várnom kell, addigra biztos kialakul egy jó kis részletfizetési lehetőség. Remélem a Tré beleteszi a memória kártyát. Még nem olvastam a holnapjukat, de most megyek mehnézem.

csüt. ápr. 19, 2007 5:23
platina tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Imici1972 írta:
Nah skacok, MEGVETTEM! :lol:
MM-ban full hivatalos Nokia garival 210k

Speedshop-ban és EW-ben full Nokia garival 180. :oops:

(Smoke)

Hogy Te milyen rendes vagy! :)

csüt. ápr. 19, 2007 5:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na igen, egy függetlenül 30-40ezres telefonnál még egész jó ajánlat hogy 20-30-at elengednek belőle, de ebben a kategóriában már nevetséges.

Guni

csüt. ápr. 19, 2007 0:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem mondod, hogy 150-ért 2 év rabsággal, (jelenleg) feloldhatatlan simlock-kal rohannál érte? Ez egy vicc.

Akinek annyija van, annak már lesz 180 is a kártya- és brandfüggetlen változatra, ami nyilván (ha lassan is, de) elindul majd árban lefelé.

Ha nem teszik be valami baró részletfizetéses konstrukcióba, nem sokat fognak eladni belőle. A drága telefonok közül a 8800 ami még nem részletezhető, de az egész más célközönséget vonz, ott tök mindegy.
Ez a telefon viszont a belezsúfolt fícsörök ellenére messzemenőleg nem business kategória. Játékszernek meg nagyon drága. Az N93 is ezen bukott meg, ripiropi ki is került a T kínálatából.

És egyébként is anyagilag baromi kevésre értékelik azt a 2 év hűséget más országokhoz képest. 100 körüli vagy az alatti hűség-ár volna reális...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Akoska csüt. ápr. 19, 2007 0:31-kor.

csüt. ápr. 19, 2007 0:20
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
149e 2 évvel és 139 Net 50-el a T-nél.
Szerintem megéri net-előfizetéssel venni 8)
Az első széria előnye, hogy nincs rajta T-mobil felirat. de nekem úgyis csak júniusban jár le a 2 év.. Addigra tuti rárakják :evil:

szer. ápr. 18, 2007 23:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
guni. írta:
[Az eddigi telóm 90%-a annyiba került mint amenyivel Te drágábban vetted. :lol:

Guni

:lol: egyszer élünk, de akkor bizony nagyon :D

Sajna az akku már lemerült, most töltőn van a kicsike, de eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim.
Érezhetően sokkal gyorsabban bootol, mint az eddigi symbianos telók. A WLAN-os netezés is sokkal gyorsabb és stabilabb, mint az N80-on.
Eddig csak két képet készítettem és azt is sötétben, de a képminőség messze jobb, mint az N80 v N73 hasonló fényviszonyok között készített képei.
Tervezem, hogy készítek összehasonlító képeket: N73vsN80vsN95
A kijelző valóban lehetne nagyóbb felbontású, de így is nagyon szép. Valszeg az N80 rendkívül rövid készenléti idejéből tanulva a fejlesztők inkább a kisebb felbontást választották.
Egyelőre ennyi, holnap-holnapután már bővebben tudok majd beszámolni :)

szer. ápr. 18, 2007 22:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
És mindjárt jönnek értem azok a kedves fehér köpenyes urak :lol: :P

Az eddigi telóm 90%-a annyiba került mint amenyivel Te drágábban vetted. :lol:

Guni

szer. ápr. 18, 2007 22:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Czumy írta:
Darth Smoke írta:
Imici1972 írta:

(Smoke)

...az ujmobilok.hu-n 2 év Nokia garival 189.000.- :oops: Bocsika...

Tudom, hogy sok helyen olcsóbban is megvehettem volna. Körülnéztem a neten vásárlás előtt.
De én ha telót veszek, csak két helyen szoktam: MM, vagy hivatalos Nokia Mintabolt. (Ez nem reklám akart lenni :) ) Még akkor is, ha drágább. Nekem ennyit megér, hogy tuti legális a teló, nem húzzák le a kártyámat és ha 3 napon belül gondom lenne nem hajtanak el.
MM-al abszolút kedvező tapasztalataim vannak csere terén, pl karácsonykor vettem egy 32-es LCD TV-t, 5db-ot vittem vissza, a 6. lett jó. Szó nélkül cserélték mind az ötöt és még ők kértek elnézést...
Szóval ezért. Ennyit szántam rá, ennyibe került, boldog vagyok és elégedett. És mindjárt jönnek értem azok a kedves fehér köpenyes urak :lol: :P

szer. ápr. 18, 2007 22:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
Imici1972 írta:

(Smoke)

...az ujmobilok.hu-n 2 év Nokia garival 189.000.- :oops: Bocsika...

szer. ápr. 18, 2007 22:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Elképesztő pofátlanság egy >200K-s telóból kispórolni ilyen filléres apróságokat. Más gyártó ennél lényegesen olcsóbb készülék mellől sem sajnálja a memóriakártyát, ami legalább egy induláshoz jó.

Megérdemelné a Nokia, hogy így egy darabot se tudjon eladni, de ez persze nem így lesz és ezt ők is jól tudják.
Arcátlan cinikus banda, ilyenkor annyira haragszom rájuk :evil:

szer. ápr. 18, 2007 21:44
Profil ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:

(Smoke)

szer. ápr. 18, 2007 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
...
Hát meglepődtem rendesen, amikor nekem is ezt mondták, sőt megfordult a fejemben, hogy lenyúlták, de akkor mégsem. Köszi az infot.

szer. ápr. 18, 2007 21:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
Imici1972 írta:
...

Szerintetek 8 óra töltés elég első körben az akkunak vagy muszáj 16 órát tölteni?
Kaptál hozzá gyári memóriakártyát?
Li-ion akksit nem kell formázni, ha jelzi, hogy kész a töltés, lehúzhatod a töltőről.

Nem, úgy néz ki a Magyarországi sales pack nem tartalmazza. :(
A helye ott van az akku alatt, de sem memokártya, sem törlőkendő, sem pedig csuklópánt nincs a csomagban.
Több üzletet is felhívtam és mindenütt azt mondták, hogy nincs memokártya a dobozban.
Úgyhogy rögtön vettem is hozzá egy 2GB-os Sandisk-et... :wink:
Nem igazán értem a dolgot, mert az előzetes tesztekben mindenütt azt lehetett olvasni, hogy 1GB-os kártya jár hozzá... :roll:

Köszi, akkor rá is dugom, reggel 8-ig ígyis töltődni fog. :)

szer. ápr. 18, 2007 21:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
...

Szerintetek 8 óra töltés elég első körben az akkunak vagy muszáj 16 órát tölteni?
Kaptál hozzá gyári memóriakártyát?
Li-ion akksit nem kell formázni, ha jelzi, hogy kész a töltés, lehúzhatod a töltőről.

szer. ápr. 18, 2007 20:50
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:

Tesztelni még nem sokat tudtam, de az első tapasztalatok NAGGYON JÓK! :)
Gyönyörű, könnyű, elegáns, gyors 8)

Természetesen beszámolok a "teszteredményekről"

Gratula hozza! :) Varjuk a tapasztalatokat!

szer. ápr. 18, 2007 20:41
gyémánt tag

Hozzászólás 

Tesztelni még nem sokat tudtam, de az első tapasztalatok NAGGYON JÓK! :)
Gyönyörű, könnyű, elegáns, gyors 8)

Természetesen beszámolok a "teszteredményekről"

szer. ápr. 18, 2007 20:25
arany tag

Hozzászólás 
Na ha minden igaz holnap lesz a kezemben egy ilyen szépség, majd megpróbálom kivesézni alaposan. T-Mobile-os soft lesz rajta. Kíváncsi vagyok, hogy milyen a soft, elméletileg tesztelgetik elég sokat, mielőtt beválalják, hogy kiengedik az akciós telók közé. Nem lenne rossz, ha valamilyen normális verzióval jönne ki...
Hát... kíváncsi vagyok, megpróbálom nyúzni egy kicsit, aztán majd beszámolok!

szer. ápr. 18, 2007 17:02
ezüst tag

Hozzászólás 
LevyN95 írta:
Jövő havi árlistában benne lesz a T-mobilnál 150 k ért ...

Holnaptól lesz kapható. http://www.terminal.hu/cikk.php?article_id=104619

szer. ápr. 18, 2007 14:58
ezüst tag

Hozzászólás 
A Nokia boltban 220.000.- Ft.

szer. ápr. 18, 2007 13:55
ezüst tag

Hozzászólás 
Jövő havi árlistában benne lesz a T-mobilnál 150 k ért ...

szer. ápr. 18, 2007 13:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
szakerto írta:
viszont a szoftvere az még nagyon béta.
Szinte bármilyen szituációban képes lefagyni (normál hívás, video hívás, szimpla nyomogatás közben) és a Gizmo-ra itthon nem sikerül rendesen beregisztrálnia se.

Magyar v ázsiai sw van rajta?

szer. ápr. 18, 2007 11:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Csak egy gyors korkep az N95-ről:

A sebessége telesen rendben van (legalábbis az N80-hoz képest mint a villám), viszont a szoftvere az még nagyon béta.
Szinte bármilyen szituációban képes lefagyni (normál hívás, video hívás, szimpla nyomogatás közben) és a Gizmo-ra itthon nem sikerül rendesen beregisztrálnia se. Majd még tesztelem több helyen is, de az N80-nak ezzel nem volt problémája (nekem ez fáj a legjobban).

A kijelző ugyebár hatalmas, viszont a felbontása kisebb, mint az N80-é és talán ezért, nekem annyira nem tűnnek szépnek a fontjai, de ez ugyebár szubjektív.

szer. ápr. 18, 2007 8:57
platina tag

Hozzászólás 
Hogy lehet befizetni a hangalapú navigálást ?

kedd ápr. 17, 2007 23:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Katica1 írta:
Alexfux írta:
Ma azt olvastam egy nem a témába vágó topicon, hogy "az N95 tetű lassú."

Csak nem a Renault Scenic II. topicban? :D

Mégis minden Nokiát odaver prociban:) Lassúsága csak annyira lassú amennyire egy Symbi 9-es teló lehet.

kedd ápr. 17, 2007 21:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:
Katica1 írta:
Alexfux írta:

Csak de! Megbuktam?

Na ja. Először nem is néztem, hogy Te írtad, csak arra figyeltem fel, hogy "az N95 tetű lassú". Ez megmaradt bennem. Mintha láttam volna ma ezt vhol. :lol:

kedd ápr. 17, 2007 21:01
platina tag

Hozzászólás 
Katica1 írta:
Alexfux írta:

Csak de! Megbuktam?

kedd ápr. 17, 2007 20:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Alexfux írta:

kedd ápr. 17, 2007 14:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezek a procik direkt mobil eszközökre vannak fejlesztve. Gondolom, kisebb utasításkészlettel, mint egy asztali proci. És ha nem is 100%-ban, de eléggé célhardware. Egy ilyen procira épülhet mondjuk pár 100-1000 készülék, amikben elég is a teljesítmény, valamint sokkal többet nem is nagyon lehetne belezsúfolni (fizikai méretek, akksi kapacitás, használhatóság, etc)
Míg egy pc procit ennél sokkal többre lehet használni, kismillió fajta konfigot össze lehet rakni. Rengeteg célra lehet használni, sok fajta eszközt lehet hozzá csatolni.

A fényképezőgéphez való hasonlítás sztem teljesen értelmetlen. Az 5 mpx annyit jelöl, hogy milyen méretű képet csinál. Rakhattak volna bele olyan optikát is, ami mondjuk csak 3 mpx-es, de az általa készített kép teljes méretben is veri az 5 mpx-esről kicsinyített képet. Csak az ugye pénzbe lett volna fejleszteni, hogy tényleg jobb legyen, meg marketing szempontból sokkal jobban hangzik az 5mpx.
A symbianos eszközöknek szükségük van a proci teljesítményre, mert valóban nem egy optimális sebességgel működő rendszernek indult. De azóta nagyon sokat fejlődött. Az oprendszer és az alájuk tolt proci is, amiből a user annyit lát, hogy egyre többet tud, egyre gyorsabban.

kedd ápr. 17, 2007 13:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zoltanfi írta:
Akkor ez a 334-es proci is olyan, mint az 5 megapixel?
hát, mondjuk úgy, hogy egyértelmű egyenes arányosság a nagyobb órajel és a nagyobb teljesítmény közt (ahogy a nagyobb megapixelszám és a képminőség közt sem), bár nem független a két dolog nyilván.

pl. ha megnézed az iMate (K-)JAM prociját, akkor az 195MHz-es procija is elég multimédiához, de azért, mert (ha jól tudom) dual core-os megoldást használtak. amúgy kevés lenne.

kedd ápr. 17, 2007 13:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor ez a 334-es proci is olyan, mint az 5 megapixel?

kedd ápr. 17, 2007 13:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Arról meg nem is beszéltünk, hogy az órajel csak egy a sok szempont közül, amivel egy processzort jellemezni lehet, tehát a pda-kban és okostelefonokban lévő 3xx Mhz-es processzorok az azonos frekvencia elenére messze nem rendelkeznek olyan teljesítménnyel, mint egy PII-es asztali proc.

Guni

kedd ápr. 17, 2007 13:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
bepe79 írta:
...
hát azért pár év eltelt azóta... ha azt az emlegetett celeron procit raknál egy ilyen telóba, akkor egyrészt háromszor ekkora kéne legyen maga a készülék, másrészt nemhogy filmet nem tudnál rajta nézni, de még zenét hallgatni is üggyel bajjal csak, ha közben mást is akarsz futtatni.
kicsit kisebb lett azóta a gyártástechnikája a prociknak, és ez még cska egy nagyon jelentős változás ;)

kedd ápr. 17, 2007 13:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2894 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 58  Következő