Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 16:39

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
1. A 3510-et SEMMI sem támogatja, mivel sem hivatalos adatkábel, sem infra, sem BT nincs benne.
Egyetlen megoldás TALÁN, ha Phoenix box-szal átrakja valamelyikünk Neked az adatokat.

Fuck! Gyorsboltban irnak pedig ilyet: Kommunikációs kábel, Nokia 3510(i) adat/ szervizkábel (RS-232) (utángyártott termék), ez akkor mire jo?

Macika írta:
2. Ők korrektek, nem árulnak szürke importot.

Ok, bar ok a masodik cimem csak, ranezek meg holnap az auchanra, de jol megnezem, mert gyanusan olcso :)

Macika írta:
3. Ez már a Te dolgod, melyiket preferálod. Ha jót akarsz venni, akkor úgyis plantronics-ot veszel, az meg majdnem 20 rugó...

Na azt tuti nem ;) annyit azert nem vezetek ;) Majd meg raguglizok a BT v1.2 es 2.0 kozotti kulonbsegre, hogy egyaltalan szamit-e az valamit nekem...

Koszi

kedd máj. 01, 2007 19:17
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Kerdeseim:
-milyen program/ok/ kellenek ahhoz, hogy a regirol a teljes cuccot at tudjam menteni az ujra /nevek, telefonszamok, sms-ek, esetleg naptarbejegyzesek, a konyvjelzoket el birom feledni, ha nem jon ossze/ pc suite eleg, vagy oxygen kell hozza?/
-a gyorsboltnal a ket ev gari az 2 ev nokia gari /oda nem irnak a vilagert sem :P/
-ha igen, headsetnek logitech freedom (BTv1.2)vagy nokia hs-26w (BT v2.0) /bundliban occsoert adjak a gyorsboltban ez utobbit a telefonnal, de a logitechet a kulonbseg araban be tudom szerezni mashonnan, mert azt viszont csunyan elszallt aron adjak ott/.
-valamint nokia sw updater szeresse az usb 1.1-et is, vagy mindekepp usb 2.0 kell neki?
1. A 3510-et SEMMI sem támogatja, mivel sem hivatalos adatkábel, sem infra, sem BT nincs benne.
Egyetlen megoldás TALÁN, ha Phoenix box-szal átrakja valamelyikünk Neked az adatokat.

2. Ők korrektek, nem árulnak szürke importot.

3. Ez már a Te dolgod, melyiket preferálod. Ha jót akarsz venni, akkor úgyis plantronics-ot veszel, az meg majdnem 20 rugó...

4. Mindkettő jó neki.

kedd máj. 01, 2007 19:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
No, mivel ugy nez ki, hogy 3510-em vegleg befekudt /random kikapcsolgat, de ma sikerult megfigyelnem, hogy eloszor kepernyorol eltunik midnen, huz ra egy egypixeles sotet csikot -mindig mashova- es aztan az is eltunik/ igy most mar nem halogathatom tovabb, uj telefon kell :)
Jelenlegi nokia 3510, valaszott nokia 6233

Kerdeseim:
-milyen program/ok/ kellenek ahhoz, hogy a regirol a teljes cuccot at tudjam menteni az ujra /nevek, telefonszamok, sms-ek, esetleg naptarbejegyzesek, a konyvjelzoket el birom feledni, ha nem jon ossze/ pc suite eleg, vagy oxygen kell hozza?/
-a gyorsboltnal a ket ev gari az 2 ev nokia gari /oda nem irnak a vilagert sem :P/
-ha igen, headsetnek logitech freedom (BTv1.2)vagy nokia hs-26w (BT v2.0) /bundliban occsoert adjak a gyorsboltban ez utobbit a telefonnal, de a logitechet a kulonbseg araban be tudom szerezni mashonnan, mert azt viszont csunyan elszallt aron adjak ott/.
-valamint nokia sw updater szeresse az usb 1.1-et is, vagy mindekepp usb 2.0 kell neki?

kedd máj. 01, 2007 17:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
lehet, hogy túl elfogult lennék, amire most nincs sem nekem, sem a fórumnak szüksége. csak röviden annyit, hogy azt nem értem meg, hoyg miért lenne egy akkora munka (és kiadás) egy már létezõ és használt kódlap alkalmazása, és elterjesztése a mobiltelefonokban is, vagy akár csak egy részükben (mondjuk valami business kategóriában, vagy ilyesmi). igen, ebben igazad van, ezt valóban nem akarom érteni. illetve nem tudom érteni.

Tényleg nem akarod érteni, de - feltételezem - ez a fiatalságoddal függ össze. Minden, még a legkisebb változtatás is dollár/euró milliárdokba kerül. (az összes mobilra, hálózatra vetítve) Ez tény, ezt kár vitatni. A te elképzelésed még csak nem is kis változtatás, mint pl. egy számológép funkció berakása.
Mivel az ötletedet sem a felhasználók, sem a szolgáltatók nem igénylik, ezért a gyártók nem fognak erre pénzt és időt pazarolni egy ilyen szoros versenyben.

kedd máj. 01, 2007 9:14
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Akoska írta:
...és kollégák telefonját előszeretettel állítgattuk át pajkos mosollyal az orcánkon :)
Itt van előttem egy 6150-es, abban még benne van az arab, egy időben, amikor ezt (ilyet) használtam, akkor megtanultam a visszaállító kódot, mert akkor még nem ismertem az arabok által használt számokat és nem tudtam visszaállítani magyarra... ;)

hétf. ápr. 30, 2007 23:55
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
most erre a második részre nem reagálok semmit inkább. lehet, hogy túl elfogult lennék, amire most nincs sem nekem, sem a fórumnak szüksége. csak röviden annyit, hogy azt nem értem meg, hoyg miért lenne egy akkora munka (és kiadás) egy már létező és használt kódlap alkalmazása, és elterjesztése a mobiltelefonokban is, vagy akár csak egy részükben (mondjuk valami business kategóriában, vagy ilyesmi). igen, ebben igazad van, ezt valóban nem akarom érteni. illetve nem tudom érteni.
Nézd, ez utóbbit én sem vagyok hajlandó megérteni, pontosabban inkább elfogadni.

Na de nincs mit tenni, mert bele vagyünk ültetve a hintába, a kutya sem kérdezte, hogy akarunk-e hintázni.
Ha élni akarunk, el kell fogadni a megváltozott feltételeket.

De ez már itt OFF, bár összefüggések vannak. Minden mindennel...

hétf. ápr. 30, 2007 23:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
©T68m :) A vér nem válik vízzé...

Sajnos ez úgy van ez, hogy SEnél (és sejthetőleg sok másnál is) rengeteg minden, ami egyébként csak verzió, de nem túlzottan nyelvfüggő (driverek, certifikátok, stb.) mégis a PPMben, illetve ahogy ott híjják, a FS-ben kerülnek a telóra. Ergo sok file nagyrészt ugyanazokat a tartalmakat rejti, mégis az egyszerűbb megkülönböztethetőség kedvéért külön szedik őket nyelvcsoportokba. Ez vélhetőleg a szervizesek munkáját hivatott könnyíteni.

Jó dolog ott az egyes nyelvek variálhatósága, de egy arab nyelv rátétele pl. nem elég ahhoz, hogy azt értse is, karakterkészlet és okosság (hogy ti. jobbról balra írja) akkor is hiányozna.
Az átjárhatóság tehát inkább a hasonló logikájú/karakterkészletet használó nyelvek közt adott és egyszerűen megvalósítható.
Régen volt már, amikor egy 5110-ben 2X fajta nyelv volt, köztük arab (ám akkoriban elég volt tényleg néhány KByte szöveget honosítani), és kollégák telefonját előszeretettel állítgattuk át pajkos mosollyal az orcánkon :)

hétf. ápr. 30, 2007 22:54
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Miért? Érdeke?
ha tényleg nem lene fontos valamiért, akor sztem simán elintéznék egy utf8-as kódolással, ahogy csomó helyen teszik. abba persze nem fér bele a világ össze írásjegye, de mondjuk a magyar, és esetleg az európában többet használt dolgok igen.
Idézet:
(...)
most erre a második részre nem reagálok semmit inkább. lehet, hogy túl elfogult lennék, amire most nincs sem nekem, sem a fórumnak szüksége. csak röviden annyit, hogy azt nem értem meg, hoyg miért lenne egy akkora munka (és kiadás) egy már létező és használt kódlap alkalmazása, és elterjesztése a mobiltelefonokban is, vagy akár csak egy részükben (mondjuk valami business kategóriában, vagy ilyesmi). igen, ebben igazad van, ezt valóban nem akarom érteni. illetve nem tudom érteni.

hétf. ápr. 30, 2007 22:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Igen, pontugyanígy.
De valamiért úgy érzem, hogy azok is nyelvfüggők. Különben a MAINbe/MCUba tennék...

Hát, Nokiánál lehet, de SE-nál a képek, hangok, driverek biztosan nem nyelvfüggőek, azért kerültek a második file-ba, mert máshogy kezeli a telefon, együtt kezeli a felhasználói memóriával, a main-t viszont teljesen külön...

hétf. ápr. 30, 2007 22:47
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
Na, akkor viszont nem értem.

Miért nem azt az 5x0,5 MB-ot használják nyelvi csomagként, miért teszik MINDEGYIK nyelvicsomagba bele még a fennmaradó 5,5 MB-ot is?
Mert akkor a Te véleményed szerint az egyezik mindegyik nyelvi csomagnál, nem?

Ha a SE-t kérdezted, akkor ott az FS-ben közelről sem csak a nyelvek vannak, hanem az egész user mappa (képek, hangok, témák, videók, java-k), az összes driver (hang, kép, fényképező, mikrofon, külső egységek), a különböző wap, java beállítások, tanusítványok, a menü elemei, és még sok egyéb kisebb leíró file.
Tehát a 10 MB-ból kb 700 KB a nyelvi részhez tartozó dolgok, a többi egész más...

Ha a Nokiát kérdezted, akkor fogalmam sincs, de gondolom ott is hasonlóképpen alakul a dolog.
Igen, pontugyanígy.
De valamiért úgy érzem, hogy azok is nyelvfüggők. Különben a MAINbe/MCUba tennék...

hétf. ápr. 30, 2007 22:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
ilyesmi kategóriás készülék létezhetne mobilból is, amiben benne van (vagy könnyedén hozzá lehet adni akár házilag is) a megkívánt nyelvi csomagot.

Ez SE-oknál működő funkció (bár nem könnyedén), csak Ti itt nagyon leragadtatok a Nokiánál... :wink:
Egy kábellel, és egy arra alkalmas programmal teljesen nyugodtan tehetsz rá plusz nyelveket, vagy vehetsz el belőle, természetesen a garancia azonnali ugrásához vezet a művelet...

T68m írta:
meg a hibákat is bele kell tenni valamibe! :lol:

:D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Trabi TM hétf. ápr. 30, 2007 22:40-kor.

hétf. ápr. 30, 2007 22:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Ha a Nokiát kérdezted, akkor fogalmam sincs, de gondolom ott is hasonlóképpen alakul a dolog.

meg a hibákat is bele kell tenni valamibe! :lol:

hétf. ápr. 30, 2007 22:39
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:

Miért nem azt az 5x0,5 MB-ot használják nyelvi csomagként, miért teszik MINDEGYIK nyelvicsomagba bele még a fennmaradó 5,5 MB-ot is?

Ha a SE-t kérdezted, akkor ott az FS-ben közelről sem csak a nyelvek vannak, hanem az egész user mappa (képek, hangok, témák, videók, java-k), az összes driver (hang, kép, fényképező, mikrofon, külső egységek), a különböző wap, java beállítások, tanusítványok, a menü elemei, és még sok egyéb kisebb leíró file.
Tehát a 10 MB-ból kb 700 KB a nyelvi részhez tartozó dolgok, a többi egész más...

hétf. ápr. 30, 2007 22:30
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
ahogy olvasom a többi hsz-t, a "semmi"-be az is beletartozik az is, hogy a nyelvi fájl mérete sem indokolná a sokszoros méretet.

Ez a vitánk szempontjából indifferens, ne vidd el a témát!
Londelmor írta:
...egyébként éppen azt nem értem akor, hogy mondjuk egy magyar mobilszolgáltatónak miért érdeke akkor, hogy a hálózatán mondjuk arabul lehessen sms-ezni (meg bármilyen más nyeven), ha egyszer úgyis nagyon ritka az olyan telefon, ami ezt támogatná, kihasználná.

Miért? Érdeke?

Ő csak azt engedi, hogy Unicode üzeneteket lehessen küldeni, azaz a teljes magyar karakterkészlet használható legyen megfelelő beállítások esetén az üzenetküldésben.
Igaz, az Unicode-ba belefér, hogy arabul lehessen üzengetni egymásnak, már ha valaki arra izgul...

Idézet:
már az is jó lenne, ha lenne olyan kategória, amiben lenne. ahogy világdugónál is van olyan termék bőven, amibe tesznek, ilyesmi kategóriás készülék létezhetne mobilból is, amiben benne van (vagy könnyedén hozzá lehet adni akár házilag is) a megkívánt nyelvi csomagot. pl. windowsban is ugye utólag telepítheted fel a cuccokat.
Nem akarod érteni.

A kínaiak mindennek verik le az árát.
Versenyben maradni csak úgy lehet (ha a minőséget nem akarják csökkenteni, márpedig az nem lenne szerencsés), ha MINDEN olyat ésszerűsítenek, ami fölösleges(nek tűnik), spóroljanak csak 10 centet darabonként a gyártási költségen, már megérte!

Nyilvánvaló, hogy ilyen kihegyezett versenyben (amikor a sárgák napi 16 órás munkaidővel, harmadannyiért dolgozva verik lefelé az árakat) NEM FOGNAK bevezetni ilyen - ésszerűtlen kategóriába tartozó - opciókat.

Jó lenne, ha végre megértenéd már...

hétf. ápr. 30, 2007 20:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
...
felesleges személyeskedjél, az ilyen beszólások leginkább úgyis a lúzerfordulatok közé illenek...
amúgy rossz hasonlatot használtál. tfh piát akarsz venni. a boltban viszont csak olyan csomagok vannak, amiben egyben árulnak 3dl vodkát, 3dl vilmost, 3dl unicumot. de mondjuk neked csak a vodka kéne, meg a vilmos. persze kénytelen vagy kifizetni a harmadikat is, mert ez ilyen multifunkciós bundle csomag. arról nem is bszélve, hogyha mondjuk az unicum helyett esetleg rumot akarnál a másik kettő mellé...
viszont a dinamikus dolog, amit felvetettél egy értelmes ötlet lenne.

Macika írta:
Az a bibi, hogy SEMMI nem indokolja, hogy 4x, 8x akkora flaschipet kelljen belerakni a készülékekbe csak azért, hogy támogasson egy rakás olyan nyelvet, amit az adott nyelvi környezetben élők 0,001%-a HA ki tudna használni. Ez olyan költésgnövelő tényező lenne, amivel pont szembemegy a gazdaság iránya.
ahogy olvasom a többi hsz-t, a "semmi"-be az is beletartozik az is, hogy a nyelvi fájl mérete sem indokolná a sokszoros méretet. egyébként éppen azt nem értem akor, hogy mondjuk egy magyar mobilszolgáltatónak miért érdeke akkor, hogy a hálózatán mondjuk arabul lehessen sms-ezni (meg bármilyen más nyeven), ha egyszer úgyis nagyon ritka az olyan telefon, ami ezt támogatná, kihasználná.

Idézet:
Miért nem adnak világdugót MINDEGY EGYES termékhez?
már az is jó lenne, ha lenne olyan kategória, amiben lenne. ahogy világdugónál is van olyan termék bőven, amibe tesznek, ilyesmi kategóriás készülék létezhetne mobilból is, amiben benne van (vagy könnyedén hozzá lehet adni akár házilag is) a megkívánt nyelvi csomagot. pl. windowsban is ugye utólag telepítheted fel a cuccokat.

hétf. ápr. 30, 2007 19:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika: nem kell megküzdened. Annyi, amennyi! :wink: (Tényeken felesleges vitatkozni.)

Egyébként - hogy Londelmore - kedvében járjak, dinamikusan is meg lehetne írni, azaz a telefon az SMS megnyitásakor közölné (ha szükséges), hogy olyan karakterek szerepelnek benne, ami még nincs letöltve és utána letölthetné azokat a sonyericsson.com-ról.

Tehát mindezt lehetNE. De nincs így. És mivel - szvsz - erre kifejezett piaci igény sincs, ezért a kifejlesztéséről (jóval) később történik intézkedés.

hétf. ápr. 30, 2007 18:05
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Macika írta:
SE W810i (NEM symbian, NEM QVGA) flash-packja is több, mint 20 MB (MCU 12,5 MB, PPM 8 MB) és az ekkora méret mindössze 5 nyelvet tartalmaz!!!!

Az a tömörített file amit Te néztél (gondolom ssw), a bináris flash mérete több mint 30 MB (22 MB + 10 MB), de ennek ellenére is a nyelvi rész max 0,5 MB/nyelv...

hétf. ápr. 30, 2007 18:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
SE W810i (NEM symbian, NEM QVGA) flash-packja is több, mint 20 MB (MCU 12,5 MB, PPM 8 MB) és az ekkora méret mindössze 5 nyelvet tartalmaz!!!!

Az a tömörített file amit Te néztél (gondolom ssw), a bináris flash mérete több mint 30 MB (22 MB + 10 MB), de ennek ellenére is a nyelvi rész max 0,5 MB/nyelv...

hétf. ápr. 30, 2007 16:47
Moderátor

Hozzászólás 
Akoska írta:
Egy PPM file már a DCT3 időkben sem csak szöveget tartalmazott.

Manapság pedig már a gyárilag települő szoftvereket is külön tartalmazza, mind az adott nyelvr(ek)e igazítva.

Mondjuk ezzel együtt sem tűnik indokoltnak (így laikus szemmel) a több (tíz) megabyte PPM méret, de a Nokia nyilván tudja, miért kell annyi.
Így van, szerintem se vitatkozzunk, mi miért annyi. Annyi és kész.

Mellesleg egy viszonylag egyszerűnek mondható SE W810i (NEM symbian, NEM QVGA) flash-packja is több, mint 20 MB (MCU 12,5 MB, PPM 8 MB) és az ekkora méret mindössze 5 nyelvet tartalmaz!!!!

hétf. ápr. 30, 2007 16:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy PPM file már a DCT3 időkben sem csak szöveget tartalmazott.

Manapság pedig már a gyárilag települő szoftvereket is külön tartalmazza, mind az adott nyelvr(ek)e igazítva.

Mondjuk ezzel együtt sem tűnik indokoltnak (így laikus szemmel) a több (tíz) megabyte PPM méret, de a Nokia nyilván tudja, miért kell annyi.

hétf. ápr. 30, 2007 15:49
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
(de pl. az SE-kben is!!!!)

SE-kben 1 nyelv T9 szótárral együtt 300-500 KB...

hétf. ápr. 30, 2007 15:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
asdf_ írta:
Itt azert halkan felmerul bennem a kerdes, hogy egy telefon nyelvi csomagjanak egyetlen nyelven mi a bubanatos uristen 2-6 mega? Mar egy 100 kbyte-os textfile/nyelvet is k. soknak talalnek... Valaki osszon eszt nekem ezugyben, hogy utana postolhassam a :idea: ikont ;)
Ne feledd, a karaktereket egyenként meg kell rajzolni benne több (általában 3-5 méretben). Itt (még) nem alkalmaznak vektoros fontokat.

Nagyhirtelen nincs elottem szines kijelzos nokia. Megis milyen font van rajta? Sima bitmap 1 bites /es akkor ez rogton nem tudja indokolni a fenti meretet/, vagy mondjuk elsimitott /erre sem szannek akkora mereteknel 4 bitnel tobbet, meg mondjuk az elejere egy paletta informacio, hogy mely 16 szinnel jatszunk a 16 bitnyi szin kozul/, de igazabol szerintem ez sem nagyon /ha szerencsem van, szerdan mar szemelyes tapasztalasom lesz, hatha ugy felfogom :D/.
szerk: olyan aprosagra nem is merek gondolni, hogy a latin abc-s charsetnek az osszes latin alapu bonusz karakterrel (ç, ń es tarsai) alapvetoen baromira nem is a language packban lenne szerintem a helye, hanem a nyelvfuggetlen "mag"jaban a cuccnak.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asdf_ hétf. ápr. 30, 2007 15:52-kor.

hétf. ápr. 30, 2007 15:32
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Itt azert halkan felmerul bennem a kerdes, hogy egy telefon nyelvi csomagjanak egyetlen nyelven mi a bubanatos uristen 2-6 mega? Mar egy 100 kbyte-os textfile/nyelvet is k. soknak talalnek... Valaki osszon eszt nekem ezugyben, hogy utana postolhassam a :idea: ikont ;)
Ne feledd, a karaktereket egyenként meg kell rajzolni benne több (általában 3-5 méretben). Itt (még) nem alkalmaznak vektoros fontokat.

hétf. ápr. 30, 2007 15:24
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. ápr. 30, 2007 15:19
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Mindamellett nem lenne 4x, 8x nagyobb a memória méret, ...
Miért kell mindig megküzdenem olyanokért, amikbe ha belegondolsz(-nál), Te is rájössz(-nél)???

A mostani flash chipek, amiket alkalmaznak a modern Nokiákban (de pl. az SE-kben is!!!!), azok általában LEGALÁBB 512 Mbitesek. Egyetlen nyelvi csomag (ebben van mondjuk 3-5 nyelv) 10 és 18 MB között van, maga az MCU pedig 20 és 50 MB között. (Csak egy példa, az E50 telcsié pl. 44 MB, a PPM-ek pedig 18 MB-osak egyenként)

A most hozzáférhető legújabb FW-nél (maradjunk az E50-nél, ha már ezt emeltem ki példának) az összes PPM együttes mérete 511 MB.
Szerinted hányszorosa kellene legyen a flashchip méretének, ha az összes nyelvet bele szeretnénk tölteni?

Nos?

hétf. ápr. 30, 2007 15:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, hiszen kandzsi karakterből egymaga több 10ezer van. Jöhetne a 32 bites ábrázolás, vagy a kar.készletbővítés memóriakártyán...

hétf. ápr. 30, 2007 14:57
Profil ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
asdf_ írta:
OFF
Macika írta:
Miért nem adnak japán nyelvû használati útmutatót egy magyarországra szánt termékhez?

Sokszor magyart sem adnak :(
ON
Mondjuk nagyon nem ezen a nyomon haladt volna az eszmefuttatásom...

de azért beszólásnak jó volt, nem? :lol:

Mindamellett nem lenne 4x, 8x nagyobb a memória méret, de ettől függetlenül az összes többi úgy van. Londelmore barátunk még a fejlődésnek abban a fázisában tart, amikor kitalál valamit, amiről úgy gondolja, hogy jó, és értetlenkedik, hogy mások ezt miért nem úgy gondolják.

De szögezzük le azt is, hogy Londelmore a kezdeti öröm után az unicode-al se lenne megelégedve, mert az is egy zárt szabvány. Mivel 16-biten ábrázol, ezért - hamar rájönne -, hogy bizony abba sem fér bele a tradicionális kínai, japán, koreai ABC összes jele.

hétf. ápr. 30, 2007 14:46
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
asdf_ írta:
OFF
Macika írta:
Miért nem adnak japán nyelvű használati útmutatót egy magyarországra szánt termékhez?

ON
Mondjuk nagyon nem ezen a nyomon haladt volna az eszmefuttatásom...

hétf. ápr. 30, 2007 14:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
OFF
Macika írta:
Miért nem adnak japán nyelvű használati útmutatót egy magyarországra szánt termékhez?

ON

hétf. ápr. 30, 2007 13:40
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
T68m írta:
Szal, megfizetnéd? Igen? Ugye, az összes készülék árkülönbözetére gondolsz, mivel az összes készülékbe bele akarod tenni! ;-)

nézd, miután megfizettették a wap árkülönbözetét, amikor belekerült a telefonokba, aztán az mms-ét, majd a kamerákét, és még lehetne sorolni pár olyan funkciót, ami csomó embernek tök haszontalan, de mégis belerakják. van azért pár olyan szolgáltatás, ami gerjesztett igény, elég kevés embernek hiányozna, ha nem lenne, mégis mindenkivel megfizettetik, aki telefont vesz.
Az a bibi, hogy SEMMI nem indokolja, hogy 4x, 8x akkora flaschipet kelljen belerakni a készülékekbe csak azért, hogy támogasson egy rakás olyan nyelvet, amit az adott nyelvi környezetben élők 0,001%-a HA ki tudna használni. Ez olyan költésgnövelő tényező lenne, amivel pont szembemegy a gazdaság iránya.

Belegondoltál, miért nem gyártanak az EU-nak NTSC-normás készülékeket? Vagy 120 V-ról működőeket?
Miért nem adnak világdugót MINDEGY EGYES termékhez?

hétf. ápr. 30, 2007 12:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
T68m írta:
Szal, megfizetnéd? Igen? Ugye, az összes készülék árkülönbözetére gondolsz, mivel az összes készülékbe bele akarod tenni! ;-)

nézd, miután megfizettették a wap árkülönbözetét, amikor belekerült a telefonokba, aztán az mms-ét, majd a kamerákét, és még lehetne sorolni pár olyan funkciót, ami csomó embernek tök haszontalan, de mégis belerakják. van azért pár olyan szolgáltatás, ami gerjesztett igény, elég kevés embernek hiányozna, ha nem lenne, mégis mindenkivel megfizettetik, aki telefont vesz.

ez nem válasz a kérdésemre!

Ha én poharat adok a vodka mellé, grátisz, akkor te nem követelheted, hogy narancs is legyen. Pedig nyilvánvaló, hogy a pohár sem ingyenes, hanem benne van a vodka árában.

Amennyiben neked az az igényed, hogy minden vodka mellé narancs is legyen, akkor fizesd meg! Szerintem a vodka gyárak nem ellenkeznének egy megfelelően szép összeg fejében.

hétf. ápr. 30, 2007 9:48
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

hétf. ápr. 30, 2007 8:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
ejj, de szerény lettél hirtelen :D

amúgy megfizetem. illetve megfizetném, ha lenne ilyen megoldás, hiszen nyilván beleépítenék a telefon árába.

Állítottam én valaha ilyet?

(persze, nem vagyok naiv. Holnap úgyanúgy el fogod sírni magad, hogy miért nem .... Pedig a válasz egyszerű, és holnap is csak ugyanez lesz: mert nem fizeted meg. )

vas. ápr. 29, 2007 23:55
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
ejj, de szerény lettél hirtelen :D
amúgy megfizetem. illetve megfizetném, ha lenne ilyen megoldás, hiszen nyilván beleépítenék a telefon árába.

vas. ápr. 29, 2007 21:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
T68m írta:
akkor fizesd meg! - erre már többször megkértelek.

persze. neked, mi? :)

én nem ismerem a fenti nyelveket, nem gyártók mobilkészülékeket, sem mobiltornyokat és szolgáltató sem vagyok.

Fizesd meg azoknak, akiktől ezt elvárod! ;-)

vas. ápr. 29, 2007 21:23
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
áhá értem,bár nekem van olyan telóm amiben van cirill nyelv,sőt görög is,csak nem tudom kinek is külhetnék oroszul amikor én magam se tudok(már)amúgy a tré-mobile támogatja ezt?

persze, elvileg kéne neki. mondjuk konkrét tapasztalat csak a pannonról van, de rajtuk keresztük simán lehet akár kínaiul is üzenni.

vas. ápr. 29, 2007 19:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
áhá értem,bár nekem van olyan telóm amiben van cirill nyelv,sőt görög is,csak nem tudom kinek is külhetnék oroszul amikor én magam se tudok(már)amúgy a tré-mobile támogatja ezt?

vas. ápr. 29, 2007 19:55
Moderátor

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Londelmor írta:
Macika írta:
Miért ne legyen benne 172 nyelv egy készülékben, nem?

és miért is ne? nem megoldhatatlan, az biztos. szerintem legyen benne :)

biztos jó dolog lenne,de mért nem veszel egy kínai telót?neked talán könnyebben menne.vagy ahhoz a szolgáltatónak is támogatnia kéne nem csak a telefonnak?
A lényeg a küldő hálózata és a fogadó készüléke.
Ha ezek tudják, működik.

De ahogy nálam NINCS cirill kódlap engedélyezve/telepítve a PC-men (nem is hiányzik), úgy nincs a mobil készülékek 99,9 %-ában sem.

Mellesleg DCT-3-as Nokiánál valaki összeügyeskedett egy olyan szoftvert, aminél a PPM-csomagok szabadon voltak választhatók.

Ha valakinek a magyar mellé a fárszi és a tagalog kellett valamint a japán és az arab, akkor azt is össze tudta válogatni (tán max. 3-4-et?).

vas. ápr. 29, 2007 19:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

persze. neked, mi? :)

Macika írta:
Nézd, borzasztóan tisztellek azért, amiért el tudtad sajátítani a japán (vagy a kínai?) nyelvet.

De azt hiszem, kereskedelmi ismeretekből még kellene kicsit tanulnod.

kínait. mondjuk még nem sajátítottam el, csak a legjobb úton haladok felé.
a többivel egyetértek. de akkor áruld el, hogy miért lenne annyira problémás nekik beletenni a telefonokba a sok nyelvet? mert ugye a szoftver megvan rá, hiszen egyes régiókban kapható telefonok szoftverében megtalálható a megfelelő kódtábla(részlet). a szolgáltatók is támogatják a dolgot, hiszen az ő rendszerük a teljes unicode táblát használja. ebből kiindulva gondolnám én, hogy csak memória kérdése, hogy a telefonokban is bele legyen épíve (nomeg akarat). de akkor nyilván rosszul gondolom.

rittinger zoltán írta:
biztos jó dolog lenne,de mért nem veszel egy kínai telót?neked talán könnyebben menne.vagy ahhoz a szolgáltatónak is támogatnia kéne nem csak a telefonnak?

azt vettem :) de ebben meg magyar nincs :( de a szolgáltatók támogatják, azzal nincs gond.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Londelmor vas. ápr. 29, 2007 19:31-kor.

vas. ápr. 29, 2007 19:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:

vas. ápr. 29, 2007 19:25
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:

Nézd, borzasztóan tisztellek azért, amiért el tudtad sajátítani a japán (vagy a kínai?) nyelvet.

De azt hiszem, kereskedelmi ismeretekből még kellene kicsit tanulnod.

vas. ápr. 29, 2007 19:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:

vas. ápr. 29, 2007 19:19
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

vas. ápr. 29, 2007 19:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
De ezt meg már embere és vérmérséklete válogatja. Az idő előrehaladtával egészen biztos vagyok benne, hogy Te is sokkal később fogod rámondani valamire, hogy más tévedett, inkább 26x körbenézed, hogy nem Te voltál-e az.

Ez így is van jól. :)

Így igaz! :wink:
Mégegyszer kösz és elnézést! :lol:

vas. ápr. 29, 2007 19:09
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
asszem nem ugyanarról beszélünk. épp az a bajom, hogy ha már létezik unicode, akkor miért ezeket a lokalizációkat használják mégis? mert pl levelet elég nehéz úgy megírni, hogy legyen benne mondjuk magyar meg urdu írás is egyszerre, ugyanis az egyik lokalizációban az egyik nincs, a másikban meg a másik nincs.
az meg egy másik dolog a szolgáltatók támogatják a teljes unicode táblát 8tudom, használtam), de a telefonok szoftvere már nem. pedig illene, ha már van lehetőség rá. ez is olyan, mint a y2k bug, hogy nem lenne nagy dolog megoldani, csak senki nem gondol rá valamiért, amíg már nem sürgős nagyon.

vas. ápr. 29, 2007 18:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Azért, mert Neumann János nem itthonról, magyar pénzből fejlesztette ki a PC-t, és az internetet sem magyar módi szerint építették fel.
Én elhiszem, hogy egyesek elvárják, hogy ha a többmilliárdos internetes társadalomban megjelenik párszázezer magyar, akkor az alapjainál reformálják meg az egészet az egyedi nyelvet használó újoncok miatt.
Valamiért azonban mégsem teszik. (...)

asszem nem ugyanarról beszélünk. épp az a bajom, hogy ha már létezik unicode, akkor miért ezeket a lokalizációkat használják mégis? mert pl levelet elég nehéz úgy megírni, hogy legyen benne mondjuk magyar meg urdu írás is egyszerre, ugyanis az egyik lokalizációban az egyik nincs, a másikban meg a másik nincs.
az meg egy másik dolog a szolgáltatók támogatják a teljes unicode táblát 8tudom, használtam), de a telefonok szoftvere már nem. pedig illene, ha már van lehetőség rá. ez is olyan, mint a y2k bug, hogy nem lenne nagy dolog megoldani, csak senki nem gondol rá valamiért, amíg már nem sürgős nagyon.

vas. ápr. 29, 2007 17:54
Moderátor

Hozzászólás 
VaFec írta:
Macika írta:
Ezen utoljára idézett hozzászólásban még egyszer (majd a későbbiekben még egyszer) leírta T68m, mi a megoldás. Te pedig folyamatosdan hajtogattad a szoftverhiba-szoftverhiba dolgot, látszólag mintha oda se figyeltél volna, mit írtunk.

Örülök, hogy végre beláttad tévedésed, bár hamarabb kellett volna, de a lényeg, hogy korrekten belátod.

Köszönöm.

A megoldás csak jó pár hozzászólás után lett számomra világos.
Az, hogy ékezet nélkül kellett volna sms-t írnom, ez nem jelenti a probléma orvoslását. Mint írtam, t68m írta le, hogy a nemzetközi karakterek kikapcsolása oldja meg a gondomat.
Sajnálom, hogy nem vagyok egy őstehetség a kódtáblák ismerete terén, nem tudhattam, hogy ez a gond!

Számomra ez egy szoftverhibának tűnt. Ugyanis írtam ékezetes betűket, de néha nem használtam a Nemzetközi karakterekben szereplőket és ezért normális sms hosszúságúnak tűnt, ha pedig valamelyik szóba esetleg bekerült akkor lerövidült az írható karakterek száma.

Mégegyszer köszönöm a segítséget és elnézést, ha tudatlanságommal valakinek, akinem ez a dolog már egyértelmű, bosszúságot okoztam!
Semmi gond nincsen, hidd el, mi is így kezdtük.

Legfeljebb addig nem voltunk annyira nagy hangon magabiztosak, míg nem jöttünk rá, hogy mi tévedtünk.

De ezt meg már embere és vérmérséklete válogatja. Az idő előrehaladtával egészen biztos vagyok benne, hogy Te is sokkal később fogod rámondani valamire, hogy más tévedett, inkább 26x körbenézed, hogy nem Te voltál-e az.

Ez így is van jól. :)

vas. ápr. 29, 2007 17:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Ezen utoljára idézett hozzászólásban még egyszer (majd a későbbiekben még egyszer) leírta T68m, mi a megoldás. Te pedig folyamatosdan hajtogattad a szoftverhiba-szoftverhiba dolgot, látszólag mintha oda se figyeltél volna, mit írtunk.

Örülök, hogy végre beláttad tévedésed, bár hamarabb kellett volna, de a lényeg, hogy korrekten belátod.

Köszönöm.

A megoldás csak jó pár hozzászólás után lett számomra világos.
Az, hogy ékezet nélkül kellett volna sms-t írnom, ez nem jelenti a probléma orvoslását. Mint írtam, t68m írta le, hogy a nemzetközi karakterek kikapcsolása oldja meg a gondomat.
Sajnálom, hogy nem vagyok egy őstehetség a kódtáblák ismerete terén, nem tudhattam, hogy ez a gond!

Számomra ez egy szoftverhibának tűnt. Ugyanis írtam ékezetes betűket, de néha nem használtam a Nemzetközi karakterekben szereplőket és ezért normális sms hosszúságúnak tűnt, ha pedig valamelyik szóba esetleg bekerült akkor lerövidült az írható karakterek száma.

Mégegyszer köszönöm a segítséget és elnézést, ha tudatlanságommal valakinek, akinem ez a dolog már egyértelmű, bosszúságot okoztam!

vas. ápr. 29, 2007 12:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika jól összefoglalta a lényeget!

Hányszor hallok olyat egy csomó ismerősömtől, hogy ez a program miért nem magyar? Kérdik, miközben megvenni eszük ágában sincs...

szomb. ápr. 28, 2007 18:36
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
...miért az iso8859-x az alapértelmezett kódtábla, és nem az unicode?
Azért, mert Neumann János nem itthonról, magyar pénzből fejlesztette ki a PC-t, és az internetet sem magyar módi szerint építették fel.
Én elhiszem, hogy egyesek elvárják, hogy ha a többmilliárdos internetes társadalomban megjelenik párszázezer magyar, akkor az alapjainál reformálják meg az egészet az egyedi nyelvet használó újoncok miatt.
Valamiért azonban mégsem teszik.

Az Unicode ennek ellenére adott és működőképes a mobilszolgáltatók hálózataiban, SŐT, nemzetközi viszonylatban is, az pedig, hogy a szolgáltatók nem hajlandóak mégsem az Unicode szerint számlázni, az nem a rendszer hibája, hanem a szolgáltatók feneketlen pénzéhségének köszönhető.

szomb. ápr. 28, 2007 17:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 76  Következő