Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 18:33

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Pedig az 1800 Ft-ot most olvastam a weblapon. Szólj a kollégáknak ne zavarjanak be és javítsák ;) :lol:

Itt találod a most éppen érvényes adatokat: http://www.vodafone.hu/segithetunk/kozl ... _04_30.pdf

csüt. jún. 07, 2007 16:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pedig az 1800 Ft-ot most olvastam a weblapon. Szólj a kollégáknak ne zavarjanak be és javítsák ;) :lol:

csüt. jún. 07, 2007 15:43
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
De akkor miért lehet inaktiválni? :roll:
Ez a rómingolás tök bonyolult :)

Azért lehet deaktiválni, mert ha a határ mellett laksz, elég kellemetlen, hogy néha átvált kinti toronyra, és nem 30 Ft-ért, hanem 300-ért beszélsz... :wink:
Ha nem laksz határ mellett, akkor ne foglalkozz vele.

Árpy írta:
Idézet:
Vodafone Passport roaming tarifánkkal 17 különböző Vodafone és Vodafone partnerhálózaton kapcsolási díj mellett (mely előfizetéses ügyfeleink esetében minden megkezdett 10 perc után kiszámlázásra kerül), a hazai percdíjaidat és számlázási egységedet megtartva indíthatsz hívásokat. Feltöltőkártyás ügyfeleink bruttó 1800 Ft-os havidíjért vehetik igénybe akciós tarifánkat, melyre 30 nap eltelte után újra kell regisztrálniuk. A Vodafone Passport hálózatokon (amennyiben sikeresen regisztráltál a Vodafone Passportra) a fogadott hívások után csak a kapcsolási díjat számlázzuk, forgalmi díjat nem!
???

Az 1800 Ft június 1-től megszűnt, ezért nem is írtam... :wink:

csüt. jún. 07, 2007 15:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
De akkor miért lehet inaktiválni? :roll:
Ez a rómingolás tök bonyolult :)

Idézet:
Vodafone Passport roaming tarifánkkal 17 különböző Vodafone és Vodafone partnerhálózaton kapcsolási díj mellett (mely előfizetéses ügyfeleink esetében minden megkezdett 10 perc után kiszámlázásra kerül), a hazai percdíjaidat és számlázási egységedet megtartva indíthatsz hívásokat. Feltöltőkártyás ügyfeleink bruttó 1800 Ft-os havidíjért vehetik igénybe akciós tarifánkat, melyre 30 nap eltelte után újra kell regisztrálniuk. A Vodafone Passport hálózatokon (amennyiben sikeresen regisztráltál a Vodafone Passportra) a fogadott hívások után csak a kapcsolási díjat számlázzuk, forgalmi díjat nem!
???

csüt. jún. 07, 2007 13:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem kell inaktiválni, hisz itthon itthon vagy -> normál díjakért kommunikálsz. A roamingot egyszer bekapcsolod, hogy külföldön is felengedjen vmi hálózatra, aztán kész.

csüt. jún. 07, 2007 13:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Deaktiválni is kell őket hazaérve?
Többi "általános" kérdésre válasz? :D

csüt. jún. 07, 2007 11:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Megyek Spanyolba

A vodánál nem árt aktiválni a roamingot, mert nem monden kártyán van rajta (küldd a ROA szót a 1270-re SMS-ben), és nem árt a pasportot sem aktiválni (küldd a PAS szót a 1270-re SMS-ben).
A pasport-ot csak a Spanyol Vodafone hálózaton tudod használni, tehát ha a telefonod nem arra áll automatikusan, akkor kézzel válaszd ki.

Utána 300 Ft kapcsolási díjért, és hazai percdíjakért tudsz beszélni...

(T-t nem tom :) )

csüt. jún. 07, 2007 11:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Megyek Spanyolba és tudni akarom, hogy jövök ki legolcsóbban :)
Van egy Dominó és egy Vitamax kártyám. Nézegettem a díjakat és felmerült pár apró kérdés.

1. T-nél és V-nél mikor kell (kell-e?) aktiválni és deaktiválni a roamingot? Ha nem kapcsolom ki és már itthon vagyok, olyan, mintha külföldön lennék és a 240es percdíjat fizetem?
2. Kint a manuális hálózatválasztásnak van jelentősége? Pl. ha találok vodát vagy T-t, átálljak arra vagy ez esetben is a 240(T)/295vagy340(V) összeget fizetem percenként? Vagy a Passporttal belföldi tarifával telefonálhatok? Ha már itt tartunk: mi a különbség a Preferált hálózatok és Egyéb hálózatok között yodáéknál?
3. Kapcsolási díj csak a vodánál van (299Ft)? Ott a tarifaváltás ingyenes, melyiket ajánljátok?

Egyenlőre ennyi :D
Köszi!

csüt. jún. 07, 2007 9:59
arany tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
Atos írta:
A nokiaprogramok.hu oldalon ha beírom a letöltéseknél a keresőbe, hogy 240x320, akkor többek között nagy mennyiségű java játékot listáz ki. Ezek ugye nem csak a 240x320-as felbontású 9.1-es symbianos készülékekkel kompatibilisek, hanem a 240x320-as kijelzőjű S40-es telókkal (pl. 6300) is?
Szinte az összes progi müxik az s40 v3-as telókon, kivéve néhány 3D-s játékot.

Köszi! Reménykedtem, hogy így van.
Akkor akár le is cserélhetem az E50-em 6300-ra...
Végülis symbianos programokat keveset használok: file kezelő, szótár, Opera, auto. bill. zár, számológép, ébresztőóra...
Játékok között van egy pár jó symbianos játék, de ha ilyen választékban vannak java-s játékok, akkor az sem lehet akadálya a cserének.
Csak kicsit tartok tőle, hogy az utóbbi pár telefonomon megszokott symbian hiányozna...
Ismerem mindkét telefon specifikációját, de újabb típusú S40-est még nem használtam.
Valaki, akinek van tapasztalata mindkét típussal, leírhatná a véleményét! Köszi!

kedd jún. 05, 2007 9:19
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
A kis lakat azt jelzi, hogy a titikosítás mértéke nem megfelelõ.
Ha viszont a kártya nem áll rá a hálóra egyik készülékben sem, akkor ott viszont letiltás esete is lehet...

Kösz Macika!

A srác bevitte a P-hez, kiderült hogy a SIM megadta magát. Ott helyben pótolták.

kedd jún. 05, 2007 6:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atos írta:
A nokiaprogramok.hu oldalon ha beírom a letöltéseknél a keresőbe, hogy 240x320, akkor többek között nagy mennyiségű java játékot listáz ki. Ezek ugye nem csak a 240x320-as felbontású 9.1-es symbianos készülékekkel kompatibilisek, hanem a 240x320-as kijelzőjű S40-es telókkal (pl. 6300) is?
Szinte az összes progi müxik az s40 v3-as telókon, kivéve néhány 3D-s játékot.

kedd jún. 05, 2007 6:42
Moderátor

Hozzászólás 
Vismajor írta:
Sziasztok!

Szerintetek mit jelent egy nyitott lakat szimbólum egy Nokia 6020-on?
Jelenség: bekapcsolás után PIN kód elfogadva, nincs hibajelzés, de nem meg fel a GSM hálózatra. Hívás nem működik, hívni se lehet.
Gondolom a SIM a fogó, mert kipróbáltuk az én telómban is, ott sincs hiba, csak nincs hálózat hozzá.

Kösz előre is!
A kis lakat azt jelzi, hogy a titikosítás mértéke nem megfelelő.
Ha viszont a kártya nem áll rá a hálóra egyik készülékben sem, akkor ott viszont letiltás esete is lehet...

kedd jún. 05, 2007 1:56
arany tag

Hozzászólás 

hétf. jún. 04, 2007 22:26
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Szerintetek mit jelent egy nyitott lakat szimbólum egy Nokia 6020-on?
Jelenség: bekapcsolás után PIN kód elfogadva, nincs hibajelzés, de nem meg fel a GSM hálózatra. Hívás nem működik, hívni se lehet.
Gondolom a SIM a fogó, mert kipróbáltuk az én telómban is, ott sincs hiba, csak nincs hálózat hozzá.

Kösz előre is!

hétf. jún. 04, 2007 14:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
na, ez érdekelne engem (és még sokakat) is!

Ami Téged érdekel, azt itt megtalálod: http://forum.pappfer.hu/viewtopic.php?f=11&t=340 (olvasd végig a topicot, mert nem egyszerû a dolog), ami mást érdekel, max akkor jó Nekik, ha SE telót vesznek, a Gumi-cég modelleinél ez nem megy... :twisted:

köszi, nézem!

szomb. jún. 02, 2007 14:46
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:

Ami Téged érdekel, azt itt megtalálod: http://forum.pappfer.hu/viewtopic.php?f=11&t=340 (olvasd végig a topicot, mert nem egyszerű a dolog), ami mást érdekel, max akkor jó Nekik, ha SE telót vesznek, a Gumi-cég modelleinél ez nem megy... :twisted:

szomb. jún. 02, 2007 12:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Pontositok.
Olyan előfizetésem van a Vodánál,hogy nincs lehetőség forgalom alapu számlázásra,ezért mivel ritkán használtam megszüntettem.
Ezért néha jó lenne ha tudnám használni a GPRS-t de hallottam a lehetőségről hogy a neten keesztül lehet.
Ehhez szerettem volna segitséget kérni.
Amennyiben mégis van megoldás,kérlek pontról pontra irjátok le nekem,mert nagyon amatőr vagyok,de nagyon érdekela PC és a mobil.

pén. jún. 01, 2007 20:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Eddig még csak symbianos megoldást láttam rá, nem oprendszeres telefonnal nem tudom, megoldható-e.

pén. jún. 01, 2007 19:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Vagy azt, hogy a telefont BT-vel a géphez csatlakoztatod és a gépen levõ internetet (adsl, kábel, etc) használod a telefonon, ergo a telefon szolgáltatónak nem fizetsz a netezésért?
Ez már bonyolultabb, mert inkább oprendszeres telefonokkal lehet ezt megjátszani.

pén. jún. 01, 2007 13:07
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha egy kicsit pontosítasz, lehet van megoldás a kérdésedre.
A telefonont BT-vel a képhez kapcsolod és a telefont használod betárcsázásra, hogy a géppel tudj netezni (a gprs forgalomért fizetsz), ezt szeretnéd?
Erre elvileg még a kézikönyvében is van leírás, hogy használd modemként a telefont.
Vagy azt, hogy a telefont BT-vel a géphez csatlakoztatod és a gépen levő internetet (adsl, kábel, etc) használod a telefonon, ergo a telefon szolgáltatónak nem fizetsz a netezésért?
Ez már bonyolultabb, mert inkább oprendszeres telefonokkal lehet ezt megjátszani.

pén. jún. 01, 2007 12:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika!
Köszi a gyors választ.
Igen WinXP-ről van szó,pedig én azt hallottam,hogy lehet,a 7390 kézikönyvében is szerepel,de azért köszi.

pén. jún. 01, 2007 11:49
Moderátor

Hozzászólás Re: WXP-n bluetoothon keresztül szeretném a GPRS-t Nokia 739
eriklili írta:
Sziasztok!
Kérlek segitsetek.
AWXP-ről szeretnék bluetoothon keresztül GPRS-t használni a Nokia 7390-en.
Ehhez a beállitáshoz szeretnék segitséget kérni.
Segitségeteket előre is nagyon köszönöm. :oops: :roll:
AWXP = A Windows XP???

Bluetoothon keresztül XP-ről GPRS-t??? Nem fog menni...

pén. jún. 01, 2007 1:04
ezüst tag

Hozzászólás WXP-n bluetoothon keresztül szeretném a GPRS-t Nokia 7390-en
Sziasztok!
Kérlek segitsetek.
AWXP-ről szeretnék bluetoothon keresztül GPRS-t használni a Nokia 7390-en.
Ehhez a beállitáshoz szeretnék segitséget kérni.
Segitségeteket előre is nagyon köszönöm. :oops: :roll:

csüt. máj. 31, 2007 21:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Lehetséges lenne az hogy van olyan telefon amiben be lehet állítani a csoportos sms-t úgy hogy mindig azokra a számokra is küldjön?Tudom baromság de hátha
Nem baromság, szerintem is valami ilyesmi lesz. Át kellene nézni az üzenetbeállításokat.

hétf. máj. 21, 2007 6:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Atomov írta:
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem:hogy az lehetséges-e ,hogy amiket küldök sms-ket,azokat nem csak a cél személy kapja meg,hanem egy másik ember is.És ha igen akkor ez a szolgáltató hibája,vagy pedig teljesen más oka lehet.Mert nem régen felkeresett egy számomra ismeretlen ember és azt állította,hogy ő is megkapja az sms-ket amiket küldök.Remélem érthető így amit leírtam,ha bárkinek van valami ötlete,hogy ez mitől lehet, kérlek írjon.

Lehetséges lenne az hogy van olyan telefon amiben be lehet állítani a csoportos sms-t úgy hogy mindig azokra a számokra is küldjön?Tudom baromság de hátha

vas. máj. 20, 2007 22:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kérj egy részletezőt, és nézd meg, hogy amikor az általad választott címzettnek küldöd, akkor rá 5-10 másodpercre kinek megy még SMS?

vas. máj. 20, 2007 22:26
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem:hogy az lehetséges-e ,hogy amiket küldök sms-ket,azokat nem csak a cél személy kapja meg,hanem egy másik ember is.És ha igen akkor ez a szolgáltató hibája,vagy pedig teljesen más oka lehet.Mert nem régen felkeresett egy számomra ismeretlen ember és azt állította,hogy ő is megkapja az sms-ket amiket küldök.Remélem érthető így amit leírtam,ha bárkinek van valami ötlete,hogy ez mitől lehet, kérlek írjon.

vas. máj. 20, 2007 22:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Nem emlékszem, hogy azt írtam volna, hogy Bluetooth-szal kapcsolom össze :roll:. Így amit írtál, nem tudom kipróbálni.

Ööö,igazad van.Bocsi azt elfelejtettem írni hogy ez csak akkor működik,ha van bluetoth a gépedben.Csak azért ajánlottam mert ez is egy megoldás.

vas. máj. 20, 2007 20:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem emlékszem, hogy azt írtam volna, hogy Bluetooth-szal kapcsolom össze :roll:. Így amit írtál, nem tudom kipróbálni.

vas. máj. 20, 2007 20:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Sony Ericsson V630i-t szerettem volna szinkronizálni a MyPhone Explorerrel, de a program nem látja az USB portokat. Csak COM1-et, meg a gépben lévő PCI-os faxmodem COM3 portját.

Akár telefon módban, akár fájlátviteli módban csatlakoztatom a telefont a géphez.

Továbbá ha telefonos módban kapcoslom össze, akkor a csatlakoztatott hardvert jelző ikon nem jelenik meg a tálcán az óránál. De hangjelzés hallható.

Bluesoleil-ben soros portként összekapcsolni,majd a MyPhone Explorerben sznkronizálás és rögtön megtalálja.Nálam legalábbis így bejött

vas. máj. 20, 2007 19:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Én még nem láttam olyan XP-drivert, amit megtalált volna ilyenkor. Aligha hiszem, hogy ez a mobilgyártó hibája lenne...

még a saját könyvtárában sem képes megtalálni az előzőleg már használt drivert... méghogy neten? amúgy gondolom a m$ szerverére csatlakozik ilyenkor, és ott csak azok a driverek vannak fent, amik valami hibajavításon mentek át. leglaábbis én így tippelném.

vas. máj. 20, 2007 17:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Vizsla írta:
És bíztam benne, hogy ha már kimegy a netre, akkor meg is találja a neki valót.

A többi is ilyen (w800, m600, amit próbáltam), hogy neten nem talál drivert.
Én még nem láttam olyan XP-drivert, amit megtalált volna ilyenkor. Aligha hiszem, hogy ez a mobilgyártó hibája lenne...

vas. máj. 20, 2007 17:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Hol találom a progit a Nokiaprogramok.hu-n? Légyszí írd meg, hogy hol és hogy mi a neve a proginak.
Köszi, Üdv.
Ez a lap kötelező minden symbianosnak! A progi neve FullScreenCaller. Válaszd ki az oprendszerednek (Symbian OS 6,7,8,9) megfelelő verziót.

vas. máj. 20, 2007 15:02
platina tag

Hozzászólás 
gabriel401 írta:
kakuk100 írta:
Még azt szeretném kérdezni, hogy a Symbianos telókon a hívó képe csak piciben jelenik meg híváskor? Még nem volt ilyen telefonom azért kérdezem.
Köszi.
Egészen addig, amíg a megfelelő progit fel nem rakod. Onnantól teljes képernyőn.

Köszi szépen! Hol találom a progit a Nokiaprogramok.hu-n? Légyszí írd meg, hogy hol és hogy mi a neve a proginak.
Köszi, Üdv.

vas. máj. 20, 2007 14:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:

A többi is ilyen (w800, m600, amit próbáltam), hogy neten nem talál drivert.

vas. máj. 20, 2007 13:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Még azt szeretném kérdezni, hogy a Symbianos telókon a hívó képe csak piciben jelenik meg híváskor? Még nem volt ilyen telefonom azért kérdezem.
Köszi.
Egészen addig, amíg a megfelelő progit fel nem rakod. Onnantól teljes képernyőn.

vas. máj. 20, 2007 12:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
A web-en nem fog az XP illesztőt találni, ellenben a gyári CD-n igen... :)

szerk: és itt is egy: http://temp.pappfer.hu/V630.ZIP :wink:
Köszi.

A gyári CD-t azért nem vettem elő, mert a szinkronizáló szoftverét nem javasoltad, hanem inkább a MyPh.Ex.-t.

vas. máj. 20, 2007 12:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
A web-en nem fog az XP illesztőt találni, ellenben a gyári CD-n igen... :)

szerk: és itt is egy: http://temp.pappfer.hu/V630.ZIP :wink:

vas. máj. 20, 2007 10:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
De akármit csinálok, csak COM1-et, meg COM3-at lát.

Most bementem a rendszerbe, ott mengéztem mi történik az eszközkezelőben, ha rádugom a telót. Megjelent egy egyéb eszköz felirat, benne a Sony Ericsson V630-cal. Kérdőjel mindkettőnél. Illesztőprogram kéne neki. Engedtem, hogy felmenjen a webre, és ki gondolta volna, semmit se talál, az eszközt nem lehet telepíteni...

vas. máj. 20, 2007 9:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Sony Ericsson V630i-t szerettem volna szinkronizálni a MyPhone Explorerrel, de a program nem látja az USB portokat. Csak COM1-et, meg a gépben lévő PCI-os faxmodem COM3 portját.

USB-ként nem is fogja megtalálni, virtuális COM portot hoz létre a kábel, azt kell beállítani... :wink:

vas. máj. 20, 2007 9:17
a fórum lelke

Hozzászólás 

Akár telefon módban, akár fájlátviteli módban csatlakoztatom a telefont a géphez.

Továbbá ha telefonos módban kapcoslom össze, akkor a csatlakoztatott hardvert jelző ikon nem jelenik meg a tálcán az óránál. De hangjelzés hallható.

szomb. máj. 19, 2007 21:20
platina tag

Hozzászólás 
Köszi.

szomb. máj. 19, 2007 16:43
platina tag

Hozzászólás 
Köszi a választ. Igazad van, csak gondoltuk hátha nem egyformák és találunk egy kicsit nagyobb méretű betüset. Pl. a 6131-ben a nagy betűméret is elég kicsi, de a 7390-ben már nagyon kellemes a betűk mérete, pedig mind a kettő S40-es.

szomb. máj. 19, 2007 15:44
Moderátor

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni azt aki tudna segíteni, hogy a Nokia Symbianos telefonokba amik mostanában jöttek ki mindegyikben olyan kicsik a betük? A 6290-ben néztük, és ha nagyra állítjuk a betű méretét akkor is elég kicsi. Egy ismerősőm szeretne venni, de egy picivel nagyobb betüket szeretne. Maradjon akkor az S40-nél?
Üdv.
Nézd, ahogy öregszünk, úgy lesz egyre kiseb a betűméret a telefonokban. Esz nem (csak) vicc, össze kell hasonlítani egy 6 éves 7110-et, mekkorák voltak még ott a betűk.

Sajnos a kijelzők egyre nagyobb felbontása hozza magával, hogy egyre több mindent akarnak rárakni, ennek megfgelelően egyre kisebbek a betűk. A kijelző bír még többet is, az emberi szem lassan már nem, a fiataloké sem nagyon.

Szóval ez a tendencia, maga az oprendszer van úgy tervezve, hog yennyi és ennyi karakternek rá KELL férnie a kijelzőre. Ez pedig behatárolja a maximális karakterméretet.

Már az S40 3rd Editionnál se látom biztosítva a mozgó autóban/buszon való kijelzőolvasgatás lehetőségét.

Arról nem is beszélve, hogy ha az ember szabályos akar lenni és autósszettet használ, akkor végképp nem látja sasszemmel sem a kijelzőn megjelenő betűket.

szomb. máj. 19, 2007 15:22
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni azt aki tudna segíteni, hogy a Nokia Symbianos telefonokba amik mostanában jöttek ki mindegyikben olyan kicsik a betük? A 6290-ben néztük, és ha nagyra állítjuk a betű méretét akkor is elég kicsi. Egy ismerősőm szeretne venni, de egy picivel nagyobb betüket szeretne. Maradjon akkor az S40-nél?
Üdv.

szomb. máj. 19, 2007 15:00
arany tag

Hozzászólás 
Szóltak a szervizből, hogy mehetek az E50-ért! Kissé szkeptikusan mentem be az előzmények után, de kellemesen csalódtam bennük. Majd' egy hónap után kicserélték a készüléket!
Most van egy vadi új, fóliás telóm, amire természetesen a 2 év gari is újra indult!!! :P :P 8) 8) :!: :!:

pén. máj. 18, 2007 12:21
arany tag

Hozzászólás Re: VPN
Erni írta:
Mely sonyericsson és nokia telefonokban van VPN kliens, de olyan ami tanúsítványokat is kezeli pl: a netlock.cer

Köszi

Senki se használ VPn -t

kedd máj. 15, 2007 12:56
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Atos írta:
Macika! (meg mindenki más)! Milyen realitása lehet annak, hogy a Nokia szerviz minden javítás után szoftvert frissít egy telefonon? Ma fogom bevinni az E50-esemet joystick javításra/cserére és az előzetes érdeklődésemre azt mondták a mintaboltban, hogy mivel nekik nincs hozzá joystickjuk, beküldik a központi szervizbe, de szoftvert is frissítenek rajta, ezért készítsek biztonsági másolatot. Mondom nekik, hogy előző nap frissítettem saját magam, ezért ezt nem kérném, de kötötték az ebet a karóhoz, hogy ez központi előírás, hogy minden féle javítás után kötelesek rajta szoftvert frissíteni. :shock:
Valóban így van, azzal indítanak, hogy gyári alapállapotba flashelik a készüléket.
Erre azért van szükség, mert rengeteg olyan alkalmazás van, ami a készülék paramétereit megváltoztathatja. Ezeket külön le kellene törölniük, de hát ez nonszensz elfoglaltság lenne, így mindig gyári alapállapotban adják vissza a készüléket, a tesztértékeik is ehhez vannak belőve.
Nagyon régen is így volt (a 6110-es időkben), szerintem így is fog maradni, van értelme a szabálynak...

Ja, és mielőtt rákérdeznél, HW-s alkatrészcsere után is felrakják a tesztpadra, ami végigteszteli a készüléket. :)

Helyzetjelentés: ugyebár mint írtam korábban, pont ma három hete leadtam az E50-esem garanciális javításra, mert a joy nagyon nehezen mozgott.
2(!!) hét után visszajött, megnéztem, ugyanolyan volt, nem csináltak vele semmit (lehet, hogy kiporolták a bill. alatti részt (bár teljesen tiszta volt), de hogy a joy-hoz nem nyúltak, az biztos).
Visszament ismét a központi szervizbe és újabb egy hét után ma jelentkeztek, hogy mehetek érte. Ismét bementem és megnéztem, de újra csalódnom kellett.
A joy érzésre már könnyen jár, valószínűleg kicserélték, de egyik irányban sem működik, tehát a menüben nem lehet vele lépkedni egyik irányban sem, ergo most már teljesen használhatatlan. :evil:
Kivertem a balhét, felhívtam az ügyfélszolgálatot, aztán annyiban maradtunk, hogy ott hagyom (mi mást is tudnék tenni), újra visszaküldik a központi szervizbe, aztán talán 1 hét múlva lesz vele valami.
Reménykedek egy pozitív végkifejletben, mert ezt írták rá az átvételi jegyzőkönyvre: "A joy most már egyáltalán nem működik! Ügyfélszolgálattal egyeztetve, ügyfél most már cserét igényel!"
Kérdésem: vajon ez alapján még megpróbálják javítani, vagy automatikusan cserélik a készüléket? Ha cserélik, akkor újra indul a 2 év gari? A réginek a tartozékait be kell vinnem, vagy ilyennel nem szórakoznak?
Macika: ezen mondatodat sajnos megcáfolja ez az egész mizéria: "Ja, és mielőtt rákérdeznél, HW-s alkatrészcsere után is felrakják a tesztpadra, ami végigteszteli a készüléket."
Igaz, nem írtad, hogy ez a bizonyos tesztpad csak szoftveresen vagy hardveresen is teszteli.
Lehet, hogy agyon tesztelték, de a joy kimaradhatott... :wink:
Márpedig ha én egy alkatrészt kicserélek, akkor leginkább annak a tesztelésével kezdem, hogy az jól működik-e.

Szerk: közben beszéltem Macikával is és kiderült, hogy az a bizonyos tesztelés csak szoftveres (mint ahogy az eredeti szövegkörnyezetből lehet rá következtetni). Szóval lehetetlen Macikát megcáfolni! :wink: (Örülök, hogy ilyen jó modárátor(ai/u)nk van(nak), aki(k)re mindig lehet számítani!)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Atos kedd máj. 15, 2007 16:05-kor.

kedd máj. 15, 2007 12:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Nem ismerlek, nem tudhatom, mennyire vagy felkészült és mennyire van komoly cuccod otthon...

Na jó, akkor fogadjunk. Van rá egy üveg alkohol tartalmú italom. Ha nem tudom megcsinálni, akkor meghívlak egy kerítés-szaggatóra kísérővel, de ha én akkor megiszom. (Persze szigorúan csak a művelet elvégzése után :D )

Különben is; hogy máshogy lesz az emberből igazi szervizes, ha nem saját kárán tanul, nem?

kedd máj. 15, 2007 5:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Saját korábbi kérdéseimre a válaszok immár tapasztalati úton megszerezve, egyuttal megköszönve mindenki segítségét:

- Igen, az infra erösen visszafogja a gprs/edge sebességét. Saját adatok:
infra: 5-6KB/s
kábel: 15KB/s letöltési sebesség

- Utángyártott CA-42 kábellel (kékesszürke-fehér dobozos www.CA42.com -os) megy a net, telepitéshez kell a hozzá adott cd-röl a kábel driver meg a nokia.hu-ról az adott telefon modemdrivere és kész.

hétf. máj. 14, 2007 11:42
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 76  Következő