Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 20:39

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi van akkor, ha a Vodafone Vitamax-os SIM-ről a 171-t felhívva az alábbi választ kapom: "A kártya rendelkezésre állása lejárt."

Ha feltöltöm, utána használható még a kártya?

szer. jún. 13, 2007 20:34
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
kuncsaku írta:
Mondjuk azt nem értem, hogy ha átrakod rá a nagyobb csatlakozót, akkor a kisebbhez hogyan használod?

Úgy, hogy a 3.5 mm-es hez van átalakitó 2.5mm-es re, de fordítva állítólag nincs.
Köszönöm a tippeket, de ma sikerült megoldani. Vettem egy olcsó Nokia headsettet a MM ban, és csomagjában volt egy nekem való átalakító. Most mind a két telóhoz lehet használnia a HS 82- est és nagyon jól szól.
Üdv.
Szuper!

@kuncsaku

Mi nehézség van benne? Az, hogy ezek a vezetékek iszonyat vékony szálakból állnak, és nagyon gyengécskék. A lengőaljzatnál is és a dugónál is rá kell hajtani a testlemezt a rögzítés érdekében a vezetékre, ám az annyira kis vékonyka és puha, hogy nem minden esetben tartja meg. A forrasztás pedig hiába szakszerű, maga az a pár szál igen puha rézvezeték nem elegendő mindig a rögzítéshez.
Ezért írtam, hogy én nem bontanám meg a gyári állapotot.

Így, egy 'filléres' fülest használva már egészen más a dolog.

kedd jún. 12, 2007 18:44
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
kuncsaku írta:
Mondjuk azt nem értem, hogy ha átrakod rá a nagyobb csatlakozót, akkor a kisebbhez hogyan használod?

Úgy, hogy a 3.5 mm-es hez van átalakitó 2.5mm-es re, de fordítva állítólag nincs.
Köszönöm a tippeket, de ma sikerült megoldani. Vettem egy olcsó Nokia headsettet a MM ban, és csomagjában volt egy nekem való átalakító. Most mind a két telóhoz lehet használnia a HS 82- est és nagyon jól szól.
Üdv.

kedd jún. 12, 2007 18:19
arany tag

Hozzászólás 
Ha mindkettőhöz akarod használni, akkor célszerű száz forintnál kicsit többet ráfordítani. Én vennék valami 200 forintos fülest ami a nagyobb csatival van ellátva van. ezzel már meg is oldottuk azt, hogy az átalakítónk gyári lgyen, ne pedig valami patkányolt cucc. Akkor már csak egy kiscsatis szerelhető lengő aljzatot kell szerezni /abból is valami 300 forintosat/ amit ráforrasztanál a a 200 forintos fülesből levágott zsinórra. Azt te szabod meg, hogy mekkora legyen az átalakító. lehet 5 centis is, vagy amekkorára akarod hagyni. És így nem kell megbuherálnod a gyári fülest. Bár nem értem milyen nehézség van benne, hogy annyira óvakodsz tőle. Számtalanszor javítottam már ilyesmit és máig működik. nyilván oda kell figyelni és nem 3 sör után kell nekilátni :). Még az is gond nélkül megoldható, hogy magát a füldugót forrasztod rá egy elfekvőben lévő gyári zsinórra. Akkor nem lesz semmi maradandó nyoma a szerelésnek. Kivéve akkor, ha elrontod :D

kedd jún. 12, 2007 16:54
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
De. le lehet vágni, 100 Ft alatt van egy forrasztható dugó.
Én nem bántanám...

Igazad van, de egy ilyen új headset 9 ezer. Gondoltam hátha meguszom egy átalakítóval, de úgy látom nem.

hétf. jún. 11, 2007 20:01
Moderátor

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Macika írta:
Nézd, mit találtam Neked!?

Köszi szépen! Ez pont jó lenne csak fordítva. A 2.5 mm kéne hogy legyen a lyuk és 3.5 mm a jack dugó. Sajnos ilyet nem lehet kapni. A 2,5 mm es jack dugót nem lehet lecserélni 3.5 re a Headsetten?
Van mindkét fajta.

De. le lehet vágni, 100 Ft alatt van egy forrasztható dugó.
Én nem bántanám...

hétf. jún. 11, 2007 19:03
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:

Köszi szépen! Ez pont jó lenne csak fordítva. A 2.5 mm kéne hogy legyen a lyuk és 3.5 mm a jack dugó. Sajnos ilyet nem lehet kapni. A 2,5 mm es jack dugót nem lehet lecserélni 3.5 re a Headsetten?

hétf. jún. 11, 2007 18:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Közben sikerült megszerezzem a gyári programot az E620-hoz, az a pannonos SIM-re egyből írta, hogy nem az igazi, és adjam be az NCK-t... :(
Ezek szerint nem független, és ezért nem ment, csak tudnám, hogy akkor miért állt fel a hálózatra a vodás progival... :?

hétf. jún. 11, 2007 13:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
ja, hyperterminállal ne modemet, hanem com portot válassz ki, amin modem van!

Ez megvan (com6), most végre csatlakozott a modemhez :) , de nem tudok csinálni semmit... :)
A szövegablakba nem enged beírni... :? Ilyenkor mit kellene csináljak?

hétf. jún. 11, 2007 12:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
Pedig legegyszerûbben AT paranccsal (terminál program, pl. hyperterminal) tudod megállapítani.

A hyperterminalt próbálom, ott alapból be kell írni egy tárcsázandó számot, a "*99***1#"-re azt írja, hogy nincs válasz...

De a vodás gyári programmal hálózat keresésnél látja az összes hálózatot panni kártyával, ha nincs benne kártya, akkor meg nem lát semmilyen hálózatot, tehát félig meddig látja a panni SIM-et, ezek szerint csak rákapcsolódik a hálózatra, de telefonálni nem lehet? :?

Mert telefonoknál egész máshogy van megoldva a hálózat zár, ott a jó SIM nélkül nem lát a telefon hálózatot... :?

ja, hyperterminállal ne modemet, hanem com portot válassz ki, amin modem van!

hétf. jún. 11, 2007 12:25
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Pedig legegyszerűbben AT paranccsal (terminál program, pl. hyperterminal) tudod megállapítani.

A hyperterminalt próbálom, ott alapból be kell írni egy tárcsázandó számot, a "*99***1#"-re azt írja, hogy nincs válasz...

De a vodás gyári programmal hálózat keresésnél látja az összes hálózatot panni kártyával, ha nincs benne kártya, akkor meg nem lát semmilyen hálózatot, tehát félig meddig látja a panni SIM-et, ezek szerint csak rákapcsolódik a hálózatra, de telefonálni nem lehet? :?

Mert telefonoknál egész máshogy van megoldva a hálózat zár, ott a jó SIM nélkül nem lát a telefon hálózatot... :?

hétf. jún. 11, 2007 12:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:

Ez egy Huawei E620-as eredetileg vodás kártya, és arra vagyunk kiváncsiak elsõsorban, hogy megy-e más SIM-mel... :)

Már ott elakadtam, hogy milyen progi kell hozzá, az AT parancsoktól még messze vagyok. :oops:

ja, miért nem ezt kérdezted?

Pedig legegyszerűbben AT paranccsal (terminál program, pl. hyperterminal) tudod megállapítani.

hétf. jún. 11, 2007 11:59
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
hát, először is kapcsold ki a SIM-en a PIN, vagy pedig minden bekapcsoláskor egy terminálprogramban, AT-paranccsal be kell azt adnod neki.

utána a modemeknél, a megfelelő modemnél, pl. "GlobeTrotter 3G", speciális, további inicizalizáló parancsok
"at+cgdcont=1,"ip","internet";+cgdcont=2,"ip","wnw""

ahol az "1"-es, illetve a "2"-es az adatfiók CID-je, az "internet", illetve a "wnw" pedig az APN-je. Tehát ezzel a paranccsal kell az adatfiókot beállítani. A tárcsázandó szám pedig "*99***1#" vagy "*99***2#", attól függően, hogy melyik adatfiókot/apn-t használod.

És ezt most magyarul? :)

A pin kikapcsig eljutottam (ez előtte sem volt).

Ez egy Huawei E620-as eredetileg vodás kártya, és arra vagyunk kiváncsiak elsősorban, hogy megy-e más SIM-mel... :)

Már ott elakadtam, hogy milyen progi kell hozzá, az AT parancsoktól még messze vagyok. :oops:

hétf. jún. 11, 2007 11:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
Tudom volt már róla szó, de nem találom...

Van egy pcmci modem, de nincs hozzá program, hogyan tudnék "betárcsázni" a GPRS hálózatba?
Milyen progi kell hozzá (XP alá), és mi az a "telefonszám"?

Esetleg user/pass kell hozzá valamelyik szolgáltatónál (vodánál nem), vagy egyiknél sem? :roll:

hát, először is kapcsold ki a SIM-en a PIN, vagy pedig minden bekapcsoláskor egy terminálprogramban, AT-paranccsal be kell azt adnod neki.

utána a modemeknél, a megfelelő modemnél, pl. "GlobeTrotter 3G", speciális, további inicizalizáló parancsok
"at+cgdcont=1,"ip","internet";+cgdcont=2,"ip","wnw""

ahol az "1"-es, illetve a "2"-es az adatfiók CID-je, az "internet", illetve a "wnw" pedig az APN-je. Tehát ezzel a paranccsal kell az adatfiókot beállítani. A tárcsázandó szám pedig "*99***1#" vagy "*99***2#", attól függően, hogy melyik adatfiókot/apn-t használod.

hétf. jún. 11, 2007 11:11
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudom volt már róla szó, de nem találom...

Van egy pcmci modem, de nincs hozzá program, hogyan tudnék "betárcsázni" a GPRS hálózatba?
Milyen progi kell hozzá (XP alá), és mi az a "telefonszám"?

Esetleg user/pass kell hozzá valamelyik szolgáltatónál (vodánál nem), vagy egyiknél sem? :roll:

hétf. jún. 11, 2007 10:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én meg ilyet a spájzban
Kép
Szóval lehet

vas. jún. 10, 2007 23:02
Moderátor

Hozzászólás 
kakuk100 írta:
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem ?

Van egy Nokia HS 81 es fülhallgatóm melynek 2.5 mm-es a jack dugója. Szeretném használni egy 3.5 mm-es telefonnal is. Szerintetek van valamilyen átalakitó féleség, hogy a 2.5 mm-es jack-es
és a 3.5 mm-eshez is lehessen használni a fejhallgatót?
Üdv.
Ui: Ha nincs ilyen ketyere, akkor a 2.5 mm es jack dugót át lehet cserélni 3.5 mm es re, ha igen akkor hol?

vas. jún. 10, 2007 22:31
platina tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem ?

Van egy Nokia HS 81 es fülhallgatóm melynek 2.5 mm-es a jack dugója. Szeretném használni egy 3.5 mm-es telefonnal is. Szerintetek van valamilyen átalakitó féleség, hogy a 2.5 mm-es jack-es
és a 3.5 mm-eshez is lehessen használni a fejhallgatót?
Üdv.
Ui: Ha nincs ilyen ketyere, akkor a 2.5 mm es jack dugót át lehet cserélni 3.5 mm es re, ha igen akkor hol?

vas. jún. 10, 2007 21:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Rian írta:
Az hogy lehet, hogy Nokia N73-asomon kitöröltem az összes hozzáférési pontot (APN), és mégis kaptam egy MMS-t :D? Egyetlen egy elérési pontom volt, az a Bluetoothos internet megosztás. Ám mikor megkaptam az MMS-t, addigra megjelentek a pannonos beállítások a telón :D
Ez egy egészen minimálisan érdekes...
Nem lehet, hogy a SIMről mászott rá?
Egyáltalán Pannonos vagy?

Pannonos vagyok. Direkt ügyeltem arra, hogy ne legyen egy APN-em sem. SIMről rá mászhatott. Ám a teló gyárilag független. Hát jó, minimálisan érdekes:D De nekem tetszett, hogy nem tudom "elcseszni" a telóm, MMS-t akkor is kapok ha valamit letörlök :)

vas. jún. 10, 2007 1:05
Moderátor

Hozzászólás 
Rian írta:
Az hogy lehet, hogy Nokia N73-asomon kitöröltem az összes hozzáférési pontot (APN), és mégis kaptam egy MMS-t :D? Egyetlen egy elérési pontom volt, az a Bluetoothos internet megosztás. Ám mikor megkaptam az MMS-t, addigra megjelentek a pannonos beállítások a telón :D
Ez egy egészen minimálisan érdekes...
Nem lehet, hogy a SIMről mászott rá?
Egyáltalán Pannonos vagy?

vas. jún. 10, 2007 0:58
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. jún. 10, 2007 0:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja nem vettem észre hogy válaszoltál.
Az enyém R4C003
2004 április tizenvalahányadikán vettem,még westeles(még most is :) )

szomb. jún. 09, 2007 22:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
T68m írta:
Nos, már láttunk olyat, hogy azonos termékbõl két darab különbözõképp viselkedjen.

:hm: egy példa?

És végûl.Abban biztos lehetsz hogy nem én raktam bele.Ide a rozsdás bökõt és mielött megkérdenéd,nem nem használtan vettem ha az járna a fejedben hogy az elõzõ tulaj követte volna el.

1. példa? lásd második pont

2. az is lehet, hogy más szoftverzió van a két telón. Az enyém: r7a011

szomb. jún. 09, 2007 21:32
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Nos, már láttunk olyat, hogy azonos termékből két darab különbözőképp viselkedjen.

:hm: egy példa?
T68m írta:
Sőt, még olyat is láttunk, hogy egy szolgáltató két számlaképet produkáljon előfizetőinek, ugyanakkor, ugyanazon időszakról. :lol:(pannon)

Ehhez nem tudok hozzászólni,még jó hogy nem vagyok pannonos :D
T68m írta:
Ettől függetlenül erős a gyanúm, hogy a tiedben azért van, mert beletetted. (Ha nem most, akkor korábban.)

És végűl.Abban biztos lehetsz hogy nem én raktam bele.Ide a rozsdás bökőt és mielött megkérdenéd,nem nem használtan vettem ha az járna a fejedben hogy az előző tulaj követte volna el.

szomb. jún. 09, 2007 21:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
T68m írta:
"ragozást - nincs!
lefelejtõ - nincs!
erdõtûzhöz - nincs!
vízipisztoly - nincs! "

Ragozást -VAN!
lefejtõ - VAN!
erdõtûzhöz - VAN!
vizipisztoly - VAN!
tehát mindegyik
T68m írta:
Tehát hogy egyezteted össze az állításod a tényekkel?

Ez egy olyan állítás ami egyben tény is.Vagy felfogod vagy nem,Nem tudok mást mondani neked csak ezt.Te mondod a saját "igazad" én meg a magamét.Talán fotózzam le a telót és rakjam be?

Nos, már láttunk olyat, hogy azonos termékből két darab különbözőképp viselkedjen. Sőt, még olyat is láttunk, hogy egy szolgáltató két számlaképet produkáljon előfizetőinek, ugyanakkor, ugyanazon időszakról. :lol: (pannon)
Ettől függetlenül erős a gyanúm, hogy a tiedben azért van, mert beletetted. (Ha nem most, akkor korábban.)

Macika: használd! Mondtam én, hogy ne használd?
"én azt mondom, hogy a magát választékosan kifejezõ, ragozást használó (nem lefelejtõ) embernek a t9 kevés, mint erdõtûzhöz a vízipisztoly."

Tehát egy szóval sem mondtam, hogy nektek nem jó. Nekem nem jó. :wink:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_sz%C3%B3kincs
"A magyar nyelv szavainak száma kb. 1 millióra tehető, s így az egyik legnagyobb szókinccsel rendelkező nyelv."
Mivel egy telefont átlag két-három évig használ az ember, ez azt jelenti, hogy napi ezer szó beírásával már a harmadik év végére végzünk is vele! :lol:
Hangsúlyozom: ez NEKEM nem jó.

Egyébként csodálkozom rajta, hogy pont te nem látod ennek (a t9-nek) a (aktív)szókincs csökkentő hatását, de nem ez az első, amiben nem értünk egyet.

szomb. jún. 09, 2007 21:01
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
rittinger zoltán írta:
Mi van rajta elb***va?Fejtsd ki bővebben kérlek.

a billentyúzete.

"Tehát?mi??? "

" t630-ban ez a mondat úgy ahogy van,elsőre minden szó!!."

"ragozást - nincs!
lefelejtő - nincs!
erdőtűzhöz - nincs!
vízipisztoly - nincs! "

Hogy jó-e a t9, azt pedig túltárgyaltuk. Nektek jó, nekem nem.

Már többen is említettük, hogy a T9 használatát ismerni kell(ene).

Erdő+(->)+tűzhöz.
És ezen logika alapján a többit is.

A használat pontos ismerete nélkül beleeshetek abba a csapdába, hogy okoskodok, megszokásból, mert nekem szokott igazam lenni... ;)

Khmmm...

szomb. jún. 09, 2007 20:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
"ragozást - nincs!
lefelejtő - nincs!
erdőtűzhöz - nincs!
vízipisztoly - nincs! "

Ragozást -VAN!
lefejtő - VAN!
erdőtűzhöz - VAN!
vizipisztoly - VAN!
tehát mindegyik
T68m írta:

Ez egy olyan állítás ami egyben tény is.Vagy felfogod vagy nem,Nem tudok mást mondani neked csak ezt.Te mondod a saját "igazad" én meg a magamét.Talán fotózzam le a telót és rakjam be?
T68m írta:
Nektek jó, nekem nem.

Na látod,így kellett volna kezdened.Nem lefikázni a T9-et hanem őszintén beismerned hogy nem tudod használni.Kép
Akkor ezt le is tárgyaltuk

szomb. jún. 09, 2007 20:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Mi van rajta elb***va?Fejtsd ki bõvebben kérlek.

a billentyúzete.

"Tehát?mi??? "

" t630-ban ez a mondat úgy ahogy van,elsõre minden szó!!."

"ragozást - nincs!
lefelejtő - nincs!
erdőtűzhöz - nincs!
vízipisztoly - nincs! "

Hogy jó-e a t9, azt pedig túltárgyaltuk. Nektek jó, nekem nem.

szomb. jún. 09, 2007 20:24
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
lefelejtő - nincs!
erdőtűzhöz - nincs!
vízipisztoly - nincs!

Mint irtam volt:
le+felejt+ő
erdő+tűz+höz
vízi+pisztoly
Hol a gond? ;)

szomb. jún. 09, 2007 20:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tehát?mi???
Nálam az összes elsőre.A két utolsó mondjuk nekem is furcsa volt de behozta elsőre.Ja és most nézem a w300-ast.Mi van rajta elb***va?Fejtsd ki bővebben kérlek.

szomb. jún. 09, 2007 19:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Nincs W300-as om,így nem tudlak megcáfolni.Lehet hogy találtál egy olyan SE modellt amiben nem annyira klafa a t9 de pl t630-ban ez a mondat úgy ahogy van,elsõre minden szó!!

az a szerencséd, hogy t630-asom is van! :wink:

na, nézzük:
magát - jól jött be;
választékosan - jó;
kifejező - jó;
ragozást - nincs!
lefelejtő - nincs!
erdőtűzhöz - nincs!
vízipisztoly - nincs!

Tehát? :lol:

Mondjuk a billentyűzete a t630-nak nagyságrenddel jobb, mint az elb. 300i-nek, de azt nem is az SMS írás miatt szeretem!

szomb. jún. 09, 2007 19:32
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nincs W300-as om,így nem tudlak megcáfolni.Lehet hogy találtál egy olyan SE modellt amiben nem annyira klafa a t9 de pl t630-ban ez a mondat úgy ahogy van,elsőre minden szó!!.Hiszed nem hiszed,ez van.DE a kulcsszó a taníthatóság és ez nem önkorlátozás szerintem,de ha neadjisten akad valakinek egy olyan szava ami tényleg bonyolúlt meg hosszú és nem használja túl gyakran,mennyi idejig tart átváltani t9 ről hagyományos írásmódra-egy gombnyomás-ha meg gyakori hát megtanítja a szótárt és le van tudva.Ha nem tudod használni akkor tudod mi van.....

szomb. jún. 09, 2007 19:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ugyanez a masik oldalrol: 20 szavas mondatbol 1 problema :) En azt mondom, hogy hasznalni tudni kell :P

szomb. jún. 09, 2007 19:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
w300i, sosem használt t9-el:
magát, választékosan, kifejező, használó - hibásan jelent meg, pedig az ékezetek engedélyezve vannak.
ragozást, lefelejtő, erdőtűzhüz, vízipisztoly - nem ismeri

20 szavas mondatból 8 probléma, 40%-os hiba. Nálam ez nem a belefér kategóriába tartozik!

szvsz önmagukat korlátozzák azok, akik a t9-et használják. Olyan szavakat igyekeznek használni, ami biztos benne van a szótárban, ezáltal az aktív szókincsüket csökkentik.

Az igazság, hogy a t9-et nem ragozott nyelvet használók találták ki, igényüknek megfelelően. Maga az ötlet, a bevitelre - egyébként - nagyon jó. Nekem nem jutott az eszembe! :wink:

szomb. jún. 09, 2007 18:55
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Arulas, az erdotuzhoz-t az enyembol kihagytak :)

De amugy szerintem nem nagy ordoglakat a dolog, annyi az alapszabaly, hogy osszetett szavakat szavankent, ehhez csatolt ragokat meg plane kulon irunk be. Es ha valtozik a vegen a betu pl. elcsinálna -> elcsinálnám (tekintsunk el attol, hogy nem nagyon van ilyen szo), akkor el+csinál+n+ám bontásban kell bevinni, mert valoszinu, nem fogjak megegyszer letarolni a szot mas raggal, igy nem lesz benne.

szomb. jún. 09, 2007 18:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
asdf_ írta:
Es tovabbra is tartom, hogy ha a nyelvtan teren muvelt ember hasznalja, akkor a t9 meg inkabb bejon neki, mint a hagyomanyos betunkenti pocsoles...

én azt mondom, hogy a magát választékosan kifejező, ragozást használó (nem lefelejtő) embernek a t9 kevés, mint erdőtűzhöz a vizipisztoly. (ha nem hiszed, akkor próbáld ki az előző mondatot t9-el! ;-))

Egyes vélemények szerint a magyar nyelv szókincse milliós nagyságú. Megnézném azt, aki ennek csak tizedére megtanítja telefonját, hogy utána azt könnyen használhassa.

Én is kipróbáltam.Nem tudom kinek az utolsó mondatára gondoltál de az utolsó egy-két hsz-t beírtam a telóba és meglepődnél milyen kevés az ismeretlen szó(gondolok én a ragozottakra is)De mivel tanítható ezért következő alkalommal már azzal a szóval nem lesz gondom.Pl:megnézném,erdőtűzhőz,ezek is benne voltak a szótárban

szomb. jún. 09, 2007 18:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
én azt mondom, hogy a magát választékosan kifejező, ragozást használó (nem lefelejtő) embernek a t9 kevés, mint erdőtűzhöz a vizipisztoly. (ha nem hiszed, akkor próbáld ki az előző mondatot t9-el! ;-))

Kiprobaltam :)

A ragozas szoval volt egyedul problemam, azt nem tudta, a tobbivel semmi gondom nem volt. Lehet, hogy csak azert, mert logika+nyelvtan ismerete miatt a lefelejtot pl meg sem probaltam bevinni, automatikusan le lenyil felejt lenyil ő, erdő lenyil tűz lenyíl höz modszerrel vittem be? :)) Epp erre celoztam :)) Más kérdés, hogy akik utánnam-oznak, meg szervízeznek, meg tőlled-eznek, azoktol ilyet nem varok el... :P
ui: vízipisztoly :P

szomb. jún. 09, 2007 18:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
asdf_ írta:
Es tovabbra is tartom, hogy ha a nyelvtan teren muvelt ember hasznalja, akkor a t9 meg inkabb bejon neki, mint a hagyomanyos betunkenti pocsoles...

Egyes vélemények szerint a magyar nyelv szókincse milliós nagyságú. Megnézném azt, aki ennek csak tizedére megtanítja telefonját, hogy utána azt könnyen használhassa.

szomb. jún. 09, 2007 17:53
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem t9 adja amit kell, amit pedig nem, arra megtanitom. Nem meglepo modon a nemtom a dunno es hasonlo szleng az nem volt benne gyarliag ;) Es tovabbra is tartom, hogy ha a nyelvtan teren muvelt ember hasznalja, akkor a t9 meg inkabb bejon neki, mint a hagyomanyos betunkenti pocsoles...

szomb. jún. 09, 2007 13:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
érdekes vélemények. Bevallom nekem a t9 igen ritka esetben adja fel azt, amit szeretnék, ezért nem is használom.

Mellesleg a leges-legjobban a 2110i-mel tudtam SMS-t írni.

szomb. jún. 09, 2007 13:25
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
wjulika írta:
Olyan kellene, amin lehet rendesen smst írni (és itt asszem sajnos kiesnek a sony ericssonok :( )

Miért is? Azzal nem lehet SMS-t írni? :?

Hát nem is tudom.Szerintem SonyEricsson sms írásban veri az összes többit.Személyes tapasztalatom a T630-al igazolja ezen állításomat(az újabb SE modellekkel nincs sms tapasztalatom,mert sajnos márkát váltottam,de biztos jól működik).Akármit írhattam,a T9 mindig azt a szót dobta be amire nekem szükségem volt.Persze voltak olyan egyedi szavak amiket nem ismert de a szótár tanítása után ment mint a karikacsapás

szomb. jún. 09, 2007 6:58
Moderátor

Hozzászólás 
wjulika írta:
Sziasztok!
Mivel sajnos képtelen vagyok eligazodni a mobilok között, lenne 1 kér(d)ésem:
tudnátok nekem tanácsot adni, h milyen telefont vegyek?
Olyan kellene, amin lehet rendesen smst írni (és itt asszem sajnos kiesnek a sony ericssonok :( ) , jól néz ki (&kicsi), viszonylag egyszerű kezelni, normális felbontású képet tud csinálni és lehetőleg van rajta bluetooth is. És az ára sem túl magas :)
Tetszenének nagyon az lg mobilok, viszont 1 ismerősömnek sincs és így nem tudom, milyenek.
Ha vki tud segíteni, írjon!!!Előre is köszi:)
Rólam sokan tudják, hogy véresszájú Nokia-fan vagyok, de SMS-írásban akkor is az SE W810i-met szeretem a legjobban.
A T9-kezelése, a betűk egymás utáni sorrendje (valóban állítható a Nokiánál, de akkor is), a címzett számainak eltárolása/újrahasználhatósága, stb. mind mind az SE-t emeli ki a - számomra - legjobb SMS-küldő telónak.
Ami igazán bosszant a Nokiákban, az a T9 kezelés. Ha nem ismer egy szót, akkor vissza kell tipegned az összes ismert szó között, mire kitörölheted és kézzel beírhatod a megfelelőt. SE-nél meg a joy-jal kiválaszthatod oda-vissza, tetszés szerint haladva.

Az LG-t, meg a hasonló borzalmakat felejtsd el!

szomb. jún. 09, 2007 1:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
úgy emlékszem, hogy ez állítható a nokia esetén.

Ezzel tisztában vagyok, de általában akkor kerül ilyen telefon a kezembe, amikor a 0 IQ-val rendelkező user nem tud megrendelni 1-1 szolgáltatást SMS-ban, és nekem kell megcsinálni helyette, mert nem tud szegénykém 3 betűt elküldeni SMS-ben...
Ilyenkor nem szoktam átállítani a telefonját csak azért, hogy beírjak néhány betűt. Ha én is használnék Nokiát, és küldenék SMS-t, akkor biztos kihasználnám ezt a lehetőséget, így viszont marad az, hogy pl a "V" betű írásánál mindig megszívatom magam... :) (és a "V" betűt minden tarifacsomag váltásnál használni kell 2-szer is)

szomb. jún. 09, 2007 0:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
T68m írta:
Valami ratyi nokija jó lesz neki. Bár az jó képet nem fog csinálni és a kijelzõje is otromba*, de legalább könnyen kezelhetõ. (sms-re)

Hát nem tudom, nekem mondjuk a Nokia SMS írási módja jön be legkevésbé, az, hogy az "A" után nem "B" jön, hanem "Á" nekem nagyon nem jön be, nem egészen értem, hogy ezt miért így találták ki, szerintem sokkal többször használ az ember "B", és "C" betût, mint "Á"-t, így viszont nagyon nem paraktikus...

Mondjuk nem csoda, hogy a többi mobilnál (legalábbis amelyikeket ismerem) nem így oldották meg... :)

úgy emlékszem, hogy ez állítható a nokia esetén.

szomb. jún. 09, 2007 0:11
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Valami ratyi nokija jó lesz neki. Bár az jó képet nem fog csinálni és a kijelzője is otromba*, de legalább könnyen kezelhető. (sms-re)

Hát nem tudom, nekem mondjuk a Nokia SMS írási módja jön be legkevésbé, az, hogy az "A" után nem "B" jön, hanem "Á" nekem nagyon nem jön be, nem egészen értem, hogy ezt miért így találták ki, szerintem sokkal többször használ az ember "B", és "C" betűt, mint "Á"-t, így viszont nagyon nem paraktikus...

Mondjuk nem csoda, hogy a többi mobilnál (legalábbis amelyikeket ismerem) nem így oldották meg... :)

szomb. jún. 09, 2007 0:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
wjulika írta:
Olyan kellene, amin lehet rendesen smst írni (és itt asszem sajnos kiesnek a sony ericssonok :( )

tudod, hogy annak használatához külön tanfolyam kell! Egyeseknek.

Valami ratyi nokija jó lesz neki. Bár az jó képet nem fog csinálni és a kijelzője is otromba*, de legalább könnyen kezelhető. (sms-re)

* kivétel azon telók, amibe a konkurenciától, a sharptól veszi a kijelzőket.

ui.: normális képeket egy cég telói tudnak csinálni: annyit segítek, hogy a megfelelő széria nem walkman, hanem a cybershot.

pén. jún. 08, 2007 23:53
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
wjulika írta:

pén. jún. 08, 2007 16:16
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Mivel sajnos képtelen vagyok eligazodni a mobilok között, lenne 1 kér(d)ésem:
tudnátok nekem tanácsot adni, h milyen telefont vegyek?
Olyan kellene, amin lehet rendesen smst írni (és itt asszem sajnos kiesnek a sony ericssonok :( ) , jól néz ki (&kicsi), viszonylag egyszerű kezelni, normális felbontású képet tud csinálni és lehetőleg van rajta bluetooth is. És az ára sem túl magas :)
Tetszenének nagyon az lg mobilok, viszont 1 ismerősömnek sincs és így nem tudom, milyenek.
Ha vki tud segíteni, írjon!!!Előre is köszi:)

pén. jún. 08, 2007 14:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Köszi, bár a pdf-ben található link nem is létezik :oops:

Ne a linket nézegesd, hanem a PDF-et... :)

pén. jún. 08, 2007 9:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Köszi, bár a pdf-ben található link nem is létezik :oops:

csüt. jún. 07, 2007 16:36
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 76  Következő