Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 06, 2024 9:42

Hozzászólás a témához  [ 155 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Nokia 6290 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Rusi írta:
Íme egy újabb teszt róla:

Teszt és videó: Nokia 6290

Nagyon tetszett a teszt. Jó ez a telefon. Kár, hogy a kamerája nem lett jobb, de ez van.Talán nincs is olyan telefon amiben minden jó. Mikor olvashatunk az N-76 ról tesztet?

kedd máj. 15, 2007 16:48
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tetszett ez a video teszt, nagyjából érzékelteti a méreteit, amit eddig csak nagyjából képzeltem el (hasnló mérete van, mint amost használt w800-nak, csak ugye ezt kihajtható kétszerakkorára). A menüje tényleg nagyon gyors, csak kár, hogy teljesen üres volt a telefon :( Sztem jobban érzékeltette volna a sebességét, ha mondjuk megpakoljátok képekkel és ott lehet bemutatni, milyen gyorsan váltogat köztük, vagy zoomol rá. Vagy pl. milyen gyorsan nyit meg egy nagyobb pdf doksit.

kedd máj. 15, 2007 11:07
platina tag

Hozzászólás 
Íme egy újabb teszt róla:

Teszt és videó: Nokia 6290

kedd máj. 15, 2007 7:59
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
brando írta:
a 65-öst akartam, de meggyőztetek maradok a 71-esnél

Ha megvetted, légyszi írd meg, és azt is, hogy hogy tetszik a telefon. Én is még csak most ismerkedem vele.

szer. máj. 09, 2007 18:29
arany tag

Hozzászólás 
Ámen! Jó éjT!

kedd máj. 08, 2007 21:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én már csak gyári garis telefont veszek, miután minddel szívok valamit. A 3310-es kb 8-szor volt szervizben, a 6610 1 hetesen és a felét cserélték, az MPX 200 egyszerűen szétesett úgy, hogy még a szervizes se látott még olyat és hasonlók...Ezek után hidd el, jó az, ha van gari a telefonra ;)

kedd máj. 08, 2007 21:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
elhiheted, hogy nem érdekből mondunk ilyesmit.
a helyzet az, hogy sajnos pont a Nokiára igaz az mostanában, hogy gyorsan dobálja a piacra a telefonokat (a pár évvel ezelőtti szokáshoz képest), és ezért minőségben sajos az első sorozatok egy-egy típusból igen gyengére sikerülnek, mintha béta verzióban szórnák ki a boltokba. ennek az eredménye, hogy igenis nagyon sokszor szükség van (akár többszöri) szoftverfrissítésre, és sajnos adott esetben komolyabb javításra is.

kedd máj. 08, 2007 21:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
a 65-öst akartam, de meggyőztetek maradok a 71-esnél (bár szerintetek ez is illegális), de továbbra is meggyőződésem hogy 100 telóból 95-nél pénzkidobás a garancia mert a telóval semmi baj nem lesz, de persze ezt mindenki döntse el maga. (nyilván aki a maradék 5-be esik az nem így gondolja)

kedd máj. 08, 2007 21:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
brando írta:
.....ezek szerint Te NEM FIGYELTÉL, mert Kitty vett egy telót jóval olcsóbban és a NOKIA garija valódi!!!!

épp te írtad pár sorral feljebb, hogy neked az az árkülönbség is sok, és a 62ezreset akarod megvenni.

de persze lehet, hogy valahol a világon van rá hivatalos Nokia garancia (sőt, valószínű is), de nem hinném, hogy megérné neked Bolíviába (vagy akárhova máshova) vinni, hogy érvényesítsd...

kedd máj. 08, 2007 21:48
arany tag

Hozzászólás 
Igen természetesen rosszul írtam Ő tényleg 2 év garival vette.Arra gondoltam, csak rosszul írtam be. Asszem maradok én is ennél a 71-esnél!
ÁMEN!

kedd máj. 08, 2007 21:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vagy te nem figyelsz? Kitty 71-be vette 2 év nokia garival. Amire te készülsz 62-65k-ba az NEM rendelkezik semmilyen nokia által elismert garanciával.
Ő addig kockáztatott, amíg a nokia rá nem mondta hivatalosan, hogy ez pediglen érvényes magyarországi garancia, vagyis bármi baja van, viheti nyugodtan a gyári szervizbe.
Viszont ha te megveszed az '1 év garis' telefont, akkor arra a bolt ad garanciát. Innentől pedig szinte olyan, mintha nem is lenne garid. Ha bármi bajod van vele, visszaviszed a boltba. Tételezzük fel, hogy még lesz akkor bolt. Eztán nekiállsz velük veszekedni, hogy legyenek szívesek a garijukat érvényesíteni, mivel bevett szokás lerázni az ügyfelet piti dolgokkal...
Ha netán mégis beveszik gariba, akkor a "Józska a 3 kilo fuxszal a nyakában" fogja a bolt hátuljában 'szervizelni' a telefonod. Jobb esetben nem lesz rosszabb, mint a leadáskori állapota.

Míg egy gyári agris telefon esetében szakszerű szerviz foglalkozik vele, olyan emberekkel, akik azt megtanulták és értenek hozzá, megfelelő eszközök birtokában. SZóval emiatt az a 10k szerintem bőven megéri ;)

kedd máj. 08, 2007 21:38
arany tag

Hozzászólás 
.....ezek szerint Te NEM FIGYELTÉL, mert Kitty vett egy telót jóval olcsóbban és a NOKIA garija valódi!!!!

kedd máj. 08, 2007 21:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
brando írta:
Egyszerűen nem szeretek valamiért több 10 ezerrel többet fizetni, ha LEGÁLISAN jóval olcsóbban elérhető.

kiemeltem neked a lényeget. ezt magyarázták itt neked oldalakon keresztül, hogy nem lehet legális az a telefon, ami a hivatalos nagykerárnál olcsóbb. attól, hogy nem lopott és fel tudsz vele lépni a hálóra) még nem azt jenelti, hogy legális. mert ugye lehet szürke import, adócsalt, stb... ezek ugyanúgy nem legálisak, csak éppen nem származik azonnal károd belőle (lehet, hogy később sem, de lehet, hogy igen).

szóval ha megveszed az olcsót, akor lelked rajta, bevállaltad, hogy esetleg a telefon teljes árát elbukhatod.

kedd máj. 08, 2007 21:22
arany tag

Hozzászólás 
Remélem sem túl naív sem túl optimista nem vagyok...maradjunk annyiban kockáztatok.

Egyszerűen nem szeretek valamiért több 10 ezerrel többet fizetni, ha LEGÁLISAN jóval olcsóbban elérhető.

LEHET hogy a teló 2 hónap után elromlik, de LEHET HOGY SOSEM!!!!
Bízzuk a jövőre.

kedd máj. 08, 2007 21:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
brando írta:
Lehet hogy eretnekséget írok, de asszem holnap megveszem a telót 65-ért. Szerintem ez a garanciadolog, kissé túl van lihegve. ...mert ha most kifizetek 65-öt a telóért, ugye az 17-el kevesebb mint a 82 (kb. ennyiről írt Macika)...
elvileg lehet hogy lesz gond a telóval az 1 év üzletgarancia után (vagy előtt) , és tegyük fel lesz 2008 júniusában 20e egy javítása, de azt az összeget akkor is ráérek majd megfizetni...DE az is lehet hogy SOHA nem lesz gond a telóval, és úgy "ugyibár" 65-nél megállok.(vagy ha el is romlik benne valami egy év után, addigra lehet hogy megunom és eladom.)
Engem szoftverfrissítés és ilyen dolgok nem érdekelnek, szóval ilyen szempontból nem kell garilevél.
Summa summárum , ha szerencsém van akkor a 17 különbözetet SOHA nem kell megfizetnem.

Nem akarlak megbántani, vagy beszólni neked, sem flame-t kezdeni, csak hangosan gondolkodom: a hozzád hasonló tudatos gondolkodású vásárlók miatt élnek az ilyen "hozok-neked-okosba" kereskedők jól, NAGYON jól... Pöttyet naív vagy, vagy inkább túlzottan optimista.

Ha a telefon 3-4 hónap után besz*rik és addigra a bolt bezár, akkor mit csinálsz majd?? A Nokianál (MM-ben/Saturn-ban, EW-ben) nem azért olyan drága a mobil, mert ez a telefon egy NOKIA, hanem mert ezért kapsz némi plusz szolgáltatást is a "zug-gsm-bótos" verzióhoz képest.

Most lehet, hogy örülsz: "Jó üzletet csináltam! :D ", mert megvan az E65 "ócsóért", de lehet, hogy pár hónap után rájössz majd: az olcsóbb volt a drágább... Reméljük, nem fogsz így járni, de benne van a pakliban és ha józanul gondolkodsz, számítasz ezen eshetőségekkel is.

ui.: rühellem az olyan ügyfeleket, akinek kell ez vagy az (mer' a szomszédnak is van már és különben is), és nem a gyártót/minőséget/megbízhatóságot keresik - CSAK az árcimkét nézik és a többi már nem is fontos!

kedd máj. 08, 2007 20:50
arany tag

Hozzászólás 
MÁR 62-ÉRT LÁTNI 1 ÉVES GARIVAL :D

kedd máj. 08, 2007 20:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
brando írta:
az 10% ,az elég nagy árrés nem?

Nézd meg, hogy egy autokereskedő mennyivel dolgozik :wink:
(a bankokról nem is beszélve)

kedd máj. 08, 2007 20:24
platina tag

Hozzászólás 
brando írta:

Igen, de 2 év Nokia gari azért megéri. Nekem megérné.

kedd máj. 08, 2007 19:08
arany tag

Hozzászólás 

kedd máj. 08, 2007 18:54
platina tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy tényleg szerencséd lesz. Minden esetre nézd meg, hogy hol gyártották a telefont amit venni akarsz. 65e nagyon jó ár, de ha lehet kapni 71 e. ért 2 éves Nokia garival akkor érdemesebb talán azt venni szerintem. Az csak 6 e. különbség.

kedd máj. 08, 2007 18:46
arany tag

Hozzászólás 
Lehet hogy eretnekséget írok, de asszem holnap megveszem a telót 65-ért. Szerintem ez a garanciadolog, kissé túl van lihegve. ...mert ha most kifizetek 65-öt a telóért, ugye az 17-el kevesebb mint a 82 (kb. ennyiről írt Macika)...
elvileg lehet hogy lesz gond a telóval az 1 év üzletgarancia után (vagy előtt) , és tegyük fel lesz 2008 júniusában 20e egy javítása, de azt az összeget akkor is ráérek majd megfizetni...DE az is lehet hogy SOHA nem lesz gond a telóval, és úgy "ugyibár" 65-nél megállok.(vagy ha el is romlik benne valami egy év után, addigra lehet hogy megunom és eladom.)
Engem szoftverfrissítés és ilyen dolgok nem érdekelnek, szóval ilyen szempontból nem kell garilevél.
Summa summárum , ha szerencsém van akkor a 17 különbözetet SOHA nem kell megfizetnem.

kedd máj. 08, 2007 18:38
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Egy kis pontosítás, szóval imei és product code alapján lett jóváhagyva a garijegy.
Az IMEI adja a PC-t magától...

kedd máj. 08, 2007 0:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy kis pontosítás, szóval imei és product code alapján lett jóváhagyva a garijegy.

hétf. máj. 07, 2007 22:47
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
brando írta:
amit a NOKIA hivatalos garanciának ismert el?

Miután Macika még nem írt vissza, hogy mely országból származik a teló, így még közle sem biztos, hogy tényleg hivatalos az a gari... :wink:
Meg sem kaptam még az IMEI-t :)

hétf. máj. 07, 2007 22:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Kitty annyit írt, hogy az Erkel utcai bolt imei alapján nyilvánította hivatalosnak a garit, tehát az.

Ez ok, de lehet, hogy pl csak akkor, ha német nyelvcsomag van rajta, én nem magyar. Ezért nem mindegy, hogy honan való a telefon eredetileg, mert ha így rajta van az eredeti nyelvcsomag, akkor azzal garis, ha beviszed magyar nyelvcsomaggal, akkor könnyen áthúzzák a garijegyedet, hogy házilag magyarosítottad... :wink:

hétf. máj. 07, 2007 22:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kitty annyit írt, hogy az Erkel utcai bolt imei alapján nyilvánította hivatalosnak a garit, tehát az.

hétf. máj. 07, 2007 22:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
brando írta:
amit a NOKIA hivatalos garanciának ismert el?

Miután Macika még nem írt vissza, hogy mely országból származik a teló, így még közle sem biztos, hogy tényleg hivatalos az a gari... :wink:

hétf. máj. 07, 2007 22:03
arany tag

Hozzászólás 
..de akkor mi van a Kitty álltal 71-ért vásárolt telóval, amit a NOKIA hivatalos garanciának ismert el? Én is tudok egy másik boltban ennyiért 2 év Nokia garival. Ez akkor most hogy van?

hétf. máj. 07, 2007 19:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
brando írta:
és mennyi a hivatalos ár?

Hivatalos ár nincs.
Hivatalos nagykerár van, amin csak kereskedők vásárolhatnak, az jelenleg brutto 82e Ft 1 db-os rendelésnél (sok darabnál 80e Ft körül). Ha hivatalos helyen veszel telefont, akkor ennél csak több lehet, különben veszteségesen adják el, amit nem hiszek... :)

Sok helyen meg lehet venni ÁFA nélkül, Macika által fentebb ecsetelt módszerekkel, akkor egyből nem 80e Ft, csak 66-67e Ft-ba van a kiskernek, viszont innentől kezdve nem vonatkozik a készülékre a hivatalos Nokia garancia...

hétf. máj. 07, 2007 1:03
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Amit Kitty vett 2 év garis telefon, arra ugye kapott hivatalos nokia garit. És a nokia is azt mondta, hogy a gari rendben van. A bolt oldala szerint 71k volt a telcsi.
Akkor az ő garija hivatalos, csak nem magyar piacra szánt készülék, vagy hogy van? És ha nem magyar piacra szánták, de nokia 2 év garis jegyet adnak hozzá, akkor az milyen javíttatsi lehetőséget ad a juzer kezébe?

(Nem kötekedésből kérdezem, csak én is szeretnék minél jobb áron, de normális garis telefont venni :) )
Ha megkapom privátban az IMEI-t, akkor meg tudom mondani, mi a helyzet a telóval. Addig nem tudok állást foglalni...

vas. máj. 06, 2007 21:44
arany tag

Hozzászólás 
és mennyi a hivatalos ár?

vas. máj. 06, 2007 21:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amit Kitty vett 2 év garis telefon, arra ugye kapott hivatalos nokia garit. És a nokia is azt mondta, hogy a gari rendben van. A bolt oldala szerint 71k volt a telcsi.
Akkor az ő garija hivatalos, csak nem magyar piacra szánt készülék, vagy hogy van? És ha nem magyar piacra szánták, de nokia 2 év garis jegyet adnak hozzá, akkor az milyen javíttatsi lehetőséget ad a juzer kezébe?

(Nem kötekedésből kérdezem, csak én is szeretnék minél jobb áron, de normális garis telefont venni :) )

vas. máj. 06, 2007 21:41
Moderátor

Hozzászólás 
brando írta:
akkor pl. belépek a használtgsm.-hu-ra(vagy bármelyikre) és kilistázom a boltokat ahol majd mindegyik 65 és 75 között van, az mind illegális?
De most őszintén!

Szerinted (hivatalos garis készülék esetén) ki fizeti ki a készülék HIVATALOS ITTHONI nagykerára és a Neked történő eladási ára közötti különbözetet????
(tehát ki fizeti ki azt, hog yTe olcsóbban kapod meg 8-12 százalékkal???

Azt kéne megérteni, hogy Magyarországon KIZÁRÓLAG 3-4 nagyker forgalmazhat Nokia készüléket!!!

Mindenki más tőlük veheti csak!!!!

vas. máj. 06, 2007 21:34
arany tag

Hozzászólás 
akkor pl. belépek a használtgsm.-hu-ra(vagy bármelyikre) és kilistázom a boltokat ahol majd mindegyik 65 és 75 között van, az mind illegális?

vas. máj. 06, 2007 21:07
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
drkuhl írta:
Köszönöm megkaptam! Sajnos nekem nincs jó véleményem róluk. De azért köszi.

Mármint emberileg, vagy az eladott áruval kapcsolatban? Végülis ha gyári garis cuccot veszel, akkor egyszer kell velük találkozni, aztán ha baj van, lehet menni a gyári szervizbe.
Így van.

Itt inkább az általam kiemelt szavakkal van a gond, nem az üzlettel.

Egyvalamit meg kellene érteni.

Itthon a HIVATALOS, 2 éves garanciával kapható teló ennyibe kerül. PONT.

Hogyan tudhatja bárki is olcsóbban adni a készüléket???

1. Használt, de valódi garis.
2. Csalás révén árusítja (kivitte az országból Ukrajna felé (az még nem EU!), az áfát visszigényelte, majd visszacsempészte és mégis itthon értékesíti.
3. Külföldről beszerzett, a kinti garanciára is csak korlátozottan jogosult telefon (itthon viszont semmilyen garija nincs).
4. Különbözeti adózással 0 áfával árusít újonnan beszerzett, de a 2-es pontban leírt módon 'megutaztatott' készüléket, szabálytalanul (a különbözeti adózás gyári új termékre nem számolható el).
Az áfa tv. 64§-a szól a különbözeti adózásról.
A különbözeti adózás olyan termékek esetére vonatkozik, ha olyan adóalanytól szerzed be a teméket továbbértékesítési céllal, aki nem áfa alany.

Komolyan csodálom, hogy az APEH még nem rúgta seggbe egyik mobilboltot sem ezért.
Mert mindegyik adót csal, ahol új készüléket adnak 0 ÁFÁ-val...

Félreértés ne essék, LEHET náluk venni telót, csak akkor - az olcsóságért cserébe - el kell fogadni, hogy a Nokiától elhajtanak és a garanciális ügyeket az adott hiénaGSM üzlettel kell intézni...

vas. máj. 06, 2007 13:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
drkuhl írta:

Mármint emberileg, vagy az eladott áruval kapcsolatban? Végülis ha gyári garis cuccot veszel, akkor egyszer kell velük találkozni, aztán ha baj van, lehet menni a gyári szervizbe.

vas. máj. 06, 2007 9:18
arany tag

Hozzászólás 
Darth Smoke írta:
brando írta:
Köszönöm Kitty! Megkaptam!

Köszönöm, megkaptam! 8)
(Smoke)

vas. máj. 06, 2007 9:03
arany tag

Hozzászólás 
Kitty írta:
Én 71e ért vettem 2 éves Nokia garival. A garit bevittem a Nokiához és minden oké vele. Különben is már több telót is vettünk abban a boltban és soha nem volt semmilyen gond. Állítolag a Nokia boltban 126 e. az ára. Nem szégyenlősek az biztos.

Helló! Engem is érdekelne a bolt neve! Köszönöm

vas. máj. 06, 2007 6:03
platina tag

Hozzászólás 
brando írta:

Köszönöm, megkaptam! 8)
(Smoke)

szomb. máj. 05, 2007 21:31
arany tag

Hozzászólás 

szomb. máj. 05, 2007 21:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is :)

szomb. máj. 05, 2007 21:27
platina tag

Hozzászólás 
brando írta:
Kitty szóval hol van az a bolt? ha nem akarsz reklámot, küld priviben!!

Nekem is, nekem is! Légyszíves... 8)

(Smoke)

szomb. máj. 05, 2007 21:24
arany tag

Hozzászólás 
Kitty szóval hol van az a bolt? ha nem akarsz reklámot, küld priviben!!

szomb. máj. 05, 2007 21:23
arany tag

Hozzászólás 
Kitty írta:
brando írta:
...ezt nem értem elmagyaráznád.. Ha pl. a teló a 9. hónapban meghibásodik és garanciális, visszaviszem az üzletbe ahol vettem és kész.Az már az Ő dolga hogy hová viszi szerizeltetni(a nokiához vagy máshová) . nem?

Főleg ha még meglesz az a bolt akkor amikor visszaviszed. Ha nem, akkor mit csinálsz a gariddal?

na látod erre nem is gondoltam még....

szomb. máj. 05, 2007 21:20
platina tag

Hozzászólás 
Ez engem is egyre hevesebben érdekel... :wink:
Mármint, hogy hol vetted...

(Smoke)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Darth Smoke szomb. máj. 05, 2007 21:20-kor.

szomb. máj. 05, 2007 21:16
ezüst tag

Hozzászólás 
brando írta:
...ezt nem értem elmagyaráznád.. Ha pl. a teló a 9. hónapban meghibásodik és garanciális, visszaviszem az üzletbe ahol vettem és kész.Az már az Ő dolga hogy hová viszi szerizeltetni(a nokiához vagy máshová) . nem?

Főleg ha még meglesz az a bolt akkor amikor visszaviszed. Ha nem, akkor mit csinálsz a gariddal?

szomb. máj. 05, 2007 21:15
arany tag

Hozzászólás 
Hol vetted Kitty? Hétfőn odamegyek!

szomb. máj. 05, 2007 21:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Én 71e ért vettem 2 éves Nokia garival. A garit bevittem a Nokiához és minden oké vele. Különben is már több telót is vettünk abban a boltban és soha nem volt semmilyen gond. Állítolag a Nokia boltban 126 e. az ára. Nem szégyenlősek az biztos.

szomb. máj. 05, 2007 21:12
arany tag

Hozzászólás 

szomb. máj. 05, 2007 21:11
Moderátor

Hozzászólás 
brando írta:
Igazatok lehet, de ha a pl. 68 = 1 év gari , és a 84=2 év gari, akkor én asszem az olcsóbbat választom, mert 1 év gari NEKEM nem ér meg közel 20 rongyot. Persze tudom vannak akiknek igen....
Na igen, csakhogy a 2 év gari az a Nokiánál van, az 1 év gari meg a 'szak'üzletnél...

Ez többet is megér, mint 20 rugó...

szomb. máj. 05, 2007 21:04
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 155 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő