Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 6:24

Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
3G régi SIM kártyával 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
sevi írta:
Csigavér emberek :) Nem tudom miért fektetnek akkor a hangsúlyt a videotelefonálásra én még egyetlen hús-vér embert nem láttam, aki használta volna. De ennek biztos van másik topic :)

Budapesten vagyok meg látszik a 3G ikon is látszik, szóval gondolom 3G terület :) tegnap aktiváltam, és (bár egy napot kellett várni rá) ma már működik, de nem tűnik gyorsabbnak mint a GPRS. De majd megpróbálom máshol, mert a szobámban egyékbént is szokott gond lenni a térerővel, akkor is ha maxot mutat.
Mondjuk Vodánál könnyű megállapítani, hogy 3G-vel vagy-e fent, mert más lesz a 3G-s wap, olyan lehetőségeket ajánl fel, amik 2,5G-vel nem érhetők el.

szomb. máj. 19, 2007 14:02
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
:hm: ööö.Elolvastam mégegyszer,de akkor sem érzem úgy hogy neked címeztem volna.Neki írtam csak nem akartam az egész hsz-ét beidézni,csak az első,lényegesebb mondatot.Ennyi az egész
Lehet, hogy neki írtad, de az én általam írt tartalommal illik össze.
PONT.

Örültem.

szomb. máj. 19, 2007 14:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
:hm: ööö.Elolvastam mégegyszer,de akkor sem érzem úgy hogy neked címeztem volna.Neki írtam csak nem akartam az egész hsz-ét beidézni,csak az első,lényegesebb mondatot.Ennyi az egész

szomb. máj. 19, 2007 13:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Csigavér emberek :) Nem tudom miért fektetnek akkor a hangsúlyt a videotelefonálásra én még egyetlen hús-vér embert nem láttam, aki használta volna. De ennek biztos van másik topic :)

Budapesten vagyok meg látszik a 3G ikon is látszik, szóval gondolom 3G terület :) tegnap aktiváltam, és (bár egy napot kellett várni rá) ma már működik, de nem tűnik gyorsabbnak mint a GPRS. De majd megpróbálom máshol, mert a szobámban egyékbént is szokott gond lenni a térerővel, akkor is ha maxot mutat.

szomb. máj. 19, 2007 12:45
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Ez megint egy csöppet kötözködösre sikeredett.Talán ha megfigyelted volna,sevinek címeztem.Meg sem fordult a fejemben hogy te nem jöttél vona rá,de talán ő nem biztos.Abban sajnos igazad van,hogyha elkezdenék strigulázni,nem biztos hogy értékelhető számú vonalat tudnék húzni a kis kockás füzetembe.
Én is kötözködésnek éreztem, mivel sevi nem azt írta a videotelefonálásról, mint amit én írtam, Te pedig egyértelműen az én postomra válaszoltál.

Olvasd el még egyszer!

savi írta:
"...miért nem tudnak egy ilyet berakni a GYIK-ba, miért csak azt, hogy mi történik ha videotelefonálás közben kimegyek a lefedettségi területről"

én írtam:
"Mert 10 emberből 8 a 3G-t egyenlővé teszi a videotelefonálással. Már ha egyáltalán hallott róla"

Erre Te:
"Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt..."

Ha megnézed a két korábbi mondatot, szerinted melyikkel illik össze az adott válaszod?

Ugye?
Hát ezért írtam, amit.

szomb. máj. 19, 2007 12:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
rittinger zoltán írta:
Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt
Jó, hogy mondod. Magamtól rá sem jöttem volna.

Kezdj el kérdezősködni emberek között, akik nem annyira tájékozottak a témában, és húzzad a strigulákat, kinek mi jut eszébe a 3G-ről (ha egyáltalán valami az eszükbe jut).

Ez megint egy csöppet kötözködösre sikeredett.Talán ha megfigyelted volna,sevinek címeztem.Meg sem fordult a fejemben hogy te nem jöttél vona rá,de talán ő nem biztos.Abban sajnos igazad van,hogyha elkezdenék strigulázni,nem biztos hogy értékelhető számú vonalat tudnék húzni a kis kockás füzetembe.

szomb. máj. 19, 2007 12:01
Moderátor

Hozzászólás 
rittinger zoltán írta:
Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt
Jó, hogy mondod. Magamtól rá sem jöttem volna.

Kezdj el kérdezősködni emberek között, akik nem annyira tájékozottak a témában, és húzzad a strigulákat, kinek mi jut eszébe a 3G-ről (ha egyáltalán valami az eszükbe jut).

szomb. máj. 19, 2007 1:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egyébként azt sem tudjuk, hogy 3G területen vagy-e... :wink:

pén. máj. 18, 2007 21:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
sevi írta:
ejha, ez eszembe sem jutott volna. Akkor gondolom ha aktiválom a GPRS-t akkor egyből minden 3G-n fog menni.

Csak ha 3g-s lefedettségi területen tartozkodsz.Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt

pén. máj. 18, 2007 21:01
Moderátor

Hozzászólás 
sevi írta:
ejha, ez eszembe sem jutott volna. Akkor gondolom ha aktiválom a GPRS-t akkor egyből minden 3G-n fog menni.

Csak azt nem értem hogy miért nem tudnak egy ilyet berakni a GYIK-ba, miért csak azt, hogy mi történik ha videotelefonálás közben kimegyek a lefedettségi területről :)

Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek!
Mert 10 emberből 8 a 3G-t egyenlővé teszi a videotelefonálással. Már ha egyáltalán hallott róla

pén. máj. 18, 2007 19:59
ezüst tag

Hozzászólás 

Csak azt nem értem hogy miért nem tudnak egy ilyet berakni a GYIK-ba, miért csak azt, hogy mi történik ha videotelefonálás közben kimegyek a lefedettségi területről :)

Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek!

pén. máj. 18, 2007 17:40
Moderátor

Hozzászólás Re: 3G régi SIM kártyával
sevi írta:
Hi! Most vásároltam egy Vodafon Live-os Motorola V3x-et.

Egy 2005-ös SIM-kártyával használom, és nem tudom működésre bírni rajta a 3G-t, mindig GPRS-en akar felcsatlakozni. Sehol se találok semmit, hogy be kéne állítani.

A kézikönyvben ez áll:
Idézet:
A 3G USIM (univerzális IC-kártya) tartalmazza a telefon hívószámát, szolgáltatással kapcsolatos beállításokat és a kapcsolatlistát/üzenetmemóriáját. A telefon a GSM SIM (előfizetői azonosító modul) kártyák kezelésére is képes, ám ezekkel nem minden szolgáltatása érhető el

Ezt értsem úgy, hogy ha akarom használni a 3G-t, akkor új SIM-kártyát kell vásárolnom?

Egyébként VitaMAXos vagyok. Lefedettség az van, mert "világít" a piros 3G állapotjelző ikon.
GPRS kapcsolat 4 fajta van.

A sima GPRS, az EDGE, a 3G és a HSDPA (nem mindnek ez a hivatalos neve, csak a köztudatban vannak így).
Abban megegyezik mind, hogy mind csomagkapcsolt (General Packet Radio Service) adattovábbítási szolgáltatás.
Tehát a készülék által kiírt GPRS csatlakozás teljesen helytálló, elvileg a böngészés sebességéből érezned kell a kapcsolat típusát.

pén. máj. 18, 2007 16:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem kell új kártya, 3G hálón is GPRS-nek hívják a csomagkapcsolt adatátvitelt. :) Csak értelemszerűen gyorsabb, mint GSM-en.

pén. máj. 18, 2007 16:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Cső.Nem tudom a Vodánál hogy megy ez,de én a T-nél egy 2004 ben aktivált sim-el tudom használni a 3G-t.Szerintem hívd fel az ügyfélszolit

pén. máj. 18, 2007 16:41
ezüst tag

Hozzászólás 3G régi SIM kártyával
Hi! Most vásároltam egy Vodafon Live-os Motorola V3x-et.

Egy 2005-ös SIM-kártyával használom, és nem tudom működésre bírni rajta a 3G-t, mindig GPRS-en akar felcsatlakozni. Sehol se találok semmit, hogy be kéne állítani.

A kézikönyvben ez áll:
Idézet:
A 3G USIM (univerzális IC-kártya) tartalmazza a telefon hívószámát, szolgáltatással kapcsolatos beállításokat és a kapcsolatlistát/üzenetmemóriáját. A telefon a GSM SIM (előfizetői azonosító modul) kártyák kezelésére is képes, ám ezekkel nem minden szolgáltatása érhető el

Ezt értsem úgy, hogy ha akarom használni a 3G-t, akkor új SIM-kártyát kell vásárolnom?

Egyébként VitaMAXos vagyok. Lefedettség az van, mert "világít" a piros 3G állapotjelző ikon.

pén. máj. 18, 2007 16:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 15 hozzászólás ]