Szerző |
Üzenet |
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
sevi írta: Csigavér emberek Nem tudom miért fektetnek akkor a hangsúlyt a videotelefonálásra én még egyetlen hús-vér embert nem láttam, aki használta volna. De ennek biztos van másik topic Budapesten vagyok meg látszik a 3G ikon is látszik, szóval gondolom 3G terület tegnap aktiváltam, és (bár egy napot kellett várni rá) ma már működik, de nem tűnik gyorsabbnak mint a GPRS. De majd megpróbálom máshol, mert a szobámban egyékbént is szokott gond lenni a térerővel, akkor is ha maxot mutat. Mondjuk Vodánál könnyű megállapítani, hogy 3G-vel vagy-e fent, mert más lesz a 3G-s wap, olyan lehetőségeket ajánl fel, amik 2,5G-vel nem érhetők el.
|
szomb. máj. 19, 2007 14:02 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
rittinger zoltán írta: :hm: ööö.Elolvastam mégegyszer,de akkor sem érzem úgy hogy neked címeztem volna.Neki írtam csak nem akartam az egész hsz-ét beidézni,csak az első,lényegesebb mondatot.Ennyi az egész Lehet, hogy neki írtad, de az én általam írt tartalommal illik össze.
PONT.
Örültem.
|
szomb. máj. 19, 2007 14:00 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
ööö.Elolvastam mégegyszer,de akkor sem érzem úgy hogy neked címeztem volna.Neki írtam csak nem akartam az egész hsz-ét beidézni,csak az első,lényegesebb mondatot.Ennyi az egész
|
szomb. máj. 19, 2007 13:15 |
|
|
sevi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. júl. 07, 2004 18:20 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budapest
|
Csigavér emberek Nem tudom miért fektetnek akkor a hangsúlyt a videotelefonálásra én még egyetlen hús-vér embert nem láttam, aki használta volna. De ennek biztos van másik topic
Budapesten vagyok meg látszik a 3G ikon is látszik, szóval gondolom 3G terület tegnap aktiváltam, és (bár egy napot kellett várni rá) ma már működik, de nem tűnik gyorsabbnak mint a GPRS. De majd megpróbálom máshol, mert a szobámban egyékbént is szokott gond lenni a térerővel, akkor is ha maxot mutat.
|
szomb. máj. 19, 2007 12:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
rittinger zoltán írta: Ez megint egy csöppet kötözködösre sikeredett.Talán ha megfigyelted volna,sevinek címeztem.Meg sem fordult a fejemben hogy te nem jöttél vona rá,de talán ő nem biztos.Abban sajnos igazad van,hogyha elkezdenék strigulázni,nem biztos hogy értékelhető számú vonalat tudnék húzni a kis kockás füzetembe. Én is kötözködésnek éreztem, mivel sevi nem azt írta a videotelefonálásról, mint amit én írtam, Te pedig egyértelműen az én postomra válaszoltál.
Olvasd el még egyszer!
savi írta:
"...miért nem tudnak egy ilyet berakni a GYIK-ba, miért csak azt, hogy mi történik ha videotelefonálás közben kimegyek a lefedettségi területről"
én írtam:
"Mert 10 emberből 8 a 3G-t egyenlővé teszi a videotelefonálással. Már ha egyáltalán hallott róla"
Erre Te:
"Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt..."
Ha megnézed a két korábbi mondatot, szerinted melyikkel illik össze az adott válaszod?
Ugye?
Hát ezért írtam, amit.
|
szomb. máj. 19, 2007 12:41 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Macika írta: rittinger zoltán írta: Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt Jó, hogy mondod. Magamtól rá sem jöttem volna. Kezdj el kérdezősködni emberek között, akik nem annyira tájékozottak a témában, és húzzad a strigulákat, kinek mi jut eszébe a 3G-ről (ha egyáltalán valami az eszükbe jut).
Ez megint egy csöppet kötözködösre sikeredett.Talán ha megfigyelted volna,sevinek címeztem.Meg sem fordult a fejemben hogy te nem jöttél vona rá,de talán ő nem biztos.Abban sajnos igazad van,hogyha elkezdenék strigulázni,nem biztos hogy értékelhető számú vonalat tudnék húzni a kis kockás füzetembe.
|
szomb. máj. 19, 2007 12:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
rittinger zoltán írta: Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt Jó, hogy mondod. Magamtól rá sem jöttem volna.
Kezdj el kérdezősködni emberek között, akik nem annyira tájékozottak a témában, és húzzad a strigulákat, kinek mi jut eszébe a 3G-ről (ha egyáltalán valami az eszükbe jut).
|
szomb. máj. 19, 2007 1:45 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Egyébként azt sem tudjuk, hogy 3G területen vagy-e...
|
pén. máj. 18, 2007 21:14 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
sevi írta: ejha, ez eszembe sem jutott volna. Akkor gondolom ha aktiválom a GPRS-t akkor egyből minden 3G-n fog menni.
Csak ha 3g-s lefedettségi területen tartozkodsz.Amúgy nem csak videótelefonálás miatt találták ki a 3G-t.Az csak az egyik funkció a többi közt
|
pén. máj. 18, 2007 21:01 |
|
|
Macika
Moderátor
|
sevi írta: ejha, ez eszembe sem jutott volna. Akkor gondolom ha aktiválom a GPRS-t akkor egyből minden 3G-n fog menni. Csak azt nem értem hogy miért nem tudnak egy ilyet berakni a GYIK-ba, miért csak azt, hogy mi történik ha videotelefonálás közben kimegyek a lefedettségi területről Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek! Mert 10 emberből 8 a 3G-t egyenlővé teszi a videotelefonálással. Már ha egyáltalán hallott róla
|
pén. máj. 18, 2007 19:59 |
|
|
sevi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. júl. 07, 2004 18:20 Hozzászólások: 12 Tartózkodási hely: Budapest
|
ejha, ez eszembe sem jutott volna. Akkor gondolom ha aktiválom a GPRS-t akkor egyből minden 3G-n fog menni.
Csak azt nem értem hogy miért nem tudnak egy ilyet berakni a GYIK-ba, miért csak azt, hogy mi történik ha videotelefonálás közben kimegyek a lefedettségi területről
Köszönöm a gyors válaszokat mindenkinek!
|
pén. máj. 18, 2007 17:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Re: 3G régi SIM kártyával
sevi írta: Hi! Most vásároltam egy Vodafon Live-os Motorola V3x-et. Egy 2005-ös SIM-kártyával használom, és nem tudom működésre bírni rajta a 3G-t, mindig GPRS-en akar felcsatlakozni. Sehol se találok semmit, hogy be kéne állítani. A kézikönyvben ez áll: Idézet: A 3G USIM (univerzális IC-kártya) tartalmazza a telefon hívószámát, szolgáltatással kapcsolatos beállításokat és a kapcsolatlistát/üzenetmemóriáját. A telefon a GSM SIM (előfizetői azonosító modul) kártyák kezelésére is képes, ám ezekkel nem minden szolgáltatása érhető el Ezt értsem úgy, hogy ha akarom használni a 3G-t, akkor új SIM-kártyát kell vásárolnom? Egyébként VitaMAXos vagyok. Lefedettség az van, mert "világít" a piros 3G állapotjelző ikon. GPRS kapcsolat 4 fajta van.
A sima GPRS, az EDGE, a 3G és a HSDPA (nem mindnek ez a hivatalos neve, csak a köztudatban vannak így).
Abban megegyezik mind, hogy mind csomagkapcsolt (General Packet Radio Service) adattovábbítási szolgáltatás.
Tehát a készülék által kiírt GPRS csatlakozás teljesen helytálló, elvileg a böngészés sebességéből érezned kell a kapcsolat típusát.
|
pén. máj. 18, 2007 16:50 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Nem kell új kártya, 3G hálón is GPRS-nek hívják a csomagkapcsolt adatátvitelt. Csak értelemszerűen gyorsabb, mint GSM-en.
|
pén. máj. 18, 2007 16:41 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
Cső.Nem tudom a Vodánál hogy megy ez,de én a T-nél egy 2004 ben aktivált sim-el tudom használni a 3G-t.Szerintem hívd fel az ügyfélszolit
|
pén. máj. 18, 2007 16:41 |
|
|
sevi
ezüst tag
|
3G régi SIM kártyával
Hi! Most vásároltam egy Vodafon Live-os Motorola V3x-et.
Egy 2005-ös SIM-kártyával használom, és nem tudom működésre bírni rajta a 3G-t, mindig GPRS-en akar felcsatlakozni. Sehol se találok semmit, hogy be kéne állítani.
A kézikönyvben ez áll: Idézet: A 3G USIM (univerzális IC-kártya) tartalmazza a telefon hívószámát, szolgáltatással kapcsolatos beállításokat és a kapcsolatlistát/üzenetmemóriáját. A telefon a GSM SIM (előfizetői azonosító modul) kártyák kezelésére is képes, ám ezekkel nem minden szolgáltatása érhető el
Ezt értsem úgy, hogy ha akarom használni a 3G-t, akkor új SIM-kártyát kell vásárolnom?
Egyébként VitaMAXos vagyok. Lefedettség az van, mert "világít" a piros 3G állapotjelző ikon.
|
pén. máj. 18, 2007 16:32 |
|
|