Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 18:20

Hozzászólás a témához  [ 27 hozzászólás ] 
A mobil telefon a modern kommunikációban 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
OPi írta:
kitöltve, plusz felraktam egy privát helyre is, hátha ráakadnak még emberek :-)

:rulez:
Leborulok a nemzet nagysága előtt... :)

A 'köszönöm' nem mond eleget... küldök neked fagyit, ha szereted, úgyis dögmeleg van :) ...mindjárt kitalálom, hogy hogy.... :)

szer. máj. 30, 2007 18:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
kitöltve, plusz felraktam egy privát helyre is, hátha ráakadnak még emberek :-)

szer. máj. 30, 2007 18:03
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Zoli: :P :)

Jah... gyöngyszemek nektek :D

Egy telefon olyan mint egy kihelyezett részlete az agyunknak

Mi a mobil telefon? - A mobiltelefon a modern világunk csodálatos terméke ami kiválóan alkalmas pótcselekvéseink kielégítésére és bár célja a kommunikáció, a legnagyobb eséllyel segíti elő az elidegenedést, az emberek személyes eltávolodását. Alkalmat és lehetőséget ad a siránkozásra, bolhából elefántot csinálásra.

Miért? - Mert az ember epromába égetett tulajdonságait sem lehet kiégetni, hacsak nem elkülönítve neveljük őket mint a beteg csirkéket. Semmit nem változtunk millió, ezer éve

Mire emlékeztet? - Óvodás koromra.
    Miért? - Mikor a homokozóba gödröt ástam, majd lefedtem gallyakkal, falevéllel és földet szórtam rá. Amikor valaki belelépett, jót röhögtem. És erősnek éreztem magam.

kis kütyü, ami akkor csörög, amikor nem kéne, és ha kéne, nem csörög, vagy, ha csörög, sose hallod meg, ráadásul még elektronikus pórázként is funkcionál.

mi? - a civilizáció.
    miért? - Nem feltétlenül hasznos, de úgy megszoktad, hogy nem tudnál élni nélküle.

- Az autókra.
    - Mert az autó is mindennapi használati eszköz, de sokan imádják az autójukat, szeretik, ápolják, olykor simogatják és szeretgetik. Nos, én így vagyok az összes (kb. 6db) mobilommal. :)

Looooooooooooooooooool

- hasznos kütyü
    - mert nem kell 300Km-es kábelt hurcolnom

- kvarcjátékra a boldog 80as évekböl
    - mert öreg vagyok :)

hihi :)

szer. máj. 30, 2007 12:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Sajnos az amerikai és a brit kitöltők nem ilyen lelkesek

Költőknek olvastam elsőre véletlenül. :)

kedd máj. 29, 2007 23:08
ezüst tag

Hozzászólás Re: stat
[quote="rittinger zoltán]O láláá.De biztos hogy a megfelelő oldalakon helyezted el a tanulmányodat?[/quote]

Hát... ugyanilyen fórumokat néztem... Ma tértem át a college/university forum-okra... :( nem merek erőszakoskodni és community forum-okat zaklatni ilyenekkel. Én is utálom a spam-et... már ide is a körmömet rágva raktam fel a kutatás ötletét...

:(

Desperate.

kedd máj. 29, 2007 19:39
gyémánt tag

Hozzászólás Re: stat
Saiph írta:
magyarok: 64
amerikai: 4
brit: 0

hörrrrr

(és thx nektek a teljesítményért!)

O láláá.De biztos hogy a megfelelő oldalakon helyezted el a tanulmányodat?

kedd máj. 29, 2007 14:43
ezüst tag

Hozzászólás stat
magyarok: 64
amerikai: 4
brit: 0

hörrrrr

(és thx nektek a teljesítményért!)

kedd máj. 29, 2007 13:31
ezüst tag

Hozzászólás 
:)
És újra, és megint, és újfent... KÖSZÖNÖM! :roll:

Sajnos az amerikai és a brit kitöltők nem ilyen lelkesek... biztos rossz fórumokon kezdtem. :( Csak úúúgy utálok erőszakos lenni, nem akarom teleszórni a netet a "hirdetéseimmel" ...én sem szoktam szeretni amikor fórumokon olyat csinálnak. Igaz, ez informatív jellegű is, de... nyilván lesznek olyanok, akiket egyáltalán nem érdekel, és nem akarom sérteni a köreiket. Hhhh... :) Azért a magyarokban nem kellett csalódnom, ezer hála srácok!

Zsu

vas. máj. 27, 2007 21:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Detto :D

szomb. máj. 26, 2007 14:16
arany tag

Hozzászólás 
Szia !

Én is kitöltöttem, örülök ha tudtam segíteni : - ))

Adam_batyam

szomb. máj. 26, 2007 11:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kitöltöttem én is. Remélem tudtam segíteni. :)

pén. máj. 25, 2007 22:40
ezüst tag

Hozzászólás 
Hírek!
Bővülünk! Egy kanadai kolléga szintén ráakadt a témámra, és úgy döntött, közreműködik. :)
Bár az ő témája konkrétan nem egyezik az enyémmel, mégis közös alapot nyújt a téma, ergo segít fejleszteni az ötleteket, amiket feldobtok, vagy amik már megvannak nekem. (Természetesen vica versa is így van - engedelmetekkel, azon ötleteiteket, amik neki témába vághatnak, továbbítanám.) Igyekszik népszerűsíteni a kérdőívet, stb.

Hajráhajrá :)

pén. máj. 25, 2007 21:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Mert a kettő - szerintem - nem ugyanaz.

Ez ííígy van, ellenben - Istennek hála - nem kell különbséget tegyek a kettő közt, már volt téma a pedagógia karos tanárral. Azért döntöttem a mobiltelefon mellett, mert ez talán így még specifikusabb. Az angolban még ennyire sem tesznek különbséget (mobile phone, mobile-phone... sajnos mindkettőt használják mindkettőre, viszonylag önkényesen, noha ugyanúgy, mint a magyarban, elvileg megvan a megfelelő forma a megfelelő készülékhez. Ne felejtsük, az átlag emberről van itt szó, nem a szakemberekről beszélek, hanem általános tendenciáról...). A két készüléktípussal kapcsolatos zsargon, illetve szleng nem különbözik gyökeresen, így bármelyikre gondolnak (ha mégis összetévesztenék), megfelel a szakdolgozatom céljainak.

Hidd el... csak azért állított rám egy külön tanárt a prof, hogy az ilyenekbe belekössön... ;) Köszönöm, hogy rámutattál, Macika - ha bármi hasonló észrevételetek van még, kérlek, ne habozzatok megosztani!
Hátha mégis volt valami, ami mindannyiunk szemét elkerülte itt a csapatban.[/i]

pén. máj. 25, 2007 21:37
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Ennek a felmérésnek lesz valami olyan formájú eredménye, amit laikusként mi is meg tudunk majd érteni/elérhetünk?

Igen, lesz, mivel egyre többen jelzik, hogy érdekelné őket...
(:O) ...Én meglepődtem, de nem is kicsit :)

Elvileg egy szemináriumzáró dolgozattal indítok jövő héten, ami felvázol majd egy alap tendenciát, de a szakdolgozat csak augusztusra fog testet ölteni. Addig gyűjtöm az infót.
Ha tényleg ennyire benne vagytok - kellene nekem első körön legalább 50-50 brit és amerikai páciens is... :S Ez a 150 ember (és a magyarok máris teljesítettek 50t, de gyertek csak, félrerakom őket a szakdolgozathoz, ahol 150-150-150 kell majd, legalább) lesz az alapja a "kisdolgozatnak," ami nagyjából megmutatja majd nekem is, a professzoraimnak is, hogy mit-hogy-merre-meddig. Javítsunk-e, maradjon így, hogy bővítsünk pontosan... ilyenek :)

De feldobtatok az érdeklődéssel... :) KÖSZÖNÖM! :)

pén. máj. 25, 2007 21:29
Moderátor

Hozzászólás 
zoli62 írta:
Gondolom hordozható telefonokról van szó, ebbe a kategóriába beletertoznak a GSM rendszerű készülékek is.
Tehát akkor 2 szóban írva.

csüt. máj. 24, 2007 23:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondolom hordozható telefonokról van szó, ebbe a kategóriába beletartoznak a GSM rendszerű készülékek is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli62 csüt. máj. 24, 2007 23:52-kor.

csüt. máj. 24, 2007 19:09
Moderátor

Hozzászólás 
Kedves Zsu, az elején kellene tisztázni, hogy mobil telefon, vagy mobiltelefon. Mert a kettő - szerintem - nem ugyanaz.

csüt. máj. 24, 2007 18:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Saiph írta:
iwiw... noigen - ennyi eszem nem lett volna, látod.

:P

Információs társadalom rulz :D

Ennek a felmérésnek lesz valami olyan formájú eredménye, amit laikusként mi is meg tudunk majd érteni/elérhetünk? Mert pl. a metodológia nekem nem sokat mond :oops: :)

csüt. máj. 24, 2007 17:34
ezüst tag

Hozzászólás 
KrE írta:
Arra kiváncsi lennék, hogy csak így online úton kérdezed le a kérdőívet?
[...]
Sok sikert a kutatáshoz, remélem majd olvashatok az eredményekről.
:D

:) Saaajnos lesz fizikai (hardcopy) verzió is. Ugyanilyen, csak talán jobb az elrendezése, stb (nem vagyok vmi nagy HTML-harcos, ez gondolom látszik a rendezési bénázásokon).
Igen, figyelembe van véve... nem felmérést teszek a magyar/brit/amerikai nemzedékekről (ahhoz túlontúl sok dolgot kellett volna kérdezni - ahhoz már egyetemek közti együttműködésre lenne szükség, pl), hanem "csak" egy vázlatot arról, hogy hogyan próbálják meg az emberek a fejükben értelmezni a mobil valóját. I.e., egészen másképp gondolkodik róla a dédnagymamám, aki 1913-ban, még Magyar Királyságban született (petróleum lámpa, stb!), mint mondjuk az öcsém. :) ...és naaagyon látszik a beszédükben. "Maroktelefon..." - kitalálhatod melyik mondta ;)

Nyugi, a szakdoga konzulens prof nyakamba zúdított egy másik egyetemi tanárt a pedagógia szakról, aki metodológia specces... csak a kérdőívvel eddig 3x rendelt vissza. :hörr: :)

Mindössze annyi lesz, hogy milyen tendenciák felé indult el a modern eszközzel a modern szleng, illetve kifejezéstár. Fel akarom festeni, hogy milyen képekkel/ metaforákkal/ metonímiákkal, stb próbálják megfogni ezt az absztrakt valamit, ezt az új kommunikációs formát. Vicces :) Tényleg az.

A kedvencem eddig:

"A mobil olyan, mint a svájci bicska... Kapásból tudom, hogy van kismillió olyan funkciója, amit SOSEM fogok használni" - Dreamer :)

csüt. máj. 24, 2007 17:06
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Volt már itt pár ilyen felmérés/vélemény kutatás hasonló okokból és azok is hasonlóan jó fogadtatásban részesültek, mivel ugye nekünk főleg témába vág. Nem tudom, meddig gyűjtöd a véleményeket, de esetleg írhatsz valamelyik moderátornak (a topicok felett vannak a modok), hogy átmenetileg emeljék ki a témát, hogy minél többen lássák, mivel akkor mindig az első pár topic között lesz ;)

Hmmm... akkor nem voltam elég szemfüles - oda raktam volna a témát/kérést. ÁH, így is túl erőszakosnak érzem magam, sem mint hogy kapásból külön kéréssel indítsak. Azért hálás vagyok az ötletért :)

iwiw... noigen - ennyi eszem nem lett volna, látod. Bár valszeg' azért, mert az iwiw-et arra használom, hogy engem megtaláljanak, nem, hogy én keressek. Dehát akkor meg mit jár a szám - megtaláltál, így van ez jól :) (A bájost meg hagyd akkorra, ha már találkoztál a rosszabbik felemmel is :D ...kicsit olaszos hangulatban nevelkedtem ;) tudok boszorka lenni)

Houston, over and out.

csüt. máj. 24, 2007 16:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is kitöltöttem.

Arra kiváncsi lennék, hogy csak így online úton kérdezed le a kérdőívet?
Mert, ha igen, akkor arra figyelj oda, hogy milyen populációt vizsgálsz. Lehet ez a felmérés is reprezentatív, de semmi esetre sem a teljes populációra nézve. Ha csak kiegészítő a hagyományos papír kérdőívzés mellett, hogy megfelelő elemszámot tudj produkálni, akkor még bonyolultabb a mintavétel meghatározása. Remélem ezt előre végiggondoltad, mert a kérdőív maga érdekes és élvezetes, és számomra átgondolt hatást kelt.

Sok sikert a kutatáshoz, remélem majd olvashatok az eredményekről.
:D

csüt. máj. 24, 2007 15:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Saiph írta:
Már megint mivel buktam le, hogy nő vagyok :)

Kérdőív bevezetésének végén aláírás -> iwiw :D

Volt már itt pár ilyen felmérés/vélemény kutatás hasonló okokból és azok is hasonlóan jó fogadtatásban részesültek, mivel ugye nekünk főleg témába vág. Nem tudom, meddig gyűjtöd a véleményeket, de esetleg írhatsz valamelyik moderátornak (a topicok felett vannak a modok), hogy átmenetileg emeljék ki a témát, hogy minél többen lássák, mivel akkor mindig az első pár topic között lesz ;)

csüt. máj. 24, 2007 15:19
ezüst tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Oh, egy kellemes hölgy a fórumon :D

Érdekes a kérdőív, kitöltöttem ;)

Már megint mivel buktam le, hogy nő vagyok :)

Köszönöm a segítséget! Őszintén: valahogy nem reméltem, hogy az emberek szakítanak az amúgy is kevés idejükből valami ilyesmire.

Azt már látom, hogy a köszönetnyilvánításba belekerültök :) Ha így haladunk, a terminal.hu kerül legfelülre - hiszen alig pár órája raktam ki, és máris hiiiiiííínnya.

Pax et vale... Ave
Zsu/Saiph

csüt. máj. 24, 2007 15:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
énisénis

csüt. máj. 24, 2007 14:59
arany tag

Hozzászólás 
Kitöltöttem :)

csüt. máj. 24, 2007 14:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Oh, egy kellemes hölgy a fórumon :D

Érdekes a kérdőív, kitöltöttem ;)

Szerintem a telefon mára már egy személyes tárggyá nőtte ki magát a puszta funkcionalitásból. Ebben van a barátaink elérhetősége, naptár, kedves üzenetek, szóval kapcsolat a nagyvilággal, ha messzi vagyunk tőlük.
Ez abban is meglátszik, hogy nagy a kínálat a különböző stílusú-tudású telefonokból, hogy mindenki megtalálja azt, ami neki tetszik. Míg régen volt 3-4 tégla, aztán csókolom :)

csüt. máj. 24, 2007 13:21
ezüst tag

Hozzászólás A mobil telefon a modern kommunikációban
Tiszteletem mindenkinek!
Igyekeztem körülnézni, és nem találtam hasonló topicot, úgyhogy nesztek, feldobok egy ilyen témát. Mielőtt köveznétek, mentségemre szolgáljon, hogy nem saját ötlet, hanem a professzoromé :)

Szakdolgozatot írok a mobil telefonokról, és arról, hogy az emberek hogyan próbálják meg felfogni, hogy mi az a mobil telefon. Ezt abból igyekszem majd leszűrni, ahogy beszélnek az emberek róla. Hogy mihez hasonlítják, milyen tulajdonságokkal ruházzák fel, antropomorfizálják, stb, stb. Rengeteg mindent ki tudok hámozni abból, hogy milyen szlengszavakat használnak az emberek velük kapcsolatban - ez a szakterülete a kognitív nyelvészetnek.

Épp ezért, szivesen venném, ha kisesszéktől kezdve félszavas válaszokkal méltatnátok a szakdolgozati kérdőívem:

http://www.geocities.com/i_m_poison_ivy/Thesis.html

Ha kitöltitek (legyen bármily őrült is a válaszotok) hozzájárultok ahhoz, hogy kiderítsem, hogyan próbáljuk felfogni ezt az elektronikus mütyűrt. Örömmel veszem, ha kitöltitek, de bármilyen meglátásotokat szivesen veszem! Ne feledjétek, a legelrugaszkodottabb ötletek is új rálátást biztosíthatnak a témára.

Cross-linguistical, cross-dialectal investigation:
Eléggé széles körű vizsgálatot indítok, mert a magyar nyelven kívül a brit és amerikai angolban is vizsgálom a mobilra vonatkozó kifejezések sokrétűségét. Természetesen kérdőív-kitöltők hiányában vagyok, így nagyon megköszönném, ha tovább tudnátok adni a kérdőív linkjét brit vagy amerikai ismerősöknek, hogy hozzájárulhassanak a kutatásomhoz!

Előre is köszönöm a segítséget, ötletbörzét, és kérlek titeket, hogy bátran fejtsétek ki véleményeteket, meglátásaitokat mind a kérdőívvel kapcsolatosan, mind a témát érintően! (Bátor, vagy botor próbálkozás, mivel lehetne még bővíteni, túl bő így is?, hasonlók.)

Minden jót!
Saiph[/b]

csüt. máj. 24, 2007 12:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 27 hozzászólás ]