Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 18:43

Hozzászólás a témához  [ 2894 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 58  Következő
Nokia N95: 5 MP-es kamera, GPS, HSDPA 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
S e t h írta:
nem vagyok megelégedve a lötyögés kijavításával.Igaz, hogy atomstabil lett de milyen áron?!?!?!
Eddig a csúszkánál,jobb odlalon volt egy kis rés , ami miatt a kotyogás kialakult.
Nos nem ezt szüntették meg hanem a másik oldalt is megemelték, feszítették vmivel, most kb 2 mm-es rés figyel alul.

Gondolom ezt is a Mobil ASK központban művelték a telóddal.
Nagyon érik bennem a gondolat, hogy írni fogok a Nokia Mobile Phones finn központjába, hogy kicsit nézzenek már rá a magyar szervízre, mert szerintem ezek egyszerűen alkalmatlanok a feladatuk ellátására.

pén. jún. 01, 2007 21:38
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
S e t h írta:
éjszakai , gyér fényviszonyok között miért nem működik a fókusz?

Mert nem tud fókuszálni! Ez nem a telcsi hibája. A fókuszáláshoz fény kell. Nekem Canon 400D-m van, nyugodj meg, azzal is csak a vaku infra segédfényének a segítségével tudok sötétben fényképezni :-)

pén. jún. 01, 2007 21:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
Sajna az enyém is szervizben figyel :(
Hétvégén elmentünk Eger és környékére kirándulni. Folyamatosan fényképeztem vele, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre nehezebben találja meg a fókuszt. Újraindítottam, utána még pár képet sikerült készíteni, majd végérvényesen elszállt a fókusz.
Makro üzemmódban ok, de 1m-nél nagyobb távolságra nem fókuszál, a keret pirosra vált és tök életlen a kép.....

Nos, ma kapom az sms-t, hogy elkészült a teló.
Nagy örömmel átutazom a várost, bemegyek az üzletbe, kipróbálom és.. UGYANAZ A HIBA! :twisted:
Semmit nem csinált vele a központ, úgy küldték vissza ahogy van, mellékelve egy szakvéleményt, miszerint most már a készülék műszeres vizsgálat szerint is hibátlan. :evil:
Én meg szintén érintetlenül küldtem nekik vissza.
A srác a Nokia boltban rendes volt, ő szégyellte magát a központi szervizben dolgozó sok kókler majom miatt. :oops:
Komolyan mondom, a Mobil ASK központban nagyon ideje lenne már egy alapos "nagytakarításnak", kiszórni a sok hozzá nem értő, pöffeszkedő idiótát - tisztelet a kivételnek!
Havernak NÉGYSZER kellett visszaküldeni a telót, hogy egyszer valahogy végre megcsinálják. Másik ismerősömnek használhatatlan állapotban küldtek vissza egy 6111-est, bekapcs után öszz-vissz a háttérvilágítás indult el kb 10mp-ig, aztán örök sötétség...

Szegény srác(ok) a Nokia mintaboltokban meg hallgathatják az ügyfelek üvöltését éss anyázását, pedig nem is ők tehetnek róla. Amit eddig nekem a mintaboltban sos csináltak meg, még mindig hibátlan volt.

Alapból már a rendszer rossz. A központban dolgozók az érinthetetlenek, ők ugye nem találkoznak az ügyféllel, így bármit megtehetnek, a balhét majd úgy is a márkabolt viszi el.
De ha néha kirángatná őket az ügyfél a pult mögül, akkor talán eszükbe jutna hogy is kellene becsületesen dolgozni. 8)

pén. jún. 01, 2007 21:28
ezüst tag

Hozzászólás 
AZ a 3-4 perc lehet, akár tíz is. Rengeteg türelemmel legyél hozzá.

Remélem mihamarabb kijön a tomtom n95-barát verziója, mert ez a szoftver hiába érzékel öt műkoldat is, teljes erővel mégis legalább 5 perc kell, mire összebarátkozik velük.

bepe79 írta:
Akoska írta:
ha a gépen egyszer már elindítottad a programot

A gep alatt itt az N95 ertendo? Mert termeszetesen az N95-el es a Maps programmal letrehozattam a megfelelo konyvtarakat a memoriakartyan, addig a Maploader nem is volt hajlando letolteni ra semmit, ha jol emlekszem.

pén. jún. 01, 2007 21:28
ezüst tag

Hozzászólás 
éjszakai , gyér fényviszonyok között miért nem működik a fókusz?

pén. jún. 01, 2007 21:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
igen

igen

pén. jún. 01, 2007 17:25
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Hi all!!

Netrol tudom frissiteni telot,mint pl Se P990i telonal lehet?
GPS-t tudom itthon hasznalni vagy nem erdemes meg?

pén. jún. 01, 2007 13:57
Moderátor

Hozzászólás 
S e t h írta:
nem vagyok megelégedve a lötyögés kijavításával.Igaz, hogy atomstabil lett de milyen áron?!?!?!
Eddig a csúszkánál,jobb odlalon volt egy kis rés , ami miatt a kotyogás kialakult.
Nos nem ezt szüntették meg hanem a másik oldalt is megemelték, feszítették vmivel, most kb 2 mm-es rés figyel alul.
Nem kellett volna hozzányúlni...

pén. jún. 01, 2007 13:31
ezüst tag

Hozzászólás 

pén. jún. 01, 2007 13:01
platina tag

Hozzászólás 
sanyisoft írta:
A legegyszerűbb, ha még PC-n leellenőrzitek a telepíteni kívánt progit, ugyanis a PC-s vírusírtók mind ismerik a mobilvírusokat is.

Ezt nem is tudtam... Minden nap tanulok valami újat! ;)

pén. jún. 01, 2007 11:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, gép(állat)=N95. Ha ott vannak a térképek, akkor meg már mennie kell...

A netkapcsolatot tiltsd le a menüben és menj ki valami nagy térre, ahol jó rálátás van a műholdakra, 3-4-5 perc alatt meg kell találja.
A GPS jel mellől eltűnik az X, ha megvannak a műholdak...

A menü "Megtekintés" nevű menüpontjában meg lehet nézni azt is, hogy épp milyen holdakat lát és hogy mennyire...

csüt. máj. 31, 2007 23:21
Profil ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
ha a gépen egyszer már elindítottad a programot

A gep alatt itt az N95 ertendo? Mert termeszetesen az N95-el es a Maps programmal letrehozattam a megfelelo konyvtarakat a memoriakartyan, addig a Maploader nem is volt hajlando letolteni ra semmit, ha jol emlekszem.

csüt. máj. 31, 2007 22:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na figyu. Természetesen az a baró, ha kártyaolvasóval rakod rá. Ám a progi csak úgy fog oda felrakni bármit is, ha a gépen egyszer már elindítottad a programot, még térképek nélkül, majd kilépsz bebőle és akkor veszed ki a kártyát.

Utána (ha lassan is), de leszedegeti a kívánt térképeket és azok működnek is, ma meglepő pontossággal jelölte nekem a helyzetemet itt Bp-en.

3-4 perc volt, mire "megjött neki".

csüt. máj. 31, 2007 22:53
Profil ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Mi a fene lehet a gond? Azt nem szereti vajon, hogy a Maploaderrel a kartyara a laptop kartyaolvasojan at toltottem le a map-ot? Formazzam le a kartyat, inditsam el az alkalmazast a telon, ami letrehozza a konyvtarakat, majd a maploaderrel kozvetlenul az USB-n a gephez kotott n95-re toltsem le a terkepet?

csüt. máj. 31, 2007 21:13
platina tag

Hozzászólás 
Imici1972 írta:
bepe79 írta:
Ugye jol tapasztalom, hogy a GPS egyaltalan nem mukodik internet-kapcsolat nelkul?
Tehat vagy WLAN, vagy WAP, vagy valami kell neki, hogy egyaltalan mukodjon.
Akkor miert olvastam itt olyanokat, hogy a muhold megtalalasa nem internet-fuggo, meg a kettonek semmi koze egymashoz? Igy gyakorlatilag hasznalhatatlan (ertsd: nem er semmit) az N95 belso, beepitett GPS szolgaltatasa, mert nem mukodik net-kapcsolat nelkul, max. a terkepet nezegethetem full offline mode-ban. Legalabbis az en N95-omon ezt tapasztaltam.
Internet-kapcsolat + kulso GPS + letoltott program-al meg mas telefonon is mukodik akar, tehat a hajamra kenhetem az egeszet, megint a parasztvakitos szindromanal kotottunk ki...

A GPS működik Internet kapcsolat nélkül is, tehát navigálhatsz, utvonalat tervezhetsz stb.
Netkapcsolat két esetben kell:
1. Ha nem töltötted le a térképet a memokártyára a Maploader-el.
2. Ha keresel pl. egy utcát v települést.

A legjobb, ha előre letöltöd a térképet, és ha rákeresel egy utcára és azt nem találja akkor ideiglenesen engedélyezed a netkapcsolatot, ilyenkor minimális adatforgalmat generál, mert a térképet nem, csak a keresett utca adatait tölti le.

Tudom, hogy igy kene lennie, de nalam nem igy van.
Letoltottem a 90MB-os England terkepet a memokartyara a Maploaderrel, majd visszaraktam a kartyat a teloba. Minduntalan keri a net-kapcsolatot, es a muhold jelet athuzza piros x-el a jobb also sarokban. Holott az UK-ra rakozelitve, tudok bongeszni a varosok kozott, sot, azokon belul az utcakat is meg tudom nezni manualisan razoomolva. En nem tudom, de nekem meg az eletbe nem jott ossze a GPS dolog ezzel az N95-el itt az UK teruleten. Otletem sincs, hogy mi lehet a gond.. :cry:

csüt. máj. 31, 2007 20:59
arany tag

Hozzászólás 
Tudja esetleg vki, hogy 6288-ról pc suite-el csináltam egy mentést de az n95 nem olvassa be az üzeneteket. Hogyan menthetném át az üzeneteket is?
Tenkjú... :oops:

csüt. máj. 31, 2007 20:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
bepe79 írta:
Ugye jol tapasztalom, hogy a GPS egyaltalan nem mukodik internet-kapcsolat nelkul?
Akkor miert olvastam itt olyanokat, hogy a muhold megtalalasa nem internet-fuggo, meg a kettonek semmi koze egymashoz? Igy gyakorlatilag hasznalhatatlan (ertsd: nem er semmit) az N95 belso, beepitett GPS szolgaltatasa, mert nem mukodik net-kapcsolat nelkul, max. a terkepet nezegethetem full offline mode-ban. Legalabbis az en N95-omon ezt tapasztaltam.
Internet-kapcsolat + kulso GPS + letoltott program-al meg mas telefonon is mukodik akar, tehat a hajamra kenhetem az egeszet, megint a parasztvakitos szindromanal kotottunk ki...

A GPS működik Internet kapcsolat nélkül is, tehát navigálhatsz, utvonalat tervezhetsz stb.
Netkapcsolat két esetben kell:
1. Ha nem töltötted le a térképet a memokártyára a Maploader-el.
2. Ha keresel pl. egy utcát v települést.

A legjobb, ha előre letöltöd a térképet, és ha rákeresel egy utcára és azt nem találja akkor ideiglenesen engedélyezed a netkapcsolatot, ilyenkor minimális adatforgalmat generál, mert a térképet nem, csak a keresett utca adatait tölti le.

csüt. máj. 31, 2007 19:46
platina tag

Hozzászólás 

csüt. máj. 31, 2007 16:39
arany tag

Hozzászólás 
bepe79 írta:
Sámánbácsi írta:
Akoska írta:
Az enyém minimálisan lötyög (azt hiszem 0 lötyögésű a konstrukció miatt nem is nagyon létezhet) és eddig minden pixele rendben van.

A Lurdy-házból van, de ott gondos átválogatás után hoztam el ezt a példányt ;)

Akkor van esély a jóra... :?

Viszont itt dermedek a megállt szívemmel a leesett államban mert írogatnak n97-ről. Mondjuk elég hamiskásnak néz ki, de: Van hír újabb típus megjelenéséről?

Rebesgetnek N99-et meg N97-et, igen. :) De mindig lesz ujabb tipus, igy ilyen alapon sose` venne az ember semmit. :D

Persze, persze de remélem nem a jövőhéten... :lol:
Egyébként a mai nappal bezárólag akció van a T-mobilnál: Ha 3g-s telót veszel egy régit beszámolnak 10e-ért!

csüt. máj. 31, 2007 13:13
platina tag

Hozzászólás 
Sámánbácsi írta:
Akoska írta:
Az enyém minimálisan lötyög (azt hiszem 0 lötyögésű a konstrukció miatt nem is nagyon létezhet) és eddig minden pixele rendben van.

Viszont itt dermedek a megállt szívemmel a leesett államban mert írogatnak n97-ről. Mondjuk elég hamiskásnak néz ki, de: Van hír újabb típus megjelenéséről?

Rebesgetnek N99-et meg N97-et, igen. :) De mindig lesz ujabb tipus, igy ilyen alapon sose` venne az ember semmit. :D

csüt. máj. 31, 2007 12:52
arany tag

Hozzászólás 
Akoska írta:

csüt. máj. 31, 2007 11:32
gyémánt tag

Hozzászólás 

csüt. máj. 31, 2007 1:43
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
bepe79 írta:
Sámánbácsi írta:
Tud vki esetleg linux alá (rpm) vmilyen mobil szoftvert? pl. PC Suite...

Melyik disztri? Suse? Mandriva? Miert fontos rpm-ben? Source-bol ./configure+make+make install nem jo?

Tényleg a wine... kipróba.
Ráéreztél! Mandriva 2007 spring. Végül is persze, nem fontos rpm-ben. :lol: Csak tudjam kezelni a névjegyzéket is (több számmal)... Nem zene, (file...) feltöltés lenne az elsődleges.

Más: Szereztem "nexust" T-mobilnál, pénteken tervezem A TELEFON :wink: megvételét. Vett-e már vki elsőre kifogástalan készüléket (nem lötyög fedlap, pixelek ok.. stb,) t-mobilnál és ha igen hol? (Budapesten) mert egyből arra venném az irányt hátha van még abból a sorozatból...

csüt. máj. 31, 2007 1:26
platina tag

Hozzászólás 
Sámánbácsi írta:

Melyik disztri? Suse? Mandriva? Miert fontos rpm-ben? Source-bol ./configure+make+make install nem jo?

szer. máj. 30, 2007 21:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem nagyon jellemző a linuxos támogatás, de pl. wine segítségével elvileg tudod használni a pc suite-ot.

szer. máj. 30, 2007 20:59
arany tag

Hozzászólás 

szer. máj. 30, 2007 20:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
balha írta:
k_chris írta:
balha írta:
...
Azt már korábban is észrevettem, hogy jónéhány beragadt pixel van a kameraszenzorban, amelyek gyönyőrűen világítanak, ha sötétben készítek videót. ...

emiatt cseréltem le a telómat 72órás gariban...

az újon most nem látok (még) hibát :wink:

ilyen még létezik? :?:

elő példa vagyok :wink:

(tré)

Én is! :)
Egyébként amikor megvettem alaposan teszteltem a kamerát (is) és hibátlan volt. Az első pixelhibák a szenzorban szintén egy kirándulás alkalmával keletkeztek, ahol folyamatosan fotóztam és készítettem a videókat, mint legutóbb, amikor a fókusz szállt el.
Akkor egy sötét terembe érve tűnt fel, hogy legalább 10-15 beragadt pixel világít, ráadásul változó intenzitással.
Ha a kamera bekapcs után közvetlenül videóztam, a beragadt pixelek száma és fényük intenzitása is kevesebb volt, majd idővel egyre több jelent meg, a többi fénye pedig erősödött. A végén már úgy nézett ki a kereső, mint egy szép derült nyári éjszakán a csillagos égbolt, a csillagok pulzáló fényével... :) De valahogy ez a látvány nem nyűgözött le :evil:

Tehát mindkét alkalommal hosszabb használat során történt a meghibásodás. Először a szenzor, most pedig a fókusz.
Olyan, mint ha a kamera chip nem bírná a folyamatos, több órán keresztül tartó igénybevételt. :?

szer. máj. 30, 2007 20:01
arany tag

Hozzászólás 
k_chris írta:
balha írta:
...
Azt már korábban is észrevettem, hogy jónéhány beragadt pixel van a kameraszenzorban, amelyek gyönyőrűen világítanak, ha sötétben készítek videót. ...

elő példa vagyok :wink:

(tré)

szer. máj. 30, 2007 19:13
platina tag

Hozzászólás 
balha írta:
...

szer. máj. 30, 2007 19:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Én is azt figyeltem meg, hogy a sötétben, a "vakuval" készített felvételek szokatlanul jók egy mobilhoz (az eddigiekhez) képest...

Lehetséges, hogy javítottak vmit a led teljesítményén?

szer. máj. 30, 2007 18:41
arany tag

Hozzászólás 
...

szer. máj. 30, 2007 17:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én is azt figyeltem meg, hogy a sötétben, a "vakuval" készített felvételek szokatlanul jók egy mobilhoz (az eddigiekhez) képest...

szer. máj. 30, 2007 17:04
Profil ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Saját teszt, tökélete sötétben:

Kép

szer. máj. 30, 2007 16:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajna az enyém is szervizben figyel :(
Hétvégén elmentünk Eger és környékére kirándulni. Folyamatosan fényképeztem vele, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre nehezebben találja meg a fókuszt. Újraindítottam, utána még pár képet sikerült készíteni, majd végérvényesen elszállt a fókusz.
Makro üzemmódban ok, de 1m-nél nagyobb távolságra nem fókuszál, a keret pirosra vált és tök életlen a kép. :cry:
Amikor hazajöttünk, gyorsan újraflasheltem, hátha sw gond. De sajna ugyanaz.
Úgyhogy tegnap leadtam javításra. Remélem van alkatrész a Mo-i központi szervizben, mert ha nem, akkor Németországba küldik javításra, ami új modellek esetén gyakran előfordul. És ilyenkor sajna hetekben mérik a jav. időt... :evil:
Azt már korábban is észrevettem, hogy jónéhány beragadt pixel van a kameraszenzorban, amelyek gyönyőrűen világítanak, ha sötétben készítek videót. De mivel erre ritkán kerül sor és kép üzemmódban a sw kiszedte a hibás pixeleket, így annyira nem zavart. De ez a fókusz dolog elég durva.
Nekem ez a teló legalább a tizedik nokiám, de még soha egyiket sem kellett szervizbe vinnem sw frissítésen kívül... :twisted:

Ami az érdekes: Tegnap kipróbáltam egy vadi új darabot az egyik MM-ban, és az alapból ezzel a hibával küszködött. :shock:
Kivettük a dobozból, bekapcs, kamera be, közelre ok, távolra hibás fókusz...
Ezek alapján tartok tőle, hogy nem egyedi eset a dolog.

szer. máj. 30, 2007 10:03
ezüst tag

Hozzászólás 
esJani írta:
S e t h írta:
nem ,de ennek lenne jelentősége?

Hát ahol vettem nem voltak túl kedvesek már akkor sem, el tudom képzelni mi van ha visszaviszem. Esetleg jobb egy olyan helyen beadni ahol normálisak és nem kell balhézni...

Függetlenül vettem egy boltban , mindig ott vásárolok telót és egy nokia szervizbe vittem.
A pultnál lévő csaj meghallgatta a nyomoromat, bevitte a szervizbe a gyereknek majd 10 mp után jött, hogy ez sajna központi szervízes gond, kb egy hét.Nem volt semmi gond, kedvesek voltak.

kedd máj. 29, 2007 19:34
ezüst tag

Hozzászólás 
S e t h írta:
nem ,de ennek lenne jelentõsége?

Hát ahol vettem nem voltak túl kedvesek már akkor sem, el tudom képzelni mi van ha visszaviszem. Esetleg jobb egy olyan helyen beadni ahol normálisak és nem kell balhézni...

kedd máj. 29, 2007 19:25
ezüst tag

Hozzászólás 
nem ,de ennek lenne jelentősége?

kedd máj. 29, 2007 18:35
ezüst tag

Hozzászólás 
S e t h írta:
Pénteken adtam be, azt mondták, hétfõn nem tudják a központ i szervizbe küldeni csak kedden és következõ péntekre azaz most a héten elvileg kész lesz.Hát nagyon remélem ,hogy egy hét alatt tudnak vele vmit csinálni és nem lesz több idõ.Majd beszámolok

Ott adtad be ahol vetted?

kedd máj. 29, 2007 18:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Pénteken adtam be, azt mondták, hétfőn nem tudják a központ i szervizbe küldeni csak kedden és következő péntekre azaz most a héten elvileg kész lesz.Hát nagyon remélem ,hogy egy hét alatt tudnak vele vmit csinálni és nem lesz több idő.Majd beszámolok

kedd máj. 29, 2007 17:47
ezüst tag

Hozzászólás 
S e t h írta:
most olvastam vhol hogy szerviz után is lötyög, én beadtam de sok reményt nem fûzök hozzá

Mit igértek mennyi idő alatt nézik meg? Légyszi mindenképp szólj, hogy milyen lett!

Nincs itt egy "beépített" szervízes emberke? :-)

kedd máj. 29, 2007 17:17
ezüst tag

Hozzászólás 
most olvastam vhol hogy szerviz után is lötyög, én beadtam de sok reményt nem fűzök hozzá

kedd máj. 29, 2007 17:07
ezüst tag

Hozzászólás 
A support-os bejelentésem:

Idézet:
Vásároltam az egyik Nokia Mintaboltban (Bercsényi utca) egy Nokia N95-ös készüléket. Sajnos az én példányom is rendelkezik a jobb oldalán lötyögős slide problémával, ami több itthoni és külföldi fórumon felmerült. A kérdésem az lenne, hogy mi a hivatalos megoldása ennek a problémának, vannak teljesen hibátlan példányok is.

Hivatalos válasz:

Idézet:
Tisztelt xxx! A probléma megállapítására csak a Központi Szervizben vannak meg a megfelelő eszközök, így tájékoztatást a kérdéses hibáról, illetve, hogy azt milyen módon orvosolható, sajnos nem tudunk nyújtani. A készüléket laboratóriumi körülmények között tesztelik, és amennyiben olyan jellegű hibát tapasztalnak, amely nem javítható, természetesen lecserélik. Köszönjük, hogy kérésével hozzánk fordult.

Szerintetek van értelme beadni?

kedd máj. 29, 2007 17:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
És a vírusok által okozott kár sem lehet annyira jelentős, ha az ember időnként backupot csinál egy jól működő állapotról.
mobilra írt vírus akkor nem tudhat olyat csinálni, ami a telefon hardverét károsítja?

mondjuk az emeltdíjas sms ellen le kell tiltani az edsz egyenleget (pannonnál legalábbis így hívják), és akkor elvileg nem tud küldeni ilyen számra.

kedd máj. 29, 2007 15:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Akoska írta:
Nem hivatalos állásfoglalás itt látható/hallható.

Szerintem a konstrukció miatt kisebb-nagyobb mértékben az összes N95 érintett a problémában, az enyém is, de oly kis mértékben, hogy ezzel én nem fogok sehova rohangálni, hogy cseréljék ki.

Ennek alapján ma "lötyögésmentesítettem" a sajátomat.

Kíváncsi leszek, meddíg bírja így :shock:

kedd máj. 29, 2007 12:58
arany tag

Hozzászólás 
A legegyszerűbb, ha még PC-n leellenőrzitek a telepíteni kívánt progit, ugyanis a PC-s vírusírtók mind ismerik a mobilvírusokat is.

kedd máj. 29, 2007 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most van valami vírus, ami asszem orosz emeltdíjas sms-eket küldözget a felhasználó tudta nélkül. És az leghamarabb a köv. számlánál derül csak ki, szóval lehet csinálni kárt, de ugye aki összevissza telepítget, az meg is érdemli valahol.

kedd máj. 29, 2007 12:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
A legegyszerűbb a kártyára a Memória nevű menüpontban, de mivel egy vírus elvileg bánthatja a kártyát, ezért célszerűbb a PC Suite-tal IS backupolni.

kedd máj. 29, 2007 12:06
Profil ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
köszi a válaszokat! :D
a backup-on azt érted, hogy időnként mindent lementek a memória kártyára? ezt lehet egy gombbal? úgy értem van külön backup funkció? :)

kedd máj. 29, 2007 12:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Olyan gépre, ahol amúgyis eléggé helyszűke van és egy vírust csak saját kezűleg, a jóváhagyásunkkal szedhetünk be, semmi értelme vírusirtót installálni.

Ez csak a vírusscanner gyártók próbálkozása új piacok felé. Gyakorlati haszna nincs, kára (kevesebb szabad RAM, lefogott teljesítmény) valószínűsíthető.

És a vírusok által okozott kár sem lehet annyira jelentős, ha az ember időnként backupot csinál egy jól működő állapotról.
Akkor ha baj van, format teló (*#7370# vagy a 4 gombos verzió (* 3 zöld bekapcs együtt) vagy 10 mp-re) és backup vissza.

kedd máj. 29, 2007 11:57
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Értelme nem nagyon van. Arra jó, ha valaki észnélkül feltelepít mindenfata progit a telefonjára. Mert a mobil "vírusok" mind úgy terjednek, hogy először a kedves juzer engedélyt ad a telepítésre. Onnantól meg ne csodálkozzon, ha érdekes dolgok történnek...
Nézd meg, mit raksz a telódra, tényleg az-e a progi, aminek mondja magát (== csak biztos forrásból szerzett progit telepíts) és akkor nem lesz vele gondod.

kedd máj. 29, 2007 11:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2894 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 58  Következő