Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 13:39

Hozzászólás a témához  [ 1409 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Következő
lézer 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Na de ha 30 a postaköltség meg 25 az ára az 13e HUF
és akkor még így is baromira meg éri szerintem mint az a sz...r hobbirendelés odlalról 15e+postaköltség és 5mW vagy menni!!! !-(

vas. jún. 10, 2007 19:07
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
..ezzel a kristállyal meg a lencsével, de inkább a lencsével bajok vannak :? nincs valami egyszerü praktikus trükje ennek hogy pontosan középre be lehessen állítani? elég hamar meg köt a pillanatragasztó..
:shock: pillanatragasztÓóó??
Ne ijesztgess, csak nem azzal próbáltad beragasztani?

A cianoakrilnak van egy kipárolgása ami mattá tesz minden optikailag átlátszó felületet.
Használj bármi más ragasztóból nagyon keveset az optika körül, a széleinél.
Azért nem mondom, hogy pl technokolból tegyél alá mert
az oldószer gőzök is megtámadhatják a műanyag lencséket.

Ha tényleg pillanat ragasztóval próbálkoztál akkor lehet, hogy már későn írom.. :?

vas. jún. 10, 2007 19:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
31 euró mint postaköltség?? Ezt hol olvastad? 2 ezer forintért angliából küldenek, meg kínából.

A kdennis által belinkelt e-bay aukción! egészen pontosan 30,95 EUR a posta :oops:

vas. jún. 10, 2007 18:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nee, vatera nee, hagyjatok a vaterával, meg az ilyen percept féle 'adjuk 5x-ös áron úgyse tudják mennyibe kerül' stílus. 31 euró mint postaköltség?? Ezt hol olvastad? 2 ezer forintért angliából küldenek, meg kínából.
kdennis: a ktp-t el kell forgatni 45 fokkal, nem értem pontosan mit akarsz hova rakni.

vas. jún. 10, 2007 17:42
arany tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
Startpreis: EUR 24,99
30 euróért nem fogja odaadni. 40-50 ért valószínűbb.

Üdv! Plusz még 31 EUR a postaköltség :oops: Így már nem is tűnik olyan jó árnak és még meg is kell, hogy kapd :( (Akkor inkább a Vatera)

vas. jún. 10, 2007 17:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
Hát ha kivetted a ktp-t, akkor az infra!

ajj, igazad van, csak keverem...
de én ezzel a kristállyal meg a lencsével, de inkább a lencsével bajok vannak :? nincs valami egyszerü praktikus trükje ennek hogy pontosan középre be lehessen állítani? elég hamar meg köt a pillanatragasztó, és nincs idő tökölni vele :sajna: az a baj hogy ha középre teszem akkor a fény tuti nem merőleges, és muszáj valahogy ferdén tenni :?

vas. jún. 10, 2007 16:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát ha kivetted a ktp-t, akkor az infra!

vas. jún. 10, 2007 15:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
UV? Az hol van?

hát a felső... az a fehéren világító.. egyszerre ég a pirossal..
vagy az nem UV? :?

vas. jún. 10, 2007 15:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
UV? Az hol van?

vas. jún. 10, 2007 14:48
ezüst tag

Hozzászólás 
áhh :nevet: én teljesen bele szerelmesetdtem... csak azt nem értem hogy lehet hibás kapcsolóval ki adni :?

ez lehetett ütődéstől? mert ha nem akkor írok egy rossz minősítést az eladónak :? ez tök gáz...

ja meg még azt akartam kérdezni hogy ilyen pici kapcsolót valahol lehet kapni, vagy ezt muszáj valahonnan valamiből ki vadászni?

vas. jún. 10, 2007 14:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Kicsit kisérletezgetek itt. Egy piros 1mW körüli piaci lézer-re rá tettem a kristályt, de semmit sem jelent, ugyan ugy piros.. a képen a felső az UV. :)

Kép

vas. jún. 10, 2007 13:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
A nagy tekercsek azért kellenek hozzá, meg a toroidok, hogy nagyfeszt rárakjanak a nyalábra, ami vezeti az áramot. Ebayon eddig 2x is megegyeztem az eladóval, hogy paypal helyett átutalással fizessek, neki az még előnyösebb is, mivel én előre átküldöm a pénzt..

vas. jún. 10, 2007 13:34
ezüst tag

Hozzászólás 
na csináltam képet.. igaz nagy nehezen, de hugom segített 3. kéznek :D

Kép

vas. jún. 10, 2007 13:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
Én a 125-öst vettem 40 ért. De most annyiért eladnám, mert kéne a pénzt.. szétszedni nem bírtam, pedig kombináltfogóval próbáltam tekerni, de jobban biztos nem fogom csavargatni, mert túl drága ahhoz. A szoba túlsó falán is olyan erős, hogy fáj, ha ránézek..
Na itt van végre megtaláltam a nitrogénlézeres képet.
Kép
Majd valami hasonlót fogok összetákolni

Tetszetős ez a "kis" nitrogen lézer, azok a nagy tekercsek is kellenek hozzá?
Unnamed írta:
Ja és mégvalami, az ilyen lézerpointereknél hiába írják, hogy garantált az XY mW kimenő optikai teljesítmény, az INFRÁVAL EGYÜTT annyi! Szóval így nem is vernek át senkit ebből a szempontból, mert az összes kimenő hullámhosszon ekkora az összteljesítmény, de a zöld csak egy öszetevője ennek a teljesítménynek.

A jobbakra azért teszek infra szűrőt, (bár marketing célból valszeg akkor is az azzal együtt értendő kimenő P-t írják rá) : (
Unnamed írta:
Itt magyarországon (akár a vaterán is) senkinek nem ajánlom hogy vegyen zöld pointert, mivel 10x drágább az ebaynál!

Mondjuk 2x-4x drágább, viszont a fizetés egyszerőbb, e-bayon van amit csak Pay Pállal lehet kifizetni (ha jól tudom, de nem mentem bele ebbe nagyon)

vas. jún. 10, 2007 12:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én a 125-öst vettem 40 ért. De most annyiért eladnám, mert kéne a pénzt.. szétszedni nem bírtam, pedig kombináltfogóval próbáltam tekerni, de jobban biztos nem fogom csavargatni, mert túl drága ahhoz. A szoba túlsó falán is olyan erős, hogy fáj, ha ránézek..
Na itt van végre megtaláltam a nitrogénlézeres képet.
Kép
Majd valami hasonlót fogok összetákolni
Ja és mégvalami, az ilyen lézerpointereknél hiába írják, hogy garantált az XY mW kimenő optikai teljesítmény, az INFRÁVAL EGYÜTT annyi! Szóval így nem is vernek át senkit ebből a szempontból, mert az összes kimenő hullámhosszon ekkora az összteljesítmény, de a zöld csak egy öszetevője ennek a teljesítménynek. Itt magyarországon (akár a vaterán is) senkinek nem ajánlom hogy vegyen zöld pointert, mivel 10x drágább az ebaynál!

vas. jún. 10, 2007 12:15
ezüst tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
[ . . . ]
Gondolkoztam hoyg veszek egy 80Mw-os lézert, (azt a feketét) de hát ezek után nem tudom hyg merjek e :? igaz, másik embertől venném, de hát most ki tudja.. (azt 30€ -ér láttam az e-Bay -en)
[ . . . ]

80mW az rengeteg egy ilyen kis mutatóba, hát 50mW-al már gyufát gyújogatnak... szóval veszélyes, nekem 30 mW-os van és kellemetlen a szoba falán lévő pontra ránézni (nem is nézek), ha a plafonra világítok, világít az egész szoba!
Bár a 30 eurós vételár elég kecsegtető, de az is lehet hogy nem tudja a ráírt tejesítményt (úgyis csak egy < kacsacsőr jel szokott az output után lenni)

Szóval ha nem mondjuk hatalmas termekbe való lézer-show a cél, akkor fölösleges ekkora teljesítmény.
Ráadásul ezek a kézi pointerek hűtés nélkül mennek, és fél perc azt' ki kell kapcsolni mert túlmelegedhet a kicsi ház.

A Vaterán is árulnak zűd lasereket, én is ott vettem, a 30 mW-os pl. 15 rugó volt. :wink:

vas. jún. 10, 2007 12:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Startpreis: EUR 24,99
30 euróért nem fogja odaadni. 40-50 ért valószínűbb. Na, szerencse hogy sikerült megjavítani. Nyomj róla képeket

vas. jún. 10, 2007 12:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Bakker !-) meg van... műűködik!!!! :gigalol:

bocsánat hoyg mostanába ritkán voltam itt, csak nem sűrűn votlam itthon és nem is nagyon tudtam foglalkozni a lézeremmel, de most sikerült neki ülnöm.. és működik!!!! a kapcsoló a rosz :D

már csak annyit kérdeznék hogy a ragasztás a krisály meg a lencse pozíciója az számít hogy hol van? nem fog félre vetíteni ha rosszul ragasztom vissza? :S

a másik lencse amit balu mondtál az is ott van... a lézer után a 3. elem
az a rész csőszerü darab, abba is an egy lencse... sőtt azzal még én is tudtam nagyító ként kukucskálni :)
Kép

Unnamed írta:
Az egy nagy hazugság, annyiért nem fogsz kapni 80mW-osat, ez holtbiztos.

hát itt van... 98%-os értékelése van az eladónak!
http://cgi.ebay.de/POWER-80-mW-Gruen-La ... dZViewItem

vas. jún. 10, 2007 11:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
Gondolkoztam hoyg veszek egy 80Mw-os lézert, (azt a feketét) de hát ezek után nem tudom hyg merjek e :? igaz, másik embertől venném, de hát most ki tudja.. (azt 30€ -ér láttam az e-Bay -en)

Az egy nagy hazugság, annyiért nem fogsz kapni 80mW-osat, ez holtbiztos.

vas. jún. 10, 2007 10:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
..ha a kapcsoló két pontjára teszem akkor nem zár akkor se ha nyomom.
de akkor se ha a rugóhoz teszem az egyiket és a kapcsolo egyik pontjához a másikat!
sehogy..... szerintem tényleg a kapcsolóval lesz gond! de azt meg tudnátok mondani hogy a pozitív-at hova kellene érinteni?
A pozitív a lézer fej fém tömbjére, a hengerre kerüljön.
A negatív a rugó helyett a kapcsoló valamelyik oldalára, ahol megy a lézer.

A kapcsolót próbaképpen elég ha átkötöd v. ki iktatod és a lézer (nagy valószínüséggel) menni fog,
hacsak próbálkozás közben nem érintettél tápfeszt olyan részekre ahova nem kellett volna.

kdennis írta:
..mutattam is az egyik csávónak a lézerem de nem nagyon merte bántani mer fingja se volt hozzá mit lehetne vele kezdeni :wink: én meg azóta szét szedtem(darabokra) mostmár csak ki kéne találni mi lehet a baj.
Szerintem kiderítetted, a nyomógomb.
A szervízes srác biztosan kicseréli neked.

Azt már nem merem mondani (de mondom), hogy a két elemet sorosan egymás után kötve
vékony vezetékkel így szétszedett állapotban is össze lehet hozni a lézerrel.

A sorosan kötött két elem pozitív végétől egy szál vékony rézhuzalt akár rá lehet tekerni a lézer fejre.
A negatív oldalról egy másik vezetéket érintsd hozzá a kapcsoló valamelyik oldalához.
..ahol világít. (semmi máshoz ne)

Látnifogod a lézer infra fényét ami az előtte levő tárgyra vetül,
azután ha össze raktad akkor a zöldet is.
Egyikbe se nézz bele közvetlenül ! A kivetített fény folt engem nem zavart
bármeddig ig néztem az általa közelről megvilágított felületet.

Viszont ne próbálgasd tükrőző felületen v. csillogó lakk fényü tárgyakon mert onnan erősebb lehet a visszaverődés.

kdennis írta:
Gondolkoztam hogy veszek egy 80Mw-os lézert, (azt a feketét) de hát ezek után nem tudom hogy merjek e :? igaz, másik embertől venném, de hát most ki tudja.. (azt 30€ -ér láttam az e-Bay -en)
Az nem lenne drága, viszont nagyon veszélyes lenne
akkora teljesítménnyel a lányok szoknyája után világítani.

Bocs a poénkodásért de komolyan sok az a teljesítmény ha nem konkrét célod van vele.
Viszont ha valakinek van egy lézer ceruzája akkor nehéz megállni,
hogy oda ne világíts valakinek a lába elé. Viszont ha a 80mW a szembe téved.. Juj..jujj.jujjj..
Ő a kórházba te a börtönbe.. Abba bárki bele vakul az biztos.

kdennis írta:
így van darabokba és sorba...
A kristály kilépő oldalán neked nincs lencse?
Illetve egy van aminek a ragasztása lepattant.
Mégegy nincs előtte valahol?

..szóval megvan, a kapcsoló (vagyis nyomógomb) volt a hiba oka.
Akkor jó javíttatást! :)

vas. jún. 10, 2007 8:55
ezüst tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
Próbáltad a műszert szakadás vizsgálóként a kapcsoló két oldalához tenni?

Vagyis a rugó és a kapcsoló egyik széle között álandó kapcsolat kell legyen.
A rugó és a kapcsoló másik széle között csak ha benyomod a gombot és úgy tartod, akkor zár.
Azután elengeded akkor ismét bont.
Így van? Ez működik?

hát ha a kapcsoló két pontjára teszem akkor nem zár akkor se ha nyomom.
de akkor se ha a rugóhoz teszem az egyiket és a kapcsolo egyik pontjához a másikat!
sehogy..... szerintem tényleg a kapcsolóval lesz gond! de azt meg tudnátok mondani hogy a pozitív-at hova kellene érinteni?
ha meg találnám a baját és ha tényleg egyszerű kis forrasztási hiba akkor ahol dolgozok van egy kamera szerviz is ahol szivesen segítenek forrasztani ezt azt!
mutattam is az egyik csávónak a lézerem de nem nagyon merte bántani mer fingja se volt hozzá mit lehetne vele kezdeni :wink: én meg azóta szét szedtem(darabokra) mostmár csak ki kéne találni mi lehet a baj.

Idézet:
Jól sikerült szétszedni.
Az infra led előtt van egy v. kettő lencse. az nálad így lejött..
Aztán jön a kristály és utána mégegy lencse ami lepattant.
Arra tekerhető egy másik amivel a vetített pontot tudod fókuszolni.

Így néz ki az is?

hát nem tudom hogy érted, így van darabokba és sorba...

Kép

Ja és amugy az én gumis nyomó gombomat ugy szedtem ki ahogy (asziszem) balu mondta... kicsit el forgatam a belsejét, a gomb meg be sülyedt és így alul ki tudott pottyanni. de egyébként azóta már rá jöttem hogy valami hegyes piszkálóval, (még talán fogpiszkálóval is) ki lehet szedni simán.

vas. jún. 10, 2007 1:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Tom12 írta:
DLL írta:
Egyébként a dpss lézerek (ezek a kéziek is) mekkora frekit bírnak?
Tudják ugyanazt mint a natúr infra lézer, tehát a kristálynak nincs "lassúsága"? (6-7 MHz max. kellene)

A lézerchip elég gyors, a tápláló áramgenerátorral van inkább probléma ekkora frekin. A vezérlésnél általában nem kapcsolgatják ki-be a tápot, hanem csak a lézerküszöböt lépdelik át. (pl ha a lézereffektus 40mA-nél indul és a chip 45mA-t visel el, akkor 30mA az OFF, 43mA az ON)
Ezt a fajta vezérlést úgy kell megalkotni, hogy tranziens túllövésektől mentes legyen. (A beállítás ideje alatt érdemes LED-del tesztelni :D )
Egyébként 10Gbit/s napi használatban van.
Keress rá a Ronja projektre, ott 10Mbit/s-el megy LED-el!.

Szóval érdemes neki egy új meghajtót tervezni az adott feladathoz. Na ennek majd utána olvasok. :)

szomb. jún. 09, 2007 22:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem csak akkor volt hasonló pillanatnyi káprázás amikor
le akartam videózni az infra lézert miközben papírt éget.
mindig elvakította a közel tartott kamerát.

A szét tartó sugár széle egy pillanatra bele jutott a szemembe de azonnal becsuktam.
Volt egy pillanatnyi káprázás.
Utána nem volt semmi maradandó, még másodpercekre sem.

Persze nem is csoda, hiszen a fókuszpont közvetlenül mélyen a lencse közelébe esik.
Mire a szememhez ért adigra a széttartás miatt jelntősen csökkent az energiája. (karnyujtásnyi távolság)

Rengeteget próbálgattam a falon, fehér ajtón és különböző dolgokon közelről is.
Annak a szórtan visszavert látványa nem okozott egyáltalán semmilyen jelenséget a szememben.
Persze azon kívül, hogy mélyvörösnek láttam a felületet, főleg közel tartott lézernél.

Ha kiszámoljuk, hogy a ~5 mm-es pupillán keresztül hányad része vetül
a rövid gyujtótávolságu fókusz ponton túllépő erősen széttartó fénysugárnak
akkor eléggé megnyugtató adatot kapunk. max 1-2mW sem.
Mégegyszer átgondoltam és egy tizedest tévedtem, 0,2 mW max.

Aki nézett már téli szobában felfűtött vaskályhára annak hasonló
de kicsivel nagyobb infra sugárzásban lesz része. (igaz, az nem koherens)

Vagy ha napsütésben nézett már valaki fehér lapra..
Ott az egész széles spektrum kilowattokban. ..persze ott a pupilla beszűkül.
..viszont a nagyító napfénnyel jobban égeti a papírt.

szomb. jún. 09, 2007 21:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Kicsit visszatérve a szemkárosítós témához: ha lencse nélkül világít a falra 5m-rQl akkor tényleg nem káros,de akkor nem is látja hogy oda világított vele!
Nekem egy 100 mWos infralézer gyqjtQlencse nélküli szórt fényétQl(amit szinte nem is láttam szabadszemmel,kb 760nm) kb fél méterrQl és 15 másodperc használattól egy negyed óráig káprázott a szemem!(szerencsére semmi maradandó...)
a zöld lézerekbe pedig asszem 200-2000mW körül van

A kristálynak nincs késleltetése ilyen kis frekvencián

szomb. jún. 09, 2007 21:07
platina tag

Hozzászólás 
DLL írta:
Egyébként a dpss lézerek (ezek a kéziek is) mekkora frekit bírnak?
Tudják ugyanazt mint a natúr infra lézer, tehát a kristálynak nincs "lassúsága"? (6-7 MHz max. kellene)

A lézerchip elég gyors, a tápláló áramgenerátorral van inkább probléma ekkora frekin. A vezérlésnél általában nem kapcsolgatják ki-be a tápot, hanem csak a lézerküszöböt lépdelik át. (pl ha a lézereffektus 40mA-nél indul és a chip 45mA-t visel el, akkor 30mA az OFF, 43mA az ON)
Ezt a fajta vezérlést úgy kell megalkotni, hogy tranziens túllövésektől mentes legyen. (A beállítás ideje alatt érdemes LED-del tesztelni :D )
Egyébként 10Gbit/s napi használatban van.
Keress rá a Ronja projektre, ott 10Mbit/s-el megy LED-el!.

szomb. jún. 09, 2007 20:38
ezüst tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
Arra a felhajló kicsi sarokra gondoltam amelyik irányába mindkét nyíl mutat.
Sőt az enyém is oda mutatott.
Vagyis a "kupakot" borító szürke bevonat kicsit eltolva került fedésbe
önmaga előző rétegével és ahol elvágták ott a sarka kijjebb esik.
Ez használat közben kicsit felhajlott, amint a képen látszik.
Arra gondolok ami bal-felső irányból a jobb-alsó sarok felé hajlik
alig észrevehetően.

DLL írta:
Ha a sötét színű sávra gondolsz, az a Danger! fólia árnyéka, egyébként azt leszedtem, de nem volt alatta rögzítés.

Szóval nincs, a Danger fólia alatt sem volt semmi, és az ezüst-szürke kupakon az csak festés. Sajnos a gumi kiszakadt és csináltam mégegy karcot rá, úgyhogy marad az hogy a legtetejét levágom, és akkor még a betekintés-védelemből is lesz valami. : )

szomb. jún. 09, 2007 19:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
Amúgy nem mindegy, hogy milyen polaritással rakod rá a szakadásmérőt.
..a kapcsolóra?? :shock: miért :?:

szomb. jún. 09, 2007 19:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
DLL írta:
Itt az eredeti képkivágás, hogy jobban látszódjon: KÉP
Ha a sötét színű sávra gondolsz, az a Danger! fólia árnyéka..
Arra a felhajló kicsi sarokra gondoltam amelyik irányába mindkét nyíl mutat.
Sőt az enyém is oda mutatott.
Vagyis a "kupakot" borító szürke bevonat kicsit eltolva került fedésbe
önmaga előző rétegével és ahol elvágták ott a sarka kijjebb esik.
Ez használat közben kicsit felhajlott, amint a képen látszik.
Arra gondolok ami bal-felső irányból a jobb-alsó sarok felé hajlik
alig észrevehetően.

DLL írta:
Köszönöm az ötletet, ez a gumilapos megoldás eszembe sem jutott, mindjárt kipróbálom (bár nemhiszem hogy megindulna, esetleg ha fordított a menet)
A fordított menet egy kínai vörös piacos lézernél jól megdolgoztatott.
Aztán szinte véletlenül megpróbáltam fordítva és megindult.

szomb. jún. 09, 2007 19:25
ezüst tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
Közben elküldtem ami kimarad, vagyis a lényeg!
..azt hittem már korábban átment.

DLL: Amit küldtél képet azon látszik, hogy valami szürkés fóliaszerü van rátekerve a végére.
Az is látszani tűnik, hogy hol fejezték be a végét.
Kép

Az alatt nem lehet esetleg valami rögzítés?
Rácsavarták a kupakot és betekerték valami szürke öntapadóval, hogy
az "avatatlanok" nehogy letekerjék. Ezt nem tudom, csak sejtés.
..esetleg a gumi alatt van a menetes rész? Azért ne nyúzd meg mert így mutatós. :D

Itt az eredeti képkivágás, hogy jobban látszódjon: KÉP
Ha a sötét színű sávra gondolsz, az a Danger! fólia árnyéka, egyébként azt leszedtem, de nem volt alatta rögzítés. Amúgy a "gumi" inkább valami műanyag bevonat, minhta egy vastag festés, vagy bemártás eredménye lenne. (ugyanis megpróbáltam tűvel felhajtani de ott egy ponton lepattogzott :Đ )

Köszönöm az ötletet, ez a gumilapos megoldás eszembe sem jutott, mindjárt kipróbálom (bár nemhiszem hogy megindulna, esetleg ha fordított a menet)

szomb. jún. 09, 2007 19:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
DLL írta:
..nálam a betekintés-vétő kupakot nem lehet eltévolítani (fogóval is próbáltam)..

Az ilyesmit úgy szoktam sérülés nélkül, hogy ráhajtok egy gumidarabot
(pl. bringa v. autóbelső) és azon keresztül fogom meg kézzel v. szerszámmal.
Valahogy annak le kell jönni. Azt nem hiszem, hogy egy darabból készült volna.
Összerakták és utána burkolták be. ..gondolom én.

szomb. jún. 09, 2007 17:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közben elküldtem ami kimarad, vagyis a lényeg!
..azt hittem már korábban átment.

DLL: Amit küldtél képet azon látszik, hogy valami szürkés fóliaszerü van rátekerve a végére.
Az is látszani tűnik, hogy hol fejezték be a végét.
Kép

Az alatt nem lehet esetleg valami rögzítés?
Rácsavarták a kupakot és betekerték valami szürke öntapadóval, hogy
az "avatatlanok" nehogy letekerjék. Ezt nem tudom, csak sejtés.
..esetleg a gumi alatt van a menetes rész? Azért ne nyúzd meg mert így mutatós. :D
edt.: kép link javítva

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 hétf. jún. 23, 2008 11:19-kor.

szomb. jún. 09, 2007 16:55
ezüst tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
DLL írta:
Szerintem egy nyomógomb nem akadály hogy kijöjjön a belseje, kennedis-nek is sikerült szétszedni, de nekünk pl. nem ilyen hanem beleszorított, nekem még recés is amiatt nem jön szét. ; )

Van amelyikben gumi nyomógomb van a kicsi kapcs fölött, és van amiben
peremes fém van belülről behelyezve, azután préselik be a komplett szerelt fejet.

Ez rendben is van, hisz máshogy nem is tudnák a fép gombot bele tenni, de ha menetes a kiképzése a háznak akkor egyértelmű hogy betekerés közben nem jelenthet akarályt az a kis gomb.

Viszont amit írtál a kitoló cső használatáról az nem mindegyiknél használható, mint nálam a betekintés-vétő kupakot nem lehet eltévolítani (fogóval is próbáltam), egy a házzal, csak a ház többi részén fekete gumirozott bevonat van.
KÉP
Ezt egyszer betóták osz' jóvan, többet a júzer ne szedje ki, ezt gondolták. : (

SZERK: ja bocs most láttam meg az előző üzenetedet, csak nekem is itt volt egy fél órát hagyva a gép..

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára DLL szomb. jún. 09, 2007 16:59-kor.

szomb. jún. 09, 2007 16:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt már el akartam küldeni korábban de jegyzet tömbben itt maradt az asztalon. Most utólag küldöm.

DLL írta:
Jó masszívan megcsinálták ezt a lézert, de ez inkább rossz.
A betekintés-védő kupak nem letekerhető, egybe van a házzal (csak egy fekete gumiszerű bevonat is van rajta), tehát a lecsék felől nem férni hozzá. Hátulról jobban megnézve csúnya látván fogadott: (nem tudtam lefotózni, így inkább lerajzoltam)

A sárgaréz belsőnek ilyen recés pereme van és úgy van bele szorítva a tubusba, tehát elforgatás kizárva.

Ahh.. szóval préselt.
Ha a betekintés védőt feláldozod (fűrész), akkor előre ki lehetne tolni a csőből.
Még mielőtt levágnád, nézd meg, hogy a burkolat alatt nincs-e valami
bontható kapcsolat a cső és kupak között.

A fejet elektronikástól úgy tudnád kiszedni ha egy olyan átmérőjü csövet behelyeznél a
toll panel felöli oldalára amibe az elektronika sérülés nélkül bele fér.

A "toll" elejét valami fa darabon megtámasztod és szintbe ki lehet ütni a réztömböt.
Azután valami fém cső darabon kellene megtámasztani és azon keresztül teljesen kiütni.
Azt úgyis meglátod, hogy mennyire hajlandó elindulni. Ha nagyon nem megy inkább ne erőltesd.
(esetleg nagyon kicsi olaj a recéhez, amit később letörölsz)

DLL írta:
De a yvo4+ktp kristálynak pluszban nincs késleltetése?
A KTP.. kristály mennyire képes követni a gerjesztést és van-e valamennyi utánvilágítása
vagy gyakorlatban számottevő felgerjesztési ideje azt sajnos nem tudom.

Viszont szerintem adat átvitelére nem zöldet kell használni,
annak a színnek ott nincs jelentősége és a kérdéses hiba lehetősége ki is esett.

A lézer led frekije sz'tem olyan mint vannak alacsony frekis tranyók
és kimondottan gigás tartományban működők.
Mit hova szánnak, arra tervezik, oda gyártják.

Ennek még lézerek vonatkozásában nem néztem utána de adatlapokból kiderül.
Esetleg nézz körül itt: http://www.roithner-laser.com/

Vannak még más jellegü érdekességek is, kimondottan látványhoz:
http://www.jmlaser.com/products_english ... e_usb.html
http://www.goehring-laser.de/1024/home_e.html

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 szomb. jún. 09, 2007 17:28-kor.

szomb. jún. 09, 2007 16:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
DLL írta:
Szerintem egy nyomógomb nem akadály hogy kijöjjön a belseje, kennedis-nek is sikerült szétszedni, de nekünk pl. nem ilyen hanem beleszorított, nekem még recés is amiatt nem jön szét. ; )

Van amelyikben gumi nyomógomb van a kicsi kapcs fölött, és van amiben
peremes fém van belülről behelyezve, azután préselik be a komplett szerelt fejet.

szomb. jún. 09, 2007 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
De tényleg, a gomb miatt nem tud elforogni, azt hogy is lehet leszedni?

Ezt én említettem. A gomb alul legyen, hogy minél inkébb bele símuljon a burkoatba belülről.
(kívül persze ekkor teljesen ki áll)

Ekkor nem akadályozza az elfor.. micsudáát, ennek nem is kell elfordulni!

Na szóval ezt úgy rakták össze, hogy be ejtették a fém peremes gombot a tokba amikor a lyuk alul volt.
Ebben az állásban kapcsoló nyomó felületével lefelé behelyezték az elektronikát és
valami korábban általam leírt fém csővel bepréselték a megadott mélységig.

Ezt kell tovább gondolni.
Ha a gomb belül mindenképp zavarja a kinyomó cső behelyezését akkor meg kell próbálni
ott egy megfelelő szélességü kivágást készíteni (a szilárdság miatt csak a szükséges mélységig)
a kinyomó cső falából, hogy a fém gombnak ne ütközzön neki.
Belül kicsit szélesebb a gomb pereme, ezzel is számolni kell.

Ami marad az több mint háromnegyed cikkely még elég megtámasztást kell, hogy adjon.
Mivel csak a kívánt mélységig nyitod meg a csövet ezért remélem nem gyengül meg nagyon.

szomb. jún. 09, 2007 16:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:
Ezt arra írtam, hogy válaszoljatok :P Van a bekapcsoló gomb, amiatt nem tud elforogni alapból a lézer belseje. Kifelé nem fog jönni, mert alul van egy nagyobb része, lefelé meg végképp nem megy.

szomb. jún. 09, 2007 16:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt arra írtam, hogy válaszoljatok :P Van a bekapcsoló gomb, amiatt nem tud elforogni alapból a lézer belseje. Kifelé nem fog jönni, mert alul van egy nagyobb része, lefelé meg végképp nem megy.

szomb. jún. 09, 2007 15:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Unnamed írta:

Mármint, hogy, mi? Ezt mire írtad?

szomb. jún. 09, 2007 15:46
gyémánt tag

Hozzászólás 

szomb. jún. 09, 2007 15:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Próbáltad a műszert szakadás vizsgálóként a kapcsoló két oldalához tenni?

Vagyis a rugó és a kapcsoló egyik széle között álandó kapcsolat kell legyen.
A rugó és a kapcsoló másik széle között csak ha benyomod a gombot és úgy tartod, akkor zár.
Azután elengeded akkor ismét bont.
Így van? Ez működik?

Jól sikerült szétszedni.
Az infra led előtt van egy v. kettő lencse. az nálad így lejött..
Aztán jön a kristály és utána mégegy lencse ami lepattant.
Arra tekerhető egy másik amivel a vetített pontot tudod fókuszolni.

Így néz ki az is?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 szomb. jún. 09, 2007 15:48-kor.

szomb. jún. 09, 2007 15:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amúgy nem mindegy, hogy milyen polaritással rakod rá a szakadásmérőt. De feszültségeket kéne mérni.. kösd be a két elemet, nézd meg, hogy hol mekkora a fesz. Amúgy úgy látom, nekem is ilyen felépítésü a lézerem. Már megpróbáltam csavarni, de nem mertem nagyon megtekerni, mert szétszedi a külső menetét a kupaknak (bár az annyira nem fontos)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Unnamed szomb. jún. 09, 2007 15:41-kor.

szomb. jún. 09, 2007 15:39
ezüst tag

Hozzászólás 
szoval itt a kapcsoló, és a baloldali forrasztáshoz érintettem a szakadás vizsgáló egyik pontját a másikat meg a rugóhoz, és ekkorsípolt, szoval ez elvileg össze ér, a jobb oldali forrasztáshoz érintettem meg a rugóhoz, akkor meg nem volt semmi, se akkor ha be nyomtam a gombot. akkor probáltam a rugóhoz, meg a menet-hez, vagyis az egész fémházhoz akkor se volt semmi se ha be nyomtam a gombot! most vagy sz...rul nézem
vagy tényleg nem jo a gomb! probáltam elemmel is hozzá érinteni ahova csak tudtam, hogy a kapcsolót ki iktassam, de ugy se volt semmi, de majd még probálkozom!
Kép

itt a kis poti ezt is nyomkodtam meg csavargattam kicsit de semmi
Kép

és itt a teteje, a menet már nem olyan sima, kicsit erőszakolni
kellett hogy ki jöjjön :)
Kép

szomb. jún. 09, 2007 15:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
szoval akkor aza kristály annyira meg szűri az UV-t hogy a kristály nélkül meg égeti a kezem is a fénye? :S

Nem attól éget. Amikor az optikától fél-egy mm-re van a papír akkor éget és jól bekormozza a lencsét.
Ha csak pár tized mm-el távolabb kerül akkor már nincs akkora energiája, hogy papírt égessen.
Azért a szemet még távolabbról is bántja megégetheti.

Csak azt nézd, hogy hány fokon gyullad a papír és
hány fokon csapódik ki a fehérje (monjuk a szemfenéken) 43 fok fölött..
Azt is számításba kell venni, hogy mekkora a pupilla átmérője és mekkora pontba vetíti az infra fényt a szemlencse.

Lényeg, közvetlenül nem szabad bele nézni.
A diffúz szóró felületről ami vissza jön, az ekkora teljesítmény mellett nem árthat.
A visszavert annyi sincs energiában mint amit nem lézerfényben egy infra kamera ledcsokra sugároz.

szomb. jún. 09, 2007 14:56
ezüst tag

Hozzászólás 
balu1 írta:
Ha igazán nagyon rászánod magad és a menetes fej nincs ragasztva,
illetve (kis olajtól) megindul kitekerés felé, akkor a fejjel együtt a nyomógombot tartó panel
is elfordul és negyed v. fél fordulat után az elemek irányába a gomb kiesik.
(bele kell nézni alulról hogy áll)
Ha megindult a menet akkor a gomb alulra kell essen, különben beszorulhat.

Azt, hogy mekkora frekit bírnak, szerintem ilyen ledeket gyártó
vagy forgalmazó cég oldalán lehetne megtalálni.
Azt tudod, hogy a kapacitásától függ attól, hogy hány pF.
Szóval lehet, hogy a réteg kapacitás értékét találod meg.

Jó masszívan megcsinálták ezt a lézert, de ez inkább rossz.
A betekintés-védő kupak nem letekerhető, egybe van a házzal (csak egy fekete gumiszrő bevonat is van rajta), tehát a lecsék felől nem férni hozzá. Hátulról jobban megnézve csúny látván fogadott: (nem tudtam lefotózni, így inkább lerajzoltam)
Kép A sárgaréz belsőnek ilyen recés pereme van és úgy van bele szorítva a tubusba, tehát elforgatás kizárva. Mindegy... ha nagyon használhatatlen lesz akkor majd levágom a nyomógombnál.

Freki: azzal általában nem lesz baj, a lézer diófák a telközpotokban, és kTV-s fejállomásokon a gigaHz-eket is bírják (jó persze tudom az nem ilyen kommersz alkatrészekből van), szerintem pár megát ezek az infra lézerek is tudnak.
De a yvo4+ktp kristálynak pluszban nincs késleltetése?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DLL szomb. jún. 09, 2007 15:01-kor.

szomb. jún. 09, 2007 14:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
Csak már össze raktam a lézert ahogy volt..

Az is megoldás lenne ha valami jól záródó dobozkéba bele tennéd az alkatrészeket, hogy ne kelljen minden alkalommal ripityomra szedni és össze rakni.
Habár az is gyakorlat. Lassan beállhatnál a gyártó sorra. :P
Na jó, nem gonoszkodom.

szomb. jún. 09, 2007 14:42
ezüst tag

Hozzászólás 
szoval akkor aza kristály annyira meg szűri az UV-t hogy a kristály nélkül meg égeti a kezem is a fénye? :S

szomb. jún. 09, 2007 14:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rob_Zombie írta:
Te tudod mit csinálsz vele, de szerintem még a falra világított vörös foltra se nagyon nézzél védőszemüveg nélkül, mert ekkora teljesítménynél már a szétszórt,visszaverődő sugárzás is károsítja a szemed!
Azért annyira nem erős az az infra lézer, hogy a diffúz felületről a visszaverődés is veszélyes legyen.
Mondjuk az igaz, nem fémre vagy tükröző felületre kell világítani.
Na meg annak egyébként is van egy széttartása amitől gyengül ha az első lencse nincs rajta.
Kép

Kép

edt.: kép link javítva

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 hétf. jún. 23, 2008 11:08-kor.

szomb. jún. 09, 2007 14:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
kdennis írta:
Hát a páka az nincs, de majd veszek egyet. Ha nagyon sürgősen kell valamit forrasztanom ahhoz meg van egy Bádogos forrasztóm.. de hát azzal nem valami könnyű bánni :)
Azzal azért kérlek, hogy ne állj neki.
Gondolom nem is akartál. :)

Akár egy pillanatpáka is jó lenne neked. Persze ne a lézeren próbáld ki először.
Szerezz jó gyantás cint és ha nem gond akkor fenyőgyantát v. valami folyasztószert.
Az forrasztás közben elzérja a levegő oxigénjétől a felhevült felületet és nem tud oxidálódni.
Olyan fenyőgyantát amit (nem vicc) a hegedű vonójának a kenésére szoktak használni.
Ha jó gyantás cint használsz akkor nem is igazán kell külön gyanta.
Azért majd rájössz később, hogy nem árt ha van.

szomb. jún. 09, 2007 14:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért az nagyon túlzás, hogy a falról visszaverődő fénye az károsít. Ez a teljesítmény kicsi hozzá. SMD cuccokat bádogosforrasztóval :shock: Az nem lenne semmi. Szerintem se add el, 3k-t megér az a tapasztalat, hogy szétkapod, és jól megnézed, mi minden van benne,hogy van elhelyezve stb, de ha kell a pénz, nincs más lehetőség :)

szomb. jún. 09, 2007 13:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
DLL írta:
Egyébként nekem is a nyomógomb rosszalkodik, mondjuk eleinte jó volt de mostmár csak nagyon erős megnyomásra hajlandó működni. Csak az a baj, hogy fém kívül a nyomógomb, így roncsolás nélkül nem tudom szétszedni.

Ha igazán nagyon rászánod magad és a menetes fej nincs ragasztva,
illetve (kis olajtól) megindul kitekerés felé, akkor a fejjel együtt a nyomógombot tartó panel
is elfordul és negyed v. fél fordulat után az elemek irányába a gomb kiesik.
(bele kell nézni alulról hogy áll)
Ha megindult a menet akkor a gomb alulra kell essen, különben beszorulhat.

Azt, hogy mekkora frekit bírnak, szerintem ilyen ledeket gyártó
vagy forgalmazó cég oldalán lehetne megtalálni.
Azt tudod, hogy a kapacitásától függ attól, hogy hány pF.
Szóval lehet, hogy a réteg kapacitás értékét találod meg.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 szomb. jún. 09, 2007 14:04-kor.

szomb. jún. 09, 2007 13:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1409 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Következő