Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 11, 2025 21:09

Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
Internet sebesség...? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás Re: Internet sebesség...?
Sziasztok!
Routeren keresztül csatlakozik a laptopom a (DIGI) nethez. Speedtest segítségével teszteltem a gépet. LAN csatlakozás esetén letöltés jó (20 Mbs), viszont feltöltési sebesség nincs. WLAN-on keresztül működik az up és download egyaránt, de természetesen a wlan router korlátai miatt mindkét irányban csak (5/5 Mbs) a sebesség. Kipróbáltam egy másik laptoppal és annál a LAN (20/10 Mbs) és a WLAN is (5/5 Mbs) működik. tehát nem a routerben van a hiba.
Amelyik gépen nem működik a LAN upload, azon egy Win7-es op rendszer van. próbáltam már, hogy kikapcsolom a tűzfalat, de az sem vezetett eredményre. Fogalmam sincs, hogy min kellene állítíni, hogy legyen upload is.
Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.

hétf. márc. 28, 2011 13:15
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Üdv!

Egy kérdésem lenne.Angliában vgayok, most rendeltem egy 4mbit-es szélessávot, ami wlan rooterrel van elosztva.
Az első nap minden király is volt,aztán már 2 napja akadozik a dolog.A böngészéssel nincs semmi gond, de msn-ről időnként ledob, skype akadozik,filmbufferelés megáll egy ponton,stb...
Speednettel megmértem a sebességet,letöltés 3-4 mbit körül,feltöltés 3-400 kbit körül, viszont a pingidő elképesztően ugrál 100-250, de mértem már 350-et is!Gondolom ez az oka a problémának,de mIt lehet tenni?Lehetséges vmit az én beállításaimon variálni a megoldáshoz?

Kösz,
Cinó

szomb. okt. 27, 2007 19:39
platina tag

Hozzászólás 
Igen, de legalább látszana, hogy Karesz1-nek vagy a szolgáltató weboldalának van-e igaza. :)

-----
Üdv!
CyberDragon

pén. jún. 22, 2007 10:24
platina tag

Hozzászólás 
Azért nem kell ezt sem szentírásnak venni. Mármint az általa kidobott eredményeket. Egy valódi 100M-ás, vagy 1G-s elérésnél az "ellenállomás" sebessége, leterheltsége jelentősen beleszól a kapott eredménybe. Egy átlagosnak mondható 10/1-es kapcsolatnál még reális eredmény lehet.
Kiváncsiságból kipróbáltam 100M/100M végpontról: 39984/4665 az eredmény.
Az 1G/1G esetén: 42124/4800 :D :D
(Miskolc-Budapest)

csüt. jún. 21, 2007 9:02
platina tag

Hozzászólás 
Karesz1, csinálj egy tesztet a http://www.speedtest.net/-en!

Kíváncsi vagyok az eredményre :)

-----
Üdv!
CyberDragon

pén. jún. 15, 2007 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát az qrva nagy lol lenne ha tényleg abból gondolná Karesz hogy 100Mbites a nete. :lol: :lol: :lol:
Talán bizonyíthatná valamivel,nem?Mondjuk egy screenshot??
Lehet hogy baromság de én azt hittem hogy az a 100Mbps a hálózati kapcsolatokban azt jelenti hogy a hálókártya ennyire képes Kép

pén. jún. 15, 2007 16:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Hmm...

Elképzelhető, hogy Zsoca-M5 rájött a megoldásra.

:)

Ha tévedtem, bocs.

pén. jún. 15, 2007 15:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Karesz nem lehet, hogy valamit elnézel?
Világos, hogy az USA-ban előrébb járhat a dolog, de a 100Mbit háztartásokban ott sem hiszem, hogy mindennapos természetes dolog lenne.

Megjegyzem nálam 1Mbps ADSL van :lol: , de amikor kapcsolódok, akkor azt írja: 'Csatlakoztatva 100Mbps' :lol: (Csakhogy ez a szám a modem és a gép közti sebsséget jelenti, nem a külsőt!)

pén. jún. 15, 2007 13:43
vas-tag

Hozzászólás Internet sebesség...?
T. shabba!
Köszönöm a hasznos tájékoztatást. Én tudom, hogy 100 Mbps-al megyek alapon. 99,- dollárért havonta. Internet, tv, telefon. Mellékelek egy térképet, kb. két éves, lehet hogy van újabb is, de nincs időm keresni.
Karesz
www.cityofwenatchee.com/.../comp%20plan ... atchee.pdf

pén. jún. 15, 2007 0:39
arany tag

Hozzászólás 
Karesz1:

Lehet én vagyok a vaksi de én nem látok a linkelt cégnél 100 Mbps-es netszolgáltatást amit az első hozzászólásodban említesz. Az alap amit te is írsz 3Mbps/384kbps, egy nagyobb csomag jelentős felár melett 6/1 Mbps, ezek túlzottan nem ütnek el a hazai kínálattól, ráadásul idehaza nincsenek ilyen kemény adatforgalmi limitek. A legnagyobb csomag amit látok az 5/5 Mbps aminek igen borsosan megkérik az árát, ráadásul igen csekély adatforgalmi limittel adják és a többlet adatforgalomért is komoly felárat kérnek. Nem túl vonzó ajánlat, annál jóval olcsóbban 35 dollárnyi összegért kapok 6/6 Mbps-et forgalom korlát mentesen, igaz ehhez itt is jó helyen kell lakni ahogy a te esetedben is.

"Az USÁ-ban jelenleg kb. 25% fiber lefedettség van, tudomásom szerint."

Akkor nagyon rosszul tudod. USA-ban idén áprilisban 7.9 millió optikai végponton volt elérhető az FTTH lefedettség és ebből 1.34 millió előfizető volt bekötve. Ez utóbbi 1.2%-át jelenti a háztartásoknak. Ennek a 1.34 milliónak a legjelentősebb részét, több mint a felét a Verizon FIOS-a adja, a többit az elszórt kis lokális szolgáltatók teszik ki, olyanok is mint ahol te vagy előfizetve. Ezek után kétségekkel kezelem a 95%-os számadatodat.

http://www.broadbandproperties.com/2007issues/april07issues/coverstory_apr07.pdf

Viszonylag nyomon követem a nagyobb USA broadband híroldalakat(dslreports,lightreading) és nem igazán láttam ilyen optimista eredményeket amiket írsz. Sőt azokon a siteokon csak állandó siránkozás megy, arról miért is nem indulnak már be végre az FTTH fejlesztések az államokban.

Székesfehérváron egyes területeken kábelnet szolgáltatónak van UPC Chello, alternatív teljes hurokátengedéses xDSL szolgáltatóból van Pantel és az előbb említett GTS Yoneked. És mellette van még az alaphálózati telecom szolgáltató a T-Com ADSL szolgáltatása amit akár két tucat viszontértékesítő kiskertől is megvásárolhatsz.

csüt. jún. 14, 2007 20:01
vas-tag

Hozzászólás Internet sebesség....?
T. shabba!
Nem koleszban lakom, abból a korból már (sajnos) kinőttem. Ráadásul egy kisebb városban (kb. 50 ezer lakos) élek Kelet-Washington államban, Seattle-től úgy 150 mérföldre. Az USÁ-ban jelenleg kb. 25% fiber lefedettség van, tudomásom szerint. Itt, ebben a megyében 95%-os. A farmok (tanyák) többségében is kint van a fiberoptic! Ezt itt az áramszolgáltató (PUD) oldotta meg, mármint a "zsinórozást", és kiadta az Intenet szolgáltatóknak. Mellékelem az én szolgáltatóm honlapját, az alapok (3mbs stb.) rajta vannak. http://www.nwi.net
Hát ennyit a koleszról.
Karesz

csüt. jún. 14, 2007 18:26
vas-tag

T. nbela!
Köszönöm a választ, utána fogok nézni. A lényeg nem az, hogy mire akarja (jelenleg) használni, hanem az, hogy mit kaphat az ember a pénzéért. Ha mát egyszer fizet. Csak a lehetőségekre lettem volna kiváncsi.

csüt. jún. 14, 2007 17:31
arany tag

Hozzászólás 
Karesz1:

Ezt úgy írod mintha a 100 Mbps az USA-ban olyan minden napos szolgáltatás lenne, pedig nem az. Csak nem koleszba lax? Mert koleszba itthon is megy annyival. Ha körülnézel az USA-ba a széles körben elérhető xDSL vagy kábelnet lakossági szolgáltatások között, akkor azok sebességben nem sokban térnek el a hazaiaktól.

csüt. jún. 14, 2007 9:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi az ami neki "elfogadható" sebesség, illetve mire akarja használni? Ha csak netezni akar akkor a kilo bit per sec (kbps) netek is elegendőek. Hang és video is elmegy rajta. Vezetékes telefonja van? Mert a telefon dróton igényelhet ADSL internetet, illetve ha nincs telefonja akkor Székesfehérváron elérhető a datanet telefon nélküli adsl csomagja is: http://www.yoneked.hu/. Le/Fel sebességek: 555/128 kbps-tól 12096/768 kbps-ig.

csüt. jún. 14, 2007 6:54
vas-tag

Internet sebesség...?
Jelenleg 100Mbs/second (fiberoptic) szolgáltatásom van az USÁ-ban. A Húgomnak szeretnék valami "elfogadható" szolgáltatót találni Otthon, de eddig minden keresésem sikertelen maradt. A "szédületes" sebességet ajánlók is kbs/secondokról beszélnek. Egyébként Székesfehérvárról lenne szó. Tudna valaki segiteni, ajánlani egy szolgáltatót? Köszi. Karesz

csüt. jún. 14, 2007 3:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 15 hozzászólás ]