|
Szerző |
Üzenet |
daveed69
ezüst tag
|
Roviden:
BL-5C
2005.12 - 2006.11 kozott gyartottakra
46 millio akkut erint vilagszerte
Nyilatkozat:
http://www.nokia.com/A4136001?newsid=1146281
Akku ellenorzo:
http://www.nokia.com/batteryreplacement/en/
|
kedd aug. 14, 2007 12:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
|
kedd aug. 14, 2007 11:59 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
Ez nagyon ONTOPIC hozzászólás volt!
|
vas. aug. 12, 2007 16:30 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Al Bundy írta: Gondolom nem lep meg ez a képlet:
Persze hogy nem, de idáig mindig külön tárgyaltuk őket. Így elég furcsa!
|
vas. aug. 12, 2007 14:05 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
thomas77 írta: HSPA? Olyan is van?
Gondolom nem lep meg ez a képlet:
HSDPA + HSUPA = HSPA (High Speed Packet Access)
(D, mint downlink; U, mint uplink)
|
vas. aug. 12, 2007 13:59 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
HSPA? Olyan is van?
|
vas. aug. 12, 2007 13:46 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
|
vas. aug. 12, 2007 10:23 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Zsombe írta: KrE írta: Egy kis adalék ahhoz, hogy milyen is egy tényleg a készülékben felrobbanó akksi hatása: Azért ez elég kellemetlen lehet, főleg ha a user ott ül a gépnél. Abból, hogy a kijelző is átégett, abból látszik, hogy be volt csukva a gép.
|
szer. aug. 08, 2007 16:16 |
|
|
Zsombe
platina tag
|
KrE írta: Egy kis adalék ahhoz, hogy milyen is egy tényleg a készülékben felrobbanó akksi hatása:
Azért ez elég kellemetlen lehet, főleg ha a user ott ül a gépnél.
|
szer. aug. 08, 2007 13:31 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
madarasz írta: Van hogy csak diszkréten felfújódik melegedés nélkül. A fenti akku li-polimer (zacskós akku). A robbant laptopakku szerintem sima li-ion (fémdobozos)
Igen, van olyan, meg olyan is van, hogy egyáltalán nem is fújódik fel
Viszont a hírben felrobbanó akksiról van szó, ami nem mellékesen beleégett a szőnyegbe, viszont a telefonból ügyesen és óvatosan mászott ki, hogy annak ne legyen baja...
|
szer. aug. 08, 2007 12:20 |
|
|
madarasz
ezüst tag
|
http://www.faq-mac.com/mt/archives/017856.php
Van hogy csak diszkréten felfújódik melegedés nélkül. A fenti akku li-polimer (zacskós akku). A robbant laptopakku szerintem sima li-ion (fémdobozos)
|
szer. aug. 08, 2007 11:00 |
|
|
KrE
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Pécs
|
Egy kis adalék ahhoz, hogy milyen is egy tényleg a készülékben felrobbanó akksi hatása:
|
szer. aug. 08, 2007 10:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
KrE írta: végén még a srác jön ki rosszul az egészbõl a rágalmazás miatt...
maximum hírnévrontás miatt. Amit meg is érdemel, ha nem eredeti cuccot használt.
|
kedd aug. 07, 2007 13:02 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Ti most egymást fikázzátok, vagy a nokiát ?
|
kedd aug. 07, 2007 12:15 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Macika írta: Czumy írta: Macika írta: Itt is volt egy bukta a sztoriban... Akkor már csak azt kellene tudni, hogy mi értelme is volt ennek az egésznek?! (Média-hack? A Nokia befeketítése? Magyaros-okoskodós, hogy "majd én megmutatom egy multinak hogy a kisembernek is lehet nagy hangja"?!) Valószínűleg ez így együttvéve mind.
Én még hozzátenném az emberi hülyeséget is.
Szerintem vmit ügyeskedett azzal az akksival, vagy utángyártott asztali töltőben töltötte, és most meg nagy a szája...
A 15 perc hírnáv nagyon csábító tud lenni, és lehet, hogy abban reménykedik, a Nokia sűrű bocsánatkérések közepette felajáln neki vmi fájdalomdíjat. Csak ehhez kicsit jobb sztorit kellett volna kitalálni, mert amíg a Nokia még jogos reklamáció esetén is ad hoc módon megvonja a garit beázásra hivatkozva, egy ilyen kamut biztos hogy fog lenyelni. A végén még a srác jön ki rosszul az egészből a rágalmazás miatt...
|
kedd aug. 07, 2007 9:45 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Czumy írta: Macika írta: Itt is volt egy bukta a sztoriban... Akkor már csak azt kellene tudni, hogy mi értelme is volt ennek az egésznek?! (Média-hack? A Nokia befeketítése? Magyaros-okoskodós, hogy "majd én megmutatom egy multinak hogy a kisembernek is lehet nagy hangja"?!) Valószínűleg ez így együttvéve mind.
|
kedd aug. 07, 2007 8:18 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Macika írta: Itt is volt egy bukta a sztoriban...
Akkor már csak azt kellene tudni, hogy mi értelme is volt ennek az egésznek?!
(Média-hack? A Nokia befeketítése? Magyaros-okoskodós, hogy "majd én megmutatom egy multinak hogy a kisembernek is lehet nagy hangja"?!)
|
kedd aug. 07, 2007 7:39 |
|
|
Macika
Moderátor
|
KrE írta: Aki egy vékony műanyag tálkával próbál összeszedni egy izző és füstölgő akksit, majd azt kamuzza, hogy az egész magától történt, abból akár azt is kinézem, hogy pofára rakja le a telefonját... Na látod, erre nem is gondoltam...
|
kedd aug. 07, 2007 0:55 |
|
|
KrE
gyémánt tag
|
Macika írta: Al Bundy írta: guni. írta: Hát nem tudom, de szinte olyan, mintha ennek a topicak a kivonát írta volna meg... Guni Hm... Ez a cikk PONTOSAN ugyanez a topic... Már a Mobil Portálon is kezdik? Szerintem nem annyira hihetetlen, hogy valaki pont ugyanarra a következtetésre jut, mint mi, nem? Ugye Te sem hasra (értsd. kijelzőre) fordítva töltöd a mobilodat!!! Itt is volt egy bukta a sztoriban...
Aki egy vékony műanyag tálkával próbál összeszedni egy izző és füstölgő akksit, majd azt kamuzza, hogy az egész magától történt, abból akár azt is kinézem, hogy pofára rakja le a telefonját...
|
kedd aug. 07, 2007 0:46 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Al Bundy írta: guni. írta: Hát nem tudom, de szinte olyan, mintha ennek a topicak a kivonát írta volna meg... Guni Hm... Ez a cikk PONTOSAN ugyanez a topic... Már a Mobil Portálon is kezdik? Szerintem nem annyira hihetetlen, hogy valaki pont ugyanarra a következtetésre jut, mint mi, nem?
Ugye Te sem hasra (értsd. kijelzőre) fordítva töltöd a mobilodat!!!
Itt is volt egy bukta a sztoriban...
|
kedd aug. 07, 2007 0:26 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Volt az, csak a linket felejtettek el odabokni.
|
hétf. aug. 06, 2007 20:42 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
Al Bundy írta: guni. írta: Hát nem tudom, de szinte olyan, mintha ennek a topicak a kivonát írta volna meg... Guni Hm... Ez a cikk PONTOSAN ugyanez a topic... Már a Mobil Portálon is kezdik?
Híresek lettünk, vazze!!
Mondjuk legalább nem egy az egyben vette át a baon cikkét, ahogyan pl. a mobilarena... Azért lehetett volna halovány utalás arra, hogy nem minden saját gondolat, hanem egy "másik" mobilos weboldal fórumozói súgtak ezt-azt, ahol alaposan kitárgyalták már a dolgot!
|
hétf. aug. 06, 2007 20:22 |
|
|
Al Bundy
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd máj. 17, 2005 10:26 Hozzászólások: 2046 Tartózkodási hely: Miskolc
|
guni. írta: Hát nem tudom, de szinte olyan, mintha ennek a topicak a kivonát írta volna meg... Guni
Hm... Ez a cikk PONTOSAN ugyanez a topic... Már a Mobil Portálon is kezdik?
|
hétf. aug. 06, 2007 19:35 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Hát nem tudom, de szinte olyan, mintha ennek a topicak a kivonát írta volna meg...
Guni
|
hétf. aug. 06, 2007 19:17 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
De király ez a mobildoktor Pont azt írta le mint amire én is gondoltam.Nem a telefonban töltötték az akksit.
|
hétf. aug. 06, 2007 16:40 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Kétkedő hangnemű cikk: http://www.mobilport.hu/?r=10629
(gondolom, itt is járt a cikk írója)
|
hétf. aug. 06, 2007 16:08 |
|
|
Macika
Moderátor
|
asdf_ írta: Holgyekurak, ott van a garijegyen az IMEI. Megcsekkolna valaki hova keszult a telefon? Es akkor nem kene itt vitatkozni a sufni/nem sufni gsm-rol... Minenesetre a szamla sorszama es a garjegyen feltuntetett szlasorszam kozott ellentmondast velek felfedezni. A szamlan hatjegyu, a garlevelen 7 Az eleje passzol, az igaz, de akkor is Gondolhatod, hogy az volt az első!
Tiszta, HU teló, gyári független. Tehát a dolognak ez a része rendben van.
Aztán elolvastam T68m utolsó hozzászólását is, így kiegészítem a postomat.
Tehát AZ az IMEI, ami a garijegyen olvasható (egyébként az van a számlán is), AZ TISZTA.
|
hétf. aug. 06, 2007 13:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
asdf_ írta: Holgyekurak, ott van a garijegyen az IMEI. Megcsekkolna valaki hova keszult a telefon? Es akkor nem kene itt vitatkozni a sufni/nem sufni gsm-rol... Minenesetre a szamla sorszama es a garjegyen feltuntetett szlasorszam kozott ellentmondast velek felfedezni. A szamlan hatjegyu, a garlevelen 7 Az eleje passzol, az igaz, de akkor is
ugyanmá'! a zuggsm-es telefonBAN lévő IMEI-nak semmi köze nincs a matricán, illetve a garanciajegyen lévőhöz.
|
hétf. aug. 06, 2007 12:07 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Holgyekurak, ott van a garijegyen az IMEI. Megcsekkolna valaki hova keszult a telefon? Es akkor nem kene itt vitatkozni a sufni/nem sufni gsm-rol...
Minenesetre a szamla sorszama es a garjegyen feltuntetett szlasorszam kozott ellentmondast velek felfedezni. A szamlan hatjegyu, a garlevelen 7 Az eleje passzol, az igaz, de akkor is
|
hétf. aug. 06, 2007 8:39 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
Czumy írta: Nekem sem egészen kerek a történet. És hogy jött a képbe az a fehér _műanyag_ tál? Vegyi anyagot tartalmazó akku felhevülve füstölög éppen bele a padlószőnyegembe és akkor egy műanyag tállal próbálom összeszedni?
Lehet hogy hirtelen nem volt kéznél egy nagy csőkulcs,így azzal kaparta össze ami a legelőször a kezébe akadt.
A púposodás valóban a végső stádium,de mielött ez bekövetkezik történnie kell dolgoknak amik ahhoz vezetnek és ha ez a telefonban már elkezdődött akkor szinte hihetetlwn számomra hogy nyoma sincs az egésznek.
|
vas. aug. 05, 2007 20:26 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
T68m írta: ja, hogy zuggsm-es beszerzés! Na, akkor innentől kezdve nincs értelme tovább foglalkozni a kérdéssel. Megpiszkált teló, kétséges eredetű aksi, esetleg "felújított" töltővel. Ha valakinek ennyirt megér az a néhányezer forintos árkülönbözet, akkor meg is érdemli!
A képekből elég egyértelműen látszik, hogy ez bizony "garanciával, de okosba hozok neked egyet" beszerzés volt:
http://195.184.19.155/baon/kepgaleria_f ... a_id=10809
Ráadásul utánvétel-re van kiállítva. Nem csak KP-s, vagy átutalásos lehet?
|
vas. aug. 05, 2007 20:10 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Czumy írta: Nekem sem egészen kerek a történet. És hogy jött a képbe az a fehér _műanyag_ tál? Vegyi anyagot tartalmazó akku felhevülve füstölög éppen bele a padlószőnyegembe és akkor egy műanyag tállal próbálom összeszedni? No igen, erről nem volt szó. Ez is a furcsaságok egyike. Czumy írta: Egyébként: előfordulhat-e az, hogy a töltő rendellene működése miatt ment tönkre így az akku?? Sokszor töltötte az akkut a hibásan működő töltővel és a sok kicsi sokra megy elv alapján eldurrant az akku... Úgy értem, hogy nem csak és kizárólag az akku volt a gyári hibás, hanem a töltő sem lehet 100%-os. Elvileg nem a töltő, hanem a telefon vezérli a töltést. Ezért van, hogy pl. az ACP-7E 3,7 V, az AC-3E pedig 5 V kimenő feszültséggel dolgozik, mégis a szűkítőadapteren keresztül majdnem az összes új csatlakozós készülék tölthető a régi 'kiskockával'. Czumy írta: A számla az egész biztos, hogy zug-gsm beszerzés. Valszeg keleti piacra készült és lehet, hogy a gyárinak mondott NOKIA feliratos akku egy jobbfajta hamisítvány volt... Ebben nem kívánok állást foglalni, de az bizonyos, hogy általában a számlát megíró eladó szokta kitölteni ott helyben a garanciajegyet. És hát általában ugyanazzal a kézírással...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika vas. aug. 05, 2007 20:11-kor.
|
vas. aug. 05, 2007 20:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
ja, hogy zuggsm-es beszerzés!
Na, akkor innentől kezdve nincs értelme tovább foglalkozni a kérdéssel. Megpiszkált teló, kétséges eredetű aksi, esetleg "felújított" töltővel. Ha valakinek ennyirt megér az a néhányezer forintos árkülönbözet, akkor meg is érdemli!
|
vas. aug. 05, 2007 20:06 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
gabriel401 írta: Na. Szóval felnyitotta a fedelet, kiugrott, téglalapot égetett a szőnyegbe, miközben a teló belsejében még csak el sem színeződött semmi. Azt azért elég nehezen hinném, hogy előbb kiugrott, aztán felforrósodott, amikor már nem is csatlakozott a töltőhöz.
A SIM-tartó fémből van és a sötétedés csak a fénytörés miatt van. Szerintem.
Nem akarok tippeket adni, de kb. így történhetet (a cikkben leírtakkal ellentétben):
- csattanást hallott, megnézte a telefont,
- az fel volt már forrósodva és enyhén púposodott az akkufedél,
- óvatosan kinyitotta a fedelet (rendesen át volt már melegedve az egész telefon), kipottyant az akku a szőnyegre,
- s csak eztán púposodott fel.
Ettől függetlenül továbbra sem értem, hogy miért sértetlen a telefon belseje és az akkufedél...
|
vas. aug. 05, 2007 20:05 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Macika írta: Igen, csak így lehetséges, ám a gázfejlődés rendszerint a hőfejlődés eredménye szok lenni.
A másik gondom, hogy pontosan egy akkumulátornyi felületet égetett ki a padlószőnyegből, így akkor - szerintem - még nem volt púpos. Hiszen akkor nem szabályos téglalapot égetett volna ki, mint azt a képen láttuk. Nekem sem egészen kerek a történet. És hogy jött a képbe az a fehér _műanyag_ tál? Vegyi anyagot tartalmazó akku felhevülve füstölög éppen bele a padlószőnyegembe és akkor egy műanyag tállal próbálom összeszedni? Egyébként: előfordulhat-e az, hogy a töltő rendellene működése miatt ment tönkre így az akku?? Sokszor töltötte az akkut a hibásan működő töltővel és a sok kicsi sokra megy elv alapján eldurrant az akku... Úgy értem, hogy nem csak és kizárólag az akku volt a gyári hibás, hanem a töltő sem lehet 100%-os. Macika írta: Aztán a számla fénymásolata is érdekes. Egészen más kézírással van rajta a 2 év Nokia garancia, mint amivel a garanciajegy ki van töltve. a számlát pedig általában ugyanaz a személy szokta kitölteni, aki a számlát. Egyébként - tudtommal - nem nagyon szokták ráírni a számlára, hogy hol, mennyi a garancia van rá.
A számla az egész biztos, hogy zug-gsm beszerzés. Valszeg keleti piacra készült és lehet, hogy a gyárinak mondott NOKIA feliratos akku egy jobbfajta hamisítvány volt...
|
vas. aug. 05, 2007 19:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: gabriel401 írta: Na. Szóval felnyitotta a fedelet, kiugrott, téglalapot égetett a szőnyegbe, miközben a teló belsejében még csak el sem színeződött semmi. Azt azért elég nehezen hinném, hogy előbb kiugrott, aztán felforrósodott, amikor már nem is csatlakozott a töltőhöz. mivel lítium van benne, ami igen reakcióképes elem, ezért ez nem nagy kunszt. Igen, de ha nem forrósodott és nem is púposodott, akkor mi miatt került ki a készülékből?
És végképp miért égett össze a töltő telefon felőli vége? Hiszen az egyértelmű rövidzár jele lenne. Az ellen pedig elég egyszerűen védve van a töltő. A GYÁRI töltő.
|
vas. aug. 05, 2007 19:51 |
|
|
kuncsaku
arany tag
|
Én csak azt nem értettem a nokiában amit nemrég próbáltam, hogy mikor szgépről ráküldtem egy fájlt, akkor azt ugyan elmentette valahová a memóriakártyára, de miért írta ki, hogy nem másolható ugyanabba a mappába, mikor nem ugyanabba akartam másolni, hanem egy általam létrehozott saját mappába? Aztán addig nyomkodtam míg átkerült, de a mai napig nem értem, hogy hogyan. Ez másnak is ilyen? Minden nokia ilyen?
|
vas. aug. 05, 2007 19:45 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Az első képen, amit beszúrt Macika azon meg van feketedve a simkártya tartója, a másodikon meg sértetlennek tűnik. Vagy az egy másik telefon? Hogy van ez?
|
vas. aug. 05, 2007 19:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
gabriel401 írta: Na. Szóval felnyitotta a fedelet, kiugrott, téglalapot égetett a szõnyegbe, miközben a teló belsejében még csak el sem színezõdött semmi. Azt azért elég nehezen hinném, hogy elõbb kiugrott, aztán felforrósodott, amikor már nem is csatlakozott a töltõhöz.
mivel lítium van benne, ami igen reakcióképes elem, ezért ez nem nagy kunszt.
|
vas. aug. 05, 2007 19:44 |
|
|
gabriel401
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1349 Tartózkodási hely: Univerzum, második sarkon balra
|
Na. Szóval felnyitotta a fedelet, kiugrott, téglalapot égetett a szőnyegbe, miközben a teló belsejében még csak el sem színeződött semmi. Azt azért elég nehezen hinném, hogy előbb kiugrott, aztán felforrósodott, amikor már nem is csatlakozott a töltőhöz.
|
vas. aug. 05, 2007 19:38 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nem tudom, de lehet valami gsm bótban vette.
|
vas. aug. 05, 2007 19:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
T68m írta: egyféleképp elképzelhető: először felpuffadt az aksi, ettől kilöködött, majd utána forrósodott fel.
A kérdés csak az, hogy ennél a tipusnál le tud-e úgy pattani az aksifedél, hogy ne törjön közben szét? Igen, csak így lehetséges, ám a gázfejlődés rendszerint a hőfejlődés eredménye szok lenni.
A másik gondom, hogy pontosan egy akkumulátornyi felületet égetett ki a padlószőnyegből, így akkor - szerintem - még nem volt púpos.
Hiszen akkor nem szabályos téglalapot égetett volna ki, mint azt a képen láttuk.
Aztán a számla fénymásolata is érdekes. Egészen más kézírással van rajta a 2 év Nokia garancia, mint amivel a garanciajegy ki van töltve. a számlát pedig általában ugyanaz a személy szokta kitölteni, aki a számlát.
Egyébként - tudtommal - nem nagyon szokták ráírni a számlára, hogy hol, mennyi a garancia van rá.
|
vas. aug. 05, 2007 19:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
egyféleképp elképzelhető: először felpuffadt az aksi, ettől kilöködött, majd utána forrósodott fel.
A kérdés csak az, hogy ennél a tipusnál le tud-e úgy pattani az aksifedél, hogy ne törjön közben szét?
|
vas. aug. 05, 2007 18:51 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
|
CineDOG írta: Én sem tudok többet. Nem voltam ott.
Akkor viszont erre az esetre nagyon illik az a mondás hogy
"messziről jött ember azt mond amit akar"
Szerintem itt vagy egy orbitális nagy átverésről van szó,vagy csak egy jó poén volt,HAHAHA.Nem lehet hogy megvicceltek?Az állitólagos Nokia bevizsgálás után ugyis kiderül minden.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rittinger zoltán vas. aug. 05, 2007 18:52-kor.
|
vas. aug. 05, 2007 18:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
CineDOG írta: Én sem tudok többet. Nem voltam ott. Szóval nekem nagyon gyanús az egész dolog.
Ha ennyire szétolvaszt valamit, mint azt a fehér tálat, akkor hogy a macskában sértetlen a telefon??? Hiszen tudjuk, hogy olyan véknya kis műanyagból van!
Ahhoz, hogy így kiégesse a szőnyeget, az akksinak legalább 150 fokosnak kellett lennie.
Félreértés ne essék, nem azt állítom, hogy nem lehet ilyen magas a hőmérséklete, hiszen egy teljesen feltöltött 900 mAh-s akksi több percig bír leadni 8-10 A-es áramot, ami akármennyire is képes felmelegíteni a fémházat.
Nekem a telefon épsége az, ami nem illik a képbe.
|
vas. aug. 05, 2007 18:39 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Én sem tudok többet.
Nem voltam ott.
|
vas. aug. 05, 2007 18:33 |
|
|
Macika
Moderátor
|
CineDOG írta: Nem volt semmi ilyen, nem barkácsoló, meg kísérletezgető ember ilyen téren. Csak használja a telóját. Éjszaka meg rádugta a töltőre, ami a telefon felöl részén szintén elégett. (Láttam az eredeti nagy képeket) De már akkora a média nyomás,meg a sok rosszakaró, hogy többet nem írhatok, és ő is csak a Nokia bevizsgálása után akar erről beszélni.
És igaza is van.
És ezt hogyan magyarázod?
Elfogadom, hogy a töltő felforrósítja annyira az akksit, hogy felpúposodik. Azt is, hogy felmelegszik annyira, hogy megolvasztja azt a fehér műanyagtálat.
Na de akkor a készülék miért sértetlen? Miért nem törött le még a pöcke sem? És ki nyomta ki a biztonsági nyitópöcköt rajta? Mert törésnek nincs nyoma ott sem!
És tessék mondani, ha ilyen alakváltozáson ment át az akksi (BL-5C), akkor a vékonyka SIM-fészek fedőlemeze miért nem gyűrődött meg?
|
vas. aug. 05, 2007 18:17 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
T68m írta: Így van! És kárpótlásul kérek egy 6120 classic-ot!
Nem neked való! Még a végén kitérnél a hitedből!
|
vas. aug. 05, 2007 12:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
gabriel401 írta: Eléggé hihetetlen, hogy a telón SEMMI nyoma a "robbanásnak", de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy T68m-nek szereztek egy jó napot! :c)
Így van! És kárpótlásul kérek egy 6120 classic-ot!
|
vas. aug. 05, 2007 11:39 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nem volt semmi ilyen, nem barkácsoló, meg kísérletezgető ember ilyen téren.
Csak használja a telóját. Éjszaka meg rádugta a töltőre, ami a telefon felöl részén szintén elégett. (Láttam az eredeti nagy képeket)
De már akkora a média nyomás,meg a sok rosszakaró, hogy többet nem írhatok, és ő is csak a Nokia bevizsgálása után akar erről beszélni.
És igaza is van.
|
vas. aug. 05, 2007 11:31 |
|
|