Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 22:39

Hozzászólás a témához  [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 42  Következő
Router+WLAN Router 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Érdeklődnék!
Szeretnék venni egy rútert. hogy lehet beállítani azon hogy titkos/vagy védett legyen? azaz csak én tudjak belépni! van olyan beállítás hogy ha pl. a win-ben beállítom a netet akkor kér nevet és jelszót? vagy hogy?

kedd szept. 18, 2007 18:43
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
üdv.

Van egy Linksys WRT54G ver 2.2 routerem

Keep Alive: Redial Period 30 sec van rajta beállítva. Felraktam rá a 4.20.8 ETSI gyári linksys fw-t, mert néha ledobott a netről.
Működött a fw, amíg ki nem próbáltam a rákapcsolt WAP54G v2 AP-t. Az AP Bridege módban van, szintén gyári fw. Az ap-ra kapcsolódik egy switchen keresztül 2 db pc. Azonban egyszerre csak az egyik pc-n lehetett tölteni, addig a másik 0 Kbyte/sec-mal figyelt. Egyszerre csak 1 db PC-t tudott kiszolgálni az AP pedig Bridge módban volt.
Visszaraktam a routerra a 3.03.9 ETSI fw-t, és akkor ismét tudott dolgozni egyszerre az ap oldali 2 pc
5 órával ezelőtt kapcsolódott a router a nethez, de most ismét megszakította a kapcsolatot (Internet)

Szerintetek tomato fw megoldaná a problémát?

Nem tudom, hogy számít-e net megszakítás kapcsán, de leírom az WAP54G V2 észrevett hibáit:
Client mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét, nem enged csatlakozni a routerhoz. Csak akkor működik, ha az AP-ra kapcsolt hálózati kártya (NIC) mac címét is beírom. (Valahogy 2 eszköznek látja, pedig client módban "eltűnne" a hálókártya mac címe)

Bridge mód esetén:
WRT54G router menüjében beállítom a MAC cím szűrést. A MAC táblába beírom az AP címét. Működik a kapcsolat, viszont a mac táblában Inaktívnak látszik az AP mac címe. (Mintha utp kábelen lenne hozzákapcsolva az AP oldali 2 db PC)

WAP54G V3 Client mód esetén:
Minden rendben. Az AP Mac címét elegendő a router mac táblájába beírni. A mac táblában látszik hogy aktív az eszköz.

kedd szept. 18, 2007 16:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Ma reggel fater bekapcsolta a gépet és azt látta, hogy eltűnt az összes vezértlő. Visszaállította a rendszert arra a részre, ahol beállítottam a hálózatot az új TP-LINK kártyával. Az előbb meglepődve tapasztaltam, hogy be lehet lépni a routerbe. Mostmár örülök.

csüt. szept. 13, 2007 10:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Defaultban hibrid üzemmódban működik, azért állítottam 802.11b-be, hátha úgy jobb, de nem. De mondom, szerencsére már működőképes routert használunk.
Az öreg gépén vissza kellett venni az IP címet automatikusra, mert amúgy nem volt internet, az SP1-es gépen továbbra is az általam megállapított érték megy. Az ASUS egy kicsit kompatibilisebb volt az SP2-vel, csak hát a hibás működés...

csüt. szept. 13, 2007 8:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
stell írta:
xp- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\IPAutoconfigurationEnabled
DWORD-bealitani-0-ra,nula-ra.

Köszi, kipróbálom. Úgy vettem észre, hogy többnyire megy fix IP-vel, csak akkor szórakozik, ha a szoftveréből kézzel indítom a csatlakozást. De ha automatikusan csaltakozik, akkor nem bírálja felül a beállítást.

szer. szept. 12, 2007 22:26
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Idézet:
Egy Linksys WMP54G kártyát úgy szeretnék használni, hogy fix IP címmel üzemeljen. A saját, Linksys szoftverével csatlakozik, az meg minden alkalommal visszaállítja DHCP módba. Hogy lehetne erről a viselkedésről lebeszélni???
xp- HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\IPAutoconfigurationEnabled
DWORD-bealitani-0-ra,nula-ra.

szer. szept. 12, 2007 20:33
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha az XP SP2-re gondolsz, akkor nem árt tudni, hogy nélküle még többet szopnátok. :)
A problémáid okainak egyik része garantáltan a FW, a másik pedig lehet drivergond is a gépen (némi szoftveres inkompatibilitás).
Egyébként 802.11b-n nem csoda, hogy sokszor eldobja a kapcsolatot, a papírformával homlokegyenest ellentétesen 802.11g-n stabilabb és jobb erősségű a kapcsolat.

Üdv!

szer. szept. 12, 2007 19:32
ezüst tag

Hozzászólás 
stell írta:
Na most mi van,ha jol ertem akorr oszekotetes van a nettre csak nemnyisa ki az oldalokattt,igy vann?

Ezt melyik hozzászólásomból állapítottad meg?
Egyébként mindegy, mert az öreg a Hungexpon vásárolt vakon egy TP-LINK-et bízva a garanciában. Mázli, hogy jól műxik, különben próbálhatjuk bizonygatni garanciában a hibákat. Annyi gáz van vele, hogy az öreg gépén nem lehet belépni, valószínű az SP2 miatt, de ezért már rengeteget szoptunk. A Logitech rákényszerít minket a használatára.

szer. szept. 12, 2007 12:48
vas-tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Ezeddig lefelé mindegyik kompatibilis..tehát a "g" tudja a "b"-t is

No, akkor a többi betűvel nem is kell törődni, azok nem játszanak(?)...
(úgy értem a többi 802.11-es szabvánnyal)

kedd szept. 11, 2007 20:29
a fórum lelke

Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
Hozzászólás 
Na most mi van,ha jol ertem akorr oszekotetes van a nettre csak nemnyisa ki az oldalokattt,igy vann?

kedd szept. 11, 2007 17:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem csinál semmit ez a registry fixáló.

kedd szept. 11, 2007 16:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezeddig lefelé mindegyik kompatibilis..tehát a "g" tudja a "b"-t is

hétf. szept. 10, 2007 20:50
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
nbela írta:
A SIP az internetes protokoll, nem függ a routertől. Azért kérdeztem a teló típusát, mert a wi-fi adatátviteleket emlegetted:
kuzo írta:
wi-fi-s telefonhoz milyen harware-ekre lesz szükségem. Wi-fi router? 802.11b vagy 802.11g... esetleg 802.11n?
Nehogy a teló többet tudjon mint a router. A fent említett telót a DEPO árlistában láttam. WEP titkosítást és 802.11b átvitelt használ. Ezeket meg a legolcsóbb wi-fi routerek is tudják.

Tudom, hogy a SIP nem függ a routertől, csak amit belinkeltél az SIP-es volt, azért kérdeztem.

802.11b és 802.11g kompatibilis valamelyik irányba? Vagy csak 802.11b-s telót vegyek?

hétf. szept. 10, 2007 20:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy Linksys WMP54G kártyát úgy szeretnék használni, hogy fix IP címmel üzemeljen. A saját, Linksys szoftverével csatlakozik, az meg minden alkalommal visszaállítja DHCP módba. Hogy lehetne erről a viselkedésről lebeszélni???

hétf. szept. 10, 2007 19:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
A SIP az internetes protokoll, nem függ a routertől. Azért kérdeztem a teló típusát, mert a wi-fi adatátviteleket emlegetted:
kuzo írta:
wi-fi-s telefonhoz milyen harware-ekre lesz szükségem. Wi-fi router? 802.11b vagy 802.11g... esetleg 802.11n?
Nehogy a teló többet tudjon mint a router. A fent említett telót a DEPO árlistában láttam. WEP titkosítást és 802.11b átvitelt használ. Ezeket meg a legolcsóbb wi-fi routerek is tudják.

hétf. szept. 10, 2007 19:14
vas-tag

Hozzászólás 
Megnéztem a linket. A SIP lesz a nyerő az IP szabványok közt? Annak, hogy SIPv1 vagy SIPv2 mi a jelentősége?

hétf. szept. 10, 2007 17:09
vas-tag

Hozzászólás Re: VoIP telefon
nbela írta:
kuzo írta:
Most már csak én nem tudom, miféle router fogja kezelni a wi-fi telefont.
Írd meg a pontos típusát a wi-fi telónak. Esetleg egy linket hozzá. Vagy egyenesen a manualra egy linket.
Például: Prestige 2000W

Így könnyű volna! ;-)))

Egyelőre nincs meg a telefon, azért mert abból sem tudom még, milyen kell. Azt szeretném, ha a jövőben is kompatibilis lenne a rendszer, és megbízható. Még csak az a biztos, hogy rövid időn belül IP telefont szeretnék használni.

Ezek szerint ez bonyolult kérdés, mert minden telóhoz másféle router dukál? :-S

hétf. szept. 10, 2007 17:00
gyémánt tag

kuzo írta:
Most már csak én nem tudom, miféle router fogja kezelni a wi-fi telefont.
Írd meg a pontos típusát a wi-fi telónak. Esetleg egy linket hozzá. Vagy egyenesen a manualra egy linket.
Például: Prestige 2000W

hétf. szept. 10, 2007 15:21
vas-tag

kuzo írta:
Sziasztok!

Remélem jó helyre tévedtem a gondommal. Tanácstalan vagyok, hogy wi-fi-s telefonhoz milyen harware-ekre lesz szükségem. Wi-fi router? 802.11b vagy 802.11g... esetleg 802.11n?

Most már csak én nem tudom, miféle router fogja kezelni a wi-fi telefont. :-(

Vagy ez tök mindegy?

hétf. szept. 10, 2007 13:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
1zeusz írta:
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha Chellom van azt lehet e osztani vezetéknélküli routerrel?
Az a lényeg, hogy 3 gép van és most szviccsel van megoldva a netezés. A fõ gépnek mindig menni kell, hogy a többin lehessen netezni.
És ezt szeretnénk elkerülni. De akinél lakom õ szerinte nem lehet ezt kikerülni, hogy több gépnek kelljen menni, mert a chello valami kártya szám alapján küldi a netet.
Ha értitek a hülye kérdésemet, akkor valaki válaszoljon!
Elõre is köszi!

1. lehet.

2. lehet klónozni a kártyaszámot.

hétf. szept. 10, 2007 8:51
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha Chellom van azt lehet e osztani vezetéknélküli routerrel?
Az a lényeg, hogy 3 gép van és most szviccsel van megoldva a netezés. A fő gépnek mindig menni kell, hogy a többin lehessen netezni.
És ezt szeretnénk elkerülni. De akinél lakom ő szerinte nem lehet ezt kikerülni, hogy több gépnek kelljen menni, mert a chello valami kártya szám alapján küldi a netet.
Ha értitek a hülye kérdésemet, akkor valaki válaszoljon!
Előre is köszi!

hétf. szept. 10, 2007 8:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Sürgősbe visszatettük a TP-linket, azzal működött, de nemtom, meddig, mert most nem vagyok ott. Az jutott eszembe, hogy nem elég az eszközkezelőből kitörölni, úgy nem áll vissza alapba, szerintem ki kell törölni a hálózati kapcsolatokból is.
Viszont nekem a routerhez kéne valami javítás, vagy valami állandóan működő konfig.

hétf. szept. 10, 2007 0:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Gyorsan kéne valami megoldást találnom
Tolds le a gepeden ezt a kiss progitt,ra ferr egy flopyra is.Kopirozd att az apad kepernyojere,es onnan start>fix>restart es jonak kenne lenie.LINK:http://www.snapfiles.com/download/dlwinsockxpfix.html

vas. szept. 09, 2007 9:39
ezüst tag

Hozzászólás WL-520g
Gyorsan kéne valami megoldást találnom. A fater gépe megint nem tudott csatlakozni, én a másikon még tudtam próbálgatni, mert látta a routert, végül csak sikerült. A fater meg állítgatta a vezérlőt össze-vissza, amíg aludtam. Azért megpróbáltam visszaállítani, de nem lett eredménye. Lehet, hogy úgy **** a hozzá nem értő, hülye fejével, hogy le kell formázni.

vas. szept. 09, 2007 5:46
vas-tag

Hozzászólás VoIP telefon
Sziasztok!

Remélem jó helyre tévedtem a gondommal. Tanácstalan vagyok, hogy wi-fi-s telefonhoz milyen harware-ekre lesz szükségem. Wi-fi router? 802.11b vagy 802.11g... esetleg 802.11n?

vas. szept. 09, 2007 0:29
ezüst tag

Hozzászólás ASUS WL-520g
Szevasztok!
Írtam már egy-két fórumra, de sürgősen megoldás kell, mert már megőrít a dolog.
WL-520g-t használok, amivel probléma van.

1:
Elméletileg hozzá sem kéne nyúlni, jól kéne működnie a WLANnak. 2 gép is WLANon csatlakozik rá (1 SiS és 1 TP-Link, utóbbit kicseréltük 1 ASUSra), csak annyit szoktam beállítani rajta, hogy kizárólag ezek tudjanak rá csatlakozni, tehát MAC cím szűrést alkalmazok (jobb védelem azt hiszem nincs is). Időnként (nem minden nap) megszakítja a kapcsolatot (leginkább úgy szokta, hogy kikapcsolom a gépet és mikor visszakapcsolom, már nem jó) hol egyik, hol másik, hol mindkét géppel és az atyaúristennek sem lehet rá csatlakozni, pedig látható a keresésnél, sőt a SiSnél néha még jelerősség is van. Ilyenkor kihúzom a tápot, aztán visszadugom, mikor csak egyik gépet nem fogadja, csak belépek másikkal, nem nyúlok semmihez, megnyomom a Finisht, aztán a Save&Restartot, így újraindul. Folyton próbálgatom a config variációkat, de azt csak úgy ésszerű, ha ott van mellettem és kábelen csinálom, amúgy meg semmi eredménye. Nagyon fontos, hogy csak 802.11b-vel használom, mert a SiS nem támogatja a 802.11g-t.

2:
A PPoE csatlakozással használva nem küldi el a jelszót a szolgáltatónak (a rendszergazda látta a MAC címét, de a felhasználónevet meg a jelszót már nem), ugyanazt beírva más routerekbe (volt még egy SMC Barricade és valamilyen WLANos Edimax, ami teljesen trágya volt, az 1. problémát kábelen keresztül is produkálta szinte folyamatosan) működik. Éppen emiatt sorba kötöttem az SMCvel (most egy kábeles Edimaxszal van így), úgy volt net, csak ez abnormális dolog.

Mindkét probléma miatt cserélgettem a firmwareket, de semmi eredmény.
Kérem, aki megoldott ilyen problémákat, ossza meg velem legyen szíves.
Köszi!

szomb. szept. 08, 2007 11:38
platina tag

Hozzászólás 
Átállítottam a WPA-s routert 3-as csatornára, és látja az ASUS is.

De ettől még továbbra sem értem, mi volt ez.

pén. aug. 24, 2007 10:50
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
D-link DI-524-el volna problémám, és abszolút tanácstalanul állok előtte.

Egy ilyen router üzemel már lassan egy éve, gond nélkül. WAN-on fix IP, WLAN-ra ő oszt fix DHCP-vel IP-ket, MAC szűréssel. WEP-en ment, mert az egyik notebook kékhalálozgatott, ha WPA-ra tettem.

Most ideje lett beállítani egy másik ugyanilyet. Elővettem, szokásos fw frissítés (2.03 németről 2.04 angolra, a másikkal is ezt csináltam), majd a másikról leszedett mentést rátoltam erre (közben azt persze kikapcsoltam), majd az újban átírtam a WAN IP-t, és átállítottam WPA-PSK-ra, TKIP-pel.

Így nem zavarja egymást a kettő (más csatornán is mennek, 6 ill. 12), most egy szobában vannak, míg belövöm őket rendesen, de az új majd kikerül innen, de még nem üzemel a végpont ahová fel lesz téve.

Egy FS Lifebook E8010-es notebook-kal kezdtem, ez kékhalálozott korábban, szedtem le friss drivert az Intel 2200BG-jéhez, ettől meg is javult, gond nélkül csatlakozik már a WPA-s routerhez is.

Ma elővettem egy másik notebook-ot (van még egy harmadik fajta is, ami HP, az ezután jönne), Asus A3, ebben is Intel 2200BG van. A WEP-es régebbi routerrel ez is gond nélkül ment, próbáltam volna a WPA-sal.

DE egész egyszerűen NEM LÁTJA! SSID szórás is van még pedig, de meg sem jelenik az észlelt wireless hálózatlistában, sem a Wireless, sem az MS progijával.

Frissítettem ezen is 2200 BG drivert, de hiába.

Előkotortam a FS-t, az gond nélkül látja mindkét routert, és vígan csatlakozik a WPA-shoz, az van neki előrevéve most prioritásban.

Az Asus továbbra is csak a WEP-est látja.

A két router tökéletesen ugyanolyan.

Ötletek?

(Közben előszedtem a dlinkhez kapott DWL-G122-es USB-s wireless cuccot, feldobtam egy gépre - ja mindenen XP van, ezt el is felejtettem - és az is látja rendesen a WPA-s routert. Is.)

Mi a túró baja lehet az Asusnak?

csüt. aug. 23, 2007 12:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás Re: WLAN router
sikerobi írta:
Köszönöm a segítségeket, el is kezdtem nézni a routereket

Ezt néztem ki:

http://www.dlink.com/products/?pid=316

Egyik barátom viszont ezt ajánlotta, de ezt Kecskeméten nem lehet kapni:

http://www.ovislink.com.tw/WT-2000R.htm

Sztetek melyik a jobb?
Vagy mit ajánlanátok?

Üdv: Robi

én a dlink 524-est használom több helyen is. Másikat nem ismerem.

pén. aug. 17, 2007 17:45
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás WLAN router
Köszönöm a segítségeket, el is kezdtem nézni a routereket

Ezt néztem ki:

http://www.dlink.com/products/?pid=316

Egyik barátom viszont ezt ajánlotta, de ezt Kecskeméten nem lehet kapni:

http://www.ovislink.com.tw/WT-2000R.htm

Sztetek melyik a jobb?
Vagy mit ajánlanátok?

Üdv: Robi

pén. aug. 17, 2007 15:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Szerintem egy WLAN router korrektebb megoldás, ha a notebook is támogatja a WLAN-t (a routerekben lévõ tûzfal miatt biztosnságosabb is).

Üdv!

arról meg nem is beszélve, hogy szviccsel amúgy sem menne a dolog! :wink:

és többe is kerülne a szvics + ap, mint a wlan router...

csüt. aug. 16, 2007 23:36
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem egy WLAN router korrektebb megoldás, ha a notebook is támogatja a WLAN-t (a routerekben lévő tűzfal miatt biztosnságosabb is).

Üdv!

csüt. aug. 16, 2007 22:34
vas-tag

Hozzászólás Asztali PC és laptop közötti net megosztás
Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat lerágott témát vetek fel, de sajnos nincs időm mindent elolvasni.

Adott egy asztali PC, kábelmodemes kapcsolattal.
Vettem egy lap topot, amit szeretnék hordozni a lakásban, és azon is netezni.
Mivel tudnám megosztani a netet, hogy az asztali PCn és a laptopon is tudjak netezni egyszerre? (A PCn a gyerekek játszanának, én a másik szobában neteznék).

Én egy switch re gondoltam, és ahhoz egy access pontot csatlakoztatni. A switchbe jönne a kábelmodem kábele, majd a switchből egy kábel a gépbe, másik az access pontra. Így megoldható, hogy mindkét gépen lehessen netezni?

Sajnos csak 512 kbps kapcsolatom van, a switchel csak felezni tudom a sebességet, vagy mindkét gép felé tud 512 kbps-t?

Köszönöm

csüt. aug. 16, 2007 20:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
kösz TargeT, T68m,
szerintem menni fog, kb kisilabizálom én a dolgokat ugy általában, csak a pontos válaszokat és a mit és miérteket nem tudom. És nem akarok egy olyan hálót ami csak ahogy esik ugy puffan alapú.

köszi mindent

hétf. aug. 13, 2007 12:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Asus WL-500g deluxe router, a következő jelenséggel:
Kizárólag kábeles csatlakozás esetén időnként (sajnos elég gyakran) mintha "várakoztatna" a router, egyszerűen nem jön adat a madzagon. Olyan, mintha a DNS lassan oldaná fel a címet, de nem, mert csak madzagon csinálja... Előfordul kézzel beírt címeknél, vagy egy linkre kattintva szintén. A dolog böngészőfüggetlen.
Firm frissítés kétszer volt, de a legelsőre nem tudok "downgrade"-elni, csak eggyel korábbira. Érdemes megpróbálni?

Egyébként a routerben linux fut, és van "konzolja" a routernek, ahol linux parancsokkal lehet benne szórakozni (sajna a linuxhoz igazán értek parancssorban)... Vagy valami beállításról nem tudok, amivel lehetne priorizálni a LAN és WLAN portokat? Bár akkor is produkálja ezt, ha a WLAN nem megy...

Üdv!

szer. aug. 08, 2007 17:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
energoman írta:
sziasztok
ugy néz ki lesz egy ADSL internetcsatlakozásom fix IP vel.
A modem hozzá van dugva a routerhez.
A routeren akkor nem DHCP-t hanem a fix ip-t kell választanom?
És ha valami oknál fogva nem fix az IP akkor a hogyan lehet a routert beállitani hogy õ legyen az elsõ a netcsatlakozás során??

üdv
energo

az a vicces, hogy le is írtad a megoldást!

Ahogy TargeT írja: a WAN oldalon kell azt állítanod, hogy az adsl-ed FIX(static) vagy dinamikus hozzáférésű-e. A gyakorlatban (ezt nem írta le TargeT), minden esetben dinamikusra célszerű állítani, és FIX ip esetén mindig ugyanazt az IP-t fogja dinamikusan kapni a router.

Az már más kérdés, hogy LAN oldalon mit állítasz be. Érdemes ott DHCP-t használni.

szer. aug. 08, 2007 14:49
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez egy kissé keveredik. Ha a netcsatlakozásod fix IP-s, az a net, a WAN felé jelent fix IP címet.
Attól még a router oszthat DHCP-vel dinamikus címeket a helyi hálón hozzá csatlakozó kliens gépeknek.
Más kérdés, hogy megéri-e, bár kényelmesebb, de kevésbé biztonságos.
Egy megfelelően beállított fix IP címes rendszer néhány gépnél jobban kézben tartható. De ha sok gép van, vagy rendszeresen mindenféle géppel csatlakozgathatnak, akkor előnyösebb, kényelmesebb a DHCP.
A router beállításainál állítsd be a szolgáltatódat, ahogyan kell. Annyi lesz a különbség más halandókkal szemben, hogy neked nem változik a külső IP címed. Könnyebben üzemeltethetsz szervert.

szer. aug. 08, 2007 12:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
sziasztok
ugy néz ki lesz egy ADSL internetcsatlakozásom fix IP vel.
A modem hozzá van dugva a routerhez.
A routeren akkor nem DHCP-t hanem a fix ip-t kell választanom?
És ha valami oknál fogva nem fix az IP akkor a hogyan lehet a routert beállitani hogy ő legyen az első a netcsatlakozás során??

üdv
energo

szer. aug. 08, 2007 12:06
vas-tag

Hozzászólás WLAN szakadás
Sziasztok!
Van nekem egy edimax br-6204 wg wlan routerem.
Van egy gép, ami kábellel van összekötve a routerhez, és egy laptop, ami wifin keresztül megy.A kábelmodem természetesen össze van kötve a routerrel.
A kérdésem az lenne, hogy minden működik rendesen, de, ha mindkét gép be van kapcsolva és használja a netet, akkor a wireless kapcsolat megszakad 5 perc után, majd feláll, és megint megszakad.Ha egyedül a laptop van bekapcsolva, akkor simán akadásmentesen megy a net.
Az Ip-k kézzel vannak konfigurálva mindkét gépen.
A routeren kell-e vmit állítani? Esetleg a kapcsolódási módot.Alapban AP módban van.Vagy vmi mást ?
Előre is köszi a segítséget!

csüt. aug. 02, 2007 9:19
Moderátor

Hozzászólás 
Nekem is ilyen routerem van, viszont nekem nem a ddwert féle firmware van benne, hanem az alap. Ebbe nem lehet megcsinálni azt hogy kilistázza a vezetéknélküli halókat. IP alapján viszont lehet csatlakozni egy másik routerhez.

kedd júl. 24, 2007 17:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Na!

Így már érthető hogy mit akarsz.

A routered nem tudom, hogy tud-e WISP (WirelessISP) funkciót, ha igen akkor ez jó lesz neked, ha nem akkor másik kell.
Ez az üzemmód azt jelenti, hogy a wifi rész átveszi a WAN port szerepét és onnan routol a gépeknek.

Ha azt akarod látni a te gépeden (asztali), hogy milyen elérhető vezeték nélküli hálók vannak a környéken akkor kell bele wifi kártya.
A gép a routeredet nem tudja wifi kártyaként kezelni.
De...
A router valószínűleg tud CLIENT módot is ilyenkor úgy viselkedik mint egy külső wifi egység és akkor ott a router kezelőfelületén valahol lesz egy lista amin meg tudod nézni az elérhető vezeték nélköli hálózatokat és tudsz választani közülük.
Ezzel el tudod kerülni a kártyavásárlást és hasonlóan a windowshoz itt is meg tudod nézni amit akarsz.
Szerintem neked ez elég is mert gondolom úgyis csak arra vagy kíváncsi milyen a térereje egy bizonyos szolgáltatónak.

Én sem tanultam ilyeneket, de azért már eléggé belejöttem ;)
Az nekünk nem elég ha te látod magad előtt, nekünk magunknak is látnunk kell magunk előtt hogy mit akarsz. :)

Ha valami nem világos nyugodtan kérdezz, szívesen segítek(tünk).

kedd júl. 24, 2007 16:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megj.: ennél pontosabban nem tudok semmit sem leirni, és még nem is irtam le a SAT rendszert, ami még jobban bonyolitja a dolgot azért is van ott az a sok utp kábel a képen.
Szóval szerintem már az elején is érthető kérdést tettem fel.

Megj.: én sohasem tanultam a számitástechnikát és a hálózatokat, itt sokan már ezt tudják szerintem, tehát lehet pontatalnul fogalmazok de kb látom magam előtt mikor valamiröl beszélgetünk..

üdv

kedd júl. 24, 2007 15:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na most teljesen összezavarodtam!

Na röviden mégegyszer: (lehet érthetőbben)
Van egy Linksys WRT54GL routerem, itt a menüje.
Egy noti wifi-vel és egy hagyományos asztali pc sima 100-as hálókártyával.
A pc hozzá van dugva egy routerhez utp-vel a noti pedig wifi-vel csatlakozik.
Ez a kicsi hálózat nagyon jól müködi, mindenki látja egymást.
Na a rendszer univerzális tehát ugy akarom hogy mondjuk én veszek egy előfizetést ami lehet bár kitöl, ő ideadja nekem a kábel végét vagy az ipcimet vagy azonositót és én majd a saját rendszeremmel szépen felcsatlakozom. Most ne menjünk bele hogy melyik szolgáltató mit enged vagy mit nem.
Itt egy kép a rendszerről:
Kép

A netem konkrétan még nincs, ha csak simán rá kellene dugni mondjuk egy modemet akkor nem okozna problémát de mi van akkor ha én egy wifi-előfizetésre akarok előfizetni ami valószinű hogy az lesz.

A képen lehet látni hogy ott van egy kábelmodem, a router, plusz ez az, meg az egyik wifi antennára most lett rádugva egy nagyobb külső antenna, sajnos a képe még a fényképezőn van otthon.

A probléma a wifi!
Amit tudok és látok: bekapcsolom a notit, rányomok a radarra és már látom is a leheőségeket amire csatlakozhatok, ott a kis saját hálózatom plusz egy vagon szolgáltató.
Azt akarom megtanulni, hogy a router wifi-jét kihasználva láthassam az aztali pc-n ugyan ezeket a kapcsolódási pontokat, akár a külső antenna révén többet is.

A későbbiekben majd kompletten ki akarom kötetni a matávot mert a skype-re akarok előfizetni és azzal nyomni az otthoni telefont, amihez majd még intézek egy valamilyen Linksys VoIP telefon adaptert.
de ezt akkor ha lesz netem.

A router jelöléseit még nem nagyon értem, a hálózatok milyenségét sem, mostanában olvasgatom tanulom, ezért is kérdezgetek ennyit. A routeren sem állitottam még semmit a titkositáson kivül, a lehetőségeit sem látom még át teljesen.

Köszi ha segitettek, minden hasznos tanács jól jön, de eddig ugy tünik kezd megdölni az elméletem.
Tehát most ugy állitok netet hogy még nincs is, de ha lesz akkor csak csatlakozom és kész. Végül is nigy kell tanulni, vagy nem?

üdv
energo

kedd júl. 24, 2007 15:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
Hogy tudom a sima asztali pc-n valahogy a wifi hálózatokat megtalálni, legalábbis látni.
A notin magában egyszerü de a pc-n hogy láthatom őket.

Ebből én arra következtettem, hogy a vezeték nélküli hálózatokat akarja megnézni, hogy milyenek vannak a közelben elérhetők.
Tehát az "elérhető vezeték nélküli hálózatok"-nál akarja látni milyenek vannak.
Erre írtam ezt:
Idézet:
Ha az asztali gépben nincs wifi kártya (utpvel kapcsolódik) akkor sehogyan sem láthatod az elérhető vezeték nélküli hálózatokat.

Gyakorlatilag engem most már bosszant egy kicsit hogy 2 napja találgatjuk hogy tulajdonképpen mit is akar kérdezni...

Miért nem lehet már egyszer normálisan leírni hogy mi a jelenlegi szituáció és mit akar megcsinálni??

Na akkor kezdjük elölről!

Milyen internet van?
Jelenleg hogyan kapcsolódnak a gépek az internetre?
Jelenleg hogyan kapcsolódnak a gépek egymáshoz?
Jelenleg hogyan kapcsolódnak a gépek a routerre?
Mit akarsz elérni a jövőben?

kedd júl. 24, 2007 14:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
...vagy egymás között a gépekkel.

Igen, pontosan így ahogy már többen írtuk fentebb.
Csak annyiban egészíteném ki, hogy a routerekben szokott lenni olyan beállítás is, hogy access point isolation vagy hasonló.
Ha ez aktív, akkor a wifis gépeken csak net van, de a fájlmegosztásokhoz nem fér hozzá.
Különben megfelelő beállításokkal és jogosultságokkal a drótos gép megosztásaihoz és persze a wifisekhez is hozzáférhet.

kedd júl. 24, 2007 13:17
platina tag

Hozzászólás 
"...Ha az asztali gépben nincs wifi kártya (utpvel kapcsolódik) akkor sehogyan sem láthatod az elérhető vezeték nélküli hálózatokat. ..."

Vagy pontatlanul fogalmazol, vagy én nem értem jól. :)
Ha az asztali gépe, ami állandóan ugyanott van fizikailag (így értette, hogy fix) a routerhez kábellel csatlakozik, attól még látják egymást a gépek. Miért kéne abba is wifi kártya. Mindkét (vagy az összes használt) gépen azonos tartomány legyen megadva. Megosztásokat beállítani.
A modem csatlakozik a routerhez, ha Chellós, akkor a regisztrált hálókártya MAC címét kell a routerben is beállítani. Ettől kezdve akár vezetékkel, vagy anélkül csatlakozhat a netre, vagy egymás között a gépekkel.
Amint TargeT is írta.
Ha viszont Chellós ez előfizetés, akkor egyik gépen se legyen fix IP megadva, mert nem lesz net elérés.

kedd júl. 24, 2007 12:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem érted az egészet...

Olvasd el mégegyszer hogy én mit írtam aztán hogy TargeT mit írt.
Nem tudom jobban elmagyarázni.

Van egy sejtésem amit eddig nem mondtál el...
Csak nem wifin jön a net???
Akkor olyan router kell ami tud WISP üzemmódot.
Nem ismerem a WRT54GL-t lehet hogy az is tudja.

Tisztában vagy olyan dolgokkal mint WAN, LAN, Client, Bridge, stb.?

kedd júl. 24, 2007 12:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
TargeT írta:
A net meg lesz mindkét gépen, ha az átjárónak és a DNS szervernek a router IP címét állítod.

Tehát ha mintkét gépen a router ip cimét adom meg és az aztali pc-re feltelepitek mondjuk egy wificsomagellenörzőt vagy figyelőt akkor a routeren keresztül fogja látni (mint a notin a radarfunkció) hogy milyen csatlakozási pontok vannak. (és akkor a notihoz még nem is nyultam és az aztaliba sem vettem wifi karit)

Remélem jól értem mert ha nem akkor hiába szenvedtem külső antennát a routerhez.

Fu nem egyszerü ez a hálózati dolog, már kezdek elveszni benne. Főleg a wifi része! De végülis müködni müködik a hálózat.

Megj.: Ugye jól tudom hogy a kb.2.4GHz körüli frekvenciatartomány ingyenesen használható mindnki számára? Igy ha bármi jön rajta én azt csinálhatok vele amit akarok. Mert ha nem akkor illegálisan használom az egeremet is. :)

köszi
üdv

kedd júl. 24, 2007 8:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
:shock: Hiszen pont ezért jó a router, és neked már van :!:
A router az akármilyen modemen keresztül automatikusan és akár állandóan csatlakozik a netszolgáltatóhoz.
Az asztali géped UTP kábellel csatlakozik a routered egyik portjához.
A noti meg ha otthon van, ugyanehhez a routerhez az ő wifijével.
A net meg lesz mindkét gépen, ha az átjárónak és a DNS szervernek a router IP címét állítod.

hétf. júl. 23, 2007 18:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az asztali PC UTP kábeln keresztül csatlakozik a routerhez! A noti pedig sosincs otthon, igy a net mindnképpen otthonra kell.
Szóval a routerrel nem lehet valamit csinálni hogy netet lásson??
Ezekszerint az asztali gépbe kell egy wifi karit tenni és arra kötni a külső antennát.

Más lehetőség nincsen.
Mert én azt akarom hogy ha mondjuk előfizetek egy wifi internetre akkor a routerem lássa a hálózatot és ezen keresztül minden gépen legyen net.

köszönöm előre is a válaszokat.
üdv

hétf. júl. 23, 2007 18:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2054 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 42  Következő