Szerző |
Üzenet |
prometheusz
platina tag
Csatlakozott: csüt. feb. 08, 2007 11:58 Hozzászólások: 605 Tartózkodási hely: csajárda ricse-köcsöge
|
MotoHacker írta: Persze, hogy van kereslet C128-ra, egyre többen gyűjtenek régi gépeket. Ilyesmit senki ne vigyen a méh-be(szvsz be sem veszik),lehet nálam "jelentkezni" vele! Egy működő C64 1-2 ezer forint,ha hiánytalan(!) ami a kukában volt,azért is adok egy ezrest.
a hiánytalanonazt érted hogy megnóval vagy lemezmeghatóval, kábelekkel, stb eggyüt?
|
szomb. szept. 29, 2007 9:19 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Persze, hogy van kereslet C128-ra, egyre többen gyűjtenek régi gépeket.
Ilyesmit senki ne vigyen a méh-be(szvsz be sem veszik),lehet nálam "jelentkezni" vele!
Egy működő C64 1-2 ezer forint,ha hiánytalan(!) ami a kukában volt,azért is adok egy ezrest.
|
pén. szept. 28, 2007 13:38 |
|
|
prometheusz
platina tag
Csatlakozott: csüt. feb. 08, 2007 11:58 Hozzászólások: 605 Tartózkodási hely: csajárda ricse-köcsöge
|
prometheusz írta: hétvégén lomtalanitás a VI. kerületben.
aki akar, velem tart!!!
ok, vettem.
|
pén. szept. 28, 2007 10:09 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
MotoHacker írta: Nem volna rossz egy ilyen (2dbC64-->1db C128 ) varázsdoboz...hamar milliárdos lennék
tényleg? Ilyen nagy kereslet van c128-ra?
|
pén. szept. 28, 2007 10:06 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
hétvégén lomtalanitás a VI. kerületben.
aki akar, velem tart!!!
|
csüt. szept. 27, 2007 22:29 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Nem volna rossz egy ilyen (2dbC64-->1db C128 ) varázsdoboz...hamar milliárdos lennék
|
csüt. szept. 27, 2007 21:54 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Attee írta: Múltkor 2 db C64-est lomiztam össz e...
az c128 nem?
|
csüt. szept. 27, 2007 12:27 |
|
|
Attee
arany tag
|
Múltkor 2 db C64-est lomiztam össze...
|
szomb. szept. 22, 2007 21:18 |
|
|
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
prometheusz
A saját topicodat offolod szét? Kérlek tanusíts önmérsékletet és ésszerűen cselekedj, legalább is itt elvárom(juk)!
|
pén. szept. 21, 2007 23:15 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Az jó ami fenn van, csak érdemes már modernebb FET-et belerakni, pl. IRF3205-öt vagy IRL3803-at, SUP75N06-ot.
Kb. 1000W az értelmes határ, ez is kb. 100A-t vesz ki az akksiból, és igen hamar lemerül. Az autó generátora nagyságrendileg 300W-os, tehát hosszabb ideig nem illik többet kiszedni, mert lemerül. Kisbuszok, teherautók generátorai 1KW-osak is lehetnek.
2N3055-tel csak elég rossz hatásfokú invertert fogsz tudni csinálni, bár kétségtelen előnye, hogy a fiókból összelapátolható.
http://www.theverylastpageoftheinternet ... verter.htm
http://www.elecfree.com/circuit/inverte ... -with-pcb/
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_ckt8.htm
http://bp3.blogger.com/_LN4gLBfJ6Tg/Rlp ... ted_th.gif
Értelemszerűen ami 100 vagy 120V kimenetű, annak 230-as szekunder kell.
|
pén. szept. 21, 2007 13:37 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Köszi a cuccokat, hazaértunk tegnap este.
Láttam a weblapod, s lenne egy kérdésem.
áttam az invertert
régi vágyam egy nagyteljesitményü autós invertert csinálni 220V-ra
az első kérdés h mi az a legnagyobb teljesitmény amit még ráköthetek (járó motorban gondolkozom) az akkura, annélkül h bármi leégjen?
a Másik, biztos volt már ez téma de hiába keresek rá itt a forumon, rengeteg témát kiad amiben inverter szó szerepel.
milyen cimszóval keressek?
Vagy érdemes vitaforumot inditani?
Láttam 2N3055-re (14 db ha jol emlékszem) alapozott 1 KW-os invertert.
Valaki szerint ha 1 tranyo megadja magát akkro sorban a többi is kipurcan egy másodperc alatt...
köszi eddig is
|
pén. szept. 21, 2007 13:12 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: http://www.mosogepszerelo.net/kep1.jpg
Ilyen.
Mad megbeszéljük esetleg mi lenne jó cserébe. A mikró trafónak mindenképp örülnék.
közben gondolkoztam, nekem sok **** van.
Lehet h érdemes lenne komolyabban csereberélgetnünk.
Kell például ugyanennek a mosogépnek az elektronikájábol valami?
|
csüt. szept. 20, 2007 11:38 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: http://www.mosogepszerelo.net/kep1.jpg
Ilyen.
Mad megbeszéljük esetleg mi lenne jó cserébe. A mikró trafónak mindenképp örülnék.
ebből ürhajónknem lesz, de nagyon ürulnék ennek is
ilyen motorja hajtja az esztegámat
sok hasznos mechanikus alkatrész i svan benne
el fog férmi a kocsiban
a tvvel eggyütt is
mamehetek?
a mikrot meg késöbb vinnék
s hány üveg sört vigyek ma s milyet?
|
csüt. szept. 20, 2007 11:28 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
http://www.mosogepszerelo.net/kep1.jpg
Ilyen.
|
csüt. szept. 20, 2007 11:19 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: lefotózom majd, de nem biztos hogy ez kell neked. Hajdu Energomat. Motor, drótok kiszedve, egy váz van, fehér színű fémburkolat. Ami használható benne a váz, a rozsdamentes dob, csapágyak, jó kis csavarok, 2 bazi nagy vastömb. Vannak egyéb cuccok is, majd megnézed. PL. működő videoton infracolor. A cserét majd 1x rendezzük sör formájában Üdv: Farkas
hengeres vagy négyszög?
ékszijtárcsa vanbenne?
szerintme kéne
nyersanyagnak is jó
infracolor i skéne
akkro se csoki se mikró?
csak sör?
infra colorostul hány üves sör lenne?
lehet h mégois ma mennék
|
csüt. szept. 20, 2007 11:00 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
lefotózom majd, de nem biztos hogy ez kell neked. Hajdu Energomat. Motor, drótok kiszedve, egy váz van, fehér színű fémburkolat. Ami használható benne a váz, a rozsdamentes dob, csapágyak, jó kis csavarok, 2 bazi nagy vastömb.
Vannak egyéb cuccok is, majd megnézed. PL. működő videoton infracolor.
A cserét majd 1x rendezzük sör formájában
Üdv:
Farkas
|
csüt. szept. 20, 2007 10:13 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Gyertek, de kérlek telefonálj előtte, hogy biztosan otthon legyek. Jó a mikró is ha van benne trafó. Igazából a trafó meg a magnetron kell csak.
A Hajdu 20 kiló biztos megvan, mert van benne súly. A kerekeket kivettem, de ha kell... Igazából az elektromos meg mágnesszelepes részeket mentettem ki, cserealkatrésznek a meglévőhöz.
Csak ma olvastam el, ugyhogy ninc snálam a mikro
marad a csoki
esetleg késöbb ráadásnak a mikró
vagy van még valaki nagy cuccod?
nem tudom ma megyunk e
de ha igen elötte egy orával hivunk.
mekkora kb ez a mosogép?
és hengeres?
nem teljesen üres a kocsi, de nagy a raktere
félteherautó
|
csüt. szept. 20, 2007 8:39 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
T68m írta: Laci_L írta: T68m írta: ... Volt hogy kirakott valaki egy baromi nagy higanykapcsolót ... remélem megmentettél valamennyit - nekem!... Ha nem titok, mire használnád? Nekem van kb egy dl. Jó nehéz. Nekem is van néhány gramm még. Igazándiból nincs konkrét cél, csak, hogy legyen, ha már ott annyit van/volt. (régebben azért megcsináltam vele a kötelező kísérletet: a durranó higanyt. )
azét annyit emlitsünk meg h ha valahol kiömlik a higany, késöbb kihullhat az ott rendszeresen jelenlevők haja.
Tartsatok melette kénport is
ha még kapható gyogyszertárban.
ilyenkor azt szét szorva higanyszulfát keletkezik, ami joval enyhébb méreg mint a folyékony, tisztább higany.
Vagy tartsatok otthon bánfi hajszeszt hosszu távra...
Vagy be akartok lépni a Magyar Gárdába?
Követjuk az első magyar skinhedet, Rákosit?
|
csüt. szept. 20, 2007 8:36 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Laci_L írta: T68m írta: ... Volt hogy kirakott valaki egy baromi nagy higanykapcsolót ... remélem megmentettél valamennyit - nekem!... Ha nem titok, mire használnád? Nekem van kb egy dl. Jó nehéz.
anyósgondok ellen kiválló.
Utána a szexuális gondokat ( hiányokat ) is enyhit.
már amennyiben valaki a börtönszexel beéri...
|
csüt. szept. 20, 2007 8:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Laci_L írta: T68m írta: ... Volt hogy kirakott valaki egy baromi nagy higanykapcsolót ... remélem megmentettél valamennyit - nekem!... Ha nem titok, mire használnád? Nekem van kb egy dl. Jó nehéz.
Nekem is van néhány gramm még. Igazándiból nincs konkrét cél, csak, hogy legyen, ha már ott annyit van/volt.
(régebben azért megcsináltam vele a kötelező kísérletet: a durranó higanyt. )
|
szer. szept. 19, 2007 21:26 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11960 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
T68m írta: ... Volt hogy kirakott valaki egy baromi nagy higanykapcsolót ... remélem megmentettél valamennyit - nekem!...
Ha nem titok, mire használnád? Nekem van kb egy dl. Jó nehéz.
|
szer. szept. 19, 2007 18:54 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Gyertek, de kérlek telefonálj előtte, hogy biztosan otthon legyek.
Jó a mikró is ha van benne trafó. Igazából a trafó meg a magnetron kell csak.
A Hajdu 20 kiló biztos megvan, mert van benne súly. A kerekeket kivettem, de ha kell... Igazából az elektromos meg mágnesszelepes részeket mentettem ki, cserealkatrésznek a meglévőhöz.
|
szer. szept. 19, 2007 17:37 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
csütörtök este jó lenne?
arra lesz dolgunk, s üres lesz a kocsi.
lehet lesz benne egy rossz mikro. Ha nem találok tranyót, az is jo csereárunak?
nincs burkolata
baj?
s lehet hiányos, hogy néz ki ami kéne belőle?
a csengőt megtarthatom?
s az időzitőt?
hány kilo a hajdu?
|
szer. szept. 19, 2007 9:50 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
|
kedd szept. 18, 2007 18:29 |
|
|
gerry
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 518 Tartózkodási hely: BP.XI
|
Ros-Co!
képzeld majdnem szereztem neked egy újjabb nagyfesztrafót.
Anyóstól mentem le telipakolva a 6. kerben. a harmadikról mentem le a kocsihoz és ott találtam egy mikrosütőt a lépcsőfordulóban, más lomokkal együtt. Hát mire visszamentem már valaki elvitte a lépcsőházból. A piszok!!!
|
kedd szept. 18, 2007 18:10 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Az nem lesz jó, ez egy teljes mosógép elektronika nélkül, plusz 2 monitor!
akkro ures kocsi kell
ugy el fog férni
akkor majd még jelentkezem
addig is köszi.
igy lehe th lesz tranyo is:))))))))
|
kedd szept. 18, 2007 14:10 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Az nem lesz jó, ez egy teljes mosógép elektronika nélkül, plusz 2 monitor!
|
kedd szept. 18, 2007 14:02 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Tranyó? Hogy az olcsóbbakból emlegessek, néhány BU508, TIP142 jól jönne. Csörgess meg, és akkor meglesz a számod Délelőtt is jó, 9-ig, de este is, 7-8 felé. De mindenképp szólj előtte! Üdv:F
ma este is jó?
tele van a kocsim hussal
ha kisebb mint 140 cm a magassága
s fél méternél vékonyabb
akkro elfér
|
kedd szept. 18, 2007 13:00 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Tranyó? Hogy az olcsóbbakból emlegessek, néhány BU508, TIP142 jól jönne.
Csörgess meg, és akkor meglesz a számod
Délelőtt is jó, 9-ig, de este is, 7-8 felé.
De mindenképp szólj előtte!
Üdv:F
|
kedd szept. 18, 2007 11:49 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Jössza Határ úttól az üllői úton, el kell menni az europark mellett, jobb felé lesz egy Sh*ll kút, aztán egy tűzoltóság, ésaz utána köv. utcába kell befordulni jobbra. pü-ben küldök elérhetőséget. Monitor is mehet, de akkor kérek szépen majd 1x egy nagyfesz tranyót vagy egy tábla Milka csokit
köszi, megvan de még nem tudom hogy kell válaszolni.
Tranyo tipusokat tudsz mondani, mik kellenének?
A sorokssári ut felöl fogok menni a határ uton, de az europarkot ismerem.
neked mikrojo?
csak délután vagy reggel 9- 10 közt is?
lehet h nekem már csak a jövő hét jöhetne szóba, még nem tudom
|
kedd szept. 18, 2007 10:11 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Jössza Határ úttól az üllői úton, el kell menni az europark mellett, jobb felé lesz egy Sh*ll kút, aztán egy tűzoltóság, ésaz utána köv. utcába kell befordulni jobbra. pü-ben küldök elérhetőséget.
Monitor is mehet, de akkor kérek szépen majd 1x egy nagyfesz tranyót vagy egy tábla Milka csokit
|
hétf. szept. 17, 2007 14:21 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Gafly írta: > 19, 19 az melyik is?
Hataruti metro megallo kornyeke ha jol sejtem....
|
hétf. szept. 17, 2007 13:37 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> 19, 19 az melyik is?
Hataruti metro megallo kornyeke ha jol sejtem....
|
hétf. szept. 17, 2007 12:48 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Jaj de jó, nem kell MÉH telepet keresnem. Budapest XIX. Kerület, a (HQ Nedis-szel szemben)
19, 19 az melyik is?
ha más nem jelentkezik elvihetem a 2 monitort is?
van pár 386-osom, beuzemelném.
Vannak retro gépeim is.
|
hétf. szept. 17, 2007 12:39 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Jaj de jó, nem kell MÉH telepet keresnem. Budapest XIX. Kerület, a (HQ Nedis-szel szemben)
|
hétf. szept. 17, 2007 11:13 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Az első kapcsitáp kísérleteim bontott BU326-okból voltak, szállt is el rendesen pár darab. Az igaz hogy az első működő példány az már vásárolt volt.
Még ma is van a rengeteg bontott panelból, és néha nagyon hasznos hogy nem kell a boltba rohangálni.
2 elvihető VGA nálam is van. Meg egy Hajdu mosógép váza.
a mosogép vázra jelentkeznék. Ürhajót épitünk a kisfiammal. )
honnan lehet elvinni?
|
hétf. szept. 17, 2007 9:13 |
|
|
Iranytu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 03, 2004 21:01 Hozzászólások: 1360 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Béláim az Úrban!
Én úgy tanítom, hogy hulladék=alapanyag rossz helyen.
én is gomba életmódot élek. Totális lebontó organizmus vagyok.
Csavar, kondi, ellenállás, tranzisztorhiányom nincs...
Spec dolgokért azért már boltba kell mennem.
IC-ket nem szoktam már kiszedni, ui. borzalmasan nehéz.
És azt is tegyük hozzá, hogy a bontás mindig tanulás is, ugyanis bontáskor derül ki melyik kondi volt alul lyukas, milyen fajta alkatrészek vannak.
|
pén. szept. 14, 2007 7:50 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Az első kapcsitáp kísérleteim bontott BU326-okból voltak, szállt is el rendesen pár darab. Az igaz hogy az első működő példány az már vásárolt volt.
Még ma is van a rengeteg bontott panelból, és néha nagyon hasznos hogy nem kell a boltba rohangálni.
2 elvihető VGA nálam is van. Meg egy Hajdu mosógép váza.
|
pén. szept. 14, 2007 6:57 |
|
|
Sebi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 233 Tartózkodási hely: Bp
|
Ha vki vágyik még VGA monitorra, nálam is lehetne lomtalanítani...
Legalább 5éve nem javítok monitort, de nem volt még szívem kidobni őket, pedig a helyhiány iszonyúan szorít. Ennek ellenére néha még én is kihúzok egy-egy sasszit TV-ből lomtalanításkor.
|
csüt. szept. 13, 2007 22:53 |
|
|
balu1
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 17:57 Hozzászólások: 4314 Tartózkodási hely: Budapest
|
A lézer topikban olvastam, hogy komplett rubin lézerek voltak kidobva amikor kivonultak az oroszok.
Na én meg jópár évvel ezelőtt tekertem fel bringával a Budakeszi úton
és végig ki volt pakolva minden lom.
Na persze /az említett/ a "válogató" népség ott pakolt minden kupacnál.
Közben (szokásom szerint) a járdán araszoltam felfelé.
Valahol a teteje környékén, ahova a gubizók még nem jutottak el,
megláttam egy komplett tintasugaras nyomtatót.
Na persze azt már én sem tudtam megállni....
Akkor a látványtól fellelkesülve szaladt fel néhány kupaccal lejjebről egy,
várakozás közben a déli naptól szépen lesült ember, kutakodó szemekkel.
Végül nem szólt semmit a talált dologról.
Nem mai darab, meg volt is otthon komolyabb Hp nekem,
de érdekességnek is, már nem lehetett otthagyni.
Feldobtam a bringára hátul, néhány gumipók és irány lefelé.
Kicsit kiáztattam-átmostam azután tinta bele és működött.
Egy-két fúvóka gyengébben ment és kicsi volt a felbontása.
Poénnak jó volt
Szerintem fél szemmel mindenki oda sandít mit dobtak ki,
Ilyenkor sok érdekes dolgot lehet látni.
Sőt, másik alkalommal jöttem át a hegyen a Szilágyi E. fasom felől a
Margit híd vonala irányába és az egyik ki9s eli utcában egy régi tv-nyi
méretü HP gyártmányu lézerprinter volt kitéve, szorosan a kukák tövébe.
Bringával voltam, a printer nagy volt és feltételezhetően nehéz, így meg sem emeltem
|
csüt. szept. 13, 2007 17:24 |
|
|
Űrkalóz
platina tag
Csatlakozott: pén. aug. 25, 2006 10:49 Hozzászólások: 524 Tartózkodási hely: Föld nevű bolygó
|
Jó dolog ha az ember kidobott TV-kből/monitorokból ki tud szedni még jó félvezetőket.például fél marék még be nem mért teljesítmény félvezetőm van otthon, meg pl. egy ilyen helyről származó 800Voltos MOSFET-em. De néhány túlméretes elkó(n*100uF 400V) is akad nálam ilyen helyről, pl TV-kből.Újabban inkább finomabb elektronika izgat, de a kisebb tranyókat nem lehet egészben olyan könnyen kirángatni, pákát meg nem hordok magammal. Chipekkel meg se próbálkozok, mert azok vagy programozva vannak, vagy olyan célra valók, ami nekem nem kell/eszembe se jut.
|
csüt. szept. 13, 2007 17:14 |
|
|
tomash
arany tag
|
Jó is az!
Bár én inkább "hulladék" telepeken szoktam régen!Nem szemét!
Vólt néha kánaán!PL első P2 alaplapom,jó rég,fain vólt "akkor ért valamit"!De csövek,tranyók is!Néha gyárak kidobtak olyat is,áááá+
Ezt a lomtalanításos módszert meg csak röhögöm kishazánkba!
|
csüt. szept. 13, 2007 0:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Unnamed írta: Lomtalanításokon elég érdekes dolgokat találni néha. Néha millió forintos dolgokat, csak nem egyszerû rábukkanni Volt hogy kirakott valaki egy baromi nagy higanykapcsolót, amiben vagy 20 kiló higany volt, én meg nem tudván megfordítottam, és elkezdett kifolyni a földre
remélem megmentettél valamennyit - nekem!
Egyébként én is szoktam "gubizni", még egy ellenállást is sajnálok kidobni, ha jó.
|
szer. szept. 12, 2007 22:55 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
Lomtalanításokon elég érdekes dolgokat találni néha. Néha millió forintos dolgokat, csak nem egyszerű rábukkanni Volt hogy kirakott valaki egy baromi nagy higanykapcsolót, amiben vagy 20 kiló higany volt, én meg nem tudván megfordítottam, és elkezdett kifolyni a földre
|
szer. szept. 12, 2007 14:48 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Ros-Co. írta: Ez csak azért lehet, mert iszonyat kupit csináltak, nagyobbat mint ha a lomokat a lakosság apránként dobná ki. Amúgy az utóbbi időben már nem lehetett turkálni (egy-két TV vagy monitor mindig jól jön alkatrésznek) mert őrszemek ültek a kupacon, és kisajátították azt... (nem akarok senkit megsér eni)
van pár neurotikus emmber
de vannak értelmesek is
én eleve olyan kupacoknál allokmeg ahol nem ül senki
lehet h már kifosztották
de nem is vasat meg rezet keresek
különc vagyok
amit én keresek, a többinek nem nagyon kell
ugyhogy elég ha a neurotikusakat elkerülöm
az meg látszik rajta
ha lassitok s lilul a feje, meg se állok:))))))))))))))
|
szer. szept. 12, 2007 12:49 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Ez csak azért lehet, mert iszonyat kupit csináltak, nagyobbat mint ha a lomokat a lakosság apránként dobná ki. Amúgy az utóbbi időben már nem lehetett turkálni (egy-két TV vagy monitor mindig jól jön alkatrésznek) mert őrszemek ültek a kupacon, és kisajátították azt... (nem akarok senkit megsérteni)
|
szer. szept. 12, 2007 12:29 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
prometheusz írta: SPafi írta: Szoktam guberálni, ha épp véletlenül arra járok, de hogy ezért címeket nyomozzak, ahhoz szerintem ma már túl értéktelen a felhozatal.quote]
nem nyomozásra gondoltam.
Aki látja, beirna ide Esetleg aki saját lakhelyén értesitőt kap... Ez ellentétes a közter szándékával, de ettől még akor nem szabálytalan?
Bizonyára nem szabálytalan.
Valószínüleg azért nem teszik közhírré, mert odagyűlik a sok kisebbség, aztán mindent szétbontanak, szétdobálnak, kiborogatnak, széttúrnak, a járdákon a maradék helyet is elfoglalják ... ha jönnek a szemetesek elvinni a lomot, lehet nem hagyják, mert egy ott áll mellette cigizve őrzi, várja, hogy jöjjenek vissza az otthagyott maradék cuccokért a "testvírek", aztán ami nekik sem kell, az ott marad ... nem kell ez senkinek ...
|
szer. szept. 12, 2007 9:17 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
SPafi írta: Szoktam guberálni, ha épp véletlenül arra járok, de hogy ezért címeket nyomozzak, ahhoz szerintem ma már túl értéktelen a felhozatal.
nem nyomozásra gondoltam.
Aki látja, beirna ide
Esetleg aki saját lakhelyén értesitőt kap...
Ez ellentétes a közter szándékával, de ettől még akor nem szabálytalan?
|
szer. szept. 12, 2007 8:52 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Szoktam guberálni, ha épp véletlenül arra járok, de hogy ezért címeket nyomozzak, ahhoz szerintem ma már túl értéktelen a felhozatal. Persze a régiség más tészta, de az engem hidegen hagy.
Ha valami megtetszik, általában fizetek a mellette állónak párszáz Ft-ot.
Kétlem, hogy egy ilyen információ megosztása bármilyen szabályba ütközne.
|
szer. szept. 12, 2007 8:47 |
|
|
prometheusz
platina tag
|
Lomtalanítás, avagy ne csak a boltban keressük a tranyót...
Titkositották a lomtalanitást, mert egyes emberek ilyenko rmindent szétturtak, randaliroztak, gyülekeztek, s mások számára terhesen viselkedtek.
Pedig elektronikai és egyéb muszaki dolgokat is be lehetett igy szerezni.
Szokott itt valaki rajtam kivül guberálni vagy csak én vagyok ilyen sóher?
Ütközik e valamilyen szabályba ha itt lejelentenénk egymásnak hogy mikor hol, melyik körzetben van épp lomtalanitás vagy nem?
Most épp a II kerületben van, szept 8-14 ig, de a körzeteket nem tudom.
A mártirok utján pl már lezajlott...
Sok ember ebből él, de a közteresek szerint nem az ő dolguk megoldani a megélhetési problémájukat.
Másfelől megértem a lakók panaszait is, néha verekedés is kitör, főleg a fémek s az antik butorok miatt.
S a magányos szegény kulturált kisérletező, mühelyberendező?
pl egyes kukalógus értetlenöl nézett rám, hogy miért viszek el muanyag csöveket...
Mi az egészről a véleményetek?
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára prometheusz szer. okt. 01, 2008 11:48-kor.
|
szer. szept. 12, 2007 8:26 |
|
|