Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 2:32

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem is az a célom, hogy azok vígan éldegéljenek... :lol:

vas. okt. 28, 2007 22:35
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amíg tönkre nem menne mind,mert senki nem venne nála független tel.-t másfélszer annyiért mint monjuk a fukarbótba...
A folytatást már kitalálhatod.. (tipikusan magyar történet az egész) :D

vas. okt. 28, 2007 22:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mert a sok kis balf.sz jóska majd rendes nagykerből venné a telót, és azok pihennének a polcain. S az okozná az árkülönbözetet, ki mennyit rendel. Nem az, ki mennyit tud lopni, csempészni.

vas. okt. 28, 2007 22:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla,és ez miért lenne jó? Mert másnap pofátlanul a duplájára emelné a multik hallgatólagos kartellje a független telefonok árait,(kis túlzással) hiszen máshogyan már nem juthat független készülékhez X jóska az utcáról?
Gondolkodni sem árt néha ;)

vas. okt. 28, 2007 18:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor be lehetne vonni a dologba a GVH-t is, egy szép A4-es lapra felsorolva az összes olyan üzletet, mely 0%-os ÁFÁ-t hazudik, esetleg brandelt telót függetlenül árul. Vagy valamelyik legális GSM üzlet bemártaná őket, hogy a nagyker árnál olcsóban árul álítólag új készüléket, ami gátolja a rendes versenyt, és a fogyasztót megtéveszti.

vas. okt. 28, 2007 11:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Néhány boka talán megütődik, de 2x annyi boka jön a helyébe.

Mivel az üzlet így is megy (sokakat nem zavar a Ts előlap, ha a telefon független, unbrandelték a softot és újnak néz ki), ez ellen nem így kellene tenni.

Csak a vásárlók szankcionálhatnák az ilyen boltokat, de a 0%-os áfa csábítása túl nagy. Vagy az itthoni hivatalos ár túl magas helyenként...

vas. okt. 28, 2007 10:53
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
hiába keltette fel, jogilag semmi se tiltja, hogy megvegyenek használt telót. A kikódolást pedig - természetesen - nem ők végezték, már így vették a eladótól. Ők azt nem tudhatják, hogy a tré lockosan adta-e el...

Egyébként pedig örülök, hogy megoldódott. Akkor most vehetsz egy ÚJAT! :wink:
Naaaa, azért több ponton megüthetik a bokájukat!
Remélem, meg is fogják.

szomb. okt. 27, 2007 21:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
hiába keltette fel, jogilag semmi se tiltja, hogy megvegyenek használt telót. A kikódolást pedig - természetesen - nem ők végezték, már így vették a eladótól. Ők azt nem tudhatják, hogy a tré lockosan adta-e el...

Egyébként pedig örülök, hogy megoldódott. Akkor most vehetsz egy ÚJAT! :wink:

szomb. okt. 27, 2007 17:46
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Hát túl vagyok rajta :D

Bevittem a telefont hozzájuk, fél perc alatt zsebemben volt a pénz. Még a dobozt sem nyitották ki. Hát ennyire megszerettek a telefonálgatásaim alapján :wink:

Az orrom előtt fűztek két kiskamaszt hogy milyen jól járnak egy T Mobile logós telefonnal. Merthogy akit nem zavar a T Mobile logo...

Na mindegy. A T Mobile kapcsolatom utánakérdezett a dolognak a megfelelő részlegükön és nagyon felkeltette az érdeklődésüket hogy milyen cég árulja kikódolva a telefonjaikat, úgyhogy kiadtam nekik minden infót
:wink: , hátha tudnak kezdeni vele valami értelmeset.

Szóval minden jó ha jó a vége. Megint tanultam valamit.

Mindent köszönök és üdv néktek! :

szomb. okt. 27, 2007 16:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Czumy írta:
T68m írta:
vacsa írta:
Így is van. Van 8 napom hogy elálljak a szerzõdéstõl, viszont õk 30 napig használhatják a pénzemet :(

30.000Ft 30nap alatt 300Ft-ot kamatozna. Kifizessem? :wink:

Szerintem nem a 300 Ft a lényeg (bár az ilyen "korrekt" kereskedõknek én 3 Ft-ot se hagynék ott), hanem inkább elvi kérdés. Ha elállsz a szerzõdéstõl a vásárlástól számított, mondjuk 24 órán belül, akkor õk mire fel ülnek a pénzeden még további 29*24 órán át?

mert jogszabály teszi ezt lehetővé számára.

Innentől kezdve pedig értelmetlen a vita, mert én is kitiltanám az ilyen ügyeskedőket az üzleti életből - örökre. (Nem, nem azért, mert Trénél vásárolt telefont árul, hanem azért, mert azt újnak állítja be.)

pén. okt. 26, 2007 20:21
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
vacsa írta:
Így is van. Van 8 napom hogy elálljak a szerződéstől, viszont ők 30 napig használhatják a pénzemet :(

Szerintem nem a 300 Ft a lényeg (bár az ilyen "korrekt" kereskedőknek én 3 Ft-ot se hagynék ott), hanem inkább elvi kérdés. Ha elállsz a szerződéstől a vásárlástól számított, mondjuk 24 órán belül, akkor ők mire fel ülnek a pénzeden még további 29*24 órán át?

Nem kötekedni akarok ám... ha kifizeted, akkor én is beszállok: 50-50 alapon. Oké? :D

pén. okt. 26, 2007 20:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm. Jelentkezni fogok.

pén. okt. 26, 2007 19:20
Moderátor

Hozzászólás 
vacsa írta:
Hú, te aztán nem kedvelsz :(

A dolog tegnap történt, ma meg reggel 8-tól este 6-ig dolgozom. Beszéltem a céggel, a T Mobilosokkal, szóval nem áll az ügy. A pasi visszahívást igért, ha nem jelentkezik, fél óra múlva rácsörgök.

Munkámból fakadóan nem szoktam annyiban hagyni a dolgokat, igaz ezügyben tőletek tanulok, de azért még ne írj le...

Köszönöm a segítséget.
MotoHackertől korrekt tanácsokat kaptál, hidd el és fogadd meg.
T68 sem olyan rossz, mint amilyennek most hiszed, van egy stílusa, amit meg kell szokni. Mi itt >7 éve naponta vagyunk együtt, ezért mondom Neked, még mielőtt téves következtetést vonnál le.

Nem lesz egyszerű dolgod, de szorítok Neked.

(Egyébként emiatt adok hangot MINDIG a '0 ÁFÁ-val új telefont vásárolni' lehetőséget hirdető sufniGSM-cégekkel szemben a kétkedésemnek. Bízom benne, hátha egyszer elhallatszik a kutyaugatás az égig...)

pén. okt. 26, 2007 17:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Hú, te aztán nem kedvelsz :(

A dolog tegnap történt, ma meg reggel 8-tól este 6-ig dolgozom. Beszéltem a céggel, a T Mobilosokkal, szóval nem áll az ügy. A pasi visszahívást igért, ha nem jelentkezik, fél óra múlva rácsörgök.

Munkámból fakadóan nem szoktam annyiban hagyni a dolgokat, igaz ezügyben tőletek tanulok, de azért még ne írj le...

Köszönöm a segítséget.

pén. okt. 26, 2007 16:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Sikeresen hivatkoztak már arra,hogy ez használt cuccra nem igaz.

Igen, azonban ő (saját elmondása szerint) újat rendelt, azaz arra szerződött. Tehát két dolog miatt is elállhat:

1. mivel nem teljesített neki az eladó. (használtat küldött, pedig újat rendelt)

2. a kiszállítósdi miatti elállási jogból kifolyólag

egyébként mindegy, hogy mi itt mit irogatunk, a kedves hozzászóló nem igen akar semmit se tenni, különben már rég visszadta volna a készüléket.

pén. okt. 26, 2007 16:00
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sikeresen hivatkoztak már arra,hogy ez használt cuccra nem igaz.Ennyi erővel ugyanis a licitálós oldalak esetén is elállhatnál 30napig,márpedig az nonszensz,hisz ott elvileg magánszemélyek adnak,vesznek,használt dolgokat zömmel.Nomeg kár érne mindekit,eladót és a többi licitálót is,ha csak úgy "elállhatnál" attól,amit egyszer már átvettél.
Hidd el,nem ellened írok,nem védeni akarom a zugboltosokat,csak segíteni szeretnék,hogy értsd mi a helyzet,és a jogszabályok ellenére mennyire kiszolgáltatott mindenki.
Te még jól jártál,idejében észrevetted,"nem ilyen lovat akartál".
Gyakoribb,hogy az első komoly meghibásodáskor döbben rá a fogyasztó,nem új garancsiális árut vett,hanem egy használt szemetet,amire a garancia érvénytelen,és a hajára kenheti,kiteheti dísznek a polcra.
Millió ilyen eset ellenére virágzik ez a zugipar,azért mondom,csak okosan.
Ha a magas C-n kezded,namajd én jól kikészítlek benneteket,kinevetnek a telefon meg úgymarad.Sőt eseteleg sosem látod az árát,aztán csinálj amit tudsz.
Egy cég ellen nagyon nehéz bármit tenni,ott nem ellopták a pénzt(mint egy magánszemély),csak "el nem ismert követelésed" van jogilag,vagyis nagyon más kategória.

pén. okt. 26, 2007 15:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
vacsa írta:
Ez szerintem egyértelmû. Máshogy tudjátok?

Igen. Mi tudunk szöveget értelmezni.

pén. okt. 26, 2007 15:52
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Megy velük az egyezkedés, a végét majd megírom...

"Vásárlástól való elállás joga: a vásárló a megrendelt terméket a termék átvételétől számított 8 munkanapon belül visszaszolgáltathatja a kereskedőnek, a kereskedő pedig köteles a termék árát harminc napon belül visszatéríteni. A vásárlástól való elállást a vevőnek nem kell indokolnia. A termék visszaszolgáltatásának díját és a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károkat a vásárlónak kell állnia.

Fontos: a fogyasztók védelméről szóló jogszabályok az online vásárlásra ugyanúgy vonatkoznak, mint a hagyományos kereskedelemre, így a jótállási, garanciális és egyéb fogyasztóvédelmi jogok természetesen online vásárlás esetén is megilletik a vásárlót. "

Ez szerintem egyértelmű. Máshogy tudjátok?

pén. okt. 26, 2007 15:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vacsa! Nem egészen,sőt nagyon nem.

A kiszállítósdinál is csak új árúra vonatkozik a jogszabály,használtra nem!
A bolt védekezhet azzal,hogy ez egy speciális ezet,mivel te szerződéssel használt átut vettél tőle,bár interneten keresztül rendelve.
Na ezzel kezdjen valaki valamit.

Amit neked "tudni kellett",hisz új árúra nincs semmiféle külön szerződés.
Téged viszont ezzel ellentétesen tájékoztatott,tehát ez csalás.
Volt már pár ilyen per,semmi jóra nem vezettek,évtizedes birkózás lesz belőle.

Azt nem tudom az IMEI-nek hogyan nézetsz utánna,mindenesetre vicces ez a "jajj nekik".
Épp Te magad írtad,évek óta vidáman kereskednek így,gondolod bármit tudsz tenni?
Még te örülhetsz,ha szó nélkül visszaadják majd a szerencsére eléggé "kurrens" telefonod árát (és rásózzák másik balekra).
Bebukni nyilván nem fogják,a Tré pedig nyilván nem veszi vissza tőlük,miért venné.

Legközelebb sokkal egyszerűbb,ha saját nevedre veszel a férjednek telefont,úgy venni amúgysem lehet,hogy az ő nevén legyen,de a tudta nélkül.

pén. okt. 26, 2007 12:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Úristen, vicceltem. Humorérzék? :wink:

(Amúgy mi 14 éve élünk együtt, ismerem az ízlését és a vágyait, ő örülni fog.)

Ja! Még annyit hogy nem csak kiszállítósdinál állhatok el 8 napon belül a vásárlástól, hanem bármilyen szerződéskötéskor.

pén. okt. 26, 2007 11:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
vacsa írta:
a vicc nem ez, hanem hogy valamibõl meg kell vennem a férjemnek máshol a telefont, mert a szülinapja 10-én lesz. Szted mennyi pénzt tudok lenyúlni a közös kasszából ami nem tûnik fel neki???

Nézd, mobil kérdésekben tudunk ötletet, tanácsot adni. Pénzügyi/családi területen nem. Mivel kiszállítósdinál - jogszabály alapján - vissza lehet vásároltatni a cuccot, így a probléma mobil oldalát le tudod rendezni.

(megjegyzem, én nem örülnék, ha a barátnőm vásárolna nekem telót!)

pén. okt. 26, 2007 10:34
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
a vicc nem ez, hanem hogy valamiből meg kell vennem a férjemnek máshol a telefont, mert a szülinapja 10-én lesz. Szted mennyi pénzt tudok lenyúlni a közös kasszából ami nem tűnik fel neki???

pén. okt. 26, 2007 10:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
vacsa írta:
Így is van. Van 8 napom hogy elálljak a szerzõdéstõl, viszont õk 30 napig használhatják a pénzemet :(

pén. okt. 26, 2007 9:57
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Így is van. Van 8 napom hogy elálljak a szerződéstől, viszont ők 30 napig használhatják a pénzemet :(

Egyenlőre az IMEI szám alapján utánanéznek nekem a készüléknek, ennek eredményétől teszem függővé hogy mit lépek. Ha lopott, vagy előfizetéses, akkor jajj nekik!
Vagy kapok egy gyári garanciás telefont, vagy ....

A szerződésen 24-e van, úgyhogy jövő hét elejéig visszavihetem nekik a cuccot. Még jó hogy még odébb van férjuram szülinapja...

pén. okt. 26, 2007 9:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
vacsa írta:
Hát szépen elkeserítettetek....

Mindenesetre tegnap írtam nekik e-mailt, kíváncsi vagyok mit reagálnak...

Amúgy adás-vételi, számla és egy év garancia van a telcsire. Csak az a rohadt logo ne lenne. Eddig minden telcsinket a Vodafonnál vettük. Sosem volt elõfizetéses vagy kikódolt telefonunk. Gondoltam most ügyes leszek és veszek egy kártyafüggetlent. Eszembe sem jutott gyanakodni. Van üzletük, nem csak neten árulnak, 3 éve mûködik a netes üzletük, nem találtam róluk semmit negatívumot...

Behajtócégnél dolgozom, kapcsolatban állunk a T Mobillal, asszem velük is beszélek.

Szép kis szülinapi ajándék lesz :(

az a helyzet, hogy neked nem azt adták, amire te szerződtél velük. Ettől függetlenül is az ilyen kiszállítósdinál - jogszabály alapján - minden esetben van néhány nap, ameddig az egészet visszaküldheted és elállhatsz a szerződéstől. Én élnék ezzel a lehetőséggel a helyedben.

pén. okt. 26, 2007 9:41
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát szépen elkeserítettetek....

Mindenesetre tegnap írtam nekik e-mailt, kíváncsi vagyok mit reagálnak...

Amúgy adás-vételi, számla és egy év garancia van a telcsire. Csak az a rohadt logo ne lenne. Eddig minden telcsinket a Vodafonnál vettük. Sosem volt előfizetéses vagy kikódolt telefonunk. Gondoltam most ügyes leszek és veszek egy kártyafüggetlent. Eszembe sem jutott gyanakodni. Van üzletük, nem csak neten árulnak, 3 éve működik a netes üzletük, nem találtam róluk semmit negatívumot...

Behajtócégnél dolgozom, kapcsolatban állunk a T Mobillal, asszem velük is beszélek.

Szép kis szülinapi ajándék lesz :(

pén. okt. 26, 2007 4:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy ilyen bolt annyi mindent vásárol a nagykerből, ha már brandolt készüléket belölről (soft) lepucol, kinyit, unbrandol/magyarít, miért nem fér bele egy új előlap?
Nagykerben SZH-ért kaphatók. Legalább a nagy logo ne legyen már rajta...

pén. okt. 26, 2007 2:18
Profil ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Jó lesz vigyázni!!!!

pén. okt. 26, 2007 0:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem az a logó kicsit más,de az a jobb eset,...mintha valami magyar hajlékony személyiére vették volna ezer év hűséggel.

Az za állapot mindekinek jó,nem piszkálják a magyar szolgálttatók sarcait és független telefon irreális dupla árát,az olyat,hogy miért nincs jogom a kinti telefont itt szervizeltetni,ha kint veszem meg...miez berlinifal?:) cserébe minden zugbolt csalhat és ügyeskedhet orrba-szájba.
Ez egy ilyen ország :(

csüt. okt. 25, 2007 22:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Czumy:

Németből nem lenne rajta magyar T-s matrinya..én legalábbis úgyértem amit írt.

Mert Németországban nincs T-mobile,azért? :)

csüt. okt. 25, 2007 21:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
http://www.mgsm.hu/index.php?menu_=szolg

Na, ez is durva...

Magyarítás, szoftfrissítés...

A BTK 300/C-t kimeríti szépen. És merik hirdetni a neten...

Hejjj, ha egyszer rááll valamelyik hatóság a zugGSM-ekre, micsoda hullás lesz itt....

Szerintem nem véletlen, hogy a gyártók valahogy hajlamosak az ilyen hiéna boltok felett szemet hunyni, ugyanis végső soron az ő termékét (is) árulják. Ő pedig valahol, valamikor valakinek eladta a készüléket, a hasznot beszedte...

Ha nagyon ráálltak volna erre, akkor itt már elég sötét idők járnának a "körúti" egymástól 10 méterre lévő boltokra.

csüt. okt. 25, 2007 21:11
Moderátor

Hozzászólás 
http://www.mgsm.hu/index.php?menu_=szolg

Na, ez is durva...

Magyarítás, szoftfrissítés...

A BTK 300/C-t kimeríti szépen. És merik hirdetni a neten...

Hejjj, ha egyszer rááll valamelyik hatóság a zugGSM-ekre, micsoda hullás lesz itt....

És ez mekkora átverés....
Adatmentés, beázott, nem bekapcsoló készülékről...

Mit lehet lementeni róla? A márkafeliratot a kijelző felettről?
Ugyanmár....

A Nokia 2760-as is vicces. Egyelőre itthon csak a T-mobile forgalmazza.
Persze nem függetlenül.
Vajon honnan van nekik kártyafüggetlen? 27e Ft-ért.
Hogy nem a Nokia nagykerből az alighanem tuti...

csüt. okt. 25, 2007 21:00
Moderátor

Hozzászólás 
vacsa írta:
www.mgsm.hu (Ethan Hunt Kft)

Az oldalon új telefonként árulják, magyar nyelvű menüvel, kártyafüggetlenül.
Hétvégén rendeltem, tegnap hívtak és ma már meg is kaptam. MInden tökéletes lenne...

Állítólag 1999 óta van üzletük a Mammut mellett és 2004 óta van vebáruházuk. Van üzletük ahol szemályesen is átvehetőek a telcsik, ez alapján megbízhatónak gondoltam őket.

Asszem holnap rájuk csörgök hogy hogyan is van ez???
A telefon új (csak nem Ti defloráltátok a dobozon a nejlont, sőt előtte gondos kezek már magyarították és függetlenítették a készüléket.), de legalábbis 0 perces.
A telefon magyar nyelvű.
A telefon kártyafüggetlen.

Ezekkel nem is hazudtak.

Akkorát...

CSAKHOGY!

Ha az az ember, akinek a nevén van, az bebukik számlanemfizetésért (amire lehet számítani), akkor lesz egy szép, letiltott telefonotok.

Így lesz mindig drága az olcsó.

Örökérvényű szabály.

Ha netről rendelsz, akkor nézd meg, keress rá, hogy szerepel-e BÁRHOL a cég oldalán a
'különbözeti adózás' nevű kifejezés.

HA IGEN, akkor MESSZIRE kerüld el vásárlási célzattal a céget, mert HAZUDNAK!!!

csüt. okt. 25, 2007 20:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
vacsa írta:

Hétvégén rendeltem, tegnap hívtak és ma már meg is kaptam. MInden tökéletes lenne...

Állítólag 1999 óta van üzletük a Mammut mellett és 2004 óta van vebáruházuk. Van üzletük ahol szemályesen is átvehetőek a telcsik, ez alapján megbízhatónak gondoltam őket.

A Mammutban van valami gsm bolt az alsó szinten a Nokiával szemben, ahol vettük tavaly barátnőm W810i-jét. Teljesen full, dobozos, Strong & Unique garanciával, próbaképpen szoftot és frissítettem és teljes magyar nyelvű települt fel rá. szervizbe nem kellett még vinni, mert semmi baja a telónak, tehát ezt a részét nem próbáltam. Az ára sem volt annyira "óccsóoszt'jó", hanem csak pár ezressel volt a hivatalos alatt.

Amúgy meg egy kifüggetlenített telót kaptál, amit vagy domino-val, vagy rosszabbik esetben előfizuval vettek. Előbbivel csak annyi a gond, hogy a hivatalos garit buktad, de legalább nem tiltják le. Utóbbi esetben, ha nem fizetik rendesen a havidíjat, akkor a kimenő és bejövő hívástiltás után a telefon imei szám alapú tiltása következik, amit bizony "javítani" már tényleg csak az említett gsm bolt "tud".

Másik eset, hogy külföldi T-mobile-nál lett véve tökmindegy milyen konstrukcióban, így gari természetesen nincs, csak gsm boltos, amit vagy ad, vagy visszadobja azzal, hogy te rontottad el a készüléket.

Ezzel persze nem akarjuk elvenni a telótól a kedved, mert amúgy egy nagyon jó készülékről van szó, de nem szabad a jövőre nem gondolni, mert a slide-os telók halála a fólia szakadása.

csüt. okt. 25, 2007 20:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Czumy:

Németből nem lenne rajta magyar T-s matrinya..én legalábbis úgyértem amit írt.
A leve nem "híg",ez így túlegyszerűsítés.
Nekem is elmúlt egyéves az utolsó telefonom,egyetlen hiba nélkül.Mint eddig az összes.
Persze néha lehet fontos a garancia...van akinek a magyar nyelv is..én "teszek" mindkettőre.

Másfelől ez nem a tapasztalatlan userek hibája,hogy számtalan nem is (annyira) illegális "zugbolt" csalás és más bűncselekmények elkövetésével vígan éli napjait.
Ahogy az sem,hogy a szolgáltatók extrasarcot tetetnek a telefon árára függetlenül,mert miértne.

vacsa:
Önmagában felhívni őket értelmetlen,kidumálják..aki nem jogász és nem utazik annyira a mobil témában,hogy tudja mi merre,azt úgyis leszerelik valami mesével.Hallottam én már olyanokat,hogy a fülem is kettéállt,hozzá képest a hófehérke és a hét törpe maga a kemény valóság. :(

csüt. okt. 25, 2007 20:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
vacsa írta:

:lol: zug-gsm-ből "okosba", olcsóér...

Az van, hogy ez és az ehhez hasonló "ólcsó" géesem boltok németországból hozzák be "okosban" a telefonokat, mindenféle hivatalos papír, számla vagy gyártói garancia nélkül.

Általában házilag, a saját szervizükben települ fel rá a magyar nyelvű szoftver, mert ezek nem a magyar piacra szánt telefonok, hanem pl. Törökországba, Kínába, Afrikába.

Mivel garancia nélkül veszik, ők is így értékesítik tovább, ezért aztán hivatalosan gyártói szervizbe sem viheted (pl. Nokia esetén a MobilAsk Kft-hez) ezeket, a garanciát csak és kizárólag ott fogod tudni érvényesíteni, ahol vetted (jelen esetben az mgsm nevű zug-gsm boltban) - de csak addig, amíg a bolt csődbe nem megy, vagy meg nem szűnik.

Olcsóbban adják, mint mondjuk a hivatalos forrásből értékesítő MediaMartk, Saturn, ElectroWorld, PhotoHall, Euronics, Cora, Tesco, vagy a szolgáltatók...stb, de ezért cserébe nem kapsz gyártói garanciát, ami min. 1 év kell, hogy legyen :!: (pl. a Nokiánál 2 év), hanem "kiszúrják" a vevő szemét 3; 6; esetenként 12 hónap bolti garanciával, vagy parasztvakításnak kiegészítik ezt "örök" szoftvergaranciával...

Ilyenektől nem szabad vásárolni, soha, semmit. Olcsó húsnak híg a leve, most megtapasztaltad a saját bőrödön, legközelebb javallott hivatalos helyen megvásárolni, lásd a fentebb felsorolt áruházak.

Számlát, garlevelet kaptál? Adás-vételi?

csüt. okt. 25, 2007 20:28
ezüst tag

Hozzászólás 

csüt. okt. 25, 2007 19:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
vacsa!
Hol vetted a készüléket,illetve hol rendelted meg?
Én nem ismerem a konkrét telefont,sem az árát,de mutatok egy trükköt:

http://www.argep.hu/main.asp?produkt=405936&page=4

Itt van millió darab,kb ennyiért,általában "3 hónap" vagy "üzleti" garanciával. (ami mind mese habbal)

Tehát,mivel a törvény 1 év garanciát ír elő kötelezően,ezért ezek jogilag mindeképpen "használt" telefonok,eredeti garjegy nincs hozzájuk,ahogy szerintem a tiedhez sem.

A tied is feltehetően kifüggetlenített Tmobilos,kitudja kinek a nevére megvéve.
Amint kifüggetlenítették,garancia ugrott,van egy használt telefonod,ami másnak a nevén van.

Az igazi új árát még nem találtam meg,de biztosan 10-20 ezerrel feljebb van szerintem.(mivel van itt több mint negyvenért is,a gyanú igen megalapozott,függtelen bolti ár alatt nem nagyon kínálná senki)

Tanulság:
Húst csak a hentestől,telefont csak hivatalos helyről,nem a sarki boltból,jóskapista 2perc alatt gründolt webáruházából.

csüt. okt. 25, 2007 18:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
vacsa írta:
A férjem 40. szülinapjára gondoltam meglepem egy új, kártyafüggetlen mobillal. Ma a futár meg is hozta a SAMSUNG E250-est. Itthon a fiam rögtön kiszúrta a dobozon és a telcsin is a T Mobile feliratot. Kipróbáltam Vodafonos kártyával, mûködik, de ennek ellenére lehet hogy át lettem verve? Ha függtlen, akkor minek a T Mobile logo meg doboz? Lehet hogy használtat adtak el nekem? Vagy kikódoltat?

Amikor online megrendeltem, egyértelmûen új telefont kértem, 32990,-Ft-ért. Az adás-vételiben és a számlán sem szerepel hogy használt lenne. Bár az sem hogy új. Szóval átvertek?
Segítsetek kérlek.

Köszönettel: egy majdnemszõke nõ

honnan rendelted meg?

csüt. okt. 25, 2007 18:30
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
A férjem 40. szülinapjára gondoltam meglepem egy új, kártyafüggetlen mobillal. Ma a futár meg is hozta a SAMSUNG E250-est. Itthon a fiam rögtön kiszúrta a dobozon és a telcsin is a T Mobile feliratot. Kipróbáltam Vodafonos kártyával, működik, de ennek ellenére lehet hogy át lettem verve? Ha függtlen, akkor minek a T Mobile logo meg doboz? Lehet hogy használtat adtak el nekem? Vagy kikódoltat?

Amikor online megrendeltem, egyértelműen új telefont kértem, 32990,-Ft-ért. Az adás-vételiben és a számlán sem szerepel hogy használt lenne. Bár az sem hogy új. Szóval átvertek?
Segítsetek kérlek.

Köszönettel: egy majdnemszőke nő

csüt. okt. 25, 2007 18:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közben meggondoltam magam ;-) Marad a feleségem telójában (2610) a nagyobb akku (ráadásul nem is 900mAh-s, mint a leírásban szerepel, hanem 1020mAh-s ;-) , mert nekem mindig kéznél van a céges 6030, ami piszok sokáig bírja.

Viszont ;-)

A hócipőm tele van a telefonokkal: eléggé hasonló akku van a három hasonló Nokia telefonunkban (6030, 6070, 2610), de háromféle töltő van hozzájuk :-( A 6070 OK, a csatlakozó is más (bár nem tudom mi értelme van), de a 6030 meg a 2610 töltő csatlakozója ugyanolyan. Viszont a töltők nem: a 6030 töltője 3,7V/355mA, a 2610 töltője meg 5,3V/500mA.

Bedugtam a 2610-be a 6030 töltőjét (gondoltam a kisebb feszültség nem lehet gond), és jelezte, hogy tölt... És egyszer olvastam valahol, hogy a Nokiák nagyon okos töltő elektronikát tartalmaznak, szinte "bármivel" kéepesek tölteni az akkut.
Szerinted (szerintetek ;-) használhatom a kisebb feszültségű töltőt a 2610-hez? Mert akkot nem három, hanem csak kétféle töltő közül kell válogatni... És az 5,3V-os töltőt nem tenném a többi közé, hátha "valaki" bedugja a 6030-ba, ami (gondolom) nem annyira örülne neki...

Üdv!

szer. okt. 24, 2007 19:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát próbáld ki. Ha mindkét akksi működik a másik telefonban, azaz nem csúszkál/lötyög/nemérintkezik egyikben sem, akkor minden további nélkül cserélhetsz.

szer. okt. 24, 2007 16:12
Profil ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Van itthon két Nokia telónk: egy 6070, meg egy 2610. A 6070-ben van a kisebb kapacitású akku (BL-5B, a 2610-ben meg BL-5C), a kérdés: kompatibilisek egymással ezek az akkuk? Mert a 6070 mégiscsak nagyobb fogyasztású készülék, akkor abba tenném a BL-5C-t...

Üdv!

szer. okt. 24, 2007 15:57
arany tag

Hozzászólás 
integral írta:
Sziasztok!

Ma szombaton munkanap szerinti tarifák vannak? És hétfőn és kedden a hétvégi tarifák? :roll:

Úgy tudom igen. Általában így szokott lenni.
De a legegyszerűbb felhívni az ügyfélszolgálatot, legtöbbször be is mondja az automata ;)

szomb. okt. 20, 2007 9:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Ma szombaton munkanap szerinti tarifák vannak? És hétfőn és kedden a hétvégi tarifák? :roll:

szomb. okt. 20, 2007 8:58
vas-tag

Hozzászólás 
ittvan
http://nokisms.googlepages.com/

pén. okt. 19, 2007 14:29
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás Re: Pc-Suite adatmentés szerkesztése
siofok00 írta:
Adott a következő probléma:

Van egy mentésem Pc-Suite-tal n95-ről (névjegyzék + üzenetek), a névjegyzéket sikerült visszaállítani, de az üzeneteket nem. Van valamilyen szoftver, amivel legalább az üzeneteket akárcsak egy txt fájlba ki lehetne menteni a Pc-Suite által készített mentésből?

Kösz a segítséget!

nekem van, amivel beletudsz menni a biztonsági mentésbe.
és látod mi van bennt, menteni is lehet belőle. Noki a neve.
de majd ha jössz, odaadom ;) :D

pén. okt. 19, 2007 14:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás Pc-Suite adatmentés szerkesztése
Adott a következő probléma:

Van egy mentésem Pc-Suite-tal n95-ről (névjegyzék + üzenetek), a névjegyzéket sikerült visszaállítani, de az üzeneteket nem. Van valamilyen szoftver, amivel legalább az üzeneteket akárcsak egy txt fájlba ki lehetne menteni a Pc-Suite által készített mentésből?

Kösz a segítséget!

pén. okt. 19, 2007 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
elek_xx írta:
Sziasztok, Praktikummal alapesetben működik a roaming, vagy valamit regisztrálni kell (vagy beállítani valamit) ?

http://www.pannon.hu/egyeni/roaming/kartyas/

"A szolgáltatás igénybevételének feltételei:

A szolgáltatás igénybevételéhez Aktív kártyás, ill. Új Generációs Kártyás szolgáltatással kell rendelkezned.

Hívásfogadáshoz illetve híváskezdeményezéshez 1 percre elegendő hívás díjával kell rendelkezned egyenlegeden."

csüt. okt. 18, 2007 21:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok, Praktikummal alapesetben működik a roaming, vagy valamit regisztrálni kell (vagy beállítani valamit) ?

csüt. okt. 18, 2007 20:14
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 76  Következő