|
Szerző |
Üzenet |
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Czumy írta: Ezen kívül mivel és hogyan tudom megnézni, mennyit is eszik a vas?
Bármilyen multiméterrel vagy sima áramerősség-mérővel és egy dróttal. Csak vigyázni kell, hogy meg ne <beep> az áram
|
hétf. okt. 15, 2007 9:08 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
thomas77 írta: Macika írta: Esetleg nincs még egy ilyen, UGYANENNYIÉRT? Sajnos csak négyet vettem, de ha marad, akkor viszek 1-et! Egyébként a lidl-ben vettem. Mától volt akcióban. Reggel 7-re odamentem, hogy jusson. Vitték is, mintha ingyen adnák! Feszültség és áram mérésénél 3%, teljesítmény és kWh kijelzésénél 5% pontosságot ígér a leírás. OK, köszi
|
vas. okt. 14, 2007 22:36 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Akkor jobb is, mint az árkategóriája ígérné.
Üdv!
|
vas. okt. 14, 2007 21:52 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Macika írta: Esetleg nincs még egy ilyen, UGYANENNYIÉRT?
Sajnos csak négyet vettem, de ha marad, akkor viszek 1-et!
Egyébként a lidl-ben vettem. Mától volt akcióban. Reggel 7-re odamentem, hogy jusson. Vitték is, mintha ingyen adnák!
Feszültség és áram mérésénél 3%, teljesítmény és kWh kijelzésénél 5% pontosságot ígér a leírás.
|
vas. okt. 14, 2007 21:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Czumy írta: Simán érthető, többet dologzik a gpu, a ram...
Ezen kívül mivel és hogyan tudom megnézni, mennyit is eszik a vas? Nem a táp, meg a monitor oldalára írt adatok érdekelnének, hanem a valós fogyasztás. Ötlet? Úgy látszik, jó értékeket mér, bár ez a típus azt hiszem, nem a legjobb pontossági osztályú (10%-ot is tévedhet), a Conradnál kapható, jóval drágább kütyü 1kW-ig 1%-ot téved, bár a 180W-nál a 10% (18W) ide, vagy oda már mindegy, a nagyságrend így is látszik.
Ennél olcsóbb és egyszerűbb megoldás nincs a fogyasztás közel pontos mérésére, illetve de: ELMŰ irodákban személyi felmutatása ellenében díjmentesen bérelhető hasonló digitális kütyü (úgy tudjuk, 1 napra díjmentes).
|
vas. okt. 14, 2007 20:46 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
thomas77 írta: Czumy írta: Ezen kívül mivel és hogyan tudom megnézni, mennyit is eszik a vas? Nem a táp, meg a monitor oldalára írt adatok érdekelnének, hanem a valós fogyasztás. Ötlet? Ezen gondolkodtam én is, de ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. Már régóta akartam venni egy ilyen szerkezetet, de 6-8 ropit nem akartam adni érte. Ezt most kettőért vettem, és nagyon jól működik. Persze nem csak a gép fogyasztását fogom megmérni vele. A nyári szezonban a klíma fogyasztása érdekel. De a készülékek standby állapotban felvett teljesítménye is mérhető vele. És ez sem kis fogyasztás egy átlágos háztartásban. Esetleg nincs még egy ilyen, UGYANENNYIÉRT?
|
vas. okt. 14, 2007 20:37 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1598 Tartózkodási hely: Budapest City
|
Czumy írta: Ezen kívül mivel és hogyan tudom megnézni, mennyit is eszik a vas? Nem a táp, meg a monitor oldalára írt adatok érdekelnének, hanem a valós fogyasztás. Ötlet?
Ezen gondolkodtam én is, de ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak.
Már régóta akartam venni egy ilyen szerkezetet, de 6-8 ropit nem akartam adni érte. Ezt most kettőért vettem, és nagyon jól működik.
Persze nem csak a gép fogyasztását fogom megmérni vele. A nyári szezonban a klíma fogyasztása érdekel. De a készülékek standby állapotban felvett teljesítménye is mérhető vele. És ez sem kis fogyasztás egy átlágos háztartásban.
|
vas. okt. 14, 2007 19:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
MotoHacker írta: Hát Macika, megint elgurult a tabletta látom.Én meg azt nem hiszem,hogy rád itt,ebben a stílusban szükség van.
De meglátjuk Sy mit mond, ha támogat téged,azzal hallgatólagosan elfogadja amit itt művelsz.
Mondjuk arra is vannak eszközök...párszor begurultam már,aztán mindig lebeszéltem magam,nem ér ez ennyit..stb.
De ez most más,szép lassan hideg meggyőződéssel gyűlik bennem az eltökéltség,ennek itt véget kell vetni,tart amibe tart.
Nem sajátíthat ki egy efféle fórumot,és nem dirigálhat ebben a stílusban egy ilyen ember,mint te.
Egyszerűen nonszensz,hogy egy moderátor immár sokadszor másokat,vadidegeneket személyükben minősít,minden retorzió nélkül. Ezt a postot engedelmed nélkül, de utólagos tájékoztatás mellett lementettem, hogy nehogy szerkeszthesd utólag.
Benne vagyok a megmérettetésben.
|
vas. okt. 14, 2007 19:42 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
thomas77 írta: Bocsi, hogy beleoffolok a vitába... Vettem egy ilyen szerkezetet... Érdekes eredményeket mértem vele! Tudom, ez nem egy laboratóriumi mérőműszer, de azért többé-kevésbé pontosnak kell lennie. A számítógépem fogyasztását mértem vele. Normál esetben 125-130 wattot eszik a gépem, monitorral, és erősítővel. Játék közben 185-190 wattot! Nem kicsit tólja meg a fogyasztást a játék!
Simán érthető, többet dologzik a gpu, a ram...
Ezen kívül mivel és hogyan tudom megnézni, mennyit is eszik a vas? Nem a táp, meg a monitor oldalára írt adatok érdekelnének, hanem a valós fogyasztás. Ötlet?
|
vas. okt. 14, 2007 19:39 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Hát Macika, megint elgurult a tabletta látom.Én meg azt nem hiszem,hogy rád itt,ebben a stílusban szükség van.
De meglátjuk Sy mit mond, ha támogat téged,azzal hallgatólagosan elfogadja
amit itt művelsz.
Mondjuk arra is vannak eszközök...párszor begurultam már,aztán mindig lebeszéltem magam,nem ér ez ennyit..stb.
De ez most más,szép lassan hideg meggyőződéssel gyűlik bennem az eltökéltség,ennek itt véget kell vetni,tart amibe tart.
Nem sajátíthat ki egy efféle fórumot,és nem dirigálhat ebben a stílusban egy ilyen ember,mint te.
Egyszerűen nonszensz,hogy egy moderátor immár sokadszor másokat,vadidegeneket személyükben minősít,minden retorzió nélkül.
|
vas. okt. 14, 2007 18:49 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
Bocsi, hogy beleoffolok a vitába...
Vettem egy ilyen szerkezetet...
Érdekes eredményeket mértem vele! Tudom, ez nem egy laboratóriumi mérőműszer, de azért többé-kevésbé pontosnak kell lennie.
A számítógépem fogyasztását mértem vele. Normál esetben 125-130 wattot eszik a gépem, monitorral, és erősítővel.
Játék közben 185-190 wattot!
Nem kicsit tólja meg a fogyasztást a játék!
|
vas. okt. 14, 2007 18:22 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
meg különbenis ez a besértődés itt ONtopic már lassan, tessék OFFtopic hozzászólásokat írogatni...
|
vas. okt. 14, 2007 13:24 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Szerintem Te direkt hecceled Macikát. A besértődős "ilyen közegben nem kívánok jelen lenni" meg már tipikus terminál standard.
Annyian eljátszották már ezt és annyira nincs súlya. (Egyesek azért játszották ezt el anno, hogy éreztessék, mekkora személyek is ők - pedig nem. Na aaaaaz komplexus volt! .)
Üdv!
|
vas. okt. 14, 2007 12:59 |
|
|
Macika
Moderátor
|
S5600 írta: Macika írta: S5600 írta: attól lesz az ember felnőtt ha lemond a vágyairól, álmairól és a lehetőségekről és megalkuvó lesz és kompromisszumokat köt és beéri átlgos dolgokkal? szerintem inkább akkor ha törekszik az álmai vágyai lehetőségei megvalósítására. Megkérdezhetem az életkorodat a válasz előtt? elég érettnek és elég idősnek érzem magam ahhoz hogy egy ilyen piti ügyön (jó kocsi vagy nem jó kocsi) ne vitatkozzak órákon és napokon át ismeretlen emberekkel de látom TI nagyon jól el vagytok ezen így hát további jó vitázást Kérdeztél tőlem valamnit. Az erre adandó válaszom előtt óhajtottam volna megtudni az életkorodat.
Azzal, hogy konkrét válasz helyett csak 'érzed valamennyinek magadat', azzal sokmindent elárultál.
Ennyi elég is volt.
|
szomb. okt. 13, 2007 21:14 |
|
|
S5600
arany tag
|
Macika írta: S5600 írta: attól lesz az ember felnőtt ha lemond a vágyairól, álmairól és a lehetőségekről és megalkuvó lesz és kompromisszumokat köt és beéri átlgos dolgokkal? szerintem inkább akkor ha törekszik az álmai vágyai lehetőségei megvalósítására. Megkérdezhetem az életkorodat a válasz előtt?
elég érettnek és elég idősnek érzem magam ahhoz hogy egy ilyen piti ügyön (jó kocsi vagy nem jó kocsi) ne vitatkozzak órákon és napokon át ismeretlen emberekkel
de látom TI nagyon jól el vagytok ezen így hát további jó vitázást
|
szomb. okt. 13, 2007 18:25 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
szerintem is az ilyen utcai autók a nyerők. mondjuk én most Honda (Civic) párti vagyok, csak jelenleg se pénzem, se szükségem nincs kocsira, szóval csak a szemem legeltetem rajta mondjuk külsőre inkább a type-r jön be, de akkora teljesítmény kezdő söfőrnek felesleges.
viszont azért ez a (jelenleg még csak) tanulmányautó is nagyon szép lett, remélem az utcai változat sokat megkap a vonalaiból: Ford Verve
miért van amúgy az, hogy az ilyen pofás tanulmányautókat amikor sorozatban akarják gyártani esetleg, akkor lebutítják a kinézetüket teljesen? drága lenne ilyen formát szériában cisnálni?
|
szomb. okt. 13, 2007 16:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Czumy írta: Örömmel látom, hogy van még itt FOCUS rajongó! Jajj, 2001 év év végén, amikor totálra törték távollétemben a 16 hónapos Manager Suzukimat, akkor akartam nagyon Focust venni.
A sógorom vett szalonból egy 0 km-es, zsírúj Focust, és nagyon beleszerettem (mármint az autóba ). Mentem vele potyázni, ahová csak tudtam. Aztán egyszer elmentünk a Westendbe, a MM-nál vásárolt rádiót berakatni bele.
És egy világ omlott össze bennem. Ahogy kibontották a rádióhoz szükséges kárpitot, a jobb1 légzsákja mögé belátva, NAGY FELÜLETEN ROZSDÁS volt a jobb1 előtt a homlokfal. DE NEM KICSIT!!!
TUDOM, hogy egyedi esetről lehet szó, ennek ellenére mégsem Focusom lett.
|
szomb. okt. 13, 2007 15:32 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
simico írta: Én beérem egy ford focus c-max-szal trend felszereltséggel. Az első autó amiben végre én is kényelmesen elférek és jól tele lehet pakolni családdal és cuccokkal Az első alkalommal megszerettem. Ha nyerek a lottón vagy lesz elég pénz két kocsira, akkor egy toyota hibrid autót vennek majd másodiknak a városi, nem sok cuccos utakhoz.
Örömmel látom, hogy van még itt FOCUS rajongó!
Én sem vágynék ilyen csili-vili verdára, mint pl. az SLR Merci.
Szinte alig van normális minőségű út itthon, rengeteg a mazsola és önjelölt autóversenyzőként tündöklő barom az utakon, ráadásul horribilis lenne a biztosítása, már ha lesz olyan biztosító, aki bevállalja.
Szerintem sokaknak - legfőképp az előrelátó (leendő) családapáknak - az a véleménye, hogy hogy legyen:
- biztonságos,
- aztán BIZTONSÁGOS (hogy karcolás nélkül szálljatok ki, ha egy idióta letol az útról, mint engem a múlt héten),
- praktikus (legyen hely a cuccoknak, gyerekholminak meg ha az asszony nagybevásárlást tart),
- kényelmes (ne fájjon a hátad 100 km autózás után), a gyerkőcök is érezzék jól magukat hátul.
És ehhez bőven elég, pl. számomra egy 1.6-os (115 LE) Ford Focus II, kb. 4.700.000 Ft-ért.
|
szomb. okt. 13, 2007 9:18 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
|
pén. okt. 12, 2007 16:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
MotoHacker írta: Valóban lekezelő volna a stílusom?
Egyfelől:én mint user ,ha más userrel flamelek az maximum paraszt illetlen dolog, ha én kezdem a legyalázást, akkor valóban kamatostul jogos a beszólás,rendreutasítás. Ilyesmi viszont nem fordulhat elő, amilyen az adjonisten, tudod.. aki velem és másokkal normálisan beszél, annak én sem szólogatok be, ok nélkül nem piszkálok senkit.
Másfelől:egy moderátor ezt még ennyire sem engedhetné meg magának,mert ha mindeféle flame-ben vesz részt,könnyen részrehajlóvá válhat,az pedig mindenképp igazságtalanságokhoz,szubjektív moderációhoz és egyfajta permanens közutálathoz fog vezetni.
Harmadrészt:Miután egy mezei,neked soha egy fél rosz szót nem mondott usert,aki mindössze elmondta a saját,okvetlen másokével egyenlő megítélésre,tiszteletre érdemes véleményét,előbb egyértelmen lekezelő hangsúllyal kikezdessz... Aztán a parasztkodás netovábbjaként a koráról faggatsz,és a "na mivan kisfiam,énvagyok az apuci,tiszteljél" módszerrel próbálsz súlyt pakolni magad mellé a vitában a mérlegre,nos néhány hsz-el ezután valakinek a stílusát kifogásolni ismétcsak vastag kültakaróra valló cselekedet. Egyfelől: Jól írod, az, paraszt, illetlen dolog. Nem is ragoznám tovább.
Másfelől: Közöd semmi.
Bármelyik moderátornak joga van elmondani a véleményét, csak az állandó kisebbrendűségi komplexusban szenvedők érzik azt, hogy a modiknál van a gigantikus DEL billentyű, b..ott nagy hatalmuk van mások felett, akkor BIZTOSAN vissza is élnek vele, alapból ellenségesen (te mondtad, tetszik: paraszt mód) kell viselkedni velük, mert csak.
Ezzel el is árulják, mennyire egyszerű, buta gondolkozásúak alapból. Még ha iskolázottak is lennének, akkor is átsüt a viselkedésükön ez.
Semmiféle szabályzat nem tiltja, hogy egy moderátor részt vegyen bármilyen vitában, és a végsőkig kiálljon a saját véleménye mellett, ameddig meg nem győzik annak hibásságáról.
Amivel nem élhet vissza, az az, hogy a vitát nem döntheti el úgy, hogy visszaél a jogával és töröl vagy tilt usereket CSAK AZÉRT, mert a véleményük nem egyezett az övével.
Ha ilyen lennék, már az összes IP tiltva lenne amiről valaha is beléptél, a regisztrációddal együtt.
Harmadrészt: Ha nem értesz valamit, kérdezzél.
Ha nem értesz meg egy leírt szöveget, akkor olvasd el még egyszer, majd az előzményeit, hátha úgy könnyebben megy. Ha még akkor sem megy, akkor olvasd még és még.
Aztán ha elfáradtál, és még mindig nem érted, akkor szerintem hagyd ki a rá való reagálást, mert csak magadat égeted vele.
Moderátor onnantól kezdve vagyok, amikortól moderálok és nem amikor másokkal postolok, vitázok.
Tehát veled szemben a DEL-billentyű csattogásakor vagyok moderátor.
Amikor - mint pl. nemrég - egy pusztán személyeskedő postodat küldtem devnull-ba.
Egyébként pont ugyanannyi jogom van a fórumozás összes lehetőségét kihasználni, mint bármelyik más vas-tagnak.
Legfeljebb nálam működni kell az önkontrollnak (hisz a moderátort nincs aki moderálja, ezért magának kell önmérsékletet tanúsítani), míg - mint a példa is mutatja - mástól ez nem feltétlenül várható el.
A moderátor senkinek sem az édesanyja, hogy megmutassa, eljátssza, mi a helyes viselkedés. Azt otthon, családi körben kellett (volna) mindenkinek megtanulni. Ha nem, hát nem, kimaradt.
Sajnos egyre több ilyen ember van, és valamiért mind azt hiszi magáról, zsebében az etalon.
Hogy ezt miért pont neked írom? ....
|
pén. okt. 12, 2007 1:09 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Valóban lekezelő volna a stílusom?
Egyfelől:én mint user ,ha más userrel flamelek az maximum paraszt illetlen dolog, ha én kezdem a legyalázást, akkor valóban kamatostul jogos a beszólás,rendreutasítás.
Ilyesmi viszont nem fordulhat elő, amilyen az adjonisten, tudod.. aki velem és másokkal normálisan beszél, annak én sem szólogatok be, ok nélkül nem piszkálok senkit.
Másfelől:egy moderátor ezt még ennyire sem engedhetné meg magának,mert ha mindeféle flame-ben vesz részt,könnyen részrehajlóvá válhat,az pedig mindenképp igazságtalanságokhoz,szubjektív moderációhoz és egyfajta permanens közutálathoz fog vezetni.
Harmadrészt:Miután egy mezei,neked soha egy fél rosz szót nem mondott usert,aki mindössze elmondta a saját,okvetlen másokével egyenlő megítélésre,tiszteletre érdemes véleményét,előbb egyértelmen lekezelő hangsúllyal kikezdessz...
Aztán a parasztkodás netovábbjaként a koráról faggatsz,és a "na mivan kisfiam,énvagyok az apuci,tiszteljél" módszerrel próbálsz súlyt pakolni magad mellé a vitában a mérlegre,nos néhány hsz-el ezután valakinek a stílusát kifogásolni ismétcsak vastag kültakaróra valló cselekedet.
|
csüt. okt. 11, 2007 22:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
MotoHacker írta: Attól még sem a véleményem sem a dologk nevetséges/szánalmas mivolta nem változik,hogy beírok-e ide vagy sem. Nyilván megírhatom egy autós fórumra,hogy mindeki egy gyökér lúzer aki két telefonnal járkál,mert nekem elég egy is,és különbenis... Aztán,ha neadjisten tiltakoznál,kimoderálhatlak akár,attól még maradok ugyanolyan nevetséges ,sőt ha nem írod oda,hogy hülye vagyok,akkor sem lesz a kijelentésemnek semmiféle alapja,csak magamat minősítem. Na körülbelül ez a helyzet itt az utóbbi 1-2 oldallal is A magadat minősítedet megértettem, észre is vettem rajtad.
Elég csak azt megnézni, mennyire lekezelően beszélsz másokkal is (nem én, de még csak nem is moderátor)...
A többi meg nem nagyon érdekel...
|
csüt. okt. 11, 2007 21:42 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Attól még sem a véleményem sem a dologk nevetséges/szánalmas mivolta nem változik,hogy beírok-e ide vagy sem.
Nyilván megírhatom egy autós fórumra,hogy mindeki egy gyökér lúzer aki két telefonnal járkál,mert nekem elég egy is,és különbenis...
Aztán,ha neadjisten tiltakoznál,kimoderálhatlak akár,attól még maradok ugyanolyan nevetséges ,sőt ha nem írod oda,hogy hülye vagyok,akkor sem lesz a kijelentésemnek semmiféle alapja,csak magamat minősítem.
Na körülbelül ez a helyzet itt az utóbbi 1-2 oldallal is
|
csüt. okt. 11, 2007 21:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
MotoHacker írta: Az szerintem nem "vita",amikor egy adott vélemény hívei (aktív moderátori támogatással) és nemkevés személyeskedéssel "leugatják" a másik oldalhoz akárcsak közelálló érveket hangoztatókat Természetesen őket,vagy a véleményüket osztó moderátort semmiféle személyes megjegyzés nem érheti,hiszen hová is fajulna a világ... Ti ezt nem érzitek szánalmasnak? Én eléggé.. márbocs Óriási szerencse, hogy senkit nem kényszerítenek fegyverrel itt maradni.
Ha zavar, lehet másik mobilfórumba menni.
Te sem fogsz sírni utánunk, mi meg főleg nem.
|
csüt. okt. 11, 2007 21:18 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Mert ha fordítva lenne, az lenne a jó?
Mindenki azt vizionál a dologba, amit akar...
Üdv!
|
csüt. okt. 11, 2007 20:05 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Az szerintem nem "vita",amikor egy adott vélemény hívei (aktív moderátori támogatással) és nemkevés személyeskedéssel "leugatják" a másik oldalhoz akárcsak közelálló érveket hangoztatókat
Természetesen őket,vagy a véleményüket osztó moderátort semmiféle személyes megjegyzés nem érheti,hiszen hová is fajulna a világ...
Ti ezt nem érzitek szánalmasnak? Én eléggé.. márbocs
|
csüt. okt. 11, 2007 13:15 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
wow, köszi nem is olyan csúnya, mint hittem. bár vannak szebbek is azért. viszont tényleg már ránézésre is olyan kocsi, amit Michaelen meg Kimin kívül talán nem sokan tudnak az úton tartani (ha kihasználják az adottságait).
|
szer. okt. 10, 2007 15:55 |
|
|
rittinger zoltán
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd aug. 15, 2006 17:50 Hozzászólások: 2060 Tartózkodási hely: tartózkodom tehát vagyok
|
SLR merci vga felbontásban boldogulásodra
kép1 , kép2
|
szer. okt. 10, 2007 14:00 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
|
hehe, újra éledezik a topic? persze ehhez is egy parázs vita kellett azért...
egyébként elszomorítónak tartom azokat az embereket, akiknek az egész világszemléletét meg tudja változtatni (illetve befolyásolni tudja) a pénz (leglaábbis ilyen irányban, ahogy írták egyesek). inkább költenék arra, hoyg űrturista, mint hogy ennyi pénzt elszórjak egy kocsira (bár innen olyan lassű a kepfeltoltes.hu, hogy még mindig nem tudtam megnézni milyen is igazából. nem tudja valaki mondjuk 640*480-ban elérhetővé tenni?). viszont látatlanba ehhez a 600LE-höz annyit tennék hozzá, amit a napokban olvastam egy cikkben: még több lóerőt
mondjuk persze nekem is eszembe jut, hogy milyen jó is lehet egy erős kocsit vezetni, már persze abban az esetben, ha az ember tudja kezelni. mert amúgy csak egy koporsó lesz 4 keréken.
|
szer. okt. 10, 2007 12:03 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Szeretem a beszédes domain neveket
domain 1
domain 2
domain 3
|
kedd okt. 09, 2007 22:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
S5600 írta: attól lesz az ember felnőtt ha lemond a vágyairól, álmairól és a lehetőségekről és megalkuvó lesz és kompromisszumokat köt és beéri átlgos dolgokkal? szerintem inkább akkor ha törekszik az álmai vágyai lehetőségei megvalósítására. Megkérdezhetem az életkorodat a válasz előtt?
|
kedd okt. 09, 2007 21:52 |
|
|
Macika
Moderátor
|
S5600 írta: magyarországon van felső sebesség határ, de nem minden országban van így Pontosítsunk.
Európában az EGYETLEN ország Németország, ahol MÉG nincs maximálva autópályán a maximális sebesség, csak ajánlott van.
|
kedd okt. 09, 2007 21:45 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
S5600 írta: ismét csak csőszerűen tudsz gondolkodni Befejeznéd a személyeskedést (másodszor is)?
Pontosan azt csinálod, mint azok az "ügyfelek", akikkel naponta beszélek. Ha valamit elmagyarázok, akkor valami máson keres fogást, csak azért, hogy akkor is úgy legyen, ahogy ő akarja.
De nekem akkor sem lesz jó az, amit Te akarsz.
Apropó milliárdok: volt időszak, amikor még csak önállóan mozgósítható "vagyonom" sem volt. Azóta változott egy, s más, de a gondolkodásmódom nem. Változatlanul szeretem a minden tekintetben hasznos dolgokat, főleg, ha minőséggel párosulnak. De ez nem jelenti azt, hogy kontroll (és ész) nélkül csaponganék.
Hogy magamat ismételjem: az én életemben már most is vannak értékek. Sőt, álmok és vágyak is, épp a megvalósításukon ügyködök.
Akinek az értékrendje pedig megenged 200 millás autót, annak soha, semmi nem lesz elég. Abba a "kasztba" pedig nem is szeretnék tartozni, ahol állatias módra versengenek, és csak azokra fordítanak figyelmet, akik minden héten tudnak valami nagyot és újat (minél több pénzen) mutatni.
Üdv!
|
kedd okt. 09, 2007 20:45 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Én beérem egy ford focus c-max-szal trend felszereltséggel. Az első autó amiben végre én is kényelmesen elférek és jól tele lehet pakolni családdal és cuccokkal Az első alkalommal megszerettem. Ha nyerek a lottón vagy lesz elég pénz két kocsira, akkor egy toyota hibrid autót vennek majd másodiknak a városi, nem sok cuccos utakhoz.
|
kedd okt. 09, 2007 20:03 |
|
|
S5600
arany tag
|
Macika írta: MotoHacker írta: Macikának meg ismét egy pirospont külön,esetleg alapíthatna egy lámakolostort Tibetben Merugye valami olyan volt itt a fejtegetés tárgya,ne akarjon a férfiember jó nőket dugni,gyors autókat vezetni,ezt nője ki,felejtse el,érje el a lelki békét és belső harmóniát. Majd nyugodtan távozhat a megtisztult leke a túlvilágba immár Én részemről javíthatatlan vagyok,lelki béke nuku,maradok a csajoknál és a 300le-nél:) A lelki békére majd ráérek 70évesen,ha már kiszáradt a cerka,meg az utat sem látom,csak homályosan Fejlődök ám. Ilyen esetben mostmár csak mosolygok egyet, így: Attól, ha nekiállok vitatkozni, attól nem fog a másik hamarabb felnőni, megkomolyodni.
attól lesz az ember felnőtt ha lemond a vágyairól, álmairól és a lehetőségekről és megalkuvó lesz és kompromisszumokat köt és beéri átlgos dolgokkal?
szerintem inkább akkor ha törekszik az álmai vágyai lehetőségei megvalósítására.
|
kedd okt. 09, 2007 6:36 |
|
|
S5600
arany tag
|
McLaca írta: S5600 írta: csak a te fejeddel tudsz gondolkodni (40-es araszolás a dugóban) tudod nem mindenki nagyvárosban lakik és nem mindenkinek kell reggel a dugóban araszolnia minden nap menni robotolni... Halkan megjegyzem, hogy sehol nem mehet 130-cal gyorsabban, úgy egyébként pedig én az autót minősítettem, nem pedig Téged, bár ezek után van véleményem Rólad is. A savanyú szőlőről: először is nem szeretem a szőlőt, Másodszor ezt azok szokták mondani, akik képtelenek elviselni azt, hogy mások nem esnek hanyatt attól, amitől ők maguk igen, sőt, esetleg ügyet sem vetnek rá. Harmadszor: fogadni is hajlandó vagyok Veled arra, hogy ha lenne 200 millám, nem erre költeném. Sőt, úgy egyáltalán, 200 millát egy összegben semmire sem költenék. Annál több eszem van, hogy kocsiért ennyit adjak (ha nem hiszed, add ide az árát, nem fogom erre költeni, sőt, szerintem kb. 170-et vissza is kapnál belőle, és a lecsípett 30-nak is max. a felét költeném el, de azt sem egyben ). Üdv!
ismét csak csőszerűen tudsz gondolkodni
magyarországon van felső sebesség határ, de nem minden országban van így
te csak az orászhatárunkig látsz? addig ér el a gondolkodásod?
a kocsit nem itthon fotóztam le és nem is a magyar piacra gyártották
továbbá a kocsit nem a belőled álló célközönségnek szánták
úgyhogy érthető hogy nem is vennéd meg
arról pedig most fogalmad sincs hogy mit tennél és mit vennél akkor ha lenne 200 milkód vagy 20 milliárdod úgyhogy erről most nyilatkozz mert most csak úgy tudsz gondolkodni és csak egy olyan világot látsz, amiben nincs 200 milkód vagy 20 milliárdod. ha lenne másként látnád a világot és másként gondolkodnál.
úgyhogy a "ha lenne ez meg az, akkor illetve akkor se" felfogás legalább olyan gyerekes, mint a Macika által írt "húúdemeg" felfogás.
|
kedd okt. 09, 2007 6:34 |
|
|
Macika
Moderátor
|
|
hétf. okt. 08, 2007 23:50 |
|
|
Macika
Moderátor
|
MotoHacker írta: Macikának meg ismét egy pirospont külön,esetleg alapíthatna egy lámakolostort Tibetben Merugye valami olyan volt itt a fejtegetés tárgya,ne akarjon a férfiember jó nőket dugni,gyors autókat vezetni,ezt nője ki,felejtse el,érje el a lelki békét és belső harmóniát. Majd nyugodtan távozhat a megtisztult leke a túlvilágba immár Én részemről javíthatatlan vagyok,lelki béke nuku,maradok a csajoknál és a 300le-nél:) A lelki békére majd ráérek 70évesen,ha már kiszáradt a cerka,meg az utat sem látom,csak homályosan Fejlődök ám.
Ilyen esetben mostmár csak mosolygok egyet, így:
Attól, ha nekiállok vitatkozni, attól nem fog a másik hamarabb felnőni, megkomolyodni.
|
hétf. okt. 08, 2007 22:43 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
MotoHacker írta: Ha 200 _milliárdot_ adnék(az csak forintban ilyen böszme,dollárban nem is kirívó vagyon),akkor sem vennél ilyen (hasonló,akármilyen) autót? Biztosan nem. Erre az életemmel merek fogadni.
Ilyen roppant vagyonnal (ami ha jobban megnézzük, nem is olyan sok) inkább eljutnék a világ összes olyan helyére, ahová jelen pillanatban esélyem sincs. Persze nem fapados repülővel, de akkor sem lenne 200 millás kocsim. Valahol 10-12 millánál állnék meg autót tekintve.
A játékszerről: nem vagyok játszós típus.
Üdv!
|
hétf. okt. 08, 2007 22:17 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
McLaca, respektálhatóak az érveid valamilyen szinten, de rossz alapról gondolkodsz.
Ha 200 _milliárdot_ adnék(az csak forintban ilyen böszme,dollárban nem is kirívó vagyon),akkor sem vennél ilyen (hasonló,akármilyen) autót?
Ez a "vita" a vagyonról és a pénz mindenekfelett való hatalmáról szól.
Ami alól a mi nyugati fogyasztói társadalmunkban igen kevés ember függetleníti magát abszolute.
Neked a szőlő nem savanyú,hanem el nem tudod képzelni mi az,mint Winston az 1984ben,csak büdös gint ittál egész életedben.
Arra gondoljál,akinek 200milliárdja van,mit kezdjen a te "vezetőnek,de nem a vezetőért" bölcsességeddel,hogyan értelmezze?
Mehet magángéppel,helikopterrel,rendőri felvezetéssel,motorkerékpárral,amivel akar.
Akkor miért és mihez mérné ezt az "autót" mint autót,mint közlekedési eszközt? Semmihez,értelmeten.
Ez nem autó,ez játékszer,a világ pénzurainak,"uralkodni" az utakon is,"elvegyülve",de kiemelkedve a pórnép közt,ha éppen arra támad úri kedvük.
|
hétf. okt. 08, 2007 21:57 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
simico írta: A lóerőmániában szenvedőknek még hozzá szoktam tenni, hogy én miket vezettem: 85 tonna, 6400kW, 230 km/h; 50ezer tonna, ~100ezer lóerő, 40 km/h. Én nyertem Ott a pont! S5600 írta: értem a tervező egy nulla lécci mutasd be hogy te hány és milyen autót terveztél ami gyártásba is került ha fikázol valakit mutasd meg hogy kell csinálni Nézd, a gyártásához nem értek, csak a különbség köztem és a tervező között az, hogy emiatt én nem is csinálok autókat. Azt a kocsit is a marketing adja el, mint mindent. Ha nem létezne, ugyan ki érezné hiányát? Engem sokkal inkább lenyűgöz egy olyan autó, ami a törésteszten szinte csak apróbb sérüléseket szenved, amelynek gyártója évente több, mint 200 kocsit küld a halálba, aki nagyobb balesetekhez maga kimegy a helyszínre elemezni a történteket és ezt felhasználja a gyártás során (szerintem tudja mindenki, melyik gyártó, de ha nem, majd beírom azt is). Jaaaa, hogy a Merci populista szemmel nézve húdef@sza? És? Nem tudom tisztelni az olyan gépeket (és tervezőit), amik nem a vezetőért, hanem a vezetőnek készültek. Az én életemben más dolgok képviselnek értéket. S5600 írta: csak a te fejeddel tudsz gondolkodni (40-es araszolás a dugóban) tudod nem mindenki nagyvárosban lakik és nem mindenkinek kell reggel a dugóban araszolnia minden nap menni robotolni... Halkan megjegyzem, hogy sehol nem mehet 130-cal gyorsabban, úgy egyébként pedig én az autót minősítettem, nem pedig Téged, bár ezek után van véleményem Rólad is.
A savanyú szőlőről: először is nem szeretem a szőlőt, Másodszor ezt azok szokták mondani, akik képtelenek elviselni azt, hogy mások nem esnek hanyatt attól, amitől ők maguk igen, sőt, esetleg ügyet sem vetnek rá.
Harmadszor: fogadni is hajlandó vagyok Veled arra, hogy ha lenne 200 millám, nem erre költeném. Sőt, úgy egyáltalán, 200 millát egy összegben semmire sem költenék. Annál több eszem van, hogy kocsiért ennyit adjak (ha nem hiszed, add ide az árát, nem fogom erre költeni, sőt, szerintem kb. 170-et vissza is kapnál belőle, és a lecsípett 30-nak is max. a felét költeném el, de azt sem egyben ).
Üdv!
|
hétf. okt. 08, 2007 21:34 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
S5600 írta: McLaca írta: Határozottan ocsmány.
Üdv! ó igen, akkor remélem neked nem is lesz ilyen én azért el tudnám viselni: 626 lóerő, 334 km/h végsebesség, 200 milló Ft ár
Szép. 1 körre elkérném, aztán szerintem gyorsan vissza is adnám a kulcsait a tulajnak.
Próbáltál te már 626 lovat az úton tartani (nem versenypályáról beszélek)???? Egyesek még a negyedével sem bírkóznak meg... És valszeg nyugdtan is aludnál, ha egy ilyen állna a garázsodban, ugye?
Hatalmi jelképnek tökéletes. Autónak is biztos jó lehet.
|
hétf. okt. 08, 2007 20:12 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Macikának meg ismét egy pirospont külön,esetleg alapíthatna egy lámakolostort Tibetben
Merugye valami olyan volt itt a fejtegetés tárgya,ne akarjon a férfiember jó nőket dugni,gyors autókat vezetni,ezt nője ki,felejtse el,érje el a lelki békét és belső harmóniát.
Majd nyugodtan távozhat a megtisztult leke a túlvilágba immár
Én részemről javíthatatlan vagyok,lelki béke nuku,maradok a csajoknál és a 300le-nél:)
A lelki békére majd ráérek 70évesen,ha már kiszáradt a cerka,meg az utat sem látom,csak homályosan
|
hétf. okt. 08, 2007 18:18 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Végülis mi is itt ez a fórum? Vicces,hogy ez pont itt jön fel
A mobiltelefon nem arra való,hogy beszéljél rajta,azt meg egy 3210-es is megoldja...?
No persze,néha jó,ha van benne ez-az..dehát annak ára van..tökéletes használt 3210 azthiszem valami 2000ft lehet...
Az adokveszekben az átlag használttelefon..hmm..olyan 20-25körül megy azhiszem.. ?
De miért is nem jár mindeki 1.1es autóval? Végülis az is elketyeg valahogy,sőt 1,3as diesellel is lehet 80al menni,50el menni.."hova siessünk"..?
No..
Itt ideje észrevenni,hogy csak fokozatok vannak,nincs hülyeség vs praktikus..
Akkor milyen fíling mutogatni a "legfelső fokozatra",amit olyannak építettek,aki ki sem törli a fenekét azzal,amit itt valaki egész életében keres..és tépni a hajunkat virtualice,hogy "hülyeség"...?
Nem savanyú az a szeszipari alapanyag véletlenül a társaságnak..?
|
hétf. okt. 08, 2007 18:10 |
|
|
S5600
arany tag
|
Macika írta: S5600 írta: én azért el tudnám viselni: 626 lóerő, 334 km/h végsebesség, 200 milló Ft ár Hogy is mondjam, hogy ne sértődj meg. A fiúk jelentős része kinövi ezt a 'húdeelfogadnám' álmodozást, ha máskor nem a második X. elérésekor. Nagyjából váltja a 'hűdemegd*gnám' korszakot, amikoris a ruhátlanul/hiányos öltözékben ábrázolt cicamacákra ugrana rá egy hosszadalmas, mintegy 15 mp-es aktus erejéig nevezett tizenéves titánunk. Lassú az, mire a férfiembernek benő a feje lágya, mire kész van vele, azt hallja, hogy kopognak a földrögök a koporsóján...
hogy is mondjam, hogy ne sértődj meg.
húdeelfogadnám korszakomból már kinőttem
most a megvalósítás fázisán dolgozom
egyelőre nem tartom kizártnak hogy a kocsi számomra elérhető legyen
kb. 10 év múlva reális esélyt látok rá, hogy meglegyen
akkor már sokkal olcsóbb lesz, használttal is beérem
én nem azt szoktam nézni, hogy mi nem elérhető, ezért eleve mondjunk le róla
hanem azt, hogy mi elérhető, ha az ember hajlandó tenni is érte
na erről ennyit
|
hétf. okt. 08, 2007 11:23 |
|
|
S5600
arany tag
|
McLaca írta: S5600 írta: McLaca írta: Határozottan ocsmány.
Üdv! ó igen, akkor remélem neked nem is lesz ilyen én azért el tudnám viselni: 626 lóerő, 334 km/h végsebesség, 200 milló Ft ár Aha... Szóval, ha nagy csöcsei vannak, bár a hátán lógnak, ha gyorsan fut, bár a sarka repedt, és elefántlábai vannak, és ha ráírom ezek mellett, hogy 200 millió (meg ráaggatok pár kiló fuxot), akkor az egy szép nő lesz... Nézd, gépészeti oldalról lenyűgöző teljesítmény, esztétikai oldalról ettől még förtelem. Akármennyibe kerül, a kasztni tervezőjének esztétikai érzéke a nullához konvergál. Az elképesztő pedig az, hogy van, akinek ez ér 200 millát. Vajon milyen lehet benne dugóban araszolni, vagy belvárosban 40-nel "száguldani"? Mégis, hol a csában van szükség 626 lóerőre és 334km/h-ra? Mégis kinek és hová készült ez az autó? Amúgy tudom, hogy velem van a baj, de én sosem vennék autót csak azért, mert presztízs, mert drága, és mert olyan igényeket elégít ki, amely igények nem is léteznének, ha a kocsi maga nem váltaná ki őket... Slusszpoén: valahol szánom azokat az embereket, akiknek egy ilyen gép kell ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Nem (csak) ez hiányzik az életükből. Üdv!
értem
a tervező egy nulla
lécci mutasd be hogy te hány és milyen autót terveztél ami gyártásba is került
ha fikázol valakit mutasd meg hogy kell csinálni
köszi
hová készült ez az autó?
ha jól tudom pl. a németországi autópályákon nincs felső sebességhatár
de pl. azt is megteheted itt magyarországon, hogy hétvégéken kimész vele a hungaroringre és ott ki lehet használni a teljesítményt
kinek készült ez az autó?
nyilván van rá kereslet különben nem gyártanák
látszik hogy a látásod eléggé cső
csak a te fejeddel tudsz gondolkodni (40-es araszolás a dugóban)
tudod nem mindenki nagyvárosban lakik
és nem mindenkinek kell reggel a dugóban araszolnia minden nap menni robotolni
fogadni mernék hogy "tarisznyás" típus voltál / vagy
tudod, akinek savanyú a szőlő
valahol szánom azokat az embereket akik kapásból lefikáznak olyan dolgokat ami másoknak elérhető de nekik nem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára S5600 hétf. okt. 08, 2007 11:33-kor.
|
hétf. okt. 08, 2007 11:19 |
|
|
thomas77
gyémánt tag
|
McLaca írta: Határozottan ocsmány.
Üdv!
Pedig nem olyan gagyi! Sokat vezettem ilyet a Nürnburgring-en.
(persze ps2-őn a GT4-el)
|
hétf. okt. 08, 2007 10:02 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Egyébként ismer valaki valami "retró autósboltot"? Kéne venni 3-4 bólogató kutyát, kormányra olyan szőrme hülyeséget, ülésre olyan fagolyós izét (nem jut eszembe, hogy minek hívják...), plüss dobókockát, 10 centis tükörgömböt és 20-30 fenyőfa illatosítót (tannenbaum vagy wunderbaum a márkája)
|
hétf. okt. 08, 2007 8:45 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
McLaca írta: Mégis, hol a csában van szükség 626 lóerőre és 334km/h-ra? Mégis kinek és hová készült ez az autó?
Természetesen sehol Én az ilyen dolgokra ezt szoktam mondani: nekem van akkora a p***öm, hogy nincs szükségem ilyen játékszerekre
A lóerőmániában szenvedőknek még hozzá szoktam tenni, hogy én miket vezettem: 85 tonna, 6400kW, 230 km/h; 50ezer tonna, ~100ezer lóerő, 40 km/h. Én nyertem
|
hétf. okt. 08, 2007 8:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
S5600 írta: én azért el tudnám viselni: 626 lóerő, 334 km/h végsebesség, 200 milló Ft ár Hogy is mondjam, hogy ne sértődj meg.
A fiúk jelentős része kinövi ezt a 'húdeelfogadnám' álmodozást, ha máskor nem a második X. elérésekor.
Nagyjából váltja a 'hűdemegd*gnám' korszakot, amikoris a ruhátlanul/hiányos öltözékben ábrázolt cicamacákra ugrana rá egy hosszadalmas, mintegy 15 mp-es aktus erejéig nevezett tizenéves titánunk.
Lassú az, mire a férfiembernek benő a feje lágya, mire kész van vele, azt hallja, hogy kopognak a földrögök a koporsóján...
|
hétf. okt. 08, 2007 2:29 |
|
|