Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 2:33

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 76  Következő
Apró kérdések topicja 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az NBH nem zavarna, de ez annál inkább. :lol: Majd lecsekkolom.

vas. nov. 04, 2007 21:41
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Áramtalanítassz mindent,főbizti lecsap+(elemes dolgokat is kibelez!) és kiderül.
(Mint amikor poloskát keres az ember,pont úgy ;) )
Lehet a rádiós egértől kezdve a cordless telefonon át a fenetudjami..
esetleg figyel az NBH téged is ... :D :D

vas. nov. 04, 2007 20:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hirtelen csak az általam elkezdett N95-öst tudom megintcsak felhozni, mivel kinti webáruházakat nem annyira ismerek, ezért pl. ebayt néztem, direkt olyat, ami nokia garis, azonnal vihető ajánlat:
http://cgi.ebay.de/NOKIA-N95-Navi-NEU-O ... dZViewItem

487,- euro + 9 euro szállítás a németeknél, 20-ért hozzánk is elküldik.
Ez azért már baráti, és jól is írtam, a tutigsm oldalán 120 ezerért látom. Csak nem hinném, hogy utóbbi nokia garis. :wink:

Emlékeztetőül: itthon Nokia Campona 172000,-, Electroworld 175000,-

Más: akármilyen bt telefont akármilen bt fülessel használva szaggat a hang a lakásban. Ha fél méternél közelebb teszem a telefont a füleshez, akkor megjavul, de úgy nincs értelme a dolognak. Ha a telefont zsebre vágom, egyenesen érthetetlenné válik a hang. Tudom, valami zavarhatja, de micsoda? Nem is tudom, mit keressek, mert nincs olyan cucc a lakásban, ami zavarhatná, szerintem. Ráadásul ugyanez a helyzet volt a régi lakhelyemen is, tehát elvben szomszéd lakó kütyüi sem játszhatnak. Megőrülök, nincs valakinek 5lete? :twisted: Ja, azóta másik számítógépem is van.

vas. nov. 04, 2007 17:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
.............
- Külföldön - bár ezt most linkekkel nem tudjuk alátámasztani - de tudjuk, hogy meg lehet jóval olcsóbban is kapni a független telefont hivatalos garanciával. Ilyen áron nálunk csak a zuggsm játszik, ha játszik.
.......................

Köszönöm!

vas. nov. 04, 2007 15:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
* hogy MH-nak volt egy utalása a gyári hivatalos független telókra ...

Nem volt,olvasd el a mondatomat újra ;)

vas. nov. 04, 2007 15:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
1-2 árat lehet találni sógoréknál:

http://www.mediamarkt.at/?cat=T00.00.10.87.&themaName=Telefonieren%20und%20kommunizieren%20%E2%80%93%20gute%20Verbindung

Pl.: SE W910i 529€ = 133000.-
Samsung U700 399€ = 100000.-
Nokia 7500 Prism 259€ = 65000.-
LG Shine 329€ = 82000.-
SE S500i 299€ = 75000.- (EW 64990)
Nokia 6267 279€ = 70029.- (most EW-ben 44990.-)
Nokia 6120c 299€ = 75000.- (EW 64990)
Nokia 8600 Luna 839€ = 210000.- (EW 200000)
Nokia 3110 169€ = 42000.-
Nokia N76 429€ = 107000.-
Nokia 5700 359€ = 90000.- (EW 99990)
stb.

Csemegézzetek, néhányat tudok fejből, mert nemrég jártam Electro Worldben.

Ezek a vertragsfreie árak, tehát szerződés nélküliek.

vas. nov. 04, 2007 13:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na akkor foglaljuk össze:
- A hivatalos disztribútor által forgalmazott telefonok nagyjából egy árszegmensben vannak.
- Külföldön - bár ezt most linkekkel nem tudjuk alátámasztani - de tudjuk, hogy meg lehet jóval olcsóbban is kapni a független telefont hivatalos garanciával. Ilyen áron nálunk csak a zuggsm játszik, ha játszik.
- Szolgáltatással kint jóval olcsóbbak a telefonok, de Macika, ez nem csak azért van, mert kint többen vesznek telefont, hiszen Ausztriában, Liechtensteinben, Luxemburgban stb. kevesen vesznek telefont, mégis olcsóbb. Ugye ott az az anomália, hogy Liechtensteinben mitől van 3 szolgáltató. Nos, a fő dolog az az, hogy ott valódi szabadpiac van, valamint az, hogy az anyacégek a profitjukat olyan országokban termelik ki, mint mi. Ugyanis itt kartellezni tudnak, vastagon meg lehet kenni a versenyhivatalokat és a törvényeket annyiféleképpen lehet értelmezni, ahogyan akarják. Az adófizetés alól is úgy bújnak ki, ahogy akarnak.

vas. nov. 04, 2007 10:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Úgy tûnik pillanatnyilag, kizárólag gúnár értette meg úgy a dolgot, ahogy kell.

pont, hogy te nem érted vagy nem akarod érteni. A piac nem csak a gyári független telókból áll, így nem csak azt kell vizsgálni. Ráadásul - mint pontosan tudod - elsősorban nem is azt csempészik a zuggsm-ek.

vas. nov. 04, 2007 9:37
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
... készülékárakról akarok beszélni[/b], hiszen a vita indítása sem ilyenekrõl szólt. Vedd már a fáradságot és olvass vissza!!!!

pedig de! Olvass vissza te is! Arról volt szó, hogy miért van feketézés*. És ebből a szempontból mindegy, hogy az ÁFA miatt kerül itt többe egy teló vagy sem, ha megfelelő árkülönbség van, akkor beindul a csempészés.
(megjegyzem, érdekes módon nem csak az ÁFA különbséggel drágábbak itt a telefonok, hanem azon felül. Jé, ez hogy lehet? 8))

Teljesen, 100% korrekt módon a kereskedő azt nézi, hol tudja legolcsóbban beszerezni, hogy a legnagyobb haszonnal eladja. És én is, teljesen, 100% korrekt módon csak ezt tudom megállapítani. A piacgazdaság már csak ilyen. Itthon drágábbak a készülékek - aminek 100%-ban politikai okai vannak ÁFA + egyéb sarcok + szolgáltatói előjogok biztosítása -, de jelenség szempontjából ez lényegtelen. Egyvalami számít, az árkülönbség. Az pedig van, és tetemes. És erről nem a zuggsm-esek tehetnek, ezért nem őket kell üldözni, hanem a létrejöttük okát kell megváltoztatni.

* hogy MH-nak volt egy utalása a gyári hivatalos független telókra vonatkozva, attól még nem csak arról beszélünk, hisz a piac nem csak azokból áll. Sőt, pont az teszi ki a kisebb részét a vásárlásnak.

vas. nov. 04, 2007 9:35
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Viszont csak a TE kedvedért:

http://shop.vodafone.co.uk/index.cfm?go ... utalk.home

z310i 45Ł (16eFt) / 22eFt, 38%
n73 160Ł (58eFt) / 80eFt, 38%
e570 72Ł (26eFt) / 34eFt, 31%
k320i 40Ł (15eFt) / 23eFt, 53%
my411v 35Ł (13eFt) / 20eFt, 54%

Nos, hol az olcsóbb? Vajon miért?
Ezzel ismét nem a gyártókat hasonlítottad össze, hanem a szolgáltatókat.

Úgy tűnik pillanatnyilag, kizárólag gúnár értette meg úgy a dolgot, ahogy kell.

Egyszerűen nem tudsz elszakadni a 'fikázzukaszolgáltatót' feelingtől. Pedig el kéne.

vas. nov. 04, 2007 4:07
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
érdekes fejtegetetés részedről. Kezdve ott, hogy nettót hasonlítasz, márpedig az üzletben bruttó fizetendő. Tehát nem tizen, hanem huszonezer különbség van a két hely között. Persze, ennek a miértjére nincs válasz. (illetve van, csak azt nem illik ide leírni)

Aztán a dupla ár (vagy még több) is simán kijön - lásd fentebb -, ha életszerűen szolgáltatással veszi az ember a készüléket. Mert - ugye - az az életszerű, ha szolgáltatónál szolgáltatással veszi, szemben azzal, hogy függetlenül vásárolunk és a polcra teszük, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy akkor "csak" huszonezret bukunk az itthoni vásárlással.

Persze, tudom, hogy könnyebb aludni úgy, hogy megmagyarázzuk magunknak, hogy nem is vagyunk annyira átverve, nem húznak le a szolgáltatók sem a készülékárban, sem a szolgáltatásban minket annyira...
Mondd csak, ha te Magyarországon vagy vállalkozó és 20% áfát vagy köteles minden áradban érvényesíteni, vagy ha Németországban vállalkozol és 14%-ot vagy köteles érvényesítewni, akkor a brutto ár különbségéért téged kell kvaanyázni????

Mert szerintem nem.
És egy netto százezres tételnél a 6 százalékos ÁFA-különbség bizony könnyen huszonezres külöbnséget csinál az egyébként csak tizenezresből.

Mivel itt nem politizálunk továbbra sem, ezért ezt a sz.rt tovább nincs értelme rágni.

Ezért SZÜKSÉGES, hogy netto árakkal számoljak.

Azt pedig végre meg kéne értened, hogy SZÁNDÉKOSAN nem keresztfinanszírozott készülékárakról akarok beszélni, hiszen a vita indítása sem ilyenekről szólt. Vedd már a fáradságot és olvass vissza!!!!

KÉSZÜLÉKárakról volt szó!

Örülnék, ha a szokásos, vitában ennél sokkal korrektebb T68-at látnám viszont...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika vas. nov. 04, 2007 4:08-kor.

vas. nov. 04, 2007 3:40
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
A Nokia üzletpolitikája valószinüleg nem engedi meg, hogy nagyon eltérő árakal dolgozzon, de akkor ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor hasonlítsuk már össze (ha valakinek jó a német tudása - igen, rád gondoltam, Macika :wink:) a külföldi áruházláncak (Mediamarkt, Electroworld, Tesco stb.) árait az itteniekkel. Mert ugye azok is full garanciás készülékeket forgalmaznak. Sajnos én első ránézésre ezeknek a szutykoknak a honlapjain nem találtam árat.
Én sem, pedig az igazam alátámasztására az első ötletnek őket akartam felhasználni. :(

vas. nov. 04, 2007 3:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vizsla írta:
Pedig kéne, hogy magyart adjanak. Előírás, nemde?

De igen!
A motorola oldalán le is lehet tölteni egy csomó készülékhez használatit, de az f3-hoz pont nem! :(

szomb. nov. 03, 2007 18:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pedig kéne, hogy magyart adjanak. Előírás, nemde?

szomb. nov. 03, 2007 14:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Motorola F3-hoz keresek magy nyelű használati utasítást.
Nem tudjátok, hogy honnan lehetne letölteni? A motorola lapján nem találom.
A saturn nyitási akciójában vett keszülékekhez nem adtak magyart. Nem, mintha nem tudnám kezelni... de azért letölteném valahonnan... :)

szomb. nov. 03, 2007 13:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Viszont csak a TE kedvedért:

http://shop.vodafone.co.uk/index.cfm?go ... utalk.home

z310i 45£ (16eFt) / 22eFt, 38%
n73 160£ (58eFt) / 80eFt, 38%
e570 72£ (26eFt) / 34eFt, 31%
k320i 40£ (15eFt) / 23eFt, 53%
my411v 35£ (13eFt) / 20eFt, 54%

Nos, hol az olcsóbb? Vajon miért?

szomb. nov. 03, 2007 9:39
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
na, akkor, miután a közismert dolgokat kitárgyaltuk, maradjunk annyiban, hogy nem a zuggsmek a legnagyobb hunyók az országban. Õk (csak) megpróbálnak megélni egy piaci árrésbõl - ami a torz piaci helyzetnek köszönhetõ.
A megoldás - értelemszerûen - nem a fokozott ellenõrzésben, feljelentgetésben keresendõ, hanem a szabad piac megteremtésében.
Ezt nem mondta senki.
Elhangzott egy hibás állítás, hogy a kintrõl, innen onnan behozott telefonok fele árba kerülnek, mint az itthoni, hivatalos Nokia márkaüzletben vásárolt készülékek.

Gúnár csinálta korrekten, cipõboltot a cipõbolttal hasonlított össze, és ne ma kínai piaccal, ahogy azt MH tette.

Olyan VASTAG csúsztatás ez, mintha azt mondanám (egyébként szintén sokszor olvasni ezt butácska emberek tollból), hogy pl. a németországbeli munkavállalók 10 annyit keresnek, mint mi itthon.

Mert IGEN, ha azt nézzük, hogy valaki csak minimálbérre van bejelentve, akkor áll(hat) a dolog, legalábbis papíron. És még ki is jön vastagon a tízszeres szorzó.
Csakhogy nem mindegy, hogy netto vagy brutto, nem mindegy, hogy milyen természetbeni, no meg zsebbe juttatás jön még hozzá és még sorolhatnám.

Erre pacsáltak rá a romák is, amikor elhitték tágra nyílt szemmel, hogy kint kolbászból van a kerítés és csak megjelennek õk ott és máris dõlni fog a pénz, na meg hogy már csak a munkanélküli segély (és egyéb segélyek) is a duplája, mint itthon, stb.
A világ nagy átverése volt, sajnáltam is szegényeket (tényleg), hogy hogy lehetnek ennyire buták, hogy elhiszik és mindenüket pénzzé teszik, hogy kijussanak.
Na de - tudjuk - hülyének lenni mindenkinek állmapolgári joga.

Visszatérve.

A szabad piac megteremtése mit fog változtatni???
Hiszen ippeg az imént vezettem le, hogy tizenezer netto Ft-tal drágább ugyanazon a hivatalos helyen ugyanaz a telefon. Ez pedig simán magyarázható azzal, hogy itt 3milliós a vásárlóréteg a 10millióból, ott meg 30millió a 83millióból. Ilyen mennyiségnél jár némi kedvezmény...

érdekes fejtegetetés részedről. Kezdve ott, hogy nettót hasonlítasz, márpedig az üzletben bruttó fizetendő. Tehát nem tizen, hanem huszonezer különbség van a két hely között. Persze, ennek a miértjére nincs válasz. (illetve van, csak azt nem illik ide leírni)

Aztán a dupla ár (vagy még több) is simán kijön - lásd fentebb -, ha életszerűen szolgáltatással veszi az ember a készüléket. Mert - ugye - az az életszerű, ha szolgáltatónál szolgáltatással veszi, szemben azzal, hogy függetlenül vásárolunk és a polcra teszük, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy akkor "csak" huszonezret bukunk az itthoni vásárlással.

Persze, tudom, hogy könnyebb aludni úgy, hogy megmagyarázzuk magunknak, hogy nem is vagyunk annyira átverve, nem húznak le a szolgáltatók sem a készülékárban, sem a szolgáltatásban minket annyira...

szomb. nov. 03, 2007 9:15
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Nokia üzletpolitikája valószinüleg nem engedi meg, hogy nagyon eltérő árakal dolgozzon, de akkor ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor hasonlítsuk már össze (ha valakinek jó a német tudása - igen, rád gondoltam, Macika :wink:) a külföldi áruházláncak (Mediamarkt, Electroworld, Tesco stb.) árait az itteniekkel. Mert ugye azok is full garanciás készülékeket forgalmaznak. Sajnos én első ránézésre ezeknek a szutykoknak a honlapjain nem találtam árat.

szomb. nov. 03, 2007 8:56
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
na, akkor, miután a közismert dolgokat kitárgyaltuk, maradjunk annyiban, hogy nem a zuggsmek a legnagyobb hunyók az országban. Ők (csak) megpróbálnak megélni egy piaci árrésből - ami a torz piaci helyzetnek köszönhető.
A megoldás - értelemszerűen - nem a fokozott ellenőrzésben, feljelentgetésben keresendő, hanem a szabad piac megteremtésében.
Ezt nem mondta senki.
Elhangzott egy hibás állítás, hogy a kintről, innen onnan behozott telefonok fele árba kerülnek, mint az itthoni, hivatalos Nokia márkaüzletben vásárolt készülékek.

Gúnár csinálta korrekten, cipőboltot a cipőbolttal hasonlított össze, és ne ma kínai piaccal, ahogy azt MH tette.

Olyan VASTAG csúsztatás ez, mintha azt mondanám (egyébként szintén sokszor olvasni ezt butácska emberek tollból), hogy pl. a németországbeli munkavállalók 10 annyit keresnek, mint mi itthon.

Mert IGEN, ha azt nézzük, hogy valaki csak minimálbérre van bejelentve, akkor áll(hat) a dolog, legalábbis papíron. És még ki is jön vastagon a tízszeres szorzó.
Csakhogy nem mindegy, hogy netto vagy brutto, nem mindegy, hogy milyen természetbeni, no meg zsebbe juttatás jön még hozzá és még sorolhatnám.

Erre pacsáltak rá a romák is, amikor elhitték tágra nyílt szemmel, hogy kint kolbászból van a kerítés és csak megjelennek ők ott és máris dőlni fog a pénz, na meg hogy már csak a munkanélküli segély (és egyéb segélyek) is a duplája, mint itthon, stb.
A világ nagy átverése volt, sajnáltam is szegényeket (tényleg), hogy hogy lehetnek ennyire buták, hogy elhiszik és mindenüket pénzzé teszik, hogy kijussanak.
Na de - tudjuk - hülyének lenni mindenkinek állmapolgári joga.

Visszatérve.

A szabad piac megteremtése mit fog változtatni???
Hiszen ippeg az imént vezettem le, hogy tizenezer netto Ft-tal drágább ugyanazon a hivatalos helyen ugyanaz a telefon. Ez pedig simán magyarázható azzal, hogy itt 3milliós a vásárlóréteg a 10millióból, ott meg 30millió a 83millióból. Ilyen mennyiségnél jár némi kedvezmény...

szomb. nov. 03, 2007 1:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
na, akkor, miután a közismert dolgokat kitárgyaltuk, maradjunk annyiban, hogy nem a zuggsmek a legnagyobb hunyók az országban. Ők (csak) megpróbálnak megélni egy piaci árrésből - ami a torz piaci helyzetnek köszönhető.
A megoldás - értelemszerűen - nem a fokozott ellenőrzésben, feljelentgetésben keresendő, hanem a szabad piac megteremtésében.

pén. nov. 02, 2007 23:50
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Jaja, a szolgáltatással vásárolt telefonokról meg annyit, hogy bár nem vagyok telefonnepper, de ha jól tudom, az itthoni zuggsm-ek is megveszik valahogy kint a telefont, aztán itthon jól megoldják és adják el óccsóé'. Legalábbis legjobb tudomásom szerint így csinálják. Ebből viszont az következik, hogy mégiscsak megéri valamilyen konstrukcióban kint telefont venni. :roll:
Olvass vissza, honnan indult az egész!

Természetes, hogy lehet kapni új készüléket innen-onnan ügyeskedve feleáron.
De annak semmi köze az itthon, a Nokia márkaüzletben beszerzett készülékhez. Nemcsak árban. Garanciában sem.

pén. nov. 02, 2007 22:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak megemlítem,hogy UK-ban (ahol a legolcsóbb EU-n belül a tel...míly meglepő) pl tisztára szokásos dolog az előfizu és a készülék szétválasztása.

Aki akarja,megnézi maga,vesz adásvételivel egy független(!) telefont alsóvárosi Jack GSM bótjába UK-ban,aztán visszaviszi,ha elromlik és ki fogják cserélni,pont mint az újat.
Innentől no comment,hogy megéri a telefont kilószámra hozni.Még nyitni sem kell,hisz már független,és valószínű az előfizut is fizetni fogják ott.
UK csávónak azt nehéz elmagyaráznom,te zsibbadt,hát kapol új telefont,minek veszel előfizut 2 fillérért neppertől? Ő eladja a nullás telt pénzért,tőled is pénzt kér...te meg fizeted a cechet majd..és mindeki más röhög a markába...
Válasz:Mostmicsináljak,ezt a régi készüléket már megszoktam..
Na vajon az az előfizuval adott független tel hol lehet? Talán már itt a zugbótban :D

pén. nov. 02, 2007 21:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
.gúnár. írta:
http://www.nokia.hu/A4339041
Pl. Nokia N95 185 700,-

http://www.handytuner.at/neue-nokia-handys-k122.html (szerintem nem olcsó bolt)
Nokia N95 Eur 539,-

De ugyanez a Nokiától
http://shop.nokia.de/nokia-de/product.a ... ture=de-DE
Eur 649,-

Nyilván a Nokia egységes árakat szab az euban. Viszont valószinüleg az a különbség, hogy a kártyafüggetlen telefont olcsóbban is meg lehet venni kint hivatalos garanciával, míg itthon nem igazán.

Ja, és persze ahol nincs verseny, ott vannak árak is.
http://www.cubacel.cu/productos.aspx?Categ=contratos
:wink:
A Handytuner nem hivatalos Nokia-kereskedõ.
A második példád TELJESEN korrekt.

Átszámolva (a mai nyomott, 250 Ft/€-s áron) 162.250 Ft.
Az itthoni 185.700 Ft (itthon 20 % az áfa, kint 14%) nettoban 154.750 Ft, míg a kinti 142.324 Ft.
Tehát 12.426 Ft-tal olcsóbb kint!

Tessék mondani, ez a fele???????

Mivel az áfát KI KELL FIZETNI a magánszemélynek. Fair play, tudod, szabályok betartása, stb. Tehát az ÁFÁ-s árral számolva: 162.250 - 185.700. Hol az olcsóbb? Itthon vagy külföldön? Miért kell itthon 23.450Ft-al többet fizetni? Ennyire nagy a jólét? Ez "csak" 14% pluszadóteher a béren lévőn és egyéb járulékként beszedett többihez képest.
Hova tünik ez a pénz (is). Ennyivel jobbak pl. nálunk az utak, mint németországban?

Nos, akkor (vajon), miért és miből élnek a szutyok gsm-ek?

pén. nov. 02, 2007 21:08
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Azon kívül, nem tudom, feltûnt-e, hogy nem akartam a szolgáltatások árát belekeverni, hisz nem a szolgáltatások áráról, hanem a készülékekérõl volt szó.
Ezért igyekeztem a lehetõ legolcsóbb elõfizetéssel számolni. Mert akkor nem jön ki a keresztfinanszírozás.
Úgy lehet igazán összehasonlítani, nem így.

nyilván teljesen összehasonlítható a dolog, ha az egyikben csak előfizetés van, a másikban pedig havi 500perc lebeszélhetőség! :wink:

Nos, mivel a fenti, magától értődő dolgot megbeszéltük, akkor maradjunk annyiban, hogy azt hasonlítsuk össze, ami összehasonlítható. 500perc lebeszélhetőséget ugyanannyival. Ezek után vajon hol éri meg készüléket és/vagy szolgáltatást vásárolni? Itthon vagy külföldön?
Hol van rengeteg készülék - beleértve a nagytudású telefonokat - "free"? Itthon vagy külföldön?

pén. nov. 02, 2007 21:03
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jaja, a szolgáltatással vásárolt telefonokról meg annyit, hogy bár nem vagyok telefonnepper, de ha jól tudom, az itthoni zuggsm-ek is megveszik valahogy kint a telefont, aztán itthon jól megoldják és adják el óccsóé'. Legalábbis legjobb tudomásom szerint így csinálják. Ebből viszont az következik, hogy mégiscsak megéri valamilyen konstrukcióban kint telefont venni. :roll:

pén. nov. 02, 2007 21:01
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Macika írta:
Az itthoni 185.700 Ft (itthon 20 % az áfa, kint 14%) nettoban 154.750 Ft, míg a kinti 142.324 Ft.

De ugye az összehasonlítás alatti mondatommal is egyetértesz?
Mindegyikkel egyetértek, nem csak azzal...

Csak megjegyeztem, hogy az az üzlet nem Nokia viszonteladó.

pén. nov. 02, 2007 20:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

De ugye az összehasonlítás alatti mondatommal is egyetértesz?

pén. nov. 02, 2007 20:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
bebizonyítod az állításodat, hogy az itthoni LEGÁLIS készülékek (24 hónap garancia, hivatalos, 20%-os ÁFÁs számla) KÉTSZER annyiba kerülnek, mint mondjuk Németországban (vagy bárhol az EU-ban) a TELJESEN AZONOS feltételekkel kaphatók.

Nem volt ilyen állítás,ezt te találtad ki :D Azóta is bőszen lovagolsz rajta :D

pén. nov. 02, 2007 20:36
Moderátor

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
Pl. Nokia N95 185 700,-

Nokia N95 Eur 539,-

De ugyanez a Nokiától
Eur 649,-

Nyilván a Nokia egységes árakat szab az euban. Viszont valószinüleg az a különbség, hogy a kártyafüggetlen telefont olcsóbban is meg lehet venni kint hivatalos garanciával, míg itthon nem igazán.

A Handytuner nem hivatalos Nokia-kereskedő.
A második példád TELJESEN korrekt.

pén. nov. 02, 2007 19:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pl. Nokia N95 185 700,-

Nokia N95 Eur 539,-

De ugyanez a Nokiától
Eur 649,-

Nyilván a Nokia nagyjából egységes árakat szab az euban. Viszont valószinüleg az a különbség, hogy a kártyafüggetlen telefont olcsóbban is meg lehet venni kint hivatalos garanciával, míg itthon nem igazán.

pén. nov. 02, 2007 18:56
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Te nem adtál linket, úgyhogy a tieid nem tudom hol vannak leírva, ráadásul németül nem is értek.
Gondoltam, hogy ha mondom, hogy ex-D2 német Vodafone, akkor kiadja az agyad, hogy vodafone.de ill. a német T-mobile a t-mobile.de a cím.

Ja, és ahogy a magyar szolgáltatóknál, náluk is választható angol nyelv...

Azon kívül, nem tudom, feltűnt-e, hogy nem akartam a szolgáltatások árát belekeverni, hisz nem a szolgáltatások áráról, hanem a készülékekéről volt szó.
Ezért igyekeztem a lehető legolcsóbb előfizetéssel számolni. Mert akkor nem jön ki a keresztfinanszírozás.
Úgy lehet igazán összehasonlítani, nem így.

pén. nov. 02, 2007 18:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
kérlek szépen, biztos külföldből is kettő van. Én pl. ezt nézem:
http://shop.vodafone.co.uk/index.cfm?go ... urerIDs=15

nokia 6300 - free,
nokia 81 8gb - free,
nokia n95 8gb - free,
nokia 7500 - free,
nokia 6500 - free,
nokia n95r - free,
nokia 8600 - free,
nokia 6110 - free,
nokia 6300 - free,
nokia e65 - free,
nokia n95 - free,
nokia 5500 - free,
nokia 7373 - free,
nokia 8800 - free,
nokia n73 - free

Hát, választék az van! Sunyi ericssonból is van 15 ingyenes, és zumzungból is 13db. Na, akkor térjünk egy konkrét példára.

dobdkia n95: INGYENES, 3*15£ + 15*30£, 18! hó hűség, 300perc, 500sms
vodafosnál: 120e, 24*6000, 24! hó hűség, 250perc, 0sms

engliséknél összesen kifizetek 170-180eFt, csak másfél évre vagyok lekötve, itthon 264eFt-ot, két évre vagyok lekötve. Nyilván sokkal jobban megéri az itthoni...

(és akkor még azt a havi 50 perccel kevesebb beszélhetőséget, és az SMS-t nem is számoltam! Valójában üzleti 12500-al kéne hasonlítani, amihez a készülékár 110eFt + 24*12500-> 410.000Ft!!!)

Na jó, akkor nézzünk egy sunyi ericssonos példát:

w880i: INGYENES, 3*10£ + 15*20£, 18! hó hűség, 75perc, 100sms
vodafosnál: 53e, 24*4500, 24! hó hűség, 166perc+sms

engliséknél összesen kifizetek 115-120eFt, csak másfél évre vagyok lekötve, itthon 161eFt-ot, két évre vagyok lekötve. Nyilván sokkal jobban megéri az itthoni...

Te nem adtál linket, úgyhogy a tieid nem tudom hol vannak leírva, ráadásul németül nem is értek.

pén. nov. 02, 2007 8:32
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Mondjuk, ez én véleményem is az az árkülönbséggel kapcsolatban, hogy azt nem a szervízgarancia megléte/nemléte indokolja, hanem az, hogy hol és mennyiért tudja eladni a nokia a termékeit.
A szervízgarancia pedig jó porhintésnek, hogy miért más az ár egyik helyen, mint a másikon.

De a nokia piacpolitikáját nem tisztünk megváltoztatni. Annál inkább érdekes, hogy itthon miért drágább a szolgáltatónál, hűséggel vásárolt teló, mint az EU nagy részén? Ez a kérdés azért fontos, mivel a telefonok többségét a szolgáltatók értékesítik.
Nem kívánom engedni, hogy a 26. 'melyikszolgáltatóalegnagyobbköcsög' topicba vidd el az irányt, ne haragudj!

Tudod, hogy jókat szoktunk dumálni, nincs semmi bajom veled, de ezt most ne itt!

A készülékek ára - pre-paidnél - olcsóbb nálunk, mint a németeknél, a pre-paid percdíjakról nem is beszélve.
Post-paidnél kint sem ismeretlen a 24 hónapos hűség, DE VÁLASZTHATÓ kevesebb is (csakúgy, mint itthon a T-nél). A készülékek jelentős része pár eurós áron kerül forgalomba, ráadásul általában hálózati zár nélkül. Ez SOKKAL olcsóbb, mint nálunk, mondhatni a töredéke.

De nézzünk csak jobban bele!

Vegyük példának a Vodafone (ex-D2) német szolgáltatót.
Pl. a K800i most 10 €-ba kerl mindössze, amennyiben 35 €-t fizet előfizetési díjként 24 hónapig.
Számoljunk csak!!!!!
35 €x24hónap = 840 €
Tehát összesen 850 €-ba került 2 év alatt MINIMÁLISAN a K800i + a minimális csomag (igaz, ebben 120 perc lebeszélhető díj benne foglaltatik).
Ez Ft-ban 210.000 Ft-ot jelent.
Amennyiben ugyanezt a készüléket szintén 24 hónap hűségre vesszük meg, de nem kérünk ingyen perceket, akkor 90 € a készülék ára, és 15 € a havi díj, 24 hónapig.
Számoljunk!
15 € x 24 hónap = 450 €
Tehát 0 lebeszélhető összeggel 450 €, azaz 112.500 Ft

Nézzük, mennyi a legolcsóbb 24 hónapos tarifával itthon a T-nél vagy a Vodánál ugyanez (ill. mivel itthon már nem forgalmazza a T, ezért a K810i-t) a készülék!

24 hónappal 43.000 Ft. A legminimálisabb havi előfizetési díj az Eco, ez 1700 Ft.
24x1700 Ft = 40.800 Ft.
Tehát a K810i készülék 24 havi hűséggel és előfizetési díjjal együtt 83.800 Ft.

Nézzük a Vodát! Természetesen 'A' kategóriával, ahogy a legdrágább!
K800i készülék 28.000 Ft. A legolcsóbb post-paid tarifa pedig havi 1750 Ft.
Ez 24 hónapra 42.000 Ft.
Azaz készülékkel együtt a 24 hónapi előfizetés kereken 70.000 Ft.

Német T-mobile-nál sokkal jobb a helyzet, 1 € a K800i és a lehető legkisebb, 24 hónapos hűségű tarifa 10 € havonta.
Így már csak 241 €-ba kerül a készülék, ami a tesztgyőztes, mivel ez mindösszesen 60.250 Ft a 24. hónap végére.
Igaz, ezen tarifa választásával 30 cent (75 Ft) 1 perc saját hálóba és drótosba, idegen hálóba pedig 60 cent (150 Ft), az SMS pedig 20 cent (50 Ft).
Nem hiszem, hog yvalaki szívesen fizetné ezt a tarifát csak azért, hogy hozzájusson 10e Ft-nyi €-val olcsóbban a készülékhez.

Amiben viszont VALÓBAN különbözik a külföldi és a hazai ajánlat, az a készülék lockolása. Konkrétan nem tudom, hogy ezt a típust lockolják-e kint (szerintem előfizetés esetén NEM), de itthon egészen biztosan igen.
A legkevesebb 20re Ft-os különbség kb. 2x annyiba kerül, mint a 2. év évégén a HIVATALOS feloldás. Tehát még úgy is beljebb vagyunk. De ha valaki ne mtud addig várni, a 20e Ft-os különbség harmadából meg tudja oldani szürkén a nyitást.

Kérném, hogy úgy mondj ellent, hogy hozzám hasonlóan példákkal igazolod a VÉLT igazadat.

Köszönöm!

pén. nov. 02, 2007 1:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mondjuk, ez én véleményem is az az árkülönbséggel kapcsolatban, hogy azt nem a szervízgarancia megléte/nemléte indokolja, hanem az, hogy hol és mennyiért tudja eladni a nokia a termékeit.
A szervízgarancia pedig jó porhintésnek, hogy miért más az ár egyik helyen, mint a másikon.

De a nokia piacpolitikáját nem tisztünk megváltoztatni. Annál inkább érdekes, hogy itthon miért drágább a szolgáltatónál, hűséggel vásárolt teló, mint az EU nagy részén? Ez a kérdés azért fontos, mivel a telefonok többségét a szolgáltatók értékesítik.

csüt. nov. 01, 2007 22:58
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Írogatsz össze-vissza.

Egyelten linket kértem tőled, melyben bebizonyítod az állításodat, hogy az itthoni LEGÁLIS készülékek (24 hónap garancia, hivatalos, 20%-os ÁFÁs számla) KÉTSZER annyiba kerülnek, mint mondjuk Németországban (vagy bárhol az EU-ban) a TELJESEN AZONOS feltételekkel kaphatók.

Ezt a linket egy nyegle mondattal megtagadtad, azóta tereled másfelé a szót és keversz bele mindent, amiről korábban szó sem volt.

Nem kéne az itthoni hivatalos, fullos adó és egyéb tartalmú készülékek árait a kölni AbaSonicban kapható turkger, 'Nur für Export' minősítésű cuccok árával összehasonlítani.

Nem egy szimpi vita-hozzáállás.

csüt. nov. 01, 2007 4:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na,a végére jól belelovaltad magad.
Még megjegyezném,természetesen a török telefon nem "hamis",nem egy "bazári klón",ugyanaz van a dobozban mint itthon,semiféle "kínai terepjáró".

szer. okt. 31, 2007 17:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezzel azt állította, hogy a kinti átlagos állampolgár feleannyiért jut hozzá gyári független (ahogy ők mondják, szerződésmentes) készülékekhez AZONOS feltételekkel, mint egy magyar állampolgár itthon.

Na,jó is,hogy írod....ezt képzelted hozzá te,sajátmagadnak.
Sem boltot,sem legális kereskedelmet,sem más(pl garanciális) feltételeket nem emlegettem,erre csak követlkeztettél.

A kereskedőt mindeképpen terheli a garancia a hatályos szabályozás szerint.Hogy aztán milyen módon tesz neki eleget,az más kérdés.
Mondjuk a csizmagyárról ez az árkülönbség igen negatív képet állít ki,ha nekik ennyibe kerül az EU szervízhálózat,vagyis ennyi a rossz,garidőn belül megdöglő készülék.

Valójában ez nem igaz,10 készülékből,ha kettő problémás lesz majd,a telefon még nem jutott el oda mint a PC hardver,hogy egy doboz alaplap fele fél éven belül pukkan.

Az igazság valami olyasmi,hogy a telefon előállítási ára a csizmagyárnak fél dollár per darab,a hasznuk olyan ötezer százalékos minden tipus minden darabján,az összes költségüket,fejlesztésüket,stb figyelembe véve.

Tehát a töröknek azért adja olcsón a csizmagyár,mert az ennyiért tudja és ennyiért hajlandó megvenni,amíg a fizetőképes eu pógárt le lehet rántni egy még általa elviselt összegre.

Kivételek egyike ez alól magyar(abszurd) land,ahol még ennél is cifrább a helyzet nemhogy olcsóbb volna a telefon,ha nem is kétszer,de jópár százalékkat többet kell érte a multik kasszájában hagyni mint odakint.

Namost ebben a nagyszerű rendszerben egyedül a gyár "tehet" a fekete kereskedelemről és minden egyébről,ahogyan nagyonis jó neki ez az állapot,nem véletlenül vannak "trükkök" az összes telefonra ami csak létezett vagy létezni fog.Ha egy gyártó megszünteti a trükköket,(már 10éve megtehette volna könynedén) félő,hogy kiírja magát a piacról más kívánatos,olcsó,jól trükközhető tipusok mellől.

De ragozhatnánk estig,ez egy nagy sokszereplős kötélhúzás,ahol a zugboltosok is ugyanúgy megtalálják a számításukat mint a többi résztvevő.

szer. okt. 31, 2007 16:50
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
...és tökéletesnek mutatja formázás után a kártyát a kártyaolvasó? Tudsz rá írni a PC-vel?

Hmm, egyre gyanúsabb ez a kártya. Ugyanazzal a kártyaolvasóval nem tudtuk kipróbálni (nem volt ott), viszont egy laptopon teszteltük volna. Ha látta volna a kártyát.
Akkor úgy érzem felejtős ez a memória.

Vegyek újonnan? Csak nehogy úgy járjak, mint az, aki abba a telóba vett 1Gb-os kártyát, amiből ez a 256-os kikerült. Ugyanis formázás után mindenféle hülye karakterekből álló mappanevek jelentek meg a kártyán. Még a méretet sem írta pontosan. Ez ráadásul két kártyával is megtörtént.
Aztán az egyik átkerült hozzám, az én telóm rendesen látta a méretét, formázás után teljesen üres lett, tudtam is rá másolni, fényképezni, viszont telefon ki, majd bekapcsolás után megjelentek azok az értelmetlen mappák.

Hülyén hangzik, de lehet, hogy az a telefon rontotta el a memóriákat? :shock:

szer. okt. 31, 2007 8:44
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
ja, ja, szokásom, kétségtelen. Azonban a csempészés oka az árkülönbségben keresendő, gondolom nem vitatod? Gondolom azt se vitatod, ha a hazai szolgáltatóknál lehetne 1,5év hűséggel, ingyé' vinni a pl. a 6120c-t, akkor vége lenne a feketézésnek. Vagy nem?

Tehát, eltekintve attól, hogy MH tárgyilag tévedett-e, úgy vélem a probléma gyökerét kéne nézni, nem pedig azt, hogy tételesen 2x annyiba kerül-e itt egy független teló, mint másutt vagy sem.
(Mivel jóska-pista nem független, hanem olcsó/ingyenes készülékre vágyik a kedvenc szolgáltatójánál - legyen az T/P/V)
Ne keverjük a csempészést és a telefonvásárlást.

MotoHacker NEM azt állította, hogy csempészáruként be lehet hozni fele áron 'kintről' készüléket.
Hanem azt állította (szó szerint), hogy "Amíg a tel. itthon dupla annyi(!) függetlenül mint odakint,addig nincs mit csinálni.".

Ezzel azt állította, hogy a kinti átlagos állampolgár feleannyiért jut hozzá gyári független (ahogy ők mondják, szerződésmentes) készülékekhez AZONOS feltételekkel, mint egy magyar állampolgár itthon.

Meg kéne érteni, hogy a Kölnbe becsempészett 'turkger' minősítésű készülék nem azért kerül annyival kevesebbe, mert a köcsög imperialisták kizsigerelik a népet, hanem mert nincs rá érvényes garancia Németországban. Ennek megfelelően az 1 készülékre eső garanciaátalányt elengedik a nagykerárból.
Nemrég volt a kezemben olyan 6131 készülék, amelyet Bangladeshből csempésztek be és konkrétan PIROSSAL volt a Nokia belső oldalán az IMEI-hez odaírva, hogy nem adható rá semmilyen garancia.

Aki csempésztelefont akar venni csempészáron, az megteheti most is a sok 0%ÁFÁs hiénaGSM-ekben. Abban az esetben nincs garancia rá és lényegesen olcsóbb, mint a hivatalos készülék hivatalos helyen, hivatalos garanciával.

Na de ki akar összehasonlítani egy kínai terepjárót egy X5-össel!
Ki meri rámondani, hogy az ugyanaz???

kedd okt. 30, 2007 22:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
T68m írta:
Bár, szó szerint ugyan nem errõl beszélünk, de - fentiekhez kapcsolódóan - feltenném a kérdést, hogy nálunk nem drágább-e egy-egy telefon a szolgáltatóknál, mint az EU-ban másutt? Illetve nem drágábbak-e a szolgáltatások, mint az EU-ban másutt?

Talán, ha itthon is a hûséggel vett telókat ingyen dobálnánk utánunk, mint az EU jórészén (pl. 6120c), akkor nem virágzana a feketekereskedelem....
Nem kapcsolódik hozzá. Mivel nem errõl volt szó.
Itt gyártókról van szó, Te pedig ismét szolgáltatószapulásba kezdenél, szokásod szerint.

Most, itt nem kéne.

ja, ja, szokásom, kétségtelen. Azonban a csempészés oka az árkülönbségben keresendő, gondolom nem vitatod? Gondolom azt se vitatod, ha a hazai szolgáltatóknál lehetne 1,5év hűséggel, ingyé' vinni a pl. a 6120c-t, akkor vége lenne a feketézésnek. Vagy nem?

Tehát, eltekintve attól, hogy MH tárgyilag tévedett-e, úgy vélem a probléma gyökerét kéne nézni, nem pedig azt, hogy tételesen 2x annyiba kerül-e itt egy független teló, mint másutt vagy sem.
(Mivel jóska-pista nem független, hanem olcsó/ingyenes készülékre vágyik a kedvenc szolgáltatójánál - legyen az T/P/V)

kedd okt. 30, 2007 21:41
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Akkor tehát megállapíthatjuk, hogy MotoHacker TÉVEDETT, valótlanságot írt le, hogy külföldön azonos garanciális feltételekkel FÉLÁRON lehet kapni gyári független készülékeket, mint Magyarországon.

Mivel nem tud rá példát (bizonyítékot) írni.

kedd okt. 30, 2007 20:36
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Ohh.. macika is kibújt a barlangból.. :D :D
Szeretnél linkeket jó kis olcsó kinti forrásokra,mi ? 8)
Én is sokmindet szeretnék....most éppen egy crucc című dolgot keresek,for free :D
Iraki telefon hamis,vagy mi is a baj vele ? :wink:
Valami hasonló nyegle hozzállásra számítottam.

Nem kinti olcsó forrásokra vagyok kíváncsi.

Hanem arra, hogy bebizonyítsd, nincs igazam, hogy hasraütve, valótlanságokat írtál az állításodban.

kedd okt. 30, 2007 19:47
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Bár, szó szerint ugyan nem erről beszélünk, de - fentiekhez kapcsolódóan - feltenném a kérdést, hogy nálunk nem drágább-e egy-egy telefon a szolgáltatóknál, mint az EU-ban másutt? Illetve nem drágábbak-e a szolgáltatások, mint az EU-ban másutt?

Talán, ha itthon is a hűséggel vett telókat ingyen dobálnánk utánunk, mint az EU jórészén (pl. 6120c), akkor nem virágzana a feketekereskedelem....
Nem kapcsolódik hozzá. Mivel nem erről volt szó.
Itt gyártókról van szó, Te pedig ismét szolgáltatószapulásba kezdenél, szokásod szerint.

Most, itt nem kéne.

kedd okt. 30, 2007 19:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
MotoHacker írta:
Akkor átmennek feketébe,aprónet,tev.,vatera,ismeretség,stb
Amíg a tel. itthon dupla annyi(!) függetlenül mint odakint,addig nincs mit csinálni.
Talán itt is emberi feltételeket és árakat kellene bevezetni,és akkor nem volna tere az ügyeskedõknek.
Dehát ez senkinek sem jó ugyebár.

nade hagyjuk,mert csak offolunk itt ezzel,ez az apró kérdések topic.
A kiemelt állításodat várom LINKKEL bizonyítottan.

Ugye azt is tudod, hogy a külföldi árakból le kell vonni a kinti ÁFA-t és rátenni a honi 20%-ot?

És kérlek, ne a bangladeshi vagy az iraki beszerzésû telókat nézd.
Mi az EU-ban vagyunk, EU-s példákat várok.

Köszönöm elõre is.

Bár, szó szerint ugyan nem erről beszélünk, de - fentiekhez kapcsolódóan - feltenném a kérdést, hogy nálunk nem drágább-e egy-egy telefon a szolgáltatóknál, mint az EU-ban másutt? Illetve nem drágábbak-e a szolgáltatások, mint az EU-ban másutt?

Talán, ha itthon is a hűséggel vett telókat ingyen dobálnánk utánunk, mint az EU jórészén (pl. 6120c), akkor nem virágzana a feketekereskedelem....

kedd okt. 30, 2007 19:33
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ohh.. macika is kibújt a barlangból.. :D :D
Szeretnél linkeket jó kis olcsó kinti forrásokra,mi ? 8)
Én is sokmindet szeretnék....most éppen egy crucc című dolgot keresek,for free :D
Iraki telefon hamis,vagy mi is a baj vele ? :wink:

kedd okt. 30, 2007 19:32
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Amíg a tel. itthon dupla annyi(!) függetlenül mint odakint,addig nincs mit csinálni.
Talán itt is emberi feltételeket és árakat kellene bevezetni,és akkor nem volna tere az ügyeskedőknek.

A kiemelt állításodat várom LINKKEL bizonyítottan.

Ugye azt is tudod, hogy a külföldi árakból le kell vonni a kinti ÁFA-t és rátenni a honi 20%-ot?

És kérlek, ne a bangladeshi vagy az iraki beszerzésű telókat nézd.
Mi az EU-ban vagyunk, EU-s példákat várok.

Köszönöm előre is.

kedd okt. 30, 2007 19:12
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Vizsla,és ez miért lenne jó? Mert másnap pofátlanul a duplájára emelné a multik hallgatólagos kartellje a független telefonok árait,(kis túlzással) hiszen máshogyan már nem juthat független készülékhez X jóska az utcáról?
Gondolkodni sem árt néha ;)
Miért tennék?
Hiszen akkor a kutya sem venne tőlük, hiszen a hivatalos üzletekben továbbra is ugyanannyi lenne az ár.

Ne haragudj, de nem vagyok hajlandó elfogadni a mutyizást, sem azt, hogy csak nekem, becsületes embernek kell ÁFÁ-t fizetnem. Épp azért, mert gondolkozom, azért írom ezt le.

kedd okt. 30, 2007 19:08
Moderátor

Hozzászólás 
k.krisz írta:
Hali!
Kaptam egy 256mb-os micro sd kártyát, amit a Nokia 3110c-mben szeretnék használni, de nem tudom, mert jelszót kér, mikor tallózni akarom. Formázni engedi, de utána is jelszót kér.
Eddig ez a kártya garantáltan működött egy másik Nokiaban, nem is volt hozzá jelszó használva, sőt mielőtt hozzámkerült, kártyaolvasóban formázva lett.
Hogyan tudom működőképessé tenni a memóriát?
Előre is köszi!
Krisz
...és tökéletesnek mutatja formázás után a kártyát a kártyaolvasó? Tudsz rá írni a PC-vel?

kedd okt. 30, 2007 18:49
arany tag

Hozzászólás 
Hali!
Kaptam egy 256mb-os micro sd kártyát, amit a Nokia 3110c-mben szeretnék használni, de nem tudom, mert jelszót kér, mikor tallózni akarom. Formázni engedi, de utána is jelszót kér.
Eddig ez a kártya garantáltan működött egy másik Nokiaban, nem is volt hozzá jelszó használva, sőt mielőtt hozzámkerült, kártyaolvasóban formázva lett.
Hogyan tudom működőképessé tenni a memóriát?
Előre is köszi!
Krisz

kedd okt. 30, 2007 10:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Talán itt is emberi feltételeket és árakat kellene bevezetni,és akkor nem volna tere az ügyeskedőknek.

vas. okt. 28, 2007 22:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 3774 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 76  Következő